EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT"

Transcriptie

1 EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 5 December 2006 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Het is nog niet zo heel lang geleden dat het laatste nummer van onze nieuwsbrief in jullie mailbox terecht kwam, en nu verschijnt er reeds een nieuw exemplaar. In dit nummer willen wij vooral heel wat mensen bedanken voor hun gewaardeerde steun. Ook zijn er nog wat nieuwtjes uit Moldoviţa die we graag aan jullie doorvertellen. Tevens willen wij jullie ook allemaal uitnodigen om een bezoek te brengen aan de 10de Kerstmarkt in Bazel waar wij de lekkerste en goedkoopste smoutebollen aanbieden ten voordele van Moldoviţa. VLAAMSE KERMIS IN MOLDOVIŢA e weet het al wel. Enkele jaren geleden probeerden wij samen met een groep jeugdlei- J ders uit Kruibeke en Zwijndrecht een regelmatige jeugdwerking op gang te krijgen in Moldoviţa. Dat is tot nog toe aardig aan het lukken! Geregeld ontvangen wij mailberichten waarin de jonge leiding ons verslag uitbrengt over hun samenkomsten en over de spelnamiddagen met de kinderen. Hun enthousiasme is groot, doch het blijft lastig werken omdat ze te kampen hebben met een aantal moeilijkheden. Voor activiteiten in de winterperiode en bij regenweer beschikken ze immers nog niet over jeugdlokalen en voor het gebruik van speelterreinen zijn ze afhankelijk van de goodwill van de volwassenen. We laten hen echter niet aan hun lot over. We blijven in contact met hen en bij elk werkbezoek in Moldoviţa komen we met hen samen om de voorbije periode te evalueren en een planning te maken voor de toekomst. Als het nodig is geven we hen een financiële steun, op voorwaarde dat ze alle inkomsten en uitgaven noteren in een kasboek. Tijdens ons werkbezoek in maart 2006 zaten we met de leiding rond de tafel. Eén van de aandachtspunten was het inzamelen van werkingsgelden voor de groep. Na heel wat discussie zouden ze op de dorpsfeesten van 15 augustus iets organiseren om de kas te spijzen. Kort voor ons bezoek in augustus vernamen we dat ze nog steeds niets ondernomen hadden. Eigenlijk logisch: ze hebben ginder geen traditie met volksspelen. Dankzij de meegereisde toeristen, die enkele dagen voor ons vertrek nog honderden prijsjes, blikken busjes en ballen verzamelden, konden we op de dorpsfeesten een echt pottenkraam voorstellen. Je weet wel: voor een klein bedrag (0,25 ) met 3 ballen een toren conservenblikjes omver gooien en, raak of niet raak, iedereen had altijd prijs! Het werd een groot succes! Volwassenen en kinderen stonden de ganse namiddag hun beurt af te wachten. De dag eindigde met een glunderende maar vermoeide leidingsploeg en een gevulde kas met meer dan Lei (185 ). Dat betekent 740 werpbeurten!!! PS. De brandweer zag het ook wel zitten om volgend jaar wat te organiseren voor hun kas!

2 - 2 - EEN RUSTIG DORP IN EVOLUTIE ns eerste indrukwekkend bezoek aan Moldoviţa vond O plaats in We begeleidden een groepje twaalfjarigen uit Kruibeke dat een tegenbezoek bracht aan het arme, onbekende dorp in de Karpaten, een dorp met in het centrum een grote houtverwerkende fabriek waar 600 mensen werkten. We leerden de inwoners kennen als vriendelijke en gastvrije mensen. Elke morgen vertrok er een klein stoomtreintje met verschillende wagonnetjes vanuit de fabriek over een smalspoor richting bergen en bossen; elke morgen weer dat typische geluid van het bijna honderjarige locomotiefje. Zijn dagelijkse taak bestond erin het transport van de houthakkers en het aanvoeren van de gevelde bomen naar de fabriek te verzekeren. Het regelmatige sjokken, het versnellen en stoom aflaten, de typische geuren van de achterlatende rookpluim en de verrassende, schrille fluittonen fascineerden onze jeugd. De meesten onder hen hadden immers nog nooit een dampende stoomtrein gezien. We moesten en zouden zeker eens meerijden met deze Krauss-Linz ! Samen met de kinderen van het dorp spraken we af om te gaan piknikken in het woud. Op een morgen was het zover. Het treintje stond ons puffend op te wachten. We namen plaats op enkele in elkaar getimmerde zitbanken, een mini-wagonnetje werd volgeladen met verse bruingebakken broden, tot plots het treintje tut tuuuuut! zei. De statie vertrok en de mensen van het dorp keken ons wuivend na. Tijdens die uitstap leerden wij Moldoviţa wat beter kennen en ontdekten wij in de bergen een vijftal gehuchten. Hier werden de kleine winkeltjes door het treintje bevoorraad met brood, drank en voedingswaren.

3 - 3 - Het werd een fijne dag. De terugkeer gebeurde zonder locomotief want de rit ging steeds bergafwaarts. Een ervaren man en een handmatige rem zorgden voor een veilige thuiskomst met onze open wagon. Het woudspoor, waarop dit treintje oorspronkelijk tot in de verste bossen van Moldoviţa en ver daarbuiten zijn werk deed, was oorspronkelijk 70 km lang. In 1992 bleef er nog 30 km van over. De jaren nadien begon men munt te slaan uit de verkoop van hout. De spoorlijnen en het treintje moesten verdwijnen en in het bos legde men wegen aan om het bomentransport door vrachtwagens te laten gebeuren. Gevolg: van s morgens vroeg tot s avonds laat reden de zware vrachtwagens onophoudend door de enige hoofdstraat van Moldoviţa. Daardoor ontstond een gevaarlijke verkeerssituatie, om maar niet te spreken over de verstikkende wolk uitlaatgassen die het dorp letterlijk overschaduwde. De boomrijke begroeiing op de bergflanken vertoonden steeds meer kaalgekapte happen. De plaatselijke houtfabriek ging over in Syrische handen, de arbeiders werkten aan een hongerloon, corruptie vierde hoogtij en de fabriek moest uiteindelijk haar deuren sluiten. De arbeiders stonden op straat. Door de jaren heen ging het met het stoomtreintje eveneens van kwaad naar erger. Op 25 oktober 2004 schreef Julian Ross: Volgens mij is het afgelopen met het woudspoor van Moldoviţa. De locomotieven zijn in Viseu de Sus. Enkel de beschadigde sporen langsheen de weg blijven over. De overige sporen zijn opgebroken door de diensten van Water en Bosbeheer ROMSILVA. Ik denk dat er geen hoop meer is voor Moldoviţa, het zoveelste deel van het Roemeens patrimonium dat vernield werd door ex-communistische elementen. Onze medewerker Patrick Hauman, die het toerisme in Moldoviţa ter harte neemt, pleit reeds jaren voor het behoud van het treintje als toeristische attractie. Momenteel werkt Dhr. Savin Coman aan dit plan en zien we, zoals op 15 augstus 2006, terug een stoomtreintje boordevol toeristen door het dorp stomen.

4 - 4 - DANK U WEL... n het vorige nummer kon je lezen dat wij de I financiële kant voor de aanleg van de centrale verwarming in het lyceum op ons zullen nemen. Wij hebben geld genoeg in kas om de installatie op het gelijkvloers te betalen, waarvoor de uitvoering reeds begon tijdens de vakantiemaanden van De verdieping plannen wij in Wij zoeken nog fondsen bij elkaar om de nodige bij elkaar te krijgen. We konden ons al verheugen op enkele toch niet onbelangrijke stortingen. Vooreerst ontvingen we op zondag 1 oktober Vooreerst ontvingen we op zondag 1 oktober in de Brouwerij te Kruibeke een cheque van een aantal moeders die een jaar lang werkten Rondom Kind. In samenwerking met het gemeentebestuur organiseerden zij verschillende activiteiten, waarvan de meest opvallende hun beklemtoning was van de rechten van het kind. Wij danken hen in naam van de kinderen van Moldoviţa, die vanaf volgend jaar eindelijk in verwarmde klassen kunnen studeren. Op 14 en 15 oktober deed ook ons eigen comité met een geslaagd Breughelfestijn een belangrijke duit in het zakje. We danken de 220 eters van harte, vonden het fijn om die vele sympathisanten te mogen ontmoeten en iedereen mag alvast 13 en 14 oktober 2007 noteren voor de volgende uitgave. Het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen zegde ons subsidies toe voor ons project gezondheidszorg, waarvoor we reeds heel wat voorbereidend werk deden om de opstart van een mutualistische werking en een medisch centrum mogelijk te maken. Aan gans het provinciebestuur, bedankt. Ons project Investeren in Studeren kreeg dan weer hulp uit het Restaurant Hof van Eden in Mariekerke, waar we op 26 november een sprankelende presentatie mochten geven Een tweede positieve hulp kregen we van de Culturele Kring van Pepingen. Zij richtten op 13 oktober een benefietavond in ten voordele van hetzelfde project. Wij konden er onze volledige werking voorstellen aan meer dan tweehonderd mensen. over onze werking ten voordele van de studenten van Moldoviţa. Wij willen hiermee de lyceum-, hogeschool- en universiteitsstudenten die van thuis uit de financiële middelen niet hebben, helpen om hun studiekosten te betalen. Resultaat van deze dag: 4 personen werden bereid gevonden om 4 kinderen gedurende een jaar te laten studeren. Ook hier een oprechte dank u wel.

5 - 5 - JEUGDWERKING GLT-MOLDOVIŢA nze hoofdleidster Stefana Bursuc werd O door de nationale AGLT- jeugdleiding uitgenodigd om in het Z-Roemeense Ramnicu Valcea (13 uur trein voor Stefana) deel te nemen aan de jaarvergadering. De toekomst van de nationale werking werd besproken na het overlijden van hoofdverantwoordelijke Doru Pruteanu. Ook werd haar gevraagd om de nationale zomercursussen voor jeugdleiders mee te leiden. Halloween ook al doorgedrongen tot in Moldoviţa. De jeugdwerking organiseerde voor de tweede maal een spokenwandeltocht. Verkleed en bij het licht van fakkels trok een groep van 75 kinderen en hun leiding door het dorp. De jonge deelnemers konden rekenen op heel wat griezelmomenten en op veel belangstelling en aanmoediging van de ouders. We zijn er weer bij op zondag 10 december 2006 van 14 uur tot 19 uur 10 de Kerstmarkt 10 de Kerstmarkt museum De Schuur - Lange Gaanweg 24, Bazel met de beste, overheerlijke, lekkere en goedkoopste SMOUTEBOLLEN Steun ons project CENTRALE VERWARMING In het lyceum van Moldoviţa! Verantwoordelijke uitgever: Jos Wijnen, Pastoor Pungsstraat 2, Kruibeke - Redactie: Jos Wijnen, Leo Nijs Foto s: Jos Wijnen, Patrick Hauman, Stefana Bursuc, Freddy Van Lommel - Layout: Freddy Van Lommel

Bij een gure wind en in een ijskoude

Bij een gure wind en in een ijskoude EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 8 - DECEMBER 2007 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Een feestelijk begin Bij een gure wind en in een ijskoude temperatuur zegende priester Goras op 13 oktober 2007 het

Nadere informatie

Na ons bezoek aan Moldoviţa is er weer heel wat nieuws te vertellen vanuit ons partnerdorp. Het lijdt

Na ons bezoek aan Moldoviţa is er weer heel wat nieuws te vertellen vanuit ons partnerdorp. Het lijdt EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 14 - oktober 2009 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Na ons bezoek aan Moldoviţa is er weer heel wat nieuws te vertellen vanuit ons partnerdorp. Het lijdt nog steeds onder

Nadere informatie

EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT

EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 15 - DECEMBER 2009 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Voor de laatste nieuwsbrief van dit jaar hebben wij nog heel wat nieuws te melden: de jeugdbeweging vierde haar vijfjarig

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Het is een hele tijd geleden dat wij nog iets van ons lieten horen. Geen reden tot ongerustheid echter,

Het is een hele tijd geleden dat wij nog iets van ons lieten horen. Geen reden tot ongerustheid echter, EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 13 - mei 2009 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Het is een hele tijd geleden dat wij nog iets van ons lieten horen. Geen reden tot ongerustheid echter, want nu kan je

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

De reis naar Moldoviţa, ingericht door Vakantiegenoegens,

De reis naar Moldoviţa, ingericht door Vakantiegenoegens, EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 7 - SEPTEMBER 2007 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Roemenië, gekend en bemind De reis naar Moldoviţa, ingericht door Vakantiegenoegens, is achter de rug. Ze kreeg als

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland. Kinderbijbel

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland.  Kinderbijbel Kinderbijbel 2017 SpecialBooX, Zuid-Beijerland www.specialboox.nl Kinderbijbel Tekst: Simone Foekens Illustraties: Melanie Broekhoven Ontwerp en vormgeving: SpecialBooX Simone Foekens met illustraties

Nadere informatie

Georgië: groen, gastvrij, geweldig!

Georgië: groen, gastvrij, geweldig! Georgië: groen, gastvrij, geweldig! Georgië, WATTE? Dit is een vaak gehoorde reactie wanneer we ons project voorstellen, in onderstaande tekst proberen we wat klaarheid te scheppen in ons project in Georgië.

Nadere informatie

Fijne vakantie!!!! Schoolkrant februari 17. Agenda:

Fijne vakantie!!!! Schoolkrant februari 17. Agenda: Agenda: Schoolkrant februari 17 Jarigen van de maand februari: 1 : Lorena (LO1) 3 : Noemie (LO5) 9 : Michael (LO) 11: Ilkay (peuters) 15: Arke (LO1) 18: Cristian (LO1) 20: Do (Ko2) 26: Enes (LO1) Belangrijke

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Claus. Barbara Kingsolver: Animal Dreams

Claus. Barbara Kingsolver: Animal Dreams Claus This is my problem I clearly remember things I haven t seen, sometimes things that never happened. And draw a blank on the things I ve lived through. Barbara Kingsolver: Animal Dreams Pat keek naar

Nadere informatie

Unique & United

Unique & United Unique & United 2015-16. Verslag vakantie-uitstap Mons-Bergen op dinsdag 18 augustus 2015 Iedereen stipt (8u45) op de afspraak aan HV-interieur; dus kon onze chauffeur met 16 dames vertrekken richting

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Asterix & Obelix het cijfergeheim van de Romeinen

Asterix & Obelix het cijfergeheim van de Romeinen Asterix & Obelix het cijfergeheim van de Romeinen Asterix & Obelix het cijfergeheim van de Romeinen In module twee van het eerste jaar van de PABO-TOP aan de Stenden Hogeschool, is het de opdracht om een

Nadere informatie

We hadden ons bij de start van onze werkreis naar Moldoviţa geen mooiere dag kunnen uitkiezen.

We hadden ons bij de start van onze werkreis naar Moldoviţa geen mooiere dag kunnen uitkiezen. EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 19 - juni 2011 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA We hadden ons bij de start van onze werkreis naar Moldoviţa geen mooiere dag kunnen uitkiezen. Al was het nog lente,

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

Dit boekje is van... Meneertje Kietel_Binnen.indd :20 Meneertje Kietel_Binnen.indd :05

Dit boekje is van... Meneertje Kietel_Binnen.indd :20 Meneertje Kietel_Binnen.indd :05 Dit boekje is van... Mr. Men Little Miss THOIP (a SANRIO company) ISBN 978 90 00 32549 8 NUR 200 2013 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Postbus 97, 3990 DB Houten Mr. Tickle

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Visie Jokri begeleiders 2.0

Visie Jokri begeleiders 2.0 Visie Jokri begeleiders 2.0 Jokri is dé vereniging van jonge christenen tussen 12 en 18 jaar in het bisdom Gent. Ze is ontstaan uit Jonge Kerk en uit de Kringwerkingen. Vandaag behoort ze tot de familie

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Louis van Dievel. De onderbroek

Louis van Dievel. De onderbroek DE ONDERBROEK Louis van Dievel De onderbroek 2015 Louis van Dievel & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Kardinaal Mercierplein 1, 2800

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

Een dag van de toekomst op Sint-Jan!

Een dag van de toekomst op Sint-Jan! EOA Februari 2017 Internationale Schakelklassen Eerste editie Een dag van de toekomst op Sint-Jan! Vorige week vrijdag gingen zeven Emma College leerlingen van EOA naar Sint-Jan college in Hoensbroek.

Nadere informatie

De wonder- baarlijke Merlijn

De wonder- baarlijke Merlijn De wonder- baarlijke Merlijn k weet niet hoe het bij jullie was, maar ik sprak al heel snel mijn eerste woordjes. Ik was niet veel meer dan een zuigeling toen ik al kon praten! Misschien was toen mijn

Nadere informatie

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse 20 juli Malac helpt de bevers vliegen Na de grote opening en de busrit kwamen we aan in Villers sur Lesse. We zagen het gele kasteel al uit de verte opdoemen! Na een

Nadere informatie

naam WERKBLAD in de buurt van de school Bekijk de buurt waar de school staat. Probeer de vragen te beantwoorden.

naam WERKBLAD in de buurt van de school Bekijk de buurt waar de school staat. Probeer de vragen te beantwoorden. WERKBLAD in de buurt van de school Bekijk de buurt waar de school staat. Probeer de vragen te beantwoorden. Ga het vragen. Zoek in boeken en op internet. Schrijf de antwoorden op. Zoek er plaatjes bij.

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Een vrolijke Feesttrein

Een vrolijke Feesttrein Een vrolijke Feesttrein Deze technologie les werkt vanuit de ontwerpcyclus met als hulpmiddel de ontwerpplacemat. Hij is geschikt voor groep 1 t/m 8. Per stap worden de niveau verschillen beschreven. De

Nadere informatie

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>> 13 17/03/ 17 Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

Nadere informatie

Klasnieuws 34 klas 6:

Klasnieuws 34 klas 6: Klasnieuws 34 klas 6: Jaargang 11 De lekkere Kiekeboes Vrijdag 25 mei gaf Jelena haar meesterstuk over de Kiekeboes, een bekende strip reeks in West-Vlaanderen. Ze stelde eerst de personages voor: Marcel

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut

Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag 4 - Wedstrijdzwembad & Blindeninstituut Dag beste mede reisgenoten, Gisteren ben ik het vergeten maar allemaal bedankt voor jullie mails. Ik zal ook maar gelijk met de deur in huis vallen, ik denk

Nadere informatie

OTMV bij de Brabant Stoet

OTMV bij de Brabant Stoet OTMV bij de Brabant Stoet Op zondagmiddag 16 september 2018 trok door de historische binnenstad van Bergen op Zoom de Brabant Stoet. Dit was de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd.

Nadere informatie

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar 2016-2017 VOORWOORD Ons 4 de werkjaar als VZW Casa Maín zit er bijna op. Het was een jaar waar vooruitgang werd geboekt. De lang verwachtte eigen school van

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2016-2017, nummer 8 december

Nadere informatie

Jaargang 26 nummer maart 2016

Jaargang 26 nummer maart 2016 GODSDIENST Thema: Achterlaten De dieren in dit gelijknamige prentenboek vinden op een dag allemaal een vergeet-mij-nietje op de plek waar zij wonen. Het wordt duidelijk dat Kat die voor hen achtergelaten

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

In dit nummer. Voorwoord. Beste ouders en leerlingen,

In dit nummer. Voorwoord. Beste ouders en leerlingen, In dit nummer 1 Voorwoord Camyre 2 De start: leerpleinen, nieuwe leerlingen en de picknick 3 Visie SH: leergemeenschap 4 Pers 5 Wet AVG, Mobiele telefoon, Ziek/absent Voorwoord Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk. Februari Serious Request. Terugblikken en vooruitblikken

Nieuwsbrief Waalwijk. Februari Serious Request. Terugblikken en vooruitblikken Nieuwsbrief Waalwijk Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld de mini-80, welke

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

Teamstage - Almunecar-La Herradura

Teamstage - Almunecar-La Herradura 28/02/2018 Teamstage - Spanje Jaargang 5 nr. 2 Teamstage - Almunecar-La Herradura Vrijdag 9 februari : begin Krokusverlof. 16.00u : vertrek Jos en ikzelf met overvol geladen bestelwagen richting Spanje.

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 Op de kalender 14/12 Kerstmarkt van 15.30 uur tot 20 uur 21/12 Kerstfeest op school 21/12 Rapport 2 22/12 tot en met Kerstvakantie

Nadere informatie

Maandlijst februari maart

Maandlijst februari maart Maandlijst februari maart Mededeling Beste ouders en leden Helaas moeten wij jullie meedelen dat wij de beslissing namen enkele personen uit de leidingsploeg te zetten. Dit wegens het niet naleven van

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

(zie voor verdere gegevens ook www.afrikadag.nl)

(zie voor verdere gegevens ook www.afrikadag.nl) le pont actuel 14 De Beninse singersongwriter Angélique Kidjo, die een Grammy Award ontving, is wereldwijd geprezen. Kidjo is geboren in Benin. In 1983 verhuisde ze naar Parijs. Sinds 2002 is ze Goodwill

Nadere informatie

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Omdat Pasen en dus ook het Vormsel (3 weken na Pasen) niet op een vaste datum vallen, geldt dit dus ook voor onze tweedaagse (1 week voor het

Nadere informatie

Beste leden, Een sportieve tussenstand, na ongeveer 2/3 de van het seizoen:

Beste leden, Een sportieve tussenstand, na ongeveer 2/3 de van het seizoen: DAVOC LOT Jaargang 6 Editie 2 Datum : januari 2015 Beste leden, Een sportieve tussenstand, na ongeveer 2/3 de van het seizoen: Heren 1 zijn ondanks vele kwetsuren en nog veel meer afwezigheden op hun sokken

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Zon. 19 april 2015: viering 25 jaar Vorte Bossen. Doomkerke (Ruiselede)

Zon. 19 april 2015: viering 25 jaar Vorte Bossen. Doomkerke (Ruiselede) Zon. 19 april 2015: viering 25 jaar Vorte Bossen Doomkerke (Ruiselede) Naar aanleiding van het 25 jaar bestaan van het natuurgebied Vorte Bossen in Ruiselede organiseerde Natuurpunt De Torenvalk een viering

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f N i e u w s b r i e f Jozefschool voor Katholiek Basisonderwijs, Planciusstraat 34-36, 3151 BT Hoek van Holland Telefoon: 0174-382763 Fax: 0174-310194 Postadres: Postbus 13-3150 AA Hoek van Holland Email:

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Jeugdkamp Bertrix 2011

Jeugdkamp Bertrix 2011 Jeugdkamp Bertrix 2011 Verslag Jeugd Trainingskamp Ardennen datum 9 / 12 september 2011 plaats Bertrix Samenstelling: De groep die vrijdag verzamelt op Ardennen camping Bertrix bestaat uit dertien jeugdspelers

Nadere informatie

Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek:

Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek: Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek: De onzichtbare wereld van vlinders en andere vladderaars. Ze had het boek wel honderd

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden?

1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden? Kermis Rooi Van zaterdag 26 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017 is het kermis in Rooi. 7 6 5 4 1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden? 63% (n=221) 2 13% 18% 6% Ja,

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

De gesprekken met de ouders van groep 8 zijn afgelopen week al geweest, de andere gesprekken vinden plaats op 1, 3 (onderbouw) en 10 maart.

De gesprekken met de ouders van groep 8 zijn afgelopen week al geweest, de andere gesprekken vinden plaats op 1, 3 (onderbouw) en 10 maart. Nieuwsbrief Voorjaar Het is bijna voorjaarsvakantie. De tijd tussen de winter en de zomer in. Veel mensen gaan nog voor de laatste keer naar de bergen om te skiën en ondertussen komen de eerste knoppen

Nadere informatie

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=...

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=... Dit avontuur is eigenlijk bedoeld voor geo-kids. Leeftijd is niet zo belangrijk maar wij denken zo tussen de 6 en 12 jaar. Durf je het avontuur aan om samen met je ouders het raadsel van de schatkaart

Nadere informatie

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar VOORWOORD Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar 2015-2016 Ondertussen hebben we al ons derde werkjaar als VZW er op zitten. Ook nu kunnen we met een tevreden blik terugkijken. De Cava was terug

Nadere informatie

De verwoesting van Sodom en Gomorra

De verwoesting van Sodom en Gomorra De verwoesting van Sodom en Gomorra Welk Bijbelboek gaat over Sodom en Gomorra? Genesis 19 Wie zat in de poort toen 2 engelen tegen de avond in Sodom aankwamen? Genesis 19:1 1 De twee engelen kwamen 's

Nadere informatie

Mijn tante Isabel. en de WOLKENHOND

Mijn tante Isabel. en de WOLKENHOND Hoofdstuk 7 : Tekst 1 Kapitalen en onderkast Hoogdruk is lang de meest voorkomende druktechniek geweest. In de letterkasten zaten allemaal verschillende loden letters die elk een vaste plaats hadden. De

Nadere informatie

ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN

ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN ond het einde van de twaalfde eeuw regeerde de goede koning Richard Leeuwenhart over Engeland. Toen hij koning werd, was de schatkist leeg en waren de knagers arm en

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Het was aangenaam om vast te stellen hoe Moldoviţa tijdens de voorbije zomervakantie de

Het was aangenaam om vast te stellen hoe Moldoviţa tijdens de voorbije zomervakantie de EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 25 - OKTOBER 2013 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA Het was aangenaam om vast te stellen hoe Moldoviţa tijdens de voorbije zomervakantie de uitverkoren trekpleister werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Lei en griffel: Kinderen schreven met een griffel op een lei. Soms leerden ze lezen met een ABC-boekje.

Lei en griffel: Kinderen schreven met een griffel op een lei. Soms leerden ze lezen met een ABC-boekje. Onderwijs Schooltje Lhee in het Openluchtmuseum Het schoolgebouwtje dat in het Openluchtmuseum staat, is een dorpsschooltje uit Lhee (Drenthe). De inwoners van Lhee hadden die speciaal gebouwd in de 18e

Nadere informatie

Zondag 11 November 2018

Zondag 11 November 2018 Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 11 November 2018 Liturgie : Pw Trijnie Hoogsteen en Mw. Jose Bosch Verkondiging: Ds. Astrid Gouma Ouderling van Dienst: Mw. Ria Smeijers Organist: Dhr.

Nadere informatie

KOBBEGEM KERMIS SPONSORINGSDOSSIER U maakt het verschil! /07/ /kobbegem kermis

KOBBEGEM KERMIS SPONSORINGSDOSSIER U maakt het verschil! /07/ /kobbegem kermis SPONSORINGSDOSSIER U maakt het verschil! KOBBEGEM KERMIS 2019 19-20-21-22/07/2019 www.kobbegemkermis.be /kobbegem kermis www.trooper.be/kobbegemkermis Beste Sponsor, Met plezier kondigen wij een nieuwe

Nadere informatie

Strange Stories Test (volwassenen versie)

Strange Stories Test (volwassenen versie) Strange Stories Test (volwassenen versie) F. Happé Versie diagnosticus 1. Tineke had het hele jaar naar Kerstmis uitgekeken, omdat ze wist dat ze dan een konijn kon vragen aan haar ouders. Tineke zou echt

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Reeds dagen vóór de zwarte zaterdag

Reeds dagen vóór de zwarte zaterdag EEN DORP VOOR EEN DORP UN SAT PENTRU UN SAT Nr. 12 - NOVEMBER 2008 NIEUWS UIT MOLDOVIŢA De watersnood in Moldoviţa Reeds dagen vóór de zwarte zaterdag van 26 juli 2008 teisterde een aanhoudende, overvloedige

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer!

Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer! Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer! Een nieuw begin! Wanneer maken we dat? Ik denk dat het op verschillende momenten in je leven kan. Bij kinderen zien we het al gebeuren als ze

Nadere informatie

Oktober-November 2016

Oktober-November 2016 Kajak 1 Oktober-November 2016 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie

HET GEHEIM VAN HET GEBROKEN FLESJE.

HET GEHEIM VAN HET GEBROKEN FLESJE. HET GEHEIM VAN HET GEBROKEN FLESJE. LEZINGEN Schriftlezing: Marcus 14:1-11 Stemmenspel bij Marcus 14:1-11 ds. Gerard Rinsma zondag 25 maart 2018 (zesde zondag 40 dagen tijd) 1 Dominee: Goh, nou ligt hier

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M A A R T 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 D E N K A A N O N S B I J D E L E N T E S C H O O N - M A A K 3 O P R O E P R E S T J E S S T

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Jaarverslag Onderwerpen

Jaarverslag Onderwerpen Jaarverslag 2018 Onderwerpen Belangrijkste gebeurtenissen van het jaar p. 2 Projecten p. 2 Bezoekers p. 4 Communicatie p. 4 Bestuur en medewerkers p. 4 Financiën p. 5 De nieuwe ontvangstbalie in onze huisstijlkleuren,

Nadere informatie

Buitengewoon bijzonder buitenaards

Buitengewoon bijzonder buitenaards Hoofdstuk 1 Buitengewoon bijzonder buitenaards Zijn verhaal had hij geschreven op een kladblok, maar dat kladblok was hij kwijt. Hij wist nog wel hoe het begon: schreef hij. Zijn achternaam deed er eigenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

De sprookjesverzamelaar

De sprookjesverzamelaar De sprookjesverzamelaar Lieve ogen die dit boek lezen, lieve warme handen die het vasthebben. Sprookjes zijn de beste reizigers en de succesvolste migranten die ooit op onze prachtige planeet hebben bestaan.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schorvoort for Life. Turnhout

NIEUWSBRIEF. Schorvoort for Life. Turnhout NIEUWSBRIEF 7de JAARGANG Nr. 1 Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden 24 Tel:0494/65.38.28 luc.dirken@pandora.be Bestuurslid Sophie Brouwers Bergbeemden109 b4 Bestuurslid Dirk Stoops. Bergbeemden 45 Schatbewaarder

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Vrijdag 24 maart 2017 NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Wijziging facturatie. Aangezien er slechts 8 lesdagen (o.a. door paasvakantie, Paasmaandag en pedagogische werkdag) aangerekend worden in de maand april, wordt

Nadere informatie

Klassennieuws Ruijtergroep

Klassennieuws Ruijtergroep Klassennieuws Ruijtergroep Erichem, februari 2015 Beste ouders/verzorgers van de leerlingen in de Ruijtergroep, De rapporten zijn weer mee naar huis, de vakantie is begonnen, dus ook een mooi moment om

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie