Gij die gehoor hebt gegeven aan Jezus uitnodiging Kom achter Mij aan, van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gij die gehoor hebt gegeven aan Jezus uitnodiging Kom achter Mij aan, van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen."

Transcriptie

1 ZONDAGSVIERINGEN derde zondag B (22/01/2012) Begroeting Gij die gehoor hebt gegeven aan Jezus uitnodiging Kom achter Mij aan, van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Natuurlijk is wat je gelooft van groot belang. Maar minstens zo belangrijk is hoe je gelooft. Geloven is niet zozeer een verstandsaangelegenheid. Het is allereerst een act van vertrouwen, vertrouwen stellen in Iemand, een liefhebbende overgave, je met heel je hart en heel je ziel en al je krachten gewonnen geven aan Hem, onze God. Het evangelie is de Goede Boodschap van God. Als ons geloof ons en anderen geen vreugde verschaft, als wij en anderen aan ons geloof geen deugd beleven, dan is er iets mis met ons geloven. Openingswoord 2 Bij het begin van zijn openbaar leven riep Jezus de mensen uit zijn omgeving op tot een nieuwe manier van leven. Hij nodigde hen uit met Hem mee te trekken en in het dagelijks contact met Hem, trouwe leerlingen en volgelingen te worden. Voor ons, die onszelf christenen noemen, blijft het een levensopgave de visie van Jezus in zijn geheel te aanvaarden en daarin trouw te volharden. naar Grimbergen Vergevingsmoment 1 Als wij er niet toe komen de weg van egoïsme de rug toe te keren en te kiezen voor de weg van echte naastenliefde, Heer, ontferm U dan over ons. De apostelen lieten zich roepen en wegroepen van alles wat ze tot dan toe belangrijk hadden gevonden. Als wij te vasthoudend zijn aan eigen comfort om zelfs maar te denken aan het Rijk Gods, Christus, ontferm U dan over ons. Als wij, als christenen, te weinig vreugde uitstralen,

2 rondom ons zo weinig blijheid brengen, als wij te weinig mensen van hoop zijn, Heer, ontferm U dan over ons. Moge God ons vergeven waarin wij zijn tekortgeschoten. Hij roept ons op tot een nieuw en ander leven, vandaag, morgen en alle dagen dat wij leven mogen. Amen. naar Levensecht Vergevingsmoment 2 Keren wij ons tot God, in wie geen verdeeldheid is. Heer, in een wereld waarin culturen en godsdiensten soms lijnrecht tegenover elkaar staan, bidden wij: breng ons samen van mens tot mens, van volk tot volk. Heer, ontferm U over ons. Heer, blijf ons oproepen, voorkom dat wij indommelen en deze wereld maar laten betijen. Help ons ja te zeggen op uw oproep. Christus, ontferm U over ons. Heer, hou ons alert als de zorgen van het leven ons dreigen te overrompelen. Maak ons ontvankelijk voor uw Woord dat leven geeft. Heer, ontferm U over ons. Moge de Heer van vrede en gerechtigheid ons genadig zijn. Moge zijn scheppend Woord ons maken tot mensen die vrede willen en vrede brengen. Amen. Lofprijzing Eer aan God in de hoge: eer aan de Vader die de oorsprong is, eer aan de Zoon die in de wereld kwam, eer aan de Geest: Hij maakt ons vrij. Eer aan God in de hoge en vrede op aarde: zondaars vinden bij Hem genade, zieken troost en geneest Hij, armen brengt Hij zijn blijde boodschap. Eer aan God in de hoge en vrede op aarde

3 door liefde onder de mensen. Liefde die de dood overwint, de tranen wegwist uit onze ogen en alles nieuw maakt. Amen. Openingsgebed 1 God en Vader, Gij hebt ons aan elkaar toevertrouwd. Zo wilt Gij uw trouw en uw zorg zichtbaar maken. Wij danken U voor de mensen om ons heen, voor hun zorg, hun steun en hun vriendschap. Zij leren ons dat uw Boodschap mensen bemoedigt. Geef ons diezelfde moed, diezelfde kracht om, op onze beurt, vreugde uit te dragen, verlossing te brengen en te helen. Zo zal uw Rijk werkelijkheid worden, een Rijk van vredevolle, blije mensen, zoals Gij het hebt gedroomd, destijds, nu, en in eeuwigheid. Amen. Openingsgebed 2 God, onze Vader, in Jezus kreeg uw Woord gestalte in onze wereld. Help ons om een juister beeld te krijgen van wat Hij deed, aandachtiger te luisteren naar wat Hij zei, en vooral, geef ons de moed om in zijn voetsporen te treden. Amen. Lezingen God wil het welzijn van alle mensen. Hij kijkt niet naar kleur of rijkdom, aanzien of afkomst. In de eerste lezing wordt de profeet Jonas geroepen om naar een heidense stad te gaan om de mensen daar erop te wijzen dat ze hun leven anders moeten inrichten. Het is verbazend te vernemen hoe mensen naar Gods Woord luisteren en ernaar handelen. Eerste lezing (Jona 3, ) Uit de profeet Jona 1 2 Het woord van de Heer werd voor de tweede maal tot Jona gericht: `Sta op, ga naar Nineve, de grote stad, en kondig haar aan wat Ik u te zeggen heb gegeven.

4 3 En Jona stond op en ging naar Nineve, zoals de Heer bevolen had. Nineve was een geweldig grote stad; drie dagen had men nodig om er doorheen te trekken. 4 Jona ging de stad in, één dagreis ver. Toen riep hij: `Veertig dagen nog, en Nineve wordt met de grond gelijk gemaakt! 5 Maar de Ninevieten zochten hun steun bij God; zij riepen een vasten uit en iedereen, van groot tot klein, trok boetekleren aan. 10 En God zag wat zij deden; Hij zag dat zij terugkwamen van hun slechte wegen. En God kreeg spijt dat Hij hen met dat onheil bedreigd had. Hij bracht het niet ten uitvoer. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (1 Korintiërs 7, 2931) Uit de eerste brief van de apostel Paulus aan de christenen van Korinte Broeders en zusters, 29 De tijd is kort. Laten daarom zij die een vrouw hebben, doen alsof zij er geen hadden; 30 zij die huilen, alsof zij niet huilden; zij die zich verheugen, alsof zij niet verheugd waren; zij die kopen, alsof zij geen eigenaar werden. 31 Zij die met het aardse omgaan, moeten er niet in opgaan, want de wereld die wij zien gaat voorbij. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Marcus 1,14-20) Uit het heilig evangelie van onze heer Jezus Christus volgens Marcus 14 Nadat Johannes gevangen genomen was, kwam Jezus in Galilea de goede boodschap van God verkondigen 15 en zei: `De tijd is rijp en het koninkrijk van God is ophanden. Bekeer u! Heb geloof in de goede boodschap. 16 Toen Hij eens langs het meer van Galilea liep, zag Hij Simon en Simons broer Andreas op het meer hun netten uitgooien; want het waren vissers. 17 Jezus sprak hen aan:

5 `Kom achter Mij aan, en Ik zal jullie tot vissers van mensen maken. 18 En meteen lieten ze de netten achter en volgden Hem. 19 Een eindje verder zag Hij Jakobus van Zebedeüs en zijn broer Johannes; ze waren in hun boot de netten aan het klaren. 20 Meteen riep Hij hen; en ze lieten hun vader Zebedeüs met zijn arbeiders in de boot achter en gingen achter Hem aan. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Ik geloof in God die leven geeft aan mensen, die ons koestert als zijn kinderen, en die er zal zijn al onze dagen Ik geloof in Jezus van Nazareth in wie God zichtbaar is geworden: mens onder de mensen voor mensen geleefd en gestorven, maar opgestaan ten leven. Ik geloof in Gods Geest die ons in beweging zet om te helen wat gebroken is, om te troosten wie te lijden heeft, om hoop te bieden aan wie vertwijfeld is. Hij brengt mensen samen in liefde. Ik geloof in de kerkgemeenschap geroepen om deze wereld van dienst te zijn. Ik geloof in het leven dat sterker is dan de dood. Amen. Voorbeden 1 God is er alles aan gelegen mensen gelukkig te zien. Daarom bidden we om ruimte waarin Hij zijn licht kan laten schijnen en zijn vrede mag aanreiken. Bidden we voor wie illusies nalopen, voor wie dreigen hun hart te verliezen aan wat vluchtig is. Dat zij oog krijgen voor Gods Licht dat al wat van waarde is, verlicht.

6 Bidden we voor wie gebukt gaan onder onterechte schuldgevoelens en zelfverwijt. Dat zij mensen ontmoeten die hen laten proeven van Gods barmhartigheid die bevrijdt. Bidden we voor hen tot wie Jezus zegt: Kom en volg Mij, voor onszelf dus. Dat wij erover durven nadenken hoe wij als geloofsgemeenschap Gods menslievendheid kunnen blijven uitdragen, hoe wij mensen kunnen blijven motiveren om te kiezen voor de zaak van Jezus, hoe wij woorden kunnen spreken die vreugde zaaien in de harten van mensen. Voorbeden 2 Heer God, opdat uw Blijde Boodschap voor elke mens hoopvol zou zijn en wij telkens weer in U de kracht zouden vinden om uw weg te gaan, vertrouwen wij U onze beden toe. Ga met ons mee naar die mensen die op zoek zijn naar een gids die hen nabij is in moeilijke momenten. Dat wij door onze aanwezigheid voor hen een hoopvol teken mogen zijn. Ga met ons mee naar die mensen die nood hebben aan een warme blik, een bemoedigend woord en een luisterend oor. Ga met ons mee, opdat wij altijd opnieuw bereid zouden zijn ons toe te vertrouwen aan uw Woord en waar het moet, andere en nieuwe wegen te gaan. Ga mee met allen die zich, in het spoor van Jezus van Nazareth, inzetten voor de zwakkeren in onze maatschappij. Dat zij de moed nooit opgeven. God, telkens weer zijn er mensen die zich toevertrouwen aan uw Woord en de kracht vinden om U te volgen. Laat hen uw nabijheid ervaren om zich blijvend te kunnen inzetten voor uw Rijk. Dat vragen wij U voor vandaag en alle dagen. Amen. naar Lovendegem Voorbeden 3 (internationale bidweek)

7 Leggen we onze vreugden en vragen, onze zorgen en ons verdriet bij mekaar om ze biddend aan God toe te vertrouwen. In deze internationale bidweek bidden we om eenheid en verbondenheid tussen belijders van verschillende religies. Moge zij steeds opnieuw putten uit de liefdesbron die God zijn mensen aanbiedt. Bidden we voor mensen en volkeren die met elkaar in onmin leven. Dat ze blijven geloven in toenadering en bereid zijn mee te werken aan verzoening. Bidden we voor allen die, in Jezus naam, van mensen houden. Dat ze zich laten voeden door Gods Goede Geest die waait overal waar Hij wil, in ons eigen midden, maar ook daarbuiten. Vooral om eensgezindheid bidden wij U, Vader. Blijf ons ombouwen tot uw volk, tot die ene mensenfamilie waarvoor Jezus heeft geleefd en waarvoor Hij gestorven is. Voor al deze intenties, voor al wat ons nauw aan het hart ligt, bidden wij: Gebed over de gaven 1 Goede God, Gij hebt ons geroepen rond de tafel van uw Zoon. Dankbaar bieden wij U onze gaven aan. Wij bidden U: moge zij ons omvormen tot goede volgelingen van Jezus Christus, onze Heer. Amen. Grimbergen Gebed over de gaven 2 God van het Verbond, Gij roept uw volk bijeen rond uw tafel. Laat de eenheid van dit brood en de vreugde van deze beker alle verdeeldheid uit ons midden wegnemen. Spreekt Gij uw scheppend Woord en maak ons tot het ene lichaam van uw Zoon Jezus die met U leeft in eeuwigheid. Amen.

8 Grimbergen Tafelgebed God, onze Vader, wij willen U danken voor al die mensen, die, door de eeuwen heen, uw oproep hebben gehoord en beantwoord. Wij danken U voor al die mannen en vrouwen die op stap zijn gegaan naar een betere wereld, naar de realisatie van uw rijk van vrede en gerechtigheid. Wij danken U voor hen die ons in vreugde en verdriet nabij zijn, voor hen die onbaatzuchtig weten te delen, voor de moedigen die het nooit opgeven. Wij kijken met bewondering op naar Jezus, omdat Hij ons uw droom voorgeleefd heeft hoe wij met elkaar kunnen omgaan armen kunnen helpen, bedroefden kunnen troosten, voor zieken kunnen zorgen en een hart kunnen hebben voor mensen die nergens meetellen. Om zijn voorbeeld, om de manier waarop Gij ons lief hebt willen wij U danken en zeggen daarom: Heilig, heilig, heilig God, onze Vader, die het vuur van uw liefde gelegd hebt in de harten van de mensen, hou dit in ons brandend. Zend ons uw Geest om te doen wat Jezus deed. Naar zijn voorbeeld zijn wij hier samen om het brood te delen met elkaar. Op die laatste avond waarop Hij zijn afscheid voorbereidde, nam Hij brood, zegende het, en deelde het met zijn leerlingen, zoals Hij zijn leven met hen had gedeeld. Toen zei Hij: Neem en eet dit is meer dan brood, dit is mijn leven, mijn liefde voor jullie, een leven lang. Zo nam Hij ook de beker met wijn, gevuld als teken van hun vriendschap. Hij gaf hem rond en zei: Neem en drink dit is meer dan wijn, dit is mijn leven, mijn liefde voor jullie, een leven lang. Vergeet dit niet en doe wat Ik u heb voorgedaan. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. God, wij danken U omdat Gij Jezus niet in de steek gelaten hebt,

9 maar Hem nieuw leven gegeven hebt voor altijd. Jezus heeft ons geleerd dat niemand groter liefde heeft dan Hij die zijn leven geeft voor de andere. Moge die boodschap in ons verder groeien. Zo kan in verbondenheid van de ene mens met de andere wereldwijd een nieuwe wereld ontstaan van vrede en vriendschap. Door Jezus en met Hem en in Hem moge zo Gods Rijk meer en meer gestalte krijgen, vandaag en alle dagen die komen tot in uw eeuwigheid. Amen. Onze Vader Kom achter Mij aan. Ik zal jullie tot vissers van mensen maken. Kom en bid met Mij, zoals Ik het u heb geleerd: Onze Vader Vergeef ons Heer, wanneer wij kronkelwegen gaan. Neem ons, in uw barmhartigheid, bij de hand en houd ons op de rechte weg. Maak ons hart onrustig wanneer wij dreigen de ogen te sluiten als mensen andere mensen onrecht aandoen. Geef ons rust en hoop wanneer wij opgesloten zitten in onszelf. Omdat Gij ons nabij wilt zijn mogen wij hoopvol wachten op de komst van Jezus Messias, uw Zoon. Want van u is het koninkrijk. Vredewens 1 Laat ons geen valse vrede zoeken. Laat ons niet zwijgen uit zelfbehoud, maar laat ons onze stem verheffen voor mensen aan wie onrecht wordt aangedaan of mensen die aan de kant staan. Leer ons zoeken naar gerechtigheid. Dan zal uw vrede over ons neerdalen en zult Gij ons één maken, Gij die leeft in eeuwigheid. Amen. En die vrede van de Heer zij altijd met U. En laten wij die vrede aan elkaar doorgeven. Vredewens 2 Heer, maak dat wij vredestichters mogen zijn, die eerder het goede bevestigen dan het kwade aanrekenen. Moge wij, daar waar we kunnen,

10 de eerste stap zetten om recht en verzoening te bewerken. Geef dat ook volkeren deze stappen zetten. Weest Gij onze Gids en ga ons voor. De vrede van de Heer zij altijd met u. En wensen wij elkaar die Godsvrede van harte toe. Lam Gods Communie In de gaven van brood en wijn schenkt God ons de kracht om ons telkens opnieuw te bekeren en steeds meer te denken en te leven in de Geest van Jezus Christus. Gelukkig allen die deelnemen aan de maaltijd van de Heer. Dit is het Lam Gods, dat wegneemt de zonden der wereld. Heer, ik ben niet waardig Bezinning 1 Zoals de nieuwe bloesem van de lente nog in de winterknop verborgen zit zo sluimert God in onze grijze dagen. Zijn liefde is de dageraad lang voor de dag begint. Jezus zei tot de vrienden: Laat je netten los, en laat je bootje achter op het water. Geloof dat God al bezig is. Hij breekt de winterknoppen van je leven open. En doet de koude ijslaag van het kwaad ontdooien. En waar je hart nog zwaar te moede was, breekt nu de blijdschap open. Laat je netten los Blijf niet verstrikt in alledaagse dingen. Laat God, in al zijn heerlijkheid, de felle lente van zijn leven in jouw korte leven doen ontspringen. Manu Verhulst Bezinning 2

11 Een mens wordt altijd geroepen vanuit zijn dagelijks bezig zijn. Vissen bijvoorbeeld, als hij een visser is. Lesgeven bijvoorbeeld, als je leraar bent. Autorijden bijvoorbeeld, als je als chauffeur je brood verdient. Als het daar waar je bezig bent, duidelijk wordt dat, in alles wat je doet, het steeds om mensen gaat, om het opvissen van mensen, het opvoeden tot betere mensen, het op weg helpen van mensen, dan is je roeping begonnen. Visser van mensen worden, zorgende mens voor mensen worden, zelf beter mens worden Daar gaat het om in elke roeping. Wie dat echt wil beleven zal veel achterlaten, maar krijgt veel in de plaats. Slotgebed 1 Kom Vader, hou ons de hand boven het hoofd en wij zullen leven. Kom Heer Jezus, wees ons nabij, opdat ook wij bij U zouden zijn met heel ons hart, één en onverdeeld. Kom H. Geest, vernieuw onze geest met uw vuur, uw licht, uw kracht, uw liefde. Geef onze aarde een nieuw gezicht, God, en moge wij, uw kerkvolk, de wereld daarin voorgaan. Amen. Slotgebed 2 Kom en volg Mij, maar je bent niet verplicht om op mijn uitnodiging in te gaan zegt God. Je bent vrij om te beslissen of je Jezus levensstijl wel of niet overneemt. Maar voordat je een besluit neemt moet je één ding weten: als je leerling van Hem wil zijn, als je in zijn voetsporen wil gaan, kan je dat niet af en toe of voor een tijdje of voor een bepaald segment van je leven.

12 Als je aan Hem je ja-woord geeft dan is dat voor honderd procent, net als bij Jacobus en Johannes. Zij lieten zelfs hun vader achter om Jezus te volgen! Wat of wie wil jij achterlaten op je zoektocht naar geluk? naar Erwin Roosen Zending en zegen Als wij Hem willen volgen, zal de Heer mensenvissers van ons maken, blije mensen, vreugdezaaiers, boodschappers van het Goede Nieuws dat heelt, bemoedigt, verlost. Daartoe wil God ons zegenen en bewaren: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Begroeting. Laten wij hier samen zijn in de naam van onze God + die ons Licht is, van Jezus die ons roept en van de Geest die ons één maakt. Amen.

Begroeting. Laten wij hier samen zijn in de naam van onze God + die ons Licht is, van Jezus die ons roept en van de Geest die ons één maakt. Amen. 25 01 2015 Begroeting Laten wij hier samen zijn in de naam van onze God + die ons Licht is, van Jezus die ons roept en van de Geest die ons één maakt. Amen. Openingswoord 1 Zoveel verschillende levensopvattingen,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) januari 2018 Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) 20-21 januari 2018 De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij; bekeert u en gelooft in de Blijde Boodschap." [Mc1,15] Intredelied: Jezus, die

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN derde zondag A (23/01/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN derde zondag A (23/01/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN derde zondag A (23/01/2011) Begroeting Wij groeten elkaar van harte in de naam van onze God, + de Vader, die ons licht is; Jezus, die ons roept en de heilige Geest, die ons tot eenheid

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting Laten we dit samenzijn plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vorige zondag hoorden

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting Welkom op deze eerste samenkomst sinds de herdenking van de verrijzenis van onze Heer. Moge Hij dit samenzijn zegenen: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Welkom in deze viering waarin wij met elkaar luisteren naar woorden die ons aanzetten tot nadenken over ons zelf en over klaar staan voor de ander. Wij komen

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN vijfde zondag A (6/02/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN vijfde zondag A (6/02/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN vijfde zondag A (6/02/2011) Begroeting Jij bent het zout der aarde, zegt Jezus. Jij, zoals je bent, gewoon en alledaags, je hoort er bij met je lach en je verdriet. Laat zien wat je te

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 15 06 2014 Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij dit kruisteken maken bevestigen wij ons

Nadere informatie

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING 2014 2015 WELKOM Iemand: Welkom in deze viering waarin wij met elkaar gaan luisteren naar woorden. Woorden die ons aanzetten tot nadenken over onszelf, wat wij kunnen en

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (20 01 2008 ) Begroeting Laten wij dit samenzijn rond het altaar van de Heer plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Openingswoord Toen Johannes de Doper zag dat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

3e zondag door het jaar A 2008

3e zondag door het jaar A 2008 3e zondag door het jaar A 2008 (27 01 2008 ) Begroeting U die gehoor hebt gegeven aan Jezus' uitnodiging 'Kom en volg Mij', van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 2 oktober 2016 27 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 775 Die licht is, bron van leven is Verwelkoming en kruisteken L. Welkom in deze eerste weekendviering van oktober. Van oudsher is oktober

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN achtste zondag A (27/02/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN achtste zondag A (27/02/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN achtste zondag A (27/02/2011) Begroeting Kom bij Mij, gij die belast en beladen en beladen zijt en Ik zal u verlichting schenken zei Jezus. Die uitnodiging geldt ook voor iedereen die

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Heer, geef ons meer geloof

Heer, geef ons meer geloof PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar C 1 en 2 oktober 2016 Heer, geef ons meer geloof Intredelied: Gij, dienaars aan de Heer gewijd (ZJ 529, 1+2) Gij, dienaars aan de Heer gewijd, zegent

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (25 05 2008 ) Begroeting Kom bij Mij, gij die belast en beladen en beladen zijt en Ik zal u verlichting schenken zei Jezus. Die uitnodiging geldt ook voor iedereen die zijn zorgen even ter zijde wil schuiven

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen.

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. Openingswoord In zijn laatste woorden tot zijn leerlingen windt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (03 06 2007) Begroeting God, + de Vader in de hemel, is onze sterkte, Hij spreekt ons toe door zijn Zoon, Hij begeleidt ons met zijn Geest, die in ons de Jezusmentaliteit

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Om de Eerste van ons allen die uit de dood is opgestaan, dankbaar te gedenken zijn wij hier samen in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Vandaag krijgen

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

De sleutels van het koninkrijk

De sleutels van het koninkrijk De sleutels van het koninkrijk Viering rond Woord en Brood met arel Vanderbeke Ten Bos, zondag 24 augustus 2014 ALLES BEGON MET GOD (Boone A. en Ducatteeuw Mia) Alles begon met God, het water en het licht

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie (27 12 2009) Begroeting Tweede keer hier samen in een drie dagen. Maar daarom niet minder welkom rond het altaar van de Heer in de naam van + de Vader, de Zoon en

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C (26 05 2013) Begroeting Vandaag herkennen wij in God drie gezichten: wij vieren de drie-eenheid van onze God. Wat dat betekent, daarover zullen wij in deze viering nadenken

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting Waar twee of drie in mijn naam samenzijn daar ben Ik in hun midden als + Vader, Zoon en heilige. Geest. Amen. Openingswoord 1 Wie aan

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 22 01 2017 Begroeting Gij die gehoor hebt gegeven aan Jezus uitnodiging Kom en volg Mij, van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Na de doop door Johannes

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting Waar mensen in mijn naam samenkomen, zegt de Heer, daar ben Ik in hun midden. Moge Hij hier met ons zijn als + Vader, Zoon en heilige

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag C (2/05/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag C (2/05/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag C (2/05/2010) Begroeting Stellen wij ons onder de bescherming van God die voor ons wil zijn: + Vader, Zoon en heilige Geest. Amen. Openingswoord Als jullie de liefde

Nadere informatie

Viering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze liturgiemap is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160 Brussel 02

Nadere informatie