Op de fiets van Noordzee naar de Middellanse Zee met tieners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op de fiets van Noordzee naar de Middellanse Zee met tieners"

Transcriptie

1 Op de fiets van Noordzee naar de Middellanse Zee met tieners Van Bergen aan Zee naar Stes Maries de La Mer Eerdere vakanties We zijn een gezin van 6 personen; vader, moeder, 2 jongens (13 en 11 jaar) en 2 dochters (15 en 6) en fietsvakanties zijn onze passie. In de tijd dat we geen kinderen hadden hebben we veel fietsvakanties gedaan op onze omgebouwde racefietsen: Hart van Engeland, Corsica, Provence, Dordogne, etc. Toen de kinderen kwamen zijn we regelmatig op fietsvakantie gegaan. De jongste moest wel minimaal 2 a 3 jaar oud zijn. Eerst gestart in Nederland (Drente) via trekkershutten en daarna naar het Loire gebied, gevolgd door een fietsvakantie in het Cognac-Garonne gebied. Daar ook geleerd dat een stadsfiets met een 3-naafsversnelling niet het juiste vervoermiddel is in de heuvels en nog erger dat fietsenmakers daar niet aan durven te komen. In de warme zomer van 2003 een echte lange fietskampeervakantie gehouden van 3 weken van Harwich naar Newcastle (1100 kilometer) via de North Sea Cycle route waar het einddoel een kasteel uit Harry Potter was (Alnwick). Voor onze jongste zoon was dat een mooie motivatie voor zo n lange tocht. Het doel De kinderen werden ouder en ons ultieme wens is altijd geweest om vanuit huis naar Zuid Frankrijk te fietsen. Dit plan hebben we doorgezet in Voor het eerst 4 weken vakantie kunnen opnemen en al vroegtijdig de fietsbus vanuit Arles voor de terugweg geboekt. Daarna realiseer je ook dat je eraan vast zit. We waren net verhuisd naar Bergen en daarom ontstond het idee om te starten in Bergen aan Zee en te eindigen in Stes Maries de la Mer, zo n 40 kilometer van Arles. Zoals veel fietsvakantiegangers doen wilden wij deze vakantie ook koppelen aan een goed doel; het Liliane fonds. Dat geeft toch een extra tintje aan zo n vakantie. De voorbereiding, de vakantie zelf en het terugkijken beleef je daarmee intenser. Voorbereiding We hadden veel geleerd van onze vorige vakanties. Kapotte derailleurs, een fietskar die in Engeland drie keer was gebroken op de bridle ways. Daarnaast kon onze jongste niet meer in een voorzitje en achterop is ook niets aan, want dan ziet ze niks. We hebben daarom een goede aanhangfiets gekocht (..) die gekoppeld werd in een speciale bagagedrager. Zelf hadden we twee nieuwe Koga Randonneurs met nieuwe Ortlieb tassen aangeschaft (2 verschillende kleuren: erg praktisch) Verder hadden we nog 2 mountain

2 bikes met nieuw materiaal en een oude Koga traveller. Dus 5 fietsen en 1 aanhangfiets. 4 kleine lichtgewicht tenten van Ramble, 6 matjes, 6 slaapzakken, totaal 21 fietstassen en GEEN fietskar. De jongste sliep op toerbeurt bij de andere kinderen. Vertrek uit Bergen aan Zee. De route We hebben lang nagedacht over de route. Er zijn twee bekende routes naar het zuiden van Frankrijk: De groene weg naar de Middellandse zee en de route van Amsterdam naar Barcelona. We hebben gekozen voor de Groene Route. De boekjes zijn ontzetten handig en je hoeft niet op elk kruispunt te stoppen om op je kaart te kijken. Door Nederland hebben we een groot deel van de Oeverland route gevolgd, behalve na Eindhoven, daar hebben we afgesneden via België. We zijn gestart eind juli 2005, een warme benauwde dag. Eerst even naar Bergen aan Zee gefietst en op de foto voor lokale krant. Vervolgens de route vervolgd naar Amsterdam. Vanaf Centraal Station gaat de route via de Amstel. Eerste overnachting in Vinkeveen. Het weer sloeg om. Regenachtiger en kouder. Via de Vecht naar Utrecht, de Oeverlandroute gaat daar via de woonboot prostitutie. Voor de jongste kinderen wel schokkerend. Vervolgens via een camping aan de Maasplas door Brabant. De route vanaf Drunen is erg mooi en daar zijn we vervolgens bij Kleis? de grens met België gepasseerd.

3 Op een camping in het plaatsje Berg moesten we de volle prijs betalen voor onze 4 tenten, totdat de eigenaar de grootte van de tenten zag en ons de helft van het kampeergeld teruggaf. Daarna zijn we de Maas overgestoken bij. en pakten we de oeverland route op naar Maastricht. In Maastricht gingen we over op de Groene Weg route, we namen de normale route (niet de alternatieve). We hadden ons enigszins vergist in het aantal camping na Maastricht en de eerste heuvels. De eerste zou pas in de buurt van Spa zijn. We besloten van de route af te wijken en de camping in Gileppe te nemen. Maar je volgt dan een vreselijk zware en drukke klim tot Gileppe, zeker met de aanhangfiets (meer dan 60 kilo!). Helemaal kapot was ik en voor het eerst sinds lange tijd sliep ik al om 10 uur. De volgende dag een korte dag van 20 kilometer naar Spa. Ook hier vanwege een wegomlegging van de route moeten afwijken en dat was weer extra stijl. Toen besloten zoveel mogelijk de groene weg te blijven volgen. Na Spa een prachtige en rustige route door België. Een heel klein weggetje bracht ons bij de grens met Luxemburg.

4 Grens bij Luxemburg. Het weer bleef slecht. We volgden de rievieren de Sure en later de Alzette. Het was een zondag en Luxemburg leek wel uitgestorven. De weg door Luxemburg stad was geweldig en heel goed uitgekozen. Een gezin op fietsvakantie komt al niet veel voor, maar een aanhangfiets hadden ze in Luxemburg en ook in Frankrijk echt nog nooit gezien. Er werd vreselijk veel om gelachen en op gewezen. Even buiten de stad gekampeerd in Alzingen. Ook de grensovergang naar Frankrijk ging via een hele rustige weg bij Dudelange. De kinderen vonden het prachtig om zo met de fiets, i.p.v. met de auto via drukke snelwegen, in Frankrijk te komen. In dit deel van Frankrijk langs de route zijn er weinig overnachtingsmogelijkheden. We moesten de camping in Vollstroff nemen omdat de volgende camping zelfs 90 kilometer verder was in Chateau Salins. Ook het aantal kruideniers neemt sterk af in Frankrijk. Je moet steeds beter plannen waar je eten kunt kopen en waar je moet overnachten. Dat is wel een nadeel van zo n rustige route.

5 De eerste stad in Frankrijk was Lunéville. Daarna loopt de route langs uitlopers van Vogezen. Van te voren hadden we campings uitgezocht met zwembaden. Leuk voor de kinderen, maar vanwege het slechte weer was het water veel te koud om in te zwemmen. In Charmes kampeerden we op een eiland in de Moezel. Er werden natuurlijk direct dammen gebouwd door onze kinderen. De dag daarna fietsten we naar Darney. Tot deze plaats stroomt het regenwater via allerlei rivieren naar de Noordzee en na deze plaats naar de Middellandse zee. Een soort van halverwege. Maar regen hebben we al genoeg gehad. In Darney stonden we op een camping municipal aan de Saône, die hier nog heel smal is (2 meter) met slechts 1 andere kampeerder. s Avonds heerlijk vuurtje gestookt bij de tent. In Port sur Saône was een internationaal folklore festival gaande. Camping was overvol. Gelukkig toch nog onze tenten krap naast elkaar kunnen zetten. De kinderen vonden dit prachtig. s Avonds lekker gedanst. Na deze plaats volgden we de route naar de tunnel van St Albin en daarna een lang jaagpad langs de Saône. In Marnay bereiken we het eind van het eerste deel van de Groene weg. We hebben er 1000 km op zitten, nog geen rustdag gehad en we moeten dan nog zo n 600 kilometer. Na Marney gingen we met regen weg richting de Jura. Eerst overnacht in Arc-et-Senans, een in 1773 idealistisch ontworpen plaats. De volgende dag hadden we een hele zwaar klim in de regen vanaf Poligny. Daar reden we vervolgens op een prachtig plateau in het Jura landschap met heel veel roofvogels naar Cirque de Ladoy, een heel fraai keteldal. We volgen daarna de rivier de Ain. Het is een prachtige route met hele mooie uitzichten. Je merkt ook op een gegeven moment dat je zuidelijk komt. De heuvels worden minder groen.

6 Na de Ain gaan we in Loyettes over de Rhône. Het is hier redelijk vlak, maar kort daarna komen we in de een erg heuvelachtig gebied, de uitlopers van de Dauphiné. De zogenaamde Route de Four zat vol steil klimwerk. Bij Romans gaan we over de Isere en we overnachten in Crest aan de Drôme. De volgende dag gingen we met regen weg. Het zou een zware dag worden, want we moesten eerst een 7 kilometer lange klim nemen naar Pas de Lauzens en daarna nog een klim van 7 kilometer. Het was heel slecht weer. Er was een mistral opgestoken. We moesten echt oppassen bij de nauwe pas. Gelukkig we hadden de zwaarste heuvels gehad. We campeerden die dag in Valreas in een vreselijke mistral. De anders zo druk bezochte camping was nu uitgestorven. In de regen toch maar een ijsje gegeten en s avonds een big mac (de eerste pas). We zijn nu in de Provence. We rijden met de Mistral in de rug naar Orange en vervolgen onze weg via de Rhône naar Avignon. Daar tegenover de Pont gekampeerd op een

7 internationale camping en natuurlijk s avonds de stad ingegaan. Daar moeten we nog een keer heen! Het was maandag en de bus zou zaterdag gaan, maar we wilden ook graag nog wat rustdagen aan de kust. We besloten in 1 dag van Avignon via Arles naar Stes. Maries de la Mer te rijden en wel via de oostkant van de Camarque. Het was echt een waanzinnig mooie route van bijna 100 kilometer. De laatste 30 kilometer gaat over een hele slechte zand/stenen weg. We hadden dat vroeger al eens met onze racefietsen gedaan, maar nu met veel bagage viel het erg tegen. Op sommige plekken konden we de fiets niet alleen door de zandduinen duwen.

8 Maar uiteindelijk bereikten we rond een uur of zeven ons eind doel; de Middellandse Zee. Na 26 dagen gefietst te hebben kregen we nu 2 rustdagen. Vrijdag de kortste weg naar Arles genomen over een drukke weg waar een fietsstrook naast lag. Alleen na 20 kilometer hield de fietsstrook op. Een goede veilige fietsroute rond de Camargue zou echt niet misstaan. In Arles kwamen we aan met regen en het had daar sinds februari niet meer noemenswaardig geregend en dat was te merken. Zaterdag de fietsbus terug naar Nederland tot het Amstelstation en daar de fietsen op de trein (nog een heel gedoe 6 fietsen en een trein vol teleurgestelde Ajax supporters) naar Alkmaar en na ruim 4 weken kwamen we gezond en wel aan in Bergen.

9 Iedereen heeft in deze vakantie zijn moeilijke momenten gehad. Er was soms geen peil op te trekken. De ene dag was iemand altijd als eerste boven en de volgende dag moesten we altijd op hem of haar wachten. Stimuleren is een heel belangrijk middel. De prestatie en het goede doel daar ging het om. Onze jongste dochter dacht steeds dat we naar Afrika gingen fietsen om daar naar de kindertjes van Liliana fonds te gaan. De route was wel enorm zwaar, zeker met een aanhangfiets. We hebben geen enkele lekke band gehad, wel regelmatig een ketting eraf. Daarnaast ook veel problemen met de ladys uitvoering van de Koga; trillend stuur bij gebruik low riders. Deze fietsvakantie is voor ons wel het summum geweest. Zoiets doe je met je hele gezin niet elk jaar. Daarnaast moet je al ervaring hebben met kortere fietsvakanties. Het is een prachtige belevenis geweest en uniek in ons leven.

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III.

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III. Frankrijk het meest favoriete vakantieland van Nederland. Velen gaan met de auto, caravan, camper of fiets. Voor een weekend bezoekt men vaak Parijs of een van de andere fraaie steden. Maar je kunt Frankrijk

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

V V. Reitsma's Route naar Rome. Fietsen rond het Lago Maggiore. Donau fietspad Passau - Wenen

V V. Reitsma's Route naar Rome. Fietsen rond het Lago Maggiore. Donau fietspad Passau - Wenen DUITSLAND / OOSTENRIJK / ITALIE Reitsma's Route naar Rome deel 1: 978.90.6455.678.4 deel 2: 978.90.6455.747.7 deel 3: 978.90.6455.417.9 auteur: H. Reitsma Deel 1: van Amsterdam naar de Bodensee (Bregenz),

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING. Medische achtergrond. Even voorstellen. Ups and downs. Nefroloog: bewegen! Maar hoe als je zo moe bent?

Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING. Medische achtergrond. Even voorstellen. Ups and downs. Nefroloog: bewegen! Maar hoe als je zo moe bent? Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING Ida Govaart Januari 2015 Mijn achtergrond Waarom deze fietsvakantie De reis.. Ook voor u? (vragen graag aan het eind van mijn verhaal) Even voorstellen. Mijn naam is

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien.

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien. Praag Van prachtige gebouwen en de Karelsbrug, Terezin en de Joodse wijk, opera en scholen, bootreisje en wandeltochten, gastgezin en hotel, taart en salade, zon en kou, vliegen en met de metro, lange

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Eindelijk waren we zelf aan de beurt om naar huis te gaan. Vanwege privé omstandigheden lukte het niet in het afgelopen najaar naar Mhofu te gaan,

Nadere informatie

GRONDJEKROEPEN IN NERO

GRONDJEKROEPEN IN NERO GRONDJEKROEPEN IN NERO ZWEMBADVERHALEN UIT DE GEMEENTE HOOGEZAND SAPPEMEER Mijn eerste zwemles in Nero Toen ik de leeftijd van 12 jaar had leek het me mooi om te kunnen zwemmen. Wij woonden sinds kort

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6)

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6) Als tweeling ben je nooit alleen. Maar je bent ook altijd de helft van iets. Vijf broers en zussen vertellen hoe ze samen zichzelf zijn. Tekst Nanneke van Drunen Foto s Edith Verhoeven ISABEL EN BAS VAN

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië CCC Reis 2013 Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië van 3 juni t/m 4 juli 2013 De coördinatoren hadden weer een prachtige en gevarieerde tocht uitgezet. Onze eerste camping was bij Dillenburg,

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Fragment Er is niks ergers dan ingehaald worden. Uit Draag nooit een gele trui. Auteur: Alex van der Hulst. Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Fragment Er is niks ergers dan ingehaald worden. Uit Draag nooit een gele trui. Auteur: Alex van der Hulst. Uitgeverij: Nieuw Amsterdam Fragment Er is niks ergers dan ingehaald worden Uit Draag nooit een gele trui Auteur: Alex van der Hulst Uitgeverij: Nieuw Amsterdam 21 april 2015 Er kunnen vervelende dingen gebeuren op een racefiets.

Nadere informatie

Beste Fietsliefhebber,

Beste Fietsliefhebber, Beste Fietsliefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in een fietsvakantie. Graag verzorgen wij voor u een onvergetelijke ervaring op Mallorca. Fietsen op Mallorca is een ware belevenis en geschikt voor

Nadere informatie

Thema reizen en vakantie!

Thema reizen en vakantie! Hoera, de zomervakantie is in aantocht! Wij gaan bij de buitenschoolse opvang van IKC t Palet natuurlijk ook vakantie vieren. Ons thema is reizen en vakantie! Wij gaan de eerste twee weken kamperen in

Nadere informatie

De komkommertijd van augustus is weer

De komkommertijd van augustus is weer september 2014: Einde vakanties = begin van onze vakantie De komkommertijd van augustus is weer voorbij. Deze maand september hebben we echter weer een heleboel te melden. In augustus waren we gewoon erg

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Minivakantie Maastricht 140905-07

Minivakantie Maastricht 140905-07 Minivakantie Maastricht 140905-07 met: Anja, Shirley en Hans Met vrienden in Maastricht het hoofd geheel verlicht. Twee weken terug spontaan besloten om een weekend met elkaar allerlei zaken te vieren.

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Lieve familie en vrienden, Toen we vorige maand aankondigden dat we een paar weekjes op vakantie zouden gaan, vroegen sommige mensen zich af waar

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Vakantiebeurs 2014 Kids-route

Vakantiebeurs 2014 Kids-route Vakantiebeurs 2014 Kids-route De vakantiebeurs heeft in 2014 wat veranderingen ondergaan. Zo is er met het Samen -plein meer aandacht voor gezinnen met kinderen gekomen. Een hele verbetering, omdat de

Nadere informatie

Antoinette brengt olifanten THUIS

Antoinette brengt olifanten THUIS foto s Antoinette v/d Water Antoinette brengt olifanten THUIS In Thaise steden lopen de laatste weken steeds meer olifanten op straat te bedelen. Nu het droge seizoen in Surin begint, trekken de honderden

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. Met alle geweld. in één klap alleen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. Met alle geweld. in één klap alleen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL Met alle geweld in één klap alleen Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Stoer Yung loopt de school uit. Zijn rugtas hangt over zijn rechterschouder. Zo ziet hij er stoer uit. Yung draagt

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005

2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005 2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005 Intro:... 2 20 mei : de heenreis... 2 21 mei: 1 e wandeldag... 4 22 mei: 2 e wandeldag... 5 23 mei: de terugreis... 5 Intro: Dit jaar wilde

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Donderdag 5 september Motor is gemaakt en opgehaald. Jan Schut

Donderdag 5 september Motor is gemaakt en opgehaald. Jan Schut Pech in Frankrijk Vrijdag 19 juli Om 8 uur ging ik rijden. Ik ging bij Breda de grens over. Nog geen file gehad onderweg. In België begon het verkeer stil te staan op de A1 richting Antwerpen. De eerste

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Beste Bacwalde leden,

Beste Bacwalde leden, Beste Bacwalde leden, Normaal gezien is ons jaarlijks etentje in november waar dan de fietsvakantie wordt voorgesteld. Dit jaar is het feestje uitgesteld naar februari 2017. Aangezien iedereen al volop

Nadere informatie

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Op 17 september 2011 zijn wij, Jan en Tillie van Wijk met onze bovenburen Ann Nielissen en Jan Böhmer van Schiphol naar Johannesburg

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert mei 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert mei 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert mei 2008 Lieve familie en vrienden, Mei had als motto Winter meets summer. De meeste sneeuw is nu weg en we hebben zelfs al een aantal zomerse dagen gehad!

Nadere informatie

Voor de routerol: Route 1 Heerhugowaard Omaha Beach 8927 km. Op 208 km. Westerschelde tunnel in Nog 584 km.

Voor de routerol: Route 1 Heerhugowaard Omaha Beach 8927 km. Op 208 km. Westerschelde tunnel in Nog 584 km. Voor de routerol: Route 1 Heerhugowaard Omaha Beach 8927 km. Op 208 km. Westerschelde tunnel in Nog 584 km. Op 214 km. Westerschelde tunnel uit Nog 578 km. Op 258 km. Grensovergang naar België Nog 534

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of WO-opleiding in één van de twaalf grootste studentensteden

Nadere informatie

Tour de Gaston Lesbrief Welkom

Tour de Gaston Lesbrief Welkom Tour de Gaston Lesbrief Welkom Hier heb je de lesbrief voor de vertelvoorstelling Tour de Gaston van Bastiaan de Zwitser. Lees dit door voor dat je naar de voorstelling gaat. Vertelvoorstelling? Bastiaan

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie