PORTFOLIO studio FRAME. Heemraadssingel 26a DA Rotterdam (0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PORTFOLIO studio FRAME. Heemraadssingel 26a4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl"

Transcriptie

1 PORTFOLIO studio FRAME Heemraadssingel 26a DA Rotterdam (0)

2 INHOUDSOPGAVE Introductie Curriculum Vitae Overzicht projecten Overzicht Samenwerkingen Selectie beelden studio FRAME Curriculum Vitae in beeld

3 studio FRAME Studio FRAME is opgericht door Paul Voorbergen, na vele jaren ervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde architectenbureaus is Paul in 2014 gestart met een eigen architectenbureau. Studio FRAME richt zich op zowel de zakelijke als particuliere markt. Voor de zakelijke markt (ontwikkelaars, woningbouwverenigingen en ondernemers) ligt de focus op de woningbouw en objecten met een publieke functie. Studio FRAME begeleidt particulieren bij het realiseren of verbouwen van een woning, van het eerste ontwerp tot en met de vergunningsaanvraag en de uiteindelijke bouwbegeleiding. Studio FRAME denkt graag mee en ontwerpt samen met de opdrachtgever aan een mooi en functioneel resultaat. Studio FRAME is betrokken, integer, gepassioneerd en gaat voor kwaliteit. Als kleine studio leveren wij maatwerk voor de opdrachtgever met veel aandacht voor de wensen en een soepel ontwerp en ontwikkeltraject.

4 Persoonlijke gegevens Paul Voorbergen geboortedatum: geboorteplaats: Gouda nationaliteit: Nederlandse Opleidingen Master of Architecture Academie van Bouwkunst Rotterdam Rotterdam Bachelor of Built Environment Bouwkunde, Hogeschool Rotterdam Rotterdam VWO chr. Scholengemeenschap Willem de Zwijger Schoonhoven Ervaring Architect / projectleider Bureau s: 2014 > studio FRAME, owner JSA (jeroen schipper architecten bv) Orange Architects Biq stadsontwerp JSA (jeroen schipper architecten bv) MAS architectuur

5 OVERZICHT PROJECTEN * - Villa, IJsselstein (schetsontwerp t/m realisatie) - 11 woningen Almere (schetsontwerp t/m realisatie) - 20 woningen, Almere (schetsontwerp t/m realisatie) - 31 jongerenwoningen + 4 koopwoningen, Scheveningen (schetsontwerp t/m realisatie) - Installatie/kunstwerk, Houten (Definitief ontwerp t/m realisatie) - Verbouwing woonhuis Woerden (schetsontwerp t/m realisatie) woningen, Rotterdam (schetsontwerp t/m Bestek) - 12 appartementen, 14 woningen, Rotterdam (Bestek t/m realisatie) - 38 woningen, Hoek van Holland (Schetsontwerp t/m Definitief ontwerp) - Woonhuis, Zwolle (geschreven bestek) - 80 appartementen, KDV & dagopvang, Oostende (Europese aanbesteding) - 90 huur- en koopwoningen, een hostel & bedrijfsruimten (Schetsontwerp t/m werktekeningen) - Conceptontwikkeling vrijstaande villas, Rotterdam - 2 scholen Duivendrecht (engeneering DO + Bestek) - 52 woningen en 22 appartementen, Woerden (Tender) - 21 appartementen, Beiroet (Libanon), (Schetsontwerp t/m Definitief ontwerp) - Planvisie Cheboksary, Rusland - Interieur appartement Rotterdam (schetsontwerp t/m realisatie) - Verbouwing woonhuis Lopik (schetsontwerp t/m realisatie) - Hotel Canis Lupus, de Weere (schetsontwerp t/m definitief ontwerp) - Stadswoning, Gouda (ontwikkelinitiatief, schetsontwerp) - 2 kapper, Bergambacht (ontwikkelinitiatief, schetsontwerp) Prijsvragen - Ideeënprijsvraag park Spangen - Jonge Architecten prijs 2014 lezingen - lezing architectonisch model en verbeelding Mentor - strategisch management * projecten gerealiseerd i.o.v. JSA, Orange Architects, MAS, Biq stadsontwerp en studio FRAME

6 OVERZICHT SAMENWERKINGEN Opdrachtgevers (selectie) - Stichting DUWO - De Alliantie ontwikkeling - ABB ontwikkeling - Schouten de Jong ontwikkeling - Libeton & partners - Havensteder - Gemeente Houten - Blauwhoed Eurowoningen bv - Florie en van den Heuvel projectontwikkeling - Domein wonen - Oostendse Haard Adviseurs (selectie) - ABT bouwtechnisch adviesbureau - Pieters bouwtechniek - BBN adviseurs - Wolf Dikken adviseurs - VIAC - B3 bouwadviseurs - Goudstikker de Vries - Caubergh Huygen raadgevend ingenieurs - S&W consultancy - Nieman raadgevend ingenieurs - Eversteijn bouwconsult - VGG adviseurs - WD bouwkostenadviseurs - Adviesbureau Vekemans Samenwerkingsverbanden met architectenbureaus & landschapsarchitecten (selectie) - Geurst & Schulze architecten - Kaan architecten (voorheen Claus en Kaan architecten) - KCAP architecten en planners - MIX architectuur - Hofman Dujardin architecten - Erik Dhont landscape architect - MTD landschapsarchitecten

7 Regionaal Cultuurcentrum Schoonhoven 2014 Aan de hand van een werkelijke locatie en inspelend op actuele thema s en wensen is een ontwerp uitgewerkt voor zilverstad Schoonhoven. Om het lokale zilvergoed te overstijgen is het gebouw ontwerpen in een goudkleurig filigrein. Een regionaal cultuurcentrum ten behoeve van de versterking van de identiteit en bekendheid van de Krimpenerwaard is ontworpen tegenover de grote kerk van Schoonhoven. Aangesloten op het voormalige weeshuis is het een podium voor exposities, vergaderingen, lezingen en voorstellingen. Het gebouw herbergt zo de culturele waardes van de Krimpenerwaard en is dan ook vormgegeven met de sterke beeldtaal van een juwelendoosje.

8 Het cultuurcentrum is tevens een faciliteit voor feesten en partijen, het gebouw laat ruimte voor een voorplein aan de zuid-westzijde en versterkt zo de publieke functie. detail gevel.

9 Het gebouw sluit aan op de straatwand van de Kerkstraat. In de plint van het gebouw is ruimte voor commerciele functies.

10 Landelijke 2 onder 1 kap woning type A typologie 2014 Een moderne variant op de hallehuisboerderij vormt hier de helft van een twee onder een kap woning. Samen met de andere helft - welk is vormgegeven als een houten schuur - refereert dit ensemble naar de boerderij erven in het landelijke gebied. Door de grovere vormgeving ontstaat een bonkige architectuur die aansluiting vindt op de landelijke uitstraling. Door de opsplitsing in een voorste deel en een achterste deel - met een ritmiek van staande raampartijen - wordt aansluiting gevonden op de hallehuisboerderijen met een woondeel en een staldeel met stalramen.

11 woonkamer met vide en grote raampartijen. staande raampartijen in de langsgevel refereren naar stalramen. eerste verdieping doorsnede begane grond

12 woonkeuken aan voorgevel. de ruime woonkamer heeft een sterke relatie met de aanliggende tuin.

13 Landelijke 2 onder 1 kap woning type B typologie 2014 Een moderne variant op de boerenschuur vormt hier de helft van een twee onder een kap woning. Samen met de andere helft - welk is vormgegeven als een hallenhuisboerderij - refereert dit ensemble naar de boerderij erven in het landelijke gebied. Gematerialiseerd in geteerd hout vormt dit deel een contrast met zijn buurman. Patronen in de houten gevelbekleding zorgen voor een speels gevelbeeld en een grote raampartij in de achtergevel zorgt voor een sterke relatie met de tuin.

14 De woonkaner met vide heeft een sterke relatie met de tuin. de geteerde houten gevelbekleding heeft een speels motief.

15 grote puien in de vooren achtergevel zorgen voor een sterke relatie met de tuin. eerste verdieping doorsnede begane grond

16 In between expositieruimte, 8 ateliers, werk- en vergaderruimten, 4 appartementen Amsterdam 2014 Het ontwerp betreft de nieuwbouw van een expositieruimte, kantoor-, vergader- en atelierruimtes en vier appartementen. Vier volumes zijn op de locatie verzonken; deze volumes zorgen voor een ruimtelijke verdeling op de begane grond. Rondom deze volumes ontstaan op deze manier diverse plekken en wordt wandoppervlakte gecreëerd voor optimaal expositie potentieel. Langs de volumes zorgen vides voor lichtval, ruimtelijkheid en een zowel visuele als fysieke relatie met de eerste verdieping. Begane grond en eerste verdieping zijn op deze manier optimaal verbonden, waarbij de bezoeker naast de expositie ook in contact komt met de aan de ateliers gebonden kunstenaars. Een wandeling naar de ateliers kan zo worden gestimuleerd en er wordt een relatie gelegd tussen makers en exposities. De volumes zorgen ook voor ateliers met verschillende identiteiten, opgenomen in het volume of ertussen. De vides bewerkstelligen naast een sterke ruimtelijke werking ook een extra hoogte, zodat deze kan worden benut voor hogere kunst installaties. Het open karakter van het gebouw zorgt voor benadrukking van niet alleen de expositie, maar ook de kunstenaars, derhalve niet alleen het object, maar ook het individu. Stedenbouwkundig sluit de massa aan op de bestaande straatwand, de koppen van de volumes steken als uitzondering door het dakvlak en kennen hun eigen identiteit en kwaliteit; een daklandschap met vrijstaande appartementen met de nodige tussenruimte. Setbacks creëren de eigen buitenruimte en minimaliseren de slagschaduw naar de omliggende locaties.

17 op de begane grond zorgen de volumes aan de buitenzijde voor expositie oppervlak en verschillende ruimtes. In de volumes is plaats voor ateliers en werkruimten.

18 4 volumes daklaag tussenvloer expositievloer Door de toepassing van grote vides langs de volumes is de expositieruimte ruimtelijk 2 verdiepingen hoog. Op het tussengelegen vloervlak is plaats voor atelierruimtes. Er is een sterke ruimtelijke en visuele relatie tussen de expositieruimte en de ateliers.

19 Transformatie kunstcluster P/////AKT Amsterdam 2014 Het ontwerp heeft zich beperkt tot het basisprogramma van de opgave. Het beperkte budget wordt hiermee geconcentreerd op het doel van de opgave: betere zichtbaarheid; mogelijkheid tot adverteren. De bestaande bovenbouw is gecoat in een donkere kleur en hiermee gedematerialiseerd. Een verticaal ritme van lamellen verhult het secundaire programma en verlegt daarmee de aandacht naar het hoofdprogramma in de plint. De lamellen worden hoog doorgetrokken om in de volumetrie te onderscheiden van de overige bebouwing. Budget en focus worden hiermee verschoven naar het doel van de opgave; zichtbaarheid en exposure. Op de overgang tussen bovenbouw en beganegrond gaan de lamellen subtiel over in de naamgeving van het pand. De verbetering van de zichtbaarheid wordt bereikt door de begane grond open te breken, de plint wordt hiermee transparant, uitnodigend en het programma wordt zichtbaar. Aan weerszijden van de entree is ruimte gemaakt voor vitrine s waarin exposities kunnen worden geadverteerd. De vitrine s gaan mee in het open karakter van de entree.

20 De luifel en de terug geplaatste entree zorgen voor een overgang tussen buiten en binnen. concept: beperking ingreep, accentueren, uitlichten, verhullen, adverteren

21 De vitrines bieden de mogelijkheid tot het adverteren van de expositie. De entreepui zorgt voor een zicht naar de expositie zelf.

22 Gedraaide 2^^kapper Kadijkselaan Bergambacht 2014 Voor deze twee onder 1 kap woning in Bergambacht is een nieuwe typologie ontwikkeld. De 2 woningen zijn een kwartslag gedraaid ten opzichte van de traditionele positionering van een zogenaamde 2-kapper. De woning is hiermee goed toepasbaar in het hollandse strokenlandschap. Gebaseerd op de hallenboerderij met voorhuis en achterhuis, past deze twee- onder 1 kap woning goed in het landschap van de Krimpenerwaard. Traditionele architectonische thema s als staldeuren, luiken en metselwerkmotief zijn in moderne variant toegepast ten behoeve van een rijke beeldtaal en ter aansluiting op de omgeving.

23 traditioneel 2-kapper geoptimaliseerd strokenlandschap verschil woning grootte Het traditionele klompenhok of boenhok is als typologie ingezet voor de uitvoering van de garage in de voortuin. Het achterhuis heeft een uitvoering in de vorm van een boothuis. Grote ramen op de verdiepingen zorgen voor een lichte moderne woning.

24 De kapvorm accentueert de opdeling in voorhuis en achterhuis en is tevens een verwijzing naar hettraditionele T-huis. Royale openslaande tuindeuren in de vorm van staldeuren zorgen voor een optimale ruimtelijke verbinding tussen tuin en woonkamer.

25 Stadswoning met optiepakket karnemelksloot Gouda 2014 Aan de Karnemelksloot in Gouda is op een smalle kavel een vrijstaande stadswoning ontworpen. De woning is rationeel ontworpen zodat de kavel optimaal wordt benut en de woning financieel een lage drempel biedt. Er is een ruimte gecreëerd voor een compacte stadswoning met een tuin op het zuiden, bovendien kan er op de eigen kavel worden geparkeerd. De woning is voorzien van een uitgebreid optiepakket, de woning kan zo vermarkt worden als starterswoning en als stadsvilla. De woning heeft op deze manier ook de mogelijkheid om mee te groeien met de bewoner. Optimale keuzevrijheid dus voor een brede markt. Refererend aan de 19e eeuwse monumentale panden aan de Karnemelksloot en Klein Amerika, is de woning voorzien van witte banden en sokken. De bovenlichten en balustrades zijn identiek vormgegeven en vormen zo een gestileerd motief in de gevel.

26 diverse opties De woning is voorzien van een goed bezonde tuin. Op eigen grond is plaats voor parkeren, indien gewenst kan de parkeervoorziening uitgevoerd worden als carport of garage.

27 Een vrijstaande stadswoning gelegen aan de rand van het centrum van Gouda, met de luxe van parkeren op eigen terrein en een goed bezonde tuin op het zuiden. De woning sluit architectonisch aan op de naastgelegen bebouwing. begane grond

28 Curriculum Vitae in beeld: gerealiseerd werk voor diverse bureau s periode vrijstaande woningen, Almere 20 woningen, Almere villa, IJsselstein villa, IJsselstein (interieur) installatie, Houten 31 jongerenwoningen + 4 woningen, Scheveningen villa, Woerden in de functie van Architect / projectleider zijn voor de navolgende bureaus projecten ontworpen en gecoördineerd: - MAS bureau voor architectuur en stedenbouw; - JSA - Biq stadsontwerp 12 appartementen, Rotterdam 14 woningen, Rotterdam

29 gegevens studio FRAME opgericht december 2014 kvk-nummer: btw-nummer: NL B01 rekening nummer: NL87RABO Architectenregister:

30 studio FRAME Heemraadssingel 26a DA Rotterdam (0)

studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl

studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl studio FRAME Studio FRAME is opgericht door Paul Voorbergen, na vele jaren ervaring te hebben

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Helden van de Ruyter. 8 Unieke herenhuizen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Inzending: Rotterdam Architectuur Prijs 2018

Helden van de Ruyter. 8 Unieke herenhuizen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Inzending: Rotterdam Architectuur Prijs 2018 Helden van de Ruyter 8 Unieke herenhuizen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Inzending: Rotterdam Architectuur Prijs 2018 8 Pioniers in Rotterdam Zuid Inpasssing in beschermd stadsgezicht en

Nadere informatie

MET ZICHT MET ZICHT. NEXT architects Kauwgomballenfabriek Paul van Vlissingenstr. 2a 1096 BK Amsterdam The Netherlands

MET ZICHT MET ZICHT. NEXT architects Kauwgomballenfabriek Paul van Vlissingenstr. 2a 1096 BK Amsterdam The Netherlands NEXT architects Kauwgomballenfabriek Paul van Vlissingenstr. 2a 1096 BK Amsterdam The Netherlands NEXT architects Beijing Emperor House #1101 136 Andingwaidajie Dongcheng Qu 100011 Beijing China MET ZICHT

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Bossche School woning Rosmalen 150 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Bossche School woning van der Laan In 1956 heeft de architect Nico van der Laan

Nadere informatie

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC)

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) GOUDA PAGINA 1 UITBREIDING EN RENOVATIE VAN BESTAAND CLUBGEBOUW heeft de architectenopdracht van ontwerp tot en met aanbesteding verkregen voor de verbouw / nieuwbouw

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

ARC Detail Erkerhuis#2. Midlaren, Groningen

ARC Detail Erkerhuis#2. Midlaren, Groningen ARC Detail Erkerhuis#2 Midlaren, Groningen Erkerhuis#2 Midlaren, Groningen naam opdrachtgever: particulier projectarchitect: Haiko Meijer projectteam: René Harmanni realisatie: augustus, 2017 adres: Groningerstraat

Nadere informatie

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer Jorissen Simonetti architecten 3 Schetsplan project : Woongebouw De Schutse locatie : Coentjesweg 51 plaats opdrachtgever contactpersoon

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 TOELICHTING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNNIG 16.08.2017 mei architects and planners www.mei-arch.eu Bestaande situatie; hekwerk en wachtgevels zijn geen kwaliteit.

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG 1 BEELDKWALITEITPLAN PROCES KLANKBORD 1 PARTICIPATIEBIJEENKOMST KLANKBORD 2 PRESENTATIE VASTSTELLING DEFINITIEF PRODUCT PRINCIPES UITWERKING

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee

Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee Bonnike Makelaardij BV www.bonnike.nl 071-3619365 Omschrijving Aan de rand van De Zuidduinen van het villadorp in Noordwijk aan Zee verrijzen

Nadere informatie

transformatie voorgevel voor transformatie achtergevel voor transformatie

transformatie voorgevel voor transformatie achtergevel voor transformatie villa aan de dijk Ten Noorden van Rotterdam staat de vrijstaande villa aan een sloot op een oude dijk. Aan de voorzijde lijkt het gebouw een 1-laagse bungalow uit de jaren 60 en oogt ingetogen in het heterogene

Nadere informatie

Revitalisatie Museum Maassluis

Revitalisatie Museum Maassluis Revitalisatie Museum Maassluis Revitalisatie Museum Het Museum is gevestigd aan de Zuiddijk in Maassluis, in een gemeentelijk monument uit het eind van de 19e eeuw. In de jaren tachtig van de 20e eeuw

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

3e Oosterparkstraat, Amsterdam

3e Oosterparkstraat, Amsterdam 3e Oosterparkstraat, Amsterdam 1/7 Het nieuwe woongebouw aan de 3e Oosterparkstraat vervangt twaalf traveën uit een ensemble van 16 panden. De oude bebouwing karakteriseert zich door zijn typische geleding

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

villa Rondeweg Vught

villa Rondeweg Vught villa Rondeweg Vught case Grootschalige verbouwing met aangrenzende nieuwbouw van een jarenvijftig-woning in villawijk in Vught. opdrachtgever particulier oplevering 2004 aannemer Aannemersbedrijf M.P.

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

KunStad Ostra. herontwerp voor een markthal in Dresden

KunStad Ostra. herontwerp voor een markthal in Dresden herontwerp voor een markthal in Dresden Liesbeth van Meerkerk Peiling 5 r MIT 4april2007 Mentoren L. Meijers, FWA. Koopman Gecommiteerde F. van Aart 1/37 KunStad Ostra LOCATIE ENSEMBLE MARKTHAL HERONTWERP

Nadere informatie

Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland

Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland Landgoed Sparrendaal Noord Brabant, Nederland 2 Landgoed Sparrendaal 3 4 Landgoed Sparrendaal Landgoed Sparrendaal DE LUXE VAN PRIVACY EN ELEGANTE ARCHITECTUUR Landgoed Sparrendaal in het zuiden van Nederland

Nadere informatie

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 1 Situatieschets Bijlage 2 Perceel Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 4 Toelichting uitbreiding/ aanbouw en carport/ schuur Bijlage 5 Perceel met uitbreidingen Bijlage 6 Motivatie

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

Appartementengebouw Cinus

Appartementengebouw Cinus Appartementengebouw Cinus Cinus Appartementen gebouw Cinus Uit de analyse van het kruispunt (Spuikomweg - Coosje Buskenstraat - Spuistraat) blijkt dat het nu wordt gevormd door 5 koppen. Vier monolithische

Nadere informatie

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken Met de realisatie van de Tugelablokken heeft M3H twee complete bouwblokken

Nadere informatie

De Smaragd. 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, Insulindeweg, Amsterdam. In opdracht van Alliantie Ontwikkeling.

De Smaragd. 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, Insulindeweg, Amsterdam. In opdracht van Alliantie Ontwikkeling. De Smaragd 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, In opdracht van Alliantie Ontwikkeling Aan de Insulindeweg naast het Muiderpoortstation in Amsterdam vernieuwt M3H een belangrijk deel van een bestaand

Nadere informatie

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten is een dynamisch bureau dat zich bezighoudt met architectuur, stedenbouw, landschap en interieur. Het is altijd op

Nadere informatie

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland ARC Detail Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Het erkerhuis heeft een zadelkap en is met zijn erkerhoofdvorm toegesneden op de locatie: een kavel aan de hoofdweg van

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan plangebied `De Gracht` Stadsvilla s en stadstuin. Mei 2015

Beeldkwaliteitplan plangebied `De Gracht` Stadsvilla s en stadstuin. Mei 2015 Beeldkwaliteitplan plangebied `De Gracht` Stadsvilla s en stadstuin Mei 2015 Inleiding Voor de locatie De Gracht in Groenlo wordt al jaren naar een nieuwe invulling gezocht. Om de gewenste beeldkwaliteit

Nadere informatie

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten www.kavelsgorssel.nl Smits van Waesberghe Makelaars Hoofdstraat 39b 7213 CP Gorssel Telefoon (0575) 49 20 80 info@svwmakelaars.nl www.svwmakelaars.nl Waar dorp en veld elkaar ontmoeten Thoma Makelaars

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

woningen Stripheldenbuurt Almere

woningen Stripheldenbuurt Almere woningen Stripheldenbuurt Almere Stedenbouwkundig verkavelingsplan met 17 vrijstaande woningen. opdrachtgever Rabo Vastgoedgroep oplevering 2004 aannemer Klaassen Bouwgroep constructeur Goudstikker De

Nadere informatie

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG In Ypenburg is AAARCHITECTEN benaderd voor het ontwerp van verschillende woningtypen. In het stedenbouwkundig plan van FARO en

Nadere informatie

THE OPEN HOUSE. Twee Open Huis opties. Volledig vormgegeven flexibiliteit

THE OPEN HOUSE. Twee Open Huis opties. Volledig vormgegeven flexibiliteit THE OPEN HOUSE THE OPEN HOUSE Volledig vormgegeven flexibiliteit Het Open Huis van Atelier van Wengerden is ontworpen rondom grote open ruimten met uitzicht en licht aan alle kanten. Hierbij ontstaat een

Nadere informatie

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes 215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes VILLANOVA architecten, Rotterdam, 2012 zesxzes visuele communicatie - Nieuwe voorgevels, vanaf de hoek aan de Postjeskade

Nadere informatie

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

Museum De fundatie zwolle

Museum De fundatie zwolle 2013 Museum De fundatie zwolle Hal 13a Den Eikenhorst, Esch postbus 2126 nl-5260 cc Vught t +31 [0]411 601618 info@biermanhenket.nl www.biermanhenket.nl BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2010 Oplevering

Nadere informatie

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken De nieuwe Tugelablokken van M3H vervangen twee van de vijf bouwblokken in een

Nadere informatie

In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam. 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum

In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam. 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam In het stedenbouwkundige plan voor het PTDSNterrein in Hilversum, een voormalig industrieterrein van Philips, zijn door

Nadere informatie

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat 331-385, Amsterdam

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat 331-385, Amsterdam Vrolikstraat 331-385, Amsterdam In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten 1/5 De opgave behelst het ontwerp van 80 woningen,in verschillende groottes en woningcategorieën (huuren koopwoningen) op

Nadere informatie

8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo

8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo 8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo 1 2 Blockhove - aanzicht Westerweg/Stationsweg 3 Ontwerp een appartementengebouw met 8 appartementen en ondergronds parkeren op een

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.)

Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.) Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.) Beoordelingskader Bij de beoordeling of een bouwwerk voldoet aan redelijk eisen van welstand als bedoeld in art

Nadere informatie

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK Op de Zuidas vormen George en Ira het sluitstuk van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU. De twee woongebouwen zijn in samenhang

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers. Uitbreidingen Woonhuizen

In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers. Uitbreidingen Woonhuizen Uitbreidingen Woonhuizen In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers M3H heeft diverse aanbouwen en woninguitbreidingen voor particuliere opdrachtgevers begeleid en gerealiseerd. Daarbij zijn er

Nadere informatie

CASA architecten SELECTIE ST MARIASTRAAT

CASA architecten SELECTIE ST MARIASTRAAT SELECTIE ST MARIASTRAAT .. Mijn Rotterdamse roots in de Afrikaanderbuurt: Cronjestraat 9e . Mijn roots in het Oude Westen: de Josephstraat . Mijn roots in het Oude Westen: woongroep in de Schietbaanstraat

Nadere informatie

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Gemeente Reusel - de Mierden Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Documentatiepagina Opdrachtgever(s): Crijns Rentmeesters Titel rapport: Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel te Reusel - de Mierden Rapporttype: Rapportnummer:

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

TE KOOP BOVENBERG 82 TE BERGAMBACHT - SCHOONHOVEN

TE KOOP BOVENBERG 82 TE BERGAMBACHT - SCHOONHOVEN TE KOOP BOVENBERG 82 TE BERGAMBACHT - SCHOONHOVEN RIANTE WOONBOERDERIJ MET GARAGE EN LANDELIJKE TUIN, GELEGEN OP DE GEMEENTEGRENS BERGAMBACHT EN SCHOONHOVEN, AAN DE BOVENBERG 82. Algemeen: Indeling: Begane

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl 54 woningen De Hoef Rosmalen 206 54 woningen De Hoef De Hoef is gesitueerd op het voormalige voetbalcomplex van OJC,

Nadere informatie

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort Amersfoort In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling, Amersfoort 1/6 M3H heeft een uitwerking gemaakt van het stedenbouw kundig plan voor het voormailge NS rangeerterrein aan de noordzijde

Nadere informatie

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat , Amsterdam

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat , Amsterdam Vrolikstraat 331-385, Amsterdam In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten De opgave behelst het ontwerp van 80 woningen,in verschillende groottes en woningcategorieën (huuren koopwoningen) op de

Nadere informatie

Brochure The GreenHouse

Brochure The GreenHouse Brochure The GreenHouse 3d impressies parkzijde woonkamer Blad 2 van 7 daktuin straatzijde Situatieschets Locatie; Homeruskwartier, Almere 1:2000, maten in mm. 584 Blad 3 van 7 Parkontwerp en beeld van

Nadere informatie

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e weberdejong a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e Patiohouse is een woningconcept van WeberdeJong architecten te Rotterdam dat is ontworpen vanuit het streven om architectonisch

Nadere informatie

ONDERWIJSMUSEUM DE HOLLAND DORDRECHT BiermanHenketarchitecten

ONDERWIJSMUSEUM DE HOLLAND DORDRECHT BiermanHenketarchitecten ONDERWIJSMUSEUM DE HOLLAND DORDRECHT 2015 BiermanHenketarchitecten Oorspronkelijk ontwerp 1939 Oorspronkelijke architect Sybold van Ravesteijn Ontwerp transformatie 2012 Oplevering bouwkundig november

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

ideaalwonen in OUD IJSSELMONDE een ontwerpstrategie Een Visie op de Ontwikkeling van de Koninginneweg e.o.

ideaalwonen in OUD IJSSELMONDE een ontwerpstrategie Een Visie op de Ontwikkeling van de Koninginneweg e.o. ideaalwonen in OUD IJSSELMONDE een ontwerpstrategie Een Visie op de Ontwikkeling van de Koninginneweg e.o. De nieuwe woningmarkt in Oud IJsselmonde De crisis heeft binnen de volkshuisvesting flink toegeslagen.

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht

Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht 1 Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht In 2010 worden in de wijk t Zand in Leidsche Rijn 30 atelierwoningen gebouwd. De locatie is in en om een hoogstam kersenboomgaard, eens onderdeel van het groene

Nadere informatie

PERSONALIA OPLEIDINGEN WERKERVARING OVERIGE. Geboortedatum 17 juli Burgerlijke staat

PERSONALIA OPLEIDINGEN WERKERVARING OVERIGE. Geboortedatum 17 juli Burgerlijke staat PERSONALIA Naam Landman Voornaam Josje Geboortedatum 17 juli 1986 Nationaliteit Nederlandse Burgerlijke staat Gehuwd Rijbewijzen A en B Telefoon 06-34533970 Email info@josjelandman.nl Website www.josjelandman.nl

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219 Cultureel Centrum CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam (www.crea.uva.nl) opdrachtgever; Universiteit van Amsterdam / CREA ontwerp: Joost Glissenaar, Amsterdam / architecten van Mourik, Den Haag projectarchitect:

Nadere informatie

Appartementencomplex Hoflaan. inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR. PEÑA architecture

Appartementencomplex Hoflaan. inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR. PEÑA architecture 2 1 Appartementencomplex Hoflaan inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR PEÑA architecture 0 Project informatie: Project: Appartementen complex Hoflaan Adres: Hoflaan 60, 3062 JJ, Kralingen in Rotterdam Opdrachtgevers:

Nadere informatie

Bezoekerscentrum Landgoed Schovenhorst. na-ma architecture

Bezoekerscentrum Landgoed Schovenhorst. na-ma architecture Bezoekerscentrum Landgoed Schovenhorst Theeschenkerij / Landgoed Schovenhorst Bezoekerscentrum en tuinontwerp, Putten, realisatie 2008 b 3 1 opdrachtgever: Stichting Landgoed Schovenhorst gebouw: 400 m2

Nadere informatie

TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA

TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA Vrijstaande Villa Teunisbloem Gemeente Udenhout, Tilburg 2 EIGENTIJDSE VILLA WONING Een korte introductie Deze woningen worden door FAB5+ ontwikkeld. Uniek duurzaam

Nadere informatie

HERENBOSSTRAAT 4 SCHAGEN 465.000 k.k. www.herenbosstraat4.nl Herenbosstraat 4, Schagen Vrijstaand en gelijkvloers wonen, praktijk of kantoor aan huis, 5 kamers, luxe keuken, royale badkamer, dakterras,

Nadere informatie

MFA DONGEN De Cammeleur

MFA DONGEN De Cammeleur MFA DONGEN De Cammeleur Omschrijving project Een belangrijk gebouw op een imposante locatie. Het ontwerp vormt een synergie tussen de statige uitstraling van de bebouwing gelegen aan het historische lint

Nadere informatie

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - projectdocumentatie Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - ZIERIKZEE Locatie Oude Haven 17, Zierikzee Oplevering bouwkundig Januari 2016 Netto oppervlakte ca.120m2 Architect Tim de

Nadere informatie

Hang 5-6. EGM architecten ARC 2016

Hang 5-6. EGM architecten ARC 2016 EGM architecten ARC 2016 Hang 5-6 Station Blaa Bin ne nr ott e k De Meent Hoog straa t Hang Beur s 2 Het ontwerp van Hang 5-6 komt voort uit een ontwerpwedstrijd die dit jaar werd uitgeschreven voor het

Nadere informatie

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 Appartement Vester uitbreiding interieur, Amsterdam Programma: een extra verdieping van 50 m2 met werkkamer, een extra ouderslaapkamer en badkamer, een vernieuwde keuken

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 2 e Stamtafel 2 september 2015 Plantraject voorjaar 2015 verkenning varianten najaar 2015 selectie voorkeursvariant voorjaar 2016 planologische procedures najaar 2016 architectonisch

Nadere informatie

Zeewegterrein IJmuiden 91 ééngezinswoningen. In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht

Zeewegterrein IJmuiden 91 ééngezinswoningen. In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht 91 ééngezinswoningen In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht 1/6 Het ontwerp voor 91 woningen op het terrein van het voormalige Kennemer-ziekenhuis ligt in directe nabijheid van het centrum van

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Het landgoed kent een sterk variërende omgeving met bos, heide, weide en akkers, beekdal, ven en meer. De gebouwen vallen traditioneel niet erg op, ook de nieuwbouw zal

Nadere informatie

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes OeverZaaijer architectuur en stedebouw Het MBO College Noord wordt één van de publiekstrekkers van het geheel vernieuwde centrumgebied

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-525sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Jaren 50 in Boschveld s-hertogenbosch 190 Jaren 50 in Boschveld Het plangebied Boschveld is gelegen nabij het centraal

Nadere informatie

Herontwikkeling Gasthuyspoort, Breda

Herontwikkeling Gasthuyspoort, Breda Herontwikkeling Gasthuyspoort, Breda Naam project: Tweede fase herontwikkeling Gasthuyspoort Adres project: Breda 3 5 Gasthuyspoort is een grootschalige herontwikkeling aan de oostzijde van het historische

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART!

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Een voormalige koeien-

Nadere informatie

Kantoor Provides - sociale woningbouwvereniging ARC18. de sociale zone een groot gebaar door het kantoor heen

Kantoor Provides - sociale woningbouwvereniging ARC18. de sociale zone een groot gebaar door het kantoor heen de sociale zone een groot gebaar door het kantoor heen Het stadhuis van IJsselstein is een gebouw van UN Studio van Ben van Berkel uit het jaar 2000. Het gebouw is opgetrokken uit beton en groengetint

Nadere informatie

Singer Laren. Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation. Start ontwerp: mei Oplevering: juli 2017

Singer Laren. Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation. Start ontwerp: mei Oplevering: juli 2017 Singer Laren Opdrachtgever: Stichting Singer Memorial Foundation Start ontwerp: mei 2012 Oplevering: juli 2017 Bouwsom: 15.000.000, stichtingskosten incl theatertechniek Oppervlakte: 4066 m2 bvo nieuwbouw,

Nadere informatie

ARC Detail Meerhuis, Meerstad. Groningen, Groningen

ARC Detail Meerhuis, Meerstad. Groningen, Groningen ARC Detail Meerhuis, Meerstad Groningen, Groningen Meerhuis Meerstad, Groningen Het Meerhuis is gepositioneerd aan het einde van een landtong in Meerstad te Groningen. De toegangsweg eindigt in de tuin

Nadere informatie

CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN.

CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN. CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN de.getijden@gmail.com www.cpodegetijden.nl 02 CPO PROJECT DE GETIJDEN WAT GOEDE BUREN VOOR ELKAAR DOEN Samen bouwen als Collectief Particulier Opdrachtgevers

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort Stationsplein Amersfoort In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling M3H heeft een uitwerking gemaakt van het stedenbouw kundig plan voor het voormailge NS rangeerterrein aan de noordzijde

Nadere informatie

Betuwevilla Bellefleur

Betuwevilla Bellefleur Betuwevilla Bellefleur Uw eigen huis laten bouwen is erg spannend. Er komt veel bij kijken en u wilt het liefst snel weten waar u aan toe bent. Met de Betuwevilla s van Rowebo maakt u een voortvarende

Nadere informatie

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (Designed by) Erick van Egeraat kreeg in 2010 de opdracht voor de renovatie, restauratie en transformatie van de voormalige stadsbibliotheek

Nadere informatie

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN OMSCHRIJVING PROJECT FORUMGEBOUW Object in het park Het Forumgebouw is het centrale onderwijsgebouw, ontwikkeld in het kader van de totale herhuisvestingplannen

Nadere informatie

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit.

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit. De verbouwing van de voormalige Technische School aan het Timorplein in Stadsdeel Zeeburg maakt onderdeel uit van een ambitieus project om de Indische buurt een nieuwe sociaal-economische impuls te geven.

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Langgevelboerderij Walikerplein 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Langgevelboerderij Walikerplein Een voormalige koeien- en paardenstal, behorend

Nadere informatie