Voorbij het vanzelfsprekende

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorbij het vanzelfsprekende"

Transcriptie

1 Voorbij het vanzelfsprekende

2

3 H E T VOORBIJ V A N Z E L F S P R E K E N D E Bij Canon zal ons streven altijd zijn dat het allerbeste fotografische gereedschap in bezit komt van mensen die verder kijken dan wat voor de hand ligt en vanzelfsprekend is. Daarom introduceren we twee nieuwe camera's die dit streven tot uitdrukking brengen: de EOS 5D Mark II en de EOS 50D. Camera's voor mensen die foto's maken.

4 HVOORBIJ E T T R A D I T I O NEL E Soms is het gewoon het beste om de specificaties het verhaal te laten doen. Volbeeld 21,1 Megapixel beeldkwaliteit. Lage beeldruis CMOS gevoeligheid tot maximaal ISO Reeksen van 310 * beelden met een snelheid van 3,9 beelden per seconde. En om helemaal met het traditionele te breken, nu ook met Full HD videoregistratie dat zelfs tijdens het fotograferen doorgaat. Alles samengebald in een duurzame, discrete en compacte body van magnesiumlegering die andere camera's er zwaar en lomp laat uitzien. Het is niet dat EOS zo'n grote voorsprong heeft. Het is gewoon dat al het andere zo'n grote achterstand heeft. HIGH-END KWALITEIT Elk detail van de EOS 5D Mark II is zorgvuldig ontworpen, nauwkeurig gebouwd en vervolgens intensief getest om een ongekend hoge beeldkwaliteit te produceren. Van de 14-bits Canon CMOS sensor en de krachtige DIGIC 4 processor de benchmark voor nauwkeurige verwerking en reproductie van kleur - tot het EOS Integrated Cleaning System; van de high ISO waarde met beeldruisreductie tot het uiterst gevoelige AF systeem - de EOS 5D Mark II vormt de basis voor perfecte opnamen. HD VIDEO Van fotojournalisten die de gebeurtenissen in de wereld vastleggen tot trouwfotografen die de mooiste momenten van 'de grote dag' in beeld brengen, ze krijgen allemaal de vraag "kan het ook op video?". De EOS 5D Mark II geeft het antwoord. In de Live View mode stelt een nieuwe Movie functie fotografen in staat Full HD 1920 x 1080 videobeelden te filmen met een snelheid van 30 beelden per seconde. Fotografen kunnen zelfs digitale foto's met maximale resolutie maken tijdens het vastleggen van de videobeelden. * Bij gebruik in combinatie met een UDMA kaart. Raadpleeg de technische gegevens voor meer informatie.

5 Rodolphe Simeon HET VOORDEEL VAN VOLBEELD De volbeeld sensor van de EOS 5D Mark II heeft een groot aantal voordelen. Een grotere sensor betekent grotere pixels, een groot dynamisch bereik en een verbeterde signaal/ruisverhouding voor vloeiender gradaties en scherpe, heldere beelden - zelfs bij hoge ISO waarden en lange sluitertijden. En omdat geen informatie langs de randen wegvalt, zorgen groothoek EF objectieven dat het geregistreerde beeld breed blijft. Naast voordelen als een fijnere regeling van de scherptediepte, zullen fotografen die overstappen naar de volbeeld EOS 5D Mark II ook de grote, heldere zoeker als zeer plezierig ervaren.

6 Brutus Östling EF-S OBJECTIEFVATTING Het hart van de EOS 50D wordt gevormd door een APS-C compact sensor. Deze geeft een cropfactor van 1,6x en de verlenging van het effectieve bereik van lange objectieven maakt deze camera ideaal voor sport- en natuurfotografen. De EF-S objectiefvatting van de EOS 50D is compatibel met alle EF objectieven en de camera kan ook werken met groothoek EF-S objectieven om schitterende landschappen en smaakvolle interieurs vast te leggen.

7 DVOORBIJ E B E P E RKING EN Wanneer u uw nieuwe EOS 50D voor het eerst oppakt, kies dan de instelling voor continu-opnamen, druk de ontspanknop in en luister. Als u echt alle actie wilt vastleggen, dan zal het geluid van 90* beelden met een snelheid van 6,3 beelden per seconde als muziek in uw oren klinken. En omdat elk beeld wordt vastgelegd met 15,1 Megapixel met een 14-bits sampling, is er ook voor uw ogen genoeg om van te genieten. SLUITERTIJDEN Om tijdens bewolkte dagen te kunnen blijven fotograferen met korte sluitertijden en lange objectieven, is de ISO gevoeligheid uit te breiden tot een indrukwekkende waarde van perfect om een opvliegende vogel te fotograferen of een tackle op de andere helft vast te leggen wanneer het licht minder wordt. En zelfs bij hoge ISO waarden zorgen de grote pixels van de Canon CMOS sensor voor vloeiende kleurgradaties en geringe beeldruis. * Bij gebruik in combinatie met een UDMA kaart. Raadpleeg de technische gegevens voor meer informatie. PRESTATIES Met bijna onmiddellijk starten na inschakelen, het lage energieverbruik, het nauwkeurige AF-systeem en geavanceerde kenmerken als spotmeting, vormt de EOS 50D het perfecte evenwicht tussen puur vermogen en superieure controle. Om de perfecte compositie te verkrijgen, zullen de 9 'cross-type' AF sensoren moeilijke onderwerpen met een gering contrast volgen en scherp in beeld houden. Tijdens fotosessies met weinig omgevingslicht zorgt een diagonaal 'cross-type' punt in het midden voor extra gevoeligheid bij f/2.8 en snellere objectieven. De EOS 50D denkt niet alleen mee, maar doet ook het werk voor u.

8 HONDER E T OPPER V L A K CMOS Het is de Canon CMOS technologie die de EOS 5D Mark II en EOS 50D hun voorsprong geven als het gaat om kwaliteit, snelheid en hoge ISO prestaties. Grote pixels (4,7 µm2 bij de EOS 50D en 6,4 µm2 bij de EOS 5D Mark II) geven de lichtdiode maximale ruimte en zorgen tegelijk dat de ruimte tussen de microlenzen minimaal is. Met als resultaat een uitzonderlijk groot dynamisch bereik en hoge gevoeligheid. De Canon CMOS ververst de beeldinformatie razendsnel om de beelden nog sneller vast te leggen en heeft daarvoor minder energie nodig, zodat de beeldruis wordt gereduceerd en de accu langer meegaat. En wanneer het licht minder wordt, zorgt ISO bij de EOS 50D en ISO bij de EOS 5D Mark II dat u kunt blijven fotograferen met korte sluitertijden zonder dat een flitser nodig is. DIGIC 4 Om de enorme hoeveelheid gegevens te kunnen verwerken die door de EOS 5D Mark II en EOS 50D wordt geproduceerd, hebben de technici van Canon DIGIC 4 ontwikkeld: de nieuwe generatie Canon beeldprocessor. DIGIC 4 levert het vermogen om 14-bits sensorgegevens te verwerken. Met vloeiender tintgradaties en een snelheid die hoger is dan ooit. De verwerking gaat niet alleen snel, maar zorgt ook voor nauwkeurige kleurreproductie. Het algortime voor high ISO beeldruisreductie van DIGIC 4 zorgt voor het optimale evenwicht tussen het handhaven van details en het verwijderen van ongewenste statische ruis. De camera heeft een ingebouwde correctie van de helderheid van randen en de functie Highlight Tone Priority zorgt dat ook in de lichte delen de details zichtbaar blijven. Vanzelfsprekend zorgt DIGIC 4 voor snelle weergave, een lange gebruiksduur van de accu en de uiterst korte starttijden waar de digitale EOS camera's bekend om staan.

9 Getty Images / Paul Souders EOS INTEGRATED CLEANING SYSTEM Om uw opnamen zuiver en schoon te houden, doen de EOS 5D Mark II en EOS 50D meer dan alleen maar de sensor laten trillen om ongewenste stofdeeltjes los te schudden. Een geïntegreerd systeem bestaande uit componenten en materialen die samenwerken om stofvorming te reduceren, stof af te stoten en stof te verwijderen, is nu aangevuld met een fluor coating op het laagdoorlaatfilter van de camera en zorgt voor een hogere weerstand tegen het vasthechten van stofdeeltjes. De gevolgen van stofdeeltjes die toch nog zijn vastgelegd, kunnen automatisch worden verwijderd met de Canon Digital Photo Professional software. Integrated Cleaning System Afdichtingsmateriaal Piëzo-elektrisch element Laagdoorlaatfilter -1 Ondersteuningsmateriaal Laagdoorlaatfilter -2 CMOS sensor Faselaag Infrarood-absorptie glas

10 Yueh-Hua Lee Systeem met twee motoren Motor voor spannen v/d sluiter Sluiterspansysteem Hoofdspiegel Systeem voor spiegelaandrijving Motor voor spiegelaandrijving Secundaire spiegel SLUITERMECHANISME Het soft-touch mechanisme voor sluiteractivering heeft bij beide camera's een maximale snelheid van 1/8.000 seconde en een duurzaamheid van meer dan cycli. Het fluisterstille spiegelmechanisme is in beide richting gedempt om ongewenste trillingen te minimaliseren. Voor een nagenoeg stille werking kan een elektronische 1-ste gordijnsluiter in specifieke situaties de taak van de hoge snelheid mechanische sluiter overnemen.

11 HVOORBIJ E T D A GLI C H T SCHERPSTELLING EN LICHTMETING Om uw onderwerp scherp in beeld te houden terwijl u de compositie kiest, zijn beide camera's voorzien van een razendsnel 9-punts AF-systeem. De AF-punten in het midden zorgen bij beide camera's voor extra gevoeligheid bij f/2.8 objectieven, zodat ook betrouwbaar wordt scherpgesteld wanneer het licht minder wordt. De 6 hulppunten bij de EOS 5D Mark II en de 9 'cross-type' punten op de EOS 50D zorgen dat het onderwerp snel wordt herkend, ongeacht waar het zich binnen het beeldveld bevindt. Spotmeting bij beide camera's maakt een nauwkeurige beeldregistratie bij moeilijke lichtcondities mogelijk. Schakel over naar de AI SERVO mode en uw camera zal zelfs de positie van snel bewegende onderwerpen voorspellen terwijl deze van de camera af of naar de camera toe bewegen. MENUSYSTEEM Bij deze twee camera's is het EOS menusysteem voor snelle, intuïtieve navigatie door de camerafuncties rechtstreeks geërfd van de professionele Canon EOS-1D Mark III camera. Een speciaal Quick Control scherm zorgt voor snelle toegang tot de hoofdfuncties, zodat u minder tijd nodig heeft voor de navigatie en meer tijd overhoudt om de foto te maken. 3,0 VGA CLEAR VIEW LCD-SCHERM Voor een snelle, gemakkelijke controle van compositie en scherpte - zelfs in fel zonlicht - zijn beide camera's voorzien van een groot, helder 3,0 VGA Clear View LCD-scherm. Een grote kijkhoek van 170º bij de EOS 5D Mark II en 160º bij de EOS 50D maakt Live View compositie vanuit moeilijke posities gemakkelijker. Het LCD-scherm is ontworpen voor intensief gebruik en voorzien van een speciale beschermende coating die reflecties voorkomt. De Auto LCD Brightness functie bij de EOS 5D Mark II bespaart energie en optimaliseert het gebruiksgemak door de helderheid van het scherm automatisch aan te passen aan het omgevingslicht.

12 Andy Radka VOORBIJ HEL DER H E I D De CMOS sensoren van de EOS 50D en EOS 5D Mark II zijn in staat de beelddetails fantastisch vast te leggen. Om de beelden zo zuiver en puur bij de sensor af te leveren, bevat het Canon assortiment EF en EF-S objectieven een aantal van 's werelds allerbeste optische componenten.

13 BEELDKWALITEIT De EF en EF-S objectieven zijn gebouwd voor het digitale tijdperk en bevatten speciale elementen en Super Spectra coatings om de secundaire sensor reflecties en weerspiegeling op lenselementen te voorkomen die overstraling en reflecties op het beeld kunnen veroorzaken. Om de effecten van chromatische aberratie bij telefoto's en grote zoomobjectieven tegen te gaan, gebruiken de technici van Canon speciale materialen zoals fluoriet en gepatenteerd Canon UD (Ultra Low Dispersion) glas. Asferische elementen zijn toegevoegd om de sferische aberraties te voorkomen die anders kunnen resulteren in onscherpe beelden met weinig contrast. PRESTATIES Het AF-systeem van veel EF en EF-S objectieven wordt aangedreven door een USM (Ultrasone Motor) met razendsnelle en geluidloze werking. USM heeft ook een goed hoog koppel om te voorkomen dat zodra is scherpgesteld nog verder wordt gedraaid. De Optical Image Stabilizer (IS) technologie van Canon treft u aan op een groot aantal objectieven. Met compensatie voor trillingen door een hand of voertuig tot een equivalent van maximaal 5 stops, geeft IS u extra mogelijkheden voor fotografie uit de losse hand. SPECIALE OBJECTIEVEN Van Super Macro tot Tilt & Shift en van Fish-eye tot supertele heeft Canon een EF of EF-S objectief om op elke locatie aan de slag te gaan en kan elke fotograaf zijn of haar talenten de ruimte geven. L-SERIE OBJECTIEVEN De professionele L-serie objectieven van Canon zijn herkenbaar aan de rode ring op het objectief. Deze ring geeft aan dat het objectief is uitgevoerd met de allerbeste Canon EF optica. De objectieven bevatten optische materialen van de hoogste kwaliteit om ongeëvenaarde beeldprestaties te leveren en hebben een constructiekwaliteit om ook onder de meest extreme condities perfect te blijven werken.

14 VOORBIJ PRE S T A T I E S Losse flitssystemen. Battery grips. Draadloze file transmitters. Extenders. Afstandsbedieningen. Stem met 's werelds meest geavanceerde en volledig geïntegreerde systeem van cameraaccessoires uw eigen camera af op uw persoonlijke stijl van fotograferen. AFSTANDSBEDIENINGEN Met een bekabelde of draadloze afstandsbediening kunt u uw camera perfect opstellen en laten scherpstellen. Vervolgens kunt u de ontspanknop van afstand activeren. Dit is ideaal voor opnamen met lange sluitertijden vanaf een statief, waar zelfs maar de geringste cameratrilling uw foto kan beïnvloeden. Draadloze afstandsbedieningen kunnen ook worden gebruikt voor functies als activering van spiegelvergrendeling en bulb-sluiter. SPEEDLITE FLITSERS Het Canon Speedlite flitssysteem is net zo krachtig als het veelzijdig is. De belichtingsmogelijkheden van de studio komen nu beschikbaar in het veld. Bediening en activering van meedere banken met slave flitsers vindt plaats met een ST-E2 transmitter of de master flitsfunctie van de krachtige 580EX II. Met de speciale Macro Ring Lite en de Twin Lite flitsers plaatst u kleine onderwerpen in een fraai gelijkmatig licht. Zowel de EOS 5D Mark II als de EOS 50D zijn uitgevoerd met E-TTL II, een geavanceerd flitsalgoritme dat naadloos aansluit bij alle Speedlite EX serie flitsers. DRAADLOZE FILE TRANSMITTERS Ideaal wanneer u met een krappe deadline werkt. Een draadloze File Transmitter stuurt de beelden rechtstreeks van uw camera naar een opslagsysteem, computer of FTP server. Binnen enkele seconden nadat de opnamen zijn gemaakt, zijn ze klaar voor verzending en bewerking. Is een transmitter aangesloten, dan kunt u de ontspanknop draadloos activeren of beelden downloaden via uw internet browser - of studio-opnamen vanaf een computer halen met behulp van de meegeleverde EOS Utility software.

15 Lozza Wanneer u voor EOS kiest, kiest u voor meer dan de allerbeste camera. U kiest voor een compleet fotosysteem. BATTERY GRIPS Omdat de actie niet wacht tijdens het vervangen van de accu, is voor beide camera's een optionele battery grip verkrijgbaar. Deze gebruiken twee accusets of zes AA batterijen om uw fototijd te verlengen. Beide grips zijn voorzien van een verticale ontspanknop plus de belangrijkste bedieningsknoppen om heel comfortabel staande foto's te maken. De grip zorgt voor het bewaren van het evenwicht wanneer de camera is voorzien van lange objectieven.

16 VOORBIJ D E O P N A M E DIGITAL PHOTO PROFESSIONAL De Canon Digital Photo Professional (DPP) software wordt standaard meegeleverd bij deze camera's en wordt gebruikt voor het bewerken, verwerken en converteren van Canon RAW bestanden. De software biedt een intuïtieve interface voor het verwerken van RAW bestanden en werkt samen met het EOS Integrated Cleaning System om de effecten van stof op de sensor te verwijderen die tijdens het fotograferen wellicht zijn opgetreden. De software gebruikt ook specifieke informatie over EF en EF-S objectieven die op de camera zijn aangesloten om de beeldkwaliteit te optimaliseren. WAAROM FOTOGRAFEREN IN RAW? Wanneer u in RAW fotografeert, registreert u het equivalent van een digitaal negatief. De werkelijke pixelgegevens worden opgeslagen met minimale verwerking. Het voordeel is dat meer beeldgegevens beschikbaar zijn en dat de mogelijkheden voor nabewerking veel groter zijn. Opent u een RAW opname in de Canon DPP software, dan kunt u variabelen als belichting, witbalans, beeldruisreductie, beeldscherpte, Picture Style, contrast en objectiefcorrectie aanpassen zonder dat de oorspronkelijke gegevens verloren gaan. Het verwerken van uw RAW bestand naar een 16-bits TIFF met DPP betekent dat uw 14-bits bestand beschikbaar is binnen de volledige 16-bits werkruimte en dat u meer mogelijkheden heeft voor bewerking en post-productie. IN DE GALLERY Of u nu bruidsfoto's verkoopt of bezig bent met de voorbereiding van uw volgende tentoonstelling, de mogelijkheid om zelf uw eigen prints te maken geeft u alle controle. Plus de flexibiliteit en zekerheid dat u extra prints kunt maken op tijdstippen die u en uw klanten uitkomen. Van 10x15 fotoprints tot A1 posters, de Canon SELPHY, PIXMA en imageprograf printers zijn de perfecte partner voor uw EOS.

17 SYSTEEMOVERZICHT EOS 50D Oculairvergroter EP-EX15 Rubberen frame Eb ST-E2 220 EX 430 EX II 580 EX II Macro Ring Lite MR-14EX Macro Twin Lite MR-14EX Timer/Afstandsbediening TC-80N3 Afstandsbediening RS-80N3 Draadloze afstandsbediening LC-5 E-serie oogcorrectielenzen Meegeleverde accessoires EF objectieven EF-S objectieven Oogschelp Eb Matglas Ef-A HDMI kabel HTC-100 Videokabel VC-100 TV/Video Hoekzoeker C Matglas Eg-D Eg-S Brede draagriem EW-EOS50D Datum / tijd CR2016 lithium batterij Accuset BP-511A Acculader CG-580 of CB-5L EOS DIGITAL Solution Disk Interfacekabel IFC-200U Software instructiehandleiding Draadloze File Transmitter WFT-E3/WFT-E3A (Firmware Ver of later) Draadloos LAN access point Draadloze LAN Adapter USB externe media USB GPS unit Ethernet poort Interfacekabel FC-500U Battery grip BG-E2N Accuset BP-511A Compacte voedingsadapter CA-PS400 USB poort Personal computer Batterijhouder BGM-E2 Netvoedings- DC koppelstuk adapter AC-E2 DR-400 AC adapterset ACK-E2 Autoaccukabel CB-570 Acculader CG-570 Compacte voedingsadapter CA-570 Beveiligingsset voor oorspronkelijke gegevens OSK-E3 CF kaart Kaartlezer PCMCIA adapter PC kaartlezer Windows Vista Windows XP Mac OS X PictBridge-compatibele printer SYSTEEMOVERZICHT EOS 5D MARK II Oculairvergroter EP-EX15 Rubberen frame Eb ST-E2 220 EX 430 EX II 580 EX II Macro Ring Lite MR-14EX Macro Twin Lite MT-24EX Timer/Afstandsbediening TC-80N3 Afstandsbediening RS-80N3 Draadloze afstandsbediening LC-5 Afstandsbediening RC-5 Afstandsbediening RC-1 EF objectieven E-serie Oogcorrectielenzen Meegeleverde accessoires Externe microfoon Oogschelp Eb Hoekzoeker C Matglas Eg-A Brede draagriem EW-EOS5DMKII Stereo videokabel STV-250N EOS DIGITAL Solution Disk Software >instructiehandleiding HDMI kabel HTC-100 Draadloze File Transmitter WFT-E4/WFT-E4A TV/Video USB externe media USB GPS >unit Matglas Eg-D Eg-S Acculader LC-E6 of LC-E6E Accu LP-E6 Datum / tijd CR1616 lithium batterij Interfacekabel IFC-200U Draadloos LAN access point Draadloze LAN Adapter Ethernet poort Interfacekabel IFC-500U Personal Computer Autoaccukabel CB-570 Acculader CBC-E6 Battery grip BG-E6 Batterijhouder BGM-E6 AC adapter AC-E6 DC Koppelstuk DR-E6 AC adapter ACK-E6 Beveiliging van originele gegevens set OSK-E3 CF kaart Kaartlezer PCMCIA adapter USB poort PC kaartlezer Windows Vista Windows XP Mac OS X PictBridge-compatibele printer

18 TECHNISCHE GEGEVENS EOS 50D EOS 5D Mark II BEELDSENSOR / PROCESSOR Type/ Effectief aantal pixels 22,3 x 14,9 mm CMOS/ Ca. 15,10 Megapixel 36x 24 mm CMOS/ Ca. 21,1 Megapixel Sensorreiniging EOS integrated cleaning system met fluorine coating EOS integrated cleaning system met fluorine coating Beeldprocessor DIGIC 4 DIGIC 4 Objectiefvatting EF/EF-S EF (uitgezonderd EF-S objectieven) Brandpuntafstand Equivalent van 1,6x de brandpuntafstand van het objectief Equivalent van 1,0x de brandpuntafstand van het objectief AUTOFOCUSSYSTEEM Type TTL-CT-SIR met een CMOS sensor TTL-CT-SIR met een CMOS sensor AF systeem/punten 9 cross-type AF punten (f/2.8 in het midden) 9-punts AF (plus 6 AF hulppunten) Voorspellend AF 7 Ja, tot maximaal 8 m Ja, tot maximaal 8 m AF hulplicht Activering van ingebouwde flitser of via optionele speciale Speedlite Via optionele speciale Speedlite AF Micro-aanpassing Ja Ja LICHTMETING/BELICHTING Meting Meervoudig, deel, spot, integraal met nadruk op midden Meervoudig, deel, spot, integraal met nadruk op midden Belichtingscompensatie/ AEB +/-2 EV in 1/3 of 1/2 stopwaarden (kan worden gecombineerd met AEB). +/-2 EV in 1/3 of 1/2 stopwaarden (kan worden gecombineerd met AEB). ISO gevoeligheid Automatisch ( ), , ISO kan worden uitgebreid tot H1: 6400 en H2:12800 Automatisch ( ), , ISO kan worden uitgebreid tot H1: en H2:25600 SLUITER Sluitertijden 30-1/8000 sec (1/2 of 1/3 stopwaarden), Bulb (gehele bereik aan sluitertijden. Beschikbare bereik afhankelijk van opnameprogramma) WITBALANS Instellingen 9 9 WB bracketing +/-3 niveaus in hele stopwaarden +/-3 niveaus in hele stopwaarden ZOEKER Type Pentaprisma Pentaprisma Bereik (Verticaal/Horizontaal) Ca. 95% Ca. 98% Vergrotingsfactor Ca. 0,95x 4 Ca. 0,71x 4 301/8000 sec (of 1/3 stopwaarden), Bulb (gehele bereik aan sluitertijden. Beschikbare bereik afhankelijk van opnameprogramma) Oogafstand Ca. 22 mm (vanaf midden van oculair) Ca. 21 mm (vanaf midden van oculair) Oogcorrectie -3 t/m +1 m-1 (dioptrie) -3 t/m +1 m-1 (dioptrie) Matglas Verwisselbaar (3 typen, optioneel). Standaard matglas Ef-A Verwisselbaar (3 typen, optioneel). Standaard matglas Eg-A TV Type 3,0 Clear View TFT, ca. 920K dots 3,0 Clear View TFT, ca. 920K dots Kijkhoek (horizontaal/verticaal) Ca. 160 Ca. 170 Coating Tweevoudig, antireflectie Tweevoudig, antireflectie Helderheidsaanpassing Instelbaar op één van zeven niveaus Automatisch 3 niveaus + Handmatige aanpassing op één van zeven niveaus FLITSER Ingebouwde flitser GN (ISO 100, meter) 13 Flitsbereik Tot max. 17mm brandpuntafstand (35mm equivalent: 27mm) Methoden Automatisch, Handmatig in-/uitschakelen flitser, Rode-ogen reductie E-TTL Flitsbelichtingscompensatie +/- 2EV in 1/2 of 1/3 stopwaarden +/-2 EV in 1/3-stopwaarden Flitsbelichtingsbracketing Ja, met compatibele externe flitser Ja, met compatibele externe flitser Flitsbelichtingsvergrendeling Ja Ja Tweede gordijn synchronisatie Ja Ja HotShoe/ PC aansluiting Ja/ Ja Ja/ Ja Bediening externe flitser Via camera menuscherm Via camera menuscherm OPNAMEMETHODEN Methoden gebruikersinstellingen gebruikersinstellingen Picture Styles Beeldverwerking Standaard, Portret, Landschap, Neutraal, Natuurgetrouw, Monochroom, Door gebruiker gedefinieerd (x3) Highlight Tone Priority, Auto Lighting Optimizer (4 instellingen), Beeldruisreductie bij lange belichting, Beeldruisreductie bij hoge ISO waarde (4 instellingen), Automatische correctie helderheid van randen Standaard, Portret, Landschap, Neutraal, Natuurgetrouw, Monochroom, Door gebruiker gedefinieerd (x3) Highlight Tone Priority, Auto Lighting Optimizer (4 instellingen), Beeldruisreductie bij lange belichting, Beeldruisreductie bij hoge ISO waarde (4 instellingen), Automatische correctie van helderheid van randen Opnamen Enkelvoudig, Continu L, Continu H, Zelfontspanner (2s, 10s) Enkelvoudig, Continu, Zelfontspanner /afstandsbediening (10s), Zelfontspanner /afstandsbediening (2s) Continu-opnamen Max. ca. 6,3 bps. (tot max. 90 beelden (JPEG) 1 (met UDMA kaart), 16 beelden (RAW)) 2 Max. ca. 3,9 bps. (tot max. 310 beelden (JPEG) 1 (met UDMA kaart), 13 beelden (RAW)) 2 LIVE VIEW MODE Type Elektronische beeldzoeker met beeldsensor Elektronische beeldzoeker met beeldsensor AUTOFOCUSSYSTEEM Handmatige scherpstelling, Autofocus: Quick mode, Live mode, Live Face detection mode Handmatige scherpstelling, Autofocus: Quick mode, Live mode, Live Face detection mode Weergavemogelijkheden Beeldraster (x2), Histogram Beeldraster (x2), Histogram, gegevens, geen gegevens BESTANDSINDELING Gelijktijdige RAW+JPEG registratie Ja, elke combinatie van RAW + JPEG, sraw1 + JPEG, sraw2 + JPEG mogelijk Ja, elke combinatie van RAW + JPEG mogelijk Beeldformaat JPEG: (G) 4752x3168, (M) 3456x2304, (K) 2353x1568, RAW: (RAW) 4752x3168, (sraw1) 3267x2178, (sraw2) 2376x1584 JPEG: (G) 5616x3744, (M) 4080x2720, (K) 2784x1856, RAW: (RAW) 5616x3744, (sraw1) 3861x2574, (sraw2) 2784x1856 Type movie - MOV (Video: H.264, Geluid: Lineair PCM) Movie grootte/lengte - HD 1920 x 1080 (16:9), SD 640 x 480 (4:3) -30 bps, Max. 29 m 59 sec., Max. bestandsgrootte 4 GB Mappen Nieuwe mappen zijn handmatig aan te maken en te selecteren Nieuwe mappen zijn handmatig aan te maken en te selecteren OVERIGE FUNCTIES EN INSTELLINGEN Metadata tagfunctie Informatie over auteursrecht van gebruiker Informatie over auteursrecht van gebruiker Water-/stofbestendigheid Ja 6 Ja 6 Diashow Selectie van beeld: Alle beelden, op datum, per map, Weergaveduur: 1/2/3/5 seconden, Herhaling: Aan/Uit Selectie van beeld: Alle beelden, op datum, per map, movies of digitale foto's, Weergaveduur: 1/2/3/5 seconden, Herhaling: Aan/Uit Histogram/ Highlight alarmering Helderheid, RGB/ Ja Helderheid, RGB/ Ja Gegevensverificatie Verificatiegegevens van de originele opname zijn toe te voegen aan de opname Verificatiegegevens van de originele opname zijn toe te voegen aan de opname (OSK-E3 nodig voor verificatie) (OSK-E3 nodig voor verificatie) Menutalen 25 talen Engels, Duits, Frans, Nederlands, Deens, Portugees, Fins, Italiaans, Noors, Zweeds, Spaans, Grieks, Russisch, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Roemeens, Oekraïns, Turks, Arabisch, Thai, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Koreaans en Japans 25 talen Engels, Duits, Frans, Nederlands, Deens, Portugees, Fins, Italiaans, Noors, Zweeds, Spaans, Grieks, Russisch, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Roemeens, Oekraïns, Turks, Arabisch, Thai, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Koreaans en Japans Firmware update Update door gebruiker uit te voeren Update door gebruiker uit te voeren INTERFACE Computer USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B) USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B) Overige HDMI mini uitvoer, Video uitvoer (PAL/ NTSC), Systeemuitbreiding (voor WFT-E3) HDMI mini uitvoer, Video uitvoer (PAL/ NTSC), Microfoon invoer, Systeemuitbreiding (voor WFT-E4) OPSLAG Type CompactFlash Type I/ II (Microdrive compatibel, UDMA compatibel), externe opslag met WFT-E3 CompactFlash Type I/ II (Microdrive compatibel, UDMA compatibel), externe opslag met WFT-E4 VOEDING Accu's Oplaadbare Li-ion accu BP-511/BP-511A of BP-512/BP-514 (BP-511A accu meegeleverd), 1 Oplaadbare Li-ion accu LP-E6, 1 x CR1616 voor datum & instellingen x CR2016 voor datum & instellingen Gebruiksduur accu Ca. 640 (bij 23 C) 5, Ca. 540 (bij 0 C) Ca. 850 (bij 20 C) 5, Ca. 750 (bij 0 C) Accucontrole 4 niveaus 6 niveaus + percentage OVERIGE TECHNISCHE GEGEVENS Materiaal body Magnesiumlegering Magnesiumlegering Omgevingstemperatuur 0 40 C, 85% of lagere luchtvochtigheid 0 40 C, 85% of lagere luchtvochtigheid Afmetingen (BxHxD)/ Gewicht (alleen body) 145,5 x 107,8 x 73,5 mm/ Ca. 730 g 152 x 113,5 x 75 mm/ Ca. 810 g 1 Groot/Fijn(Kwaliteit 8) resolutie 2 Gebaseerd op Canon testcondities, JPEG, ISO 100, Standaard Picture Style. Varieert en is afhankelijk van het onderwerp, merk geheugenkaart, de capaciteit van de geheugenkaart, de beeldkwaliteit, ISO waarde, opnameprogramma, Picture Style, gebruikersfuncties, enz. 4 Met een 50mm objectief op oneindig, -1m -1 dpt 5 Gebaseerd op de CIPA standaard en bij gebruik van de bij de camera meegeleverde accu en geheugenkaart, tenzij anders is vermeld. 6 Milieubescherming 7 Met EF300mm f/2.8l IS USM bij 50 km/uur 8 Aanbevolen belichtingsindex Alle gegevens zijn gebaseerd op Canons standaard testmethoden, tenzij anders vermeld. De technische gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. TM en : Alle bedrijfs- en/of productnamen zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van de desbetreffende producenten voor de markten en/of landen waarin zij actief zijn. Meer informatie over de technische gegevens treft u aan op

19 OVERZICHT MET TECHNISCHE GEGEVENS VAN OBJECTIEVEN EF objectief Constructie (elementen/groepen) Korste scherpstel afstand (m) Filterdiameter (mm) Gewicht (g) Zonnekap Lenskoker hard/zacht EF 16-35mm f/2.8l II USM 16/ EW-88 LP1319 EF 17-40mm f/4l USM 12/ EW-83E (Standaard) LP1319 EF 20-35mm f/ USM 12/ EW-83II LP1214 EF 24-70mm f/2.8l USM 16/ EW-83F LP1219 EF 24-85mm f/ USM 15/ EW-73II LP1014 EF mm f/4l IS USM 18/ EW-83H LP1219 EF 28-90mm f/4-5.6 III 10/ EW-60C LP814 EF 28-90mm f/4-5.6 II USM 10/ EW-60C LP814 EF mm f/ / EW-63B LP814 EF mm f/4-5.6 USM 10/ EW-63B LP814 EF mm f/ II USM 15/ EW-63II LP814 EF mm f/ IS USM 16/ EW-78BII LP1116 EF mm f/ USM 16/ EW-78D LP1116 EF mm f/ l IS USM 23/ ,670 EW-83G LZ1324 EF mm f/ II USM 13/ ET-54 LP1016 EF mm f/2.8l USM 18/ ,310 ET-83II (Standaard) LZ1324 EF mm f/2.8l IS USM 23/ ,470 ET-86 (Standaard) LZ1324 EF mm f/4l IS USM 20/ ET-74 LP1224 EF mm f/4l USM 16/ ET-74 (Standaard) LZ1224 EF mm f/4-5.6 IS USM 15/ ET-65B LP1222 EF mm f/ DO IS USM 18/ ET-65B LP1116 EF mm f/4-5.6 III USM 13/ ET-60 LP1019 EF mm f/4-5.6 III 13/ ET-60 LP1019 EF mm f/ / ET-60 LP1019 EF mm f/ USM 13/ ET-60 LP1019 EF mm f/ USM 13/ ET-65III LP1019 EF mm f/ l IS USM 17/ ,380 ET-83C (Standaard) LZ1324 EF 15mm f/2.8 Fisheye 8/7 0.2 Filterhouder 330 LP814 EF 14mm f/2.8l II USM 14/ Filterhouder 645 Ingebouwd LP1016 EF 20mm f/2.8 USM 11/ EW-75II LP1214 EF 24mm f/1.4l II USM 13/ EW-83K LP1319 EF 24mm f/2.8 10/ EW-60II LP811 EF 28mm f/1.8 USM 10/ EW-63II LP814 EF 28mm f/2.8 5/ EW-65II LP1011 EF 35mm f/1.4l USM 11/ EW-78C (Standaard) LP1214 EF 35mm f/2 7/ EW-65II LP1011 EF 50mm f/1.2l USM 8/ ES-78 LP1214 EF 50mm f/1.4 USM 7/ ES-71II LP1014 EF 50mm f/1.8 II 6/ ES-62 LP1014 EF 85mm f/1.2l II USM 8/ ,025 ES-79 II (Standaard) LP1219 EF 85mm f/1.8 USM 9/ ET-65III LP1014 EF 100mm f/2 USM 8/ ET-65III LP1014 EF 135mm f/2l USM 10/ ET-78II (Standaard) LP1219 EF 135mm f/2.8 (met Softfocus) 7/ ET-65III LP1016 EF 200mm f/2l IS USM 17/ Drop-in 2520 ET-120B Lenskoker 200 EF 200mm f/2.8l II USM 9/ ET-83BII (Standaard) LP1222 EF 300mm f/2.8l IS USM 17/ Drop-in 2,550 ET-120 (Standaard) Lenskoker 300 EF 300mm f/4l IS USM 15/ ,190 LZ1128 EF 400mm f/2.8l IS USM 17/ Drop-in 5,370 ET-155 (Standaard) Lenskoker 400 EF 400mm f/5.6l USM 7/ ,250 LZ1132 EF 400mm f/4 DO IS USM 17/ Drop-in 1,940 ET-120 (Standaard) Lenskoker 400B EF 500mm f/4l IS USM 17/ Drop-in 3,870 ET-138 (Standaard) Lenskoker 500 EF 600mm f/4l IS USM 17/ Drop-in 5,360 ET-160 (Standaard) Lenskoker 600 EF 800mm f/5.6l IS USM 18/ Drop-in 4500 ET-155 Lenskoker 800 Extender EF 1.4x II 5/4 220 LP811 Extender EF 2x II 7/5 265 LP811 EF 50mm f/2.5 Compact Macro 9/ LP814 Life-Size Converter EF 4/ LP811 MP-E 65mm f/ x Macro Photo 10/ LP1216 EF 100mm f/2.8 Macro USM 12/ ET-67 LP1219 EF 180mm f/3.5l Macro USM 14/ ,090 ET-78II LZ1324 Vergroting met Tussen-Tubus EF 12 II 1 66 LP811 Vergroting met Tussen-Tubus EF 25 II LP811 TS-E 24mm f/3.5l 11/ EW-75BII (Standaard) LP1216 TS-E 45mm f/2.8 10/ EW-79BII (Standaard) LP1216 TS-E 90mm f/2.8 6/ ES-65III (Standaard) LP1016 EF-S objectief* EF-S 60mm f/2.8 Macro USM 12/ ET-67B LP1016 EF-S 10-22mm f/ USM 13/ EW-83E LP1319 EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM 19/ EW-83J LP1219 EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 17/ EW-73B LP1116 EF-S 18-55mm f/ II 11/ EW-60C LP814 EF-S 18-55mm f/ IS 11/ EW-60C LP814 EF-S mm f/ IS 16/ EW-78D LP1116 EF-S mm f/4-5.6 IS 12/ ET-60 LP1019 * Alleen voor EOS 50D, 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 450D, EOS 400D, EOS 350D en EOS 300D. 1 Tussen-Tubus EF 12 II kan niet worden gebruikt in combinatie met de volgende objectieven in de stand groothoek: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ IS. 2 Tussen-Tubus EF 25 II kan niet worden gebruikt in combinatie met de volgende objectieven in de stand groothoek: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF 17-40mm f/4l USM, EF 20-35mm f/ USM, EF 24-70mm f/2.8l USM, EF mm f/4l IS USM, EF mm f/ l IS USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ II, EF-S 18-55mm f/ IS en wordt niet aanbevolen voor de volgende objectieven in de stand tele: EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Meer informatie over de technische gegevens treft u aan op Omslagfoto Steve Crisp

20 Deze brochure is gedrukt op door M-real geproduceerd papier. M-real verklaart dat dit papier is vervaardigd met uit goed beheerde bronnen afkomstig hout, en is geproduceerd in een fabriek die beschikt over PEFC-certificering m.b.t. de handelsketen (Chain-of Custody). (PEFC/ ) Canon Inc. Canon Europa N.V. Canon Belgium N.V./S.A. Bessenveldstraat Diegem Tel Fax Canon Nederland N.V. Neptunusstraat JA Hoofddorp Tel Fax Dutch edition 0125W358 Canon Europa N.V., 2008 (0908) Einddatum brochure:

Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie

Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie Persbericht EMBARGO: 17 SEPTEMBER 2008, 06:00 CET Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie Hi-res versies van deze en andere afbeeldingen

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 500D

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 500D U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Persbericht. 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR

Persbericht. 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR Persbericht EMBARGO: 8 februari 2010, 15:00 CET 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR Amstelveen, 8 februari 2010 Canon maakt

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen

Persbericht. Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen Persbericht EMBARGO: 20 oktober 2009, 06:00 CET Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen Hoge resolutie foto's van dit product zijn

Nadere informatie

Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS

Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS Printen De Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS beschikken over een speciaal Printmenu dat snel toegang biedt tot de opties voor direct

Nadere informatie

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 CET Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon introduceert vandaag haar nieuwste digitale

Nadere informatie

Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III

Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III Persbericht Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III Diegem, 20 augustus 2007: Canon vergroot haar positie in de wereld van de professionele fotografie met de introductie

Nadere informatie

Persbericht. Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten

Persbericht. Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten Persbericht EMBARGO: 26 augustus 2010, 06.00 (CEST) Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten Amstelveen, 26 augustus 2010 Canon introduceert

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 40D

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 40D U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Toelichting op de technologieën EOS 550D

Toelichting op de technologieën EOS 550D Toelichting op de technologieën EOS 550D EMBARGO: 8 februari 2010, 15:00 CET Canon CMOS sensor De door Canon ontworpen en geproduceerde CMOS technologie bevat bij elk pixel van de sensor een geavanceerd

Nadere informatie

CANON EOS 200D BODY 2250C001AA 559,00. Kenmerken. Artikelcode : CNRFEOS200D001

CANON EOS 200D BODY 2250C001AA 559,00. Kenmerken. Artikelcode : CNRFEOS200D001 CANON EOS 200D BODY 2250C001AA Artikelcode : CNRFEOS200D001 Canon EOS 200D. Cameratype: SLR camerabody, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

Waar vindt u schoonheid?

Waar vindt u schoonheid? Waar vindt u schoonheid? Er zijn geen regels. Bekijkt u een speciale scène in High Definition, dan ziet u de gebeurtenissen zoals u zich die herinnert: haarscherp, helder en met alle details. Christine

Nadere informatie

CANON POWERSHOT G1 X MARKII PREMIUM KIT 869,00

CANON POWERSHOT G1 X MARKII PREMIUM KIT 869,00 CANON POWERSHOT G1 X MARKII PREMIUM KIT Artikelcode : CNPSG1XIIBKK Canon PowerShot G1 X Mark II. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 12,8 MP, Beeldsensorformaat: 1.5", Type beeldsensor: CMOS, Maximale

Nadere informatie

Jeroen Horlings, juli 2012 www.jeroenhorlings.nl

Jeroen Horlings, juli 2012 www.jeroenhorlings.nl en opgebouwde ervaring wordt het uiteindelijk steeds makkelijker om in elke situatie de beste instellingen te bedenken. Los van de instellingen spelen ook andere zaken een rol. De compositie bijvoorbeeld.

Nadere informatie

CANON EOS M100 BODY WHITE 389,99. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM100BODYWH

CANON EOS M100 BODY WHITE 389,99. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM100BODYWH CANON EOS M100 BODY WHITE Artikelcode : CNEOSM100BODYWH Canon EOS M100. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

Press Release. Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95. EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST

Press Release. Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95. EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Press Release EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95 Diegem, 19 augustus 2010 Canon introduceert vandaag het

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 7D http://nl.yourpdfguides.com/dref/3937263

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 7D http://nl.yourpdfguides.com/dref/3937263 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot SX30 IS

Technologie verklaard PowerShot SX30 IS Technologie verklaard PowerShot SX30 IS 14,1 Megapixel sensor Een 14,1 Megapixel 1/2.3 type CCD-sensor legt beelden met hoge resolutie vast en maakt het mogelijk om foto's op zeer groot formaat te printen

Nadere informatie

CANON EOS M6 BODY SILVER 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYS

CANON EOS M6 BODY SILVER 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYS CANON EOS M6 BODY SILVER Artikelcode : CNEOSM6BODYS Canon EOS M6. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

CANON EOS M100 BODY SILVER 389,99. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM100BODYS

CANON EOS M100 BODY SILVER 389,99. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM100BODYS CANON EOS M100 BODY SILVER Artikelcode : CNEOSM100BODYS Canon EOS M100. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

CANON EOS 6D + EF 40 mm STM 2 059,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS6DEF40STM

CANON EOS 6D + EF 40 mm STM 2 059,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS6DEF40STM CANON EOS 6D + EF 40 mm STM Artikelcode : CNEOS6DEF40STM Canon EOS EOS 6D + EF 40mm f/2.8 STM. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 20,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 5472 x 3648

Nadere informatie

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Een DSLR die je altijd bij je wilt hebben you can Een DSLR die je altijd bij je wilt hebben Een overzicht van al je herinneringen vol schitterende foto's en video's waar je trots

Nadere informatie

Welkom op deze Fotocursus

Welkom op deze Fotocursus Welkom op deze Fotocursus 1 DIGITALE FOTOCURSUS Fons Strijbosch www.footoos.nl fons@footoos.nl 0653 847682 2 LESONDERDELEN 3 LESONDERDELEN Camera techniek (instellingen) 3 LESONDERDELEN Camera techniek

Nadere informatie

CANON EOS M6 BODY BLACK 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYB

CANON EOS M6 BODY BLACK 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYB CANON EOS M6 BODY BLACK Artikelcode : CNEOSM6BODYB Canon EOS M6. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

Lenzen / objectieven

Lenzen / objectieven Lenzen / objectieven 2004 EF Lens technologie Ultrasone motor () De eerste in het objectief geïntegreerde motor ter wereld heeft een innovatieve aandrijving door middel van ultrasone trillingen. Deze energie

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS-1D MARK IV http://nl.yourpdfguides.com/dref/3937324

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS-1D MARK IV http://nl.yourpdfguides.com/dref/3937324 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Technologie Verklaard IXUS 300 HS

Technologie Verklaard IXUS 300 HS Technologie Verklaard IXUS 300 HS EMBARGO: 11 mei 2010, 06:00 CEST Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor Met een resolutie van 10,0 Megapixel is het mogelijk de fijne details van de onderwerpen vast

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Perfecte beeldkwaliteit en verbeterde creatieve mogelijkheden Canon introduceert de nieuwe LEGRIA HF S serie LEGRIA HF S21 LEGRIA HF S20 LEGRIA HF S200 Amstelveen,

Nadere informatie

CANON EOS M100W+EF-M IS STM LTD 509,00

CANON EOS M100W+EF-M IS STM LTD 509,00 CANON EOS M100W+EF-M 15-45 IS STM LTD Artikelcode : CNEOSM100LTDWH Canon EOS M100. Cameratype: MILC, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

CANON POWERSHOT G5X 699,00. Kenmerken. Artikelcode : CNPSG5X

CANON POWERSHOT G5X 699,00. Kenmerken. Artikelcode : CNPSG5X CANON POWERSHOT G5X Artikelcode : CNPSG5X Canon PowerShot G5 X. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 5472 x 3648 Pixels.

Nadere informatie

Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30

Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 Dit document geeft een toelichting op nieuwe technologieën in nieuw aangekondigde producten. Nieuw ontwikkeld groothoekobjectief met 20x optische zoom

Nadere informatie

CANON POWERSHOT G9 X MKII BLACK 429,99. Kenmerken. Autosoft Computers. Artikelcode : CNPSG9XMK2BK

CANON POWERSHOT G9 X MKII BLACK 429,99. Kenmerken. Autosoft Computers. Artikelcode : CNPSG9XMK2BK CANON POWERSHOT G9 X MKII BLACK Artikelcode : CNPSG9XMK2BK Canon PowerShot G9 X Mark II. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,1 MP, Beeldsensorformaat: 1", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

28,1 x 18,7 mm, CMOS. Ca. 10,1 miljoen. Ca. 10,7 miljoen 3:2. Primaire kleuren. 2 x DIGIC III. EF (geen EF-S-lenzen) 1,3x vergroten met vaste EF-lens

28,1 x 18,7 mm, CMOS. Ca. 10,1 miljoen. Ca. 10,7 miljoen 3:2. Primaire kleuren. 2 x DIGIC III. EF (geen EF-S-lenzen) 1,3x vergroten met vaste EF-lens EOS-1D Mark III - NIEUW Product specificaties 28,1 x 18,7 mm, CMOS Effective Pixels Ca. 10,1 miljoen Total Pixels Ca. 10,7 miljoen Aspect Ratio 3:2 Low-Pass Filter Ingebouwd/vast met zelfreinigende sensor

Nadere informatie

Professional Range. EOS 5D Mark ii EOS-1d mark iv. you can

Professional Range. EOS 5D Mark ii EOS-1d mark iv. you can Professional Range EOS 5D Mark ii EOS-1d mark iv eos-1ds mark iii you can Het professionele EOS-systeem van Canon is gebouwd op basis van feedback en ervaringen van fotografen van over de hele wereld.

Nadere informatie

CANON POWERSHOT G7 X MKII PREMIUM KIT 669,00

CANON POWERSHOT G7 X MKII PREMIUM KIT 669,00 CANON POWERSHOT G7 X MKII PREMIUM KIT Artikelcode : CNPSG7XMKKIT Canon PowerShot G7 X Mark II. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,1 MP, Beeldsensorformaat: 1", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

SONY ALPHA ILCE7B BODY 914,00. Kenmerken. Artikelcode : SPILCE7B

SONY ALPHA ILCE7B BODY 914,00. Kenmerken. Artikelcode : SPILCE7B SONY ALPHA ILCE7B BODY Artikelcode : SPILCE7B Sony ILCE-7. Cameratype: MILC body, Megapixels: 24,3 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max): 25600.

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot A serie

Technologie verklaard PowerShot A serie Technologie verklaard PowerShot A serie DIGIC 4 beeldprocessor De Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) processor regelt alle primaire functies om de camera zo efficiënt mogelijk te laten werken. Geavanceerde

Nadere informatie

PANASONIC INCL. H-FS14140EKA ZWART 2 299,00. Kenmerken. Artikelcode : PADMCGH4RAEGK

PANASONIC INCL. H-FS14140EKA ZWART 2 299,00. Kenmerken. Artikelcode : PADMCGH4RAEGK PANASONIC INCL. H-FS440EKA ZWART Artikelcode : PADMCGH4RAEGK Panasonic Lumix GH4R + H-HS2035E. Cameratype: MILC body, Megapixels: 6,05 MP, Type beeldsensor: Live MOS, Maximale beeldresolutie: 4608 x 3456

Nadere informatie

Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen

Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen Persbericht EMBARGO: 18 januari 2007, 13:00 MET Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen Amstelveen, 18 januari 2007: Vandaag breidt Canon de succesvolle PowerShot range uit met drie

Nadere informatie

Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong

Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong Persbericht Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong U kunt deze en andere foto's met hoge resolutie downloaden van www.canon.nl/press_centre Hoofddorp, 7 januari

Nadere informatie

CANON COMPACT CAMERA IXUS 190BK EU26 179,99

CANON COMPACT CAMERA IXUS 190BK EU26 179,99 CANON COMPACT CAMERA IXUS 90BK EU26 Artikelcode : CNIX90BK Canon Digital IXUS 90. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20 MP, Beeldsensorformaat: /2.3", Type beeldsensor: CCD, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

CANON COMPACT CAMERA IXUS 190BK EU26 175,99

CANON COMPACT CAMERA IXUS 190BK EU26 175,99 CANON COMPACT CAMERA IXUS 90BK EU26 Artikelcode : CNIX90BK Canon Digital IXUS 90. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20 MP, Beeldsensorformaat: /2.3", Type beeldsensor: CCD, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van deze Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera Voor een juiste werking van deze Sweex 4.2 Megapixel Digitale

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS

Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS s Werelds dunste camera met 1 f/1.8, 24mm groothoekobjectief met 5x optische zoom (PowerShot S120) De PowerShot

Nadere informatie

Power to evolve. Creativiteit opnieuw gedefinieerd

Power to evolve. Creativiteit opnieuw gedefinieerd Power to evolve Creativiteit opnieuw gedefinieerd De nieuwe norm De unieke 22,3 Megapixel volbeeld CMOS-sensor en DIGIC 5+ beeldprocessor zorgen samen voor indrukwekkende opnamen. Geniet van natuurlijke

Nadere informatie

NIKON REFLEX D mm VR 699,00. Kenmerken. Artikelcode : NKRFD5300K007

NIKON REFLEX D mm VR 699,00. Kenmerken. Artikelcode : NKRFD5300K007 NIKON REFLEX D5300 18-55mm VR Artikelcode : NKRFD5300K007 Nikon D5300 + AF-P 18-55mm VR. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels.

Nadere informatie

Press Release. Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design

Press Release. Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design Press Release EMBARGO: 11 mei 2010, 06:00 CEST Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design Amstelveen, 11 mei 2010 Canon

Nadere informatie

CANON POWERSHOT SX 730 HS TRAVEL KIT SIL 359,99

CANON POWERSHOT SX 730 HS TRAVEL KIT SIL 359,99 CANON POWERSHOT SX 730 HS TRAVEL KIT SIL Artikelcode : CNPSSX730HSKITS Canon PowerShot SX730 HS. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,3 MP, Beeldsensorformaat: /2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale

Nadere informatie

CANON EOS 77D BODY 869,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DBODY

CANON EOS 77D BODY 869,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DBODY CANON EOS 77D BODY Artikelcode : CNEOS77DBODY Canon EOS 77D. Cameratype: SLR camerabody, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

CANON EOS M6 EOS M kit SILVER 819,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM61545KITS

CANON EOS M6 EOS M kit SILVER 819,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM61545KITS CANON EOS M6 EOS M6 15-45 kit SILVER Artikelcode : CNEOSM61545KITS Canon EOS M6 + EF-M 15-45mm 3.5-6.3 IS STM. Cameratype: MILC, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000

Nadere informatie

Bijkomende informatie PowerShot G11

Bijkomende informatie PowerShot G11 Bijkomende informatie PowerShot G11 Printing De PowerShot G11 is voorzien van een speciaal Print-menu voor een snelle toegang tot rechtstreekse printopties. De volledige PictBridge-ondersteuning houdt

Nadere informatie

POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans

POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans you can 2 Onze reis begint Surfs up! Bring on surf school Het voordeel van DSLR Verwissel je objectief, verander van beeld Verwisselbare objectieven stellen je in

Nadere informatie

Technologie Verklaard EOS 60D

Technologie Verklaard EOS 60D Technologie Verklaard EOS 60D EMBARGO: 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Canon CMOS-sensor De Canon CMOS-technologie is door Canon ontworpen en geproduceerd om samen te werken met de eigen DIGIC processoren.

Nadere informatie

Jeroen Horlings, april 2013 (update januari 2016)

Jeroen Horlings, april 2013 (update januari 2016) Jeroen Horlings Voorwoord Gefeliciteerd met uw Canon EOS 700D! Net als de 600D, 650D en de 60D kenmerkt de 700D zich door zijn uitklap- en kantelbare lcd-scherm. Als unicum is het scherm van de 700D aanraakgevoelig,

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 5D MARK III http://nl.yourpdfguides.com/dref/4301946

Uw gebruiksaanwijzing. CANON EOS 5D MARK III http://nl.yourpdfguides.com/dref/4301946 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

CANON EOS M6 SILVER + EF-M IS STM 1 069,00

CANON EOS M6 SILVER + EF-M IS STM 1 069,00 CANON EOS M6 SILVER + EF-M 18-150 IS STM Artikelcode : CNEOSM618150S Canon EOS M6 + EF-M 18-150mm 1:3.5-6.3 IS STM. Cameratype: MILC, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

CANON POWERSHOT SX620 RED 216,99. Kenmerken. Artikelcode : CNPSSX620RED

CANON POWERSHOT SX620 RED 216,99. Kenmerken. Artikelcode : CNPSSX620RED CANON POWERSHOT SX620 RED Artikelcode : CNPSSX620RED Canon PowerShot SX620 HS. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

Nikon kondigt twee nieuwe18-55mm DX-zoomobjectieven aan

Nikon kondigt twee nieuwe18-55mm DX-zoomobjectieven aan Nikon kondigt twee nieuwe18-55mm DX-zoomobjectieven aan Handzame,veelzijdige objectieven voor alledaags gebruik Nikon breidt het assortiment NIKKOR-objectieven uit met twee nieuwe DX-formaat zoomobjectieven

Nadere informatie

Verbeterd met jouw wensen in gedachten Firmware versie 2. Door jou ontworpen Door Canon gemaakt

Verbeterd met jouw wensen in gedachten Firmware versie 2. Door jou ontworpen Door Canon gemaakt Verbeterd met jouw wensen in gedachten Firmware versie 2 Door jou ontworpen Door Canon gemaakt Het vermogen om schitterende opnamen te maken Breng je fotografie naar het volgende niveau. Een 18 Megapixel

Nadere informatie

POWER TO YOUR NEXT STEP Neem de volgende stap. Leg het moment vast met zeven beelden per seconde.

POWER TO YOUR NEXT STEP Neem de volgende stap. Leg het moment vast met zeven beelden per seconde. POWER TO YOUR NEXT STEP Neem de volgende stap. Leg het moment vast met zeven beelden per seconde. you can Leg het moment vast met zeven beelden per seconde 20,2 Megapixel sensor en DIGIC 5+ beeldverwerking

Nadere informatie

CANON IXUS 285 HS PURPLE ESSENTIALS KIT 209,99

CANON IXUS 285 HS PURPLE ESSENTIALS KIT 209,99 CANON IXUS 285 HS PURPLE ESSENTIALS KIT Artikelcode : CNIX285HSKITPUR Canon IXUS 285 HS. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET De nieuwe LEGRIA HF R serie voor gemakkelijk vastleggen en delen van Full HD video LEGRIA HF R18 LEGRIA HF R18 LEGRIA HF R16 LEGRIA HF R17 Diegem, 5 januari

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Live Streaming (LEGRIA HF R48 en LEGRIA HF R46) De nieuwe LEGRIA HF R-serie stelt gebruikers in staat hun video-opnamen

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be MACRO PHOTO LENS. MP-E 65mm f/2.8 1-5 NLD. Handleiding

Downloaded from www.vandenborre.be MACRO PHOTO LENS. MP-E 65mm f/2.8 1-5 NLD. Handleiding MACRO PHOTO LENS MP-E 65mm f/2.8 1-5 NLD Handleiding Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Canon-product. Het Canon macrofoto-objectief MP-E 65mm f/2,8 1-5x is een macro-objectief met een hoge vergrotingsfactor.

Nadere informatie

Het origineel. Slechts één digitale camera heeft de tijdloze elegantie van een echt design icoon. Alleen het origineel. Alleen IXUS.

Het origineel. Slechts één digitale camera heeft de tijdloze elegantie van een echt design icoon. Alleen het origineel. Alleen IXUS. Het origineel Het origineel Slank en stijlvol design. Krachtige, toonaangevende technologie. Al meer dan een decennium geeft IXUS de standaard aan. De camera die uw verbeeldingskracht verder ontwikkelt

Nadere informatie

CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK 195,99. Kenmerken. Artikelcode : CNIX285HSBK

CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK 195,99. Kenmerken. Artikelcode : CNIX285HSBK CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK Artikelcode : CNIX285HSBK Canon IXUS 285 HS. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

1 329,00. L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6.0M)\nL: 6000 x 3376 (20 M), M: 4240 x 2400 (10 M), S: 3008 x 1688 (5.

1 329,00. L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6.0M)\nL: 6000 x 3376 (20 M), M: 4240 x 2400 (10 M), S: 3008 x 1688 (5. SONY ALPHA ILCE-6500BCEC Artikelcode : SOILCE6500BCEC Sony 6500. Cameratype: SLR camerabody, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

Persbericht. Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D. Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST)

Persbericht. Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D. Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Persbericht Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D Diegem, 26 augustus 2010 Canon breidt zijn wereldbefaamde

Nadere informatie

SONY ALPHA ILCE mm ZWART 554,00. Kenmerken. Artikelcode : SOILCE6000LB

SONY ALPHA ILCE mm ZWART 554,00. Kenmerken. Artikelcode : SOILCE6000LB SONY ALPHA ILCE-6000 + 16-50mm ZWART Artikelcode : SOILCE6000LB Sony ILCE-6000L. Cameratype: MILC, Megapixels: 24,3 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

E-3. Specificaties. Type. Zoeker. Beeldsensor. Engine. Live View. Filter

E-3. Specificaties. Type. Zoeker. Beeldsensor. Engine. Live View. Filter E-3 Professionele camera Volledig tweeassig highspeed 11-punts AFsysteem Geavanceerde ingebouwde beeldstabilisator Uitstekende beeldverwerking dankzij de nieuwe True Pic IIIbeeldprocessor Snelste autofocussysteem

Nadere informatie

Bereid u voor op meer

Bereid u voor op meer Kracht & passie 2 Bereid u voor op meer Canon is van mening dat om de naam EOS te mogen dragen, een camera de hoogst mogelijke beeldkwaliteit moet produceren. Het moet een plezier zijn om met de camera

Nadere informatie

CANON EOS 77D + EF-S IS STM 1 269,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DEFS1813

CANON EOS 77D + EF-S IS STM 1 269,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DEFS1813 CANON EOS 77D + EF-S 18-135 IS STM Artikelcode : CNEOS77DEFS1813 Canon EOS 77D + EF-S 18-135mm 3.5-5.6 IS USM. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

2 239,00. L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6.0M)\nL: 6000 x 3376 (20 M), M: 4240 x 2400 (10 M), S: 3008 x 1688 (5.

2 239,00. L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6.0M)\nL: 6000 x 3376 (20 M), M: 4240 x 2400 (10 M), S: 3008 x 1688 (5. SONY ALPHA ILCE6500ZBDI Artikelcode : SOILCE6500ZBDI Sony??6500 + SEL1670Z. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

Power to perform. Prestaties opnieuw gedefinieerd

Power to perform. Prestaties opnieuw gedefinieerd Power to perform Prestaties opnieuw gedefinieerd 2 Tv (sluitertijd): 1/1250 Av (diafragma): f/5,0 ISO-waarde: 4.000 Objectief: EF400mm f/2,8l IS II USM Brandpuntsafstand: 400,0 mm Wat de opnamecondities

Nadere informatie

De gloednieuwe Nikon D850: uitzonderlijke beeldkwaliteit ligt nu binnen handbereik

De gloednieuwe Nikon D850: uitzonderlijke beeldkwaliteit ligt nu binnen handbereik De gloednieuwe Nikon D850: uitzonderlijke beeldkwaliteit ligt nu binnen handbereik Nikon introduceert vandaag de D850 en biedt full-frame fotografen daarmee de ultieme combinatie als het op resolutie,

Nadere informatie

PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle

PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle Grote, uiterst gevoelige 17-megapixel multi-aspect sensor Leica DC Vario-Summilux-lens met lichtsterk

Nadere informatie

Persbericht. Vier Canon producten ontvangen EISA awards

Persbericht. Vier Canon producten ontvangen EISA awards Persbericht Vier Canon producten ontvangen 2012-2013 EISA awards European Advanced SLR Camera 2012-2013: Canon EOS 5D Mark III European Compact Camera 2012-2013: Canon PowerShot G1X European Camcorder

Nadere informatie

Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints

Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints Persbericht EMBARGO: 26 augustus 2008, 05:00 CET Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints Hi-res versies van deze en andere afbeeldingen zijn te downloaden

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol LEGRIA HF M31 LEGRIA HF M36 LEGRIA HF M306 Amstelveen, 5 januari 2010

Nadere informatie

EF-S60mm f/2.8 MACRO USM

EF-S60mm f/2.8 MACRO USM EF-S60mm f/2.8 MACRO USM NLD Handleiding Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Canon-product. Het Canon EF-S60mm f/2,8 MACRO USMobjectief is een macro-objectief dat gebruikt kan worden voor normale fotografie

Nadere informatie

PANASONIC LUMIX DMC-FZ300 ZWART 4K F ,99

PANASONIC LUMIX DMC-FZ300 ZWART 4K F ,99 PANASONIC LUMIX DMC-FZ300 ZWART 4K F2.8 Artikelcode : PVDMCFZ300EFK Panasonic Lumix DMC-FZ300. Cameratype: Bridge fototoestel, Megapixels: 12,1 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: MOS, Maximale

Nadere informatie

Algemene Camera techniek

Algemene Camera techniek Mei 2010 Algemene Camera techniek Een camera zonder geheimen G.van Koppen Wat komt er aan bod... De camerafamilie Compact vs. Spiegelreflex (DSLR) Invloed van sluiter, diafragma en ISO Scherptediepte Lichtmeting

Nadere informatie

Technologie Verklaard EOS-1D X

Technologie Verklaard EOS-1D X Technologie Verklaard EOS-1D X EMBARGO: 18 oktober 2011, 07:00 CEST Canon volbeeld CMOS-sensor De door Canon voor de EOS-1D X ontworpen 35mm volbeeld CMOS-sensor werkt in combinatie met de Canon DIGIC

Nadere informatie

Technologie Verklaard PowerShot S95

Technologie Verklaard PowerShot S95 Technologie Verklaard PowerShot S95 EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Originele Canon f/2.0, 28mm, 3,8x groothoeklens Ontwikkeld met dezelfde processen en volgens dezelfde hoge normen die worden gebruikt

Nadere informatie

I. Kennismaken met uw camera 1. Configuratie en installatie

I. Kennismaken met uw camera 1. Configuratie en installatie I. Kennismaken met uw camera 1. Configuratie en installatie 1 Weergaveknop 2 LED de knop Aan/Uit 3 Modusknop (DV / DSC) 4 Ontspanknop 5 Bovenknop 6 OK-knop 7 AV / USB- aansluiting 8 Rechterknop 9 Menuknop

Nadere informatie

SONY CAMERA ILCE6000LH 539,00. Kenmerken. Vanmarcke Computers. Artikelcode : SOILCE6000LH

SONY CAMERA ILCE6000LH 539,00. Kenmerken. Vanmarcke Computers. Artikelcode : SOILCE6000LH SONY CAMERA ILCE6000LH Artikelcode : SOILCE6000LH Sony? ILCE-6000 + E PZ 16-50mm. Cameratype: MILC, Megapixels: 24,3 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

De camera voor dentale fotografie

De camera voor dentale fotografie De camera voor dentale fotografie Gemakkelijker dan u denkt Fotografie heeft een vaste plek verworven binnen de tandheelkunde. Met foto s kunnen we medische en esthetische informatie over de mondholte

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G12

Technologie verklaard PowerShot G12 Technologie verklaard PowerShot G12 Origineel Canon 28mm groothoekobjectief met 5x optische zoom Bij de ontwikkeling van de PowerShot G12 worden dezelfde processen en hoge kwaliteitsnormen toegepast als

Nadere informatie

Voorwoord. 2: Objectieven 21 Objectieven 22 Fujinon XF- en XC-objectieven 25 Niet-Fujinon-objectieven gebruiken 29

Voorwoord. 2: Objectieven 21 Objectieven 22 Fujinon XF- en XC-objectieven 25 Niet-Fujinon-objectieven gebruiken 29 Inhoud Voorwoord v 1: Fujifilm X-T*-serie 1 Inleiding 2 Systeemcamera versus spiegelreflexcamera 2 Welke camera moet ik kiezen? 3 Fujifilm X-T2 6 Fujifilm X-T20 9 Fujifilm X-T1 12 Fujifilm X-T10 15 Firmware-updates

Nadere informatie

Geef uw foto s de vrijheid

Geef uw foto s de vrijheid Geef uw foto s de vrijheid Eenvoudig. Uniek. Indrukwekkend. SELPHY Canons serie SELPHY fotoprinters bieden u meer dan perfecte fraaie prints van uw digitale foto s. Ze geven u de vrijheid om overal te

Nadere informatie

CANON POWERSHOT SX540 ZWART 288,99. Kenmerken. Artikelcode : CNPSSX540HSBK

CANON POWERSHOT SX540 ZWART 288,99. Kenmerken. Artikelcode : CNPSSX540HSBK CANON POWERSHOT SX540 ZWART Artikelcode : CNPSSX540HSBK Canon PowerShot SX540 HS. Cameratype: Bridge fototoestel, Megapixels: 20,3 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

Inhoud. 2: Objectieven 23 Objectieven 24 Fujinon XF- en XC-objectieven 27 Niet-Fujinon-objectieven gebruiken 33

Inhoud. 2: Objectieven 23 Objectieven 24 Fujinon XF- en XC-objectieven 27 Niet-Fujinon-objectieven gebruiken 33 Inhoud 1: Fujifilm X-T*-serie 1 Inleiding 2 Systeemcamera versus spiegelreflexcamera 2 Welke camera moet ik kiezen? 3 Fujifilm X-T3 6 Fujifilm X-T2 10 Fujifilm X-T20 13 Fujifilm X-T100 15 Firmware-updates

Nadere informatie

Power to explore. Je eerste kennismaking met een wereld in volbeeld. you can

Power to explore. Je eerste kennismaking met een wereld in volbeeld. you can Power to explore Je eerste kennismaking met een wereld in volbeeld you can Je eerste kennismaking met een wereld in volbeeld Til je fotografie naar een hoger niveau met de kwaliteit van volbeeld, indrukwekkende

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G1 X

Technologie verklaard PowerShot G1 X Technologie verklaard PowerShot G1 X Een hoge kwaliteit camera die zelfstandig is te gebruiken maar ook een perfecte aanvulling vormt voor een professionele DSLR. De PowerShot G1 X combineert EOS sensortechnologie

Nadere informatie

2. Monitor schermweergave

2. Monitor schermweergave Gebruikshandleiding 1. Productoverzicht 1 1 DISPLAY-knop 2 Led Aan/Uit-knop 3 MODUS-knop 4 VOEDING-knop 5 MENU-knop 6 OMHOOG-knop 7 SD-kaartsleuf 8 Voeding-LED 9 SLUITER-knop 10 USB-bus 11 AV-bus 12 RECHTS/ZELFONTSP

Nadere informatie

CANON EOS 77D + EF-S IS STM CP 969,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DEFS1855

CANON EOS 77D + EF-S IS STM CP 969,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS77DEFS1855 CANON EOS 77D + EF-S 18-55 IS STM CP Artikelcode : CNEOS77DEFS1855 Canon EOS 77D + 18-55mm F4.0-5.6 IS STM. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30

Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30 Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30 Dit document beschrijft nieuwe technologieën die niet worden aangetroffen in eerdere modellen Grote, zeer gevoelige

Nadere informatie

De eerste digitale M-Camera die nog discreter is dan zijn analoge voorgangers.

De eerste digitale M-Camera die nog discreter is dan zijn analoge voorgangers. Leica introduceert de nieuwe Leica M10-P. De eerste digitale M-Camera die nog discreter is dan zijn analoge voorgangers. Nieuw-Vennep, 21 augustus 2018. Transcontinenta B.V., importeur Leica in Nederland,

Nadere informatie