AVG en inkoopfactuurverwerking: wat moet je weten?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AVG en inkoopfactuurverwerking: wat moet je weten?"

Transcriptie

1 W H I T E P A P E R AVG en inkoopfactuurverwerking: wat moet je weten? FEBRUARI 2018 whitevision.nl

2 Inmiddels heb je vast wel gehoord van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR) die vanaf 25 mei 2018 van kracht zal zijn. Wat je misschien niet weet is dat deze nieuwe wet óók van toepassing is op inkoopfactuurverwerking en het routeren van inkomende documenten. Denk maar eens aan de persoonsgegevens die zijn opgenomen in leasefacturen, reisdeclaraties en urenbriefjes. Hierop kunnen bijvoorbeeld kentekennummers, creditcardgegevens en locatiegebonden persoonsinformatie staan: gevoelige zaken die relevant zijn in het kader van de AVG. Hoe ga je hiermee om? AVG: prangende vragen, heldere antwoorden In dit whitepaper leggen we stapsgewijs uit wat het verband is tussen de AVG en inkoopfactuurverwerking. Na het lezen ervan weet je wat persoonsgegevens zijn, wat het verwerken van persoonsgegevens inhoudt, wie er verantwoordelijk is en wie de verwerker is. Ook leggen we uit hoe gegevensverwerking er voor WhiteVision en zijn klanten uit komt te zien vanaf mei AVG: het wat en waarom In de afgelopen jaren is privacy een zeer heikel euvel geworden. In het tijdperk van big data zijn mensen steeds banger dat organisaties met hun informatie aan de haal gaan. De AVG is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat persoonlijke en gevoelige gegevens van mensen niet zomaar worden gebruikt in processen waarvan zij niet op de hoogte zijn. Deze Europese wet is al in 2016 in werking getreden, maar vanaf 25 mei 2018 zal hij ook worden gehandhaafd. Als je persoonsgegevens verzamelt, zal je vanaf die datum dus moeten voldoen aan de regels van de AVG. Het is raadzaam om hier voldoende aandacht aan te besteden. Doe je dit niet, dan kun je namelijk boetes krijgen die oplopen tot vier procent van de jaaromzet! Wat zijn de meest ingrijpende veranderingen? Wat zijn de grootste wijzigingen waarmee je als bedrijf rekening moet houden vanaf 25 mei 2018? We zetten ze voor je op een rij: 1. Personen hebben het recht om te worden vergeten. Wanneer iemand je vraagt om zijn of haar persoonsgegevens te wissen en jij kunt geen geldig tegenargument geven, moet je dit verzoek kunnen inwilligen. 2. Je dient burgers transparantie te bieden door hen op een begrijpelijke manier te informeren over de manier waarop jouw bedrijf data verzamelt en verwerkt. 3. Als je onverhoopt te maken krijgt met een datalek, ben je verplicht om dit binnen 72 uur te melden. Je bent alleen van deze meldplicht ontheven als je kunt aantonen dat het lek géén gevaar vormt voor de verzamelde persoonsgegevens. 4. Personen hebben het recht om hun gegevens te laten verwijderen of corrigeren. Daarnaast moeten zij kennis van zaken hebben, zodat ze specifieke, ondubbelzinnige en vrij bepaalde toestemming kunnen geven. Dit betekent dat je altijd precies dient uit te leggen wat er met de verstrekte persoonsgegevens zal gebeuren.

3 5. Verwerkende organisaties moeten kunnen bewijzen dat zij geldige toestemming hebben gekregen om gegevens te verwerken. En het moet voor burgers net zo makkelijk zijn om hun toestemming in te trekken als om die te geven. De AVG en inkoopfactuurverwerking: een stapsgewijze uitleg Hoe relevant is de AVG voor onze organisatie? Het is de hamvraag binnen menig bedrijf. Het antwoord is simpel: werk je met persoonsgegevens, dan moet je rekening houden met de nieuwe wet. Hieronder leggen we je stap voor stap uit wat de impact van de AVG is op inkoopfactuurverwerking en hoe je hiermee om kunt gaan. Wat zijn persoonsgegevens? In de basis kun je spreken over persoonsgegevens enerzijds en generieke gegevens anderzijds. Uit de AVG komt naar voren dat persoonsgegevens a) informatie bevatten over een natuurlijke persoon die b) identificeerbaar is. Punt a omvat voor de hand liggende gegevens, zoals iemands naam, geboortedatum, adres en geslacht, maar ook zaken waar je misschien minder snel aan denkt het IQ of opleidingsniveau van een persoon, bijvoorbeeld. Informatie van een onderneming kan eveneens persoonsgegevens bevatten: gefilterde winstgegevens en informatie over de waarde van een auto kunnen iets zeggen over het inkomen van de ondernemer. Punt b is complexer dan je misschien denkt. Als je de naam van een persoon weglaat, kun je niet zomaar stellen dat hij of zij niet-identificeerbaar is. Je zal de persoonsgegevens bijvoorbeeld ook moeten versleutelen. Een persoon is namelijk al identificeerbaar zodra zijn of haar identiteit redelijkerwijs en zonder onevenredige inspanning kan worden vastgesteld. Of een persoon al dan niet identificeerbaar is, hangt geheel af van de specifieke omstandigheden. Verwerken van persoonsgegevens: wanneer is dit relevant? Er is al sprake van de verwerking van persoonsgegevens zodra je, al dan niet door een computersysteem te gebruiken, feitelijke macht of invloed kunt uitoefenen over de betreffende gegevens. Of je dit wel of niet doet, maakt dus niet uit en het is niet voldoende om een verklaring op te stellen waarin staat dat je geen invloed zult uitoefenen over de gegevens. Vraag je je af wat het verwerken van persoonsgegevens precies inhoudt? De AVG geeft enkele voorbeelden. Zo verwerk je persoonsgegevens als je deze: + Verzamelt, vastlegt en ordent; + Bewaart, bijwerkt en wijzigt; + Opvraagt, raadpleegt en gebruikt; + Verstrekt middels doorzending; + Verspreidt of op enige andere manier ter beschikking stelt; + Samenbrengt of met elkaar in verband brengt; + Afschermt, uitwist of vernietigt.

4 Let op: dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ook andere handelingen kunnen onder de verwerking van persoonsgegevens vallen! Uiteindelijk moet het feitelijke handelen worden getoetst aan de hierboven gegeven omschrijving van verwerking. Je zou kunnen stellen dat je bij het gebruik van een oplossing voor inkoopfactuurverwerking gegevens verwerkt door middel van doorzending, aangezien een persoonsgegeven door de software wordt gehaald om vervolgens naar de klant te worden doorgezonden. Wie is er verantwoordelijk? De verantwoordelijke is degene die het doel en de middelen van verwerking vastlegt vanuit een formeeljuridische bevoegdheid. Hoewel er wordt gesproken van een persoon, hoeft dit niet altijd degene te zijn die feitelijk de beslissingen neemt. De verantwoordelijke kan net zo goed een rechtspersoon of bestuursorgaan zijn. Is het niet vast te stellen wie de formeel-juridische bevoegdheid draagt, dan gaat het tweede criterium op: de verantwoordelijke is dan de persoon aan wie je de verwerking moet toerekenen naar de maatstaven die in het maatschappelijke verkeer gelden. In het geval van WhiteVision zal onze klant van rechtswege doorgaans worden beschouwd als verantwoordelijke, omdat deze de eigenaar van de gegevens is. Wij bieden onze oplossing aan, maar leveren de gegevens zelf niet in. Doordat klanten onze oplossing gebruiken, krijgen wij weliswaar toegang tot persoonsgegevens, maar wij verkrijgen daarmee niet het eigendom hiervan. Wie is de verwerker? Degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, is de verwerker. Deze persoon staat niet onder rechtstreeks gezag van de verantwoordelijke. Waar de klant van WhiteVision als verantwoordelijke wordt beschouwd, zal WhiteVision dus worden gezien als de verwerker. Wij verwerken immers de gegevens voor onze klanten, maar staan niet onder hun gezag. Gegevensverwerking: WhiteVision en zijn klanten Gelet op alle hierboven uitgelegde zaken hebben wij ervoor gezorgd dat onze gegevensverwerking per 25 mei 2018 volledig aan de AVG zal voldoen. Daarnaast houden we er rekening mee dat de AVG steeds wordt aangescherpt en aangevuld. Indien nodig laten we contracten daarom periodiek toetsen op de meest recente eisen die de AVG stelt.

5 Gebruik je de oplossing van WhiteVision, dan zal het proces er vanaf mei 2018 als volgt uitzien: Wij ontvangen een document van jou, waarin persoonsgegevens staan van jouw werknemers of klanten. Dit betekent dat jij de verantwoordelijke bent en dat je dus toestemming moet hebben van de betreffende werknemers of klanten om hun persoonsgegevens te verwerken. Afhankelijk van de specifieke situatie kán dit overigens evident zijn aan het type relatie tussen jou en je klanten of werknemers. Dit wil zeggen dat gegevensverwerking die nodig is om aan een wettelijke plicht te voldoen zoals het (laten) opstellen van een salarisstrook is toegestaan zónder expliciete toestemming te hebben verkregen. Wij bewerken de gegevens die je aan ons verstrekt vervolgens uit hoofde van een verwerkersovereenkomst en mogen alleen generieke of geanonimiseerde gegevens verstrekken aan derden. In deze verwerkersovereenkomst tussen WhiteVision en jou, onze klant, zal aandacht worden besteed aan het doel waarmee wij de persoonsgegevens bewerken. Wij digitaliseren de aangeleverde documenten bijvoorbeeld zonder deze inhoudelijk te bewerken. De verwerkersovereenkomst bestaat náást de huidige contracten die we al met je hebben gesloten en zal dus een apart document zijn. Blijven profiteren van jouw oplossing voor inkoopfactuurverwerking? Zoals je in dit whitepaper hebt kunnen lezen, is de AVG een stuk veelomvattender dan veel mensen denken. Werk je met een oplossing voor inkoopfactuurverwerking ten behoeve van efficiëntieverhoging en tijdbesparing, dan is het belangrijk dat je werkt met een partij die zich grondig heeft verdiept in de nieuwe regelgeving. Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je blijven profiteren van alle voordelen die een dergelijke oplossing met zich meebrengt! Heb je vragen naar aanleiding van dit whitepaper? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We beantwoorden je vragen graag. Disclaimer Wij hebben dit whitepaper gepubliceerd voor informatieve doeleinden. Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie die we in dit whitepaper hebben verstrekt. Evenmin kun je ons aansprakelijk stellen indien er, ondanks ons zorgvuldige (voor)onderzoek, onjuiste en/of onvolledige informatie voorkomt in dit document. WhiteVision WhiteVision helpt organisaties makkelijker én prettiger te werken met oplossingen waarmee inkomende documenten snel en eenvoudig digitaal worden verwerkt. WhiteVision biedt zowel lokale als cloud-oplossingen voor alle branches en bedrijfsgroottes. Telefoon Mail Website Volg ons

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 De AVG gaat bijna in Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 Dit houdt in dat de wetten en regels rondom de verzameling, verwerking en het gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward.

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist: in 10 stappen voorbereid op de AVG Het zal u vast niet ontgaan zijn: per 25 mei 2018 moet uw organisatie voldoen aan nieuwe privacyregels.

Nadere informatie

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Juridisch kader 1. Relationele privacy: eer en goede naam (grondwet/evrm), portretrecht (Auteurswet), gezinsleven (EVRM) 2. Communicatie-privacy: briefgeheim

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Bijlage Gegevensverwerking. Artikel 1 - Definities

Bijlage Gegevensverwerking. Artikel 1 - Definities Bijlage Gegevensverwerking Artikel 1 - Definities De namen en begrippen in deze Bijlage die met een hoofdletter worden geschreven, hebben de hiernavolgende betekenis: 1.1 Persoonsgegevens: alle informatie

Nadere informatie

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 Titel : Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch

Nadere informatie

1AFSPRAAK.NL 1KAPPER.NL 1BEAUTYAFSPRAAK.NL

1AFSPRAAK.NL 1KAPPER.NL 1BEAUTYAFSPRAAK.NL AVG HANDBOEK Handleiding voor salons en praktijken 1AFSPRAAK.NL 1KAPPER.NL 1BEAUTYAFSPRAAK.NL INHOUD Wat is de AVG? 1. Waarom deze nieuwe wet? 1. Waarom is deze nieuwe wet van toepassing op jouw salon/praktijk?

Nadere informatie

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS VERANTWOORDINGSPLICHT Privacybeleid Dit beleid beschrijft hoe de technische en organisatorische bescherming van persoonsgegevens is uitgewerkt. In

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming Inwerkingtreding 25 mei 2018 en is van toepassing De veranderingen Ruimere rechten voor individuen met grotere verplichtingen voor de organisatie Verantwoordingsplicht

Nadere informatie

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018?

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Werkgevers verwerken op grote schaal persoonsgegevens van hun werknemers. Vanaf mei 2018 moet elke organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

GDPR. To panic or not to panic?

GDPR. To panic or not to panic? GDPR To panic or not to panic? 1. GDPR wat is dat? 2 (N)IETS NIEUWS ONDER DE ZON? GDPR = General Data Protection Regulation Richtlijn (1995) Verordening (2016) Van kracht : 25 mei 2018 Smartphones, e-commerce,

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

NIEUWE PRIVACYWETGEVING (AVG)

NIEUWE PRIVACYWETGEVING (AVG) 25 MEI 2018 NIEUWE PRIVACYWETGEVING (AVG) PRAKTISCHE INFORMATIE EN ACTIEPUNTEN Wat moet jij doen? Je hebt er vast al van gehoord: de nieuwe Europese privacywetgeving die op 25 mei 2018 in werking treedt.

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSPLICHT

VERANTWOORDINGSPLICHT Praktijk voor Osteopathie 06-34259059 Gegevensbescherming Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Hieronder leest u hoe Bootsma Osteopathie met uw gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen 1. Algemene bepalingen 1.1. Doel Het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en derden is onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden binnen Stichting Fonds Hartewensen

Nadere informatie

Privacyverklaring Therapeuten VVET

Privacyverklaring Therapeuten VVET Privacyverklaring Therapeuten VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)...

Nadere informatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie Privacy Reglement Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat 2 7891 JW Klazienaveen 0591-393256 Hierna te noemen: de organisatie Binnen de organisatie worden uw (medische)

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

25 MEI 2018 NIEUWE PRIVACYWETGEVING

25 MEI 2018 NIEUWE PRIVACYWETGEVING 25 MEI 2018 NIEUWE PRIVACYWETGEVING Je hebt er vast al van gehoord: de nieuwe Europese privacywetgeving die op 25 mei 2018 in werking treedt. Een complexe materie die je als MKB ondernemer misschien liever

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat -

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - te geven van wat de AVG inhoudt. Raadpleeg zodra er belangen

Nadere informatie

Wat betekent de AVG voor jouw vereniging?

Wat betekent de AVG voor jouw vereniging? Wat betekent de AVG voor jouw vereniging? Deze blog is bedoeld om je in te lichten over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en je bewust te maken van de impact op jouw vereniging. Je leest

Nadere informatie

Auteurs: Edwin Adams Tangram

Auteurs: Edwin Adams Tangram Toepassing GDPR (AVG) binnen de recruitmentprocessen Wat is de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op uw recruitmentproces en organisatie Auteurs: Edwin Adams Tangram Juli 2017

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Doel 2 1.2 Reikwijdte 2 1.3 Evaluatie en herziening Privacyverklaring 2 2 Uitgangspunten en principes 2 3 Persoonsgegevens 3 3.1 Algemene persoonsgegevens 3 3.2 Verwerkingsprocessen

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Borsele

Privacyreglement Gemeente Borsele Privacyreglement Gemeente Borsele In dit reglement laat de gemeente Borsele zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy. Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel

Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel In dit reglement laat Gemeente Krimpen aan den IJssel zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy en wat er wettelijk wel

Nadere informatie

Privacy reglement. Pagina 1 van 9

Privacy reglement. Pagina 1 van 9 Privacy reglement Pagina 1 van 9 Inhoud Privacy reglement... 3 Wetgeving en definities... 3 Reikwijdte... 4 Verantwoordelijke... 4 Verwerkingen (Artikel 4, AVG)... 4 Doeleinden (Artikel 5, AVG)... 4 Rechtmatige

Nadere informatie

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van:

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van: Privacyverklaring Voorwoord Binnen SMO-Traverse (Traverse) worden diverse persoonsgegevens van cliënten verzameld en vastgelegd in het (elektronische) cliëntendossier. Deze gegevens zijn nodig om goede

Nadere informatie

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Privacy Beleid Binnen de Finenzo Alkmaar, gevestigd aan de Keesomstraat 6-e te Alkmaar, wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van betrokkenen, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens zijn gegevens

Nadere informatie

GDPR Basic guidelines for clients

GDPR Basic guidelines for clients GDPR? General Data Protection Regulation Europese Regelgeving, met lokale toepassing door Privacy Commissie. Je moet compliant zijn tegen 25 mei 2018 Doel: Betere regulering van Privacy & Gegevensbescherming.

Nadere informatie

De basis van AVG/GDPR

De basis van AVG/GDPR De basis van AVG/GDPR GRATIS WHITEPAPER Inleiding Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Ook in Nederland heeft de Tweede Kamer deze wet aangenomen. Daarmee vervangt

Nadere informatie

Privacyverklaring VVET

Privacyverklaring VVET Privacyverklaring VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)... 4 7. Transparantie

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching Privacyverklaring Dapper Kindercoaching hecht waarde aan de privacywetgeving. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt, in overeenstemming met de Algemene Verordening

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. 1. Inleiding

PRIVACYVERKLARING. 1. Inleiding PRIVACYVERKLARING 1. Inleiding Stichting Nederland Cares (NL Cares) waardeert en respecteert de privacy van al onze website gebruikers. Wij zullen uw Persoonsgegevens zorgvuldig en in overeenstemming met

Nadere informatie

AVG in de praktijk, tips!

AVG in de praktijk, tips! AVG in de praktijk, tips! Google Analytics Zo kun je Google Analytics gebruiken zonder cookie melding. Accepteer het Amendement gegevensverwerking in je Analytics-account ( Beheer > Account instellingen

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WEBSITE

PRIVACYVERKLARING WEBSITE PRIVACYVERKLARING WEBSITE 1. Wie zijn wij? De Zonnige Woonst is een door de Vlaamse Regering en de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij erkende sociale huisvestingsmaatschappij die als doel heeft door de verhuring

Nadere informatie

Overigens verwerkt H & H in beginsel geen enkel bijzonder persoonsgegeven (zie de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)).

Overigens verwerkt H & H in beginsel geen enkel bijzonder persoonsgegeven (zie de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)). Privacy Statement Ter introductie Dit is het zogenoemde Privacy Statement van Hordijk & Hordijk, adviseurs voor organisatie en financiën B.V. (hierna: H & H). H & H verwerkt dagelijks onvermijdelijk diverse

Nadere informatie

Overigens verwerkt HKLW in beginsel geen enkel bijzonder persoonsgegeven (zie de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)).

Overigens verwerkt HKLW in beginsel geen enkel bijzonder persoonsgegeven (zie de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)). Privacy Statement Ter introductie Dit is het zogenoemde Privacy Statement van Hordijk, Kok, Laan & Wabeke, registeraccountants B.V. (hierna: HKLW). HKLW verwerkt dagelijks onvermijdelijk diverse persoonsgegevens.

Nadere informatie

Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft geen camera s in de bibliotheek hangen.

Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft geen camera s in de bibliotheek hangen. INFORMATIE WET- EN REGELGEVING PRIVACYVERKLARING UITGEBREID INLEIDING Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena verwerkt je persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Mede gebaseerd op artikel 4 van Algemene Verordening Persoonsgegevens wordt in dit reglement verstaan onder:

Mede gebaseerd op artikel 4 van Algemene Verordening Persoonsgegevens wordt in dit reglement verstaan onder: Privacy Reglement RTV Oost Binnen RTV Oost wordt gewerkt met persoonsgegevens van klanten (c.q. gebruikers), medewerkers en partners. RTV Oost zorgt dat de privacy gewaarborgd blijft, onder andere door

Nadere informatie

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland Werkzaak Rivierenland hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Alle informatie die u ons verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt waarvoor

Nadere informatie

EXtreem veilig. Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming

EXtreem veilig. Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG STAPPENPLAN Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat er vanaf die datum dezelfde

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

marketing en de AVG: Ben jij al voorbereid?

marketing en de AVG: Ben jij al voorbereid? ebook E-mailmarketing en de AVG: Ben jij al voorbereid? Colofon Auteur: Ontwerp: Uitgever: Martijn Berns Dave Hoeks Hellodialog Is e-mail voor jouw organisatie ook een onmisbaar marketingkanaal? Dan krijg

Nadere informatie

Privacyreglement WSVH

Privacyreglement WSVH Privacyreglement WSVH In dit reglement laat de vereniging WSVH zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Privacy speelt

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT DOCUMENTBEHEER ALGEMEEN

PRIVACYREGLEMENT DOCUMENTBEHEER ALGEMEEN 1 DOCUMENTBEHEER Versie: 2.0 Datum publicatie: 16 mei 2018 Eigenaar: Bestuur Video Club Duiven (VCD) Beheerder: Administrator (secretaris) van de VCD ALGEMEEN Het bestuur van de VCD, hecht veel waarde

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst INTRAMED ONLINE

Verwerkersovereenkomst INTRAMED ONLINE Verwerkersovereenkomst INTRAMED ONLINE April 2018 INLEIDING Dit document vormt de verwerkersovereenkomst voor Convenient OnLine BV Producten en Diensten. In deze verwerkersovereenkomst leggen de Partijen

Nadere informatie

Inleiding. Privacyreglement Rivas ledenorganisatie

Inleiding. Privacyreglement Rivas ledenorganisatie Privacyreglement Rivas ledenorganisatie Inleiding Rivas ledenorganisatie is onderdeel van Rivas Zorggroep. Rivas waardeert het vertrouwen dat u in ons stelt, en stelt alles in het werk om uw privacy te

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

DE AVG IN EEN NOTENDOP. Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer

DE AVG IN EEN NOTENDOP. Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer DE AVG IN EEN NOTENDOP Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer Algemeen Algemene verordening gegevensbescherming Europese wet die geldt voor iedereen in de EU (GDPR = AVG) De AVG neemt de

Nadere informatie

bureau voor sociaal bedrijfskundig advies, verzuim & re-integratie

bureau voor sociaal bedrijfskundig advies, verzuim & re-integratie Privacyreglement Pyxus Advies, in persoon van Ton Christianen RSBA, hecht als Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur grote waarde aan dat zorgvuldig met Persoonsgegevens wordt omgegaan. In de Algemene

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman

Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman 07-11-2018 Wat betekend dit voor verenigingen Op 25 mei 2018 is de AVG in werking getreden. AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een Nederlandse

Nadere informatie

Bijlage: Verwerkersovereenkomst

Bijlage: Verwerkersovereenkomst Bijlage: Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst is een bijlage bij "Algemene voorwaarden inzake Bothoff Media B.V." (hierna: de Hoofdovereenkomst) tussen Verwerkingsverantwoordelijke (hierna:

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT AVAQ GROEP. Allround Security Company B.V., Allround Security Company B.V.B.A. en Vidocq B.V. maken onderdeel uit van AVAQ B.V.

PRIVACYREGLEMENT AVAQ GROEP. Allround Security Company B.V., Allround Security Company B.V.B.A. en Vidocq B.V. maken onderdeel uit van AVAQ B.V. PRIVACYREGLEMENT AVAQ GROEP Allround Security Company B.V., Allround Security Company B.V.B.A. en Vidocq B.V. maken onderdeel uit van AVAQ B.V. Privacyreglement AVAQ Groep versie mei 2018 Pagina 1 van

Nadere informatie

Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR)

Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) Uit HR trends 2 3 De elf basisprincipes van privacy wetgeving 4 5 10 persoonsgegevens Art 4 letter (1) AVG/GDPR alle

Nadere informatie

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR)

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) AVG ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) Wat verandert er werkelijk? Gekochte gegevens mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor de eigenaar van

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING Renault Antwerpen. De website (hierna: de Website ) wordt aangeboden door:

PRIVACYVERKLARING Renault Antwerpen. De website   (hierna: de Website ) wordt aangeboden door: PRIVACYVERKLARING Renault Antwerpen De website www.renaultantwerpen.be (hierna: de Website ) wordt aangeboden door: Renault Antwerpen Noorderlaan 89 2030 Antwerpen Belgie BTW BE 0831.522.701 E-mail: privacy@renaultantwerpen.be

Nadere informatie

Privacybeleid Opleiding tot Psychosociaal Therapeut

Privacybeleid Opleiding tot Psychosociaal Therapeut Privacybeleid Opleiding tot Psychosociaal Therapeut De Roos Opleidingen Inhoud Inhoud... 2 Privacyverklaring... 3 Verwerking persoonsgegevens... 3 Doeleinden gebruik persoonsgegevens... 3 Rechten en plichten

Nadere informatie

Inleiding. Uitleg tienstappenplan AVG

Inleiding. Uitleg tienstappenplan AVG Inleiding Op 25 mei 2018 gaat de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Deze wet raakt veel elementen van uw bedrijfsvoering. Bent u al voorbereid? Op onze website vindt u alle informatie

Nadere informatie

Privacyreglement Senzer

Privacyreglement Senzer Privacyreglement Senzer In dit reglement laat Senzer zien op welke manier zij omgaat met persoonsgegevens en privacy en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Senzer is verplicht om zorgvuldig en

Nadere informatie

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning.

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning. DE AVG Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer (hierna: Verwerkingsverantwoordelijke), en 2. Unidis b.v., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 13038947

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde

Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde De Stichting Burcht Wedde hecht er groot belang aan alle werkzaamheden uit te voeren conform de AVG. Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en beveiligd.

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Zoetermeer Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Of European General Data Protection Regulation (GDPR) Gepubliceerd op 4 mei 2016 Van toepassing vanaf 25 mei 2018 De huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Pasdirect.nl onderdeel van dbf bv Rietbaan 6 2908 LP Capelle aan den IJssel The Netherlands Tel.: 010 264 6993 www.pasdirect.nl IBAN NL90 RABO 0396 2017 25 KVK 24305044 BTW/VAT NL808668109B01 Verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Checklist basisprincipes privacyregelgeving. Checklist basisprincipes privacyregelgeving

Checklist basisprincipes privacyregelgeving. Checklist basisprincipes privacyregelgeving Checklist basisprincipes privacyregelgeving 1. Inleiding Hieronder volgt een overzicht met de basisprincipes van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), de belangrijkste privacywet in Nederland. Dit

Nadere informatie

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de onderneming : Thuiszorg Naborgh; de wet : de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018

Nadere informatie

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk mr. J.K. (Jennifer) Lanser Van den Bosch & Partners 9 oktober 2018 Per 25 mei 2018 de AVG Algemene verordening gegevensbescherming General Data Protection

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst (v1.03 april 2018)

Verwerkersovereenkomst (v1.03 april 2018) Verwerkersovereenkomst (v1.03 april 2018) Deze Verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van Verwerking van Persoonsgegevens die DVB MEDIA, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Privacy Statement Anderz Organiseren. 1. Inleiding en bedrijfsgegevens

Privacy Statement Anderz Organiseren. 1. Inleiding en bedrijfsgegevens Privacy Statement Anderz Organiseren 1. Inleiding en bedrijfsgegevens Dit statement is van toepassing op Anderz Organiseren. De verwerking van persoonsgegevens die Anderz Organiseren in het kader van haar

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Chodsky Pes Club Nederland

Chodsky Pes Club Nederland Chodsky Pes Club Nederland Inleiding Chodsky Pes Club Nederland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy statement willen wij u een heldere en transparante informatie

Nadere informatie

Privacybeleid van Albert Heijn Gemert

Privacybeleid van Albert Heijn Gemert Privacybeleid van Albert Heijn Gemert De Vries Supermarkt Gemert B.V., hierna te noemen Albert Heijn Gemert hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Tiel

Privacyreglement Gemeente Tiel Privacyreglement Gemeente Tiel In dit reglement laat de gemeente Tiel zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Privacy

Nadere informatie

PRIVACYBELEID KINDERTUIN

PRIVACYBELEID KINDERTUIN PRIVACYBELEID KINDERTUIN IMPLEMENTATIE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING 25-05-2018 AANLEIDING: In verband met de op handen zijnde wijzigende wetgeving hebben wij een aantal zaken rondom gegevensverwerking

Nadere informatie

De website (hierna: de Website ) wordt aangeboden door:

De website   (hierna: de Website ) wordt aangeboden door: PRIVACYBELEID De website www.osmunda.be (hierna: de Website ) wordt aangeboden door: Osmunda bvba (hierna Osmunda, Wij en Ons ) Ijzerwegstraat 1 3150 Tildonk België BTW BE 0452.790.456 E-mail: info@osmunda.be

Nadere informatie

Privacy Policy

Privacy Policy Privacy Policy Nso@Galvani Nso@galvani hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?

Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Realisatie Factsheet Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Inhoudsopgave Verwerkingsverantwoordelijk of verwerker?...3 Definities...3 Criteria...3 Het maken van afspraken...3 Enkele voorbeelden...4

Nadere informatie

AVG/GDPR ready programma

AVG/GDPR ready programma AVG/GDPR ready programma Ben jij helemaal AVG/GDPR ready? Of toch nog hulp nodig? AVG, wat houdt het in? AVG, wat houdt het in? Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van

Nadere informatie

Privacyreglement Leefmilieu

Privacyreglement Leefmilieu Privacyreglement Leefmilieu Datum 26 mei 2018 Aantal pagina s: 5 Algemeen Het bestuur van de vereniging Leefmilieu (hierna te noemen Leefmilieu) hecht veel waarde aan privacy en vindt het van groot belang

Nadere informatie

Standaard verwerkersovereenkomst

Standaard verwerkersovereenkomst Standaard verwerkersovereenkomst Verwerking van persoonsgegevens: Partijen: Opdrachtgever en opdrachtnemer (Van Arkel Gerechtsdeurwaarders B.V.) tezamen te noemen Partijen. Overwegingen: A. Opdrachtgever

Nadere informatie

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Privacyreglement 2018 AM Advies & Begeleiding Pagina 1 van 10 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Kenmerken van de verwerking

Nadere informatie

WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) In business for people. Contents 3 Wat is de AVG? 4 Verwerkersovereenkomst 6 Roadmap naar de nieuwe verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink Privacyrecht & de AVG 2 mei 2018 Rob Tijdink Koningstraat 27-2 T + 31 88 322 6000 info@daanlegal.nl 6811 DG Arnhem F + 31 88 322 6001 www.daanlegal.nl 25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening Bron: Financieele

Nadere informatie

Duidelijk informeren. Deze zaken neem je op in je privacyverklaring

Duidelijk informeren. Deze zaken neem je op in je privacyverklaring PRIVACY VERKLARING van NAAM vzw Duidelijk informeren Als verwerkingsverantwoordelijke moet je organisatie de mensen wiens gegevens je gebruikt proactief informeren over het gebruik van hun persoonsgegevens

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement PASS-Jobcoaching

Privacyreglement PASS-Jobcoaching Privacyreglement PASS-Jobcoaching Inleiding PASS-Jobcoaching is een re-integratie en jobcoachorganisatie. Bedrijfsgegevens De VOF en BV, PASS-Jobcoaching, gevestigd te 5705BZ Helmond aan de Lagedijk 14,

Nadere informatie

WAAROM DEZE PRIVACYVERKLARING? WELKE PERSOONSGEGEVENS WORDEN DOOR ONS VERWERKT?

WAAROM DEZE PRIVACYVERKLARING? WELKE PERSOONSGEGEVENS WORDEN DOOR ONS VERWERKT? PRIVACY VERKLARING WAAROM DEZE PRIVACYVERKLARING? Als je komt voor een onderzoek, gaat trainen en gebruik maakt van onze app dan hebben wij bepaalde persoonsgegevens van je nodig. Over de verwerking van

Nadere informatie

Privacy statement MULDATA BV

Privacy statement MULDATA BV Privacy statement MULDATA BV Artikel 1. Definities 1.1. In deze privacy statement worden de volgende definities gebruikt: a. MULDATA: de gebruiker van deze privacy statement: MULDATA B.V. gevestigd aan

Nadere informatie

Privacyreglement Interactive Blueprints BV

Privacyreglement Interactive Blueprints BV Privacyreglement Interactive Blueprints BV Deventer, juni 2016, versie 1.1 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk

Nadere informatie