STUDIO GIDS ADVIES EN VERKOOP ONDERHOUD EN SERVICE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STUDIO GIDS ADVIES EN VERKOOP ONDERHOUD EN SERVICE VRAGEN EN ANTWOORDEN"

Transcriptie

1 SO R-SAF E TA SE N STUDIO GIDS NNING ADVIES EN VERKOOP ONDERHOUD EN SERVICE VRAGEN EN ANTWOORDEN

2 ADVIES EN VERKOOP AAN WIE BEVEEL IK DE SUN ANGEL AAN? De SUN ANGEL is in principe geschikt voor elk huidtype, behalve huidtype 1, omdat de zonnebank weet hoeveel UV-licht de huid kan verdragen. De SUN ANGEL vindt zelf de juiste instelling voor een mooie, langhoudende bruine kleur. Met de SUN ANGEL geniet uw klant van de veelvoudige biopositieve werking van het UV-licht. Daarmee kunt u ook tegenstrijdige, resp. op gezondheid gerichte gebruikers aanspreken. Of beginners, seizoensgebruikers of vaste klanten: een ieder ontvangt zijn/haar individuele hoeveelheid UV-licht. En dat van hoofd- tot voeteneinde. Zonnen met een minimale UV-dosis is echter ook altijd mogelijk. Na de kritiek van de RTS (Runder Tisch Solarien) in samenwerking met de BfS (Bundesamt für Strahlenschutz) wordt aanbevolen, dat de dosis van de stralen niet hoger dan 100 J/m 2 is. Deze dosis verkrijgt men wanneer men de SUN ANGEL-sensor in de houder laat liggen en alleen de starttoets bedient. Tip: test u de SUN ANGEL zelf en geniet u van een zeer bijzondere bruiningservaring. Wanneer u zelf enthousiast bent, kunt u ook uw klanten overtuigen. SENSOR-SAFE TANNING

3 ADVIES EN VERKOOP HOE BEVEEL IK DE SUN ANGEL AAN? Uw argument naar alle klanten, of ze nu beginnend, gevorderd of twijfelaars zijn: Uw argument voor klanten, die een perfect bruiningsresultaat wensen: Uw argument richting klanten, die menen dat de bediening te gecompliceerd is: De SUN ANGEL is altijd de juiste keuze. Door het variabele UV-spectrum krijgt u uw individuele bruiningsprogramma. Daarnaast geniet u van de veelvoudige biopositieve werkingen van het UV-licht. Probeert u het maar, u zult onder de indruk zijn! U krijgt altijd een perfect bruiningsresultaat, want u krijgt precies de juiste UV-dosis die uw huid kan verdragen. Met elke SUN ANGEL-sessie wordt de beschermlaag van uw huid groter, zodat de UV-dosis steeds verhoogd kan worden. U zult de bediening als zeer eenvoudig en zeker ervaren, omdat de Voice Guide u stap voor stap begeleidt in het bruiningsprogramma. De Voice Guide moet daarom niet uitgeschakeld worden tijdens het zonnen. Tip: op het video-display in de cabine wordt de bediening van SUN ANGEL duidelijk gedemonstreerd. START WILT U INFORMATIE OVER HET GEBRUIK, DRUK DAN DE START-TOETS IN.

4

5 ADVIES EN VERKOOP HOE FUNCTIONEERT DE SUN ANGEL? De SUN ANGEL-sensor is de sleutel tot het individuele bruiningsprogramma. Hiermee wordt de individuele UVgevoeligheid direct in de zonnebank vastgesteld. En dat is doodgemakkelijk, aangezien elke stap door de Voice Guide wordt uitgelegd. Stap 1: de eerste meting voor de aansturing van het gezichtsbereik vindt plaats op het voorhoofd. Een signaal bevestigt de succesvolle meting. Stap 2: de tweede meting voor de aansturing van het lichaamsbereik vindt plaats op het lichtste deel van het lichaam dat ook meegebruind wordt, zoals bijv. de billen of de binnenkant van de arm. Het lichtste deel wordt gemeten om geen overdosering bij het berekenen van het programma te krijgen. Belangrijk is, dat de gemeten lichaamsdelen meegebruind worden en vrij van cosmetica en lotions zijn. N.a.v. de meetgegevens berekent de SUN AN- GEL in een seconde het individuele bruiningsprogramma. De zonnebank start nu automatisch of d.m.v. het bedienen van de starttoets. Let op: De bruiningstijd blijft altijd constant (fabrieksinstelling 20 minuten). De individuele UV-output wordt door de verschillende aansturingen van de UV-lampen bereikt. Tijdens de SUN ANGEL-sessie kunnen afzonderlijke UV-lampen tijdelijk worden gedimd of uitgeschakeld. D.m.v. de Voice Guide wordt men hierover geïnformeerd. Wijs uw klanten hierop! SENSOR-SAFE TANNING STAP 1 STAP 2

6 ONDERHOUD EN SERVICE HOE REINIGT EN ONDERHOUDT MEN DE SUN ANGEL? Sensor en basisstation: Na elke zonsessie met een desinfecterend, alcoholvrij middel desinfecteren. Let u erop, dat er geen pluisjes of vetafdrukken op de sensor of het basisstation zitten. Filters: Voor het reinigen van de gevoelige filters gebruikt u het beste een met helder water bevochtigde doek. Acrylplaten: Niet droog schoonwrijven krasgevaar! U kunt het beste een speciaal ontwikkeld zonnebankreinigingsmiddel gebruiken. Andere reinigingsmiddelen zoals geconcentreerde desinfectanten of oplosmiddelen zoals Lysoform, Ethylalcohol of andere alcoholbevattende vloeistoffen, mogen niet gebruikt worden. Kunststof oppervlakten: Deze reinigt u het beste door warm water en een zeemlap. Gebruik in geen geval agressieve, alcoholbevattende reinigingsmiddelen, zoals Sagrotan. Houd bij het reinigen rekening met eventueel zwart afgeven van de rubberen dichtingen.

7 ONDERHOUD EN SERVICE HOE ONDERHOUDT MEN DE SUN ANGEL? Meetreferentiecheck De SUN ANGEL-sensor is een zeer gevoelig foto-electronisch precisie meet-apparaat, dat een zekere en exacte analyse van de individuele UV-gevoeligheid van de huid mogelijk maakt. De foutloze meting en meetnauwkeurigheid worden daarom na elke meting automatisch getest. Elke keer, nadat de sensor in het station wordt gelegd, vindt automatisch een afstelling plaats tussen de sensor en het basisstation. Omdat de SUN ANGELsensor zeer gevoelig reageert, kan het zijn, dat er ook bij kleine stofjes door de Voice Guide een reiniging wordt geeist. Dan de sensor nogmaals reinigen en in het station terugleggen. Kalibrering Het wordt aanbevolen om de IQ-sensor na ca. 30 dagen te kalibreren (ijken). Hiervoor moet de sensor over het bijgeleverde kalibratieplaatje worden gewreven. Volg de instructies van de Voice Guide! Let op: Leg de sensor na de kalibrering zonder druk, zoals bijv. bij een meting, in het basisstation terug, hiermee wordt de noodzakelijke meetreferentiecheck uit gevoerd. Mogelijke foutmeldingen E120 sensor ontbreekt Of de verbinding tussen sensor en basisstation ontbreekt of de sensor is via de Service-PC niet geactiveerd. E121 kalibrering starten in de instellingsmodus Volg de Voice Guide bediening na keuze van functie 30 in de instellingsmodus volgens de gebruiksaanwijzing en druk de sensor net zolang op het kalibratieplaatje tot er een signaal klinkt. Test u de kalibrering door de sensor diverse malen uit het station te halen en weer terug te leggen. Bij een succesvolle kalibrering hoort u de starttekst u heeft de automatische modus gekozen. Bij een foutieve kalibrering krijgt u de melding: Meetreferentiecheck fout. In het laatste geval dient u de sensor opnieuw te reinigen en op beschadigingen te testen. Kalibrering opnieuw starten of de technische dienst informeren! E122 kalibrering mislukt Het is mogelijk dat het glazen plaatje van de sensor vervuild of defect is. Tevens is het mogelijk dat er een fout kalibratieplaatje ingezet is, of dat deze vuil of beschadigd is. Eventueel is de sensor defect. E123 Meetreferentiecheck fout. Het is mogelijk dat het plaatje van de sensor en/of het basisstation vervuild en/ of defect is. Eventueel moet de sensor gekalibreerd worden of het is defect. Tip: vaak helpt een herhaalde reiniging resp. een vernieuwde kalibrering van het systeem! E124 datacommunicatie verstoord of gegevens ontbreken in de sensor Eventueel is het basisstation en/of de sensor niet juist aangesloten. Of de sensor is defect.

8 VRAGEN EN ANTWOORDEN VAN DE SUN ANGEL VRAGEN EN ANTWOORDEN VAN DE SUN ANGEL Wat gebeurt er, als een klant tweemaal op de donkerste plek, bijv. het gezicht, heeft gemeten waardoor het lichaam licht roodgekleurd wordt? Wijs uw klant erop dat de eerste meting voor de aansturing van de gezichtsbruiner is en de tweede meting voor de lampen van het lichaam. De metingen mogen niet verwisseld of dubbel uitgevoerd worden, aangezien dan een foute dosis wordt berekend! Hoe herkent de sensor, dat deze zich in het basisstation bevindt? In het basisstation bevindt zich een magneet, die door de sensor herkend wordt. Een uitstulping in het midden van het basisstation zorgt voor de optimale positie. Meet de sensor de huid en deelt hij deze in onder de 4 bekende huidtypes? Nee, hij meet de individuele huid-gevoeligheid en is daarmee veel preciezer. Theoretisch herkent deze oneindig veel verschillende huidtypes en berekent dan de individuele UV-dosis. Wat gebeurt, als ik tijdens het zonnen de sensor uit het station neem? Niets, want de sensor functioneert niet tijdens het zonnen. Herkent de sensor verbranding van de huid? Ja en nee. De sensor herkent een rode verkleuring van de huid en berekent dan een overeenstemmende lagere dosis. Het kan voorkomen, dat een persoon, die binnen 24 uur twee keer zont (zonnebank en buitenzon), bij de tweede bruining een lagere dosis krijgt. De sensor heeft dan de rode verkleuring, die niet direct zichtbaar hoeft te zijn, herkent. Herkent de sensor, dat ik gisteren al gezond heb? De sensor herkent een verandering van de huid en berekent dan eventueel een lagere dosis. (Zie herkent de sensor verbranding van de huid? ). Wat is het voordeel van het UV-systeem van Ergoline s SUN ANGEL? Het vermijden van zonnebrand: voor elk zonnebad wordt de huidige huidgevoeligheid vastgesteld en wordt het vermogen individueel gedefinieerd. Perfect bruiningsresultaat: door het intelligente samenspel van UV-A en UV-B worden de bruiningswerkzame spectraal-aandelen beter benut. Gescheiden dosering voor gezicht en lichaam, omdat in het algemeen de gevoeligheid van het gezicht en het lichaam anders is. Een extra huitype-analyse naar aanleiding van de klassieke kenmerken zoals ogen- en haarkleur en sproeten is niet meer nodig. Houd er echter rekening mee, dat huidtype 1 niet in de zon mag. De huid heeft door de, vooraf ingestelde 20 minuten, meer tijd om pigment in te kleuren en nieuwe op te bouwen. Geen dure kalibrering van het meetstation en de zonnebank. Snelle verrichting van de metingen.

9 VRAGEN EN ANTWOORDEN VAN DE SUN ANGEL Vervalt de complete advisering in de zonnestudio? Nee, er moet namelijk op de volgende punten nog gewezen worden: Medicijnen. Veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar en kunnen een phototoxische werking hebben. De volgende personen mogen niet onder de zonnebank: Het niet gepigmenteerde huidtype I alsook huidtype 2 met zomersproeten. Personen met ongewoon veel moedervlekken. Personen met veel gevallen van melanomen in de familie. Personen onder de 18 jaar. Kan de gezichtsbruiner tijdens het zonnen handmatig in vermogen verhoogd worden? Nee. Wel kan via de gezichtsbruinertoets het vermogen verlaagd of uitgezet worden. Het verhogen van het vermogen is alleen mogelijk tot het toegestane uitgangsvermogen. Komt het voor, dat tijdens het zonnen het vermogen van de gezichtsbruiner automatisch verlaagd wordt? Ja, de zonnebank start met de hoogste dosis, die door de eerste meting in het gezicht toegestaan is. Tijdens de zonsessie wordt het vermogen eventueel verlaagd. De Voice Guide zal u hierover informeren. Kan het voorkomen, dat tijdens het zonnen afzonderlijke lage druk lampen automatisch worden uitgeschakeld? Ja. Na elke huidmeting kunnen bij zeer lichte huidtypes de UV-B resp. Type B-lage druk lampen in het gezicht en/of het lichaam gedimd (alleen het lichaam) of uitgeschakeld worden. Dit om verbranding bij uw klanten te voorkomen. Ontstaat bij een dergelijke deeluitschakeling van de lage druk lampen geen streepeffect op de huid? Nee, omdat de lampengeometrie en de afstand van de lampen tot het lichaam zo gekozen is, dat geen streepeffect zal ontstaan. Heeft de SUN ANGEL een chipkaart? Ja, de aansturing d.m.v. een dimbaar elektronisch voorschakelapparaat wordt via twee geïntegreerde lampenset-chipkaarten voor Type A en Type B gerealiseerd.

10 VRAGEN EN ANTWOORDEN VAN DE SUN ANGEL VRAGEN EN ANTWOORDEN VAN DE SUN ANGEL Waarom is de levensduur van de lage druk lampen langer, als de zonnebank vaak door klanten met een lichte huid wordt gebruikt? Omdat dan in totaal minder UV-vermogen afgegeven wordt. D.w.z. dat de UVlampen vaak gedimd of uitgeschakeld worden. Dit leidt tot een langere levensduur van de UV-lampen. Hoe wordt het bruiningsvermogen van de lage druk lampen aangestuurd? Met behulp van elektronische voorschakelapparatuur die het vermogen van Watt veranderen kunnen. Wat gebeurt er als de sensor gestolen wordt? Dan gaat er een alarm af. Wat gebeurt er als de sensor na afloop van de sessie niet gekalibreerd wordt? Het apparaat geeft dan foutmelding E121. Het is niet bedrijfsklaar. Of de kalibrering moet worden herhaald of, indien kalibrering niet mogelijk is, het apparaat dient in beginmodus (zie gebruiksaanwijzing) op normaal gebruik met minimale dosis te worden omgezet. De sensor is dan buiten gebruik. Kunnen afzonderlijke onderdelen van de sensor of van het basisstation gerepareerd worden? Nee, losse onderdelen van het meetsysteem kunnen om veiligheidsredenen niet gerepareerd worden. Het is alleen mogelijk om dit compleet te vervangen. Wat is intelligente Climatronic? Als na de meting met de sensor het lampenvermogen verminderd wordt, dan verhoogt de starttemperatuur met een vooraf ingestelde waarde, aangezien deze niet zo veel warmte produceert. Ligt de omgevingstemperatuur onder de 20 C, dan zal de starttemperatuur met steeds 2 C verhoogd worden. Waarom wordt een vaste bruiningstijd in automatisch gebruik van 20 minuten ingesteld? Omdat bij 93% van de Europeanen deze tijd voor een optimale bruining zorgt. Kan de vaste bruiningstijd van 20 minuten in automatische gebruik gewijzigd worden? Ja, deze tijd kan in de beginmodus in een bereik tussen de minuten worden aangepast. Hierbij is een bruiningstijd van 20 minuten optimaal. Kan ik de sensor ook op een ander vlak (bijv. op papier) kalibreren? Nee, het is uit veiligheidsoverwegingen vereist, dat het kalibreermatje wordt gebruikt. Dit moet beslist schoon en vetvrij gehouden worden! Kan het zijn, dat het apparaat voor afloop van de bruiningstijd automatisch uitschakelt? Nee, de huidtypes II tot IV krijgen door de sensor-meting immers, tijdens de totale zonsessie, precies zoveel UV toegediend als de huid op die dag verdragen kan. Huidtype I mag over het algemeen niet in de zon.

11 5 REDENEN WAAROM U DE SUN ANGEL MOET AANBEVELEN OPTIMAAL ZONNEN BIOPOSITIEVE WERKINGEN VAN HET UV-LICHT Werkt positief op het herstel van de gewrichten en voorkomt osteoporose Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt het lichamelijke en geestelijke prestatievermogen Activeert de gelukshormonen en vermindert depressies Versterkt het hart-kringloop-systeem en kan de bloeddruk verlagen OPTIMAAL ZONNEN De intelligente SUN ANGEL-sensor meet in een aantal seconden de individuele UV-gevoeligheid van uw huid en vermijdt daarmee het risico tot verbranden. SENSORGESTUURDE UV-DOSIS Uit de meetgegevens berekent de SUN ANGEL een zonprogramma, dat precies zoveel UV-licht afgeeft, als uw huid die dag kan verdragen. BIOPOSITIEVE WERKINGEN Naast een mooie bruine huid biedt de SUN ANGEL vele positieve effecten voor de gezondheid. Studies van Prof. Dr. Holick hebben bewezen, dat gewrichten en hart versterkt worden, dat de resistentie vergroot wordt en dat de bloeddruk verlaagd wordt. Daarnaast wordt aanmaak van gelukshormonen gestimuleerd. INDIVIDUEEL ZONNEN Met elke SUN ANGEL-zonsessie wordt de individuele beschermlaag van uw huid groter, zodat de UV-dosis continue verhoogd kan worden. Voor een aantrekkelijke, lang behouden bruine teint. Verlaagt de cholesterolspiegel Vermindert huidziektes zoals acné, psoriasis en neurodermitis Kan preventief werken tegen bepaalde vormen van kanker VARIABEL UV-SPECTRUM In tegenstelling tot de buitenzon is het UV-spectrum van de SUN ANGEL individueel. Door het sensorgestuurde samenspel van UV-A en UV-B worden de bruiningswerkzame spectraal-aandelen beter benut. De SUN ANGEL is daarbij niet sterker dan de buitenzon.

12 JK-NEDERLAND B.V. Vareseweg AT Rotterdam Nederland Telefoon: Fax:

JK NEDERLAND B.V. STUTTGARTSTRAAT 22-24 3047 AS ROTTERDAM. 010-4622933 www.sunangel.nl www.facebook.com/ergolineworld. @ info@jk-nederland.nl.

JK NEDERLAND B.V. STUTTGARTSTRAAT 22-24 3047 AS ROTTERDAM. 010-4622933 www.sunangel.nl www.facebook.com/ergolineworld. @ info@jk-nederland.nl. JK NEDERLAND B.V. STUTTGARTSTRAAT 22-24 3047 AS ROTTERDAM www 010-4622933 www.sunangel.nl www.facebook.com/ergolineworld @ info@jk-nederland.nl DE GOEDE KANTEN VAN DE ZON Sensor-zeker van 2 programma s

Nadere informatie

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012 Verstandig zonnen J.L.M. van Houtum, dermatoloog 8 mei 2012 Inhoud Wat is zonlicht? Ultraviolet licht Huidtypes Effecten van zonlicht: acuut en chronisch Zonnebrandcrèmes Hoe beschermt u uw huid het best

Nadere informatie

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten.

Nadere informatie

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT TITEL: SLAGZIN: Rio Intense Pulsed Light Hair Remover Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT FUNCTIES: Behandeld tot 180 haren in een groot behandelgebied in slechts enkele

Nadere informatie

Sun Sauna & Poolworld Prijslijst zonnelampen 2015

Sun Sauna & Poolworld Prijslijst zonnelampen 2015 Sun Sauna & Poolworld Prijslijst zonnelampen 2015 U krijgt bij ons GRATIS een huidtest/advies en u kunt GRATIS bij ons de oude lampen inleveren!! 1. Snelbruinlampen 100 W 1,0 % UVB 400 11,00 normale snelbruinlamp

Nadere informatie

Handleiding Magneetroerder VOS-12002

Handleiding Magneetroerder VOS-12002 Handleiding Magneetroerder VOS-12002 6 8 7 1 2 3 5 9 4 Verklaring: 1. Aan/Uit schakelaar 2. Verwarmingsplaat 3. Temperatuursensor 4. Magneetroerstaafje 5. LED display 6. Statief voor temperatuursensor

Nadere informatie

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht.

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht. Verstandig zonnen Zonnestraling De zon geeft ons warmte, daglicht, maar ook UV-straling. Twee soorten UV-straling, bereiken de aarde. Het UV-A licht is het gedeelte van het zonlicht waardoor de huid bruin

Nadere informatie

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid.

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Ieder jaar gaan er miljoenen mensen op vakantie naar zonnige oorden. Maar ook in eigen land kunnen we van de zon genieten. En daar is niets

Nadere informatie

Sun Verstandig zonnen

Sun Verstandig zonnen Sun Verstandig zonnen De Zon De zon heeft letterlijk en figuurlijk een enorme aantrekkingskracht. Zodra de eerste zonnige lentedagen verschijnen wordt iedereen vrolijker, vakantieplannen worden gemaakt,

Nadere informatie

Homelight Duurzame ontharing met pulslicht

Homelight Duurzame ontharing met pulslicht Homelight Duurzame ontharing met pulslicht Homelight 50 G932E Homelight 100 G934E Homelight 130 G930E Homelight Connected * G940E VIDEO DEMO M2359E www.babyliss.be/nl Wat is de IPL-technologie? De lichtsterkte

Nadere informatie

Meer informatie. www.ergoline.nl. JK-nederland B.V. Stuttgartstraat 22-24 3047 AS Rotterdam Nederland. +31-10-462 29 33 @ info@ergoline.

Meer informatie. www.ergoline.nl. JK-nederland B.V. Stuttgartstraat 22-24 3047 AS Rotterdam Nederland. +31-10-462 29 33 @ info@ergoline. Meer informatie www.ergoline.nl JK-nederland B.V. Stuttgartstraat 22-24 3047 AS Rotterdam Nederland +31-10-462 29 33 @ info@ergoline.nl highlights Programma 2013/2014 ERGOLINE PRESTIGE 1400 Intelligent

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

Soleil Inte Soleil Intensif

Soleil Inte Soleil Intensif Soleil Intensif Positieve zonneschijn Dankzij de geavanceerde bescherming die moderne zonneproducten bieden, zijn de meningen over de negatieve effecten van de zon op de huid tegenwoordig milder geworden.

Nadere informatie

Universele Werklamp GT-AL-02

Universele Werklamp GT-AL-02 Universele Werklamp GT-AL-02 GEBRUIKSAANWIJZING V/09/09 Lees deze handleiding voor het eerste gebruik van deze werklamp door en leef voor uw eigen bescherming in ieder geval de veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Mag ik de eerste bruinings-sessie van de zonnebank met nieuwe lampen gelijk de aangegeven tijd zonnen?

Mag ik de eerste bruinings-sessie van de zonnebank met nieuwe lampen gelijk de aangegeven tijd zonnen? Op deze pagina beantwoorden we de meest voorkomende vragen op het gebied van bruining. Als u zich aan onderstaande adviezen houdt, kunt u het meest van de zon en de zonnebank genieten. Wat moet ik allemaal

Nadere informatie

ISTRONIC ONDERHOUD & STORINGEN

ISTRONIC ONDERHOUD & STORINGEN ISTRONIC ONDERHOUD & STORINGEN ONDERHOUD 1. Reiniging van het deksel van de ISTRONIC Het deksel is gemaakt uit roestvast staal. Voor het reinigen van het deksel, neem de volgende instructies in acht: reinig

Nadere informatie

Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight

Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight 1. Wie kan de Homelight gebruiken? De Homelight kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen, maar wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar.

Nadere informatie

Multi Level Software Sloten

Multi Level Software Sloten Multi Level Software Sloten EM2050 EM3050 EM3550 Gebruikershandleiding V01 NE M LOCKS BV Vlijtstraat 40 7005 BN Doetinchem Nederland www.m-locks.com 2 www.m-locks.com Multi Level Software Locks V01 NE

Nadere informatie

ELEKTRONISCH SLOT MET MINSTENS 111.000.000 ECHTE INSTELMOGELIJKHEDEN EIGENSCHAPPEN VAN HET SLOT, FABRIEKSINSTELLINGEN

ELEKTRONISCH SLOT MET MINSTENS 111.000.000 ECHTE INSTELMOGELIJKHEDEN EIGENSCHAPPEN VAN HET SLOT, FABRIEKSINSTELLINGEN ELEKTRONISCH SLOT MET MINSTENS 111.000.000 ECHTE INSTELMOGELIJKHEDEN Master-programmeeraanwijzing van het elektronisch slot TeamLock 4 Het elektronisch slot TeamLock 4 is een elektronisch sluitsysteem,

Nadere informatie

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 Nederlands Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik, laat deze ook door andere gebruikers lezen en neem alle aanwijzingen

Nadere informatie

Elmasonic S. Ultrasoonreinigingsapparaat. MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl

Elmasonic S. Ultrasoonreinigingsapparaat. MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl Gebruiksaanwijzing Elmasonic S Ultrasoonreinigingsapparaat MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl Lees aandachtig de bijgevoegde handleiding en bewaar deze voor de service na verkoop. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter Onderdelen Mondstuk Uitgang adem (Niet afdekken) LCD Scherm Aan/Uit Schakelaar Lichtnet Aansluiting Batterij Compartiment (Achterkant) Deze meter is bestemd om

Nadere informatie

Inhoud. Een egale teint laat je stralen 4. Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5

Inhoud. Een egale teint laat je stralen 4. Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5 Bl Blanchesse 2 Inhoud Een egale teint laat je stralen 4 Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5 Soorten pigmentvlekken 6 Pigmentvlekken ouderdomsvlekken 6 Geboortevlekken 6 Melasma en zwangerschapsmaskers 7 Donkere

Nadere informatie

NO COMPROMISE. INNERGIZE. HAPRO WELLNESS-SOLARIUM

NO COMPROMISE. INNERGIZE. HAPRO WELLNESS-SOLARIUM NO COMPROMISE. INNERGIZE. HAPRO WELLNESS-SOLARIUM EEN LICHT GEBRUINDE HUID IS VOOR HEM NET ZO BELANGRIJK ALS DE JUISTE LOOPSCHOEN. INNERGIZE ZO FLEXIBEL ALS UW WELLNESS- WENSEN, VITALISEREND EN AANGENAAM,

Nadere informatie

Help waar zijn de krijtjes, oftewel MIJN BORD DOE HET NIET!

Help waar zijn de krijtjes, oftewel MIJN BORD DOE HET NIET! Help waar zijn de krijtjes, oftewel MIJN BORD DOE HET NIET! Digitale borden hebben prachtige mogelijkheden, maar ook een aantal nadelen. Het samenspel van pen, bord, pc, allerlei bekabeling, aansluitpunten

Nadere informatie

11. Zonneallergie. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

11. Zonneallergie. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 11. Zonneallergie Dermatologie Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is zonneallergie? Zonneallergie betekent dat u allergisch bent voor zonlicht. De bekendste en meest voorkomende

Nadere informatie

UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten

UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten Polikliniek dermatologie U heeft met uw arts afgesproken dat u binnenkort start met lichttherapie. U leest in deze brochure: wat lichttherapie inhoudt hoe

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/39182 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Miller, Sharon Title: Optimization of UV exposure schedules for tanning Issue Date:

Nadere informatie

Te veel zon is niet gezond

Te veel zon is niet gezond Te veel zon is niet gezond Dat beetje zon in Nederland... Als u zorgt voor de nodige bescherming, dan is de zon beslist ook goed voor u. In deze folder vindt u 10 tips om verstandig te zonnen. Veel mensen

Nadere informatie

Dagboekje voor de opvolging van uw behandeling

Dagboekje voor de opvolging van uw behandeling Dagboekje voor de opvolging van uw behandeling Dit boekje behoort toe aan Beste patiënt(e), Uw arts heeft u een geneesmiddel voorgeschreven ter behandeling van melanoom, een specifieke vorm van huidkanker.

Nadere informatie

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7 Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Bedoeld gebruik...4 Algemeen...4 Op de juiste wijze omgaan met batterijen...5 Nooit zelf repareren...5 Ingebruikname... 6 Inhoud verpakking controleren...6 Batterij plaatsen...6

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Code Combi K is een electronisch cijfer/combinatieslot voor VDS gekeurde toepassingen. Het slot heeft tweede code voor nood- en/of controle openingen. Voordat U

Nadere informatie

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model:

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 72-0405 SAFETY INSTRUCTIONS Nederlands Deze meter voldoet aan de IEC61010 veiligheidsmetingbehoefte. Verontreinigingsgraad 2, CAT III 600V. Lees de volgende

Nadere informatie

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding NL JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de NEDERLANDS

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4

Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4 ELEKTRONISCH SLOT MET MINSTENS 111.000.000 ECHTE INSTELMOGELIJKHEDEN Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4 Het elektronisch slot TeamLock 4 is een elektronisch sluitsysteem, waarin max. 64 openingscodes

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème BIJSLUITER TRETINOÏNE 0,1% crème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem Systeemoverzicht Bedraad systeem Standaard systeem voor een breed scala aan toepassingen zoals ruimte- en zoneregeling alsmede een verwarmen/koelen regeling. Het bedrade systeem is zowel toepasbaar voor

Nadere informatie

Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen

Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen Deluxe white Combi white Pure White XL Pure White waarom Sunshower? 1 Infrarood licht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn 2 Sunshower

Nadere informatie

Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid Verstandig omgaan met de zon Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Lichttherapie (UVB)

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Lichttherapie (UVB) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Lichttherapie (UVB) z 1 Lichttherapie Reeds lang is bekend dat zonlicht een gunstig effect heeft op verschillende huidziekten.

Nadere informatie

Wellness Gesichtssolarium. Wellness facial tanner. Bronzeur facial bien-être. Wellness gezichtsbruiner

Wellness Gesichtssolarium. Wellness facial tanner. Bronzeur facial bien-être. Wellness gezichtsbruiner Wellness Gesichtssolarium Wellness facial tanner Bronzeur facial bien-être Wellness gezichtsbruiner SC OKB 912 D 230 V ~ 50 Hz 440W 1 Opgelet: lees deze handleiding aandachtig en bewaar ze voor later gebruik.

Nadere informatie

ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET

ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET Factsheet ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET WAT IS HUIDKANKER? Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen, die in het omliggende weefsel kunnen ingroeien en via de bloed-of lymfbanen kunnen

Nadere informatie

Reinig de veiligheidshelm, het binnenwerk en zweetband regelmatig met zeep en lauw water.

Reinig de veiligheidshelm, het binnenwerk en zweetband regelmatig met zeep en lauw water. U HEBT EEN GOEDE KEUZE GEDAAN Voor optimale tevredenheid en resultaat bij gebruik van het produkt is het belangrijk de gehele gebruiksaanwijzing aandachtig door te lezen en de aanwijzingen en suggesties

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

ALISUN ZONNEAPPARATUUR

ALISUN ZONNEAPPARATUUR Zwembaden en Wellnessprojecten op maat Sun Sauna & Poolworld Molenveldweg 1 5953 KT REUVER Tel: 0774742707 WWW.SSPW.NL WWW.fit-wellnessshop.nl ALISUN ZONNEAPPARATUUR Wellness ~ alle aspecten die bijdragen

Nadere informatie

Instructies en gebruikershandleiding van de AirDeco line.

Instructies en gebruikershandleiding van de AirDeco line. Instructies en gebruikershandleiding van de AirDeco line. Werkingsprincipe. U heeft een Bioclimatic luchtzuivering apparaat aangeschaft, een volledig ontwikkeld kwaliteitsproduct uit Duitsland ontworpen

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: 120626 440 23 24 25 Belangrijke informatie: r Sluit het toestel enkel aan op een elektrische stroom met een netspanning van 230V~. r Zorg ervoor dat het luchtuitlaatrooster aan de achterkant niet verstopt

Nadere informatie

fact sheet zonneslimmescholenprogramma

fact sheet zonneslimmescholenprogramma 30 fact sheet zonneslimmescholenprogramma WAT IS HU IDKANKER? Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen. Die kunnen ingroeien in het omliggende weefsel en via de bloed-of lymfbanen uitzaaien naar

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8297 NL Gebruiksaanwijzing a b cd e g f h i Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389

Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389 Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389 1. LCD klok 2. LCD alcohol test 3. Aan-knop (POWER-knop) 4. Adem inhalator 5. Menu-knop (MODE-knop) 6. SET-knop 7. ADJ knop 8. Batterijklepje 9.

Nadere informatie

istorage datashur Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu

istorage datashur Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu istorage datashur Gebruikershandleiding Copyright istorage Limited 2011, 2012. Alle rechten voorbehouden. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft

Nadere informatie

Voice Board. Elektronische module voor gesproken weergave bij wasmachines en wasdrogers

Voice Board. Elektronische module voor gesproken weergave bij wasmachines en wasdrogers Voice Board Elektronische module voor gesproken weergave bij wasmachines en wasdrogers Inleiding Bij het Voice Board gaat het om elektronica voor gesproken weergave bij wasmachines en wasdrogers. Er worden

Nadere informatie

Lichttherapie. Afdeling Dermatologie. Locatie Purmerend/Volendam

Lichttherapie. Afdeling Dermatologie. Locatie Purmerend/Volendam Lichttherapie Afdeling Dermatologie Locatie Purmerend/Volendam Uw behandelend arts heeft u lichttherapie voorgeschreven. Lichttherapie wordt toegepast in de dermatologie voor de behandeling van huidaandoeningen

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi

Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi Antwoorden op veel gestelde technische vragen over de Sunshower Combi Dit document geeft antwoord op veelgestelde technische vragen over de Sunshower Combi. Mocht uw vraag onbeantwoord blijven, neem dan

Nadere informatie

Ambulante bloeddrukmeting (algemeen)

Ambulante bloeddrukmeting (algemeen) Ambulante bloeddrukmeting (algemeen) 2 Functieafdeling Locatie Delfzicht Melden bij: Functieafdeling zuil 8 (route H, locatie H.06) Datum :. Datum :.. : tijd: : tijd:.. Locatie Lucas Melden bij: zuil polikliniek

Nadere informatie

Lichttherapie UVA-1 Radboud universitair medisch centrum

Lichttherapie UVA-1 Radboud universitair medisch centrum Lichttherapie UVA-1 In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een afspraak te maken bij de afdeling Lichttherapie van het Radboudumc. Deze folder bevat informatie over therapie met langgolvig

Nadere informatie

UVB THERAPIE. Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie -

UVB THERAPIE. Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie - UVB THERAPIE Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie - Wat is UVB fototherapie? UVB (ultraviolet B) licht is een gedeelte van het natuurlijke

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw New Hair Revolution! Belangrijk: Lees deze gids voordat u de New Hair Revolution gaat gebruiken.

Gefeliciteerd met uw New Hair Revolution! Belangrijk: Lees deze gids voordat u de New Hair Revolution gaat gebruiken. Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met uw! Belangrijk: Lees deze gids voordat u de gaat gebruiken. Productomschrijving: De borstel is bedoeld voor gebruik thuis en werd professioneel ontwikkeld om, aan haaruitval

Nadere informatie

Art-No NL Handleiding

Art-No NL Handleiding Art-No. 18141 NL Handleiding Art-No. 18142 Digitale momentsleutel Art.nr. 18141 3/8 aandrijving, 17-170 Nm Art.nr. 18142 1/2 aandrijving, 20-200 Nm Handleiding Inhoud verpakking: Momentsleutel Batterijen,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Dail Easy Spraakgestuurde telefoonnummer kiezer

HANDLEIDING. Dail Easy Spraakgestuurde telefoonnummer kiezer HANDLEIDING Dail Easy Spraakgestuurde telefoonnummer kiezer Hartelijk dank voor uw aanschaf van de Dail Easy, wij hopen dat u plezier en gemak heeft dit hulpmiddel. - U hoeft niet meer op zoek naar uw

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen Patiënteninformatie Verstandig zonnen Inhoud Inleiding... 3 Zonnestraling... 3 Effecten van de zon... 4 Positieve effecten... 4 Negatieve effecten... 4 Wat kunt u doen om negatieve effecten van de zon

Nadere informatie

INFOBLAD ZON VERSTANDIG!

INFOBLAD ZON VERSTANDIG! INFOBLAD ZON VERSTANDIG! Pas op voor piekbelasting van de zon. Je huid wordt blootgesteld aan een hoge dosis UV- straling. Dit zorgt voor een grote kans op verbranding en daarmee een vergroot risico op

Nadere informatie

Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers

Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers Richtlijnen voor werkgevers Kunt u het buiten werken niet voorkomen? Neem advies over bescherming tegen de zon mee in trainingen over gezondheid en

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 Windbeveiliging Eolis 2 VOEDING 230 V - 50 Hz Pulsschakelaar Centralis IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de windbeveiliging

Nadere informatie

elero Lumo Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren!

elero Lumo Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren! Lumo elero Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309020 Nr. 18 100.3601/0604 Inhoudsopgave Aanwijzingen

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Lichttherapie (PUVA)

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Lichttherapie (PUVA) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Lichttherapie (PUVA) z 1 Lichttherapie Reeds lang is bekend dat zonlicht een gunstig effect heeft op verschillende huidziekten.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

Handleiding Safety Angel

Handleiding Safety Angel Handleiding Safety Angel 1. Introductie Bedankt voor uw aankoop van de Safety Angel. Het anti- verdrinkings en wegloopalarm voor kinderen. Wij hopen dat dit product volledig aan uw verwachtingen voldoet

Nadere informatie

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe 2 Gebruikershandleiding elektronisch slot met noodsleutel think safe Belangrijke aandachtspunten Lees de handleiding voordat u het elektronische

Nadere informatie

Dynamische microfoon WH-002A

Dynamische microfoon WH-002A G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 30 27 75 Dynamische microfoon WH-002A Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Zonnen 2 Zonnen De zomer komt er weer aan hallo zon! 8 7 6 5 1. Zit of lig je wel eens in de zon? 69% (n=539) 3 31% 1 Ja Nee Ja Af en toe Alleen

Nadere informatie

Straightener HP8333. Register your product and get support at NL Gebruiksaanwijzing

Straightener HP8333. Register your product and get support at  NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8333 NL Gebruiksaanwijzing e f d c b a Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Versie handleiding: 1.0 P a INLEIDING COMFORT-LUCHTGORDIJN MET CHIPS-REGELING 1.. Inleiding 1.1 Over deze aanvullende handleiding

Nadere informatie

COMPACTE STOPCONTACT DIMMER

COMPACTE STOPCONTACT DIMMER START-LINE ACC-250-LD GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70167 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE STOPCONTACT DIMMER Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2 HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding 9355495 Uitgave 2 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-2R conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Versie handleiding: 2.0 P a INLEIDING COMFORT-LUCHTGORDIJN MET CHIPS-REGELING 1.. Inleiding 1.1 Over deze aanvullende handleiding

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

SUNSHOWER DELUXE WHITE HANDLEIDING

SUNSHOWER DELUXE WHITE HANDLEIDING SUNSHOWER DELUXE WHITE HANDLEIDING 1 2 SUNSHOWER DELUXE WHITE NEDERLANDS 4 Standaard heeft u 2 jaar garantie op uw Sunshower Deluxe White. Ontvang 6 maanden extra garantie door uw Sunshower Deluxe White

Nadere informatie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming Inhoud 01 Zonnebescherming... 04 02 Natuurlijke bescherming... 04 03 Sneeuw, water, zand en kledij... 05 04 Wat kunt u zelf

Nadere informatie

OVER PH: HET METEN VAN PH IS NIET MOEILIJK, MAAR ER IS VEEL ONBEGRIP OVER DEZE METING. DAAROM: DE ANTWOORDEN OP UW VERZAMELDE VRAGEN.

OVER PH: HET METEN VAN PH IS NIET MOEILIJK, MAAR ER IS VEEL ONBEGRIP OVER DEZE METING. DAAROM: DE ANTWOORDEN OP UW VERZAMELDE VRAGEN. FREQUENTLY ASKED QUESTIONS OVER PH: HET METEN VAN PH IS NIET MOEILIJK, MAAR ER IS VEEL ONBEGRIP OVER DEZE METING. DAAROM: DE ANTWOORDEN OP UW VERZAMELDE VRAGEN. ---------------------------------------------

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from EM8621 Afstandsbediening EM8621 - Afstandsbediening 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING. closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging

SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING. closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging SANMEDI CIRCUMANI 6000+ / 6100+ / 6200+ / 6300+ closetzitting met onderdouche, föhn en geurafzuiging GEBRUIKSAANWIJZING AFSTANDSBEDIENING GEBRUIK AFSTANDSBEDIENING: Voor een duidelijker overzicht worden

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie  software-versie: 2. WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.20 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow T-1 gebruikershandleiding GEFELICITEERD!

Nadere informatie

Brandmeldcentrale BMC-V

Brandmeldcentrale BMC-V Brandmeldcentrale BMC-V Beknopte gebruikers handleiding Gebruiksaanwijzing voor brandmeldcentrale Handleiding / gebruik Logboek Handleiding onderhoud Versie 0805-1 Beknopte gebruiksaanwijzing Brandmeldcentrale

Nadere informatie

TIP Smeer uw rubbers in met vaseline dit verkleint de WWW.ROLLUIKEN-DISCOUNT.NL WWW.VERANDA-DISCOUNT.NL WWW.ROLLUIKEN-GOEDKOOP.NL

TIP Smeer uw rubbers in met vaseline dit verkleint de WWW.ROLLUIKEN-DISCOUNT.NL WWW.VERANDA-DISCOUNT.NL WWW.ROLLUIKEN-GOEDKOOP.NL BEDIENINGS- EN ONDERHOUDSHANDLEIDING (ELEKTRISCH) AANBEVELINGEN VOOR EEN LANG ROLLUIKLEVEN Leest U a.u.b voor de eerste bediening deze handleiding aandachtig door en let u vooral op de veiligheids-aanwijzingen.

Nadere informatie

Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen

Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen Sunshower, brengt al het goede van buiten naar binnen Sunshower brochure A4+def.indd 1 20-08-14 14:19 Deluxe white Combi white Pure White XL Pure White waarom Sunshower? 1 2 3 4 5 Infrarood licht ontspant,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR Verlichting: Aan / Uit / Dimmen A B C D * E F * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Verbind-knop B: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-3500 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70198 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

Performance Ratio. De Performance Ratio is één van de belangrijkste criteria voor de beoordeling van het rendement van een PVinstallatie.

Performance Ratio. De Performance Ratio is één van de belangrijkste criteria voor de beoordeling van het rendement van een PVinstallatie. Performance Ratio Een kwaliteitscriterium voor uw PV-installatie Inhoud De Performance Ratio is één van de belangrijkste criteria voor de beoordeling van het rendement van een PVinstallatie. Concreet verwijst

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL Beste plaats voor de piano en optimale omgevingsfactoren Om een piano of vleugel stabiel te houden en technische ongeregeldheden te voorkomen, is het van groot belang

Nadere informatie

Lichttherapie. Dermatologie. Met UV-A en UV-B licht

Lichttherapie. Dermatologie. Met UV-A en UV-B licht Dermatologie Lichttherapie Met UV-A en UV-B licht Inleiding U heeft in overleg met uw behandelend arts besloten om UVA of UVB lichttherapie te volgen. U krijgt hierover informatie van uw behandelend arts

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Handleiding Magneetroerder VOS-12039

Handleiding Magneetroerder VOS-12039 Handleiding Magneetroerder VOS-12039 3 6 8 7 1 2 5 4 Verklaring: 1. Aan/Uit schakelaar 2. Verwarmingsplaat 3. Temperatuursensor 4. Magneetroerstaafje (roervlo) 5. LED display en bedieningspaneel 6. Statief

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon terTER_

Patiënteninformatie. Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon terTER_ Patiënteninformatie Zonlicht en de huid Verstandig omgaan met de zon 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Verstandig omgaan met de zon 4 Wat is zonlicht? 4 Wat zijn de goede effecten van

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie