t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JULI 2014, 119 de editie MEDEDELING VAN AFDELING COMPUTERLEERCENTRUM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JULI 2014, 119 de editie MEDEDELING VAN AFDELING COMPUTERLEERCENTRUM"

Transcriptie

1 1 t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JULI 2014, 119 de editie MEDEDELING VAN AFDELING COMPUTERLEERCENTRUM Bij t Plusje treft u dit keer ook een folder aan over de computerlessen De banken laten ons in de steek. De overheid is steeds verder weg. Alleen via Internet zijn ze nog te bereiken. Maar... je bent nooit te oud om te leren. Onze computer lessen worden gegeven door 50 plussers voor 50 plussers. Kijk eens in de folder en kom eens langs op een van de open dagen. Misschien is het iets voor u. Of anders misschien iets voor uw familie, kennissen of buren. CONTRIBUTIE 2 e HALFJAAR 2014 Mededeling voor de leden die een machtiging hebben afgegeven: de contributie voor het 2 e halfjaar 2014 wordt 31 juli geïncasseerd.

2 2 VOORLICHTING OVER GEZONDHEID Wij hebben het voornemen over een van onderstaande onderwerpen een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren in samenwerking met KBO Gelderland en het Slingelandziekenhuis. Prostaatklachten 1. Prostaatklachten komen veel voor bij mannen. Onze urologen leggen uit welke prostaatklachten er zijn en hoe deze behandeld kunnen worden. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer mannen prostaatkanker vastgesteld. Ongeveer 75 % van hen is ouder dan 65 jaar. Prostaatkanker is dus vooral een ziekte die voorkomt bij oudere mannen, hoewel de ziekte ook steeds vaker op jongere leeftijd (vanaf 40 jaar) wordt vastgesteld. Maar omdat prostaatkanker vaak langzaam groeit, krijgt het merendeel van hen geen klachten en wordt de ziekte niet ontdekt. Duizeligheid 2. Duizeligheid brengt mensen letterlijk en figuurlijk uit balans. Duizeligheid is een lastige klacht die de dagelijkse activiteiten behoorlijk kan hinderen en ervoor zorgt dat iemand minder zelfstandig gaat functioneren. Wat is de oorzaak van duizeligheid en wat is er aan te doen? De neurologen en KNO-artsen van het Slingeland Ziekenhuis kunnen u uitgebreid hierover informeren. Hart- en vaatziekten 3. Dagelijks sterven er in Nederland 107 mensen aan een hart- of vaatziekte; 57 vrouwen en 50 mannen. Meer dan 1 miljoen mensen lijden aan een hart- of vaatziekte. Het voorkomen van en omgaan met hart- en vaatziekten is om deze reden van groot belang. Onze cardioloog kan uitleg geven over de diverse hart- en vaataandoeningen en tips geven waar u zelf op kunt letten om gezond te leven. Graag willen wij weten voor welk thema voldoende belangstelling bestaat om dit ook te kunnen organiseren. Aanmelden tot 25 juli bij: Johan Peters tel: of :j.peters160@upcmail.nl Joop Blij tel: of :j.blij@chello.nl

3 3 BEWEGEN VOOR OUDEREN Sedert 3 juni 2014 wordt elke dinsdagochtend van 10:15 uur tot 11:00 uur in de BEWEEGTUIN in het park achter De Pannerd door deskundige leiding aan ouderen geleerd met welke bewegingen het verouderende lichaam in een goede conditie kan worden gebracht en gehouden. Naast het gebruiken van de apparaten van de beweegtuin wordt ook in groepsverband geoefend. De oefeningen zijn eenvoudig; toch melden de deelnemers dat zij al na enkele weken merken dat bewegen soepeler gaat en dat hun conditie verbetert. De BEWEEGTUIN is tot stand gekomen door bijdragen van: Fonds Sluyterman Ouderen Projecten; Gemeente Rijnwaarden; Liemerije; Zozijn; Diafaan; Fysiotherapie Visser; Gezondheidscentrum Pannerden; Loodgieters- en Installatiebedrijf H. van Megen; Stichting Woongroep Pannerden; Hoveniersbedrijf Reijmers; Fonds Nuta Ohra; Gelderse Sportfederatie; Oranjefonds; Vryleve. Wie wil ontdekken welke spieren hij tot heden volledig met rust heeft gelaten kan zonder enige verplichting komen meedoen en zelf beoordelen of dit iets voor hem of haar is. Gemakkelijk zittend schoeisel is gewenst. Tot november zijn aan deelnemen geen kosten verbonden, zelfs de koffie na afloop in het restaurant van De Pannerd is gratis. Ook gebruikers van een rolstoel of van een rollator kunnen meedoen, al zal dat niet bij alle oefeningen mogelijk zijn.

4 4 WAT DOEN WE IN JULI / AUGUSTUS UITSTAPJE MET EIGEN VERVOER NAAR LANDGOED DE WIERSSE Donderdag 24 Juli is het uitstapje naar landgoed de Wiersse in Vorden. De kosten bedragen 9.50 inclusief 1 koffie met krentenwegge, te voldoen bij de Cluse aan Johan Peters. Wij rijden met eigen auto s. De onkosten worden vergoed. Leden uit Spijk, Tolkamer en Lobith vertrekken om 12:30 uur vanaf het dorpshuis in Lobith naar de Cluse. Leden uit Pannerden, Aerdt en Herwen verzamelen om 12:35 uur bij de Cluse, waarna we gezamenlijk eerst koffie gaan drinken in 't Wapen van 't Medler, Ruurloseweg 114 te Vorden. En van daaruit naar Landgoed de Wiersse. S.v.p. bij opgave vermelden of men met eigen vervoer gaat, en hoeveel personen mee kunnen rijden. Opgeven kan tot uiterlijk 15 Juli a.s. bij Johan Peters Voor deze middag zoeken wij nog een auto vanuit Lobith. DEELNEMERS AAN DE VAKANTIEREIS NAAR VALKENBURG Maandag 11 augustus vertrekken we om uur vanaf Dorpshuis Markt 8, Lobith. Om uur vanaf Camping De Aerdtse Wacht, Heuvelakkersestraat 18, Aerdt. Degenen die met eigen auto komen adviseren we in verband met het parkeren vanaf Aerdt te vertrekken. Aan thuisblijvers kunt u de volgende mobiele nummers doorgeven voor dringende gevallen: Joop Joosten Jan Bruns GEEN COMPUTERSOOS In verband met de vakantiereis is er geen computerhulp op maandag 11 augustus.

5 5 IN MEMORIAM Mevrouw J. Aaldering-Jacobs Zij was sinds de adventsviering in december erelid van onze vereniging. Zij ruste in Vrede WAT DEDEN WE IN JUNI VERSLAG VAN DE 3e FIETSTOCHT 2014 Om 13:00 uur zijn we vertrokken met maar liefst 22 mensen in 2 ploegen. Het weer was zonnig en warm, met n zuchtje wind en zo gingen we van start, door t Schipperspoortje, de dijk op richting Spijk en via de schapenwei naar Emmerich am Rhein. Direct na de brug zijn we rechtsaf geslagen, het fietspad op totdat we rechts het gigantische koeienbedrijf kregen en daar weer de weg over naar Wardhausen. Via het bruggetje over de Altrhein met t Sluizencomplex, direct naar het restaurant voor de lekkere Kuchen mit Kaffee. Zo tegen uur zijn we weer aangefietst naar het veer in Millingen. Op het veer Heen en Weer hadden we nog een probleempje, maar dank zij zuster Geurtz met hulp van nog een broeder hebben we de bloederige neus van Ben op tijd kunnen stelpen met watten en pleisters van de veerbaas. Bij het aan wal komen, was alles fiks und fertig en kon een ieder huiswaarts.

6 6 MET DE BOOT VAN TOLKAMER NAAR REES Dinsdag 24 juni hebben we met 95 personen een mooie boottocht met de Graaf van Bylant van Tolkamer naar Rees gemaakt. De weergoden waren ons erg goed gezind. Ondanks de wat mindere voorspellingen was het een stralende middag zodat het grootste gedeelte van de dag het zonnedek zijn naam meer dan waar maakte. Nadat Jan alle medereizigers welkom had geheten, wij ons eerste bakje koffie genuttigd hadden en muzikant Theo Josemanders de eerste nummers had gespeeld, werd het voortreffelijke lunchbuffet geopend. De trossen los en op naar Rees, de omgeving vanuit een ander perspectief bekijkend. Het is toch heel anders onder de Emmerichse brug door te varen dan er overheen te rijden. Maar ook de sky-line van Tolkamer, Emmerich en Rees is meer dan de moeite waard. Onderweg nog Wunderland Kalkar gepasseerd; toch wel een geruststellende gedachte dat hij uiteindelijk nooit als elektriciteitscentrale in gebruik is genomen, de kweekreactor Kalkar. Maar door Hennie van der Most is omgebouwd tot een attractiepark: Wunderland Kalkar. Na een uurtje de winkeltjes van Rees bekijken of een van de aardige terrasjes gepakt te hebben ging het terug naar Tolkamer. Onderweg een klein buitje, maar voor Tolkamer, waar we om uur arriveerden, had de zon het heft weer in eigen hand genomen. Het was de eerste keer dat we gewerkt hebben met introducés en dat is zeer goed bevallen. Nu konden ook rolstoelers hun eigen begeleider meenemen. Prettige bijkomstigheid is dat er aan boord een volledig invalidentoilet aanwezig is. Wij kunnen terugkijken op een prachtige dag die dankzij het mooie weer en de muziek maar natuurlijk ook door de goede verzorging van de crew van rederij Witjes zo goed geslaagd is.

7 7 PRIJSPUZZEL: TIEN VERBORGEN VOGELS Deze keer weer een puzzel waarmee u een leuk prijsje kunt winnen. Stuur uw oplossing vóór 31 augustus naar het correspondentie-adres dat vermeld staat op de laatste bladzijde van t Plusje. Uit alle goede oplossingen wordt daarna een winnaar geloot. 1. Kleine Janneman kan nog niet klokkijken maar wel tien keer op een dag roept hij: Opa, uw horloge staat stil, mag ik het voor u opwinden? 2. Na zo n lange werkperiode is een mens wel aan zo n heerlijke vakantie toe; hoe eerder hoe liever! 3. Nijmegen betekent Nieuwe Markt. Maar deze Gelderse stad is allerminst nieuw: Ulpia Noviomagus Batavorum, zo werd ze door de Romeinen genoemd. 4. Ome Jan is voor zijn leeftijd nog redelijk in conditie, maar toch vind ik dat tante Riekie vitaler is dan hij. 5. Mijn dochters lachen me uit, maar ik ben nog zo n huisvrouw van de oude stempel: ik stofzuig mijn huiskamer elke dag! 6. Beste Romke, wat is nou het beste: ergens in april óf pas eind mei de rozenstruiken bemesten? 7. Sofietje verraste haar Oma met zeven kakelbonte en acht egaal blauw geverfde Paaseieren in een vrolijk mandje. 8. Dit jaar wordt ze vast en zeker weer schaatskampioene, maar afgelopen winter kon Inge door een hardnekkige blessure de top niet bereiken. 9. Grootvader, doe nou niet zo eigenwijs en neem een mantel mee, uw verkoudheid is nog lang niet over! 10. Meester wijst op de kaart van Nederland en vraagt: ten westen van ons zien jullie een groot water, hoe noemen we dat? OPLOSSING VAN DE PUZZEL IN HET VORIGE PLUSJE 1: Ekster, 2: Alk, 3: Reiger, 4: Ara (2x), 5: Plevier, 6: Valk en Alk en Uil, 7: Buidelmees, 8: Kwartel, 9: Eend, 10: Condor.

8 8 IMPRESSIE VAN DE BOOTREIS TOLKAMER - REES De Redactie van t Plusje wenst iedereen een prettige vakantie! Secretariaat: Joop Blij, Schoolstraat AC Aerdt, , j.blij@chello.nl Redactie: Frances Solleveld - Eiko Buisman - Arno Sent Vormgeving: Erna Spann Correspondentie-adres: Marsweg 7, 6917 BJ Spijk sentebak@hetnet.nl Website: Leercentrum: lobith.seniorweb.nl

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, MAART 2014, 116 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, MAART 2014, 116 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, MAART 2014, 116 de editie JAARVERGADERING Hierbij nodigen wij onze leden uit voor het bijwonen van de jaarvergadering van onze vereniging op donderdag

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, mei 2013, 108 ste editie Rijnwaarden 50 Plus organiseert een voorlichtings bijeenkomst:

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, mei 2013, 108 ste editie Rijnwaarden 50 Plus organiseert een voorlichtings bijeenkomst: t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, mei 2013, 108 ste editie Rijnwaarden 50 Plus organiseert een voorlichtings bijeenkomst: Op vrijdag 31 mei om 14.00 uur Gebruik OV kaart In het Dorpshuis

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JUNI 2014, 118 de editie MANTELZORGBOETE BLOKKEERT SOLIDARITEIT TUSSEN GENERATIES

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JUNI 2014, 118 de editie MANTELZORGBOETE BLOKKEERT SOLIDARITEIT TUSSEN GENERATIES t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JUNI 2014, 118 de editie VAN DE WEBSITE UNIE KBO GEPLUKT: MANTELZORGBOETE BLOKKEERT SOLIDARITEIT TUSSEN GENERATIES Steeds vaker wonen hulpbehoevende

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, SEPTEMBER 2013, 111 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, SEPTEMBER 2013, 111 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, SEPTEMBER 2013, 111 de editie GEBRUIK MOBIELE TELEFOON Enkele jaren geleden hebben wij een instructie gebruik van mobiele telefoon gegeven in samenwerking

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, AUGUSTUS 2013, 110 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, AUGUSTUS 2013, 110 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, AUGUSTUS 2013, 110 de editie Beleef Plus Beurs 2014 Afgelopen voorjaar heeft KBO Gelderland, in samenwerking met de ANBO en de PCOB, deelgenomen aan

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, FEBRUARI 2014, 115 de editie LEDENVERGADERING OP DONDERDAG 17 APRIL

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, FEBRUARI 2014, 115 de editie LEDENVERGADERING OP DONDERDAG 17 APRIL t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, FEBRUARI 2014, 115 de editie LEDENVERGADERING OP DONDERDAG 17 APRIL Hierbij nodigen wij onze leden uit voor het bijwonen van de jaarvergadering van

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, APRIL 2014, 117 de editie RIJNWAARDEN 50PLUS ZOEKT REDACTIELEDEN VOOR t PLUSJE

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, APRIL 2014, 117 de editie RIJNWAARDEN 50PLUS ZOEKT REDACTIELEDEN VOOR t PLUSJE t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, APRIL 2014, 117 de editie RIJNWAARDEN 50PLUS ZOEKT REDACTIELEDEN VOOR t PLUSJE Onze vereniging heeft inmiddels ruim 880 leden en we zijn al aardig op

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JANUARI 2014, 114 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JANUARI 2014, 114 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, JANUARI 2014, 114 de editie WAAROM Mede namens mijn collega-bestuursleden wens ik u een in alle opzichten voorspoedig 2014 toe. In het vorige Plusje

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, OKTOBER 2014, editie 121

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, OKTOBER 2014, editie 121 1 t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, OKTOBER 2014, editie 121 Beste mensen Graag wil ik het volgende onder uw aandacht brengen. Al geruime tijd ben ik lid van het online panel van de

Nadere informatie

Februari 2012 jaargang 11 95 e editie

Februari 2012 jaargang 11 95 e editie Februari 2012 jaargang 11 95 e editie Ledenadministratie: Joop Blij, Schoolstraat 3 6913 AC Aerdt, 0316 248653, j.blij@chello.nl Redactie: Frances Solleveld - Eiko Buisman - Arno Sent Vormgeving: Erna

Nadere informatie

Mei 2012 jaargang 11 98 e editie

Mei 2012 jaargang 11 98 e editie Mei 2012 jaargang 11 98 e editie Ledenadministratie: Joop Blij, Schoolstraat 3 6913 AC Aerdt, 0316 248653, j.blij@chello.nl Redactie: Frances Solleveld - Eiko Buisman - Arno Sent Vormgeving: Erna Spann

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, DECEMBER 2013, 113 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, DECEMBER 2013, 113 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, DECEMBER 2013, 113 de editie KERSTVIERING IN DE SCHIPPERSPOORT TE LOBITH Op woensdag 18 december 2013 van 13.30 18.30 uur. Deze dienst zal worden geleid

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, januari 2013, 104 de editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, januari 2013, 104 de editie t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 12, januari 2013, 104 de editie WE ZULLEN DOORGAAN Allereerst wens ik u allen, ook namens mijn medebestuursleden, een in alle opzichten voorspoedig 2013.

Nadere informatie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, SEPTEMBER 2014, 120 e editie

t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, SEPTEMBER 2014, 120 e editie 1 t Plusje Uitgave van Rijnwaarden 50plus Jaargang 13, SEPTEMBER 2014, 120 e editie DE WET WMO EN RIJNWAARDEN 50PLUS Tijdens de bestuursvergadering van Rijnwaarden50plus/KBO maakte de voorzitter, Jan Bruns,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in)

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in) Week 22 Muzikale feestavond!! Afgelopen maandag organiseerde de Muziekmolen, samen met de Wereldmuziekschool en de Molenwiek, een feestelijke avond voor de ouders en kinderen van de Middenbouw en Bovenbouw.

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Informatie hartrevalidatie / Adviezen voor thuis

Informatie hartrevalidatie / Adviezen voor thuis Revalidatie / Cardiologie Hartrevalidatie Informatie hartrevalidatie / Adviezen voor thuis Inleiding Er is met u gesproken over het hartrevalidatieprogramma. Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

31 augustus 2018

31 augustus 2018 1404 www.clarafabriciusschool.nl 31 augustus 2018 3 september Zit met Pit Groep 5 6 september 9.30 uur ± 11.30 uur - Wensambulance op school 7 september 17.00 uur -20.00 uur - Startfeest 13 september Dansworkshop

Nadere informatie

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari Krant ook te bekijken via:

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari Krant ook te bekijken via: Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari 2017 - Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/nieuws Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

INFO februari OBS het Startblok van Halenstraat BN Oude Tonge telefoon fax

INFO februari OBS het Startblok van Halenstraat BN Oude Tonge telefoon fax OBS het Startblok van Halenstraat 1 3255 BN Oude Tonge telefoon 0187-642001 fax 0187-642133 E-mail info@het-startblok.nl INFO februari 2016 Welkom op school We heten de volgende kinderen van harte welkom

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016 Nieuwsbrief Week 14 2 t/m 9 april 2016 Vanuit de directie Vandaag hadden de kinderen veel plezier met de één-aprilgrappen. Computermuizen met plakbandjes eronder, de klok die een uur terug werd gezet en

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief OOK Zandvoort september Programma Feestweek OOK Zandvoort

Nieuwsbrief OOK Zandvoort september Programma Feestweek OOK Zandvoort Nieuwsbrief OOK Zandvoort september 2012 Vijf jaar geleden werd het gebouw aan de Flemingstraat 55 geopend. Steunpunt OOK Zandvoort wil dit graag vieren. We nodigen de inwoners van Zandvoort uit om bij

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

2015 2016 www.skiachterhoek.nl

2015 2016 www.skiachterhoek.nl 2015 2016 www.skiachterhoek.nl Bestuursleden Voorzitter Secretariaat William Volman de Hucht 44 7041 JM s Heerenberg tel. 0314-330941 email: voorzitter@skiachterhoek.nl Teunis Rossingh Slotlaan 158 7006

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Revalidatie / Cardiologie. Informatie / Adviezen voor thuis

Hartrevalidatie. Revalidatie / Cardiologie. Informatie / Adviezen voor thuis Revalidatie / Cardiologie Hartrevalidatie Informatie / Adviezen voor thuis Inleiding Er is met u gesproken over het hartrevalidatieprogramma. Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor dit programma

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Adviezen voor thuis na uw aortadissectie type B

Adviezen voor thuis na uw aortadissectie type B CARDIOLOGIE/HART-LONG CHIRURGIE Adviezen voor thuis na uw aortadissectie type B ADVIES Adviezen voor thuis na uw aortadissectie type B Onlangs hebt u een aortadissectie type B doorgemaakt. Uw verblijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

22 december 2017 Schoolbeloning PBS

22 december 2017 Schoolbeloning PBS 22 december 2017 Schoolbeloning PBS Op donderdag 7 december vond de schoolbeloning plaats. De Violieren stonden weer mooi in bloei (schoolbeloningssysteem) en de kinderen werden dan ook beloond voor hun

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda : Als het om geld gaat... De Noordrand hield in maart in het Rundgraafpark een alternatieve spellenmiddag. We begonnen uiteraard met een kop koffie en iets lekkers erbij. Daarna werd de bedoeling van de

Nadere informatie

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis Stap dichter naar huis Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis 2 Waarom deze folder? Een ziekenhuisverblijf is een hele gebeurtenis, waarbij onderzoek en behandeling veelal centraal

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen. Grammaticaoefeningen 2 Gezondheid Verschillende vormen van werkwoorden Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. 1 Begrijp je deze informatie? ja /

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gaandeweg. Rondom school. Koningsspelen. Open morgen. Nr mei C.J. van Rootselaarschool

Nieuwsbrief. Gaandeweg. Rondom school. Koningsspelen. Open morgen. Nr mei C.J. van Rootselaarschool Nieuwsbrief C.J. van Rootselaarschool Nr. 32 11 mei 2017 Gaandeweg Je bent al een hele tijd naar iets aan het zoeken en ontdekt dan ineens dat het al die tijd al vlak voor je neus ligt. Voor veel kinderen

Nadere informatie

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis Stap dichter naar huis Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis Waarom deze folder? Een ziekenhuisverblijf is een hele gebeurtenis, waarbij onderzoek en behandeling veelal centraal

Nadere informatie

Het Slimkids-programma. poliklinische begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht in de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht

Het Slimkids-programma. poliklinische begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht in de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht Het Slimkids-programma poliklinische begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht in de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht Inleiding Deze folder bestaat uit drie onderdelen: Allereerst

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

024-3974188 / 06-83544053 06-23456490

024-3974188 / 06-83544053 06-23456490 Vrijwilliger gezocht voor bewoner van de Plataan Voor een bewoner van de Plataan en zijn echtgenote zoeken we een vrijwilliger die met meneer een praatje kan maken, prettig gezelschap kan zijn en zo de

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen

Een goede conditie helpt vallen voorkomen Een goede conditie helpt vallen voorkomen Gemeente Oude IJsselstreek, januari 2011 Een goede conditie helpt vallen voorkomen Ouderen hoeven niet meer te vallen in Oude IJsselstreek Het is een typisch gezondheidsprobleem

Nadere informatie

Rapportage ANWB Enquête toeristische pendelboot

Rapportage ANWB Enquête toeristische pendelboot Rapportage ANWB Enquête toeristische pendelboot Pendelboot Graaf de Bylant ANWB BV november 2014 2 Rapportage ANWB Enquête toeristische pendelboot De enquête is opgezet in samenwerking met Regionaal Bureau

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 31 30 juli Tm 5 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 24 e jaargang, nr. 30 12-05-2017 t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Open dagen Afgelopen dinsdag en donderdag stond de school open voor belangstellenden. De opkomst was jammer genoeg niet

Nadere informatie

Meer Bewegen Voor Ouderen

Meer Bewegen Voor Ouderen Kom ook in beweging en houdt uzelf fit Meer Bewegen Voor Ouderen In beweging blijven kan op allerlei manieren. In deze folder vindt u een overzicht van al onze activiteiten op dit gebied. Meer Bewegen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Locatie Kasteelhof / De Hof

Locatie Kasteelhof / De Hof Locatie Kasteelhof / Maandelijkse uitgave van - Augustus 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis

Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis Voorjaar/zomer 2017 ONTMOETINGSHUIS voorwoord Beste ouders/verzorgers, Met veel plezier presenteren wij ons programmaboekje met het naschoolse activiteiten

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 26 25 maart 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 26-03 Meester Arif 31-03 Luuk, groep 7 31-03 Nomy, groep 6 PRIJSUITREIKING

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden

Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden Grammaticaoefeningen 4 Sociale contacten Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden Oefening 1 Bespreek de vragen. 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 100 naar Signaalwoorden. Begrijp je al

Nadere informatie

We gaan weer beginnen!

We gaan weer beginnen! Nieuwsbrief van CNS-basisschool Juliana Halderweg 43-45 6721 ZJ Bennekom info@juliana.cnsede.nl www.juliana.cnsede.nl 21 augustus 2015 We gaan weer beginnen! Komende maandag ontvangen we als team van CNS-basisschool

Nadere informatie

basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs

basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs 2013 In deze VLOTte Babbel: Medezeggenschapsraad (MR) Avondvierdaagse Sportdag groep 5 t/m 8 Schoolkamp Hulp gevraagd eindfeest Tandenpoetsles

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug Nieuwsbrief t Bruggetje digitaal ontvangen? Dit kan vanaf heden ook! Stuurt u ons dan een e-mail met uw naam en ook uw adres, u ontvangt t Bruggetje dan niet meer in uw brievenbus, maar om de maand als

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.26 24 maart 2017 28 maart Groep 3 Scheepvaartmuseum 7 april Voorstelling groepen 1 en 5 14 t/m 17 april Paasvakantie 19 en 20 april Eindtoets groep 8 21 april Koningsspelen

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 11 April 2016

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 11 April 2016 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 11 April 2016 Belangrijke data Dinsdag 19 april Papa dag groep 3 Week16 19/20/21 april Eind Cito Groep 8 Vrijdag 22 April Koningsspelen s middags zijn we

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: Website:

NIEUWSBRIEF. Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: Website: NIEUWSBRIEF Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: 0511 472026 E-mail: hurdegaryp@opo-furore.nl Website: www.obs-hurdegaryp.nl Jaargang 15 nr. 06 donderdag 20 december 2018 met de digitale

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden,

Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden, zomer uitstapjes Stichting d e Ba a n 20I0 Haarlem, april 2010 Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden, Ook dit jaar organiseert De Baan

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM Computercursus voor beginners: We beginnen met een informatie- en kennismakingsbijeenkomst, daarna zullen er 10 lessen volgen. In die 10 lessen leert u in ieder geval omgaan met de computer zodat u een

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie