Nummer 4 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 4 januari 2019"

Transcriptie

1 Nummer 4 januari 2019 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Prognosebrief Keuzevakken in 3TL extra ouderavond 2TL Aanvragen bijzonder verlof Schoolonderzoeken 4TL Stageweek 3TL Vakkenvoorlichting 3 havo Praktische zaken Belangrijke data Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Na 6,5 jaren met heel veel plezier op het Groene Hart Rijnwoude gewerkt te hebben, begin ik op 4 februari aanstaande aan mijn nieuwe uitdaging op het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Met een gerust hart en een zeer tevreden gevoel laat ik Rijnwoude achter. De afgelopen jaren hebben we ons prima gemanifesteerd en onderscheiden tussen alle andere scholen in de regio. Met het maken van duidelijke keuzes wat we wel en niet aanbieden, zijn we gestaag gegroeid naar een stabiel aantal van ongeveer 360 leerlingen. De onderzoeken onder de leerlingen, ouders en medewerkers laten zien dat er een ruime mate van tevredenheid is. 1 februari aanstaande zullen we tijdens ons Open Huis Rijnwoude weer duidelijk en transparant presenteren, maar we constateren dat dit ook maar een momentopname is. De beste ambassadeurs zijn onze leerlingen en ouders. Na een spetterend kerstgala en een indrukwekkende kerstviering hebben de leerlingen en medewerkers een welverdiende kerstvakantie gehad. Gelukkig hebben we veel positieve berichten mogen ontvangen. Leerlingen hebben bijvoorbeeld veel geslapen, gewerkt en zijn op vakantie geweest.

2 Helaas hebben we ook enige berichten ontvangen van ouders en leerlingen, die een heftige mededeling hebben gehad of gebeurtenis hebben moeten meemaken. Wij wensen deze leerlingen en ouders heel veel sterkte en kracht toe. Dit ouderbulletin staat weer boordevol nuttige informatie! Doe er uw voordeel mee! Als laatste wil ik u bedanken voor de prettige samenwerking en wellicht tot ziens. Met vriendelijke groet, André Hol - Vestigingsdirecteur Rijnwoude Prognosebrief bij het tweede rapport De leerlingen zijn weer hard aan het werk. Goed om te zien. In maart krijgen de leerlingen hun tweede rapport. Ook dit jaar zal er een prognosebrief bij zitten. Deze prognose geeft een beeld welke verwachting wij hebben voor komend schooljaar. We werken bij de prognoses met een percentage. Op het moment dat we 100% hebben aangegeven, gaan we ervan uit het genoemde niveau haalbaar is in het volgende leerjaar. Bij 70% en 30% gaan we ervan uit dat uw zoon/dochter het genoemde niveau moet kunnen halen, maar dat er nog enige twijfel is. Bij 50% en 50% hebben we als docententeam geen duidelijke uitspraak kunnen doen en moet de komende maanden uitwijzen welk niveau uw zoon/dochter aan kan. Het tweede rapport is dus een belangrijk meetpunt voor het niveau wat wij verwachten voor het nieuwe schooljaar. Keuzevakken 3TL in schooljaar Afgelopen schooljaren hebben wij geconstateerd dat de werk- en toetsdruk in 3TL erg hoog ligt. Dit komt mede door het feit dat wij in dit leerjaar nog alle vakken die in het examenjaar gekozen kunnen worden als verplichte vakken aanbieden. Omdat in leerjaar 3 reeds het examenprogramma geldt, moeten leerlingen een erg vol programma volgen, ook in alle vakken waar zij geen examen in gaan doen. Daarom hebben wij besloten om een wijziging aan te gaan brengen in het 3 e leerjaar van de TL. Komend schooljaar zullen de leerlingen die naar 3TL gaan al 2 vakken laten vallen, vooruitlopend op hun vakkenpakketkeuze voor klas 4. Dit betekent concreet dat de leerlingen die nu in 2TL zitten in de komende maanden al een keuze zullen moeten gaan maken. Hierover zullen de leerlingen in de week na de voorjaarsvakantie voorlichting krijgen in de les. Om u als ouder ook goed te informeren, zodat u goed op de hoogte bent van de keuze die uw kind moet maken, organiseren wij een extra ouderavond op dinsdag 11 maart. U krijgt een week voor deze avond nog een brief met meer informatie.

3 Aanvragen bijzonder verlof Geregeld komt het nog voor dat aanvragen voor bijzonder verlof niet op de juiste manier worden aangevraagd. Er wordt dan bijvoorbeeld een regulier verzuimbriefje ingeleverd bij de conciërge. Ook komt het voor dat bij een aanvraag de benodigde documenten of bewijsstukken ontbreken. In zulke gevallen kunnen wij een verlofaanvraag vaak niet goedkeuren. Als u voor uw kind bijzonder verlof aan wilt vragen, dient u dit verzoek schriftelijk in te dienen bij de teamcoördinator van het betreffende leerjaar. Voor leerjaar 1 en 2 is dit mevrouw Sonnemans (wso@scopescholen.nl) en voor leerjaar 3 en 4 is dit de heer Arbouw (bar@scopescholen.nl). Onder bijzonder verlof valt onder andere: verlof i.v.m. bruiloften, huwelijksjubilea, begrafenissen, religieuze feestdagen, en(theorie-)examens bij het C.B.R. Een aanvraag voor bijzonder verlof dient in principe altijd vergezeld te gaan van een bewijsstuk ter onderbouwing van de aanvraag. Zo dient bij een aanvraag in verband met een C.B.R.-examen de oproepkaart voor het examen meegestuurd te worden. In de bijlage treft u nog een andere toelichting omtrent de regelgeving met betrekking tot extra verlofdagen. Schoolonderzoekweek 4TL van 28 januari tot 1 februari Op maandag 28 januari start voor de examenleerlingen hun 2 e schoolonderzoekweek. Op de website van de school kunt u het toetsrooster voor deze week vinden. De leerlingen hebben buiten de tentamens verder geen reguliere lessen deze week. Stageweek 3TL van 28 januari tot 1 februari De leerlingen van 3TL gaan in de week van 28 januari tot en met 4 februari hun stageweek volgen. Inmiddels hebben bijna alle leerlingen een stageplek en is het stagecontract ook ingeleverd. Elke leerling heeft een begeleider toegewezen gekregen die tijdens de week ook de leerling zal bezoek op de stageplek. Met leerlingen die te ver buiten de regio stage lopen, zal er telefonisch contact zijn. Wij wensen alle leerlingen veel succes en veen plezier op hun stage! Vakkenvoorlichting 3 havo op maandag 28 januari Op 21 november hebben de leerlingen van 3 havo tijdens de voorlichtingsrondes kennis kunnen maken met enkele nieuwe vakken die ze kunnen kiezen in de bovenbouw. Maandag 28 januari is er de gelegenheid om voor één of twee van deze vakken een workshop bij te wonen (dit is een soort proefles). Op deze manier kunnen ze een nog beter beeld van het betreffende vak krijgen. De workshops zullen plaatsvinden tijdens het 6e, 7e en 8e uur op locatie Lyceum. In verband met de verbouwingen op de Tolstraat, is de locatie Lyceum vanaf 1 januari gevestigd in het oude gebouw van de TopMavo aan het Halverwege (naast het Alrijne Ziekenhuis). De leerlingen zullen op Rijnwoude tot uur les hebben, zodat ze voldoende tijd hebben om nog te kunnen eten en naar Alphen te kunnen fietsen.

4 Praktische zaken SAVE THE DATE Voor ouders/leerlingen 3TL: Op donderdagavond 14 februari is de MBO-informatieavond in Alphen. Ouders hebben hierover informatie ontvangen en de leerlingen hebben in de LOB-les bepaald welke 3 informatierondes ze gaan bezoeken. In de week voor 14 februari krijgt iedereen nog een persoonlijke uitnodiging met het programma van die avond. In de week van maandag 28 januari t/m vrijdag 1 februari vervallen alle lessen van 3TL en gaan de leerlingen een week op STAGE. Dan is ook het programma van de LOB-lessen afgesloten en zijn ze er klaar voor om een Profiel- en Vakkenpakket voor klas 4 te kiezen. Voor ouders/leerlingen 4TL: Op maandagavond 18 maart zijn de presentaties van het Profielwerkstuk. Op deze avond presenteren de leerlingen hun PWS voor een groep van ouders, docenten en jury. De titel en de beoordeling van het PWS komen op het diploma te staan. Alle ouders van 4TL krijgen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging. Ouderenquête De afgelopen week heeft u een mail, vanuit kwaliteitscholen, van ons ontvangen met het verzoek de ouderenquête in te vullen. We hopen op veel respons om een reëel beeld te krijgen. U heeft tot 29 januari aanstaande om te reageren. Wij stellen uw medewerking zeer op prijs.

5 Belangrijke data: Maandag 28 januari Start tentamenweek 4TL Start stageweek 3TL Vakkenvoorlichting 3 havo op Lyceum Vrijdag 1 februari Les t/m uur Open Huis Maandag 4 februari Start Periode 2 nieuw rooster Maandag 11 februari Informatieavond D&P op Leerpark ouders en leerlingen R2A Donderdag 14 februari MBO Informatieavond 3TL Donderdag 21 februari Voorstelling Zeven Sloten leerjaar 2 Zaterdag 23 februari Voorjaarsvakantie Maandag 11 maart Extra ouderavond keuzetraject 2TL Dinsdag 12 maart Excursie Vught 2TL + 3 havo Vrijdag 15 maart Deadline cijfers periode 2 U kunt voor alle belangrijke data en schoolvakanties ook altijd even kijken op: (dit is een groeidocument) Bijlage: regelgeving extra verlofdagen Contactgegevens Groene Hart Rijnwoude Sportparklaan 4, 2391 AX Hazerswoude Dorp Telefoon: Wilt u reageren? Mail ons naar: admrijnwoude@scopescholen.nl onder vermelding van Ouderbulletin.

Wederom een ouderbulletin. En elke keer weer goedgevuld met belangrijke informatie over de komende weken. Een kleine vestiging, waar veel gebeurt!

Wederom een ouderbulletin. En elke keer weer goedgevuld met belangrijke informatie over de komende weken. Een kleine vestiging, waar veel gebeurt! Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Persoonlijk Budget Doorstroom 3 naar 4 Havo Inhalen toetsen 3TL en 4TL Aanvragen bijzonder verlof Aantal toetsen Praktische zaken Vanuit de GMR Belangrijke data Nummer

Nadere informatie

Nummer 2 oktober 2017

Nummer 2 oktober 2017 Nummer 2 oktober 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Personele zaken Huiswerkklas Even voorstellen Praktische zaken Vanuit de GMR Belangrijke data Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In de regel

Nadere informatie

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen Schoolfeest Cultuurdag 2017 Toets 3-daagse leerjaar 3 Praktische zaken Belangrijke data Nummer 5 8 juni 2017 Het einde van het schooljaar komt met

Nadere informatie

Nummer 2 november 2015

Nummer 2 november 2015 Nummer 2 november 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord De Weddenschap Go4it beroepenmanifestatie (klas R2a-R2b-R2c) Voorlichting VHTO meiden uit 3TL Nieuws vanuit de Franse les Praktische zaken

Nadere informatie

Nummer 3 december 2016

Nummer 3 december 2016 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen Sportdag Düsseldorf Kerstgala Kerstviering Belangrijke data Nummer 3 december 2016 In deze tijd van Advent leven we toe naar het Kerstfeest en naar

Nadere informatie

Nummer 5 13 april 2017

Nummer 5 13 april 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen: de klankbordgroep Wat is een medezeggenschapsraad? VAS-toetsen Gemeneweg Cultuurdag 2017 Talentvol leren Belangrijke data Nummer 5 13 april 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Nummer 1 september 2017

Nummer 1 september 2017 Nummer 1 september 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Ø Voorwoord Ø Even voorstellen Ø Rooster Week 36 Ø Verzuim aanvraag Ø ISocial leerjaar 1 Ø InControl leerjaar 2 Ø Belangrijke data Ø Roosters Beste

Nadere informatie

Nummer 6 - mei Voorwoord

Nummer 6 - mei Voorwoord Nummer 6 - mei 2016 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen Rekentoets 3TL Archeon leerjaar 1 Triatlon leerjaar 1 en 2 4TL Toneelvoorstelling leerjaar 2 Toetsweek einde schooljaar Belangrijke

Nadere informatie

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo informatie schooljaar 2018/2019 Over de Groene Hart TOPmavo De Groene Hart Topmavo is een Excellente school en dat komt binnen ons onderwijs op verschillende manieren

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Nummer 7 24 juni 2015

Nummer 7 24 juni 2015 Nummer 7 24 juni 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Taartenbakactie GESLAAGD! Excursie Archeon leerjaar 1 Afsluitend kamp R3H1 Praktische zaken Belangrijke data Voorwoord Voor u ligt alweer het

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Rijnwoude volgens Domino Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Leren met uitzicht Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Ouders

Nieuwsbrief voor Ouders Nieuwsbrief voor Ouders november Beste ouders, De herfstvakantie is al weer even achter de rug! De dagen worden korter, het weer slechter en de feestdagen liggen in het verschiet. Bijgevoegd weer alle

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Atlas oktober 2017

Nieuwsbrief De Atlas oktober 2017 Nieuwsbrief De Atlas oktober 2017 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Personeel 3. Verbouwing 4. Shorttrack 5. Inspectie 6. Gymkleding 7. Schoolfruit 8. Website 9. Belangrijke data Voorwoord Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2015/2016

Jaarkalender schooljaar 2015/2016 Jaarkalender schooljaar 2015/2016 versie: 3-12-2015 De jaarkalender wordt periodiek aangevuld en indien nodig per blok ook bijgesteld. Aan deze jaarkalender kunnen geen rechten worden ontleend. maandag

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel

JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel dinsdag 18 augustus 2015 woensdag 19 augustus 2015 donderdag 20

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege November 2015 Voorwoord Voor u ligt de eerste uitgave van het ouderinformatiebulletin van het Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege. Middels dit

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het tweede leerjaar TL. UCN 18/19 169 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over

Nadere informatie

ZOMER VAKANTIE. klas 1 en 2 klas 3 en 4 leerlingen ouders. wo 01-aug do 02-aug vr 03-aug za 04-aug zo 05-aug ma 06-aug di 07-aug wo 08-aug do 09-aug

ZOMER VAKANTIE. klas 1 en 2 klas 3 en 4 leerlingen ouders. wo 01-aug do 02-aug vr 03-aug za 04-aug zo 05-aug ma 06-aug di 07-aug wo 08-aug do 09-aug 31 32 33 01-aug 02-aug 03-aug 04-aug zo 05-aug ma 06-aug 07-aug 08-aug 09-aug 10-aug 11-aug zo 12-aug ma 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug ZOMER VAKANTIE zo 18-aug 19-aug START PERIODE 1 ma 20-aug geen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2017-2018 Aflevering 4 30 november 2017 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster december 1 en 4 dec Kl 1-2-3: leerlingen ontvangen CR 1 4, 6 en 7 dec Kl 1-2-3-4 ouderavond 21-dec

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster maart 29 feb t/m 3 mrt Klas 3 beroepsstage 1-mrt Klas 4: 19:30-20:30 Infoavond vmbo4-havo4 - decaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week week 0 0 week 0 Eerste schooldag

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN AUGUSTUS Vast inhaalmoment: maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar Leerlingen vrij 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 11 september 2018 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Alles over de examens De weg naar een vervolgopleiding Het

Nadere informatie

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw JAARAGENDA 2019-2020 wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw 35 0 30-aug za 31-aug zo 1-sep 36 1-1 ma 2-sep 1 13.45: brugklas kader haalt Chromebook 13.45: brugklas mavo haalt

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

vrijdag 24 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1 vanaf 8e uur buitenlandbeurs Utrecht zaterdag 25 november 2017 buitenlandbeurs Utrecht

vrijdag 24 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1 vanaf 8e uur buitenlandbeurs Utrecht zaterdag 25 november 2017 buitenlandbeurs Utrecht jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 11 17 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie WKNR DATUM WIE TIJD ACTIVITEIT LOCATIE 47 maandag 20 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Periode 1 Augustus 2018

Periode 1 Augustus 2018 Periode 1 Augustus 2018 woensdag 01-08-2018 Donderdag 02-08-2018 Vrijdag 03-08-2018 Zaterdag 04-08-2018 Zondag 05-08-2018 Week 32 Maandag 06-08-2018 Dinsdag 07-08-2018 woensdag 08-08-2018 Donderdag 09-08-2018

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 2017-2018 wknr dag datum schoolactiviteiten wie tijd 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma

Nadere informatie

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite Datum Dag Acti vite it 20-8-2018 ma Zomervakantie t/m 26 augustus 21-8-2018 di 22-8-2018 wo 23-8-2018 do 24-8-2018 vr 25-8-2018 za 26-8-2018 zo 27-8-2018 ma Studiedag 28-8-2018 di Introductiedag Lj 1 t/m

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Topmavo volgens Mick Hart voor jouw talent! Meer dan leren Meer dan leren Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies.

Nadere informatie

Nummer 5 april 2015. Voorwoord

Nummer 5 april 2015. Voorwoord Nummer 5 april 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Groepsstage Voorlichting 3 e klassen Tannaghmore - Primary school Rekenexamen 3TL Vanuit de sectie Frans Gastlessen wensen en grenzen Praktische

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg informatie schooljaar 2018/2019 Over het Groene Hart leerpark Bij het Leerpark staat Leren door doen centraal. Bij ons leren leerlingen met

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

KERST ONTBIJT EN LUNCH

KERST ONTBIJT EN LUNCH MAVO-KERSTKRANT 2018 WAT GEBEURT ER OP DE MAVO VAN HET HOEKSCH?? Geachte ouders/verzorgers, Omdat we het belangrijk vinden dat u regelmatig iets van ons hoort, ontvangt u vandaag de eerste mavo-krant van

Nadere informatie

Jaarplanner Augustus 2017

Jaarplanner Augustus 2017 Jaarplanner 2017-2018 Augustus 2017 Di 1 Wo 2 Do 3 Vr 4 Za 5 Zo 6 Week 32 Ma 7 Di 8 Wo 9 Do 10 Vr 11 Za 12 Zo 13 Week 33 Ma 14 Di 15 Wo 16 Do 17 Vr 18 Za 19 Zo 20 Week 34 Ma 21 Di 22 Wo 23 Do 24 Vr 25

Nadere informatie

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen 9 oktober 2017 Ouderavond Welkom Derde klas en Tweede fase Profielen op het Zaanlands Lyceum Jaarplanning Profielkeuzetraject Het maken van een keuze Magister Website Huishoudelijke regels Counselor ZLV

Nadere informatie

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014 Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag Informatieavond 3 Havo / Vwo PROGRAMMA welkom communicatie algemene zaken (planning etc.) rapportage zorgteam samenwerking leerling-thuis-school MaS Loopbaan

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018

Nadere informatie

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten.

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten. 35 26 aug. t/m 1 sept. 13.30-15.15: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 36 2 t/m 8 sept. 19.30-21.30: OR 3/4 vwo 3/4/5 havo 37 9 t/m 15 sept. 5/6

Nadere informatie

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019 Welkom op Salland Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan 26 februari 2019 Programma Nieuwe wetgeving LOB Doel keuzeproces klas 3 Onderwijssysteem in Nederland Vakkenpakket

Nadere informatie

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite Datum Dag Acti vite it 20-8-2018 ma Zomervakantie t/m 26 augustus 21-8-2018 di 22-8-2018 wo 23-8-2018 do 24-8-2018 vr 25-8-2018 za 26-8-2018 zo 27-8-2018 ma Studiedag 28-8-2018 di Introductiedag Lj 1 t/m

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016

jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016 jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016 December ma 07 v.a. 18.30 uur Regionale voorlichtingsavond voor 4havo & 5vwo, lokatie InHolland di 08 v.a. 18.30 uur Regionale voorlichtingsavond

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018 Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen maandag 3 december 2018 12.00 sluiting inschrijving ouderavond dinsdag 4 december 2018 11:15 17.00 rapportvergaderingen 1 dinsdag 4 december 2018 11:00 terugkomdag

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit datum dag leerlingen bijzonderheden 34 22 aug ma start OOP 23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging soneel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit 24 aug wo 25 aug do bijeenkomst

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie