Thema: De middeleeuwen Vrijdag 25 augustus: Ophalen van het hout. Zaterdag 26 augustus: Het opbouwen van JOLkoedijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thema: De middeleeuwen Vrijdag 25 augustus: Ophalen van het hout. Zaterdag 26 augustus: Het opbouwen van JOLkoedijk"

Transcriptie

1 Thema: De middeleeuwen Verslag: Frank Smit Vrijdag 25 augustus: Ophalen van het hout. Om 4 uur hadden Jerry en Frank afgesproken om met zijn tweeën het hout te gaan halen bij Eriks. Het hout dat was voor ons verzameld en lag keurig in stapels op ons te wachten dat het opgehaald kon worden. We hadden een grote vrachtwagen van Simon Loos weten te regelen zodat al het hout in één keer mee kon in de vrachtwagen. Helaas stond de vrachtwagen chauffeur heel erg in de file waardoor deze drie uur later kwam dan gepland. Gelukkig was de Mac Donalds dicht bij en kwamen Jerry en Frank niet om van de honger. De pallets konden met de heftruck van Eriks snel in de vrachtwagen gestopt worden zodat we weer terug konden keren naar Koedijk. Dat was de bedoeling maar het noodlot sloeg toe. De motor van de pick-up truck van Jerry wilde niet meer starten waardoor we hem met de heftruck moesten aanduwen. Nadat de motor weer gestart was kon Frank op weg gaan om de eerste tent op te halen bij de voetbalvereniging SV Koedijk. Gelukkig waren daar een aantal mensen, die graag wilden helpen om de tent op de vrachtwagen te leggen. Helaas sloeg de motor weer af waardoor we niet meer bij de voetbalvereniging vandaan kwamen. Gelukkig kwam de vader van Jerry om ons uit de brand te helpen. Later bleek dat de startmotor was overleden. Gelukkig zat het voor rest niets meer tegen er waren genoeg mensen die ons wilden helpen met het lossen van het hout waardoor we rond 11 uur helemaal klaar waren. Zaterdag 26 augustus: Het opbouwen van JOLkoedijk Om 8 uur stonden de eerste vrijwilligers al op het Jol terrein. Nadat iedereen goed wakker was geworden met een heerlijke bak koffie van Monique konden we na 3 jaar eindelijk beginnen met het opbouwen van het koedijksejolproject. Iedereen was super enthousiast en had er erg veel zin in. Nadat alle spullen uit de aanhanger was gehaald, kon de kooktent worden opgezet. Het was toch wat moeilijker dan sommige vrijwilligers dachten om een grote legertent op te zetten. Na wat gepuzzel was het toch gelukt om de tent op te zetten. Één tent gedaan, nog twee te gaan. De andere 2 tenten gingen toch een stuk makkelijker. Of dit nu kwam omdat iedereen nu helemaal wakker was of omdat iedereen het door had hoe de tent opgebouwd moest worden??? Onze timmerverslaafde Hans zorgde er voor dat er binnen een heel erg korte tijd een heel erg mooi kasteel stond en een echte burgemeestersstoel. Snel alles inrichten en de verlichting ophangen en dan zijn we helemaal klaar voor onze eerste Jol. Nadat de chinees gebeld was om te vragen of hij nog tijd over had om deze harde werkers van eten te voorzien was de eerste JOL maaltijd een feit. Er kwamen al een hoop buurtbewoners kijken en wilden graag weten wat er in deze week allemaal ging gebeuren. We hebben heel veel leuke en toffe reacties gehad van uit de buurt. Heel veel buurbewoners vonden het super gaaf dat de JOL weer in Koedijk was gestart.

2 Maandag 28 augustus: De ridders en jonkvrouwen van de Koedijkse Tafel Eindelijk was het dan weer zo ver JOL koedijk gaat sinds een aantal jaren weer van start. Het weer zat heel erg tegen de regen kwam met bakken uit de lucht maar ja de ridders uit de middeleeuwen deden daar vroeger ook niet moeilijk over dus deden de kids dat gelukkig ook niet. Er waren 90 kinderen gekomen die graag het terrein wilden bestormen. Het project werd met een spannend riddergevecht geopend. Er werd natuurlijk gevochten om de hand van de beeldschone prinses Ilse. Ridder Frank opende het dorp door de boze ridder Jerry te verjagen en de ballonnenstruik weg te hakken en de schone prinses ten huwelijk te vragen. Nadat iedereen zich had ingeschreven konden de kleine ridders en jonkvrouwen beginnen met het bouwen van de kastelen. De kastelen schoten als paddestoelen uit de grond. Het begon steeds harder te regen dus werden voor de ridders en jonkvrouwen die geen regenharnas bij zich hadden voorzien van enkele regenharnassen. Het regende op een gegeven moment zo hard dat de ridders en de jonkvrouwen van de Jol alle kinderen meenamen naar binnen in de tent. Gelukkig hadden alle ridders en jonkvrouwen van de Jol een dansje ingestudeerd wat ze graag als echt hofnarren aan de kinderen hebben geleerd waardoor de kinderen dansend naar huis gingen. Rond een uur of 1 waren er weer 80 mini ridders en jonkvrouwen die het terrein door de regen weer gevonden hadden en graag weer verder wilden timmeren aan hun kasteel. Na de hele middag getimmerd te hebben werd er weer door de hofnarren van de jol een leuke dans ingestudeerd waardoor de kinders weer super enthousiast meededen en weer super vrolijk naar huis gingen. Er waren 90 kinderen gekomen die graag het terrein wouden bestormen.

3 Dinsdag 29 augustus: De middeleeuwse varkenspoel Om uur of half negen stonden er al 10 miniridders voor de poort te trappelen om naar binnen te mogen helaas voor deze ridders moesten ze nog uur wachten tot ze eindelijk weer naar binnen werden gelaten. Vandaag waren er 80 miniridders en mini-jonkvrouwen. Het weer zat vandaag ook weer niet mee maar nadat iedereen zich weer had ingeschreven werd er samen met alle kinderen een middeleeuwse zonnedans gedaan. Helaas hielp onze zonnedans niet erg want het begon steeds harder te regenen. Het terrein veranderde heel erg snel in een grote modderpoel waardoor sommige JOLridders het erg op varkenspoel vonden lijken. Het maakte de miniridders en mini-jonkvrouwen helemaal niks uit en ze vonden het helemaal niet erg om vies te worden en gleden daarom rustig door de modder. Er werd de hele ochtend erg hard getimmerd aan de kastelen. Er werd zo hard getimmerd dat de miniridders en de mini-jonkvrouwen helemaal geen zin hadden om de tent in te gaan toen het heel hard begon te regenen en te onweren. Gelukkig wist ridder Chris hier een heel goede oplossing voor als je te laat in de tent was moest je trakteren. Toen wisten de laatste miniridders niet hoe snel ze in de tent moesten komen. Gelukkig had ons Jolhofnar Iris het idee om samen met de kinderen moppen te vertellen. De miniridders en mini-jonkvrouwen verlieten met een grote grijns het terrein. Rond een uur of één stonden de eerste miniridders en mini-jonkvrouwen na een lange kruistocht weer klaar om te beginnen met het middagprogramma. De hofnarren Chris, Iris en Ilse hadden een heel erg leuk konijnspel in elkaar gezet. Gelukkig was het wel vijf min droog en konden ze in die tijd het spel uitleggen. Na het spel werd er nog snel een aantal dingen afgetimmerd aan de hut en kon iedereen naar een spetterende afscheidsdans weer lachend en dansend naar huis. Regen of zonneschijn toch vond ik de JOL super fijn.

4 Woensdag 30 augustus: De woeste kruistocht Na een heel erg regenachtige nacht was de ochtend eindelijk weer aangebroken. Gelukkig begon de ochtend wat droger dan de vorige dagen dus de Jolhofnarren die waren blijven slapen begonnen meteen met een heerlijke ochtenddans om lekker wakker te worden. Gelukkig kwamen de kinderen pas een uur later, waardoor Jolhofnarren helemaal los konden gaan op de muziek. De meeste miniridders stonden een half uur van te voren al weer voor de poort te trappelen om naar binnen te kunnen ze hadden wel slecht weer meegenomen waardoor het weer begon te regen. Piet Paulusma had ons verteld dat het heftige buien waren die in de middag over zou zijn en deze keer had Piet wel gelijk. Nadat de burgermeester van de dag het dorp geopend had konden de kinderen verder gaan met het schilderen van hun kasteel. De kastelen werden erg vrolijk versierd met hele mooi middeleeuwse kleuren. De meeste kastelen begonnen al aardig vorm te krijgen en er waren zelf ridders bij die helemaal een paardenstal hadden gemaakt voor hen trouwe viervoeter. In het grote legerkasteel kon iedereen vlaggen beschilderen die ze later weer bij hun hut konden ophangen. Er waren een hoop ouders die hun steentje bijdroegen met het bakken van pannenkoeken. Die pannenkoeken vlogen als warme broodjes door de tent. Er waren zoveel pannenkoeken gebakken dat de hofnarren die achter de pannenkoekenkraam stonden helemaal aan het zweten waren. Voordat we het wisten was alles op en had iedereen een heel erg gevulde maag. Voor alle kinderen en de meeste Jolhofnarren was er s middags een echte kruistocht (speurtocht). Nadat alle groepjes verdeeld waren kon iedereen van start gaan. De zon bleef gelukkig de hele middag schijnen waardoor we de eerste droge middag hadden van de JOL. Wat was het een feest. Bij de kruistocht moesten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden om de kruistocht tot een succes te maken. Bij sommige posten moest er wel eens gewacht worden. Gelukkig werd dit snel opgelost door heerlijk op straat te gaan liggen en daar te genieten van de warmte van de zon. Opa Leo verzorgde voor alle deelnemers heerlijke limonade. Hierdoor waren alle kelen weer gesmeerd zodat iedereen weer heel hard mee kon zingen met de HokiPoki op het JOLterrein. Na een erg vermoeiende dag keerde iedereen weer veilig huiswaarts.

5 Donderdag 31 augustus: Het vlammende einde Vandaag begon de ochtend een keer zonder regen. Het was vandaag een erg spannende dag. Niet alle voor de Jolhofnarren, maar ook voor de kinderen omdat ze eindelijk hun zelfgebouwde kasteel aan hun ouders mochten laten zien. De spanning was al goed te voelen toen de eerste kinderen aan de poort stonden te trappelen om naar binnen te mogen. De stempels werden vandaag wel op hele rare plekken gezet. Of dat nu kwam omdat de kinderen gekrompen waren of dat Opa Leo steeds uitschoot met zijn stempels? Dat weet geen mens. De dag werd natuurlijk ook weer geopend met een heerlijk dansnummer wat iedereen mee deed waardoor het hele JOLterrein op zijn grondvesten stond te trillen. Er werden voor het eten nog snel de laatste dingen aan de kastelen versierd waardoor ze er nog mooier uitzagen voor het feest vanavond. De ochtend werd weer afgesloten met een waggelende dans die ervoor zorgde dat kinderen weer vrolijk naar huis gingen. s Middags waren er aan aantal spelletjes uitgezet waar de kinderen aan mee konden doen. De kinderen waren eigenlijk best zenuwachtig wie nu de mooiste hut gebouwd had dus werd er niet heel fanatiek meegedaan met de spelletjes. Gelukkig waren we met genoeg vrijwilligers om alles op te bouwen voor de bonte avond. Het podium was snel in elkaar gezet door onze timmerfanaten. De speeltuin had het rad van avontuur tot beschikking gesteld wat we zo konden gebruiken. Het grote rad was al van veraf te zien en zag er super uit. De Koek en Zopie tent van Opa Leo en Monique zag er heel erg strak uit. Nadat alles klaar was gezet kon het grote feest eindelijk beginnen. Om zeven uur stonden er al heel veel ouders en kinderen voor de poort die allemaal graag naar binnen wilden. Er viel genoeg te bezichtigen voor de ouders; er stonden genoeg hutten. De loten voor het rad van avontuur waren binnen twee minuten helemaal uitverkocht. Omdat er heel veel kinderen iets ingestudeerd hadden om met de playbackshow te doen en absoluut niet meer langer konden wachten, werd er begonnen met de eerste act van de avond. De dappere dames die K3 nadeden. De stemming zat er meteen goed in. Er zouden nog vele acts volgen waardoor de hele bonte avond één groot succes werd. Alle Jolhofnarren hadden met zijn allen een liedje ingestudeerd dat ze luidkeels aan het publiek hebben laten horen waardoor de sfeer er helemaal goed in zat. De ouders van de kinderen wilden de alle Jolhofnarren heel graag bedanken voor alle zorgen die ze voor de kinderen hadden en voor al het plezier wat de kinderen aan deze onvergetelijke Jolweek over gehouden hadden. Alle vrijwilligers werden ook nog in het zonnetje gezet. Om de avond af te sluiten waren Jan Smit en co vanuit Volendam over gekomen om het hele feest op zijn kop te zetten. Iedereen stond te dansen of liep mee in de polonaise zelf de vaders en moeders kwamen helemaal los

6 Vrijdag 1 september: De vermoeide ridders van de Koedijkse Burcht Vandaag zou het sportbureau om half 9 al voor de deur staan om samen met een aantal vrijwilligers de springkussens op te blazen. Alleen waren de Jolhofnarren nog niet wakker omdat ze wat laat naar bed waren gegaan de vorige avond. Gelukkig wist Opa Leo ze wakker te krijgen met een heerlijke bak koffie. De JOLhofnarren zagen er nog niet helemaal wakker uit maar ze waren wel uit hun bed. Na een hoop haspels uitgerold te hebben kon het springkussen eindelijk de lucht in. Gelukkig was het vandaag ook lekker droog zo dat het weer een spetterende dag kon worden. De kinderen stonden in plaats van 9 negen uur nu pas om half 10 voor de poort te trappelen. Ook de meeste kinderen konden niet erg uit hun bed komen. De vrijwilligers waren erg blij dat het sportbureau er was. Hierdoor konden ze goed wakker worden op de grote groene glijbaan. Je kon heel erg merken dat de kinderen erg laat naar bed waren gegaan; hierdoor waren ze erg moe. Er waren sommige kinderen bij die het springkussen en de superglijbaan gebruikten als super groot matras. Om 11:45 liepen alle springkussens leeg en werd er met een grote afscheidsdans afgesloten. Nadat iedereen elkaar geknuffeld had was Jol Koedijk echt helemaal ten einde. snifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnifsnif maar volgend jaar zijn we er zeker weer bij en dan zetten we Koedijk nog meer op zijn kop. Tot volgend jaar.

7 De bedankpagina 2006 Deze onwijs gezellige Jol werd u mede mogelijke gemaakt door 22 onwijze kanjers: Frank Smit, Jerry stam, Bente van baden, Iris de Boer, Harriet Boon, Linda Doorenspleet, Petra Doorenspleet, Henri Goselink, Jeanette Hoekstra, Nienke Jensma, Hans kuit, Edwin Kuit, Chris Ootjers, Lianne Smit, Rosalie Smit, Monique Stam, Ilse stallinga, Opa Leo Tervelde, Bruno Visser, Oscar de Vries, Mats Zelm. Wij willen graag de buurt bedanken voor hun enthousiaste reacties en de gezelligheid die ze tijdens de Jolperiode gebracht hebben. Wij willen graag alle mensen bedanken die ons een heel warm hard toe gedragen hebben. Wij willen ook graag al onze sponsors bedanken, zonder deze mensen zou er volgend jaar geen JOL zijn. Deze sponsors verdienen namens alle vrijwilligers een 10 met een griffel.

8 onzesponsors. Combitex tenten J.v. Stolbergstraat 59 Industrieterrein Wuijver 1723 lc Noord-Scharwoude tel fax Technische Handelsonderneming

9 van Ree bv Technische groothandel Technisch Handelscentrum bv En vele belangeloos meewerkende ouders en buurtgenoten.

Verslag van Jerry Stam

Verslag van Jerry Stam Verslag van Jerry Stam Zaterdag 26 juli Vandaag was dan eindelijk weer zover de 3 e JOL-week in Koedijk zou weer gaan beginnen. Ik kwam zelf iets later door mijn werk, waar de anderen al druk bezig waren

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL

ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL Hierbij een kort verslag van de week met de originele verslagen van de kinderen gecombineerd met wat foto s Namens de leiding Iet, Bep, Joop, Jeroen Arne,

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Zomervakantie BSO XXL 2014

Zomervakantie BSO XXL 2014 1 Zomervakantie BSO XXL 2014 Week 1: 21, 22 en 24 juli Thema: Kraak de code! Welkom in het programmaboekje van BSO XXL, we nemen je mee op avontuur! Ben jij een echte Bliek( zo noemen ze Gorcummers namelijk

Nadere informatie

JUNGLEDORP. Informatieboekje

JUNGLEDORP. Informatieboekje JUNGLEDORP GROTE BEER Informatieboekje Huttendorp De Meent 07 t/m 11 juli 2014 Nieuwe situatie Door het verdwijnen van Cardanus is er ook bij ons het een en ander veranderd. Ella Korzelius, die ons vanuit

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het T6 De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het programma. Op 23 september zijn we gestart met het voetbalproject

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Korte impressie van vereniging JOL-Bergerhof voor het jaarverslag 2015

Korte impressie van vereniging JOL-Bergerhof voor het jaarverslag 2015 Korte impressie van vereniging JOL-Bergerhof voor het jaarverslag 2015 Dinsdag 28 juli tot en met zondag 2 augustus Voor het vijfde opeenvolgende jaar zijn vanaf dinsdag 28 juli een groep vrijwilligers

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 6 Algemeen Iedereen begon al moet te worden, maar na vandaag heeft iedereen weer wat meer energie. Alle speltakken gingen gisteravond laat naar bed: De welpen en kabouters

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen Kampeerterrein Voetbalveld Springkussen Vakantie! Hallo! En Welkom op de Solidoe Camping! Een Camping voor alle BSO s van Solidoe. Elke locatie is vrij om zelf te bepalen wanneer ze naar de camping komen.

Nadere informatie

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen Kampeerterrein Voetbalveld Springkussen Hallo! En Welkom op de Solidoe Camping! Een Camping voor alle BSO s van Solidoe. Elke locatie is vrij om zelf te bepalen wanneer ze naar de camping komen. Dit programma

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde!

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! Maandag 19 oktober Herfstvakantie 2015 Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! De kinderen zoeken elkaar gelijk weer op en spelen gezellig samen. Vanmorgen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Zomer 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, Dit jaar hebben wij voor jullie een zomervakantieboekje gemaakt, waarin jullie alles kunnen lezen over het verloop

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Kids Nieuwsbrief oktober 2015

Kids Nieuwsbrief oktober 2015 Kids Nieuwsbrief oktober 2015 schoolreisje Duinoord Dit jaar zijn we met schoolreisje naar Duinoord geweest. Het was een zeer geslaagde dag. En daarom kwamen er veel meer scholen. De kinderen hadden het

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

JOL Koedijk 2009. Verslag door Linda

JOL Koedijk 2009. Verslag door Linda JOL Koedijk 2009. Verslag door Linda Week voor de Jol Week 31; Het is een week voordat de Jol begint. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Zaterdagochtend half 11 druppelen de eerste vrijwilligers,

Nadere informatie

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk.

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. 2013 Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. Kerst Op De Wijngaard vieren wij om het jaar Kerst in de kerk. Dit keer was het iets bijzonderder voor mij als normaal want ik moest Herder spelen.

Nadere informatie

Programma zomervakantie 2015. locatie Kameleon

Programma zomervakantie 2015. locatie Kameleon Programma zomervakantie 2015 Thema: Camping Kameleon Belangrijk! Bij lekker warm weer, neem dan je zwemspullen mee en misschien gaan we naar zwembad de Houtvaart! Denk verder aan goede schoenen en regenkleding

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Zaterdag 14 maart Woensdag 18 maart Donderdag 19 maart Vrijdag 13 maart 2015 Ophalen oud papier. Lopers zijn: Smit (lindenstr)(2014),

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

Informatieboekje voor ouders/verzorgers. JOL Oudieplas 2015. Fantasie. Maandag 3 augustus t/m Donderdag 13 augustus

Informatieboekje voor ouders/verzorgers. JOL Oudieplas 2015. Fantasie. Maandag 3 augustus t/m Donderdag 13 augustus Informatieboekje voor ouders/verzorgers JOL Oudieplas 2015 Fantasie Maandag 3 augustus t/m Donderdag 13 augustus In dit boekje vindt u waardevolle informatie over JOL Oudieplas. Er staat in hoe wij dingen

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie