Liturgie voor de gezamenlijke ochtenddienst op nieuwjaarsmorgen, 1 januari 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de gezamenlijke ochtenddienst op nieuwjaarsmorgen, 1 januari 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur."

Transcriptie

1 Liturgie voor de gezamenlijke ochtenddienst op nieuwjaarsmorgen, 1 januari 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Willem Meijer Welkom en mededelingen Zingen EL 176:1 & 2 1. Christus, U zij geprezen in dit gloednieuwe jaar om goedheid ons bewezen in nood en in gevaar; nu wij genade zagen, een vleugje eeuwigheid, in t lengen van de dagen, de opgang van de tijd; nu wij in stil verwachten het oude jaar volbrachten. Bevestig ons vermoeden en maak U openbaar. Kom, zegen overvloedig met licht het nieuwe jaar. 2. Laat taal en toon zich mengen, dat wensen wij elkaar, om zingend te volbrengen de keerkring van het jaar. Wij zingen U ter ere die onze dag verlengt, wij loven onze Here die ons tot leven brengt. Uw woord verlicht het heden en zegent ons met vrede. Laat in ons land nog schijnen het zonlicht van uw woord; de duivel zal verdwijnen als hij ons zingen hoort.

2 Stil gebed, onze hulp en groet Zingen EL 176:3 3. Aan U zij alle glorie, aan U zij alle macht. Het kruis in de historie heeft toekomst aangebracht. Die troost doet in het sterven, waar niemand aan ontkomt, een krans van licht beërven, uw tijdloos licht rondom. O Heer, heb welbehagen in onze levensdagen, dan gaan wij onze wegen met U en met elkaar; schenk ons uw heil en zegen, een vreugdevol nieuwjaar. Gebed Lezen Jozua 24: Vervolgens trokken jullie de Jordaan over en kwamen jullie bij Jericho. De inwoners van Jericho verdedigden zich tegen jullie, net als de Amorieten, Perizzieten, Kanaänieten, Hethieten, Girgasieten, Chiwwieten en Jebusieten, maar ik leverde ze allemaal aan jullie uit. 12 Ik stuurde een zwerm horzels voor jullie uit die ze op de vlucht joeg, zoals eerder de twee koningen van de Amorieten op de vlucht werden gejaagd. Jullie zwaarden en bogen hoefden er niet aan te pas te komen. 13 Ik heb jullie een land gegeven waarvoor jullie niets hebben hoeven te doen, steden die jullie niet hebben gebouwd en waarin jullie zomaar konden gaan wonen, wijngaarden en olijfbomen die jullie niet hebben geplant en waarvan jullie zomaar kunnen eten. 14 Nu dan, vervolgde Jozua, eerbiedig de HEER, dien hem met onvoorwaardelijke trouw en doe de goden weg die uw voorouders ten oosten van de Eufraat en in Egypte hebben gediend. Dien alleen de HEER. 15 Wanneer u daar niet toe bereid bent, kies dan nu wie u wel wilt dienen: de goden van uw voorouders ten oosten van de Eufraat of de goden van de Amorieten, van wie u nu het land bewoont. In ieder geval zullen ik en mijn familie de HEER dienen. 16 Hierop antwoordde het volk: Het is verre van ons de HEER te verlaten om andere goden te dienen. 17 Hij is het, de HEER, onze God, die ons en onze voorouders uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd. Hij heeft grote wonderen voor ons verricht; dat hebben we met eigen ogen gezien. Hij heeft ons op onze hele tocht

3 beschermd tegen alle volken waarvan we het gebied doortrokken. 18 De HEER heeft ze allemaal voor ons verdreven, en ook de Amorieten, die vroeger in dit land woonden. Natuurlijk zullen wij de HEER dienen, want hij is onze God. 19 Jozua antwoordde het volk echter: U zult niet in staat zijn de HEER te dienen, want hij is een heilige God, hij duldt niemand naast zich, hij zal u uw overtredingen en zonden niet vergeven. 20 Wanneer u de HEER verlaat en andere goden gaat dienen, zal hij zich tegen u keren. Dan zal hij u niet langer weldaden bewijzen, maar u kwaad doen en u vernietigen. 21 Maar het volk zei opnieuw: Wees ervan verzekerd dat we de HEER zullen dienen. 22 In dat geval, antwoordde Jozua, bent u zelf de getuigen van uw keuze om hem, de HEER, te dienen. Ja, dat zijn wij, bevestigde het volk, 23 waarop Jozua zei: Doe dan die vreemde goden weg en richt u volledig op de HEER, de God van Israël. 24 En het volk beloofde: We zullen de HEER, onze God, dienen en gehoorzamen. 25 Zo legde Jozua het volk die dag in Sichem deze verplichting op en hij gaf het wetten en regels, 26 die hij in het wetboek van God opschreef. Ook richtte hij een grote steen op onder de terebint bij het heiligdom van de HEER. 27 Deze steen, zei hij tegen het volk, is getuige, want hij heeft alles gehoord wat de HEER tegen ons heeft gezegd. Hij is dus getuige opdat u uw God niet afvallig wordt. 28 Daarna liet Jozua het volk vertrekken, iedereen ging naar zijn eigen grondgebied. Zingen NL 118:8,9 8. De steen, die door de tempelbouwers verachtelijk was een plaats ontzegd, werd tot verbazing der beschouwers ten hoeksteen door God zelf gelegd. Dit werk is door Gods alvermogen, door s Heren hand alleen geschied. Het is een wonder in onze ogen. Wij zien het, maar doorgronden t niet. 9. Dit is de dag, die God deed rijzen, juicht nu met ons en wees verblijd. O God, geef thans uw gunstbewijzen, geef thans het heil door ons verbeid. Gezegend zij de grote koning die tot ons komt in s Heren naam. Wij zegenen u uit s Heren woning, wij zegenen u al tezaam.

4 Lezen Zondag 12 HC ZONDAG 12 Waarom wordt Hij Christus (dat betekent Gezalfde) genoemd? Hij is door God de Vader voorbestemd en met de Heilige Geest gezalfd tot onze hoogste Profeet en Leraar, onze enige Hogepriester en onze eeuwige Koning. Als Profeet heeft Hij het verborgen reddingsplan van God aan ons bekend gemaakt. Als Hogepriester heeft Hij ons verlost door Zichzelf te offeren en Hij pleit voor ons met Zijn voorbede bij de Vader. Als Koning regeert Hij ons door middel van Zijn Woord en Geest. Hij beschermt ons en zorgt er ook voor dat wij de verlossing niet verliezen, die door Hem verdiend is. Waarom word je een christen genoemd? Omdat ik door het geloof onderdeel uitmaak van het lichaam van Christus en daardoor samen met Hem gezalfd ben. Als profeet belijd ik Zijn Naam. Als priester geef ik mijzelf over aan Hem als een levend dankoffer. Als koning strijd ik tegen de zonde en de duivel met een vrij geweten en later in de eeuwigheid zal ik samen met Hem over alles regeren. Zingen NL 969:1,2 1. In Christus is noch west noch oost in Hem noch zuid noch noord, één wordt de mensheid door zijn troost, de wereld door zijn woord. 2. Tot ieder hart, dat Hem behoort, met Hem gemeenschap vindt. De dienst aan Hem is t gouden koord dat allen samen bindt. Verkondiging Zingen NL 835:1,2,3,4 1. Jezus, ga ons voor deze wereld door, en U volgend op uw schreden gaan wij moedig met U mede. Leid ons aan uw hand naar het vaderland.

5 2. Valt de weg ons lang, zijn wij klein en bang, sterk ons, Heer, om zonder klagen achter U ons kruis te dragen. Waar Gij voor ons trad, is het rechte pad. 3. Krimpt ons angstig hart onder eigen smart, moet het met de ander lijden, Jezus, geef ons kracht tot beide. Wees Gij zelf het licht dat ons troost en richt. 4. In de woestenij, Heer, blijf ons nabij met uw troost en met uw zegen tot aan t eind van onze wegen. Leid ons op uw tijd in uw heerlijkheid. Inzameling gaven Dankgebed Zingen NL 90a:1,2,3,4,5,6 1. O God, die droeg ons voorgeslacht in nacht en stormgebruis, bewijs ook ons uw trouw en macht, wees eeuwig ons tehuis! 2. De schaduw van uw troon omsloot uw heiligen weleer, bij U beveiligd is ons lot en zeker ons verweer. 3. Gij zijt, van vóór Gij zee en aard hebt door uw woord bereid, altijd dezelfde, die Gij waart, de God der eeuwigheid!

6 4. En duizend jaar gaan als de dag van gisteren voor U heen, een schaduw, een gedachte vaag, een nachtwaak, die verdween. 5. De tijd draagt alle mensen voort op zijn gestage stroom; ze zijn als gras, door zon verdord, vervluchtigd als een droom. 6. O God, die droeg ons voorgeslacht in tegenspoed en kruis, wees ons een gids in storm en nacht en eeuwig ons tehuis! Zegenbede - Zingen amen

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2018

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2018 Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2018 Maandag : 31 december 2018 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ad van Nieuwpoort Ouderling : Kees van Riessen Diaken : Carolien Oosterhof Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 07 juli 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 07 juli 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 07 juli 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Mariejanne Oldegberts Bram Jaspers

Nadere informatie

14 april 2019 Palmpasen 10:30

14 april 2019 Palmpasen 10:30 14 april 2019 Palmpasen 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Haddo Hans Hilbers Organist: L. van den Broek / W.J. Schaap Junior Andreasband o.l.v. Eva Arendsen Lector: Gert Broekhuis Koster:

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Voorganger: ds. Jur Mellema Lector Mw. Dinie Krijgsman Kind van de zondag:hanneke Seton organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Psalm 118 Lied 125 vers 1 en 2 () Psalm 96 vers 6 Psalm 62 vers 1 en 5 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 118 vers 1 en 7 Psalm 118 vers

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan Hans Nijland Henk Dubbink Welkom

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 Voorganger: Ds. Ruben van Zwieten Cantor-organist: Anneke Jansen [ Opgang Orgelspel Aanvangslied: Lied 280 : 1, 2 en 3 Gemeente gaat staan Bemoediging V: Onze hulp

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

(1.1) Orde van dienst 25 november :30 uur Afscheid van het kerkgebouw aan Lakerveld

(1.1) Orde van dienst 25 november :30 uur Afscheid van het kerkgebouw aan Lakerveld (1.1) Orde van dienst 25 november 1990 18:30 uur Afscheid van het kerkgebouw aan Lakerveld Voorganger: mw. F. Stark Organist: Peet de With Met medewerking van het jeugdkoor Lied voor de dienst Gezang 151

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 18 Lied 88 vers 1 t/m 4 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 118 vers 13 en 14 G Psalm 56 vers 5 en 6 Lied

Nadere informatie

Lezen : Psalm 37 : 1-9 Tekst : Spreuken 16 : 32 Matteüs 5 : 5

Lezen : Psalm 37 : 1-9 Tekst : Spreuken 16 : 32 Matteüs 5 : 5 Lezen : Psalm 37 : 1-9 Tekst : Spreuken 16 : 32 Matteüs 5 : 5 Lied 397 : 3, 4, 5 en 6 Psalm 25 : 4 en 5 Psalm 68 : 8 Psalm 84 : 3, 4 en 6 Opwekking 705 Bijbelstudiedag donderdag 15 mei 2014 Stadskerk,

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Welkom en mededelingen Apostolische geloofsbelijdenis Evangelisch Liedboek 147 Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Inleiding onderwijs Kom tot Mij die vermoeid en belast zijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Elke nieuwe generatie

Elke nieuwe generatie Lux Mundi zondag12 januari 2014 Gereformeerde kerk/ Protestantse gemeente Lux Mundi te Lexmond 26 december 1888 26 december 2013 In deze dienst staan we stil bij het 125-jarig jubileum van onze geloofsgemeenschap.

Nadere informatie

Oudejaarsavond Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr. Rien Verwijs

Oudejaarsavond Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr. Rien Verwijs Ik zal de Heer danken, zolang ik leef. Ik zal zingen voor mijn God, zolang ik besta. Psalm 146: 2 Oudejaarsavond 2015 Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Tonny Nap Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag 11 Lied 440 : 1 en 2 Gezang 55 Opwekking 461 Opwekking 347 Psalm 118 : 1, 9 en 10 Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag

Nadere informatie

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen Orde van Dienst voor zondag 13 november 2016 9.30 uur in de Grote Kerk te Wageningen Voorganger: ds. W.J. van Schaik Organist: Simon Marbus 1 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 46: 1 en 3

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016 Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016 Donderdag : 31 december 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ad van Nieuwpoort Ouderling : Kees van Riessen Diaken : Anne Marie Schüttenhelm

Nadere informatie

Liturgie 6 januari 2019

Liturgie 6 januari 2019 Liturgie 6 januari 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 234 Vader, mijn God, ik aanbid U Vader, mijn God, ik aanbid U, heel mijn hart is op U gericht. Neem mijn leven in uw hand, hoed mijn ziel en mijn

Nadere informatie

Nieuwjaarsmeditatie van ds. J. Westerink emerituspredikant van het eiland Urk over Prediker 12 vers 5

Nieuwjaarsmeditatie van ds. J. Westerink emerituspredikant van het eiland Urk over Prediker 12 vers 5 Kerkelijke Nieuwsbrief week 1 2016 zaterdag 9 januari zaterdag 2 januari- Nieuwjaarsmeditatie van ds. J. Westerink emerituspredikant van het eiland Urk over Prediker 12 vers 5 We zijn onderweg! Waarheen?...want

Nadere informatie

KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman

KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman 1 2 KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december 2015-19.30 uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman 3 Orgelspel Welkom Lofprijzing v. Gezegend zijt gij, koning

Nadere informatie

Liturgie voor de oudejaarsdienst Maandag 31 december om uur in de Pauluskerk te Wezep

Liturgie voor de oudejaarsdienst Maandag 31 december om uur in de Pauluskerk te Wezep Liturgie voor de oudejaarsdienst Maandag 31 december om 19.30 uur in de Pauluskerk te Wezep Voorganger : ds. M. Boersma Ouderling : dhr. C. v/d Berg Schriflezing : mw. A. v/d aande Organist : dhr. M. van

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Opening Winterwerk Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Gerard Zoer Welkom & Mededelingen Zingen: Opwekking 331 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur. : Ds. Rinze Marten Witteveen

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur. : Ds. Rinze Marten Witteveen ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ Nieuwjaarsmorgen ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist : Ds. Rinze Marten Witteveen : Ton

Nadere informatie

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal De morgendienst in de Hoeksteen op 16 december 2018 Lied voor de dienst, van ds. Jaap Zijlstra (melodie van Gezang 429, Liedboek voor de kerken, Wie maar de goede God laat zorgen) Dit is mijn troost, ik

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 25 oktober 2015 THEMA: HET DUIVELSE KWAAD voorganger: Ds. Tom Mikkers organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Voorganger: ds. G.H. Labooy Ouderling van dienst: Wilma Dekker Organist: Martien van der Knijff Kosters: Gerrit en Marrie Kattenberg

Voorganger: ds. G.H. Labooy Ouderling van dienst: Wilma Dekker Organist: Martien van der Knijff Kosters: Gerrit en Marrie Kattenberg Liturgie voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zaterdag 31 december 2016 om 19.30 uur Zingen voor de dienst: Lied 904: 1, 2, 4 en 5: Beveel gerust uw wegen Opw. 68: Diep, diep, diep

Nadere informatie

Ds. W.L. Dekker uit Kampen

Ds. W.L. Dekker uit Kampen Liturgie voor de jeugddienst op zondag 5 maart 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur. Thema: Waarom zou je in God geloven? Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen!

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekam Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 150 Welk een vriend

Nadere informatie

Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015

Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015 Protestants Kralingen Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015 orgelspel: Cantabilé C. Franck VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen door de ouderling stilte, bemoediging

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord Lied 01 Titel: Roept uit aan alle stranden Eerste componist: Traditional Uitvoering: Samenzang Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J.S. Heutink Organist: Leen Verboom Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 173:1,3,5

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15)

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Orde van dienst Vesperdienst 11 maart 2018 Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Voorganger: Kees Verduijn Lector: Ineke van den Brink Muzikale begeleiding: Ina Tamerus Luisterlied: Ubi Caritas : Waar

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: 1 Korinthe 15 vers 12 t/m 34 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 62 vers 1 en 4 (Bundel 1938) Lied 451 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat)

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Liturgie zondag 07-07-2019 09.30 uur leesdienst br J. Mostert Liturgie zondag 07-07-2019 16.30 uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Welkom en mededelingen Votum en vredegroet van God Zingen:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Liturgie aangepaste kerkdienst

Liturgie aangepaste kerkdienst Liturgie aangepaste kerkdienst JAKOB IN BETHEL Zondagmiddag 4 november 2018 Aanvang: 14:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang (2 kinderliederen) Weerklank 595 vers 1, 2 en 3 1 s Zondags gaan we

Nadere informatie

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer Liturgie voor de dienst waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan Lieuwe Manuel Klamer en Machteld Hannah Klamer op 2 juni 2019 in de Ichthuskerk te Tholen ~ 0 ~ Voorganger: Ds. Peter Broere Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur Voorganger: Ds. R.D. van Hornsveld Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert Meuleman Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: Dr. J.C. Borst OUDERLING: Greetje Hubers-Hekhuis DIAKEN: Roelie Meyering-Rougoor ORGANIST: Anja Wolbers-Kuilder LECTOR:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Waarom kwamen de stammen naar Sichem?

Waarom kwamen de stammen naar Sichem? Verbondsvernieuwing in Sichem. Waarom kwamen de stammen naar Sichem? Jozua 24:1 1 Daarna verzamelde Jozua alle stammen van Israël in Sichem, en hij riep de oudsten van Israël, zijn stamhoofden, zijn rechters

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor 6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor persoonlijke bezinning Het kind zegt: Jezus gaat de

Nadere informatie

Transponeringstabel LB2013-LB1973

Transponeringstabel LB2013-LB1973 Transponeringstabel LB2013-LB1973 LB2013 LB1973 Titel 330 415 Komt nu met zang van zoete tonen 901 397 O God, die droeg ons voorgeslacht 902 323 God is tegenwoordig 1033 460 Loof de Koning, heel mijn wezen

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 november 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Naar God verlangen Voorganger: ds. H.G.F. Hübbers uit Zeewolde Organist: Gerwin van der Plaats M.m.v. Kerkkoor Zingend Getuigen uit

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G. de Fijter (Kampen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G. de Fijter (Kampen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G. de Fijter (Kampen) Schriftlezing: Leviticus 19 vers 33 en 34 Psalm 57 1 Petrus 2 vers 11 en 12 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg)

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april 2017 19.00 uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Ellemijn

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 september 2018 Startzondag Een goed gesprek Voorgangers: Gertjan Robbemond en ds. Lyonne Verschoor-Schuijer mmv

Orde van dienst voor zondag 2 september 2018 Startzondag Een goed gesprek Voorgangers: Gertjan Robbemond en ds. Lyonne Verschoor-Schuijer mmv Orde van dienst voor zondag 2 september 2018 Startzondag Een goed gesprek Voorgangers: Gertjan Robbemond en ds. Lyonne Verschoor-Schuijer mmv gelegenheidskoor DoH olv Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

20 september uur EB Buitendijk

20 september uur EB Buitendijk 20 september 17.00 uur EB Buitendijk Votum en vredegroet Zingen Opwekking 194 U maakt ons een Gebed Lezen Romeinen 9: 30 10: 21 Psalm 119: 40, 49 en 66 Tekst HC zondag 25 Preek 1. Sacramenten wat zijn

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie