SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN"

Transcriptie

1 T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2015 KLOOSTERSTRAAT / DE PACHT / DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

2 MENU NOVEMBER 2015 MAANDAG DINSDAG DONDERDAG VRIJDAG 02/11 03/11 05/11 06/1 HERFSTVAKANTIE HERFSTVAKANTIE HERFSTVAKANTIE HERFSTVAKANTIE 09/11 10/11 12/11 13/11 Kervelsoep Wortelsoep Bloemkoolsoep Tomatensoep Orloffsteaks Appelmoes Aardappelen Vol au vent Komkommers Frietjes Kaashamburger Erwtjes Aardappelen Kippenblokjes Broccoli Spirelli 16/11 17/11 19/11 20/11 Preisoep Tomatensoep Kervelsoep Wortelsoep Blinde vinken Spinazie Aardappelen Kippengyros Tomaten Frietjes Braadworst Rode kool Aardappelen Macaroni Ham Kaassaus 23/11 24/11 26/11 27/11 Tomatensoep Broccolisoep Bloemkoolsoep Erwtensoep Kalkoenbiefstuk Ratatouille Aardappelen Varkensreepjes Perziken Frietjes Spaghetti Bolognaisesaus Visfilet Veldsla en witloof Puree SMAKELIJK!

3 Hallo iedereen, Ook in oktober viel er op school opnieuw heel wat te beleven. Onder meer de weer al eens veel gesmaakte herfstwandeling van onze Ouderraad. Je leest er meer over in dit novembernummer van onze schoolkrant. Maar, na twee lange schoolmaanden is het zo ver: een weekje vakantie komt er aan. Tijd om eens te genieten van een flinke wandeling, een leuk gezelschapsspel of lekker lang ravotten buiten. Misschien neemt u ook wel eens de tijd om een mooi boek te lezen of voor te lezen aan je kinderen. November is immers de maand van het voorlezen. Lezen of voorlezen hoeft niet duur te zijn: boeken voor elk wat wils vinden jullie wel in de plaatselijke bibliotheek. Kijk voor de openingsuren op de website van de gemeente Kluisbergen. Neem ook eens een kijkje op voor leuke tips. Kortom, neem even de tijd om samen met jullie kind(eren) toffe dingen te doen en misschien toch even stil te staan bij de dingen die voorbij gaan. Hou het warm en gezellig en tot volgende maand. Vriendelijke groeten. Paul Desmet directeur Bij het opmaken van de factuur van september 2015 werd voor het lager per vergissing 3,20 per maaltijd aangerekend. Het moest eigenlijk 3,60 zijn (zie Schoolreglement). Deze fout zal op de factuur van oktober 2015 recht gezet worden. Onze oprechte verontschuldigingen en dank voor het begrip.

4 Herfstwandeling Ouderraad Reeds enige jaren organiseert de Ouderraad in oktober een herfstwandeling. Ook dit jaar was het weer ons goed gezind en verzamelden leerlingen, ouders en kennissen voor een leuke wandeling. Deze keer vertrok de wandeling vanuit de school in Ruien doorheen het Kluisbos, waar de zaklampen goed van pas kwamen. Bij het verlaten van het bos was de jeneverstand een welkome verpozing, de kleinsten konden genieten van een fruitsapje. Na de wandeling bleven velen gezellig napraten. De pompoensoep, gemaakt door de leerlingen van het 2 de leerjaar in Ruien, werd enorm gesmaakt en was in een mum van tijd uitverkocht. Terug een geslaagde editie! Foto s van deze leuke activiteit vindt u op onze website. Appelkaarting 2015 Ook dit jaar organiseert de Ouderraad een Appelkaarting ten voordele van de kinderen van onze school. De kaarting gaat dit jaar door op VRIJDAG 11 DECEMBER in onze school in Berchem. Iedereen welkom vanaf 18u! Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van de ouderraad en op het secretariaat van de school (inleg 1,25). Toneel in De Woeker: Jeanne De kinderen van het 5 de & 6 de leerjaar gingen dinsdag 6 oktober naar een theatervoorstelling in De Woeker te Oudenaarde. Daar leerden ze een waargebeurd verhaal kennen. In het verhaal waren 3 hoofdrollen: Charles De Valois, Gilles De Rais en de hoofdrol Jeanne D Arc. Misschien zijn er mensen die het verhaal van Jeanne D Arc kennen? Je vindt er vast iets over op het internet. Groetjes van Loeka

5 In de bres voor SUNSHINE4KIDS Op woensdag 31 maart 2010 vond de stichtingsvergadering plaats van de kersverse vzw SUNSHINE4KIDS, in de zetel Koornbloemstraat 13, 8570 Vichte. Het belangrijkste doel van deze vzw bestaat eruit enkele scholen in Kenia te ondersteunen en te begeleiden. Dit hoofddoel vertaalt zich in 3 grote doelstellingen. Doelstelling 1 De leerkrachten in de scholen van Kenia bijstaan op didactisch en pedagogisch gebied. Dit door les te geven aan de leerkrachten en door demo-lessen te geven aan de leerlingen. Vooral voor wiskunde vragen ze om hulp. We proberen er ook voor te zorgen dat ze kunnen starten met een opleiding, of hun opleiding kunnen voltooien. Doelstelling 2 De gekozen scholen voorzien van het allernoodzakelijkste schoolmateriaal, zoals schrijfgerei, schriftjes, handboeken, banken, stoelen, kasten, opbergkoffers. Zo kan het onderwijs tegelijkertijd doeltreffend èn eenvoudig zijn. Indien nodig voorzien we de school ook van het levensnoodzakelijke water. Doelstelling 3 Vrijwilligers en stagiairs voorbereiden en begeleiden die in de schooltjes in en rond Ukunda willen werken. De voorbereiding gebeurt in België. In Kenia worden ze opgevangen door mensen van het team of door Dolly Muuo, de Keniaanse medewerkster van SUNSHINE4KIDS.

6 Om deze doelstellingen te kunnen bereiken, zijn heel wat middelen nodig. Door het project SUNSHINE4KIDS bij het brede publiek bekend te maken, wenst de vzw zoveel mogelijk fondsen te verwerven. Dit gebeurt door het organiseren van allerlei acties of activiteiten: paaseierenactie, verkoop van Afrikaanse juwelen, avant-première film, sensibiliseren door het geven van presentaties in scholen, mogelijkheden uitwerken om over te gaan tot het opstarten van een sponsorprogramma voor Afrikaanse schoolkinderen. Het Sunshine4kidsteam onderzoekt in scholen de noden en investeert de giften in het ter plaatse aankopen van de nodige materialen. Zo stimuleren ze ook de lokale economie. Ook GBS DE START wil zijn steentje bijdragen. Want wij vinden dat alle kinderen op deze wereld recht hebben op degelijk onderwijs. Hiervoor organiseren wij volgende acties. De kleuters en de leerlingen van het 1 ste en het 2 de leerjaar zullen in de loop van de komende weken rondjes lopen op school. Per ronde kunnen de kinderen dan gesponsord worden. De leerlingen van het 3 de tot het 6 de leerjaar zullen in het zwembad van Ronse zoveel mogelijk baantjes zwemmen voor dit goede doel. Deze kinderen kunnen gesponsord worden per afgelegde baan. Daarnaast zullen er in de beide afdelingen gedurende enkele weken bokalen geplaatst worden waarin je rosse centjes zal kunnen deponeren. Dus haal alvast maar uw portemonnee boven en maak hem leeg in één van onze bokalen. Na de herfstvakantie zullen we jullie over de acties verder informeren. We willen jullie nu alvast allemaal van harte danken voor jullie milde bijdrage. Wat wij met de opbrengst van onze pannenkoekenverkoop doen, zal SUNSHINE4KIDS realiseren in enkele scholen in Kenia.

7 Inleefatelier Achter de muur Op donderdag 8 oktober gingen de leerlingen van 5 en 6 Berchem en Ruien naar het inleefatelier Achter de muur in Roeselare. In de voormiddag werden de leerlingen in verschillende groepjes verdeeld. Ze hebben allerlei opdrachten gedaan in verschillende teams: verbouwingsteam, buurthuis, kringwinkel, dansschool, huis van Kimani. Ikzelf, Senne Noreilde, zat in de dansgroep. En ik, Jana Persoons, zat in de groep waar we Kimani moesten helpen. De leerlingen van Ruien deden hetzelfde, maar dan in de namiddag. De leerlingen van Berchem maakten in de namiddag een wandeling. We moesten op zoek gaan naar speciale dingen: bijvoorbeeld eco-vélo en de kringwinkel. Zoals verwacht deed Ruien het dan in de voormiddag. Het was een heel leuke dag. Hopelijk doen ze het volgend jaar weer. Groetjes van Senne Noreilde en Jana Persoons Klasoverschrijdend knutselen Alle leerlingen van Berchem mochten iets kiezen om te knutselen voor Halloween. En alle leerlingen van het 6 de leerjaar mochten de andere kinderen hierbij helpen. De leerlingen mochten kiezen uit: stempelen, spinnenweb, spin, skelet, theelampje, en nog veel meer. Rond uur kregen we alle uitleg en na de middag mochten we ons knutselwerkje maken. Iedereen ging naar huis met een lachend gezicht. En onze school was mooi versierd door de mooie knutselwerken. Foto s van deze knutselnamiddag vindt u terug op onze site. Jens Saelens en Zoran Gobeyn Wapenstilstand Ter gelegenheid van de herdenking van Wapenstilstand wordt traditiegetrouw door het Gemeentebestuur van Kluisbergen een herdenkings-plechtigheid gehouden. Dit jaar gebeurt dit op woensdag 11 november Omstreeks uur worden er aan het Monument van de Onbekende Soldaat van Ruien bloemen neergelegd. Dit wordt daarna herhaald aan de Monumenten van Berchem, Zulzeke en Kwaremont. Deze bevinden zich allemaal in de omgeving van de plaatselijke kerk.

8 We zouden het ten zeerste waarderen mochten jullie samen met de kinderen op één van de plechtigheden kunnen aanwezig zijn. Dank bij voorbaat. In het kader van de herdenking van WOI loopt in het GOC van Ruien/Kluisbergen (Grote Herreweg 118) de fototentoonstelling Battlefield Heritage. Het West-Vlaams Verbond van Fotokringen Digitaal (kortweg WVFD) is sedert 2012 bezig met een groot project over WOI, dat zijn hoogtepunt kent in een grote rondreizende tentoonstelling waarvan Kluisbergen de laatste halte is. Deze fototentoonstelling werd samengesteld met medewerking van het museum In Flanders Fields te Ieper en groepeert de beste foto s uit verschillende wedstrijden voor scholieren uit verschillende landen, rond het thema slagveldenerfenissen uit de eerste wereldoorlog. De tentoonstelling - een organisatie van de Gemeentelijke Culturele Raad - kan bezocht worden tussen 7 en 15 november Meer info bij mevrouw Marleen Depraetere op het nummer 055 / Hoe was je dag? "Was het leuk op school vandaag, schat?" Met een beetje geluk krijg je er een droge "ja" of "nee" uit, maar uitgebreide schoolse avonturen moet je van je kind niet verwachten op zo'n gesloten vraag. Razend benieuwd naar wat je zoon of dochter zoal uitspookt op een schooldag? We kennen deze situatie allemaal: je stelt een ja/nee-vraag aan een niet-praatgrage gesprekspartner en de conversatie dreigt na die ene vraag al stil te vallen. De basiskneepjes voor een goed gesprek zijn des te belangrijker bij kinderen, die jouw vraag letterlijk interpreteren en hun taak als volbracht zien na een volmondige "ja" of "neen". Wie echt wil weten hoe de schooldag van zijn of haar kind was, houdt het dus beter niet op een "hoe was je dag?" of "was het leuk op school?". Met deze vragen oogst je meer succes. Deze maand geven we al een greep uit het aanbod van 20 vragen. 1. Wat was het leukste dat je vandaag is overkomen? 2. Welke spelletjes hebben jullie gespeeld tussen de middag? 3. Heeft iemand iets heel erg liefs voor je gedaan vandaag, en wat dan? 4. Heb je zelf iets liefs gedaan voor iemand? 5. Wie had de lekkerste lunch bij? En waarom? 6. Wat vond je vandaag stiekem een beetje spannend of eng? 7. Hoeveel punten krijgt deze dag op een schaal van 10? Waarom? Deze vragen kunnen een inspiratiebron vormen, maar leef je vooral zelf uit om er extra te bedenken. En nu maar hopen dat je kind is uitverteld tegen dat het bedtijd is...

9 Nog plaatsjes vrij in GBS De Start Op maandag 9 november 2015 (na de herfstvakantie dus) starten er opnieuw enkele peuters hun schoolloopbaan in onze school. Zowel in onze afdeling van Berchem, als in die van Ruien verwelkomen we nieuwe gezichtjes. Maar, geen paniek, er kunnen er nog altijd bij. Ben je nog op zoek naar een gezellige school dichtbij huis voor je lieve kapoen, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Of ken je ouders die nog op zoek zijn naar een school waar het familiale centraal staat, laat ons dit zeker weten. Dank bij voorbaat. Komt je kind na de herfstvakantie voor de eerste keer naar school en is het nog niet (helemaal) zindelijk? Je kind mag gerust komen, maar weet dat voldoende aandacht thuis voor de zindelijkheid noodzakelijk is opdat de kleuterjuf haar pedagogisch werk naar behoren zou kunnen uitvoeren. Voor meer info en tips over zindelijkheid kan u terecht bij Kind en Gezin. De strijd tegen de luizen gaat door Vanaf het begin van dit schooljaar werken we met een kriebelteam op onze school. Het kriebelteam bestaat uitsluitend uit leerkrachten van onze school. De bedoeling is dat alle kinderen na elke vakantie gecontroleerd worden door het kriebelteam. Hierna komen er telkens opvolgende controles. De ouders worden indien nodig per brief op de hoogte gebracht van de resultaten van de controles. Wij hopen op die manier de luizen definitief uit onze school te kunnen bannen. Dus, na de herfstvakantie schiet het kriebelteam opnieuw in actie. Op weg naar een luizenvrije school. Alvast bedankt voor jullie medewerking. Aanvraag studietoelage Ook nu weer kan u voor uw kind een studietoelage aanvragen. Het aanvraagformulier kan verkregen worden op het secretariaat of via de klastitularis. Wie hulp nodig heeft bij het invullen hiervan, kan steeds terecht op het secretariaat. Het loont zeker de moeite om een aanvraag in te dienen. De kans bestaat dat je een aardig bedrag kan verkrijgen.

10 GOED OM TE WETEN Van zaterdag 31 oktober 2015 tot en met zondag 8 november 2015: herfstvakantie Maandag 9 november 2015: oudercontact voor kleuter en lager Dinsdag 10 november 2015: oudercontact voor kleuter en lager Woensdag 11 november 2015: Wapenstilstand (geen school) Dinsdag 17 november 2015: feest voor de grootouders in Berchem (voor de kleuters) Woensdag 18 november 2015 om uur: vergadering Ouderraad in GBS De Start Ruien Donderdag 19 november 2015: feest voor de grootouders in Ruien (voor de kleuters) Woensdag 9 december 2015: tweede pedagogische studiedag (geen school voor de leerlingen) Woensdag 9 december 2015 om uur: vergadering Ouderraad in GBS De Start Berchem Vrijdag 11 december 2015: Appelkaarting in GBS De Start Berchem (organisatie Ouderraad) Meer nieuws en foto s vindt u terug op onze website V.U.: GBS De Start, Kloosterstraat Kluisbergen

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 5 JANUARI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 7 - MAART 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 3 - NOVEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 6 FEBRUARI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 4 DECEMBER 2014 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 4 DECEMBER 2015 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 2 - OKTOBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 7 - MAART 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2015 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 4 - DECEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 5 JANUARI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 7 Maart 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 10 - JUNI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 388555 DE PACHT 12 055 / 389489 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE MENU

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 4 DECEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 10 JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 9 MEI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 8 APRIL 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 5 - JANUARI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 1 - SEPTEMBER 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 2 OKTOBER 2014 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 8 - APRIL 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 388555 DE PACHT 12 055 / 389489 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE MENU

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 9 - MEI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 9 - MEI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 6 - FEBRUARI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 8 APRIL 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 3 NOVEMBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE - JUNI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 8 - APRIL 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 8 APRIL 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 6 FEBRUARI 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 5 JANUARI 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 9 MEI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be MENU

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 10 - JUNI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.09.2014

Nieuwsbrief 12.09.2014 Nieuwsbrief 12.09. Beste ouders, De leerlingen en leerkrachten hebben de aanpassing van de vakantie naar het nieuwe schooljaar goed verteerd. De kinderen beginnen al goed vertrouwd te raken met de werkwijze

Nadere informatie

MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018

MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018 MENU SCHOLEN: NOVEMBER 2018 www.esthio.be info@esthio.be MAANDAG 05/11 DINSDAG 06/11 DONDERDAG 08/11 VRIJDAG 09/11 PREISOEP TOMATENSOEP PREISOEP AJUINSOEP KIPPENGYROS HESP IN KAASSAUS SHASLICKBURGER NOORS

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 22.12.2017 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2017. Binnen ruim een week stappen we al 2018 binnen. De school sluit voor een tweetal weken de deuren en start terug

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/05 Dinsdag 18/05 Woensdag 19/05 Donderdag 20/05 Vrijdag 21/05 Rodenburg loopt!! Zaterdag 22/05 Zondag 23/05 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 09/09 Dinsdag 10/09 Woensdag 11/09 Donderdag 12/09 Vrijdag 13/09 Zaterdag 14/09 Zondag 15/09 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Aspergesoep Tomatensoep

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren vis. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. eieren vis. melk Soep koud AJUINSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter VENKEL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter KIP KNOLSELDER AARDAPPELEN

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 1 SEPTEMBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 1 SEPTEMBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

Menu november Menu November 2018

Menu november Menu November 2018 Menu november 2018 05.Nov 06.Nov 07.Nov 08.Nov 09.Nov Groentensoep Broccolisoep Groentensoep Tomatensoep Wortelsoep Cordon bleu Vol au vent Parmentierschotel Spaghetti Hamburger Bruine saus Bolognaisesaus

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk vrijdag 01 maart 2019 Soep koud AJUINSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter VENKEL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter

Nadere informatie

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 Deze week forum door de klas van Phoebe Opgelet: woensdag 11 oktober = pedagogische studiedag, geen school dus die dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.01.2015 Beste ouders, Momenteel wordt Ter Gavers geteisterd door een ware griepepidemie, met als symptomen stramheid, hoge koorts en misselijkheid. Bij momenten waren sommige klassen gehalveerd,

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 10.06.2019 Beste ouders, Deze op één na laatste info voor ouders ontvangt u met enige vertraging. Problemen met de laptop van de directie liggen hiervan aan de basis, waarvoor mijn excuses.

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Nieuwsbrief 04.01.2019 Beste ouders, Het nieuwe jaar is ondertussen alweer bijna een week oud. Via deze weg wens ik u allen een gezond en voorspoedig 2019 toe. De batterijen van zowel leerlingen als leerkrachten

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.12.2016 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2016. Binnen ruim een week stappen we al 2017 binnen. Een gezellige periode met de nodige feestmenu s, familiebijeenkomsten

Nadere informatie

De Zonnebloem menu November 2018

De Zonnebloem menu November 2018 De Zonnebloem menu November 2018 29 okt - 2 nov 5 nov - 9 nov 12 nov - 16 nov 19 nov - 23 nov 26 nov - 30 nov Courgettesoep Aardappelsoep Currysoep Paprikasoep Maandag Cordon bleu Gehaktballetjes Blinde

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien.

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Basisschool BELLEVUE Bellevuestraat 28 8870 Izegem Tel. 051 306650 Fax 051 316335 www.basisschool-bellevue.be bs.izegem@g-o.be INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Beste ouders, De eerste weken

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/09 Zeeklassen L3, L4 vertrek om 08:30 uur Dinsdag 18/09 Zeeklassen L3, L4 Woensdag 19/09 Zeeklassen L3, L4 aankomst om 17:00 uur Donderdag 20/09 Vrijdag

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 24/09 Bosklassen L5, L6 Dinsdag 25/09 Bosklassen L5, L6 Woensdag 26/09 Bosklassen L5, L6 Donderdag 27/09 Bosklassen L5, L6 Vrijdag 28/09 Bosklassen L5, L6 Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Maart 2019 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het weekend

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet.

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet. 14/02/18 1/6 Soep koud WITLOOFSOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm CHAMPIGNONSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter COURGETTE -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.06.2015

Nieuwsbrief 12.06.2015 Nieuwsbrief 12.06.2015 Beste ouders, Deze nieuwsbrief is de op één na laatste van dit schooljaar. Op vrijdag 26 juni volgt nog een afsluitwoordje en dan is het aftellen naar de vakantie. We zijn druk in

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERRAAD

HANDLEIDING OUDERRAAD HANDLEIDING OUDERRAAD INLEIDING De Handleiding ouderraad is opgemaakt om leden en toekomstige leden, directie en leerkrachten een toelichting te geven over de doelstellingen en structuur van de ouderraad

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018

MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018 MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018 paasvakantie paasvakantie paasvakantie paasvakantie maandag 9 april 2018 dinsdag 10 april 2018

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

mee te nemen. Familieleden die kunnen begeleiden zijn

mee te nemen. Familieleden die kunnen begeleiden zijn VAN 16 JUNI TOT EN MET 22 JUNI SFEERFOTO S VERWEN 12 JUNI MAANDAG 16 JUNI 2014 Deze voormiddag smeren we onze kelen en halen we onze beste stemmen boven om mee te zingen met enkele Vlaamse klassiekers.

Nadere informatie

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU. Kervelsoep Kervelsoep Kervelsoep. appelmoes appelmoes appelmoes. Fruit* Fruit* Fruit*

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU. Kervelsoep Kervelsoep Kervelsoep. appelmoes appelmoes appelmoes. Fruit* Fruit* Fruit* MENU WEEK 40 Kervelsoep Kervelsoep Kervelsoep MAANDAG Braadworst in bruine jus Veggie worst bruine jus Gevogelte worst in bruine jus appelmoes appelmoes appelmoes 01 okt 2018 natuuraardappelen natuuraardappelen

Nadere informatie

aflevering 8 maandag 17 december 2018

aflevering 8 maandag 17 december 2018 aflevering 8 maandag 17 december 2018 Smartschool voor ouders Leerkrachten werken al jaren dagdagelijks met Smartschool, binnenkort is dit ook beschikbaar voor de ouders. Via Smartschool blijf je als ouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29.04.2016

Nieuwsbrief 29.04.2016 Nieuwsbrief 29.04.2016 Beste ouders, Volgende week start alweer de op één na laatste maand van het huidige schooljaar. Stilaan starten de herhalingen in aanloop naar de toetsenweek van midden juni. Natuurlijk

Nadere informatie

MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018

MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018 MENU SCHOLEN : DECEMBER 2018 www.esthio.be MAANDAG 3/12 DINSDAG 4/12 DONDERDAG 6/12 VRIJDAG 7/12 TOMATENSOEP PREISOEP WORTELSOEP WINTERSOEP SCHARROLLETJES OP CORDON BLEU PIZZAIOLABURGER GEVOGELTE ROLLADE

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 2 OKTOBER 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

VAN 21 SEPTEMBER TOT EN MET 27 SEPTEMBER. MAANDAG 21 SEPTEMBER OM 14u30: VERJAARDAGSFEEST MET OLIEBOLLEN Waar? In het restaurant

VAN 21 SEPTEMBER TOT EN MET 27 SEPTEMBER. MAANDAG 21 SEPTEMBER OM 14u30: VERJAARDAGSFEEST MET OLIEBOLLEN Waar? In het restaurant VAN 21 SEPTEMBER TOT EN MET 27 SEPTEMBER MAANDAG 21 SEPTEMBER OM 14u30: VERJAARDAGSFEEST MET OLIEBOLLEN Waar? In het restaurant MAANDAG 21 SEPTEMBER 2015 Deze maandagmorgen komen we samen in de leefzaal

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. aardnoten. melk Soep koud SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen peuter RUNDS - SNIJBIET - AARDAPPELEN - - - - - - - + - - - - - - - BLINDE VINK CHAMPIGNONSAUS - - + - - - + - - + - - - - + BLOEMKOOL - - - -

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU NIEUWJAARSDAG. 2e NIEUWJAAR

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU NIEUWJAARSDAG. 2e NIEUWJAAR MENU WEEK 1 MAANDAG NIEUWJAARSDAG 01 jan 2018 NIEUWJAARSDAG DINSDAG 2e NIEUWJAAR 02 jan 2018 2e NIEUWJAAR WOENSDAG Kalkoengehaktbroodje in jagersaus Veggie burger in jagersaus 0 stamppot van aardappelen

Nadere informatie

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER MAANDAG 8 DECEMBER 2014 Griet begeleidt de leefzaal boven. Ann Sophie gaat vandaag even op de schoolbanken zitten. Wij gaan na het ontbijt op zoek naar onze individuele kerst

Nadere informatie

A G E N D A E D I T O R I A A L L E E F S C H O O L N I E U W S V A N M A R T I N E M E N U D E A D L I N E S

A G E N D A E D I T O R I A A L L E E F S C H O O L N I E U W S V A N M A R T I N E M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 32/ 10 juni 2016 redactie: Els E D I T O R I A A L Het was alweer een fijn leefschoolfeest! Deze week werd er in alle groepen geknutseld voor vaderdag. Niveau 6 trok naar Puyenbroeck

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 5/

NIEUWSBRIEF november 5/ NIEUWSBRIEF november 5/ 2017-18 Spaghettifeest allen daarheen! Zaal Holvenia 2440 Geel!!! Graag herinneren we jullie eraan dat de inschrijvingen voor het spaghettifeest nu maandag 13 november in ons bezit

Nadere informatie

MENU WEEK 7 PEUTER / KLEUTER / BASIS- / SECUNDAIR ONDERWIJS standaardmenu

MENU WEEK 7 PEUTER / KLEUTER / BASIS- / SECUNDAIR ONDERWIJS standaardmenu maandag 13/02/2017 MENU WEEK 7 standaardmenu vegetarisch menu groentesoep met knolselder, brood groentesoep met knolselder, brood alternatief menu gevogelte witte pens ratatouille Vegetarische gyros reepjes

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

ALLERGENEN. schaalvruchten. aardnoten. eieren vis. melk

ALLERGENEN. schaalvruchten. aardnoten. eieren vis. melk maandag 01 april 2019 Soep koud TOSCAANSE TOMATENSOEP - - + - - - - + - + - - - - + Soep warm TOMAAT GROENTESOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter BLOEMKOOL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - -

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie