SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN"

Transcriptie

1 t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2018 KLOOSTERSTRAAT / DE PACHT / DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

2 MENU NOVEMBER 2018 De verklaring van de nummers van de allergenen vindt u terug op onze website. Voor vragen in verband met de allergeneninformatie kan u terecht bij Traiteur Willequet op het nummer 055 / Opgelet: de samenstelling van de gerechten kan wijzigen. Alle soepen bevatten de allergenen 1, 7, 9 en 14. MAANDAG DINSDAG DONDERDAG VRIJDAG 05/11 06/11 08/11 09/11 Kervelsoep Wortelsoep Bloemkoolsoep Tomatensoep Orloff steak(1,6,7) Spaanse saus(1,3,7) Perziken Kalkoenoesters(1,10) Zoetzure saus(1,7,9) Komkommersalade Frieten Kaashamburger(1,6,7) Ajuinsaus(1,3,7,9) Erwtjes en worteltjes Heekfilet(4) op grootmoeders wijze(1,7) Brunoisegroenten Broccolipuree (6,9,10,14) 12/11 13/11 15/11 16/11 Preisoep Tomatensoep Kervelsoep Wortelsoep Slavinken(1,3,9,10) Spaanse saus(1,7,9) Schorseneren(1,7,9) Kippengyros(1,8,9,10) Salade Mayonaise(3,10) Rijst Braadworst(1,6) Vleesjus(1,3,7,9) Rode kool Gegratineerde ham(6,9) Kaassaus(1,7,9) Broccoli Spirelli(1) 19/11 20/11 22/11 23/11 Tomatensoep Broccolisoep Bloemkoolsoep Erwtensoep Kalkoenblanquette(1,7, 9,10) Brunoisegroenten(9) Mosterdgebraad (3,4,6,7,9, 10) Mosterdsaus (1,3,7,9,10) Krieltjes(10,14) Erwten Krieltjes(7,9,10,14) Spaghetti(1,6) Bolognaisesaus(1,6,10) Worteltjes Gebakken visfilet(1,4) Geraspte wortelen Tartaar(3,10) Puree(6,7,9,10,14) 26/11 27/11 29/11 30/11 Tomatensoep Broccolisoep Tomatensoep Erwtensoep Kalkoenschnitzels (1,7,10) Jagersaus(1,3,7,9) Prinsessenboontjes Stoverij(1,7,10) Fruit Krieltjes(7,9,10,14) Kalfsbrood (1,3,4,6,7,9,10,14) Vleesjus(1,3,7,9) Witte kool(1,7,9) Vissticks(1,4,7) Tartaarsaus(3,10) IJsbergsalade Puree(6,7,9,10,14) HIJ KOMT, HIJ KOMT, SMAKELIJK!

3 Hallo iedereen, Joepie, binnenkort herfstvakantie! Inderdaad, na twee lange schoolmaanden is het zo ver: een weekje vakantie komt er aan. Tijd om eens te genieten van een flinke wandeling, een leuk gezelschapsspel of lekker lang ravotten buiten. Misschien neemt u eens de tijd om een mooi boek te lezen of voor te lezen aan je kinderen. November is immers de maand van het voorlezen. Lezen of voorlezen hoeft niet duur te zijn: boeken voor elk wat wils vinden jullie wel in de plaatselijke bibliotheek. Kijk voor de openingsuren op de website van de gemeente Kluisbergen. Neem ook eens een kijkje op voor leuke tips. Kortom, neem even de tijd om samen met jullie kind(eren) toffe dingen te doen en misschien toch even stil te staan bij de dingen die voorbij gaan. Op maandag 5 november 2018 (na de herfstvakantie dus) starten er opnieuw enkele peuters hun schoolloopbaan in onze school. Zowel in onze afdeling van Berchem, als in die van Ruien verwelkomen we nieuwe gezichtjes. Maar, geen paniek, er kunnen er nog altijd bij. Tot volgende maand en vriendelijke groeten. Paul Desmet directeur

4 Oudercontact Zoals aangekondigd gaat op maandag 12 november 2017 en/of dinsdag 13 november 2018 (zie uitnodiging in de boekentas) het eerste oudercontact van dit schooljaar door. Naast de klastitularis van uw kind zal ook een zorgcoördinator en een medewerker van het CLB aanwezig zijn. Indien u een leermeester levensbeschouwelijke vakken (katholieke godsdienst of niet-confessionele zedenleer) of lichamelijke opvoeding wenst te spreken, kan u gerust contact opnemen met de school. Mogen wij vragen de achterzijde van de uitnodiging in te vullen, ook als jullie niet aanwezig kunnen zijn. Bezorg de brief ten laatste op maandag 5 november 2018 terug aan de klastitularis van je kind. In het belang van de objectiviteit van het gesprek, houden we slechts één oudercontact per kind. Aan gescheiden ouders vragen we dus om indien nodig - samen en tegelijkertijd naar het oudercontact te komen. Mogen wij vragen dat de kinderen die meekomen naar het oudercontact ook meegaan bij de betrokken leerkrachten. Bedankt voor jullie engagement en tot dan! Grootouderfeesten 2.0 Ook dit schooljaar slaan de kleuterjuffen van de beide afdelingen de handen in elkaar voor de organisatie van hun GROOTOUDERFEEST. Inderdaad, op DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 gaat in de Gemeentelijke Feestzaal in de Brugzavel te Berchem een gezamenlijk grootouderfeest door voor alle kleuters van Ruien én Berchem. Veel kunnen we natuurlijk nog niet verklappen, maar de juffen zijn al volop bezig met het verzamelen van leuke ideeën. Het wordt vast en zeker opnieuw een leuk feest! Mogen wij aan de ouders vragen om de uitnodigingen voor het GROOTOUDERFEEST, die uw kleuter meekrijgt, door te geven aan de grootouders. Het inschrijfstrookje verwachten we ten laatste op maandag 12 november terug. Alvast bedankt.

5 Instappers na de herfstvakantie Zoals jullie wellicht nog weten stappen er op de eerste schooldag van het schooljaar en na elke vakantie nieuwe kleuters onze school binnen. Daarnaast is er een instapmoment op de eerste schooldag van februari en na het Hemelvaartweekend. De wetgeving laat een aanvulling van lestijden pas toe vanaf de instapdatum na de krokusvakantie (dit schooljaar is dit op maandag 11 maart 2019). Dit betekent dat er pas op dat ogenblik bijkomende lestijden in het kleuteronderwijs kunnen ingericht worden. Maar, niet getreurd, dankzij de niet aflatende inzet van alle kleuteronderwijzers (klastitularissen en zorgjuffen) worden alle kleuters zeer goed ondersteund. De stagiairs kinderverzorging van het GO! Atheneum van Avelgem zorgen voor de nodige ondersteuning van de leerkrachten. Helpende handjes gezocht Nu de dagen wat kouder en natter worden, is het stilaan weer haak- en breitijd. Inderdaad, tussen de herfst- en de krokusvakantie kunnen alle leerlingen vanaf het 4 de leerjaar zich elke vrijdagmiddag creatief uitleven tijdens de haak- en breilessen in de klas van juf Liselot in Berchem. De juf is nog op zoek naar enkele mensen die haar op vrijdagmiddag een handje kunnen toe steken bij het aanbrengen of vervolmaken van haak- en breisteken. Ben jij zo iemand of ken je mensen die dit graag zouden doen, laat het ons dan snel weten. Alvast bedankt.

6 Lezen en schrijven op school Kinderen komen al vrij vroeg in contact met letters en woorden. De eerste kijkboekjes, de eerste voorleesboekjes, letters en woorden in hun omgeving en ga zo maar door. Die letters zijn er in alle vormen, groottes en kleuren. Er zijn drukletters (de E bijvoorbeeld), er zijn leesletters (de a) en er zijn schrijfletters (zoals in deze tekst). Voor een kind is dit niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben wij op school een aantal afspraken gemaakt rond het gebruik van letters en het lezen. Peuter- en eerste kleuterklas: als de naam op de werkjes wordt genoteerd, gebeurt dit in leesletters en zonder hoofdletters. Ook kan het symbool van het kind gebruikt worden. Tweede kleuterklas: ook hier worden enkel de leesletters zonder de hoofdletters gebruikt bij het noteren van de naam van het kind op de werkjes; in de loop van het schooljaar noteren de kleuters gaandeweg zelf hun naam in leesletters op hun werkjes; aan de kapstok wordt naast het symbool ook de naam van het kind in de leesletters aangebracht. Derde kleuterklas: ook hier worden enkel de leesletters zonder de hoofdletters gebruikt bij het noteren van de naam van het kind op de werkjes; in de loop van het schooljaar oefenen de kleuters het schrijven van hun naam in leesletters op hun werkjes; aan de kapstok wordt naast het symbool ook de naam van het kind in de leesletters aangebracht. Eerste leerjaar: naast het leren lezen zullen de kinderen in het begin enkel schrijven met leesletters; vanaf februari leren ze de schrijfletters (schriftmodel van DIE KEURE); de vrijgekomen tijd door het minder intensief oefenen van het vloeiend handschrift wordt gebruikt om intensief met lezen bezig te zijn. Tweede leerjaar: naast het verder inoefenen van het vloeiend handschrift, leren de kinderen hier ook de hoofdletters schrijven (schriftmodel van DIE KEURE).

7 Vanaf het derde leerjaar kunnen leerlingen stilletjes aan hun eigen handschrift ontwikkelen nu en dan ondersteund door het schriftmodel van DIE KEURE. Vanaf het eerste leerjaar hanteren we dus voor het vloeiend handschrift het schriftmodel van DIE KEURE. Voor de leesletters hanteren we het lettertype VERDANA. November, voorleesmaand Maar zelf goed en graag lezen is voor kinderen van zeer groot belang. Het geeft veel plezier. Daarnaast is het ook noodzakelijk voor bijna elk schoolvak nu en in de toekomst: kinderen moeten begrijpen wat ze lezen. Het leidt ertoe dat kinderen kunnen functioneren in onze maatschappij. Sommige kinderen moeten aangespoord worden om regelmatig te lezen. Daarom geven we jullie hierna enkele tips om de leesvaardigheid en het leesplezier bij de kinderen te verhogen. Zorg voor een leessfeer thuis. Laat zien hoe leuk lezen is. Neem uw kind mee naar de bibliotheek. Probeer eens, in de mate van het mogelijke, een leeskwartiertje in te lassen in het gezin. Dit is een moment dat elk lid van het gezin aan het lezen is (ook peuters kunnen in boekjes kijken). Dit werkt erg motiverend voor de kinderen. U kan uw kind alleen hardop laten lezen, maar volg dan het liefst mee. Het is eveneens heel aangenaam om samen te lezen. (Dit wil zeggen dat er om beurt enkele zinnetjes worden gelezen.) Als u met uw kind leest, praat telkens even over de inhoud van het boek: Wat hebben we gisteren ook alweer gelezen?, Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan!. Indien er op een bladzijde een prent staat, bekijk die dan eerst samen en praat erover (anders is het kind tijdens het lezen afgeleid). Spreek met uw kind af dat u bij een leesfout uw vinger op het woordje zet en het kind goed moet kijken en het nog eens herhalen.

8 Wanneer uw kind weinig interesse toont in het lezen van boeken. Spreek dan een rustig leesmoment af. Probeer u ook aan dat moment en aan de afgesproken tijdsduur te houden. Zet eventueel de keukenwekker. Probeer niet om uw kind toch wat langer te laten lezen. Bemoedig uw kind, geef af en toe een complimentje. Maar dwing niet. Lezen moet speels gehouden worden. Zorg voor succeservaringen en sluit aan bij de interesse van uw kind. Voorlezen is niet alleen leuk maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Het voorlezen moet vooral gewoon leuk zijn en iets zijn waar zowel het kind als uzelf van kunnen genieten. Vanwege wat er gelezen wordt, maar vooral ook vanwege het gezellig samen zijn en de exclusieve aandacht voor elkaar. Gebruik het lezen nooit als straf. Aarzel niet om problemen, bevindingen en vragen met ons mee te delen. Wij gebruiken op school AVI-toetsen om het lezen op de voet te volgen. Twee keer per jaar toetsen we de kinderen door ze één of meer verhaaltjes hardop te laten lezen. De tijd die ze daarvoor nodig hebben en het aantal fouten dat ze lezen, bepalen het AVI-niveau. Er zijn 12 niveaus. Op het rapport maken wij melding van het bereikte leesniveau. Een woordje uitleg over de niveaus zal u in het rapport terug vinden. Die lieve goede computer Heel wat kinderen maken tegenwoordig gebruik van sociale media zoals Facebook. Meestal verloopt dit zonder problemen, maar het gebeurt wel eens dat er minder aangename mededelingen met elkaar gedeeld worden. Hierdoor kunnen er zelfs op school problemen ontstaan. Om dit te vermijden, zouden we willen vragen aan de ouders om toch goed op de hoogte te zijn van wat zoon- of dochterlief vertelt aan anderen. Op die manier kunnen we ruzies, plagerijen of pesterijen op school vermijden. Dank voor de medewerking.

9 Wapenstilstand Ter gelegenheid van de herdenking van Wapenstilstand wordt er door het Gemeentebestuur van Kluisbergen traditiegetrouw een herdenkingsplechtigheid gehouden. Dit jaar gebeurt dit op zondag 11 november. In elke deelgemeente wordt er aan het Monument van de Onbekende Soldaat hulde gebracht aan de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen is echter een speciaal herdenkingsjaar en daarom zal te Berchem, op het speelpleintje gelegen op de site van De Brug en de Brugzavel (met toegang ook via de Berchemstraat), een vredesboom worden aangeplant. Het is een eeuwenoude traditie om bij een belangrijke gebeurtenis op een centrale plaats een boom aan te planten. Op scharniermomenten, zoals na het einde van de Eerste Wereldoorlog, werden in heel wat steden en gemeenten vrijheidsbomen of vredesbomen aangeplant. Hiermee herdacht men de slachtoffers van de Groote Oorlog. Nu, 100 jaar later, willen we samen met nog 220 andere gemeenten de gruwel van deze oorlog nog eens extra herdenken met de aanplanting van een vredesboom. We nodigen de bevolking dan ook uit om dit plechtig moment samen met de afvaardiging van de gemeenteraad, politie en brandweer te herdenken. Plaats van afspraak is het grasveldje naast het speelpleintje, op zondag 11 november, om uur. Een delegatie van de Koninklijke Harmonie de Vlaamse Ardennen zal dit moment muzikaal opluisteren en na afloop wordt u door het gemeentebestuur in zaal Brugzavel een glaasje aangeboden. Nieuws van onze Ouderraad Dankzij de opbrengst van hun activiteiten kan de Ouderraad opnieuw elke woensdag alle kinderen GRATIS van fruit voorzien. Zo moeten de ouders op woensdag zelf niets meer meegeven naar school als tussendoortje. Leuk hé. Eén van die activiteiten is de voorbije HERFSTWANDELING. Ook nu weer was het een topeditie. Ongeveer 250 wandelaars vonden de weg naar onze

10 school. Het aangename weer bracht dus opnieuw heel wat wandelaars op de been. En na de inspanning was er de ontspanning: genieten van een kommetje pompoensoep of een pannenkoek. Kortom, een activiteit die mensen dichter bij elkaar brengt. Hierbij willen we jullie nu ook al uitnodigen op de jaarlijkse APPELKAARTING. Dit jaar gaat deze door op vrijdag 14 december vanaf uur in onze school van Berchem. Allen daarheen! Warme groeten van de Ouderraad We houden eraan jullie allemaal van harte te danken voor de massale aankoop van onze pannenkoeken. De strijd tegen de luizen gaat door Vanaf het begin van het schooljaar worden alle kinderen na elke vakantie gecontroleerd door het kriebelteam. Hierna komen er telkens opvolgcontroles. De ouders worden indien nodig per brief op de hoogte gebracht van de resultaten van de controles. Wij hopen op die manier de luizen definitief uit onze school te kunnen bannen. Op weg naar een luizenvrije school. Alvast bedankt voor jullie medewerking. Meer info over de behandeling van een luizenbesmetting vindt u ongetwijfeld bij uw apotheker.

11 Dag kleine, lieve kapoen, Ik ben de Kerstman en ik kan je nu al vertellen dat ik op bezoek kom in GBS De Start van Kluisbergen. Ben je jonger dan 2,5 jaar en wil je me graag ontmoeten, dan kan dat in GBS De Start op zaterdag 15 december 2018 om uur in Ruien (De Pacht 12) of om uur in Berchem (Kloosterstraat 24). Vraag maar snel aan je mama of papa om te bellen naar de school op het nummer 055 / Mailen naar directiedestart@kluisbergen.be mag ook natuurlijk. Graag vóór woensdag 12 december 2018 a.u.b. Dit mag ik eigenlijk nog niet verklappen, maar mijn kerstzak zit boordevol verrassingen! Vele groetjes en hopelijk zien we elkaar op zaterdag 15 december 2018 in GBS De Start. Tot dan! De Kerstman PS Uw broertje(s) of zusje(s) moeten niet ongerust zijn, voor hen kom ik ook naar de school. Maar dan wel een beetje later.

12 Goed om te weten Alle data van het zwemmen voor dit schooljaar vindt u terug in de Infobrochure bij Hoofdstuk 11. Van zaterdag 27 oktober 2018 tot en met zondag 4 november 2018: herfstvakantie Vrijdag 9 november 2018: rapport Zondag 11 november 2018: herdenking Wapenstilstand Maandag 12 november 2018: oudercontact in Berchem Dinsdag 13 november 2018: oudercontact in Ruien Woensdag 14 november 2018: vergadering Ouderraad om uur in Ruien Donderdag 22 november 2018: grootouderfeest in Feestzaal Brugzavel (voor de kleuters) Donderdag 29 november 2018: eerste pedagogische studiedag (dus geen school voor de leerlingen) Maandag 3 december 2018: bezoek van de sint en zijn zwarte pieten in Ruien Dinsdag 4 december 2018: bezoek van de sint en zijn zwarte pieten in Berchem Woensdag 12 december 2018: vergadering Ouderraad om uur in Berchem Vrijdag 14 december 2018: Appelkaarting vanaf uur in onze school van Berchem (org. Ouderraad) Zaterdag 15 december 2018: bezoek van de kerstman voor onze allerkleinste vriendjes Meer nieuws en foto s vindt u terug op onze site. Ook dit nummer van t Potloodje vindt u daar terug. PRETTIGE HERFSTVAKANTIE! V.U.: GBS De Start, Kloosterstraat Kluisbergen

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 3 - NOVEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 6 FEBRUARI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 7 - MAART 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 6 - FEBRUARI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 5 JANUARI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 4 - DECEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 4 DECEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 4 DECEMBER 2014 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 2 - OKTOBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 7 Maart 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 7 - MAART 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 10 JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 10 - JUNI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 388555 DE PACHT 12 055 / 389489 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE MENU

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 9 MEI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 8 APRIL 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 9 - MEI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 1 - SEPTEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 5 - JANUARI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2015 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 8 - APRIL 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 9 - MEI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 2 OKTOBER 2014 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 8 APRIL 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 5 JANUARI 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 5 JANUARI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 8 - APRIL 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 388555 DE PACHT 12 055 / 389489 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE MENU

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 1 SEPTEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 10 - JUNI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 1 SEPTEMBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2015 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 4 DECEMBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 4 DECEMBER 2015 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Nieuwsbrief 04.01.2019 Beste ouders, Het nieuwe jaar is ondertussen alweer bijna een week oud. Via deze weg wens ik u allen een gezond en voorspoedig 2019 toe. De batterijen van zowel leerlingen als leerkrachten

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE - JUNI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 5/

NIEUWSBRIEF november 5/ NIEUWSBRIEF november 5/ 2017-18 Spaghettifeest allen daarheen! Zaal Holvenia 2440 Geel!!! Graag herinneren we jullie eraan dat de inschrijvingen voor het spaghettifeest nu maandag 13 november in ons bezit

Nadere informatie

UITNODIGING INFOMOMENT EN RECEPTIE

UITNODIGING INFOMOMENT EN RECEPTIE UITNODIGING INFOMOMENT EN RECEPTIE Donderdag 1 september 2016 praktische inlichtingen 10u00 infovoormiddag zaterdag 27 augustus Verwelkoming infosessies Workshop Receptie 3 Welkom op SO Groenhove, Campus

Nadere informatie

MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018

MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018 MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018 www.esthio.be info@esthio.be MAANDAG 05/11 DINSDAG 06/11 DONDERDAG 08/11 VRIJDAG 09/11 PREISOEP TOMATENSOEP PREISOEP AJUINSOEP KIPPENGYROS HESP IN KAASSAUS SHASLICKBURGER NOORS

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

WEEKMENU. Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011

WEEKMENU. Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011 Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011 Donderdag 1/9 Vrijdag 2/9 Tomatensoep met balletjes Stoofvlees op z n Vlaams Gemengde sla Mayonaisesaus Wortelsoep Lasagne bolognaise Brood en kaas Maandag 05/09/2011

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 7 MAART 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

Echo november - december 2015

Echo november - december 2015 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo november - december 2015 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.01.2015 Beste ouders, Momenteel wordt Ter Gavers geteisterd door een ware griepepidemie, met als symptomen stramheid, hoge koorts en misselijkheid. Bij momenten waren sommige klassen gehalveerd,

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

ALLERGENEN. schaalvruchten. aardnoten. eieren vis. melk

ALLERGENEN. schaalvruchten. aardnoten. eieren vis. melk maandag 01 april 2019 Soep koud TOSCAANSE TOMATENSOEP - - + - - - - + - + - - - - + Soep warm TOMAAT GROENTESOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter BLOEMKOOL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 22.12.2017 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2017. Binnen ruim een week stappen we al 2018 binnen. De school sluit voor een tweetal weken de deuren en start terug

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Gezonder eten, meer bewegen

Gezonder eten, meer bewegen GBS DE KIEM SKL KLT (L27A) Nieuwbaan 6 BE1742 SINTKATHERINA LOMBEEK Maandag 01/02/16 Dinsdag 02/02/16 Donderdag 04/02/16 Vrijdag 05/02/16 Tomatensoep Vissticks Bloemkool Kervelpreisoep Rundsbouletten champignons

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren vis. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren vis. melk Soep koud AJUINSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter VENKEL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter KIP KNOLSELDER AARDAPPELEN

Nadere informatie

MENU SCHOLEN : FEBRUARI 2019

MENU SCHOLEN : FEBRUARI 2019 MENU SCHOLEN : FEBRUARI 2019 www.esthio.be info@esthio.be MAANDAG 4/02 DINSDAG 5/02 DONDERDAG 7/02 PREISOEP KOMKOMMERSOEP WORTELSOEP GEVOGELTEROLLADE VOL AU VENT GEHAKTBALLETJES VEENBESSENSAUS GESTOOFDE

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.12.2016 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2016. Binnen ruim een week stappen we al 2017 binnen. Een gezellige periode met de nodige feestmenu s, familiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29.04.2016

Nieuwsbrief 29.04.2016 Nieuwsbrief 29.04.2016 Beste ouders, Volgende week start alweer de op één na laatste maand van het huidige schooljaar. Stilaan starten de herhalingen in aanloop naar de toetsenweek van midden juni. Natuurlijk

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk vrijdag 01 maart 2019 Soep koud AJUINSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter VENKEL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

De Zonnebloem menu November 2018

De Zonnebloem menu November 2018 De Zonnebloem menu November 2018 29 okt - 2 nov 5 nov - 9 nov 12 nov - 16 nov 19 nov - 23 nov 26 nov - 30 nov Courgettesoep Aardappelsoep Currysoep Paprikasoep Maandag Cordon bleu Gehaktballetjes Blinde

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 8 APRIL 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018

MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018 MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018 www.esthio.be MAANDAG 3/12 DINSDAG 4/12 DONDERDAG 6/12 VRIJDAG 7/12 TOMATENSOEP PREISOEP WORTELSOEP WINTERSOEP SCHARROLLETJES OP CORDON BLEU PIZZAIOLABURGER GEVOGELTE ROLLADE

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk Soep koud MOSTERDSOEP MET BACON - - + - - - + + + + - - - - + Soep warm KIPPENSOEP - - + + - - - + - + - - - - + Gemalen peuter VIS - POMPOEN - AARDAPPELEN - - - - + - - - - - - - - - - VOL AU VENT - -

Nadere informatie

De Zonnebloem menu September 2018

De Zonnebloem menu September 2018 De Zonnebloem menu September 2018 3 sept - 7 sept 10 sept - 14 sept 17 sept - 21 sept 24 sept - 28 sept 1 okt - 5 okt Tomatensoep met balletjes Wortelsoep Courgettesoep Groene seldersoep Brunoisesoep Maandag

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. aardnoten. melk Soep koud SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen peuter RUNDS - SNIJBIET - AARDAPPELEN - - - - - - - + - - - - - - - BLINDE VINK CHAMPIGNONSAUS - - + - - - + - - + - - - - + BLOEMKOOL - - - -

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk maandag 07 januari 2019 Soep koud BLOEMKOOLSOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm ERWTENSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter BLOEMKOOL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien.

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Basisschool BELLEVUE Bellevuestraat 28 8870 Izegem Tel. 051 306650 Fax 051 316335 www.basisschool-bellevue.be bs.izegem@g-o.be INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Beste ouders, De eerste weken

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Maart 2019 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het weekend

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet.

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet. 14/02/18 1/6 Soep koud WITLOOFSOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm CHAMPIGNONSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter COURGETTE -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

Menu november Menu November 2018

Menu november Menu November 2018 Menu november 2018 05.Nov 06.Nov 07.Nov 08.Nov 09.Nov Groentensoep Broccolisoep Groentensoep Tomatensoep Wortelsoep Cordon bleu Vol au vent Parmentierschotel Spaghetti Hamburger Bruine saus Bolognaisesaus

Nadere informatie

1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 1 / 1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS stukje over in één van mijn klasnieuwsjes! Geniet alvast van deze blikvangers van de eerste schooldag!

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje ZATERDAG 17 OKTOBER: MENU Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen ZONDAG 18 OKTOBER: Ossenstaartsoep Rundsgebraad Bordelaise, witloof, aardappelnootjes MAANDAG 19 OKTOBER: Pompoensoep Kalkoenlapje

Nadere informatie

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje ZATERDAG 12 DECEMBER: MENU Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen ZONDAG 13 DECEMBER Ossenstaartsoep Rundsgebraad Bordelaise, witloof, aardappelnootjes MAANDAG 14 DECEMBER Pompoensoep Kalkoenlapje

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25.09.2015

Nieuwsbrief 25.09.2015 Nieuwsbrief 25.09. Beste ouders, De maand september, die er weeral bijna op zit, werd vooral benut om de leerstof van het vorige schooljaar te herhalen. In de lagere klassen zijn ook reeds de toetsen van

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4)

Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4) Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4) M0001 Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu Maandag Tuinkerssoep Tuinkerssoep Kip in milde curry-appelsaus

Nadere informatie

Ontbijt. Middagmaal. avondmaal. Ontbijt. Middagmaal. Varkentong in mosterdvinaigrette 01-12-15 DINSDAG 05-12-15 ZATERDAG smeerkaas. Avondmaal.

Ontbijt. Middagmaal. avondmaal. Ontbijt. Middagmaal. Varkentong in mosterdvinaigrette 01-12-15 DINSDAG 05-12-15 ZATERDAG smeerkaas. Avondmaal. 03-12-15 DONDERDAG Bloemkoolsoep Rodenbachgebraad- wortelengekookte aardappelen Vers fruit Gerookte sprotfilets 30-11-15 MAANDAG 04-12-15 VRIJDAG Perenstroop Preisoep Braadworst mosterdsaus Hutsepot op

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren. melk. vis

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren. melk. vis donderdag 02 mei 2019 Soep koud FRANSE PEULTJES SOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm TOMAAT GROENTESOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen peuter LAM - BRUNOISE - AARDAPPELEN - - - - - - - -

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

MENUKAART SEPTEMBER - OKTOBER 2018

MENUKAART SEPTEMBER - OKTOBER 2018 MENUKAART SEPTEMBER - OKTOBER 2018 week datum MAANDAG DINSDAG DONDERDAG VRIJDAG 1 03/09 07/09 2 10/09 14/09 3 17/09 21/09 4 24/09 28/09 5 01/10 05/10 Preisoep Spaghetti Bolognese Vegetarische spaghetti

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie