Persbericht Kindcentrum De Wijngaard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht Kindcentrum De Wijngaard"

Transcriptie

1 Persbericht Kindcentrum De Wijngaard Ik gun je stilstand! We staan vandaag even stil om vooruit te komen. Met de tekst uit de groene ballon begon de laatste studiedag: We staan vandaag even stil om vooruit te komen. Tijdens die studiedag stonden we stil bij het voeren van goede coachingsgesprekken met kinderen. Wat was het goed om daar bij stil te kunnen staan, want wat is het moeilijk. Wij, als leerkrachten, gaan namelijk nogal eens een gesprek in met het idee dat wij wel weten wat goed is voor het kind, maar wat als dat nu niet het juiste is en de leerling zelf een beter idee heeft? Bij deze studiedaggesprekken moet het natuurlijk niet blijven, we gaan er ook mee oefenen, bijvoorbeeld door onszelf te filmen tijdens deze gesprekken. Mooie processen! Ik gun je stilstand. Ik gun dat ook daadwerkelijk iedereen. Wat kan het goed zijn om in alle rust eens na te denken en te bezinnen. Er wordt wel eens gezegd Stilstand is achteruitgang. Zou dit echt zo zijn? Ik durf het te betwijfelen. Groet, Marleen de Gruijter

2 Bag2school Deze week op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 november (voor 8:45 uur) kunt u de bag2schoolzakken (en overige vuilniszakken) inleveren op ons kindcentrum. U kunt de zakken inleveren in het lege lokaal tegenover de keuken. De verzamelplek is aangegeven. (NB. Helaas is het alleen mogelijk om de zakken op de hoofdlocatie in te leveren en dus niet op Bekestein). De zakken zullen vrijdag 16 november rond 9:00 uur opgehaald worden. U heeft vrijdag tot 8:45 uur de tijd om de zakken in te leveren. ALLE IN TE ZAMELEN SPULLEN ZIJN BEDOELD VOOR HERGEBRUIK. Wat mag wél ingezameld worden? Goede kwaliteit tweedehands kleding Lakens Dekens Gordijnen Knuffelbeesten Schoenen (per paar) Riemen/ceintuurs Handtassen Wat mag niet ingezameld worden? Vuile of natte kleding Gescheurde of beschadigde kleding Enkele schoenen Afgeknipt materiaal Matten Tapijten (ook geen vliegende) Kussens Dekbedden Snuisterijen Bedrijfskleding Industriële gordijnen / industrieel beddengoed We hopen op een mooie opbrengst.

3 Sinterklaas Hij komt, hij komt! Nog enkele nachtjes slapen en dan zetten Sint en piet weer voet aan wal in Nederland. Er breekt een gezellige en spannende tijd aan! Op school volgen we ons eigen sinterklaasverhaal dat zich afspeelt op de Wijngaard. Dit staat helemaal in het teken van een thema en dit zal ook te zien zijn aan de manier waarop de Sint en pieten op 5 december aankomen. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog eventjes geheim. Op maandag 26 november mogen de kinderen hun schoen zetten. Op dinsdag 27 november zit er dan wellicht iets leuks of lekkers in. De kinderen uit de groepen 1 en 2 gebruiken daarvoor hun gymschoen, deze is al op school. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 mogen een schoen meenemen. We hebben dit jaar geen surpriseavond voor de groepen 1 t/m 4 meer. Wij gaan zelf lekker knutselen om de klas gezellig te maken. Voorgaande jaren hadden we pietenochtend of pietenmiddag in de groepen 1 t/m 4. Zoals u al op klasbord heeft kunnen lezen, hebben we dit jaar een andere activiteit op de planning staan. De groepen 1 t/m 3 gaan woensdag 21 november naar het sinterklaashuis in Dordrecht. De groepen 4 gaan op 22 november. Via klasbord kunt u zich opgeven als hulpouder om de kinderen te vervoeren naar - en te begeleiden in het sinterklaashuis. De groepen 5 t/m 8 trekken de lootjes voor de surprises op maandag 19 november in de klas. Een tip is om alvast een kijkje te nemen in het grote speelgoedboek/speelgoedwinkel. Zo kunnen de kinderen een (goed) gevuld lijstje meenemen naar school. De groepen 5 t/m 8 hebben een pietenmiddag. Dit zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 30 november van 12:30 uur tot 13:45 uur. We zoeken per groep een aantal hulpouders die meehelpen tijdens de begeleiding van de pietenspeurtocht. Opgeven kan bij de leerkracht van uw kind. Mogen wij bij één van deze activiteiten op uw hulp rekenen? Bij voorbaat dank! Als uw kind een allergie heeft en niet mee kan doen met de pietensnoeperij, wilt u dan iets meegeven wat uw kind wel mag snoepen op woensdag 5 december en op maandag 26 november! We merken dat ons kindcentrum te groot wordt om voor elk kind met een allergie het goed te regelen en we zijn bang dat we hierin foutjes maken. Het sinterklaashuis regelt wel wat lekkers voor de kinderen met een allergie.

4 Personele wisselingen We nemen afscheid van twee collega s. namelijk juf Esther en juf Annemieke. Juf Esther vertrekt op 1 december naar de Ammanschool in Dordrecht. dit is een school voor kinderen met spraaktaalproblemen. Juf Annemieke gaat een andere uitdaging aan, zij wordt pedagogisch coach binnen onze stichting. Een pedagogische coach begeleidt de medewerkers van de peutergroepen met het goed uitvoeren van het pedagogische beleid en ondersteunt en adviseert collega s bij de begeleiding van de kinderen. De vervanging wordt voor groep 5B intern geregeld: juf Lianne gaat namelijk samen met juf Chantal lesgeven in groep 5B. Juf Annemieke gaat vervangen worden door juf Carla Stolk. Juf Carla is al geruime tijd werkzaam binnen het onderwijs. Zij werkt op dit moment nog op een basisschool in Dordrecht, maar komt vanaf 1 december ons team versterken. Wij wensen juf Esther en juf Annemieke veel succes bij deze nieuwe uitdaging en bedanken hen voor hun inzet. En juf Carla heten wij van harte welkom. Juf Manon van de Ree komt vanaf 1 december weer terug van haar zwangerschapsverlof. Zij gaat samen met juf Klazien lesgeven in groep 6B. Juf Miranda neemt afscheid van de groep en gaat zich richten op haar teamleidertaken. Klankbordavond en 10-minuten gesprekken We willen nogmaals onze excuses aanbieden voor het (te) laat vermelden dat de klankbordavond verplaatst wordt. Heel vervelend, want we begrepen dat er al ouders zich hadden opgegeven bij de klassenouders. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hopen dat iedereen de volgende keer net zo enthousiast zal reageren en we veel ouders (minstens 18; van iedere groep één) mogen ontmoeten. De uitnodigingen voor de 10-minutengesprekken zijn verstuurd naar alle ouders, die als verzorger 1 staan aangemerkt in parnassys. Dit heeft te maken met de privacy-wet. Parnassys hanteert deze heel strikt. Eén van de ouders/verzorgers heeft dus de uitnodiging ontvangen en de andere ouder niet. Wij kunnen hierin niets veranderen. Vervelend en onhandig is het wel. We denken na over een oplossing, zodat het bij de volgende ronde beter zal gaan.

5 Verhuizing en start op Bekestein De verhuizing van de groepen 7 deed veel stof opwaaien, letterlijk en figuurlijk. Naast het feit dat het voor ons allemaal redelijk onverwacht kwam, moest het snel gebeuren en moest het gebouw binnen enkele weken er weer fris bijstaan. Dat is gelukt. Beide groepen 7 werken ondertussen twee weken op deze locatie. De eerste berichten zijn positief, de kinderen hebben het naar hun zin. Het onderwijsproces is volledig op gang en draait op dezelfde manier door. Er is relatief veel ruimte op Bekestein en dit vinden de kinderen tot nu toe prettig. Er is schoongemaakt, geverfd en op de voordeur is een mooie sticker aangebracht. Mocht u het met eigen ogen willen aanschouwen; loop gerust na 14:30 uur eens binnen. De eerste drie weken fietsen er collega s mee met de kinderen die dat zelf prettig vinden of waarvan de ouders het prettig vinden. We hebben de kinderen gewezen op de plekken waar ze goed moeten kijken, waar ze even vaart moeten maken (bij het tunneltje) en waar ze juist even langzamer moeten gaan. We kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt welke groepen er volgend onderwijsjaar naar Bekestein zullen gaan. Een terechte vraag. We hebben aan de ouders van de huidige groepen 6 en 7 beloofd dat we hen mee zullen nemen in het vervolgproces en hen uit zullen nodigen voor een informatieavond.

6 Huiswerk Onze visie op huiswerk was dat het goed is voor de leerlingen, omdat we de leerlingen dan voorbereiden op het VO, 'leren leren' en leren plannen. De afgelopen jaren hebben meerdere onderzoeken plaatsgevonden over het effect van huiswerk. Uit die onderzoeken blijkt dat huiswerk zeker een positief effect heeft. Het positieve effect van huiswerk geldt echter niet voor alle leeftijden. Bij leerlingen in de basisschoolleeftijd is er volgens de studies geen enkel effect van huiswerk op leerprestaties (behalve dan in het testen van het kortere termijn geheugen). In het voortgezet onderwijs zijn de effecten juist heel sterk. Daar maakt de leeftijd van leerlingen verschil: voor oudere leerlingen zijn hogere positieve verbanden gevonden dan voor jongere leerlingen. Hoe is dit verschil tussen basis- en voortgezet onderwijs te verklaren? Mogelijk hebben kinderen in het primair onderwijs nog onvoldoende studievaardigheden ontwikkeld en kunnen ze hun aandacht dus nog niet focussen op huiswerk. Toch moeten we voorzichtig zijn om te concluderen dat huiswerk in het basisonderwijs helemaal zinloos is. Soms krijgen kinderen in het basisonderwijs extra huiswerk om te automatiseren. Dat soort huiswerk heeft wel effect. Het geeft de leerling extra tijd om strategieën en manieren in te slijpen. Huiswerk heeft meer effect als het wordt besproken, als het kind wordt gecoacht bij het plannen en wordt geholpen bij het reflecteren op eigen keuzes. Feedback van de leerkracht werkt stimulerend en zorgt ervoor dat leerprestaties verbeteren. Uit ander onderzoek naar de effectiviteit van feedback weten we dat niet zozeer het corrigeren van fouten, maar vooral procesgerichte feedback van nut is voor de leerling. Dergelijke feedback geeft antwoord op vragen als: Waar ga ik naartoe? Hoe doe ik het? Wat is de volgende stap? Deze informatie heeft ervoor gezorgd dat we onze visie op het huiswerk hebben bijgesteld. Vanwege de lage effectiviteit (vraag een leerling na half jaar bijvoorbeeld nog maar eens terug naar de topotoets over China) van huiswerk hebben we met elkaar besloten alleen nog incidenteel huiswerk mee te geven om de kinderen extra tijd te geven om te automatiseren en/of ter voorbereiding van een les. Bijvoorbeeld het fotograferen van verkeersborden in de wijk, zodat de verkeerssituaties in de eigen herkenbare situatie besproken kunnen worden. Daarmee krijgt de les veel meer betekenis voor de leerlingen. Het andere leerwerk laten we de kinderen op school leren, zodat we hen kunnen begeleiden bij het 'leren leren'. Hoe heb je gepland? Ben je uitgekomen met je planning? Heb je, in je gedachten, een foto gemaakt van je leerwerk? Heb je een mindmap gemaakt van je leerwerk? Komt de feedback overeen met jouw verwachting en je investering? Hoe komt dat wel of niet? Als ze dat geleerd hebben, kunnen ze ook hun huiswerk beter plannen op het VO. Inmiddels werken we al langere tijd met Samen op Aarde. Dit is een methode, die ons heel goed helpt om de kinderen op deze manier te begeleiden. Bij elk thema gaat het kind werken aan een eindopdracht, waarin hij gaat laten zien wat hij geleerd heeft. Dit kan met behulp van een bouwwerk. Bijvoorbeeld door het bouwen van een piramide, waarbij een kind kan uitleggen hoe piramides gebouwd werden, wat de sarcofaag in zijn bouwwerk precies is, waarom het landschap er omheen zanderig is, hoe het komt dat er een krokodil om de piramide kruipt, etc. Een kind kan er ook voor kiezen om op school te gaan werken aan een werkstuk/presentatie, waarin hij/zij alle geleerde informatie verwerkt. Er zijn heel veel manier om te laten zien wat je hebt geleerd en bij al die verschillende manieren worden verschillende vaardigheden ontwikkeld en begeleid. De leerkracht zal er op sturen dat het kind ook weleens kiest om een werkstuk te maken of een presentatie te geven, zodat ook die vaardigheden worden ontwikkeld. Daarbij moet je gaan plannen, zelfstandigheid ontwikkelen, relevante informatie kunnen filteren, reflecteren op de gemaakte keuzes en het behaalde resultaat. Door deze methode kan de leerkracht de leerling op school hierin begeleiden. Op die manier hopen we onze visie op het 'leren leren' in de praktijk beter te kunnen vormgeven.

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard Persbericht 13 2018-2019 Kindcentrum De Wijngaard Elke dag kan Pasen zijn! We gaan richting Pasen en zitten midden in de 40-dagen tijd. We denken na over een nieuw begin, maar laat het eigenlijk iedere

Nadere informatie

Persbericht 6 Kindcentrum De Wijngaard

Persbericht 6 Kindcentrum De Wijngaard Persbericht 6 Kindcentrum De Wijngaard Geen schaduw zonder licht. Kijk, wat een licht! Alles ziet er mooier uit. Frisser, groener, vrolijker. Maar er is ook schaduw. Die twee horen bij elkaar: Geen schaduw,

Nadere informatie

Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden

Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 nummer 10 juni 2016 Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden Wij zien dat er regelmatig gefietst wordt

Nadere informatie

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard Persbericht 12 2018-2019 Kindcentrum De Wijngaard Heeft u hem al voorbij horen of zien komen? De nieuwe campagne van sire met als titel: #doeslief. Met deze campagne wil sire laten zien hoeveel onaardig

Nadere informatie

Van de schoolleiding

Van de schoolleiding In deze uitgave o.a. Agenda Inzameling oud-papier Verbetering toetsresultaten begrijpend lezen Bag2School Van de schoolleiding mei 2016 f Op dit moment zijn we druk bezig om de klassenverdeling voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief januari 2017 Nieuwsbrief 8 22 januari 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 In en om de school Oranjeschool maandagmiddag: om 17.08 rammelen de telefoons van de nog aanwezige collega s; een appje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. 5 februari Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Pippi Langkous

Nieuwsbrief 9. 5 februari Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Pippi Langkous Nieuwsbrief 9 5 februari 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Pippi Langkous In deze periode van Cito-toetsen en schooladviezen

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we juf Eline, Olaf, Jens, juf Ali, Lisanne, Femke, Bjorn, Keisha en Luuk met hun verjaardagen. Wij wensen jullie een fijne dag! Welkom Komende maandag

Nadere informatie

13 november 2015

13 november 2015 1287 www.clarafabriciusschool.nl 13 november 2015 16 november Schoen mee naar school (alle groepen) 19 november Oudergesprekken 23 november Kledingactie Reshare 23 november Oudergesprekken Schoolfruit

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

12 maart Namens alle kinderen, meesters, juffen en ouders van de Oranjeschool wensen we jullie alle geluk en Gods zegen met jullie

12 maart Namens alle kinderen, meesters, juffen en ouders van de Oranjeschool wensen we jullie alle geluk en Gods zegen met jullie Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 In en om de school We ontvingen op school de volgende twee geboorteberichtjes: Op 6 februari is het zusje van Stef uit

Nadere informatie

Wat vond u van carnaval bij ons Kindcentrum?

Wat vond u van carnaval bij ons Kindcentrum? Februari 2018 Nummer 11 Fladderkeshof Ons kindcentrum is door de versiergroep heel mooi omgetoverd tot Fladderkeshof! De spanning stijgt in het kindcentrum want wie worden onze nieuwe prins en prinses!

Nadere informatie

Groep Groep 4:11.10 Groep 5: Groep Groep 7 en 8

Groep Groep 4:11.10 Groep 5: Groep Groep 7 en 8 Weekbericht van 10 juli 2017 Zwem4daagse: De leerlingen moeten deze week iedere dag om 8.30 uur zwemkleding meenemen naar school! De leerkrachten weten hoe laat en op welke dagen er gezwommen gaat worden

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers, 9 november 2017 nummer 5 Beste kinderen, ouders en verzorgers, In dit nummer: Computerlessen stoppen groepen 1 en 2 Inloopochtenden groepen 1 en 2 Kijkweek groepen 3 t/m 8 Zwangerschapsverlof juf Elanie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Immanuël-Nieuws. Werkdrukakkoord. Schooljaar 2017/2018. Formatie

Immanuël-Nieuws. Werkdrukakkoord. Schooljaar 2017/2018. Formatie Formatie 2018 2019 Inmiddels zijn er verschillende directiebijeenkomsten geweest om de formatie op de verschillende scholen rond te krijgen. Bij ons op school spelen een aantal zaken mee die we ook in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 7

Nieuwsbrief nr. 7 Nieuwsbrief 2016-2017 nr. 7 Februari 2017 CBS De Adelaar Van de directie De periode tussen de kerst- en de voorjaarsvakantie is een korte periode dit jaar. Er stond veel te gebeuren in die tijd. De kinderen

Nadere informatie

Jaargang 35, nummer 4

Jaargang 35, nummer 4 Jaargang 35, nummer 4 Volgend Kolfje verschijnt op 8 december 2016. Vrijdag 11 november 17. 45 uur Sint Maarten optocht voor groep 1 t/m 5 Woensdag 16 november Studiedag alle SKOVV scholen. De kinderen

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Sterrekijkernieuws NOVEMBER 2015

Sterrekijkernieuws NOVEMBER 2015 Sterrekijkernieuws NOVEMBER 2015 Beste ouders en verzorgers, Het is momenteel op school een spannende tijd voor de kinderen, gaat Sinterklaas met zijn Pieten de weg vinden naar onze school? Overal rond

Nadere informatie

RONDEEL-INFO. 3 juni 2019

RONDEEL-INFO. 3 juni 2019 3 juni 2019 RONDEEL-INFO Agenda juni-juli 2019 juni 3 Rondeel-info 10 Techniekles Ulft groep 8: 12.30-15.30 uur Voorinschrijving Beekse Avondwandeldagen: 14.00 14.45 uur Vergadering oudervereniging 20.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-09-2018 Van de directie Kinderboekenweek Verkeer OR MR Huiswerkafspraken groep 5 t/m 8 Bag2School Spelletjes Agenda Van de directie Oss is stil Ook onze gedachten gaan uit naar alle betrokken

Nadere informatie

Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45 09.15 uur. Voor dringende zaken kunt u altijd terecht.

Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45 09.15 uur. Voor dringende zaken kunt u altijd terecht. Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 17 vrijdag 13 mei 2016 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Datum: 16 november 2017 Jaargang 19 nr. 6 adres:

Datum: 16 november 2017 Jaargang 19 nr. 6  adres: Datum: 16 november 2017 Jaargang 19 nr. 6 E-mailadres: meandernieuws@outlook.com We investeren in nog betere opvang en onderwijs en niet meer in stenen! Positief advies Na een week waarin u als ouders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deken Wehmeijerschool. Oktober Agenda. Huiswerkregels. Start schooljaar

NIEUWSBRIEF. Deken Wehmeijerschool. Oktober Agenda. Huiswerkregels. Start schooljaar NIEUWSBRIEF Deken Wehmeijerschool 24 e jaargang nr. 01 Oktober 2018 Redactie: Marian van der Heijden Ans van Bergenhenegouwen Website www.dwsvelddriel.nl E-mail dwsvelddriel@upcmail.nl Herfstvakantie Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Studiedag woensdag 6 december Op woensdag 6 december a.s. hebben de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. Methodetoetsen in ParnasSys Wij vinden het

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Torenwijzer. Nummer 9 2 februari 2017

Torenwijzer. Nummer 9 2 februari 2017 Torenwijzer Beste ouders/verzorgers, Nummer 9 2 februari 2017 Afgelopen maand hebben we een sollicitatieprocedure gehad voor de functie van Intern begeleider bij ons op school. Ik ben blij om u te kunnen

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. St. Jan Baptist

Huiswerkprotocol. St. Jan Baptist Huiswerkprotocol St. Jan Baptist Inhoud 1. Wat is huiswerk? blz.3 2. Huiswerk op de St. Jan Baptist blz. 3 3. Afspraken met betrekking tot het huiswerk blz. 4 4. Afspraken met betrekking tot het plannen

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019 24 januari 2019 Agenda 29-01: Bezoek Pater 02-02: Sponsorplons 11-02: Verslagen mee 12-02: Oudergesprekken 14-02: Oudergesprekken 15-02: Studiedag, leerlingen vrij Vanuit directie Misschien heeft u al

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017 Nr. 14 maandag 4 december 2017 Belangrijke data Maandag 4 december: uithalen schoen door ouder(s), verzorger(s) op beide locaties. Maandag 4 december: groepen 5 t/m 8 surprises mee naar school Dinsdag

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 16!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 16! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we Naheli, Roberto en Isabel! Wij wensen jullie een fijne dag! Ateliers Woensdag 12 juni organiseren wij ons tweede Atelier! Hieronder zal ik u uitleggen

Nadere informatie

Weekbrief 11 april Algemene mededelingen

Weekbrief 11 april Algemene mededelingen Weekbrief 11 april 2016 Algemene mededelingen Inspectiebezoek Maandag 4 april heeft de inspectie van onderwijs onze school bezocht. De inspecteur heeft gesproken met de directie, leerkrachten, leerlingen

Nadere informatie

Het Rozenblaadje. juni 2019

Het Rozenblaadje. juni 2019 Het Rozenblaadje juni 2019 Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug U kunt zich aanmelden voor het 10 minutengesprek met afspraak van 9 juli woensdag

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Vrijdagsbrief. 4 november 2016

Vrijdagsbrief.  4 november 2016 Vrijdagsbrief 1327 www.clarafabriciusschool.nl 4 november 2016 4 november 19.00 uur Oranjevereniging organiseert een herfst-lampionnenoptocht 7 november Juf Anne heeft andere werkzaamheden, juf Leoni vervangt

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Sterrekijkernieuws oktober 2017

Sterrekijkernieuws oktober 2017 Sterrekijkernieuws oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, Na een fijne herfstvakantie met in Nederland mooi weer zijn we afgelopen maandag weer enthousiast aan het werk gegaan. Deze week zijn in verschillende

Nadere informatie

Weekbrief 26 oktober 2015

Weekbrief 26 oktober 2015 Weekbrief 26 oktober 2015 Algemene mededelingen!!!muziekactie start in november, zorg dat je er bij bent!!!! Op donderdag 5 november 2015 start muziekvereniging Na Lang Streven in Klaaswaal een nieuwe

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Weekbrief 12 oktober 2015

Weekbrief 12 oktober 2015 Weekbrief 12 oktober 2015 Algemene mededelingen Kijkavond/boekenmarkt Donderdag 15 oktober is er een kijkavond van 18.30-20.00 uur. Tijdens deze kijkavond is er ook een boekenmarkt. Volgens onderstaand

Nadere informatie

nummer 5. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per twee weken

nummer 5. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per twee weken 17-10-2017 nummer 5 Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per twee weken HOOFDLUIS IN DE SCHOOL In het vorige BDH stond al een berichtje over hoofdluis. Er is vorige week nog één nieuwe melding van

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief november 2016 Nieuwsbrief november 2016 Stand van zaken. Allereerst een terugblik op de afgelopen maand. Er is veel gebeurd. Een kleine opsomming: *Op zaterdag 8 oktober was de open dag. We hadden veel geluk met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media Nieuwsbrief 3 20 september 2018 Belangrijke data: 20 september MR-vergadering (openbaar) 21 september Teambuildingsdag groepen 8 24 t/m 28 september Start Gezonde Week. 4 oktober Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Groep 3/4 Groep 5/6 2 3 Start kinderboeken week Groep 8 4 5 Koffie-uurtje 8.45-9.45 uur Dag van de leraar 6 7 8 Studiedag voor het team, alle

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 02 november 2017

Nieuwsbrief 5 02 november 2017 Nieuwsbrief 5 02 november 2017 GROEPSACTIVITEITEN Sinterklaas op De Toorts Dinsdag 5 december is het weer zover. We hopen dat de Sint onze school weer komt bezoeken. Deze dag is er geen inloop. We verwelkomen

Nadere informatie

SINTERKLAAS IS WEER IN HET LAND!!

SINTERKLAAS IS WEER IN HET LAND!! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 27 No. 12 24 november 2017 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 april 2019

Nieuwsbrief 1 april 2019 Nieuwsbrief 1 april 2019 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Sportdag tijdens de Koningsspelen op vrijdag

Nadere informatie

5 mei 2017

5 mei 2017 1351 www.clarafabriciusschool.nl 5 mei 2017 8 mei 1 e schooldag na de meivakantie 8 mei Luizencontrole 8 mei Laatste mogelijkheid om, via school, in te schrijven voor de avondvierdaagse Vanaf 9 mei Entreetoets

Nadere informatie

Wat mag ook al weer allemaal ingezameld worden en kunt u voor onze actie nog even apart leggen?

Wat mag ook al weer allemaal ingezameld worden en kunt u voor onze actie nog even apart leggen? Akkersleep 1-3 6641 WR Beuningen T. 024 677 26 04 F. 024 677 89 59 info@dehoeven.nl www.dehoeven.nl Donderdag, 6 oktober 2016 Informatieavond groep 8 Op dinsdag 11 oktober is er een informatieavond voor

Nadere informatie

In deze MemO: KORT NIEUWS

In deze MemO: KORT NIEUWS 25 November 2017 In deze MemO: PAGINA 1 Kort nieuws: Staken? Ouderbijdrage Enquête afgerond TIP: Fietsen of lopen PAGINA 2 + 3 Morgen samen verder op weg! Info ouderavond Belangrijk sinterklaasnieuws PAGINA

Nadere informatie

nieuwsbrief 7 Onderwerpen Nieuwsbrief 1. Opening 2. Start samenwerking Batenstein - Voorhof 3. Typecurus groepen 6 t/m 8

nieuwsbrief 7 Onderwerpen Nieuwsbrief 1. Opening 2. Start samenwerking Batenstein - Voorhof 3. Typecurus groepen 6 t/m 8 nieuwsbrief 7 Datum: 23-11-2018 www.voorhofvianen.nl Onderwerpen Nieuwsbrief 1. Opening 2. Start samenwerking Batenstein - Voorhof 3. Typecursus groepen 6 t/m 8 4. Start 3D printer bouwen met groep 8 5.

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. In en om de school. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: februari 2017

Nieuwsbrief 10. In en om de school. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: februari 2017 Nieuwsbrief 10 19 februari 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 In en om de school En er is weer geboortenieuws op de Oranjeschool! Deze keer mogen we juf Alrieke en haar man Lourens

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema sociaal emotionele ontwikkeling.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema sociaal emotionele ontwikkeling. Weekbrief 24 november 2014 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 24 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 8. U heeft hiervoor via

Nadere informatie

No. 2 7 september

No. 2 7 september No. 2 7 september 2017 2017-2018 CBS De Molenvliet Graaf Florisstraat 1a 4791 CA Klundert 0168-402982 info@demolenvliet.nl www.demolenvliet.nl Algemeen Het went snel om weer met elkaar aan het werk te

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Afgelopen week hebben we (bijna) alle ouders getroffen tijdens

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Afscheid juf Carlijn Pasen Voetbaltoernooi Klusjesdag Entreetoets groep 7 en eindtoets groep 8 Fietsen Vervoer gezocht Koningsdag Afscheid juf Carlijn

Nadere informatie

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING 18 juli 2014 Zo vlak voor de vakantie wordt de grote tegenstelling tussen leuke dingen en vreselijke dingen weer eens benadrukt. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie die nu een vreselijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Start nieuw schooljaar Het schooljaar is inmiddels al weer twee weken oud. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het schoolritme. We hopen dat iedereen weer een fijn schooljaar

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Decembermaand, feestmaand. Een maand vol activiteiten en gezelligheid. Ook deze nieuwsbrief staat vol met informatie over de aankomende vieringen. Leest u alles goed door? Ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 5 (6 november 2015) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 5 (6 november 2015) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 5 (6 november 2015) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Agenda 14 november Intocht Sinterklaas 16 november Deze week Basketbaltoernooi groep7

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 19 maart 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 12 Nieuws vanuit de directie Inhoud 1

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Afgelopen weekend is Sinterklaas met zijn Pieten weer aangekomen in het land. De kinderen, vooral de kleintjes, zijn al erg met het komende feest bezig. In de hogere groepen zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr november 2015

Nieuwsbrief nr november 2015 Nieuwsbrief nr. 4 20 november 2015 In dit nummer: Voorwoord van directie Sintviering Bomen planten IPC Uit de groepen 3 Ouderbijeenkomst begrijpend luisteren en lezen Broertjes en zusjes aanmelden Spullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

De planning ziet er als volgt uit:

De planning ziet er als volgt uit: 22 september 2016 Jaargang 9- nummer 3 kalender Vrijdag 23 september Afsluiting van de feestweek met De Klankenkaravaan ---- U komt toch ook kijken om 14.00 uur?! Donderdag 29 september Groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-11-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.n Belangrijke data November 2018 01-11 08:45-10:15 uur Ouderkamer 07-11 17:30-18:15 uur Lampionnententoonstelling

Nadere informatie

November Nieuwsbrief

November Nieuwsbrief November 2018 Nieuwsbrief November 2018 1 12 23 2 13 24 3 14 25 4 15 Elde doe dag groep 8 26 5 16 Mad Science 27 6 17 28 7 inloopuur 8.30-9.30 18 29 8 studiedag kinderen vrij 19 30 Maandinfo 9 20 31 10

Nadere informatie

FlexFlits. Anti-pest beleid De Piramide. Belangrijke data. Nr. 3 8 november In de maand november staat de volgende poster centraal: Lieve Sint,

FlexFlits. Anti-pest beleid De Piramide. Belangrijke data. Nr. 3 8 november In de maand november staat de volgende poster centraal: Lieve Sint, FlexFlits Nr. 3 8 november 2018 Anti-pest beleid De Piramide In de maand november staat de volgende poster centraal: Lieve Sint, Ik hoef geen pepernoten, geen chocoladeletter, geen skateboard, geen fiets,

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER Kbs De Langenoord Schooljaar 2017-2018 6 april 2018 nummer 15 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Ook een voorbereiding op een veilige deelname aan het verkeer hoort bij de doelen van de basisschool. In groep 7 toetsen

Nadere informatie

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers,

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, De school ruikt heerlijk naar pepernoten. Dagelijks zijn er verschillende groepen aan het bakken. Een gezellig Sinterklaas feest komt eraan. Ondertussen merken we het grote

Nadere informatie

De PaperKlip verschijnt 1 keer per 2 weken en is ook te vinden op de website onder het kopje ouders.

De PaperKlip verschijnt 1 keer per 2 weken en is ook te vinden op de website onder het kopje ouders. 11 april 2019 Belangrijke data april en mei 2019 12 april: Sponsoractiviteit 15 april: Paasviering 16-18 april: Cito eindtoets groep 8 16-17 april: Inschrijven Avondvierdaagse 19 april-5 mei: Meivakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

VOORAF AGENDA. Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december.

VOORAF AGENDA. Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december. VOORAF Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december. Voor ons voldoende reden om de komende tijd veel aandacht te schenken aan voorspelbaarheid en overzicht. In veel hoofden is het spitsuur! Dat

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief 14 29 november 2018 Belangrijke data 04-12 Bezoek Sinterklaashuis groep 3-4 05-12 Sinterklaasviering 06-12 Studiedag, alle leerlingen vrij 07-12 1 e Rapport mee groep 1 t/m 8 11-12 Rapportgesprekken

Nadere informatie

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Aan de ouders, In de maand november zijn we de echte donkere dagen in gegaan. Wij zien in deze periode in ons land het licht van de zon steeds wat korter. Op

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie