Onderwijsaanbod September - oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwijsaanbod September - oktober 2013"

Transcriptie

1 Onderwijsaanbod September - oktober 213

2 Voorwoord In september 213 start een nieuwe onderwijscyclus. De eerste van dit schooljaar. In dit boekje vind je het volledige onderwijsaanbod voor de eerste lescyclus van dit schooljaar met per cursus wat extra informatie. Wil je meer informatie over het onderwijsaanbod of heb je nog een vraag? Neem dan via een rapportbriefje contact op met Siegfried (CORT) of je trajectbegeleider van JWW. De lessen worden gegeven door lesgevers van verschillende CVO s en het CBE uit de regio Gent-Meetjesland. Wanneer je slaagt voor een module krijg je hiervan een certificaat. Voor elke cursus die je wil volgen, moet je eerst een intake doen. De intakeweek gaat door van 26 tot en met 3 augustus. Tijdens de intake moet je enkele papieren invullen voor de administratie van de scholen. Daarnaast krijg je extra informatie over de cursus, maak je kennis met de lesgever en wordt eventueel je niveau bepaald. Na de intakes wordt beslist op welk niveau de cursus zal worden georganiseerd en wie kan deelnemen. Voor de start van de cursus krijg je een briefje op cel wanneer je verwacht wordt in de les. Wanneer je een cursus volgt is het de bedoeling dat je elke les aanwezig bent. Zelfs als het mooi weer is, kom je naar de les en ga je niet wandelen. Er is alleen les op schooldagen; tijdens schoolvakanties en in het weekend is er geen les. Vanaf dit schooljaar zal je een vergoeding krijgen voor de lessen die je volgt (zie p3 ) Bij de meeste lessen is er een pauze. Tijdens de pauze gaan de mannen naar de sportwandeling via vleugel C. De vrouwen gaan op cel voor de pauze. Gebruik bij voorkeur de rapportbriefjes in dit boekje om je in te schrijven. Duid hierop alle cursussen die je wil volgen aan. Vul duidelijk leesbaar je naam, voornaam en celnummer in. Schrijf je snel in want op 2 september starten de cursussen. Tot binnenkort Siegfried Onderwijscoördinator gevangenis Gent.

3 Ons aanbod Computer Nederlands voor anderstaligen Papieren en formulieren Werknemer zijn Rekenen Spaans Engels Openbare Computerruimte (OCR) Afstandsonderwijs en individueel studeren Intake maandagnamiddag 26/8/213 Lesmomenten maandag en vrijdag 13u1-16u15 vanaf 2 september p. 4 Intake donderdagnamiddag 29/8/213 Lesmomenten maandag en donderdag 13u1-16u15 p. 5 vanaf 2 september Intake woensdagnamiddag 28/8/213 Lesmoment woensdag 13u1-16u15 p. 6 vanaf 11 september Intake donderdagnamiddag 29/8/213 Lesmoment donderdag 13u1-16u15 p. 7 vanaf 12 september Intake dinsdagnamiddag 27/8/213 Lesmoment dinsdag 13u1-16u15 p. 8 vanaf 1 september Intake dinsdagnamiddag 27/8/213 Lesmomenten dinsdag en donderdag 13u1-16u15 p. 9 vanaf 3 september Intake woensdagnamiddag 28/8/213 Lesmomenten woensdag en vrijdag 13u1-16u15 p. 1 vanaf 3 september Lesmomenten woensdag 13u1-15u 19u-2u45 p. 11 vanaf 23 september Intake vrijdagvoormiddag Lesmoment vrijdagvoormiddag p. 12 "Om de organisatie van deze activiteiten in de gevangenis vlot te laten verlopen, worden uw gegevens - zoals uw naam, geboortedatum, de activiteiten waarvoor u zich inschrijft of waaraan u deelneemt - opgenomen in een elektronisch systeem (GOS). Alleen personen die meewerken aan de organisatie van deze activiteiten hebben toegang tot dit systeem. U hebt het recht op inzage en verbetering van uw gegevens in dit systeem." Uw gegevens worden opgenomen in een elektronisch systeem. GOS (gedetineerden opvolgsysteem) Vos coordonnées seront ajoutées à un système électronique GOS (système de suivi des détenus sur l ordinateur) Your details will be added to an electronic system GOS (detainees follow system on computer)

4 Betaling lessen Voor iedereen naar de les komt wordt vanaf dit schooljaar een uurloon van,62 per lesuur voorzien. Dit geldt niet voor wie naar de OCR gaat of individueel studeert. Wel voor alle cursisten van de groepslessen. Je wordt betaald voor de uren die je effectief naar de les komt. De onderwijscoördinator registreert je aanwezigheden en op basis hiervan worden je betalingen bepaald. Over deze betaling wordt niet gediscussieerd.

5 Computer Voor iedereen die graag beter met de computer wil leren werken en voldoende Nederlands kent. Er is geen voorkennis vereist voor de beginnerscursus. Ook mensen met voorkennis kunnen iets bijleren. Je leert er: Windows 7 Word 21 Excel 21 Powerpoint 21 Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever. De intakes gaan door op maandag 26 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt beslist welke module start en wie kan starten in de lessen. De cursus start op maandag 2 september 213. Er is elke week les op maandag- en vrijdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 8 weken tot en met 25 oktober. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus aangevinkt.

6 Nederlands voor anderstaligen Wil jij Nederlands leren? Het kan! Apprendre le néerlandais? C est possible! Learn Dutch? It s possible! ةيدنالردنلاملعت!نكمم Aprender neerlandés? Se puede! یدنلردننابزیريگارف!تسانكمم Nauczyć się Niderlandzkiego? To moŝliwie! Изучать нидерландский? Можно! Hollandaca öğrenmek? Mümkün! Voor alle anderstaligen die beter Nederlands willen leren. We richten ons vooral naar beginners maar ook mensen met voorkennis kunnen iets bijleren. Je leert er: Voornamelijk beter Nederlands spreken en begrijpen. Maar ook beter Nederlands lezen en schrijven Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever en een medewerker van het Huis van het Nederlands. De intakes gaan door op donderdag 29 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt beslist welke module start en wie kan starten in de lessen. De cursus start op maandag 2 september 213. Er is elke week les op maandag- en donderdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 8 weken tot en met 24 oktober. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus Nederlands voor anderstaligen aangevinkt.

7 Nieuw Nieuw Nieuw Aan de slag met allerhande brieven en formulieren Voor iedereen die beter zijn brieven en formulieren wil begrijpen en invullen. Je leert er: Belangrijke informatie halen uit formulieren Formulieren correct invullen Beter je plan trekken met reglementen, brieven, - voor formulieren in de gevangenis (kantinelijsten, betalingsopdrachten, bezoekaanvragen ) - voor formulieren buiten de gevangenis ( schriftelijke aanvragen, inschrijvingen ) Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever De intakes gaan door op woensdag 28 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt beslist wie kan starten in de lessen. De cursus start op woensdag 11 september 213. Er is elke week les op woensdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 7 weken tot en met 23 oktober 213. Om je in te schrijven gebruik je een rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus aangevinkt.

8 Nieuw Nieuw Nieuw Werknemer zijn Voor iedereen die meer wil leren over zijn rechten en plichten als werknemer. Je kan er ook iets bijleren over hoe je communiceert op de werkvloer en met wie. Deze cursus is alleen toegankelijk als je voldoende Nederlands kent. Je leert er: Je eigen rechten en plichten als werknemer beter kennen Je administratie als werknever organiseren. Wat van jou als werknemer wordt verwacht? Hoe je communiceert op de werkvloer met je collega s en baas. Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever. De intakes gaan door op donderdag 29 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt beslist wie kan starten in de lessen. De cursus start op donderdag 12 september 213. Er is elke week les op donderdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 6 weken tot en met 17 oktober 213. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus werknemer zijn.

9 Rekenen Voor iedereen die vlotter wil leren hoofdrekenen, rekenen met een rekenmachine, facturen beter wil begrijpen of beter wil omgaan met maten, gewichten, geld. Rekenen heb je vaak nodig voor je werk of een opleiding (VDAB, bedrijfsbeheer, boekhouden, Excel...). Ook als je een (instap)examen moet afleggen is goed en foutloos rekenen nodig. De lessen gaan door in het Nederlands! Je leert er: Geldrekenen Prijzen controleren Winst en verlies berekenen Procenten bij BTW, interesten, solden en facturen uitrekenen Hoofdrekenen Rekenen met een rekenmachine Rekenen voor werk Meten Omtrek, oppervlakte, inhoud en ruimte berekenen Verhoudingen en de regel van 3 Rekenen voor opleiding Algebra Meetkunde Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever De intakes gaan door op dinsdag 27 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt een individueel pakket gemaakt en beslist wie kan starten in de lessen. Er kunnen dus mensen met verschillende vragen en voorkennis samen in de rekenles zitten. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. De cursus start op dinsdag 1 september 213. Er is elke week les op dinsdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 7 weken tot en met 22 oktober 213.

10 Spaans Voor iedereen die graag beter Spaans wil leren spreken en begrijpen. Er is geen voorkennis vereist voor de beginnerscursus maar ook mensen met voorkennis kunnen iets bijleren. Je hoeft niet Nederlandstalig te zijn om aan deze cursus deel te nemen. Je leert er: Voornamelijk beter Spaans spreken en begrijpen. Maar ook beter Spaans lezen en schrijven Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever De intakes gaan door op dinsdag 27 augustus vanaf 13u15. Na de intakes wordt beslist welke module start en wie kan starten in de lessen. De cursus start op dinsdag 3 september 213. Er is elke week les op dinsdag- en donderdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 8 weken tot en met 25 oktober. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus Spaans aangevinkt.

11 Engels Voor iedereen die graag beter Engels wil leren spreken en begrijpen. Er is geen voorkennis vereist voor de beginnerscursus maar ook mensen met voorkennis kunnen iets bijleren. Je hoeft niet Nederlandstalig te zijn om aan deze cursus deel te nemen. Je leert er: Voornamelijk beter Engels spreken en begrijpen. Maar ook beter Engels lezen en schrijven Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever De intakes gaan door op woensdag 28 augustus vanaf 13u. Na de intakes wordt beslist welke module start en wie kan starten in de lessen. De cursus start op woensdag 4 september. Er is elke week les op woensdag- en vrijdagnamiddag van 13u1 tot 16u15. Dit gedurende 8 weken tot en met 25 oktober. Je ontvangt een officieel attest als je voldoende aanwezig bent geweest en slaagt voor je examen. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en cursus Engels aangevinkt.

12 Openbare Computer Ruimte (OCR) De openbare computerruimte (OCR) is er voor iedereen die op eigen tempo wil leren, met of zonder computer. Je kan er ook terecht om zelfstandig op de computer te werken aan je eigen materiaal of aan dingen die je interesseren. Er is geen pauze voorzien en je blijft de hele les. Breng zelf een balpen en eventueel leermateriaal mee naar het OLC. Je hoeft niet Nederlandstalig te zijn om deel te nemen. Je kan er: Brieven typen Gewoon aan de computer werken Je voorbereiden op psychotechnische proeven Beter met de computer leren werken Je voorbereiden op je theoretisch rijexamen Blind leren typen Beter Nederlands leren Komen oefenen voor de lessen die je volgt Komen studeren voor afstandsonderwijs dat je volgt Er is altijd een begeleider aanwezig om je te helpen! OCR start op woensdag 3 september 213. Er is elke week les op woensdagnamiddag van 13u1 tot 15u en op woensdagavond van 19u tot 2u45. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en OLC/OCR aangevinkt. Vermeld ook wat je wil leren. GEEN VERGOEDING VOOR DEZE LESSEN

13 Afstandsonderwijs en zelfstandig studeren Voor iedereen die op zelfstandige basis iets wil studeren wat niet in het vaste onderwijsaanbod zit. Je kan begeleidingsgesprekken krijgen. Je leert er: Afstandsonderwijs Voorbereiden tweedekansonderwijs Voorbereiden examens examencommissie Voor je kan starten heb je een gesprek en een intake bij de lesgever De intakes gaan door op vrijdagvoormiddag Na de intake wordt in overleg eventueel een passend leertraject opgestart. Er zijn begeleidingsgesprekken op vrijdagvoormiddag tussen 1 en 12 uur. Om je in te schrijven gebruik je het rapportbriefje achteraan met daarop duidelijk je naam, celnummer en afstandsonderwijs aangevinkt. Vermeld ook wat je wil leren. GEEN VERGOEDING VOOR DEZE LESSEN

14 Information en français Néerlandais Anglais Espagnol Intake jeudi après-midi le 29/8/213 cours chaque lundi et jeudi 13h1-16h15 à partir du 2 septembre Intake mercredi après-midi le 28/8/213 cours chaque mercredi et vendredi 13h1-16h15 à partir de 4 septembre Intake mardi après-midi le 27/8/213 cours chaque mardi et jeudi 13h1-16h15 à partir du 3 septembre OCR cours mercredi 13h1-15h 19h-2h5 à partir de 4 septembre Pour qui: Pour tout le monde qui ne parle pas le Néerlandais et veut apprendre le Néerlandais, l Espagnol ou l Anglais. Pratiquement: Avant de démarrer le cours de votre choix vous avez un intake obligatoire avec le professeur. Ils ont lieu dans la dernière semaine d août; toujours à partir de 13u. Apres les intakes on décidera le niveau approprié du module qui démarrera et les gens qui puissent participer. Quand vous participez vous venez toujours à la leçon. Les étudiants ont cours 2 fois par semaine pendant 8 semaines. Ils recevront un diplôme officiel s ils sont suffisamment présents et passent un examen. Si vous désirez plus d informations ou pour s inscrire, vous utilisez la note de rapport inclus dans cette brochure. N oubliez pas de marquer votre nom, numéro de cellule et de cocher le(s) cours de votre choix.

15 Information in English Dutch Intake Thursday afternoon 29/8/213 Classes Monday and Thursday 13h1-16h15 Starts the 2 nd of September English Intake Wednesday afternoon 3/4/213 Classes Wednesday and Friday 13h1-16h15 Starts the 4 th of September espagnol Intake Tuesday afternoon 27/8/213 cours Tuesday and Thursday 13h1-16h15 à partir du 3 septembre OCR Classes Wednesday 13h1-15h 19h-2h5 Starts the 23 th of September For whom: For everyone who doesn t speak Dutch and wants to learn Dutch, Spanish or English. Practical arrangements: Before you can start any classes you re invited for an intake. They are scheduled during the last week of August, always starting at 13h. After the intakes we decide which module starts and who can participate. When you participate, you need to come to class each time. Students go to class 2 times a week for 9 weeks. They will receive an official certificate if they are sufficiently present and after passing an exam. For more info or if you want to participate, please send a rapport note, included in this folder. Don t forget to write your name, celnumber and mark the course you want to follow

16 Gevangenis Gent Rapportbriefje Naam en voornaam.. Celnummer..... Aan Siegfried CORT Rekeningnummer Voorwerp Inschrijving cursus Cursus Opmerking / Wat wil je precies leren Computer Nederlands voor anderstaligen Aan de slag met brieven en formulieren Werknemer zijn Rekenen Engels Spaans Openbare Computerruimte (OCR) Afstandsonderwijs en individueel studeren Algemene opmerkingen Advies van de PA: Beslissing van de directie

17

Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. Onderwijsaanbod september-december 2014

Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. Onderwijsaanbod september-december 2014 Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden Onderwijsaanbod september-december 2014 Het aanbod Nederlands voor anderstaligen p. 3 Nederlands voor elke dag: schrijven en lezen p. 4 Rekenen p. 5 Italiaans

Nadere informatie

Onderwijsaanbod september december 2014

Onderwijsaanbod september december 2014 Onderwijsaanbod september december 2014 Het aanbod Nederlands voor anderstaligen p. 3 Spaans p. 4 Computer p. 5 Photoshop p. 6 Nederlands voor elke dag: schrijven en lezen p. 7 Rekenen p. 8 Zelfstudie

Nadere informatie

ONDERWIJS MERKSPLAS VERBREED JE HORIZON! EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015

ONDERWIJS MERKSPLAS VERBREED JE HORIZON! EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015 ONDERWIJS MERKSPLAS SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015 EDUCATION L EDUCATION VERBREED JE HORIZON! 1 SNELCURSUS ELEKTRICITEIT Basistechnieken elektriciteit? Een volledige woning van elektriciteit voorzien?

Nadere informatie

Onderwijsaanbod November 14 januari 15

Onderwijsaanbod November 14 januari 15 Onderwijsaanbd Nvember 14 januari 15 Uw gegevens wrden pgenmen in een elektrnisch systeem. GOS (gedetineerden pvlgsysteem) Vs crdnnées sernt ajutées à un système électrnique GOS (système de suivi des détenus

Nadere informatie

Wat leer je? Lesmomenten. Inschrijven. Niveau Nederlands:

Wat leer je? Lesmomenten. Inschrijven. Niveau Nederlands: Onderwijs Merksplas van januari 2016 tot juni 2016 2 Elektriciteit Wil jij de basis van elektriciteit leren? Heb jij altijd al kleine problemen zelf willen oplossen? Dan is deze opleiding iets voor jou

Nadere informatie

HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014

HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014 HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014 OPEN LEREN In het Open Leercentrum kan je zelfstandig en op je eigen tempo dingen leren en verder inoefenen. Er zijn 8 computers

Nadere informatie

HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE

HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE EERSTE SEMESTER 2014-2015 BEROEPSOPLEIDING: BASISCURSUS SCHILDEREN In deze cursus leer gedurende 40 lesuren hoe je een ruimte in een huis op een correcte manier

Nadere informatie

september - december 2014 Cursusaanbod

september - december 2014 Cursusaanbod september - december 2014 Cursusaanbod Beste lezer, Deze brochure biedt je een overzicht van het onderwijsaanbod in de gevangenis. Iedereen is welkom! Zo kan je bijvoorbeeld met de computer leren werken.

Nadere informatie

ONDERWIJS TURNHOUT BEN JIJ CREATIEF MET DE COMPUTER? EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015. Kijk dan snel op pagina 5!

ONDERWIJS TURNHOUT BEN JIJ CREATIEF MET DE COMPUTER? EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015. Kijk dan snel op pagina 5! ONDERWIJS TURNHOUT EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT JANUARI 2015 BEN JIJ CREATIEF MET DE COMPUTER? Kijk dan snel op pagina 5! 1 TALEN ENGELS ENGLISH L ANGLAIS Je wil graag Engels leren of je kent

Nadere informatie

januari - juni 2014 Cursusaanbod

januari - juni 2014 Cursusaanbod januari - juni 2014 Cursusaanbod Beste lezer, Deze brochure biedt je een overzicht van het onderwijsaanbod in de gevangenis. Iedereen is welkom! Zo kan je bijvoorbeeld met de computer leren werken. Of

Nadere informatie

Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016

Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016 Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016 2 computercursussen Voor een aantal modules moet nog bepaald worden wat gegeven zal worden. Het zijn modules voor mensen die al met de computer kunnen

Nadere informatie

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2.

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2. EEN CURSUS KIEZEN Een vriend van jou wil graag een cursus Frans volgen. Jij helpt hem. Zoek de beste cursus voor je vriend. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op

Nadere informatie

Beste lezer. De onderwijscoördinator

Beste lezer. De onderwijscoördinator 2014-2015 Beste lezer In deze folder kan je een overzicht terugvinden van het onderwijsaanbod die in de strafinrichting van Oudenaarde wordt aangeboden in 2014-2015. Gedetineerden die vragen hebben of

Nadere informatie

ONDERWIJS HOOGSTRATEN ZIN OM EEN VAK TE LEREN? SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 6. Stephen Vincke - FOD Justitie

ONDERWIJS HOOGSTRATEN ZIN OM EEN VAK TE LEREN? SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 6. Stephen Vincke - FOD Justitie ONDERWIJS HOOGSTRATEN SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015 Stephen Vincke - FOD Justitie ZIN OM EEN VAK TE LEREN? Kijk op pagina 6. 1 COMPUTER STARTERSCURSUS COMPUTER Wil je graag meer weten over de

Nadere informatie

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Heb je problemen met lezen, schrijven of rekenen? Je bent niet alleen! In Vlaanderen heeft 1 op 7 mensen er moeite mee. Bij Basiseducatie kan je opnieuw bijbenen. Er zijn 13 Centra voor

Nadere informatie

AAN DE ANDERSTALIGE OUDERS VAN KINDEREN IN DE SCHOLEN VAN TERVUREN

AAN DE ANDERSTALIGE OUDERS VAN KINDEREN IN DE SCHOLEN VAN TERVUREN AAN DE ANDERSTALIGE OUDERS VAN KINDEREN IN DE SCHOLEN VAN TERVUREN Hoe schrijf ik mijn kind in op school? Welk schoolgerief moet ik kopen? Wat mag mijn kind eten en drinken op school? Wat heeft mijn kind

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2019-2020 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2018-2019 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

CURSUSSEN FRANS vanaf 31 maart 2014

CURSUSSEN FRANS vanaf 31 maart 2014 CURSUSSEN FRANS vanaf 31 maart 2014 ALGEMENE CURSUSSEN Deze algemene cursussen van 24 uur komen overeen met de helft van een niveau. U werkt zowel aan lees- en luistervaardigheid als schrijf- en spreekvaardigheid.

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2017-2018 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

Onderwijs PSC-Hoogstraten

Onderwijs PSC-Hoogstraten Onderwijs PSC-Hoogstraten Terug aan het werk VCA Na je detentietijd terug aan het werk? Dan is het VCA-attest een extra troef! Je leert wat veilig werken is en hoe je verantwoord met materialen omgaat.

Nadere informatie

ONDERWIJS WORTEL ZIN OM EEN VAK TE LEREN? EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 8.

ONDERWIJS WORTEL ZIN OM EEN VAK TE LEREN? EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 8. ONDERWIJS WORTEL EDUCATION L EDUCATION SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015 ZIN OM EEN VAK TE LEREN? Kijk op pagina 8. Stephen Vincke - FOD Justitie 1 TALEN FRANS FRENCH FRANÇAIS Je wil graag Frans leren

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 Erkend traject naar werk door VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 In één schooljaar klaar om te studeren in het Nederlands WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE

Nadere informatie

Online Resource 1. Title: Implementing the flipped classroom: An exploration of study behaviour and student performance

Online Resource 1. Title: Implementing the flipped classroom: An exploration of study behaviour and student performance Online Resource 1 Title: Implementing the flipped classroom: An exploration of study behaviour and student performance Journal: Higher Education Authors: Anja J. Boevé, Rob R. Meijer, Roel J. Bosker, Jorien

Nadere informatie

Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Wie niet goed kan lezen, schrijven en rekenen, is geen uitzondering. In ons land heeft meer dan half miljoen mensen er moeite mee. In een centrum voor basiseducatie kan je die achterstand

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2016-2017 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Lezen en schrijven. Rekenen

Lezen en schrijven. Rekenen Lezen en schrijven Dag- en avondgroepen Start : september, maar inschrijven kan gedurende het ganse schooljaar Gratis Rekenen Les op woensdagavond van 18u30 tot 21:00 (jaarcursus) Start : woensdag 4 september,

Nadere informatie

Lente / Zomer 2015. Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM

Lente / Zomer 2015. Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM Lente / Zomer 2015 Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM LENTECURSUSSEN Deze algemene cursussen van 24 uur komen overeen met de helft van een niveau. U werkt zowel aan lees- en luistervaardigheid als aan

Nadere informatie

Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw)

Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw) Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw) 1. Op de ring van Brussel volgt u richting A201 Zaventem Luchthaven. 2. Blijf op de hoofdrijbaan A201 en houd links

Nadere informatie

Hulp en dienstverlening in de Brusselse Gevangenissen

Hulp en dienstverlening in de Brusselse Gevangenissen De Vlaamse Gemeenschap in de Brusselse Gevangenissen GEZONDHEID Psychotherapie BRUG ONDERWIJS Brucovo WERK VDAB WELZIJN JWW Brussel VORMING, CULTUUR EN SPORT De Rode Antraciet Hulp en dienstverlening in

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

INBURGERING 2015 / 16

INBURGERING 2015 / 16 INBURGERING 2015 / 16 JAMILAA (18) HAD NOOIT GEDACHT DAT ZIJ DE NEDERLANDSE TAAL ZO SNEL ONDER DE KNIE ZOU HEBBEN. INBURGEREN? BEREID U VOOR! WIE ALS BUITENLANDER GEEN PASPOORT HEEFT VAN EEN LAND UIT DE

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Levenslang. leren. Leer wat je wil, wanneer je wil

Levenslang. leren. Leer wat je wil, wanneer je wil Levenslang leren Leer wat je wil, wanneer je wil Alles over levenslang leren Tweedekansonderwijs Vlaanderen www.tweedekansonderwijs.be Opleidingen voor Volwassenen www.wordwatjewil.be www.onderwijsvlaanderen.be

Nadere informatie

Activiteitenaanbod Sint-Gillis Najaar 2013

Activiteitenaanbod Sint-Gillis Najaar 2013 De Vlaamse Gemeenschap in de Brusselse Gevangenissen GEZONDHEID Psychotherapie BRUG ONDERWIJS Brucovo Vlaamse Gemeenschap Hulp en dienstverlening in de Brusselse Gevangenissen WERK VDAB WELZIJN JWW Brussel

Nadere informatie

vooropleiding international Dutch as a second Nederlands Tweede Taal

vooropleiding international Dutch as a second Nederlands Tweede Taal INFORMATION FOR STUDENTS WITH AN international PRE- UNIVERSITY EDUCATION FOUNDATION YEAR FOR international STUDENTS VU UNIVERSITY () Dutch as a second Language () INFORMATIE VOOR STUDENTEN MET EEN BUITENLANDSE

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

Cursussen Frans. Juni, Juli, Augustus 2013. www.institutfrancais.nl PAYS-BAS MAISON DESCARTES

Cursussen Frans. Juni, Juli, Augustus 2013. www.institutfrancais.nl PAYS-BAS MAISON DESCARTES Cursussen Frans Juni, Juli, Augustus 2013 PAYS-BAS MAISON DESCARTES www.institutfrancais.nl Cursussen juni Algemene cursussen - 5 weken BEGINNERS - HALF 1 24 lesuren - 290/ 265* A1-1 Half 1 Di en Do 18.30-21.00

Nadere informatie

Aanbod taalcursussen en ICT

Aanbod taalcursussen en ICT Aanbod taalcursussen en ICT 2019-2020 in samenwerking met Hét CVO De Vlaamse Ardennen Forstraat 47 9700 Oudenaarde www.hetcvo.b e - info@het cvo.be Inhoudsopgave 1.Aanbod schooljaar 2019-2020 2 2.Onze

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

VLOT LEZEN EN SCHRIJVEN

VLOT LEZEN EN SCHRIJVEN VLOT LEZEN EN SCHRIJVEN Je wil een gebruiksaanwijzing of het schoolreglement beter begrijpen? Je wil een evaluatieformulier correct kunnen invullen? Een verslag of brief aan de gemeente op een gepaste

Nadere informatie

Levenslang. leren. Leer wat je wil, wanneer je wil

Levenslang. leren. Leer wat je wil, wanneer je wil Levenslang leren Leer wat je wil, wanneer je wil Alles over levenslang leren Volwassenenonderwijs http://onderwijs.vlaanderen.be/ cursisten Tweedekansonderwijs Vlaanderen www.tweedekansonderwijs.be Opleidingen

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017 www.iuscommune.eu INVITATION Ius Commune Masterclass 22 June 2017 Amsterdam Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers,

Nadere informatie

Siemens SITRAIN Institute Mode d emploi Website

Siemens SITRAIN Institute Mode d emploi Website Siemens SITRAIN Institute Mode d emploi Website Edition 01 Réservation d un cours au Siemens SITRAIN Institute 1.1 Commencer sur le site web A partir de la page de démarrage https://www.sitrain-learning.siemens.com/bel-pl/en/index.do

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

VEREISTEN EN VOORKENNIS

VEREISTEN EN VOORKENNIS VEREISTEN EN VOORKENNIS Je zoekt informatie over cursussen. Wat moet je weten? Wat leer je in de cursus? Wat zijn de condities? Op welke manier heb je les? Wat moet je doen? 1. Lees eerst de woordenschat

Nadere informatie

Leerkrant. volwassenen. Cursussen voor. Meer info over de cursussen die je bij Basiseducatie LiMiNo kan volgen: ontdek het in deze Leerkrant!!!

Leerkrant. volwassenen. Cursussen voor. Meer info over de cursussen die je bij Basiseducatie LiMiNo kan volgen: ontdek het in deze Leerkrant!!! Cursusaanbod 2015 2016: Beter leren lezen en schrijven Vlotter leren rekenen Cursussen algemene vorming Basiscursussen computer Nederlandse taallessen Engels en Frans voor beginners Leerkrant Met plezier

Nadere informatie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie NT2, Talen, Informatica en Fotografie CVO Vilvoorde Lange Molensstraat 4 1800 Vilvoorde tel.: 02 253 84 24 www.cvovilvoorde.be secretariaat@cvovilvoorde.be 1 Van harte welkom! Beste cursist, Wij heten

Nadere informatie

CURSUSSEN FRANS JUNI - AUGUSTUS Catherine Nieuwesteeg

CURSUSSEN FRANS JUNI - AUGUSTUS Catherine Nieuwesteeg JUNI - AUGUSTUS 2014 Catherine Nieuwesteeg PAYS-BAS AMSTERDAM EXAMEN Het DELF en DALF examen Met deze examens, afgestemd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor moderne vreemde talen onderwijs

Nadere informatie

Comprendre et se faire comprendre commence par s exprimer en néerlandais

Comprendre et se faire comprendre commence par s exprimer en néerlandais Comprendre et se faire comprendre commence par s exprimer en néerlandais Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal La langue néerlandaise crée un lien entre nous Wat leest

Nadere informatie

Cursussen Frans. «l été! *» * zomer! Juni - Augustus 2012. www.institutfrancais.nl PAYS-BAS MAISON DESCARTES

Cursussen Frans. «l été! *» * zomer! Juni - Augustus 2012. www.institutfrancais.nl PAYS-BAS MAISON DESCARTES Cursussen Frans Juni - Augustus 2012 «l été! *» * zomer! PAYS-BAS MAISON DESCARTES www.institutfrancais.nl 1 Cursussen Juni... ALGEMENE CURSUSSEN (6 weken) - 2x2 uur / week BEGINNERS - HALF 1 24 lesuren

Nadere informatie

elke hap telt! 11 mei 2012 doe mee! participe! Chaque bouchée compte! 11 mai 2012 World Fair Trade Day

elke hap telt! 11 mei 2012 doe mee! participe! Chaque bouchée compte! 11 mai 2012 World Fair Trade Day elke hap telt! 11 mei 2012 doe mee! participe! Chaque bouchée compte! 11 mai 2012 World Fair Trade Day doe mee!! Zet op vrijdag 11 mei, op de vooravond van de World Fair Trade Day, eerlijke handel flink

Nadere informatie

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen met anderen Uw accountnummer(s) delen met anderen in MyDHL+ In MyDHL+ is het mogelijk om uw accountnummer(s) te delen met anderen om op uw accountnummer een zending te

Nadere informatie

Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw en Passport)

Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw en Passport) Wegbeschrijving naar P27 en de kantoren van Brussels Airport Company (Satellietgebouw en Passport) 1. Op de ring van Brussel volgt u richting A201 Zaventem Luchthaven. 2. Blijf op de hoofdrijbaan A201

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. Nieuw! Bedrijfsbeheer voor anderstaligen. www.syntrabrussel.be

BEDRIJFSBEHEER. Nieuw! Bedrijfsbeheer voor anderstaligen. www.syntrabrussel.be BEDRIJFSBEHEER Nieuw! voor anderstaligen www.syntrabrussel.be 02 03 Een eigen zaak starten? De opleiding is de ideale start voor je ondernemersplannen. In deze brochure kom je meer te weten over de verschillende

Nadere informatie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie NT2, Talen, Informatica en Fotografie CVO Vilvoorde Lange Molensstraat 4 1800 Vilvoorde tel.: 02 253 84 24 www.cvovilvoorde.be secretariaat@cvovilvoorde.be 1 Van harte welkom! Beste cursist, Wij heten

Nadere informatie

Planning schooljaar 2015-2016

Planning schooljaar 2015-2016 Planning schooljaar 2015-2016 Bedrijfsbeheer Informatica Talen Technische opleidingen Eeklo PCVO Meetjesland scholencampus PTI Roze 131, 9900 Eeklo 09 370 74 12 Assenede PCVO Meetjesland campus Stoepe

Nadere informatie

Planning events. 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015

Planning events. 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015 Planning events 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015 Vous cherchez de nouveaux talents pour compléter votre équipe? Informez-vous sur les mesures d embauche pour réduire vos charges salariales. Rencontrez des

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2003 Nr. 105

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2003 Nr. 105 74 (1977) Nr. 6 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2003 Nr. 105 A. TITEL Verdrag van Boedapest inzake de internationale erkenning van het depot van micro-organismen ten dienste van

Nadere informatie

cursusboekje 2011-2012

cursusboekje 2011-2012 cursusboekje 2011-2012 cursussen voor volwassenen CBE Open School Overwinningsstraat 70 2830 Willebroek telefoon: 03/886 08 98 e-mail: willebroek@cbe-openschool.be website: www.cbe-openschool.be maatschappelijke

Nadere informatie

du lundi 20 octobre jusqu au vendredi 24 oktober 2014

du lundi 20 octobre jusqu au vendredi 24 oktober 2014 Opleiding van de gerechtelijke algemeen overzicht Formation des stagiaires vue d ensemble Eerstejaars Stagiaires de première année (aanvang stage op 1 oktober ) (début du stage au 1 er octobre ) vrijdag

Nadere informatie

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen?

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen? WELKOM IN DE CURSUS Abdul en Irina starten vandaag met een intensieve cursus Nederlands. De leraar geeft tijdens de les informatie over de cursus en de examens. De leraar maakt ook enkele afspraken met

Nadere informatie

Planning events. 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014

Planning events. 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014 Planning events 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014 Vous cherchez de nouveaux talents pour compléter votre équipe? Informez-vous sur les mesures d embauche pour réduire vos charges salariales. Rencontrez des

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

INTRODUCTION VIP parking voor u en uw gasten Parking VIP pour vous et vos invités Toegang tot de lounge voor 30 personen per sessie Accès au lounge pour 30 invités par session Menu 3-services y compris

Nadere informatie

jaarcursussen GC t Blikveld

jaarcursussen GC t Blikveld jaarcursussen GC t Blikveld 2013 2014 Elk jaar opnieuw staan een dertigtal enthousiaste lesgevers klaar om onze jaarcursussen aan geïnteresseerde deelnemers aan te bieden. Onderstaande cursussen vinden

Nadere informatie

FOR DUTCH STUDENTS! ENGLISH VERSION NEXT PAGE. Toets Inleiding Kansrekening 1 8 februari 2010

FOR DUTCH STUDENTS! ENGLISH VERSION NEXT PAGE. Toets Inleiding Kansrekening 1 8 februari 2010 FOR DUTCH STUDENTS! ENGLISH VERSION NEXT PAGE Toets Inleiding Kansrekening 1 8 februari 2010 Voeg aan het antwoord van een opgave altijd het bewijs, de berekening of de argumentatie toe. Als je een onderdeel

Nadere informatie

Planning events. 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015

Planning events. 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015 Planning events 2 e SEMESTRE / SEMESTER 2015 Vous cherchez de nouveaux talents pour compléter votre équipe? Informez-vous sur les mesures d embauche pour réduire vos charges salariales. Rencontrez des

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW!

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW! BEDRIJFSBEHEER NIEUW! E-bedrijfsbeheer www.syntrabrussel.be 02 Ana Christina (47) Opleiding Brood- en Banketbakker 03 Een eigen zaak starten? Start met de opleiding Bedrijfsbeheer De opleiding Bedrijfsbeheer

Nadere informatie

LA COLOMBE JOYEUSE REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN

LA COLOMBE JOYEUSE REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN LA COLOMBE JOYEUSE - 2017 REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Er worden drie voorbereidende klassementen opgesteld. 1 KLASSEMENT 1 ste AFGEGEVEN: ( max. 20 personen) Hier worden alle liefhebbers geklasseerd die

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

SCHOLEN VERGELIJKEN (1)

SCHOLEN VERGELIJKEN (1) SCHOLEN VERGELIJKEN (1) Welke cursussen kan je volgen in welke scholen? In welke scholen zijn de cursussen duur? Wanneer starten de cursussen? Via websites kan je veel informatie vinden. Wat moet je doen?

Nadere informatie

Planning schooljaar 2014-2015

Planning schooljaar 2014-2015 Planning schooljaar 2014-2015 Bedrijfsbeheer Informatica Talen Technische opleidingen Eeklo PCVO Meetjesland scholencampus PTI Roze 131, 9900 Eeklo 09 370 74 12 Assenede PCVO Meetjesland campus Stoepe

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

ACE-GROEP T TALEN07/08

ACE-GROEP T TALEN07/08 ACE-GROE T TALEN07/08 ANTICIATIVE CONTINUING EDUCATION taalcursussen WWW.GROET.BE ACE Groep t. spreek snel een taal! ACE-Groep T organiseert taalcursussen waarin mondelinge communicatie centraal staat.

Nadere informatie

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN Je wil een cursus volgen, maar je wil eerst meer informatie krijgen. Welke vragen moet je stellen? Wat moet je doen? 1 Lees de tekst op blad 2 en maak de oefening op blad

Nadere informatie

dv d sign is following a new direction

dv d sign is following a new direction tavola d sign dv d sign is following a new direction dv d sign produce objects for interior decoration in your home, which are sold across the World! The goal of our design is always to combine the best

Nadere informatie

Proeven... Nieuw dit jaar... Ontdekken... Provence week. Een nieuwe restaurant beheerder. Renovatie van het sanitaireblok. Kooklessen.

Proeven... Nieuw dit jaar... Ontdekken... Provence week. Een nieuwe restaurant beheerder. Renovatie van het sanitaireblok. Kooklessen. Proeven... Nieuw dit jaar... Een nieuwe restaurant beheerder Renovatie van het sanitaireblok Ik l Fietsen Provence week Kooklessen Een boerenmarkt Wijnmarkt Kunstmarkt Ontdekken... Bezoek aan Carpentras

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW!

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW! BEDRIJFSBEHEER NIEUW! E-bedrijfsbeheer www.syntrabrussel.be 02 03 Een eigen zaak starten? De opleiding Bedrijfsbeheer is de ideale start voor je ondernemersplannen. In deze brochure kom je meer te weten

Nadere informatie

Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN)

Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN) Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN) [Type text] NL: Verkoopt u producten die niet aan jonge bezoekers verkocht mogen worden of heeft uw webwinkel andere (wettige) toelatingscriteria? De Webshophelpers.nl

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

Bulletin d informations novembre 2016

Bulletin d informations novembre 2016 Bulletin d informations novembre 2016 Het Bulletin d informations is een maandelijkse terugkerende nieuwsbrief waarin u op de hoogte wordt gesteld van de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden. Bezoek

Nadere informatie

NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN

NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN 2 32 Oriëntatiegids NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN In Brussel leer je op verschillende plaatsen Nederlands. In dit hoofdstuk informeren we je over waar je Nederlands kan leren en oefenen. We leggen in paragraaf

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Beste Inbounds, There is a english version just below the page

Beste Inbounds, There is a english version just below the page Beste Inbounds, There is a english version just below the page De vakantie is alweer bijna voorbij en een nieuwe lichting exchangers is zojuist gearriveerd. Voor sommige is dit het begin van hun exchange

Nadere informatie

FABULOUS CHIC WINTER LODGE CHRISTMAS MORNING BALANCED WHITE

FABULOUS CHIC WINTER LODGE CHRISTMAS MORNING BALANCED WHITE FABULOUS CHIC WINTER LODGE CHRISTMAS MORNING BALANCED WHITE We presenteren u graag onze nieuwe kerstthema s: FABULOUS CHIC, WINTER LODGE, CHRISTMAS MORNING, BALANCED WHITE.* Naast deze thema s blijven

Nadere informatie

naam :.. nr. : klas :.. computer :..

naam :.. nr. : klas :.. computer :.. Je hebt het in de vorige module goed gedaan. Je mag daarom zelfstandig verder werken aan module 11. Lees steeds goed de opgave, zodat je weet wat je moet doen. Wanneer je een dialoog of een oefening moet

Nadere informatie

DREAMS NATURE GLAMOUR WINTER

DREAMS NATURE GLAMOUR WINTER CHRISTMAS at work 2014 We presenteren u graag onze nieuwe kerstthema s: DREAMS, NATURE, GLAMOUR, WINTER Naast deze thema s blijven we u ook onze CLASSIC-thema s (rood, zilver of goud) aanbieden; onze sfeer-volle

Nadere informatie

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob.

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob. FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7 5612 KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg 8 5643 CB Eindhoven Mob.: 06 1513 3287 Email: fnvadmin@upcmail.nl Website: www.fnvscholing.nl

Nadere informatie

Dagcursussen Cursusjaar 2014-2015 Taalcursussen

Dagcursussen Cursusjaar 2014-2015 Taalcursussen Dagcursussen Cursusjaar 2014-2015 Taalcursussen Bruggestraat 12 8820 Torhout Tel. 0485 98 03 28 karlien.declerck@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vorming-tic 1 Frans 1.1 Frans 1 25 donderdagnamiddagen

Nadere informatie

Lessenrooster HBO Boekhouden

Lessenrooster HBO Boekhouden Lessenrooster HBO Boekhouden 2016-2017 1 Overzicht Module Semester Lesmoment Van Tot Begin Eind Vennootschapsrecht 1 wo (av) 14/9 21/12 18u00 22u00 Basis Dubbel Boekhouden 1 ma en do (av) 12/9 22/12 18u00

Nadere informatie