NIEUWSBRIEF. Nr. 2 oktober 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de Directie Kinderboekenweek Nieuws van de Oudervereniging Nieuws uit de groepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Nr. 2 oktober 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de Directie Kinderboekenweek Nieuws van de Oudervereniging Nieuws uit de groepen"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Nr. 2 oktober 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de Directie Kinderboekenweek Nieuws van de Oudervereniging Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T E directie.bijenkorf@oo-h.nl I

2 Voor de agenda Dinsdag 29 september Woensdag 30 september Maandag 5 oktober Week van 5 oktober Woensdag 7 oktober Dinsdag 13 oktober Donderdag 15 oktober Ma 19 okt. t/m vrij 30 oktober Woensdag 28 oktober Donderdag 5 november Opening van het schoolproject en Kinderboekenweek Boekenmarkt Inloggegevens voor de schoolfotograaf mee naar huis Open lessen in de groepen Koffieochtend ouders, thema in kader van week van de opvoeding ALV (algemene ledenvergadering OR) Afsluiting schoolproject voor alle ouders Herfstvakantie OR vergadering Studiedag, alle kinderen vrij Nieuws van de directie De schoolfotograaf is nog maar een dag ons pand uit of de volgende activiteit krijgt gestalte: het schilderen van de lokalen van groep 3 t/m 6! Met dank aan de OR die het initiatief heeft genomen om ouders op te roepen om met elkaar de bruine wanden van die lokalen wit te schilderen. Ook de afgetimmerde vouwwanden krijgen in de lokalen een kleurtje. Ik bedank op voorhand alle klussende ouders. U bent van harte welkom om het resultaat te komen bewonderen. Op vrijdag 16 september klonk tijdens de lunchpauze het alarm in school: het signaal voor een (geplande) ontruimingsoefening. Dit keer hebben we bewust gekozen om tijdens de lunch het verlaten van de school te oefenen, zodat bekend is dat iedereen direct naar de verzamelplaats gaat. De oefening verliep rustig en zonder problemen. Natuurlijk waren er aandachtspunten: zo bleek het alarm niet goed hoorbaar op het schoolplein. Dit euvel moet worden aangepast. Ik noemde het al: de schoolfotograaf heeft twee dagen in school gebivakkeerd. Door de andere benadering (de kinderen op het gemak stellen voordat de foto gemaakt wordt) kunt u een ander soort portretfoto verwachten. Maandag 5 oktober neemt uw zoon/dochter de inloggegevens voor het bestellen van de foto s mee naar huis. Vergeet die dag niet de rugzak te controleren!

3 Vrijdag 25 september heeft het team een studiedag gehad. In de ochtend kreeg het team informatie over het gebruik van Maxclass, een programma om digitaal met u te communiceren. Elke groep krijgt een Maxclass pagina waarop foto s en informatie vanuit de groepen wordt geplaatst. U heeft wellicht al een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden. Na de herfstvakantie starten we met het uitwisselen van informatie via Maxclass. Verder stond de studiedag in het teken van onze twee nieuwe methoden: Reken Zeker voor groep 3 t/m 8 en Kleuterplein voor groep 1-2. Voor beiden krijgen we externe begeleiding. druk aan de studie In de week van 5 oktober staan er open lessen in alle groepen gepland. U krijgt via de groepsleerkracht bericht wanneer die gepland staan. Vergeet u niet in te tekenen? Op 7 oktober staat de eerste koffieochtend van dit schooljaar gepland. In de week van de opvoeding komt Peter Munniken van stichting Siriz vertellen over seksuele ontwikkeling: -wat is seksuele ontwikkeling bij kinderen -welke ontwikkeling is er bij welke leeftijd -hoe is seksuele ontwikkeling zichtbaar in gedrag Uiteraard is er ook tijd om uw vragen te beantwoorden. We starten om 8.30 en verwachten om 9.45 af te sluiten. De koffieochtend vindt plaats in het lege lokaal in de kleuterhal en zoals de naam aangeeft, staat er thee en koffie voor u klaar. Met de maand oktober komt ook de herfstvakantie in zicht. Ik wens u alvast een fijne herfstvakantie toe. Hetty de Ridder Directeur

4 Nieuwe kinderen De afgelopen weken zijn er weer nieuwe kinderen bij ons op school gekomen of bezig met de wenmomenten: Esmeralda Stankovic in groep 3 Levi Zumbrink in groep 1-2A Isa Mazier in groep 1-2A Desteney van den Berg in groep 1-2A Allemaal van harte welkom op de Bijenkorf. We wensen jullie een fijne en leerzame schooltijd toe. Dit welkom is uiteraard ook voor jullie ouders bedoeld. Helaas heeft Nora uit groep 5 gekozen om over te stappen naar een andere school. Kinderboekenweek/Project Dit jaar hebben we het schoolproject gekoppeld aan het thema van De Kinderboekenweek. Het thema is: Raar maar waar, we werken over uitvindingen, natuurverschijnselen, machines en verzamelingen. Op dinsdag 29 september gaan we het project officieel met de kinderen openen met een speciale voorstelling. Op woensdag 30 september zal er weer een boekenmarkt van uur worden gehouden. De kinderen mogen voor de boekenmarkt hun boeken te koop aanbieden. De boeken moeten thuis geprijsd worden en het is handig als de kinderen wisselgeld meenemen. Ook u als ouder bent welkom tijdens de boekenmarkt. Bij goed weer kunnen de kinderen hun kleedjes met boeken buiten uitstallen. Net als vorig jaar heeft de Readshop weer een leuke actie. Alle kassabonnen van de boeken die u koopt tijdens de Kinderboekenweek, mogen op school worden ingeleverd. We mogen als school 10% van het totaal bedrag aan kassabonnen besteden aan de schoolbibliotheek. Dus wij zijn blij met elke kassabon van de Readshop! De kinderen van de groepen 7 en 8 kunnen meedoen aan de Nationale voorleeswedstrijd. In de klas worden de voorrondes georganiseerd. De winnaars mogen zich op maandag 12 oktober presenteren voor alle kinderen van de school. De jury bepaalt de winnaar. Op donderdag 15 oktober sluiten we het project af met een tentoonstelling van uur. Ook zullen kinderen optredens verzorgen op het podium en kunt u een hapje en een drankje nuttigen. De kinderen mogen die dag verkleed komen als robot. Er vindt op de dag een robotverkiezing plaats, de winnaars mogen zich presenteren op de afsluitende avond. De Kinderboekenweekcommissie.

5 Nieuws van de Oudervereniging Pimp Wauw! Wat zijn de klassen mooi en fris wit geworden! Dank aan alle ouders en teamleden die afgelopen dagen hebben meegewerkt om tot dit resultaat te komen. ALV Reserveer dinsdag 13 oktober tussen en 21.00u in de agenda om aanwezig te kunnen zijn op de Algemene Ledenvergadering van de Oudervereniging (OV). Op die avond krijgt u als lid van de OV inzicht in de begroting en de inzet van de ouderbijdrage. Meer informatie volgt in een afzonderlijke brief. Hulp van ouders Het succes van de OV-activiteiten voor school hangt ook af van de vele ouders die zich inzetten voor deze activiteiten. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging om aan te geven bij welke activiteiten u graag helpt. Denk daarbij bv. aan het versieren van de school, het ondersteunen van de avond4daagse, het verzamelen van oud papier, We hopen ook dit jaar weer op vele enthousiaste ouders!

6 Nieuws van de kleutergroepen Alweer onze tweede nieuwsbrief van de kleuterbouw. Wij zijn dolblij met ons nieuwe vriendje Raai. Hebben jullie hem al in zijn nest zien zitten? Raai hoort bij onze nieuwe methode: Kleuterplein en met hem gaan we vele avonturen beleven. Het thema een nieuw schooljaar is afgerond. Tijd voor een nieuw thema Kinderboekenweek 2015 RAAR MAAR WAAR. We zijn al druk aan het oefenen met het dansje wat daarbij hoort. Leuk om ook thuis te doen. Tijdens dit thema gaan we de letter R leren. Ook gaan we kennismaken met verschillende proefjes en nog veel meer leuks. Voor verdere informatie over de Kinderboekenweek heeft u al eerder mail gekregen. Ook hebben we geleerd om de omtrek van je lijf te maken. Foto s hiervan hangen in de kleuterhal. We krijgen binnenkort 3 keer in oktober op een donderdag dansles van theater aan de Slinger; Lekker weertje Dikkie Dik. Leuk!. Tot slot, iedere maand staat er een gedragsregel centraal en voor de maand oktober is het SAMEN SPELEN, SAMEN DELEN Deze kunt u terug vinden in de kleutergroep. Ook zijn er weer kleuters jarig in oktober en dat zijn: Lynn, 2 oktober Yoël, Luus, 10 oktober 29 oktober Alvast een fijne verjaardag gewenst.

7 Nieuws uit groep 3 We zijn nu al een aantal weken op weg in groep 3. In het begin hadden de kinderen het soms moeilijk met het werken en het zitten op zich. Daarom deden we regelmatig een bewegingsoefening en lieten we een aantal dingen achterwege. Soms hebben we nog een extra moment waarbij de kinderen vrij kunnen spelen. Inmiddels zijn de kinderen het gewend en gaat alles een stuk gemakkelijker. We hebben steeds meer tijd voor andere dingen, zoals het leescircuit. En wat zijn ze trots! Alle kinderen kunnen al een beetje lezen, soms nog spellend, soms al vlot. De klas is al snel één geworden. Bij topondernemers werken de kinderen al goed samen en komen ze tot mooie muurkranten. Het lijkt alsof ze altijd al muurkranten hebben gemaakt. De afgelopen twee weken hebben we aan het project de kleurkamer van Kunst Centraal meegedaan. Over het project: Kleur heeft grote invloed op onze waarneming. Dit gingen de leerlingen onderzoeken en ervaren. Abstracte witte vormen waren telkens het startpunt. Wat zie ik erin? Waar doet het aan denken? En hoe kan ik dat met kleuren laten zien en verduidelijken aan de anderen? Eerst gingen de leerlingen hiermee aan de slag op papier. Daarna maakten ze het aan den lijve mee in de tent van de kleurkamer. Een beamer scheen de tent binnen, de afstandsbediening van de Wii was gekoppeld aan de computer, en zo kon er met kleur geschilderd worden op grote witte vormen die in de tent staan. Én op de kinderen die eerst een witte overall aan moesten trekken. De kinderen konden hun fantasie kwijt in de vormen en vonden het project erg leuk.

8 Nieuws uit groep 4. Na 4 weken voelen we ons helemaal thuis in groep 4. Elke dag rekenen we uit de nieuwe rekenmethode Reken Zeker. Met het digibord kunnen we flitssommen maken, schuiven met blokjes en betalen met geld. We hebben nu 1 blok afgerond, in het volgende blok maken we kennis met de tafel van 2. Dit jaar gaan we er 10 leren! Op donderdag 17 september kwam er iemand van Kunst Centraal in de klas. We hebben ervaren dat je in witte rare figuren nieuwe vormen kan zien. Daar hebben we een nieuwe tekening van gemaakt. In een tent: De Kleurkamer, mochten we met een witte overall aan deze figuren en onszelf inkleuren met gekleurd licht. Super cool. De foto s staan binnenkort op de site. Het topondernemerthema vakantie hebben we afgerond. In de klas hangen de collages en muurkranten die we gemaakt hebben. We hebben zin in het project waar we de komende periode aan gaan werken. Raar maar waar. Wij gaan ontdekken wat we allemaal kunnen maken van afval, we gaan een robot ontwerpen en maken. Het project is dit jaar gekoppeld aan de Kinderboekenweek, we besteden daarom extra aandacht aan het lezen. De kinderen krijgen een gedichtje mee om thuis te oefenen zodat ze hem in de klas mooi kunnen voorlezen. Op de afsluiting van het project mag u in onze klas komen kijken naar de resultaten. Tot 17 oktober! Nieuws uit groep 6. Beste lezer, dit stukje gaat over groep 6. Wat we tot nu toe allemaal hebben gedaan zijn de normale dingen zoals: rekenen, taal, spelling, schrijven en lezen. Over rekenen gesproken: we hebben een nieuwe rekenmethode. Reken Zeker heet het, het is wel moeilijker dan de oude rekenmethode dus eigenlijk hebben we een stukje overgeslagen. De nieuwe rekenmethode is erg leuk! We leren ook typen en dat is erg moeilijk (vinden de meeste kinderen). Groetjes Sanne van groep 6. Groep 6 is een leuke klas. We hebben leuke meesters: meester Niels en meester Ton. Er zijn ook leuke en lieve kinderen in de klas. Maar soms hebben we ook wel eens ruzie. Maar dat komt later wel goed. Vaak komt het met voetbal. Maar daarna schudden we onze handen met elkaar en het is goed. Onze school is trouwens Supporter van Schoon. En we hebben op onze daken zonnepanelen. Daarmee besparen we ook samen energie. Deze school vind ik dus ook de beste. Daarom ben ik hier heen gegaan. De meesters geven ons fantastisch goed les. En dan kunnen de kinderen begrijpen wat ze leren. En daarom zijn onze kinderen dus ook slim.

9 We hebben ook laptops. Soms mogen we bij Topondernemers daarop werken. We hebben ook een leerlingenraad. Een leerlingenraad zijn kinderen die iets zeggen over de school (wat er bijvoorbeeld beter kan ). Er moeten 2 kinderen in een leerlingenraad komen. Uit mijn klas (Groep 6) zijn het: Sanne en Michiel. We mochten stemmen wie het werd. Iedereen mocht deelnemen en iedereen mocht stemmen. Groetjes van Riad Pimp Van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september is een grote groep ouders bezig geweest om de lokalen van de groepen 3 tot en met 6 een schilderbeurt te geven. Een heel mooi voorbeeld van ouderbetrokkenheid. Op de foto ziet u de vader van Emma in ons lokaal van groep 6 aan het werk. Het ziet er prachtig licht en fris uit. Onze dankbaarheid is groot Vanaf dinsdag 29 september start de Kinderboekenweek. Het thema is `` Raar maar waar`. Dat is tevens het thema van ons project dit jaar. In groep 6 gaan we ons vooral bezighouden met Ruimtevaart. Het is toch een raar idee dat er mensen op de maan hebben rondgelopen. Hoe kan dat?

10 Nieuws uit groep 7. We hebben de afgelopen maand hard gewerkt in groep 7. De eerste toetsen zijn gemaakt en de eerste cijfers zijn behaald. We hebben inmiddels het eerste thema van Topondernemers afgerond en gaan ons de komende weken bezig houden met het thema van de Kinderboekenweek Raar maar waar. In groep 7 zullen we ons vooral richten op natuurverschijnselen, raar maar waar! Natuurlijk zullen ook boeken, lezen en voorlezen veel aandacht krijgen. Wie mee wil doen aan de Nationale voorleeswedstrijd, mag in de klas voorlezen. De twee beste voorlezers mogen op maandag 12 oktober op het podium voorlezen, spannend! Ook het handvaardigheidcircuit op woensdag 7 oktober zal in het teken van het project staan. (We zijn nog op zoek naar hulpouders die ons kunnen helpen bij het circuit). Op donderdag 13 oktober sluiten we het project af en bent u van harte welkom om het werk van uw kind te komen bekijken. We werken regelmatig met tablets in de klas, dan is het handig als de leerlingen een USB-stickje hebben om hun gevonden informatie op te slaan. Wilt u uw kind indien mogelijk een USB-stickje voorzien van naam meegeven? Iedere leerling is uiteraard verantwoordelijk voor zijn/haar eigen stickje. Ook persoonlijke oortjes zijn een aanrader. Door het intensieve gebruik van de koptelefoons bij de computer, werken de koptelefoons vaak niet. Wellicht heeft u nog een paar oortjes liggen die uw zoon/dochter mee naar school kan nemen.

11 Dit schooljaar bent u van harte welkom om een les rekenen, spelling, Engels o.i.d. bij te wonen. De lessen worden verspreid gegeven in de week van 5 oktober (zie het schema hieronder). Per les kunnen 6 à 7 ouders de les bijwonen. Bij de klas zal binnenkort een intekenlijst hangen, waarop u kunt aangeven wanneer u wilt komen kijken. Wees er snel bij, want vol is vol! Maandag 5/ uur rekenen Dinsdag 6/ uur begrijpend lezen Woensdag 7/ uur handvaardigheidcircuit Donderdag 8/ uur Engels Vrijdag 9/ uur spelling

12 Nieuws uit groep 8 In groep 8 zijn we druk aan de slag geweest met het onze nieuwe rekenmethode. De klas heeft hard en veel nieuwe dingen geleerd. We zijn benieuws naar de resultaten. Daarnaast hebben we gewerkt aan het thema Reizen van Topondernemers!. Er staan meerdere zonnestelsels in de vensterbank die stuk voor stuk goed zijn gelukt. We hebben ook mogen genieten van een KaHoot!, een quiz en geode muurkranten. Dit jaar zijn we al vroeg van start gegaan met de voorleeswedstrijd. In groep 8 weten ze precise wat goed voorlezen is. De zes kandidaten hadden zichzelf goed voorbereid en hebben allen een prachtig stuk voorgelezen. Helaas konden er maar twee leerlingen door naar onze halve finale. Deze week zijn de kinderen ook druk stichting Voorkom! Een voorlichtingsprogramma voor jongeren. Volgende week 7 oktober zijn er open lessen in groep 8. De intekenlijst hangt bij de deur. Komt u ook kijken?

NIEUWSBRIEF. Nr. oktober 2016 I In dit nummer o.a.: Leerlingraad Kinderboekenweek GGD Nieuwe leerlingen ALV 26 oktober

NIEUWSBRIEF. Nr. oktober 2016 I In dit nummer o.a.: Leerlingraad Kinderboekenweek GGD Nieuwe leerlingen ALV 26 oktober NIEUWSBRIEF Nr. oktober 2016 I In dit nummer o.a.: Leerlingraad Kinderboekenweek GGD Nieuwe leerlingen ALV 26 oktober obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV NIEUWSBRIEF Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 17. Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie

NIEUWSBRIEF JUNI 17. Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie NIEUWSBRIEF JUNI 17 Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus.

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus. 14-10-2016 Afscheid Jeannette Afgelopen woensdag stond in het teken van het afscheid van juf Jeannette. s Ochtends begon de dag voor haar al als een verrassing, omdat de hele school een dans had ingestudeerd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI. Nr. februari 2017 I In dit nummer o.a.: Oplosbus Muziek Nieuwe Leerlingen OPA Voorbereidingen Lustrum

NIEUWSBRIEF FEBRUARI. Nr. februari 2017 I In dit nummer o.a.: Oplosbus Muziek Nieuwe Leerlingen OPA Voorbereidingen Lustrum NIEUWSBRIEF FEBRUARI Nr. februari 2017 I In dit nummer o.a.: Oplosbus Muziek Nieuwe Leerlingen OPA Voorbereidingen Lustrum I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 Verkeersles in groep 2b en thema afsluiting kleutergroepen Groep 2B heeft een wandeling gemaakt door de buurt. Hier leren de kinderen o.a. de verkeersregels. Hoe kunnen ze

Nadere informatie

Augustus wk maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag/zondag 31 1 ZOMERVAKANTIE t/m 21 augustus / /14

Augustus wk maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag/zondag 31 1 ZOMERVAKANTIE t/m 21 augustus / /14 Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 2016-2017 van Obs De Bijenkorf. In de planning staan de vakanties, de studiedagen en de activiteiten die bij de start van het schooljaar bekend zijn. Door

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2018-2019 vrijdag 31 augustus Hierbij de eerste Nieuwsbrief van 2018-2019. De eerste week van het schooljaar

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief:

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief: In deze Nieuwsbrief: Nieuws over meester René Communicatie: DigiDuif Kinderboekenweek Algemene info avond dinsdag 3 oktober Hulpouders gevraagd! Jarige Bosrankers Leuke activiteiten buiten school Activiteiten

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

de Uitkijck UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 Margrietstraat RC Baarn T: BESTE OUDERS/VERZORGERS, ACTIVITEITEN NOVEMBER

de Uitkijck UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 Margrietstraat RC Baarn   T: BESTE OUDERS/VERZORGERS, ACTIVITEITEN NOVEMBER UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 de Uitkijck Margrietstraat 2 3742 RC Baarn www.deuitkijck.nl T: 035 5414413 ACTIVITEITEN NOVEMBER 02-11-2018 Bezoek aan de bibliotheek groep 3 03-11-2018 Scholen damtoernooi

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur.

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur. Voorwoord De eerste maanden van 2019 zit er al weer op. Altijd een pittige periode met veel cito s en werkdruk door de rapporten en gesprekken. Een spectaculair verkleedfeest sloot de eerste periode van

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 2! Komende week feliciteren we Cihan, Stan, Jan en Hannah. Wij wensen jullie een fijne dag!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 2! Komende week feliciteren we Cihan, Stan, Jan en Hannah. Wij wensen jullie een fijne dag! Wij feliciteren... Komende week feliciteren we Cihan, Stan, Jan en Hannah. Wij wensen jullie een fijne dag! Nieuwe leerling Maandag komt er een nieuwe leerling in groep 1 / 2 bij juf Eline. Cihan welkom

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schooljaar 2016-2017 5 okt-2016 Dsfjlk;akd Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schoolbrief 4 Vandaag Vitrineroute Om 12.15 u is er weer een Vitrineroute. Dan kunt u, samen met uw kind, de door leerlingen gemaakte

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal?

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Tweede Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Kalender Gesprekken plannen Kinderboekenweek Gewonnen! Jaarverslag MR Ouderbijeenkomst Kleuterthema

Nadere informatie

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden September 2018 Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden t koohr en/ of t OOHrkest Overblijf: Een paar keer per jaar? Schoolfotograaf OPA Gezocht: Lid Kascommissie

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 16-09-2019 Nummer: 04 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek - Jubileum Dirk - VZ- jes Agenda 2018-2019 16 en 18 september 2019

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen NIEUWSBRIEF APRIL Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

-Open lessen in oktober: U wordt uitgenodigd om lessen in de groep van uw kind(eren) bij te wonen. U ontvangt bericht om hiervoor in te tekenen.

-Open lessen in oktober: U wordt uitgenodigd om lessen in de groep van uw kind(eren) bij te wonen. U ontvangt bericht om hiervoor in te tekenen. Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 2015-2016 van obs De Bijenkorf. In de planning staan de vakanties, de studiedagen en de activiteiten die bij de start van het schooljaar bekend zijn. Door

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject

Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject Woensdag 18 oktober 2017 Boekenmarkt Donderdag 19 oktober 2017 afsluiting kinderboekenweek Vrijdag 20 oktober 2017 Koffie met directie,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) september 2017

Nieuwsbrief (1) september 2017 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) september 2017 Op 12 en 14 september 2017 zijn er contactmiddagen voor alle groepen (15.15-17.30 uur). U ontvangt een aparte

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op!

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! Nieuwsbrief 9 maandag 12 vrijdag 16 oktober Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! 9 Juf Hennie neemt, na heel veel jaren, komende week afscheid van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011 Groepsnieuws groep 7 Mei/juni 2011 Alle toetsen zitten er bijna op, de boeken zijn ook bijna uit en.de CITO Entree toets is mee naar huis. Dat is best spannend. net als een gewoon rapport. De laatste weken

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur.

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur. Nieuwsbrief nr. 5 Februari/maart 2019 Voorwoord De eerste maanden van 2019 zit er al weer op. Altijd een pittige periode met veel cito s en werkdruk door de rapporten en gesprekken. Een spectaculair verkleedfeest

Nadere informatie

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 13-10-2017 jaargang 12 nr. 07 Agenda Dinsdag 17 oktober Groep 1 en 2 Theatervoorstelling ZELLUF Vrijdag 20 oktober Allen Afsluiting KinderBoekenWeek Donderdag 2 november

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

T.: E.: W.:

T.: E.: W.: Algemene informatie Personele informatie In aanvulling op het informatiepakket dat u afgelopen week ontvangen hebt, willen we u laten weten dat Veldvestcollega Karin Meijsen vanuit de mobiliteitsronde

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 757 11-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vrijwillige ouderbijdrage ((((herinnering herinnering U heeft vorige week namens de

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8 ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli 2017 Bas uit groep 8 Afgelopen maandag werden we opgeschrikt door het bericht dat onze Bas uit groep 8 door een brommer is aangereden. Hij is daarna direct naar het ziekenhuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

WINGERDINGEN maart 2016

WINGERDINGEN maart 2016 WINGERDINGEN maart 2016 Inhoud Voorwoord Agenda Schoonmaakavond Bericht van de Medezeggenschapsraad Van de Schoolraad Damkampioenschappen Even voorstellen: Desley van Schijndel Oud papier Bijlagen: - Flyer

Nadere informatie

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 5 april Spreekuur Juliët Alblas 7 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 8 april Gastles Willy Weerman + schoonmaken

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 1 augustus 2017 I In dit nummer o.a.: Van de directive Bezetting per klas Nieuwe leerlingen Overblijven Kids make Noise!

NIEUWSBRIEF. Nr. 1 augustus 2017 I In dit nummer o.a.: Van de directive Bezetting per klas Nieuwe leerlingen Overblijven Kids make Noise! NIEUWSBRIEF Nr. 1 augustus 2017 I In dit nummer o.a.: Van de directive Bezetting per klas Nieuwe leerlingen Overblijven Kids make Noise! obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

Fijn we kunnen weer naar school!

Fijn we kunnen weer naar school! Fijn we kunnen weer naar school! Na twee weken vakantie gingen de schooldeuren vanmorgen weer op de vertrouwde tijd open. Omdat het nog erg donker is, hoorde ik alleen de stemmen van de kinderen die zich

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd.

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd. 3 februari 2017 nummer 10 AGENDA Ma 6 febr juf Nellie afwezig Wo 8 febr studieochtend kleutergroepen (alle kleuters zijn vrij) Vr 10 febr 1 e rapport (wordt uitgesteld naar 14 februari, zie verderop in

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

-De ouderavond in oktober. Deze avond staat in het teken van een nieuwe schoolontwikkeling waarover we u graag informeren.

-De ouderavond in oktober. Deze avond staat in het teken van een nieuwe schoolontwikkeling waarover we u graag informeren. Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 2017-2018 van Obs De Bijenkorf. In de planning staan de vakanties, de studiedagen en de activiteiten die bij de start van het schooljaar bekend zijn. Door

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 4 februari nr. 8 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, We zijn alweer gestart aan de tweede helft van het schooljaar. Er wordt in de klassen hard gewerkt en er gebeuren mooie dingen. Eén van die dingen is

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het T6 De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het programma. Op 23 september zijn we gestart met het voetbalproject

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie