December Ik hoop iedereen op 9 januari gezond en wel op school te zien en wens iedereen gezellige feestdagen en een positief 2017!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "December Ik hoop iedereen op 9 januari gezond en wel op school te zien en wens iedereen gezellige feestdagen en een positief 2017!"

Transcriptie

1 December In de laatste schoolweek van 2016 hebben de leerlingen van Vakcollege Maarsbergen laten zien dat ze wat voor anderen overhebben tijdens de DoeGoed week. Zo heeft de onderbouw aan de militairen in oorlogsgebieden een kaartje gestuurd. Een hart onder de riem van onze leerlingen. In de bovenbouw zijn er leerlingen die oog hebben voor de ouderen in onze samenleving die ook af en toe een hart onder de riem nodig hebben. Zij hebben heerlijke kerststollen gebakken en deze uitgedeeld. Het bracht een lach op de gezichten. Onze leerlingen hebben daadwerkelijk goed gedaan deze laatste week. Maar niet alleen de laatste week is er goed gedaan. De leerlingen hebben deze laatste periode hard gewerkt om alle toetsen te leren en te maken. Het was dan ook meer dan verdiend om het jaar af te sluiten met een spetterend kerstgala. Ieder jaar weer een enorm feest voor zowel leerlingen als docenten. Het jaar 2016 is bijna afgelopen. En na het harde werken de afgelopen tijd komen er twee vakantieweken aan waarin we allemaal kunnen uitrusten, zodat we in januari weer met volle kracht vooruit kunnen. Ik hoop iedereen op 9 januari gezond en wel op school te zien en wens iedereen gezellige feestdagen en een positief 2017! Jenny Oldenhuis Directeur Vakcollege Maarsbergen

2 Algemeen nieuws Kerstgala 2016 Kerstrapport De tweede periode zit er na heel hard werken op. Op het vandaag uitgereikte kerstrapport kunt u zien hoe uw zoon/dochter ervoor staat. We hopen dat iedereen, ook al is het resultaat niet helemaal goed, complimentjes krijgt voor het gedane werk en dat als stimulans ziet om het nog beter te gaan doen in de tweede helft van het schooljaar. DoeGoed week Op donderdag 22 december 2016 werd het jaarlijkse kerstgala gehouden. Dit is voor alle leerlingen van de school, onderbouw en bovenbouw de gelegenheid om in galakleding te feesten. En zoals het bij een echt gala hoort; werden ook een koning en koningin gekozen. Na diep beraad werden vanwege hun feestelijke kleding unaniem gekozen: Brian de Kruif en Kim Wildeman. Zij werden onder luid applaus op het podium gekroond. Het kerstgala wordt ieder jaar voor en door leerlingen georganiseerd. Tijdens het kerstgala stonden leerlingen en oud-leerlingen van onze school achter de knoppen. Zij zorgden ervoor dat iedereen lekker kon dansen. Ook de licht en lasershow werd verzorgd door (oud-) leerlingen. Het was een geweldig kerstgala. Dat was ook te merken aan de opmerkingen tijdens het kerstontbijt op school: Het was echt een superleuke avond! Volgend jaar ga ik weer! Tijdens de DoeGoed week hebben de leerlingen van Vakcollege Maarsbergen iets goeds gedaan voor anderen. Zo hebben leerlingen van 4 HB&R verse, zelfgebakken kerststollen naar ouderen in de dagopvang gebracht. Dit werd erg gewaardeerd. Onze leerlingen brachten wat licht in de donkere dagen voor Kerst. Periode 3 Na de kerstvakantie, op maandag 9 januari, start periode 3. Deze periode duurt tot 23 maart In periode 3 kunnen toetsen en opdrachten van periode 2 nog worden herkanst in overleg met de docent. Aan het einde van periode 3 wordt Magister weer afgesloten. U kunt dan in Magister zien hoe uw zoon/dochter ervoor staat.

3 Maandag 9 januari Het jaar 2017 beginnen we op school met een nieuwjaarsontbijt voor het personeel. De leerlingen worden dan ook pas het 3 e uur, om uur, op school verwacht volgens het rooster dat dan geldt. Houd het rooster goed in de gaten, want dit verandert per 9 januari. Racerooster Op dinsdag 10 januari is er een leerlingbespreking voor alle leerjaren. Om te zorgen dat het docententeam deze middag genoeg tijd heeft om de leerlingen te kunnen bespreken, zijn er in de ochtend verkorte lesuren van 40 minuten: 1 e 08:25-09:05 uur 2 e 09:05-09:45 uur Pauze 3 e 10:00-10:40 uur 4 e 10:40-11:20 uur Pauze 5 e 11:50-12:30 uur 6 e 12:30-13:10 uur Pauze 7 e 13:25-14:05 uur 8 e 14:05-14:45 uur Leerlingbespreking Tijdens de leerlingbespreking op dinsdag 10 januari 2017 zullen we in het docententeam bespreken wat de mogelijke problemen bij individuele leerlingen zijn en welk plan van aanpak er moet komen om problemen, zoals onvoldoendes en achterstanden, aan te pakken. In dit plan wordt duidelijk wat de school, de leerling en de ouders kunnen doen. Dit plan van aanpak wordt met u besproken tijdens de ouderavond. Ouderavond Op maandag 16 januari zijn er 10-minutengesprekken met de mentor. U krijgt na de kerstvakantie een uitnodiging hiervoor. U kunt zelf aangeven of u gebruik wilt maken van deze gespreksmogelijkheid door het strookje in te vullen of dit per aan de mentor door te geven. De mentor kan u ook uitnodigen. Dit zal zeker het geval zijn als er een plan van aanpak voor uw kind nodig is, want tijdens deze ouderavond wordt ook het plan van aanpak besproken. Ook onze leerlingen worden bij dit gesprek verwacht. Het gaat tenslotte om hen. Open Huis: zaterdag 21 januari Op zaterdag 21 januari staan de deuren van Vakcollege Maarsbergen van uur open voor alle leerlingen uit groep 7 en 8, hun ouders en andere belangstellenden. We laten dan zien dat we de leukste school van Nederland zijn en dat leerlingen hier leren door te doen. Nieuw meerjarenbeleidsplan voor de school Het Vakcollege Maarsbergen maakt deel uit van de Openbare ScholenGroep (OSG) Schoonoord. Voor deze scholengroep moet een nieuw meerjarenplan worden gemaakt voor de periode Hierin wordt het beleid voor de komende jaren uitgestippeld. Dit plan is dus belangrijk voor de toekomst van onze school. Het bestuur van OSG Schoonoord en de directie van het Vakcollege willen graag medewerkers, ouders en leerlingen betrekken bij het meedenken over dit nieuwe meerjarenplan. Hiertoe wordt er op dinsdag 24 januari a.s. van 17:00 19:00 uur op onze school een sessie georganiseerd (incl. diner). U als ouder bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Graag opgeven vóór 17 januari 2017 bij mevrouw Oldenhuis, oldenhuis@vakcollege-osgs.nl.

4 Nieuws uit de brugklas Online veiligheid In november en december hebben we extra aandacht besteed aan het gebruik van sociale media door de lessen bij de mentor, een gastles van HALT en als slot van dit project de voorstelling i-social. Theatergroep Zwerm speelde de voorstelling in de klas. Aansluitend gingen de acteurs met de leerlingen in gesprek over het onderwerp. Voor een idee wat de voorstelling inhield kunt u deze links bekijken: Vakroute DoeGoed week In de klas hebben we het over de vele conflictsituaties op dit moment in de wereld en wat Nederland daarin kan betekenen. We hebben het onder andere over de Verenigde Naties, de vredesmacht en vredesmissies. Vrijdag gaan de brugklassers een mooie kaart maken met een nieuwjaarswens voor militairen die met de feestdagen niet thuis kunnen zijn. Deze kaarten worden verstuurd naar het ministerie van Defensie. Vandaar worden ze doorgestuurd naar militairen in bijvoorbeeld Mali en Afghanistan. Wij hebben contact gehad met het ministerie van Defensie en kregen te horen dat deze actie zeer wordt gewaardeerd. Alle brugklassers hebben hun keuze voor een vakroute gemaakt. Er kozen 61 leerlingen voor Techniek, en 38 leerlingen hebben gekozen voor Mens&Dienstverlenen. Twee leerlingen weten het nog niet zeker. Die volgen lessen in beide vakroutes en maken later hun keuze. Voor de vakroutelessen maken we nieuwe lesgroepen: 1.1 en 1.4 worden samengevoegd en 1.2, 1.3 en 1.5 ook. Op deze manier zijn alle lesgroepen ongeveer 20 leerlingen. In januari krijgen de leerlingen hierdoor een nieuw lesrooster!

5 Nieuws uit klas 2 Online veiligheid In november en december hebben we extra aandacht besteed aan het gebruik van sociale media door de lessen bij de mentor, een gastles van HALT en als slot van dit project de voorstelling i-social. Theatergroep Zwerm speelde de voorstelling in de klas. Aansluitend gingen de acteurs met de leerlingen in gesprek over het onderwerp. Voor een idee wat de voorstelling inhield kunt u deze links bekijken: Uitstroomprofiel De leerlingen van klas 2 hebben het uitstroomprofiel/of de specialisatie van hun vakrichting gekozen. Hierdoor krijgen de leerlingen ook een nieuw rooster. Dit nieuwe rooster start na de kerstvakantie. Kijk dus goed in Magister voor de start van de nieuwe periode.

6 Nieuws uit klas 3 en 4 Klas 3 Uitstroomprofiel De leerlingen van klas 3 hebben het uitstroomprofiel/of de specialisatie van hun vakrichting gekozen. Hierdoor krijgen de leerlingen ook een nieuw rooster. Dit nieuwe rooster start na de kerstvakantie. Kijk dus goed in Magister voor de start van de nieuwe periode. Werkweek In de laatste schoolweek van het jaar wordt door het Vakcollege Maarsbergen een werkweek georganiseerd voor de leerlingen van klas 3. U heeft hier vast weleens enthousiaste verhalen over gehoord. De leerlingen kunnen naar Londen of de Luxemburgse Ardennen. Voor de leerlingen is deze week spannend. In sommige gevallen gaan ze voor het eerst naar het buitenland en slapen ze met een vriendje of vriendinnetje in een Engels gastgezin. Of ze kamperen voor het eerst met een grote groep in tentjes. Er is ook een thuisprogramma voor leerlingen die om wat voor reden dan ook niet mee kunnen naar het buitenland. Hoewel de werkweek pas eind juni 2017 plaatsvindt, begrijpt u dat we vroeg met het organiseren, plannen en het maken van afspraken moeten starten. Om dat goed te laten verlopen beginnen we vroeg met de voorlichting. De leerlingen van klas 3 hebben vanochtend de eerste voorlichting op school gehad. In het keuzeboekje staat beschreven wat er in de diverse werkweken wordt gedaan. Er moet wel een 2 e keuze worden gemaakt, omdat het kan zijn dat een werkweek vol zit. De kosten voor de werkweek zijn afhankelijk van de keuze vanaf 70,- tot 300,-. U kunt bij de keuze aangeven of u in termijnen betaalt of dat u het bedrag voor de werkweek in één keer betaalt. Rekentoets Na de kerstvakantie worden de rekentoetsen, 2F of 3F, afgenomen. Het rooster hiervoor volgt nog. Kijk hiervoor ook op de ELO bij Examenkandidaten. Klas 4 Stageweek Van 23 januari tot en met 27 januari 2017 is de tweede stageweek voor de leerlingen van de 4 e klas. Deze week volgen ze niet de reguliere lessen, maar doen ze ervaring op in hun vakgebied. Op maandag 30 januari gaan we verder met het examenprogramma op school. Wat gaat uw zoon of dochter na het vmbo doen? De feestdagen staan weer voor de deur. Toch wil ik u, als decaan, tijdens de feestdagen wat huiswerk geven. Voor 1 april dient uw zoon of dochter te zijn ingeschreven voor de vervolgopleiding na het vmbo. Dat lijkt ver weg maar over enkele weken is het nog maar 3 maanden. Voor 1 april inschrijven geeft recht op plaatsing. Tijdens de mentorlessen van de 4 e klas zijn de mentoren hier ook mee bezig. Diverse mbo/roc s zijn druk met de open dagen voor de komende maanden. Veel van deze open dagen zijn in januari en februari. Het huiswerk is dus : Om met uw zoon of dochter rond de tafel te gaan zitten. - Welke opleiding wil uw zoon of dochter gaan doen na het vmbo? - Gaat u met uw zoon of dochter naar één of meerdere open dagen? Ook zijn er mbo/ roc s met oriëntatie / workshop dagen. Dit gaat via: Met de inlogcode van Intergrip kunnen leerlingen zich aanmelden. Tevens dient uw zoon of dochter het Digitale Doorstroom Dossier in te vullen. Dit DDD dient ook in zijn geheel te worden ingevuld. De mentor zal de leerlingen hiermee helpen. Heeft u vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dit graag. Kortom fijne en toekomstgerichte feestdagen. Cees Oosterheerd

7 Agenda 9-1 1e en 2e uur lesvrij! 9-1 Start nieuw lesrooster! 9-1 t/m 23-3 Periode Racerooster :15-17:00 Leerlingbespreking cijfers 1 t/m 4 + plan van aanpak ( ) 10 t/m e afnameperiode Rekentoets 2F :00-21:30 Ouderavond klas 1 t/m 4 + bespreken plan van aanpak :30-13:30 OPEN DAG 23 t/m 27-1 Stage klas 4: tweede stageweek :00-19:00 Bijeenkomst beleidsplan

21 december December

21 december December 21 december 2017 December Het jaar 2017 is bijna afgelopen en in de laatste schoolweek van dit jaar is er nog hard gewerkt op Vakcollege Maarsbergen. De leerlingen hebben hun best gedaan om alle toetsen

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s),

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s), 7 december 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We vinden de veiligheid van onze leerlingen heel erg belangrijk. Zeker in deze donkere dagen voor kerst is het een noodzaak dat kinderen zichtbaar zijn op

Nadere informatie

Vakantie. 23 febrruari 2018

Vakantie. 23 febrruari 2018 23 febrruari 2018 Vakantie Inmiddels zijn onze examenkandidaten weer veilig terug van een fantastische reis naar de sneeuw in Oostenrijk. Hoewel de busreis lang duurde, hebben de leerlingen en de begeleidende

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), ~

Geachte ouder(s)/verzorger(s), ~ Oktober 2015 Pagina 2 Info uit de brugklas Cijfers in magister Pagina 3 Het rekenonderwijs Scholierencongres LAKS Stage Met de bus Pagina 4 De gezonde kantine Belangrijke data Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN:

INHOUD VAN DIT BULLETIN: infobulletin 6 OUDERS / LEERLINGEN (schooljaar 2018-2019) In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Heythuysen

Nadere informatie

Trots op onze talenten

Trots op onze talenten 24 februari 2017 Trots op onze talenten Iedereen weet het natuurlijk al, onze school is rijk aan talenten. Maar het is natuurlijk ontzettend leuk en bijzonder dat dit ook gezien en gewaardeerd wordt bij

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Start schooljaar

Start schooljaar 31 augustus 2018 Start schooljaar 2018-2019 Op dinsdag 28 augustus is het schooljaar 2018-2019 voor uw kind begonnen op Vakcollege Maarsbergen. Helaas was er deze eerste schoolweek meteen afschuwelijk

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 06

INFORMATIEBULLETIN 06 INFORMATIEBULLETIN 06 Gepubliceerd op 14-12-2018 Bekijk hier het zesde informatiebulletin van dit schooljaar 0 0 Delen (/) SINT URSULA HEYTHUYSEN Tel. 0475-492 088 heythuysen@ursula.nl (mailto:heythuysen@ursula.nl)

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

Week 1. APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00. Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00

Week 1. APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00. Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00 Week 1 ma 22 aug APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00 Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00 Kennismaking met mentor - klas 2 9:00 9:30 Kennismaking met mentor - klas 1 9:30 10:00

Nadere informatie

29 september Geachte ouder(s)/verzorger(s),

29 september Geachte ouder(s)/verzorger(s), 29 september 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Een school is niet alleen een plek om te leren, lessen te volgen en een diploma te halen. Op school maak je ook vrienden en word je gevormd als mens. Gelukkig

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

2 juni Examens

2 juni Examens 2 juni 2017 Examens Na hard werken door leerlingen én docenten zijn de eindexamens weer achter de rug. Op vrijdag 12 mei begon het met het examen Nederlands en vandaag zijn de laatste praktijkexamens afgenomen.

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL.

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL. VMBO BBL KBL TL Zuiderlicht College Karel du Jardinstraat 54 Amsterdam Zuiderlicht College vrijdag 26 januari 2018 19:00 tot 22:00 uur Open HUIS zaterdag 10 februari 2018 10:00 tot 13:00 uur LESMIDDAGEN

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2017-2018 Aflevering 4 30 november 2017 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster december 1 en 4 dec Kl 1-2-3: leerlingen ontvangen CR 1 4, 6 en 7 dec Kl 1-2-3-4 ouderavond 21-dec

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo 31 AUGUSTUS 2012 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 34 35 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

AUGUSTUS Ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS Ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Nummer 2 november 2015

Nummer 2 november 2015 Nummer 2 november 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord De Weddenschap Go4it beroepenmanifestatie (klas R2a-R2b-R2c) Voorlichting VHTO meiden uit 3TL Nieuws vanuit de Franse les Praktische zaken

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

WEEK 51 DECEMBER TIJDSTIP

WEEK 51 DECEMBER TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie december WEEK 51 DECEMBER TIJDSTIP Maandag 17 Inleveren profielwerkstuk H5/V6 Dinsdag 18 Excursie Concertgebouw Mu H5/V6 08.00-13.00 Alles is techniek Experience M2 'workshop aikido+techniek'

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Het onderwijs leert. Maart Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Het onderwijs leert. Maart Geachte ouder(s)/verzorger(s), Maart 2016 Het onderwijs leert Geachte ouder(s)/verzorger(s), Met ons onderwijs proberen wij leerlingen te leren zich aan te passen aan de veranderende samenleving. Maar wat als die verandering niet zo

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief groene vo januari 2015

Nieuwsbrief groene vo januari 2015 Nieuwsbrief groene vo januari 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1 t/m 4 van De Groene Welle in Zwolle. Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar, waarin we u informeren

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van klas 4

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van klas 4 Kempenhorst College Welkom op de ouderavond van klas 4 Algemene informatie De heer Mol, teamleider Programma Aandachtspunten bovenbouw en Examenzaken De heer Van der Steen, teamleider / plv. voorzitter

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Nummer 4 januari 2019

Nummer 4 januari 2019 Nummer 4 januari 2019 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Prognosebrief Keuzevakken in 3TL extra ouderavond 2TL Aanvragen bijzonder verlof Schoolonderzoeken 4TL Stageweek 3TL Vakkenvoorlichting 3 havo

Nadere informatie

Jaarplan VMBO augustus

Jaarplan VMBO augustus Jaarplan VMBO 2016-2017 augustus weeknummer 31 32 33 34 35 schoolweek 0 1 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie School open Start lessen (periode 1) maandag 1 8 15 22 MTV 10.00 uur 12.00 uur 29 -Centrale

Nadere informatie

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Programma: 19.15 19.30 uur : inloop met koffie/thee 19.30 19.45 uur : informatie met betrekking tot de examens door Hans 19.45-20.00 uur : decanaat;

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Jij bent nu

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN:

INHOUD VAN DIT BULLETIN: infobulletin 7 OUDERS / LEERLINGEN (schooljaar 2018-2019) In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Heythuysen

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster 2017 2018 nummer 6 23 februari 2018 Agenda zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart Dinsdag 13 maart Dinsdag 20 t/m donderdag 22 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Ouderavond derde klassen. Dinsdag 2 oktober 2018

Ouderavond derde klassen. Dinsdag 2 oktober 2018 Ouderavond derde klassen Dinsdag 2 oktober 2018 1 Programma Opening De rekentoets Verzuim Informatie over het derde leerjaar Pauze Informatie over de werkweek Kennismaken met de mentoren Mentoren 3A mw.

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2018-2019 wk datum NB di. 28/8 en do. 30/8 school open 36 maandag 3 september dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september vrijdag 7 september Start personeel - welkom 9.00

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Weekbericht 14 Maastricht, 16 april Belangrijke data

Weekbericht 14 Maastricht, 16 april Belangrijke data Weekbericht 14 Maastricht, 16 april 2019 Belangrijke data dag datum activiteiten dinsdag 16-apr Culturele avond klas 11 & 12 woensdag 17-apr Infoavond eindreis en voorlichting centraal examens vrijdag

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), 25-11-2016 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Met Sinterklaas in het land en de Kerstman voor de deur weten we dat de helft van het schooljaar er bijna op zit. In deze laatste weken zijn er echter nog belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Stralende ster. Gert ten Hove

Stralende ster. Gert ten Hove Stralende ster Met Kerst staan sterren centraal. De afgelopen weken hebben we veel sterren voorbij zien gaan die min of meer straalden. Veel aandacht is er in de media geweest voor Gordon. Een tv-ster

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

Klas 4. Informatie bovenbouw

Klas 4. Informatie bovenbouw Klas 4 Informatie bovenbouw Inhoud Mentor Absentie Magister PTA Uitslag examen Studie-uren Gang van zaken bij toetsen Rol van de Mentor aanspreekpunt voor leerling en ouder controleren en bespreken van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok versie 011 dag voor ouders en personeel rooster 21 aug maandag vakantie vrij 22 aug dinsdag vakantie vrij 23 aug woensdag vakantie vrij 24 aug donderdag vakantie vrij 25 aug vrijdag vakantie vrij 26 aug

Nadere informatie