Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 172 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de boodschap van paus Franciscus voor de Werelddag van de Armen, het juninummer van bisdomblad Op Tocht en de Ommedracht van Onze Lieve Vrouw van Eiteren die zondag 24 juni plaatsvindt. Veel leesplezier! Boodschap paus voor Werelddag van de Armen Gezocht: het mooiste van katholiekleven.nl Er was een verdrukte die riep: de Heer heeft hem antwoord gegeven (psalm 34, 7). Zo opent de boodschap van paus Franciscus voor de Werelddag van de Armen op 18 november De dag wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Paus Franciscus heeft deze dag ingesteld in het verlengde van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. In 2016 startte katholiekleven.nl als videokanaal van de Nederlandse bisschoppen. Tijd om de balans op te maken. We verzamelen de mooiste verhalen van katholiekleven.nl, zo meldt de juni-uitgave van de nieuwsbrief katholiek leven vandaag. Welke video, foto of podcast is jouw favoriet en waarom?

2 Priesterwijding: Vandaag begint God een nieuw verhaal! Eindverslag presynode beschikbaar in het Nederlands Zaterdag 16 juni was het groot feest in het Zeeuwse Hulst. In de Sint Willibrordusbasiliek werd Tom Kouijzer s.m., oud-student van het Ariënskonvikt en lid van de congregatie van de Maristen, tot priester gewijd. Dat gebeurde in een plechtige Eucharistieviering door mgr. H. Kronenberg s.m., emeritus-bisschop van Bougainville in Papoea-Nieuw-Guinea. Het eindverslag van de presynode over het thema jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping is nu beschikbaar in het Nederlands. Eerder presenteerde Danny Hakvoort, de Nederlandse deelnemer aan deze bijeenkomst, al de Engelse versie. Jongeren uit de hele wereld waren in maart in Rome bijeen voor deze presynode.

3 Pausmis 2019 gepland op zondag 23 juni Jaarverslag 2017 Aartsbisdom Utrecht verspreid Omdat het dit jaar niet mogelijk bleek tot een datum te komen waarop de nuntius en de bisschoppen gezamenlijk in Den Haag de pauskeuze konden vieren, is nu ruim op tijd een datum afgestemd voor de viering in De door de nuntius voorgestelde data in 2018 waren door de overgrote meerderheid van de bisschoppen al gereserveerd voor onder meer liturgievieringen in de eigen bisdommen. De pontificale hoogmis ter gelegenheid van de keuze van de paus wordt in 2019 gevierd op zondag 23 juni. De bisdomstaf van het Aartsbisdom Utrecht heeft het Jaarverslag 2017 gepubliceerd en onder de parochies verspreid. In het voorwoord van de 14 hoofdstukken tellende brochure schrijft vicaris-generaal mgr. Hoogenboom onder meer: In de afgelopen jaren en ook dit jaar weer is steeds duidelijker geworden dat, teneinde in de snel veranderende maatschappelijke en kerkelijke omstandigheden de parochiële zielzorg toekomstbestendig te maken, ingrijpende keuzen nodig zijn. Gevarieerd juninummer Op Tocht In de nieuwste editie van bisdomblad Op Tocht licht priester Anton ten Klooster de exhortatie Gaudete et Exsultate van paus Franciscus toe in vijf vragen en antwoorden. Voor de kloosterserie bezocht de redactie ditmaal abdij Koningsoord (met kloosterkat Blanche) bij Arnhem. Ook in dit nummer: een artikel over het bij milieubewustzijn brengen van mensen, aandacht voor het zaligverklaringsproces van Alphons Ariëns en de column van kardinaal Eijk over zijn recente bezoek aan Zagreb.

4 Informatiebijeenkomsten bisdombedevaart H. Land Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van november 2018 een tiendaagse bedevaart naar Jordanië en het Heilig Land. In juli worden verspreid over het bisdom twee informatiebijeenkomsten georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn om mee te gaan: op dinsdag 10 juli om uur in het bisschopshuis (Maliebaan 40 Utrecht) en op dinsdag 17 juli om uur in het parochiecentrum naast de H. Willibrordkerk op de Boskamp (Olst, parochie H. Lebuinus). Voor beide bijeenkomsten geldt: s.v.p. tevoren aanmelden bij dhr. Ben Lokate, Meer informatie over deze bedevaart Emeritidag in bisschopshuis met vier bisschoppen Kardinaal Eijk en mgr. Woorts ontvingen woensdag 13 juni een groep emeriti (priesters en diakens) voor de jaarlijkse emeritidag van het Aartsbisdom Utrecht. Onder hen waren ook kardinaal Simonis en mgr. De Kok O.F.M. (emeritus hulpbisschop van Utrecht).

5 Rozenkransgebed voor de vrede in Utrecht In de Utrechtse H. Gerardus Majellakerk werd op 9 juni de rozenkrans gebeden met als intentie de vrede in de wereld. Dit gebeurt op initiatief van de Nederlandse bisschoppen in 2018 elke maand in één van de bisdommen. Mgr. Woorts ging voor in het gebed en was hoofdcelebrant tijdens de voorafgaande H. Mis. Anton ten Klooster gepromoveerd aan TST Priester Anton ten Klooster (1983) van het Aartsbisdom Utrecht promoveerde op 6 juni cum laude aan de Tilburg School of Catholic Theology (TST). Onderwerp van zijn proefschrift: de zaligsprekingen van Jezus (uit de Bergrede in het Mattheüsevangelie), bezien vanuit de theologie van de heilige Thomas van Aquino.

6 Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht: aanmelden kan nog! De voorbereidingen voor het kinderkamp van het Aartsbisdom Utrecht zijn in volle gang, zo laat de kampleiding weten op Facebook. Het kinderkamp (voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar) is dit jaar van 4 t/m 9 augustus op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle (bij Nijverdal). Wil je nog mee op wereldreis? Aanmelden kan nog steeds via jongaartsbisdom.nl, aldus de kampleiding. Bedevaart Heilige Stede 2018: Vrede zij u Op de Heilige Stede in Hasselt (Thomas a Kempis parochie) is zondag 3 juni traditiegetrouw de bedevaart van het Heilig Sacrament gehouden. Dit jaar was het thema Vrede zij u.

7 Ommedracht Maria van Eiteren De 82ste Ommedracht van Onze Lieve Vrouw van Eiteren (IJsselstein, parochie H. Drie-eenheid) vindt plaats op zondag 24 juni. Tijdens deze processie, waarin men in historische kleding loopt, wordt de schrijn met het middeleeuwse Mariabeeldje meegedragen dat slootgravers in 1310 in het buurtschap Eiteren vonden. In de Ommedracht lopen ook veel pelgrims mee, ieder met zijn of haar gedachte/intentie. De Ommedracht start om uur bij de H. Nicolaasbasiliek (St. Nicolaasstraat), aansluitend is er rond uur Lof in deze kerk. Wandelroute rond klooster in Wijk bij Duurstede Met de nieuwe brochure Stiltetuin De Kloosterhof in de hand is een eenvoudige wandeling van 800 meter te maken over en rondom het terrein van het voormalige Maria Magdalenaklooster in Wijk bij Duurstede (parochie Paus Johannes XXIII). Van het eeuwenoude kloostercomplex tussen Kerkstraatje en Wildemansteeg zijn nog een keldergewelf overgebleven (niet publiek toegankelijk) en een groot stuk van de dikke muur die dit slotklooster heeft omringd. Deze buitenmuur, met daaraan het grote Komtallen-tot-Mij-kruis, is te bewonderen in stiltetuin De Kloosterhof (vrij toegankelijk

8 tussen zonsopgang en zonsondergang). De gratis brochure is af te halen in de VVV en in de Mariakapel van de katholieke kerk en te downloaden van Daar is ook meer achtergrondinformatie te vinden. Zegening vervoermiddelen in Groenlo Aan het begin van de zomervakantie vindt in de H. Calixtusbasiliek te Groenlo (parochie St. Paulus) voor het vijfde jaar op rij een zegening plaats van vervoermiddelen. Op 1 juli na de viering van uur: auto s, scooters, fietsen, noem t maar op. Gezegend en wel op weg! Fijne vakantie!, aldus de parochie op Facebook. Celebrant is pastor R. den Hartog. Reünie Lourdes en zomerfeest Het Jongerenplatform van het Aartsbisdom Utrecht (JPU) organiseert zondag 1 juli in Hooglanderveen het jaarlijkse zomerfeest, dat ditmaal ook een reünie is voor de jongeren die mee zijn geweest met de bisdombedevaart naar Lourdes. De dag begint om 11 uur met een Eucharistieviering in de H. Josephkerk (Van Tuyllstraat 29). Na de lunch geeft een aantal pelgrims een getuigenis, waarna een activiteitenronde volgt.

9 Nationale bedevaart Brielle op 7 juli Vele pelgrims, ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht, reizen op zaterdag 7 juli naar de Nationale Bedevaart om de Martelaren van Gorcum te herdenken. De Nationale Bedevaart vindt plaats in het Bedevaartsoord van de HH. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 te Brielle en heeft ditmaal als thema: Volharden in gebed. De dag begint om uur met een Pontificale Eucharistieviering. Voor deze bedevaart is busvervoer geregeld. Er zijn twee opstapplaatsen: bij de kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam (vertrek: 8.45 uur) en bij het Centraal Station (Conradstraat, achter het Groothandelsgebouw, vertrek: 9.15 uur). De bus rijdt om uur terug naar de beide opstapplaatsen. Aanmelden voor dit busvervoer via tel.: of via bureau@bisdomrotterdam.nl. Kosten 10 p.p., te betalen bij het instappen. Meer informatie:

10 Tarcisiusdag: diocesane misdienaarsdag op 6 oktober Het Aartsbisdom Utrecht organiseert zaterdag 6 oktober weer een diocesane misdienaarsdag: de Tarcisiusdag. Alle misdienaars en acolieten van het aartsbisdom zijn, met hun begeleiders, die dag van harte welkom in Utrecht. Daar is na een Eucharistieviering in de Sint Catharinakathedraal een speurtocht door de stad. De dag eindigt bij het bisschopshuis, waar drinken en broodjes klaar staan. De dag wordt afgesloten in de tuin van de bisschop. Meer informatie en aanmelden Facebook Website

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 173 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over een nieuw Vaticaans document

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018

Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018 Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 171 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de video s en podcasts die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018

Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018 Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 168 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de startbijeenkomst van

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 6 Juni 2019 Tweede Pinksterdag, 10

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei Woord van de hoofdaalmoezenier Gestaag vorderen de voorbereidingen voor de diocesane bedevaart naar Lourdes. In de afgelopen anderhalf jaar zijn bergen werk verzet door het kernteam en andere vrijwillig(st)ers.

Nadere informatie

Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering

Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering 31-7-2016 In Krakau hebben de jongeren van de aartsbisdom-reis Ontmoet Papa Wojtyla deelgenomen aan de afsluitende avondwake (zaterdag 30 juli)

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Informatiebrochure Katholiek Worden

Informatiebrochure Katholiek Worden Parochie Sint Christoffel Informatiebrochure Katholiek Worden St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent

Nadere informatie

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland,

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, 1777-2000 Archief Delft 848 Dekenaat Delfland 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Cursusbeschrijving

Cursusbeschrijving Cursusbeschrijving 2019-2020 Jaar 2 Voorwoord In dit overzicht van het tweede cursusjaar wordt een serie vakken aangeboden. Er is gekozen om voort te bouwen op het fundament dat in het eerste basisjaar

Nadere informatie

Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009

Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009 1 Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009 Hoopvol de toekomst tegemoet Wat gold voor 2008 geldt ook voor 2009; in vele opzichten bleef het Aartsbisdom Utrecht in al zijn geledingen sterk

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus

Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus 14 mei 2016 Hendro Munsterman Nederlandse priesters zijn bezorgd over de pastorale weg die paus Franciscus bewandelt en hebben ook kritiek

Nadere informatie

Lourdes moet je zelf beleven

Lourdes moet je zelf beleven Vakantie Lourdes moet je zelf beleven Vormsel 2017 De Heilige Geest is net een navigatie op je telefoon Liturgierooster 8 juli 1 oktober 2017 In de zomerperiode zijn er in onze parochie minder vieringen

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 7 Juli 2017 9 juli 2017 H.H. Martelaren

Nadere informatie

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 POLEN Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 bedevaartreizen inspiratiereizen belevingsreizen De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 10 t/m zondag 18 september 2016 Per touringcar

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Samen op weg naar Lourdes

Samen op weg naar Lourdes Samen op weg naar Lourdes Concept programma BisdomBedevaart Lourdes 2014 Definitief vastgesteld na 11 februari Verschil tussen Bus / TGV / Vliegtuig DAG OCHTEND MIDDAG AVOND Za 26 april Reisdag TGV Zo

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 16 1 juni 2015 ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo 1 mei 2016 LIDUINAFEEST MET PROCESSIE DOOR DE STRATEN VAN

Nadere informatie

VORMINGSPROGRAMMA ARIËNSINSTITUUT

VORMINGSPROGRAMMA ARIËNSINSTITUUT VORMINGSPROGRAMMA ARIËNSINSTITUUT 1. Inleiding Het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, is een zogenaamde voltijds gecombineerde priesteropleiding: wonen en theologiestudie

Nadere informatie

Benedictus XVI - Angelus

Benedictus XVI - Angelus Gewoon openbaar consistorie voor de creatie van nieuwe kardinalen en voor de stemming over enkele canonisaties Benedictus XVI - Angelus Sint Pietersplein Hoogfeest van de Cathedra van de heilige Petrus

Nadere informatie

Archief Vereniging Nederlands Beauraing Comité Pro Maria, diocesaan comité s-hertogenbosch

Archief Vereniging Nederlands Beauraing Comité Pro Maria, diocesaan comité s-hertogenbosch Plaatsingslijst Archief Vereniging Nederlands Beauraing Comité Pro Maria, diocesaan comité s-hertogenbosch Archiefnummer: 761 Archiefnaam: PMHE Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Instellingsarchief

Nadere informatie

Pastoraal jaarverslag

Pastoraal jaarverslag Pastoraal jaarverslag van het 2014 Inhoudsopgave Voorwoord Pastoraal Jaarverslag 2014 Voorwoord... 3 1. Personeel en pastorale organisatie... 3 2. Caritas en diaconie... 6 3. Missiesecretariaat... 9 4.

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent de

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8)

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8) Column Mgr. Ron van den Hout Kerk (8) De columns van de afgelopen maanden hadden de parochie als vertrekpunt. Het is de Kerk zoals u die van dichtbij ervaart, de lokale gemeenschap, de eigen mensen, het

Nadere informatie

...en nu? TWAALF GEBEDEN. om roepingen

...en nu? TWAALF GEBEDEN. om roepingen ...en nu? TWAALF GEBEDEN om roepingen 2011-2012 GOD BELT... EN NU? TWAALF GEBEDEN om roepingen 2011-2012 VOORWOORD De samenleving mag dan nog zo geseculariseerd zijn, de Heer blijft met ons tot aan het

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum 1 Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Kapelaan: M.P. Remery Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v.

Nadere informatie

uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland

uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal rapport nr. 616, oktober 2011 ! " # "$# % 2.1 Diocesane priesters 13

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: NL83INGB0000607298 Rabobank: NL93RABO0335522351

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te Renkum Inlegvel TitusBreed maart 2019

Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te Renkum Inlegvel TitusBreed maart 2019 Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te Renkum Inlegvel TitusBreed maart 2019 Opbrengsten collectes e.d. 9 t/m 26 december 2018 onderhoud eigen kerk 919,23 kaarsengeld 1106,14 extra collecte: adventsactie

Nadere informatie

Kapelaan Elferink Email

Kapelaan Elferink Email Kapelaan Elferink Email Colofon: Christine Spelten via email: Jaargang 2, nummer 2 Juli 2011 Voor aan- of afmeldingen Stuur een email naar: Diensten en vieringen: Zaterdag: 12:00 Jongeren- en gezinsviering

Nadere informatie

Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld

Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld De eerste editie van de Nationale Fotowedstrijd Actie Kerkbalans in 2018 heeft veel prachtige foto s opgeleverd. Voor de campagne van 2019 organiseerde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en Pauluskerk

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en Pauluskerk NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 346 1 juni 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 590 augustus 2009

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 590 augustus 2009 Kerncijfers 2008 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 590 augustus 2009 drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal Kaski onderzoek en advies

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 POLEN Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 17 t/m zondag 25 juni 2017 Per luxe touringcar Bezoek aan o.a. Fulda, Krakau, Wadowice, Auschwitz,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage: NL23

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 4 april 2019 Goede Week en Pasen

Nadere informatie

Nieu. wsbrief. ma- nu- el- pa- ro- chie

Nieu. wsbrief. ma- nu- el- pa- ro- chie 1 Nieuws van onze geloofsgemeenschappen: Heilige Alphonsus de Liguori te Slagharen Op zaterdag 24 mei zijn we met 4 misdienaars uit Slagharen en 2 uit Hardenberg en 7 uit De Belte naar de misdiennaarsdag

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Kerncijfers 2009 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal rapport nr. 605, oktober 2010 Inhoudsopgave Toelichting

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 561 oktober 2007

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 561 oktober 2007 Kerncijfers 2006 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 561 oktober 2007 Jolanda Massaar- Remmerswaal dr. Ton Bernts KASKI onderzoek en advies over

Nadere informatie

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING HET JAAR VAN DE PRIESTER ( www.annussacerdotalis.org ) INHOUDSOPGAVE inleiding 1. Activiteiten jaar van de priester - priesterreis naar de sluiting van het jaar van de priester - priestervakantie - symposium

Nadere informatie

Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII

Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII Liturgierooster 1 februari 7 maart 2014 Let op: gewijzigde aanvangstijden! Euch. Eucharistieviering W&C Woord- en Communieviering W&G Woord- en

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING augustus 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING augustus 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 356 3 augustus 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juni 2016 (jrg. 16 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juni 2016 (jrg. 16 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum juni 2016 (jrg. 16 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: kalender voor Juli-december 2017,

Federatie Tongeren-Jekervallei: kalender voor Juli-december 2017, Federatie Tongeren-Jekervallei: kalender voor Juli-december 2017, zaterdag 1/jul 18.30'u Sint-Martinus Rutten zondag 2/jul 09.00'u Sluizen St.-Servatius 10.30'u Vreren St.- Medardus. ma 03/jul 09.00'u

Nadere informatie

Jaarverslag. van het. Aartsbisdom Utrecht

Jaarverslag. van het. Aartsbisdom Utrecht Jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord... 3 1. Personeel en pastorale organisatie... 3 2. Caritas en diaconie... 5 3. Missiesecretariaat... 10 4.

Nadere informatie

roepingenzondag 2012 TWAALF GEBEDEN om roepingen

roepingenzondag 2012 TWAALF GEBEDEN om roepingen roepingenzondag 2012 TWAALF GEBEDEN om roepingen 2012-2013 TWAALF GEBEDEN om roepingen 2012 2013 VOORWOORD De samenleving mag dan nog zo geseculariseerd zijn, de Heer blijft met ons tot aan het einde

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 581 november 2008

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 581 november 2008 Kerncijfers 2007 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 581 november 2008 Jolanda Massaar- Remmerswaal drs. Joris Kregting Kaski onderzoek en advies

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Winnaar Ariëns Prijs 2016

Winnaar Ariëns Prijs 2016 Winnaar Ariëns Prijs 2016 In de Walburgiskerk te Arnhem heeft de Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom op 1 oktober de Ariëns Prijs voor Diaconie (1.250 euro en een kunstwerk) uitgereikt aan de Sinterklaasactie

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei Woord van de hoofdaalmoezenier Steeds meer worden we gemotiveerd om de diocesane bedevaart van het bisdom van s-hertogenbosch in te organiseren. Waarom? Ten eerste omdat we een geweldig team van mensen

Nadere informatie

Hoe gaat het met u? en hoe gaat het met de kerk?

Hoe gaat het met u? en hoe gaat het met de kerk? Hoe gaat het met u? en hoe gaat het met de kerk? Najaarsspecial oktober en november 2018 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven GIJ KUNT HET WONDER DOEN DAT IK EEN BETER

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5. Sint Vitusparochie St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten 30 april 2018 6 e Jrg. nr 5. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, De Meimaand staat voor de deur. Paus Franciscus

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk

Citykerk H. Lodewijk Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v. Kerkbestuur Parochie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Het pastoraal-liturgisch

Het pastoraal-liturgisch Het pastoraal-liturgisch beleid in de parochies van het Aartsbisdom Utrecht Beleidsnota van de bisdomstaf Aartsbisdom Utrecht 2 februari 2011 1 Het pastoraal-liturgisch beleid in de parochies van het Aartsbisdom

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN 2017-2018 # 2 Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren Advent en Kerst 2018 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN, DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Sint Maartenspel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 351 5 juli 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Prachtig jubileum in toeristenkerk Vrouwenpolder

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

Pastoraal jaarverslag

Pastoraal jaarverslag Pastoraal jaarverslag van het 2013 Inhoudsopgave Voorwoord Pastoraal Jaarverslag 2013 Voorwoord... 3 1. Personeel en pastorale organisatie... 4 2. Caritas en diaconie... 6 3. Missiesecretariaat... 8 4.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus)

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) Voorwoord De meiklokjes laten hun kleine belletjes klinken. Op verschillende plaatsen hebben

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 Rapport nr. 625, oktober 2012 drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal Inhoudsopgave Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 4 1 Toelichting 7 2 Aantal katholieken

Nadere informatie

Jaarplanner 2018 parochies Mechelen - Epen - Slenaken

Jaarplanner 2018 parochies Mechelen - Epen - Slenaken december zo 31-dec Hoogmis met Te Deum 9.15 GKZ 10.45 Oudjaar januari 2018 1 ma 1-jan Heilige Maria, Moeder van God EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS di 2-jan wo 3-jan do 4-jan

Nadere informatie

Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs

Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs 2016 3-10-2016 http://aartsbisdom.nl/nieuws/pages/sinterklaasactie-malburgen-wint-ari%c3%abns- Prijs.aspx Sinterklaasactie Malburgen wint Ariëns Prijs 2016

Nadere informatie

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken januari 53 zo 1-jan Heilige Maria, Moeder van God EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie voor drie parochies Slenaken ma 2-jan gebedsdienst 19.00 di 3-jan wo 4-jan do 5-jan avondmis 19.00 vr 6-jan Hoogfeest

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Persmap. Kerkbalans Wat is de kerk jou waard?

Persmap. Kerkbalans Wat is de kerk jou waard? Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Persmap Kerkbalans 2012 Wat is de kerk jou waard? drs. E.F.J. Duijsens R.-K. Economencollege Inleiding In 2012 wordt voor de 40 e maal de landelijke actie Kerkbalans

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

door 1 De rebus gestis Bonifatii, comitis Africae et magistri militum. Tilburg - Breda, W. Bergmans, 121 blz. (Diss. Nijmegen).

door 1 De rebus gestis Bonifatii, comitis Africae et magistri militum. Tilburg - Breda, W. Bergmans, 121 blz. (Diss. Nijmegen). Bibliografie van Dr. J. L. M. De Lepper door J. M. F. IJSSELING Toelichting In deze bibliografie zijn opgenomen de titels van boeken en brochures, alsmede van bijdragen in boeken en van artikelen en boekbesprekingen

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 2 6 juni 2013 SINT LIDUINA FEEST SCHIEDAM 14 april 2013 Plechtig Lof met processie met de relikwieën van Liduina. Geheel links bisschop Mgr. J.van den Hende.

Nadere informatie