Gipsplaten. Frank Treuren BV. Gipskartonplaten. Frank Treuren BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gipsplaten. Frank Treuren BV. Gipskartonplaten. Frank Treuren BV"

Transcriptie

1 Gipsplaten Gipskartonplaten Burg. Sloblaan AC Meerkerk Telefoon: (0183) Fax: (0183) Vele toepassingen mogelijk!!

2 Pagina 2 Pagina 15 Algemeen Afwerking Materiaal Gipskartonplaten zijn onder andere gemaakt van : Rogips (rookgasontzwavelingsgips): een secundaire grondstof die vrijkomt bij ontzwaveling van rookgassen uit met kolen gestookte energiecentrales. Gipskartonplaten worden ook gemaakt van natuurgips, wat ontstaan is door geologische ontwikkelingen van vele jaren. Dit komt vooral veel in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Dat alles tezamen met karton is de gipskartonplaat zoals men nu gebruikt in de bouw. Verwerking Deze stoffen worden samen met andere stoffen zoals water en zetmeel bij elkaar gevoegd en gaan in de mixer. Vervolgens loopt de gipsbrij over een lopende band waar de bovenkartonplaat zich al bevindt. Tijdens deze vormtafel (lopende band) wordt de onderkartonplaat erop gewalst en geperst waarna het in een oven gaat (nog steeds via de lopende band). Hierna wordt het op exacte maat gesneden en verpakt voor verzending. Afdichtingslijm Bij het gebruiken van een vochtwerende afdichtingslijm behoeft geen speciale afdichting te worden gebruikt. Afdichtingslijm vlak opbrengen en laten drogen. Dezelfde lijm met een lijmkam over de voegen aanbrengen en de tegels aandrukken. Voegen en aansluitingen De betegelde vlakken moeten met waterafstotende, scheurvrij uithardende materialen duurzaam en vocht ondoordringbaaar gevoegd worden. Alle aansluitvoegen, hoeken, voegen tussen wand en vloer, dilatatievoegen, alsmede alle wanddoorvoeren moeten met duurzaam elastisch voegmateriaal waterdicht worden afgesloten.

3 Pagina 14 Pagina 3 Afwerking Diverse plaatsoorten Aanbeveling De geschiktheid van de afwerklagen dient door de fabrikant te worden bevestigd. Tegels Montagewanden waarop keramische tegels worden aangebracht en met dubbele beplating zijn uitgevoerd, bedraagt de stijlafstand maximaal 600 mm. Bij een enkele beplating van 12,5 mm dikke gispkartonplaten dient de stijlafstand (h.o.h.) maximaal 400 mm te zijn. De voegen achter de tegels voorzien van een zelfklevende tape en opvullen met tegellijm. In badkamers en vergelijkbare ruimtes moeten bijvoorbeeld hydroplaten worden gebruikt. Droge en normaalbelaste vlakken Hiervoor zijn de meeste in de handel gebruikelijke kunststof lijmen geschikt. Het vastlijmen van de tegels gebeurt met een lijmkam, over het gehele oppervlak, in een dunne laag. Bij de bovenste rij tegels wordt de lijm horizontaal aangebracht (of wordt een elastische waterkerende band toegepast), zodat geen water achter de tegels kan komen. Type A bouwplaten Geschikt voor wanden en plafonds. Dikte: 6 mm (buiggips). Type F Novlam Extra brandwerende platen voor wand en plafond. Type H Hydro Vochtwerende platen voor badkamers en vergelijkbare ruimtes, alsmede als ondergrond voor betegeling. Type H Hydrovlam Een combinatie van Type F (Novlam) en Type H (Hydro). Geïsoleerde platen Aan de achterzijde voorzien van isolatiemateriaal (div. diktes) polyurethaan of polystyreen. Type P (stucplaten) Voor pleisterwerk. Waterbelaste vlakken Bij gipskartonplaten moeten voor het aanbrengen van de tegels van een geschikte hechtlaag worden voorzien. De waterbelaste vlakken moeten voor het aanbrengen van de tegels met een speciale laag waterdicht en flexibel worden afgedicht. Alle snijkanten en doorvoeren met elastisch blijvende kit afdichten.

4 Pagina 4 Pagina 13 Kantsoorten - en uitvoeringen Inleiding Deze gipskartonplaten hebben verschillende, voor het betreffende gebruik gevormde, met karton beklede zijkanten. De kopse kanten zijn afgezaagd, de gipskern is hier zichtbaar. Soorten 1. Afgeschuinde kant (AK) - kantvorm aan de bouwplaat, brandwerende plaat en hydroplaat. Deze plaat is geschikt voor het afvoegen van wapeningsstroken en Planfix B Fresh. 2. Halfrond afgeschuinde kant (HRAK) - kantvorm bij alle gangbare bouwplaten, brandwerende platen en hydroplaten. De speciale kantvorm maakt met Planfix Fresh het doelmatig afvoegen, zonder wapeningsstroken, mogelijk. 3. Ronde kanten (RK) - gipskartonplaten met ronde kanten worden voornamelijk bij plafonds toegepast en worden niet geplamuurd. De ronde kant wordt niet altijd afgewerkt maar zorgt voor een geleidelijke overgang van de ene naar de andere plaat. 4. Facetkant (FK) - deze kantvorm wordt toegepast bij plafonds. De facetkant zorgt voor een accentuering van de naden. 5. Volle kant (VK) - wordt voornamelijk toegepast waar de naden worden afgewerkt met afdekstrips. Dit type kan eventueel worden geleverd met een vinyllaag, maar dan als inlegpaneel voor plafonds. Afwerking Het gronden Voordat een volgende laag verf of behang wordt aangebracht, moeten de gipskartonplaten en de afgevoegde vlakken van een geschikte hechtlaag worden voorzien, bijvoorbeeld voorstrijkmiddel, om te voorkomen dat het karton en de naden in verschillende mate absorberen. Verven De meeste in de handel gebruikelijke verf is geschikt, bijvoorbeeld latexverf. Verf op mineraalbasis (kalk,- waterglas,- en silicaatverf) is niet geschikt. Er zijn fabrikanten die latex-silicaatverf voor gipskartonplaten aanbieden. Voor gebruik moeten de gebruikseigenschappen en de geschiktheid door de fabrikant worden aangetoond en dient men te letten op de verwerkingsaanwijzingen. Onbehandelde gipsplaatvlakken kunnen door een lange en intensieve lichtinwerking vergelen. In dit geval is het aan te bevelen een speciale grondverf te gebruiken, die het doorslaan van geelstoffen voorkomt. Proeflagen over diverse plaatbreedtes, inclusief de voegen en de geplamuurde vlakken, blijken zinvol te zijn. Behang en lijm De meeste in de handel gebruikelijke behangsoorten en lijm (behangplaksel) zijn geschikt. Het is aan te bevelen om vóór het behangen een voorstrijkmiddel aan te brengen. Dit vergemakkelijkt bij eventuele latere renovatiewerkzaamheden het verwijderen van het behang zonder dat het karton beschadigd. Speciaal behang (zijde,- vinyl,- of gemetalliseerd behang) vereist speciale maatregelen bij de voorbehandeling van de ondergrond, bijvoorbeeld het gehele oppervlak afvoegen of het complete oppervlak voorzien van Finish 75 of Finish 85. Pleisterwerk Op deze gipskartonplaten kunnen pleistersystemen worden aangebracht. Voor het gebruik van pleistersystemen is de door de fabrikant voorgeschreven hechtlaag noodzakelijk.

5 Pagina 12 Pagina 5 Afvoegen Op maat snijden en bewerken Afvoegen met wapeningsstroken (AK, HRAK) Werkwijze AK - kant met Planfix B fresh vol en gelijk met het plaatoppervlak vullen en vlak afstrijken. Papiertape in de verse voegenvuller drukken en zonder luchtbellen glad strijken of zelfklevend tape op de naad plakken. Daarna AK - kant vol en gelijk met het plaatoppervlak vullen en vlak afstrijken. Na het afbinden van het voegmateriaal, opvullen tot een oppervlak zonder overgang is bereikt. Eventueel afwerken met Finish 75 of Finish 85. Belangrijke aanwijzingen voor het afvoegen De verwerkingstemperatuur moet boven de 10 C liggen. Afvoerwerkzaamheden pas na het aanbrengen van pleisterwerk en afwerkvloer verrichten. Afvoegwerkzaamheden mogen pas worden verricht, wanneer geen grote lengteveranderingen meer te verwachten zijn. Bij het lijmen van platen mag pas afgevoegd worden na uitharding van de platenlijm. Zorg voor voldoende verwarming en ventilatie. In de winter te snel verwarmen vermijden. Aansluitingen aan bouwdelen kunnen met scheidingsstroken worden afgevoegd om een ongecontroleerd afscheuren te vermijden. Indien er geen brandveiligheidseisen zijn, kunnen de voegen van aansluitingen blijvend elastisch worden gesloten. Het op maat snijden De gipskartonplaten zijn met een gipsplaat - of stanleymes gemakkelijk te snijden. De platen moeten op een vlakke ondergrond, op een stapel of op een snijtafel liggen. Karton aan de zichtzijde insnijden (1), plaat in de gipskern breken (2) en karton aan de achterzijde doorsnijden (3). Speciale vormen kunnen worden verkregen met een fijntandige handzaag (4) of een decoupeerzaag met afzuiging Kantenbewerking Snijkanten met de kantschaaf afschuinen en eventuele kartonrafels wegschuren. Voor het afvoegen moet de snijkant door afborstelen of licht bevochtigen van gipsstof worden ontdaan om een betere hechting van de voegenvuller te garanderen. Uitsparingen Installatie-sparingen, -gaten en -doorvoeren precies opmeten, aangeven en met een gaten- of decoupeerzaag (5) respectievelijk een ronde vijl ( rattenstaart ) (6) uitsnijden. De gatdiameter moet rondom 10 mm groter zijn dan de buisdiameter. 5 6 Jarenlange ervaring heeft aangetoond dat het gunstige klimaat voor de verwerking van gipskartonplaten tussen de 40% en 80% relatieve luchtvochtigheid ligt, alsmede een omgevingstemperatuur boven +10 C.

6 Pagina 6 Pagina 11 Bevestiging en aansluiting Bevestiging Gipskartonplaten kunnen op onderconstructies van hout of metaal worden bevestigd, of met platenlijm 60 direct op verticale muren worden gelijmd. Lijmen aan schuine of horizontale bouwdelen (plafonds en daken) is niet toegestaan. De gips/kartonplaten moeten dicht tegen elkaar worden geplaatst. Ze moeten stevig tegen de onderconstructie worden gedrukt. De bevestigingsmiddelen moeten bij de naden en kanten van de plaat 5-10 mm worden verplaatst en de volgende randafstanden moeten worden aangehouden: met karton beklede kanten : 10mm, niet met karton beklede kanten: 15 mm. Schroeven of spijkers moeten haaks op het plaatvlak worden ingebracht en zo diep worden verzonken (0,5-1,0 mm) dat het karton niet wordt beschadigd. De lengte van de bevestigingsmiddelen is afhankelijk van de betreffende plaat - respectievelijk beplatingdikte en de noodzakelijke indringdiepte in de onderconstructie. Snelbouwschroeven moeten minstens 10 mm in de metalen profielen steken. Indringdieptes van bevestigingsmiddelen in houtconstructies volgens de tabel hieronder. Bevestigingsmiddel Minimum indringdieptes Snelbouwschroeven 5 x dn spreidnieten 5 x dn Spijker met gladde schacht 12 x dn Spijkers met gegroefde schacht 8 x dn dn = nominale diameter bij schroeven, spijkers en nieten Afvoegen Standaard plamuren Bij het afvoegen moeten de voegen, de bevestigingsmiddelen, de aansluitingen en de doorvoeren tot het niveau van het plaatoppervlak opgevuld worden. Aftekeningen door strijklicht kunnen niet geheel worden voorkomen. Deze oppervlakken zijn geschikt voor matte of structuurverf en behang, uitgezonderd zijde-, vinyl of gemetalliseerd behang. Speciaal afvoegen Bij het afvoegen moet de ondergrond aan speciale lichtverhoudingen (strijklichtinval) worden aangepast en bovendien, indien mogelijk, glad zijn. Dit wordt bereikt door de voegen breed af te voegen of het volledig vlak te voegen. Het totale oppervlak kan aansluitend met Finish 75 of Finish 85 worden geplamuurd. Afvoegen / praktische tips Afvoegen zonder wapeningsstroken (HRAK) Werkwijze HRAK-kant met planfix fresh vol en geheel sluitend vullen en gelijk met het plaatoppervlak afstrijken. Na het uitharden volgt vaak nog een laag planfix fresh. Nadat de laatste laag is uitgehard kan het oppervlak vrijwel zonder overgang worden geschuurd. Eventueel afwerken met Finish 75 of Finish 85. Voor meer tips en aanwijzingen zie volgende bladzijde!

7 Pagina 10 Pagina 7 Afvoegen Platenlijm Voor het lijmen van de gipskartonplaten en isolatieplaten aan betonwanden en metselwerk. Platenlijm 60 Verwerkingstijd ca. 60 minuten. Voegenvuller Voor het afvoegen van gispkartonplaten. Planfix fresh Voor het afvoegen van gipskartonplaten met HRAK, HRK en aangeschaafde facetkanten, zonder wapeningsstroken. Verwerkingstijd ca. 60 minuten. Planfix B fresh Voor het afvoegen van gipskartonplaten met AK en HRAK, met wapeningstroken. Verwerkingstijd ca. 90 minuten. Fine Form Kant en klare voegenvuller zonder vezel, men dient altijd wapeningsband te gebruiken Decofix Voor het in één keer afwerken van AK 4-zijdig. Hierbij moet wel eerst papiertape gebruikt worden. Finish 75 Plamuur in poedervorm voor de eindafwerking van de naden. Finish 85 Plamuur in kant - en - klare vorm voor de eindafwerking van de naden. Wapeningsstroken Wapeningsstroken van papier of zelfklevende tape kunnen worden gebruikt. Snijkanten Bevestiging en aansluiting Aansluitingen Aansluitprofielen van hout of metaal (NPH) moeten op een onderlinge afstand van 800 mm bevestigd worden. Zijdelingse aansluitingen moeten minimaal beschikken over drie bevestigingspunten. Scheidingswanden moeten aan alle aangrenzende bouwdelen strak aansluiten. Akoestisch band moet op iedere plaats over de volle breedte de oneffenheden van de ondergrond kunnen egaliseren. Aansluitingen moeten met voegenvuller worden gedicht. Bij meerlaagse beplatingen kunnen, echter niet bij brandveiligheidseisen, de aansluitvoegen van de bovenste plaatlaag met elastisch voegmateriaal worden gevuld. Glijdende aansluitingen Glijdende wand - plafondaansluitingen moeten gebruikt worden wanneer een beweging van de aangrenzende bouwdelen van 10 mm te verwachten is. Hierbij zijn de NPH - profielen bekleed door er plaatstroken in de goede dikte onder te leggen. De bevestiging van de platen mogen de vervorming van de bouwdelen niet belemmeren. Verkrijgbare bevestigingsmiddelen O.a.: Snelbouwschroeven met een fijne of grove draad. Of de zogenaamde fermacell schroef (voor harde vezelplaten met freesribben onder de kop) Automaat machine lengtes: 19 t/m 85 mm Alles verkrijgbaar los of op strip. Zowel bij de verwerking met wapeningsstroken alsook bij de verwerking zonder wapeningsstroken moeten de snijkanten voor het afvoegen worden afgeschuind (aanschaven van facetkant) en stofvrij worden gemaakt.

8 Pagina 8 Pagina 9 Bevestiging en aansluiting Afstanden van bevestigingsmiddelen Bij meerlaagse beplating kunnen de onderlinge afstanden van de bevestigingsmiddelen in de onderliggende lagen tot 3x zo groot zijn. Bevestigingsmiddel Max. afstanden bij metalen of wand plafond schroeven spijkers 1) nieten 2) ) bij brandveiligheidseisen 120 2) niet toepassen indien brandveiligheidseisen worden gesteld. Schroeflengtes afhankelijk van plaatdiktes en onderconstructies: Plaatlaag / Plaatdikte (mm) Onderconstructie metaal (mm) enkele beplating 10,0-12,5-15, Onderconstructie hout (mm) Bevestiging en aansluiting Kopse naden Bij enkele beplating van wanden en plafonds moeten de naden van de platen versprongen ten opzichte van elkaar worden aangebracht, zodat geen kruisvoegen ontstaan (sprong 400 mm) Bij meerlaagse beplatingen moeten de afzonderlijke plaatlagen met versprongen naden worden aangebracht. Om het afvoegen niet onnodig te bemoeilijken, dient men te letten op een goede uitlijning van de platen. In ruimtes met een hoge vochtigheid (bad,douche) moeten bij de wandconstructies de gipskartonplaten op ca.10 mm afstand van de bovenkant van de vloer worden aangebracht. Gipskartonplaten kunnen in de lengte - of in de dwarsrichting worden aangebracht. Bij het in dwarsrichting plaatsen moeten de naden van de platen worden ondersteund. Bij het in dwarsrichting plaatsen moeten de kopse naden zo worden aangebracht, dat ze op de onderconstructie komen. Dilatatievoegen Dilatatievoegen in gebouwen moeten worden overgenomen; verder dient er een dilatatie te worden toegepast bij een wandlengte van > 12 meter. Bij plafonds moet een dilatatie worden toegepast bij een plafondsoppervlakte van > 100 m². 18,0-20,0-25, dubbele beplating 2 x 12, x 20, Bij verticale montage van de Bij horizontale montage van De platen mogen nooit Bij meerdere lagen platen, platen in één laag, moet de platen hoeft bij de langs- zodanig worden gemon- dienen de naden van laag achter de kopsenaad van de kanten geen extra onder- teerd, dat de kopse of tot laag verspringend te plaat een onderconstructie constructie worden langs-naden in een lijn worden aangebracht. Dit worden aangebracht. aangebracht. liggen of kruisen vormen. geldt zowel voor de kopseals de langskanten.

Frank Treuren BV. Gipsplaten. Gipskartonplaten

Frank Treuren BV. Gipsplaten. Gipskartonplaten Vele toepassingen mogelijk!! Frank Treuren BV Gipsplaten Gipskartonplaten Pagina 2 Telefoon (bestellingen): 0183 351889 Algemeen Materiaal Gipskartonplaten zijn onder andere gemaakt van : Rogips (rookgasontzwavelingsgips):

Nadere informatie

Gipsplaten. Frank Treuren BV. Voor prijzen en info: Vele toepassingen. Vochtbestendige platen. Voor wand en plafond

Gipsplaten. Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:   Vele toepassingen. Vochtbestendige platen. Voor wand en plafond Gipsplaten Vele toepassingen Vochtbestendige platen Voor wand en plafond Frank Treuren BV Voor prijzen en info: Meerkerk T 0183-351889 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Plaatsoorten 4 3. Opslag

Nadere informatie

AK-VOEG MET PAPIERTAPE

AK-VOEG MET PAPIERTAPE 44 WANDSYSTEMEN AK-VOEG MET PAPIERTAPE Wanneer een plaat gebruikt wordt met afgeschuinde kanten (AK), dan kan deze worden afgewerkt met voegmateriaal met papiertape als wapening en een finisher als afwerklaag.

Nadere informatie

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking 8 www.lafargegips.nl Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking Op maat maken Pregyfeu-A1 De Pregyfeu-A1 platen kunnen op 2 manieren op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door middel van snijden of

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Gipsplaatsystemen op de bouwplaats.

Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Voorschriften verwerking Lafarge Gips Technische Service Desk (0596) 64 93 33 Voorschriften verwerking Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Inleiding Het afbouwen met

Nadere informatie

Prégyfeu-A1. De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1

Prégyfeu-A1. De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1 Prégyfeu-A1 De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1 Pregyfeu BE nl FIN.indd 1 31/03/17 13:53 Met Prégyfeu-A1 altijd een veilige oplossing Meer info op www.siniat.be

Nadere informatie

Wandsystemen. Lafarge Gips B.V. Postbus 45 9930 AA Delfzijl Tel. 0596 649300 Fax 0596 617188 www.lafargegips.nl gipsinfo@lafargegips.

Wandsystemen. Lafarge Gips B.V. Postbus 45 9930 AA Delfzijl Tel. 0596 649300 Fax 0596 617188 www.lafargegips.nl gipsinfo@lafargegips. Wandsystemen Lafarge Gips B.V. Postbus 45 9930 AA Delfzijl Tel. 0596 649300 Fax 0596 617188 www.lafargegips.nl gipsinfo@lafargegips.nl 01-05 De groep Lafarge behoort wereldwijd tot de meest vooraanstaande

Nadere informatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB

TOEPASSINGSRICHTLIJN Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB Inleiding Deze toepassingsrichtlijn omschrijft de algemene verwerkingsadvies voor het verwerken van gipskartonplaten op nietconstructieve HSB

Nadere informatie

bouw- & tegelelementen handleiding

bouw- & tegelelementen handleiding bouw- & tegelelementen handleiding voorbereiden Een primer is niet noodzakelijk als u gaat betegelen. Maar indien u de platen bepleistert, is het wel noodzakelijk eerst een primer aan te brengen. Zowel

Nadere informatie

Gipskartonplaten. 1 Soorten en gebruik van gipskartonplaat

Gipskartonplaten. 1 Soorten en gebruik van gipskartonplaat IV Gipskartonplaten 1 Soorten en gebruik van gipskartonplaat Gipskartonplaten zijn in een fabriek vervaardigde, hoofdzakelijk uit gips bestaande bouwplaten. De vlakken en de lange zijkanten zijn afgewerkt

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

2.6 Voegmateriaal en afwerksystemen

2.6 Voegmateriaal en afwerksystemen Handboek droge afbouw 2. Bouwstoffen 2.6 Voegmateriaal en afwerksystemen De kunst van het afvoegen Hij die het afvoegen beheerst, beheerst de afbouw met gipsplaten. Vakmanschap is meesterschap en dat geldt

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers)

GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers) GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers) Verwerking Bij de plaatsing van de Glasroc F platen voor kan er gebruik gemaakt worden van nieten en speciale Glasroc F schroeven. Deze schroeven kunnen gebruikt

Nadere informatie

TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten

TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten Techniek TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten mei 2018 TBA-richtlijn 3.3 Aansprakelijkheid Stichting

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Installatie Instructie Fire Stop Solutions Isolatie sleeves bied tot 2 uur brandweerstand in vloeren en wanden voor afdichtingen van metalen en PVC buizen tot

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Dikte: 68 mm Beplating: 1x Gyproc A 12,5 Draagsysteem: PlaGyp D Plaatdragend

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie RIGIPS Ri-acoustic Strak in geluidsabsorptie Inhoudsopgave Ri-acoustic 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Ri-acoustic... daar word je even stil van! De sfeer en beleving

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Horizonboard Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Knauf, uw partner voor afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschappen die

Nadere informatie

Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden

Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden Makkelijk bevestigen met de juiste materialen Het verdient aanbeveling voor cellenbeton ontwikkelde bevestigingsmaterialen toe

Nadere informatie

GF 100 P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: -- minuten 1

GF 100 P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: -- minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Overspanning: 2800 mm Brandwerendheid: -- minuten 1 Dikte: 100 mm Beplating: 2x Gyproc A 12,5 Draagsysteem:

Nadere informatie

STERKER OP ALLE VLAKKEN

STERKER OP ALLE VLAKKEN STERKER OP ALLE VLAKKEN VERWERKING HALLO SPECIFICATIES PLATEN Maak kennis met een innovatie van wereldformaat: een wand die niet alleen duurzaam en toekomstbestendig is, maar ook geluidsisolerend, stootbestendig,

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

STANDAARD WANDSYSTEMEN

STANDAARD WANDSYSTEMEN STANDAARD WANDSYSTEMEN 2 STANDAARD WANDSYSTEMEN OLGA DE ONLINE GIPS ADVISEUR OLGA is 24/7 gratis beschikbaar, met direct antwoord op al uw gipsvragen. Inclusief alle technische gegevens, detailtekeningen,

Nadere informatie

standaard wandsystemen

standaard wandsystemen standaard wandsystemen 2 standaard wandsystemen olga de online gips adviseur olga is 24/7 gratis beschikbaar, met direct antwoord op al uw gipsvragen. inclusief alle technische gegevens, detailtekeningen,

Nadere informatie

PRÉGYFEU-A1 IN BRANDWERENDE CONSTRUCTIES. de 100% onbrandbare gipsplaat

PRÉGYFEU-A1 IN BRANDWERENDE CONSTRUCTIES. de 100% onbrandbare gipsplaat IN BRANDWERENDE CONSTRUCTIES de 100% onbrandbare gipsplaat 2 OLGA DE ONLINE GIPS ADVISEUR OLGA is de OnLine Gips Adviseur van Siniat. U kunt OLGA 24 uur per dag zélf instrueren, met direct antwoord op

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten VOEGMATERIALEN Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten FILLERS FILLER B30 Toepassing Vullen van naden (met wapening) en schroefgaten voor gipsplaten

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Aquapanel Cement Board Indoor De wand- en plafondplaat voor extreem natte ruimten. Omschrijving en toepassingsgebieden: Aquapanel Cement Board Indoor is een 12,5 mm dikke plaat op basis van Portlandcement

Nadere informatie

LaDura Premium. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat.

LaDura Premium. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat. DE MEEST VEELZIJDIGE GIPSPLAAT De is een gipskartonplaat waarvan de kern versterkt is met oa. hout- en glasvezels. Dankzij de

Nadere informatie

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db Knauf Geluidsreductie tot wel 71 db Inleiding Inhoud Knauf : een gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 2 Verbeteren van bestaande wanden met Knauf 4 DF gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 5 Verwerking

Nadere informatie

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Dikte: 75 mm Beplating: 1x Gyplat 9,5 Afwerking: Gyproc pleister 10 mm Draagsysteem:

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen Ronde wanden De mogelijkheden. De mogelijkheden voor het buigen en monteren van de platen zijn beschreven in schema 1. De informatie dient als oriënterend te worden beschouwd. Er kan met een straal van

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

GF 105 RF P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: 60 minuten 1

GF 105 RF P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: 60 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Overspanning: 2250 mm Brandwerendheid: 60 minuten 1 Dikte: 105 mm Beplating: 2x Gyproc RF 15 Draagsysteem:

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS STONE

ARSTYL WALL PANELS STONE ARSTYL WALL PANELS STONE Montage handleiding Architecture & Design 2-3 Montage handleiding BENODIGD MATERIAAL Schuurpapier korrel 150 of fijner Ontstoffer/ spons Waterpas Meetlat en potlood Nagelklemmen

Nadere informatie

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Rigidur gipsvezelplaten BPB, uw gids in gips. 16 3 Rigidur gipsvezelplaten Artikel Dikte in mm Breedte in mm Standaardlengte Gewicht in kg Platen per pallet in mm per m 2 Rigidur gipsvezelplaten zijn

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Gipsplaten kunnen worden bevestigd op verschillende manieren, die we hierna in detail behandelen: op een houten of metalen onderstructuur, gelijmd.

Gipsplaten kunnen worden bevestigd op verschillende manieren, die we hierna in detail behandelen: op een houten of metalen onderstructuur, gelijmd. n e w Bou Bouwen Inleiding Gipsplaten zijn een heel geschikte oplossing om muren en plafonds te bedekken en zo een nieuwe, vlakke ondergrond te creëren. Ze bestaan uit een kern van gips, aan beide zijden

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

SINIAT B.V. Technical Services ADVIES

SINIAT B.V. Technical Services ADVIES SINIAT B.V. Technical Services ADVIES Siniat Inbraakwerende wand: klasse 2 (conform EN1627:2011-09) Datum: 10-09-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2.1 Uitvoering... 3 2.1 Speciale componenten... 4 3.

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

1 van 6 19-1-2017 9:55 Mijn KARWEI Inloggen 0 Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Heb je plannen om je toilet, douche of badkamer te betegelen? Met behulp van dit stappenplan en de duidelijke schetsen leer je

Nadere informatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie De buitengevelplaat Produktinformatie 2 Inklusief bescherming tegen weersinvloeden Meerdere eisen? Één product. Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

Plano. Het bouw- en tegelelement voor schilder- en tegeltoepassingen. Verwerkingsinstructies

Plano. Het bouw- en tegelelement voor schilder- en tegeltoepassingen. Verwerkingsinstructies Plano Het bouw- en tegelelement voor schilder- en tegeltoepassingen. Verwerkingsinstructies Inhoudsopgave Pagina Algemeen Toepassingsgebied 2 Algemene instructies voor opslag en gebruik 2 Eisen aan de

Nadere informatie

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad: EEN WAND BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Door uw wanden te betegelen kunt u uw toilet, keuken en badkamer op een prachtige wijze afwerken. Met behulp van dit stappenplan leert u zelf een muur betegelen.

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

Gyproc AquaBloc wandsystemen

Gyproc AquaBloc wandsystemen 158 6 Gyproc wandsystemen Algemeen 160 Impressies 160 Systeemcomponenten 161 GyprocGarant 162 Gyproc scheidingswanden 163 Gyproc voorzetwanden 166 Verwerking 167 Afwerking 168 Bestekteksten 169 Gyproc

Nadere informatie

Brandveilig bouwen met PROMATECT -100

Brandveilig bouwen met PROMATECT -100 Brandveilig bouwen met PROMATECT -100 Inhoudsopgave Inleiding Brandwerende plafonds Brandwerende wanden en schachten Transport en opslag Zagen Bevestigen Afwerken Disclaimer 3 4 10 17 17 18 20 23 2 Inleiding

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat De buitengevelplaat Meerdere eisen? Eén product! Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende materialen, met als gevolg dat de effectiviteit van

Nadere informatie

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 41 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen KLUSWIJZER 8 Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

9 Uitvoering & afwerking

9 Uitvoering & afwerking 9 Uitvoering & afwerking Wanneer monteren? Wanneer het gebouw wind en regendicht is. In ruimten met een relatieve luchtvochtigheid tot maximaal 80 à 85%. Hogere luchtvochtigheid geeft, voor zover deze

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Fireboard 02/2009 Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Knauf, uw partner in afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap die

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

Zelf een wand plaatsen of verwijderen. Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen

Zelf een wand plaatsen of verwijderen. Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen Zelf een wand plaatsen of verwijderen Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen Zelf een wand plaatsen of verwijderen 2 U wilt die grote

Nadere informatie

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken INHOUDSOPGAVE METHODE 1: ISOLATIE TUSSEN GORDINGEN, GORDINGEN BLIJVEN ZICHTBAAR METHODE 2:

Nadere informatie

Sonorex Montage handleiding

Sonorex Montage handleiding known for knowledge, built by people Sonorex Montage handleiding Inhoudsopgave 1. Benodigde hulpmiddelen 2. Sonorex 21/00 3. Sonorex 22/90 4. Sonorex 23/30 5. Sonorex 27/00 6. Sonorex 27/60 7. Sonorex

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem eurocol - the strong connection Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name oor de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie,

Nadere informatie

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten VOEGMATERIALEN Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten FILLERS FILLER B30 Toepassing Vullen van naden (met wapening) en schroefgaten voor gipsplaten

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen afbouw Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen Zoekt de klant een oplossing voor het monteren van een strakke en schroefvaste wand? En wil de klant wanden die snel en eenvoudig te plaatsen

Nadere informatie

GIPS. Standaard Plafondsystemen

GIPS. Standaard Plafondsystemen GIPS Standaard Plafondsystemen Olga Olga de Online Gips Adviseur OLGA is de OnLine Gips Adviseur van Lafarge. U kunt OLGA 24 uur per dag zélf instrueren, met direct antwoord op al uw gipsvragen. Inclusief

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

CapaCoustic Structure

CapaCoustic Structure Technisch informatieblad nr. 035 CapaCoustic Structure Naadloos plafondsysteem met als afwerking een spuitpleister met openstructuur. Materiaal Omschrijving Omschrijving van het systeem CapaCoustic Structure

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

High Performance Insulation PROMAFOUR

High Performance Insulation PROMAFOUR High Performance Insulation PROMAFOUR Het ideale systeem voor het veilig en esthetisch isoleren van uw haard Plaatsingshandleiding voor de isolatie van haarden & kachels Een haard of kachel biedt een grote

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2017 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : -- db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: 60 (vanaf beide zijden) minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 2600 mm Wandhoogte toepassingsgebied

Nadere informatie