Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr. 171, 6 juni 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 171 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de video s en podcasts die Jong Katholiek en katholiekleven.nl maken voor de WJD in Panama, de Lebuinusprocessie op 23 juni in Deventer, de Nationale Bedevaart naar Brielle en de vacature bij het bisdom voor een jongerenwerker. Veel leesplezier! Ariëns Lezing 2018 in s-hertogenbosch Het Ariëns-Comité organiseert samen met het bisdom s-hertogenbosch en het Sint Janscentrum op woensdagmiddag 20 juni de Ariëns Lezing 2018 (aanvang: uur). Spreker is dit jaar de bisschop van s- Hertogenbosch, mgr. De Korte. Het thema van zijn lezing is Ariëns en de missionaire opdracht van de Kerk. De Ariëns Lezing wordt gehouden in het Sint Janscentrum, Papenhulst 4 te s-hertogenbosch. De toegang is gratis, s.v.p. wel tevoren aanmelden. Sacramentsdag: mgr. Woorts viert in Begijnhofkapel Op de tweede donderdag na Pinksteren wordt Sacramentsdag gevierd, het Hoogfeest dat de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de Eucharistie centraal stelt. In veel parochies wordt die dag (of de zondag erna) een sacramentsprocessie gehouden. In Amsterdam was er in de Begijnhofkapel een plechtige Eucharistieviering, met als hoofdcelebrant mgr. Woorts. Aansluitend werd een Sacramentsprocessie gehouden. Meer info/aanmelden

2 Kardinaal Eijk bij internationaal artsencongres In Zagreb (Kroatië) vond onlangs het 25ste internationale congres plaats van de internationale rooms-katholieke artsenorganisatie FIAMC (Fédération Internationale des Associations de Médecins Catholiques). Eén van de deelnemers aan dit congres (30 mei 2 juni) was kardinaal Eijk. Hij verzorgde op 31 mei een lezing over Humanae Vitae: half a century a stumbling block or a prophetic document?. Kardinaal: Bid tot Sint Servaas dat Europa geloof terugvindt Sint Servaas bracht ons als eerste het geloof in één God in drie personen. Dat is de basis van heel ons christelijk geloof. Maar dat geloof dreigt het in West-Europa af te leggen tegen andere krachten. Laten we daarom op voorspraak van Sint Servaas bidden dat Europa het geloof in één liefdevolle God terug mag vinden. Die boodschap had kardinaal Eijk zondag 27 mei in Maastricht bij de 55ste Heiligdomsvaart.

3 Video s en podcasts voor de WJD in Panama AVG-nieuws: privacyverklaring nu beschikbaar voor parochies Jong Katholiek en Katholiekleven.nl slaan de handen ineen voor een aantal bijzondere video s en podcasts voor de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama (22-27 januari). Deze WJD zijn anders dan andere WJD s. Niet alleen omdat ze plaatsvinden in januari, maar ook omdat de Nederlandse reis een speciaal aanbod heeft voor Young Professionals. Op de AVG-pagina van rkkerk.nl zijn onlangs nieuwe documenten geplaatst in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo is er nu een privacyverklaring, waarmee parochies kerkleden kunnen informeren hoe met hun gegevens wordt omgegaan. Ook is er voor parochies een model verwerkersovereenkomst. Functionaris Gegevensbescherming ledenadministratie parochies In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei is ingegaan, heeft het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap een Functionaris Gegevensbescherming (FG) benoemd.

4 Aartsbisdom zoekt jongerenwerker Vanwege de samenvoeging van de pastorale teams van de HH. Martha en Mariaparochie en de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, gaat pastor Mauricio Meneses fulltime aan de slag voor beide parochies. Dat betekent dat hij per 1 september zijn taak (0,5 fte) als jongerenwerker binnen het Aartsbisdom Utrecht neerlegt. Het Aartsbisdom is daarom op zoek naar een nieuwe jongerenwerker. Terugblik op springprocessie Het Aartsbisdom Utrecht organiseerde ook in 2018 een busbedevaart naar Echternach, waar elk jaar de springprocessie wordt gehouden. Er namen zo n 45 pelgrims deel aan deze korte pelgrimage op 21 en 22 mei. Emeritus pastoor W.C. Baars overleden Te Nijmegen is op 25 mei overleden de zeereerwaarde heer Wilhelmus Cornelis Baars, priester van het Aartsbisdom Utrecht. Hij werd geboren te Eindhoven op 4 april Na zijn priesterwijding op 24 juli 1960 was hij achtereenvolgens kapelaan te Zeddam, Montfoort en Apeldoorn (O.L.V. Tenhemelopneming).

5 Oud-spirituaal Van Winkel overleden Pastor Hans van Winkel, oud-spirituaal van het voormalige Ariënskonvikt, is op 29 mei overleden. Van Winkel werd op 23 mei 1964 in Rotterdam tot priester gewijd. Zijn loopbaan kende veel parochies, maar de Nicolaasparochie in Zoetermeer was zijn laatste. Vele jaren was hij daarnaast als spirituaal aan verschillende priesteropleidingen verbonden. Kardinaal Eijk: collecte voor vredeswerk mgr. Taban In mei was bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan in Nederland. Hij kreeg in Middelburg de Four Freedoms Award voor Freedom of Worship uitgereikt, vanwege zijn jarenlange uitzonderlijke inzet voor vrede in Zuid-Soedan. Kardinaal Eijk vroeg de parochies in het aartsbisdom om in het weekend van 2-3 juni een extra (deur)collecte te houden, om mgr. Taban te steunen.

6 Bedevaarten naar Kevelaer vanuit het Aartsbisdom Utrecht Op de bedevaartpagina van aartsbisdom.nl zijn, net als in vorige jaren, de diverse bedevaarten naar Kevelaer vanuit het Aartsbisdom Utrecht (voor zover bekend bij de redactie) overzichtelijk op een rij gezet. Zo wordt hier de Broederschap Kevelaer Zwolle en omstreken genoemd, evenals de Utrechtse Broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, de Haaksbergse Processie en de Liemerse bedevaart. Klik hier voor het overzicht Staat uw bedevaart er niet bij? Laat het ons s.v.p. weten via Orgelconcerten in de H. Calixtusbasiliek te Groenlo Voor het zesde achtereenvolgende jaar vindt er deze zomer in de H. Calixtusbasiliek te Groenlo (Kerkwal) een serie orgelconcerten plaats. Organist Jaap Zwart bespeelt het monumentale Adema orgel uit 1926: een rijksmonument dat in 1993 naar het stadje in de Achterhoek kwam. Zwart geeft vier symfonische orgelconcerten met werken van onder anderen Vierne, Franck en Boëllmann. De concerten worden gehouden op de woensdagen 25 juli en 1, 8 en 22 augustus en beginnen steeds om uur. De toegang is vrij, na afloop wordt een vrije gift gevraagd en is er gelegenheid na te praten bij een kopje koffie of thee in de Calixtuszaal. Ook bestaat de mogelijkheid om het orgel en de speeltafel op de koorzolder te bekijken.

7 Lebuinusprocessie in Deventer Dit jaar viert Deventer haar 1250 jarig bestaan. Het begin wordt gemarkeerd door de oversteek van de IJssel door de prediker-missionaris Lebuinus/Liafwin. Diaken Marc Brinkhuis van de Deventer H. Lebuinusparochie: Daarmee vieren en gedenken we dus ook 1250 jaar christelijk geloof in Deventer en Salland. Op 23 juni houden we daarom een oecumenische Lebuinusprocessie, waarin we de schrijn met het gebeente van de H. Lebuinus meedragen. Er is bewust gekozen voor een zaterdagmiddag omdat de stad dan vol met mensen is. We willen ons geloof laten zien! De start is om uur op het plein voor de Bergkerk, onderweg zijn enkele korte gebedsmomenten. De Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom zal meelopen. Utrechtse parochie: op termijn onttrekking aan de eredienst van kathedraal Het bestuur van de Salvatorparochie heeft eind mei in een verklaring laten weten dat het in principe heeft besloten op termijn de St. Catharinakathedraal voor te dragen aan de aartsbisschop om aan de eredienst te onttrekken.

8 Rozenkransgebed voor de vrede op 9 juni in Utrecht De Nederlandse bisschoppen willen in 2018 samen met alle katholieken elke maand op een speciale dag de rozenkrans bidden met als intentie de vrede in de wereld. Op 9 juni vindt het gebed plaats in de H. Gerardus Majellakerk te Utrecht. Nationale bedevaart Brielle op 7 juli Vele pelgrims, ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht, reizen op zaterdag 7 juli naar de Nationale Bedevaart om de Martelaren van Gorcum te herdenken. De Nationale Bedevaart vindt plaats in het Bedevaartsoord van de HH. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 te Brielle en heeft ditmaal als thema: Volharden in gebed. De dag begint om uur met een Pontificale Eucharistieviering. Voor deze bedevaart is busvervoer geregeld. Er zijn twee opstapplaatsen: bij de kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam (vertrek: 8.45 uur) en bij het Centraal Station (Conradstraat, achter het Groothandelsgebouw, vertrek: 9.15 uur). De bus rijdt om uur terug naar de beide opstapplaatsen. Aanmelden voor dit busvervoer via tel.: of via bureau@bisdomrotterdam.nl. Kosten 10 p.p., te betalen bij het instappen. Meer informatie:

9 Tarcisiusdag: diocesane misdienaarsdag op 6 oktober Het Aartsbisdom Utrecht organiseert zaterdag 6 oktober weer een diocesane misdienaarsdag: de Tarcisiusdag. Alle misdienaars en acolieten van het aartsbisdom zijn, met hun begeleiders, die dag van harte welkom in Utrecht. Daar is na een Eucharistieviering in de Sint Catharinakathedraal een speurtocht door de stad. De dag eindigt bij het bisschopshuis, waar drinken en broodjes klaar staan. De dag wordt afgesloten in de tuin van de bisschop. Meer informatie en aanmelden Bisdombedevaart naar het Heilig Land en Jordanië Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van november 2018 een tiendaagse bedevaart naar Jordanië en het Heilig Land. Deze pelgrimage staat onder (pastorale) leiding van mgr. Woorts en vicaris Cornelissen. Bijzonder element van deze bedevaart zijn de Nederlandse Dagen (met als motto Shalom ) in het Heilig Land. Facebook Website

10

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 173 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over een nieuw Vaticaans document

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018

Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018 Nieuwsbrief nr. 172, 20 juni 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 172 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de boodschap van paus Franciscus

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018

Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018 Nieuwsbrief nr. 168, 25 april 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 168 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over de startbijeenkomst van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en Pauluskerk

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en Pauluskerk NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 346 1 juni 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Middelburg Volkoren in H.H. Petrus en

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juni 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 347 8 juni 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Rozenkransgebed voor de vrede 9 juni:

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 7 Juli 2017 9 juli 2017 H.H. Martelaren

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum 1 Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Kapelaan: M.P. Remery Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v.

Nadere informatie

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei Woord van de hoofdaalmoezenier Gestaag vorderen de voorbereidingen voor de diocesane bedevaart naar Lourdes. In de afgelopen anderhalf jaar zijn bergen werk verzet door het kernteam en andere vrijwillig(st)ers.

Nadere informatie

Installatieviering nieuwe pastoor

Installatieviering nieuwe pastoor Weer afscheid nemen Installatieviering nieuwe pastoor Beleidsplan van het pastoraal team voor 2015-2018 Liturgierooster 14 mei t/m 10 juli 2015 Donderdag 14 mei Hemelvaart 11:00 Houten: Euch.- A. ten

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Nieu. wsbrief. ma- nu- el- pa- ro- chie

Nieu. wsbrief. ma- nu- el- pa- ro- chie 1 Nieuws van onze geloofsgemeenschappen: Heilige Alphonsus de Liguori te Slagharen Op zaterdag 24 mei zijn we met 4 misdienaars uit Slagharen en 2 uit Hardenberg en 7 uit De Belte naar de misdiennaarsdag

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5. Sint Vitusparochie St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten 30 april 2018 6 e Jrg. nr 5. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, De Meimaand staat voor de deur. Paus Franciscus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage: NL23

Nadere informatie

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar Feestweek van de oecumene 2018 'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de feestweek van de oecumene 2018 in Alkmaar. U moet er even voor gaan zitten

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Persmap. Kerkbalans Wat is de kerk jou waard?

Persmap. Kerkbalans Wat is de kerk jou waard? Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Persmap Kerkbalans 2012 Wat is de kerk jou waard? drs. E.F.J. Duijsens R.-K. Economencollege Inleiding In 2012 wordt voor de 40 e maal de landelijke actie Kerkbalans

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 6 Juni 2019 Tweede Pinksterdag, 10

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING mei 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING mei 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 345 25 mei 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vanaf vandaag geldt de AVG Met ingang

Nadere informatie

Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering

Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering Wereldjongerendagen: fotoreportage avondwake en slotviering 31-7-2016 In Krakau hebben de jongeren van de aartsbisdom-reis Ontmoet Papa Wojtyla deelgenomen aan de afsluitende avondwake (zaterdag 30 juli)

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 2 april Zondag 3 april W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering Beloken Pasen, Pastor Dekker Pastor Quadvlieg Pastor Geels Zondag van de Goddelijke Senioren Dames

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 16 1 juni 2015 ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo 1 mei 2016 LIDUINAFEEST MET PROCESSIE DOOR DE STRATEN VAN

Nadere informatie

Jaargang 3, nr. 5 mei 2019

Jaargang 3, nr. 5 mei 2019 Jaargang 3, nr. 5 mei 2019 Het onmogelijke waar maken. De uitdrukking als Pasen en Pinksteren op één dag vallen betekent dat iets niet zal gebeuren. Maastrichtse parochies in negen clusters laten samenwerken

Nadere informatie

21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen

21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen 21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen Haghorst ons dorp pagina 356 In 1946 begon men met de bouw van de parochiekerk van de H. Joseph te Haghorst. Pastoor M. van der Linden van Diessen

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 21 en 22 mei 2016 nr. 20 MEIMAAND - MARIAMAAND Mei is in de Katholieke traditie de Mariamaand. Naast belangrijke dagen als Hemelvaart en Pinksteren

Nadere informatie

Grote kerk te Schagen

Grote kerk te Schagen D e Z o n d a g s e M e d e d e l i n g e n l e e s t u a c h t e r i n d e z e l i t u r g i e Grote kerk te Schagen Dienst 2 juni 2019 7 e zondag van Pasen Exaudi (verhoor) Wezenzondag Voorganger: Pastor

Nadere informatie

De pastoors van Einighausen 1836-2011. Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56

De pastoors van Einighausen 1836-2011. Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56 De pastoors van Einighausen 1836-2011 Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56 Wilbert van Rens. Administrator (waarnemend pastoor) van Einighausen 01-03- 2006-2012. Wilbert van Rens werd in 1943 geboren te Maastricht,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 351 5 juli 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Prachtig jubileum in toeristenkerk Vrouwenpolder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuw: de Nieuwsbrief. Diaken Eugène Brussee gaat naar Ouderkerk a/d Amstel

Nieuwsbrief. Nieuw: de Nieuwsbrief. Diaken Eugène Brussee gaat naar Ouderkerk a/d Amstel Nieuwsbrief Nieuw: de Nieuwsbrief Dit is het eerste nummer van de Nieuwsbrief van de Nicolaasparochie in Amsterdam, een aanvulling op ons parochieblad NicolaasNieuws. Dat blad verschijnt zes keer per jaar,

Nadere informatie

Pastoraal jaarverslag

Pastoraal jaarverslag Pastoraal jaarverslag van het 2014 Inhoudsopgave Voorwoord Pastoraal Jaarverslag 2014 Voorwoord... 3 1. Personeel en pastorale organisatie... 3 2. Caritas en diaconie... 6 3. Missiesecretariaat... 9 4.

Nadere informatie

Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009

Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009 1 Pastoraal jaarverslag van het Aartsbisdom Utrecht 2009 Hoopvol de toekomst tegemoet Wat gold voor 2008 geldt ook voor 2009; in vele opzichten bleef het Aartsbisdom Utrecht in al zijn geledingen sterk

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 590 augustus 2009

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 590 augustus 2009 Kerncijfers 2008 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 590 augustus 2009 drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal Kaski onderzoek en advies

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer 4 april 2014.Kerkstraat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 13 maart/10 juli Diverse locaties Expositie 'Religies en Rituelen' Maandag 4 april 2010 20.00 Sint Janskerk Lezing door prof Fr Jespers Zaterdag 16 april 2010 Sint Servaasbasiliek

Nadere informatie

uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland

uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland uit de kerkelijke statistiek van het Rooms- Katholieke Kerkgenootschap in Nederland drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal rapport nr. 616, oktober 2011 ! " # "$# % 2.1 Diocesane priesters 13

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl 15 augustus: Maria Tenhemelopneming Jaargang 4 nummer

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Kerncijfers 2009 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal rapport nr. 605, oktober 2010 Inhoudsopgave Toelichting

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei Woord van de hoofdaalmoezenier Steeds meer worden we gemotiveerd om de diocesane bedevaart van het bisdom van s-hertogenbosch in te organiseren. Waarom? Ten eerste omdat we een geweldig team van mensen

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Van de H. Mattheus - 53e jaargang, nr. 4, 28 juni 2018 t/m 29 september 2018 VERTROUWEN

Van de H. Mattheus - 53e jaargang, nr. 4, 28 juni 2018 t/m 29 september 2018 VERTROUWEN Van de H. Mattheus - 53e jaargang, nr. 4, 28 juni 2018 t/m 29 september 2018 VERTROUWEN Volgende maand is het al weer een jaar geleden dat ik formeel pastoor werd van onze twee grote parochies met in totaal

Nadere informatie

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland,

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, 1777-2000 Archief Delft 848 Dekenaat Delfland 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: tot en met 29 juni 2019

MARTINUSBERICHT Nr: tot en met 29 juni 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 12 16 tot en met 29 juni 2019 AGENDA Sacramentsdag en -processie in Hoogland De invoering van deze dag gebeurde op grond van een visioen van

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 355 27 juli 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Briljante

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Homilie Hoogfeest St. Willibrord 7 november 2017 St. Willibrordsabdij Doetinchem

Homilie Hoogfeest St. Willibrord 7 november 2017 St. Willibrordsabdij Doetinchem Homilie Hoogfeest St. Willibrord 7 november 2017 St. Willibrordsabdij Doetinchem Op de televisie zijn de programma s Spoorloos en Verborgen Verleden te zien. Spoorloos volgt vaak mensen die als kind geadopteerd

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Stappenplan catechumenaatsweg

Stappenplan catechumenaatsweg Stappenplan catechumenaatsweg o Iemand biedt zich aan om gedoopt te worden. Hij neemt contact op met de pastoor, de diaken, de parochieassistent, een parochiaan of het parochievicariaat. Met wie hij ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus 2016

Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuwsbrief 25 augustus 2016 De zomervakantie zit er weer bijna op. We hopen, dat de kinderen de afgelopen zes weken hebben genoten en dat ze ook weer een beetje zin hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 581 november 2008

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 581 november 2008 Kerncijfers 2007 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 581 november 2008 Jolanda Massaar- Remmerswaal drs. Joris Kregting Kaski onderzoek en advies

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 561 oktober 2007

Kerncijfers uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland. Rapport nr. 561 oktober 2007 Kerncijfers 2006 uit de kerkelijke statistiek van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Rapport nr. 561 oktober 2007 Jolanda Massaar- Remmerswaal dr. Ton Bernts KASKI onderzoek en advies over

Nadere informatie

Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie

Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie Inleiding Diocesane Kostersdag Aartsbisdom Utrecht Plaats: Utrecht, Nicolaïkerk Datum: 16 januari 2010 Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie Excellentie, geachte kosters, u allen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NR. 31 VIERINGEN MET MARIA TENHEMELOPNEMING OP MAANDAG 15 AUGUSTUS MIVA-COLLECTE 28 AUGUSTUS

NIEUWSBRIEF NR. 31 VIERINGEN MET MARIA TENHEMELOPNEMING OP MAANDAG 15 AUGUSTUS MIVA-COLLECTE 28 AUGUSTUS Het dagprogramma is: 10.30u Heilige Mis met Mgr. Hendriks als hoofdcelebrant; 11.45u Pauze met biechtgelegenheid; 12.45u Stille Aanbidding; 13.15u Plechtig Marialof met Rozenkransgebed. Diocesaan Heiligdom

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretaresse: mej. E. Rouwhorst Jaargang 5 nummer Pastorie 4 en parochiesecretariaat:

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

...en nu? TWAALF GEBEDEN. om roepingen

...en nu? TWAALF GEBEDEN. om roepingen ...en nu? TWAALF GEBEDEN om roepingen 2011-2012 GOD BELT... EN NU? TWAALF GEBEDEN om roepingen 2011-2012 VOORWOORD De samenleving mag dan nog zo geseculariseerd zijn, de Heer blijft met ons tot aan het

Nadere informatie

Plaatsingslijst. Archiefnummer: 275 Archiefnaam: LAZE Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Persoonsarchief Datering:

Plaatsingslijst. Archiefnummer: 275 Archiefnaam: LAZE Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Persoonsarchief Datering: Plaatsingslijst Archief A. Lazeroms Archiefnummer: 275 Archiefnaam: LAZE Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Persoonsarchief Datering: 1924-1978 Katholiek Documentatie Centrum 2014 LAZE

Nadere informatie

Benoeming voor Statie Lebuïnus Twente & Ommelanden

Benoeming voor Statie Lebuïnus Twente & Ommelanden Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden September 2012 Benoeming voor Statie Lebuïnus Twente & Ommelanden De priester Ward Cortvriendt wordt per 1 oktober a.s. benoemd

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de wijding St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent de

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr 52 31 december tot en met 13 januari 2018 MEDEDELINGEN Bidden voor vrede De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. December Inleidend woord : stip op de horizon

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. December Inleidend woord : stip op de horizon Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden December 2013 Inleidend woord : stip op de horizon Wanneer je op het zicht zeilt is het handig om een (herkennings)punt te

Nadere informatie

De misdienaarsquiz QUIZMASTER

De misdienaarsquiz QUIZMASTER MISDIENAARSDAG De misdienaarsquiz QUIZMASTER Misdienaarsdag QUIZMASTER Pagina 1 van 9 VOORAF Volgende elementen moeten klaarstaan: - Credenstafel met pateen, kelk (inclusief palla en kelkdoekje), ampullen

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2015 (jrg. 15 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2015 (jrg. 15 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2015 (jrg. 15 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018 LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT 20-25 JULI 2018 DOE MAAR WAT HIJ U ZEGGEN ZAL! Limburgse Diocesane Bedevaarten L.D.B. vzw Tulpinstraat 75, 3500 HASSELT Telefoon: 0479 24 29 18 E-mail: ldb.vzw@telenet.be

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Kerkbalans 2010. Een kerk is van blijvende waarde

Kerkbalans 2010. Een kerk is van blijvende waarde Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Persmap 13 januari 2010 Kerkbalans 2010 Een kerk is van blijvende waarde drs. E.F.J. Duijsens R.-K. Economencollege Inleiding In 2010 wordt voor de 38e maal

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD BASILIEK VAN SINT SERVAAS

PAROCHIEBLAD BASILIEK VAN SINT SERVAAS Van zondag 17 april www.sintservaas.nl t/m zondag 5 juni 2016 PAROCHIEBLAD BASILIEK VAN SINT SERVAAS VOOR DE LAATSTE KEER HET PAROCHIEBLAD IN DEZE VORM Dit is de laatste uitgave van het parochieblad oude

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2014 (jrg. 14 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2014 (jrg. 14 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2014 (jrg. 14 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage:

Nadere informatie

INSCHRIJVING ROMEBEDEVAART GEOPEND

INSCHRIJVING ROMEBEDEVAART GEOPEND JAARGANG 14 / NR. 9 OKTOBER 2015 INSCHRIJVING ROMEBEDEVAART GEOPEND De inschrijving voor de bisdombedevaart naar Rome in november 2016 is geopend. Geïnteresseerden voor de pelgrimage, van 12 tot en met

Nadere informatie

Een nieuw begin. Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS

Een nieuw begin. Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS Een nieuw begin Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS Parade 11, 5211 KL s- Hertogenbosch telefoon: 073 523 20 75 De vertrouwde NSGV heeft onlangs een nieuwe start

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur Nieuwsbrief maandelijks informatieblad van parochie Breda Centrum jrg. 13 nr. 7 St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 ING: 10 68 062 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Eucharistievieringen

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Foto: L Osservatore Romano. Sluit je aan. Twaalf gebeden om roepingen

Foto: L Osservatore Romano. Sluit je aan. Twaalf gebeden om roepingen Foto: L Osservatore Romano Sluit je aan Twaalf gebeden om roepingen Twaalf gebeden om roepingen Bisdom s-hertogenbosch Voorwoord Dit gebedenboekje wordt u aangeboden bij gelegenheid van Roepingenzondag

Nadere informatie

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2013

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2013 Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2013 Rapport nr. 636, augustus 2014 drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal Inhoudsopgave Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2013 4 1 Toelichting 7 2 Aantal katholieken,

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. (Voor het Liturgische jaar C - 2019). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen

Nadere informatie

DE KLEPEL Informatieblad van de Liduina-basiliek

DE KLEPEL Informatieblad van de Liduina-basiliek DE KLEPEL Informatieblad van de Liduina-basiliek 35ste jaargang nummer 4 LITURGISCHE KALENDER 30 juni DERTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR In de maanden juli en augustus is er geen koffiedrinken in de Wilgenburg

Nadere informatie

deelgemeenschap van de R.K. parochie De Goede Herder Tel.: PASTORAAL TEAM PAROCHIE DE GOEDE HERDER

deelgemeenschap van de R.K. parochie De Goede Herder Tel.: PASTORAAL TEAM PAROCHIE DE GOEDE HERDER DE KLEPEL Informatieblad van de Liduina-basiliek 35ste jaargang nummer 4 Basiliek van de H. Liduina en O.L. Vrouw van de Rozenkrans, deelgemeenschap van de R.K. parochie De Goede Herder Singel 104, 3112

Nadere informatie