Welkom bij de Ouistiti's

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij de Ouistiti's"

Transcriptie

1 INFO BRO CHU RE

2 Welkom bij de Ouistiti's Je nieuwe scoutsavontuur begint We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we zijn ontzettend blij dat jij binnen onze eenheid voor nog meer plezier zal zorgen! Al bijna 30 jaar staan de Ouistiti's elke zaterdagnamiddag paraat voor heel wat amusement en levenslange vriendschappen, en dit alles binnen de mooie fundamenten van scouting. Welkom bij je tweede thuis. Je hebt het hier vast naar je zin. Daar zorgen wij maar al te graag voor!

3 #wildvanfos Scouting, dat is in de eerste plaats fun, vriendschap en wilde avonturen. We gaan steeds nieuwe uitdagingen aan in een stimulerende en positieve omgeving. We helpen elkaar te groeien en bouwen vanuit onze unieke kwaliteiten actief mee aan een betere wereld. We zijn trots lid van FOS Open Scouting en dragen gelijkwaardigheid, respect en engagement hoog in het vaandel. Daarnaast streven we ernaar als actief pluralistische organisatie zoveel mogelijk meerwaarde te halen uit onze diversiteit. Elke zaterdag Elke zaterdag van 14u30 tot 17u30 staat onze leiding klaar om je kinderen de tijd van hun leven te geven. We splitsen onze werking op in verschillende leeftijdsgroepen, takken genaamd. Hierdoor kunnen we steeds activiteiten op maat aanbieden. We streven naar een gevarieerd activiteitenaanbod zodat kinderen en jongeren op verschillende gebieden geprikkeld worden om te groeien. Onze werking steunt op 'de scoutsmethode'. Dit is een samenhangend geheel dat wereldwijd door scouts en gidsen gebruikt wordt om het groeiproces te stimuleren. We staan stil bij waarden en engagement door wet & belofte, we bereiken stap voor stap doelen door persoonlijke groei, we leren door doen, we werken in groep, we werken met thema's en we spelen in de natuur! Inschrijving & lidgeld Scouting is er voor iedereen! Maar we begrijpen dat het niet meteen iedereen z'n ding is. Daarom mag je van ons vier keer komen proberen. We doen ons uiterste best om het je naar je zin te laten hebben. Eenmaal we in deze missie geslaagd zijn (waar we wel goed in zijn!), moet je je lidgeld betalen en ons donkerblauwe uniform met kentekens aankopen én dragen. Het inschrijvingsgeld voor het eerste kind kost 50, en vanaf het tweede kind in een gezin 45. Betalen doe je door over te schrijven naar onze scoutsrekening: BE FOS De Ouistiti's Mededeling: lidgeld + naam kind Medische fiche Een van de belangrijkste zaken is de medische fiche. We vragen deze elk jaar opnieuw in te vullen om zo up-to-date te blijven over de medische toestand van je kind. Je kan een lege versie steeds terugvinden op onze website, of bij Marmot in het winkeltje. Ook bij elk kamp/weekend moet er een nieuwe fiche gemaakt worden.

4 Ons uniform Het pronkstuk van elke Ouistiti Een scout draagt steeds zijn uniform, dit omwille van herkenbaarheid en om te tonen dat men deel uitmaakt van de groep. Een perfect uniform bestaat uit hemd, das en donkerblauwe broek. 1: Bevers: Beverbadge 2: Eenheidsinsigne 3: Provincie-bandje 4: Jaarthema 5: Badge België - FOS Open Scouting 6: Patrouille-/Nestlint 7: Belofte 8: Teervoet, Tweede Klas & Eerste Klas 9: Belofte Welpen & Wolven / Tweede ster Welpen & Wolven / WOSM-/WAGGGS-badge Het dragen van een uniform (hemd + das) en bijhorende badges is verplicht na de proefperiode van 4 weken en zijn te koop in het winkeltje naast de bar, elke zaterdag voor en na de vergadering. Het winkeltje In onze winkel kan u terecht om het uniform en verscheidene scouts-gadgets te kopen. De winkel is (bijna) elke zaterdag open van 14u00 tot 14u30 en van 17u00 tot 18u00. Volgzame Marmot en haar team verwelkomen je graag! Vieruurtjes Elke vergadering voorzien we een lekker vieruurtje (koek & drank). Hiervoor vragen we per week 1. Om het jezelf en ons wat eenvoudiger te maken voorzien we vieruurtjeskaarten. Voor 10 houden wij een kaart bij waarbij 10 vieruurtjes kunnen gesmuld worden. Als deze op is, zullen we op de hand van het kind een kruisje tekenen. Nieuwe kaarten kan je altijd voor of na de verzameling kopen in het winkeltje.

5 Ledenstop & wachtlijst Een groeiende eenheid Sinds een aantal jaar stijgt ons aantal leden steeds verder naar omhoog. Daar zijn we natuurlijk maar al te blij om. De keerzijde is helaas wel dat we - vooral bij de jongere takken - hierdoor moeten werken met een ledenstop en wachtlijst. Hoewel we dit zelf ook maar al te jammer vinden, is het de enige manier om kwaliteitsvol onze activiteiten te blijven kunnen organiseren. Hoe gaat het in z'n werk? We werken volgens dit principe: - maximum 40 kinderen per tak - maximum 10 kinderen per leiding per tak (vb: 5 beverleiding = 40 bevers toegelaten) - Per tak wordt een overzicht van het aantal kinderen gemaakt. Als het maximum ledenaantal bij een tak niet overschreden is kijken we hoeveel plaatsen er over zijn. - De helft van de overgebleven plaatsen wordt voorbehouden voor kinderen die het vorige jaar op de wachtlijst stonden, voor broers en zussen van huidige leden en voor kinderen van oud-leiding. - De andere helft van de overige plaatsen kan door iedereen ingevuld worden. - Eens de plaatsen bij een tak op zijn, werken we met wachtlijsten. Bij de wachtlijsten zijn er geen voorrangsregels; wie eerst op de wachtlijst staat zal eerst gecontacteerd worden eens er plaats vrij komt. - Na Pasen schrijven we geen nieuwe leden meer in; ook niet op de wachtlijsten. Voor meer informatie en de huidige stand van de wachtlijsten/ingeschrevenen kan je altijd terecht bij de eenheidsleiding (eenheidsleiding@ouisitits.be).

6 Kampen & weekends Het hoogtepunt van een scoutsjaar Onze scoutsgroep trekt er meermaals per jaar op uit. We laten ons terrein in Ronse even voor wat het is en gaan nieuwe horizonnen gaan ontdekken. Elke tak gaat één keer per jaar op weekend en twee keer op kamp. De weekends zijn verschillend bij de jongere takken en de oudere. Zo gaan de bevers, welpen en wolven samen op pad, en gaan de JVG's en VG's even later op weekend. Beide kampen zijn we wel met de hele eendheid onderweg. BEWEWO-WEEKEND De jongste takken gaan in het begin van de krokusvakantie op weekend. Voor velen de eerste keer dat ze ook effectief zullen overnachten met de scouts. Zeker voor bevers is dit ontzettend spannend! Geen paniek: je hoeft mama en papa niet te missen, want we amuseren ons te pletter van vrijdagavond tot zondagmiddag! Tijdens dit weekend kiezen we steeds voor een locatie die niet ver van Ronse ligt, zodat de ouders zelf kunnen instaan voor het droppen en ophalen van hun kinderen. BEWEWO-weekend 2018: 't Schipke te Geraardsbergen - 8 tot 10 februari JVG/VG-WEEKEND Ook de twee oudste takken trekken er elk jaar een weekend op uit. Tijdens zo'n weekend amuseren ze zich rot, maar schaven ze ook hun scoutstechnieken al wat bij voor op zomerkamp. Ook tijdens dit weekend kiezen we voor een locatie dichtbij huis, zodat ouders zelf hun kinderen kunnen droppen en ophalen. JVG/VG-weekend 2019: datum + locatie zal later bekend gemaakt worden

7 PAASKAMP Het eerste echte kamp van het scoutsjaar is het paaskamp. We trekken er voor enkele dagen op uit met de hele eenheid tijdens het begin van de paasvakantie. Tijdens dit kamp slapen we nog niet in tenten, maar slapen we in een echt bed met een dak boven ons hoofd. Ideaal voor je eerste kampervaring! En misschien komt de paashaas wel langs? Paaskamp 2019: Zonnedauw, Geel - 6 tot 10 april ZOMERKAMP Dit is het moment waar iedereen naar uitkijkt: het zomerkamp! Tien dagen in tenten slapen en toffe activiteiten doen, wat wil je nog meer? Bevers blijven maar een weekje, en vertrekken samen met de ouders op de bezoekdag terug naar huis. Zomerkamp 2019: De Kluis, Sint-Joris-Weert - 5 tot 16 juli (bezoekdag 14 juli) Post op kamp? Iedereen - zelfs de leiding - ontvangt graag al eens een briefje of kaartje van het thuisfront. Post mag je altijd sturen naar het adres dat je op de infobrief kan vinden. Vermeld daarbij zeker altijd de naam van het kind en onze eenheid (157e FOS De Ouistiti's). Wees zeker ook altijd ruim op tijd met het sturen van post, want het kan soms even duren tegen het ons heeft bereikt. Bezoekdag Elk jaar opnieuw mogen ouders en vrienden van de scouts tijdens het zomerkamp een hele dag op bezoek op zondag. Voor velen een blij weerzien na een weekje weg te zijn geweest van mama en papa. De bevers gaan op het einde van deze dag mee naar huis met hen ouders. De rest komt enkele dagen later terug aan in Ronse. Om op kamp mee te komen moeten leden minstens 5 vergaderingen voor het paaskamp en 10 voor het zomerkamp bijgewoond hebben. Dit om vertrouwd te worden met de werking, de groep en de leiding.

8 B E V E R S Takleiding Regenboog Ingetogen Mathale Marie-Lou Germyns / 21 / Ouistiti sinds 2003 Mijn tak is de leukste omdat: De bevertjes zijn een super-tak! Hun jonge leeftijd schrikt anderen soms af, maar ik hou van de liefde die de leiding krijgt van die kleine mannen! Ze zijn dolenthousiast en zien hoe ze kennismaken met het scoutsleven is geweldig. Ouistiti's: Het na al die jaren één grote familie is geworden waar je altijd terecht kan om je te amuseren en je goed te voelen. Naast de scouts: Heel veel studeren :(, reizen, lezen, van de natuur genieten Volgens mijn vrienden: lief, ingetogen ;), zorgend, nieuwsgierig, competitief/enthousiast en betrouwbaar Wil ik nog kwijt: Een scouts zijn is voor het leven, naast het leren kennen van geweldige mensen leer ik je ook ongetwijfeld belangrijke dingen zoals respect hebben voor de natuur, samenwerken en voor jezelf leren zorgen. Dit zijn dingen die je, samen met de mooie herinneringen, altijd zullen bijblijven en ervoor zorgen dat je het niet kan laten om nog vaak te terug te komen naar je eenheid (kijk maar naar de vele oud-leiding die er weer bijkomt in de stam). Malak Jason Vanderbruggen/ 18 / Ouistiti sinds 2002 Mijn tak is de leukste omdat: Het zijn schatten van kinderen. Takleiding Ouistiti's: Het is de beste scoutsgroep in Ronse, toffe leidingsgroep en schatten van kinderen. Naast de scouts: Minivoetbal, een stapje in de wereld zetten. Volgens mijn vrienden: sociaal, grappig, vriendelijk, behulpzaam Wil ik nog kwijt: Zonder de scouts was ik niet de persoon die ik nu ben! Heel veel liefde voor al de mensen in deze scoutsgroep!

9 Boele Tayenna Van Mieghem / 19 / Ouistiti sinds 2004 Mijn tak is de leukste omdat: Mijn bevers zijn fantastisch! De activiteiten samen met hen zijn supertof! Ze werken altijd goed mee, ze zijn heel braaf. Bever ZIJN is gewoon FIJN! Ouistiti's: Ik heel graag bij mijn bevers en medeleiding sta, en omdat de Ouistiti's een deel van mijn leven is. Naast de scouts: Ik studeer leerkracht lager onderwijs. Ik zing en dans heel graag. En ik maak grapjes! Volgens mijn vrienden: een enthousiast, grappig iemand. Wil ik nog kwijt: Wat is fijn? Bever zijn! Boele krijg je niet snel weg! Valko Janne Brabants / 20 / Ouistiti sinds 2013 Mijn tak is de leukste omdat: Omdat ik het prachtig vind me te amuseren met kinderen waarvan je weet dat er nog een hele wereld voor hen zal opengaan. Ze zijn nog zo zorgeloos, zo speels, zo naturel. Naast de scouts: Studeren (kunstwetenschappen) en werken (eetcafe Amuzeke) Volgens mijn vrienden: een vrolijke, spontane, eerlijk persoon Wil ik nog kwijt: Ik omschrijf de scouts vaak als familie die ik zelf heb kunnen kiezen. Keeo Robin Béatse / 19 / Ouistiti sinds 2007 Mijn tak is de leukste omdat: Bij de bevers staan is gewoon top! Ze vinden bijna alles leuk en doen altijd actief mee met de spelletjes. We hebben ook een goeie leidingsgroep waardoor alles veel vlotter en leuker is. Ouistiti's: Het is een leuke groep en iedereen wordt geaccepteerd voor wie hij of zij is. Naast de scouts: Spreek ik ook vaak af met vrienden, doe ik aan squash en ga ik soms gaan lopen.

10 W E L P E N Akela Goedhartige Rayador Michael Laperre / 20 / Ouistiti sinds 2004 Mijn tak is de leukste omdat: De evolutie van de kinderen gedurende de twee jaar welp is fantastisch om te zien. Takleiding 0479/ Ouistiti's: Het is een tweede thuis Naast de scouts: vakantie, iets drinken met vrienden... Volgens mijn vrienden: spontaan, enthousiast, behulpzaam Wil ik nog kwijt: Zoals de wet het zegt: wees altijd eerlijk, vriendelijk en hou vol! Raksha Creatieve Seriema Kimberly Aelvoet / 24 / Ouistiti sinds altijd Mijn tak is de leukste omdat: Ik hou van de creativiteit, fantasie en liefde die je krijgt van de kinderen en de leiding. Takleiding Ouistiti's: het is mijn leven! Naast de scouts: creatief bezig zijn, kleuterjuf zijn! Volgens mijn vrienden: Creatieve Seriema, voor de rest moet je bij mijn vrienden zijn! Wil ik nog kwijt: Laten we er terug een TOP jaar van maken!

11 Bagheera Lennert Jannens / 19 / Ouistiti sinds 2e jaar Welpen Mijn tak is de leukste omdat: De welpen zijn een zeer energieke en amusante tak. Een tak waar al wordt gewerkt aan de zelfstandigheid van de kinderen. Desalniettemin is het groepsgevoel en het samenwerken in de tak zeer belangrijk. De leidingtak staat voor een hechte band die men dan ook met de kinderen opbouwt. Ouistiti's: Dit is geen gewone scoutsgroep maar een hechte familie van unieke personen. De Ouistiti s geven aan elk kind met/uit welke achtergrond dan ook, een plaats om zichzelf te zijn en om zichzelf te leren kennen. Talenten worden bij de Ouistiti s gevormd en ontdekt en dan zullen wij de eerste zijn om dit allemaal toe te juichen. Naast de scouts: Buiten de scouts wordt er veel tijd besteed aan school, want ik studeer ergotherapie in Gent. Daarnaast ben ik ook bezig met muziek en speel ik zelf gitaar, dit zal je wel ondervinden tijdens de kampen! Volgens mijn vrienden: Een sympathieke en vriendelijke kerel waar toch een stevige hoek van af is. Wil ik nog kwijt: Misschien zie ik er wel streng uit maar mocht je ergens mee zitten twijfel dan zeker niet om het me te vertellen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf en gelukkig kan zijn in onze eenheid en als ik jou daarbij kan helpen doe ik dat met veel plezier! Mang Yarne Nuttinck / 19 / Ouistiti sinds 2014 Mijn tak is de leukste omdat: ik geef momenteel leiding aan de welpen met een fantastische team. Het gebeuren is altijd de zaterdag namiddag. Voor mij is het een ontspanning, een sociaal gebeuren. Door activiteiten te geven aan zulke kleine pattoters en zien dat ze ervan genieten en ze openbloeien verwarmt mijn hart geeft mij altijd opnieuw voldoening om mij in te zetten voor de scouts! Ouistiti's: Het is mijn tweede familie, ik zit er nu een kleine 4 jaar in sindsdien is mijn leven drastische veranderd op sociaal vlak. Ik zou niet weten waar ik zou staan als ik nooit de scouts zou vervoegd hebben. Naast de scouts: Tijdens mijn werkweek ga ik nog gaan sporten of lees boeken de casual stuff. Volgens mijn vrienden: Mhmmm zou je het best zelfs eens aan mijn vrienden moeten vragen maar ik denk als een opgewekend, blijgeestige jongen die zijn gelukkige is.

12 W O L V E N Kaa Lotte Meersschaert / 19 / Ouistiti sinds 2014 Mijn tak is de leukste omdat: Kinderen kunnen ook lief zijn. Ouistiti's: Een Ouistiti zijn is fijn! Takleiding 0487/ Naast de scouts: Werken, studeren en als tijd mij vindt iets artistiek. Volgens mijn vrienden: correct Wil ik nog kwijt: een beetje modder kan geen kwaad. Wontolla Lizzy Van Den Daele / 19 / Ouistiti sinds 2004 Mijn tak is de leukste omdat: Ik vind de wolven zo fantastisch omdat ze altijd enthousiast zijn en goed meespelen. Ze zijn zelfstandig maar zijn toch nog kinderlijk tijdens spelletjes. Het is geweldig om met hen helemaal los te gaan elke zaterdag en op kampen. Ouistiti's: Ik zit al zo lang in de scouts dat het mijn thuis is geworden. Na een hele week naar school gaan of werken doet het zeer veel deugd om te ontspannen met de liefste mensen om je heen. Samen zijn we een gekke familie die altijd super leuke avonturen beleven. Elke Ouistiti is een vriend voor het leven! Naast de scouts: ik lees heel graag Volgens mijn vrienden: enthousiast, vriendelijk, behulpzaam, opgewekt Wil ik nog kwijt: lasagne maakt me gelukkig

13 Baloe Victor Wijnant / 18 / Ouistiti sinds 2010 Mijn tak is de leukste omdat: Oudste leden waaraan ik leiding mag geven + leuke medeleiding. Ouistiti's: Ik zit hier het liefst van alle jeugdbewegingen, ook al zitten daar meer kennissen van me. Naast de scouts: vakantiejob in de horeca. Volgens mijn vrienden: vriendelijk, behulpzaam maar ook ongeduldig. Sahi Ilias Ikadouran / 22 / Ouistiti sinds 2016 Mijn tak is de leukste omdat: De leeftijdsgroep (van de Wolven) past perfect bij mij omdat de kinderen verantwoordelijkheid hebben maar toch nog altijd enorm speels zijn, net zoals mij. Ik sta enorm dicht bij mijn tak en de medeleiding is gewoonweg perfect. Ouistiti's: ze houden allemaal van mij. Naast de scouts: Lies Detandt, boiten met de poulékes, rappen, dansen, in het middelpunt van de belangstelling staan zonder het te vragen Volgens mijn vrienden: actief, nachtelijk, opmerkzaam, scherpzinnig, sluw, speels Wil ik nog kwijt: Binnen een paar jaartjes zien jullie me op de cover van Vogue x Hathi Niels De Smet / 19

14 J V G ' S Kunstzinnige Insephe Leona Vercleyen / 22 / Ouistiti sinds 2006 Mijn tak is de leukste omdat: Bij de JVG's houden we van bouwen. Niet enkel tenten en grote sjorconstructies, maar ook aan onze vriendschapsband bouwen we ijverig verder. Takleiding 0494/ Ouistiti's: Een vriendengroep voor het leven! Naast de scouts: school en muziek! Volgens mijn vrienden: loyaal en iemand die niet snel boos kan worden. Wil ik nog kwijt: De Ouistiti's zijn mijn tweede familie, dit kunnen ze ook van jou zijn! Dankbare Phylax Pieter Flamand / 21 / Ouistiti sinds 2006 Mijn tak is de leukste omdat: De jaren in de JV/JG-tak waren voor mij de leukste jaren van mijn scoutsleven. Ik vond het de max om te leren sjorren, tenten te leren opzetten, op mijn eerste tweedaagse te vertrekken, vuur te leren maken en mijn eigen potje te leren koken. Ik wil er alles aan doen om de nieuwe generatie JVG's een even waardevolle periode te bezorgen. Ouistiti's: de eenheid voor mij een veilige terugvalbasis is. Mijn beste vrienden leerde ik hier kennen en ik kan altijd rekenen op hun steun. De auto parkeren op de gravé voor onze scoutslokalen voelt telkens een beetje als thuiskomen. Naast de scouts: Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de UGent. Verder houd ik me vooral bezig met muziek. Ik speel gitaar en zing af en toe door eens op te treden in de Veldstraat te Gent. 's Zomers verdien ik een centje bij in de Colruyt van Avelgem. Volgens mijn vrienden: "Prachtje van me" - Gemakzuchtige Mungo "Moet dat echt nu?" - Kunstzinnige Insephe "Ma ieuw" - Kunstzinnige Insephe "Da maakt toch niet uit. Niemand kent ons hier" - Nonchalante Agame Wil ik nog kwijt: Nonchalante Agame. Wel terugbrengen graag. Hij moet voor tien uur in zijn bed.

15 Nonchalante Agame Vital Vercleyen / 21 / Ouistiti sinds 2004 Mijn tak is de leukste omdat: Door de jaren heen heb ik als leiding iedere keer mee doorgeschoven met de gasten van mijn tak, waardoor ik een enorm hechte band met hen gecreëerd heb. Samenwerken met mijn medeleiding vind ik ook enorm leuk! Ouistiti's: Ze wilden me nergens anders. Naast de scouts: Ik ben enorm into muziek en kunst en wil dan ook mijn artistieke kant zoveel mogelijk verzadigen! Ik ben een alternatieve ziel, maar tegelijk ook een hele grote fan van Ed Sheeran. Ik houd me ook bezig met informatie en daarom studeer ik dat dan ook! Ik ben ook verantwoordelijk voor de website van onze scouts. Volgens mijn vrienden: aanpassend, genieter, grappig, gulzig, imiterend, merkwaardig, nieuwsgierig, ondeugend, snel, uitdagend. Wil ik nog kwijt: Ik heb een vage relatie met mijn laptop. Avontuurlijke Caprinae Tanguy De Keyser / 21 / Ouistiti sinds 2002 Mijn tak is de leukste omdat: De tak waarbinnen ik sta draait steeds op volle kracht en is, ondanks wat men zei over de RMS Titanic, niet onzinkbaar. Als tak verenigd staan we sterk, verdeeld zijn we hopeloos verloren! Elkaar vertrouwen en elkaar graag zien zorgen voor een zeer goede interactie. De jongverkenners zijn een machtige groep. Respect en een hoop amusement staan hoog in ons vaandel. Ons doel is bereikt wanneer ieder scoutsmoment de kinderen vol glorie en met een brede glimlach naar huis keren. Ouistitis: beschouw ik als één grote familie waar ik mij voor 100% thuis voel. Hier kan ik mij zelf zijn zonder vooroordelen of schaamte. Iedereen geeft om elkaar en bewondert zijn of haar talenten. Eendracht en trouw stroomt door de aderen van ieder lid. Jongere en oudere leden zoals de bevers, welpen, wolven, jongverkenners, verkenners, seniors, leiding en stam zijn bij mij niet weg te denken. Ieder gezicht brengt het scoutsleven naar een hoger niveau. De Ouistiti s geven nooit op en als een rots staan wij allen samen Naast de scouts: Ik hou mij bezig met het verzamelen van gesteenten mineralen fossielen en geschiedkundige voorwerpen. Ik reis heel graag en hou van avontuur. Ik geniet van lekker eten en drinken. Ik heb een grote passie voor geschiedenis en alles wat met de natuur te maken heeft (aardrijkskunde, dieren,...). Volgens mijn vrienden: Avontuurlijk, eerlijk, behendig, beschermend, charmant, leergierig, lenig, onopvallend, opofferingsgezind, scherpzinnig, schrander, solitair, volhardend, voorzichtig, vreedzaam, zorgzaam, koppig, vrolijk, Wil ik nog kwijt: Een datum die ik eeuwig zal koesteren is 1 augustus 1907, de dag waarop Robert Stephenson Smithe Baden Powell zijn eerste kamp voor de jeugd op Brownsea Island, Engeland organiseerde. Scouting als jeugdbeweging was geboren!

16 V G ' S Ongedwongen Hirundo Emma Van Den Daele / 21 / Ouistit sinds 2002 Takleiding 0492/ Mijn tak is de leukste omdat: Na enkele supertoffe jaren bij de Bevers was het tijd om mijn vleugels uit te slaan en mij over de kindjes bij de Verkenners/Gidsen te ontfermen. Een nieuwe uitdaging waar ik samen met mijn medeleiding volledig voor wil gaan! Ouistiti's: ze toleren ten eerste mijn 'mopjes en kunnen deze soms zelfs verdragen. Daarnaast heb ik gewoon veel dikke liefde voor al mijn leuke vrienden en hou ik ervan om samen met de kinderen fantastische momenten te beleven. Naast de scouts: mopjes maken, studeren, nieuwe muziek en artiesten ontdekken, hipster-kledij maken en wasmachines doen draaien. Volgens mijn vrienden: een goede mopjesmaker, ongedwongen en iemand met veel Emmapraktijken. Daarnaast vat mijn totemdier (op het sierlijke na) goed samen hoe mijn vrienden me omschrijven: Deze snelle, sierlijke vlieger jaagt tijdens zijn vlucht op insecten. De Zwaluw is behendig en kunstig. Deze zangvogel is hulpvaardig en bedrijvig. De Zwaluw is uitgesproken sociaal, betrouwbaar en leeft nauw samen in grote groepen. Hij is flexibel en weinig kieskeurig. De Zwaluw is beschermend voor zijn jongen. Wil ik nog kwijt: mijn mopjes zijn echt wel goed.

17 Kieskeurige Ara Rutger Van der Bruggen / 22 / Ouistiti sinds 2003 Mijn tak is de leukste omdat: Na al die jaren was het hoog tijd de poorten van het beverkoninkrijk achter me dicht te slaan en verder te zwerven naar een deur op zo'n vijf meter verder: de stinkende VG-grot. Ouistiti's: Het cliché wilt dat je hier zegt dat het een tweede familie is, maar dat is ze ook écht. Mijn beste en oprechtste vrienden leerde ik hier kennen. Naast de scouts: slapen, reclamecampagnes maken, eten, nog wat gaan slapen Volgens mijn vrienden: kieskeuriger dan Hirundo, minder alert dan Mungo. Voor de rest komen we goed overeen. Wil ik nog kwijt: Bij deze wil ik graag iedereen ervan op de hoogte brengen dat ik (waarschijnlijk als enige) geen fan ben van Pearl Jam. Voordat Hirundo er weer eens wat mopjes wil over maken. Gemakzuchtige Mungo Justin De Vijlder / 21 / Ouistiti sinds 2005 Mijn tak is de leukste omdat: Omdat VG's-leiding zijn beter is dan beverleiding zijn. Ouistiti's: Het is meer dan zomaar een jeugdbeweging! De Ouistiti's zijn een enorm hechte groep waar de jongste spruiten kunnen leren van de oudste bloemkolen in een familiale omgeving. Ik zie de Ouistiti's als mijn neefjes, nichtjes, broers, zussen, kakelende tantes en plezante nonkels. Naast de scouts: Genieten van het leven op een gemakzuchtige manier. En dit formuliertje invullen. Volgens mijn vrienden: alert, communicatief, familiaal, goedaardig, opgewekt, samenwerkend, sociaal, vindingrijk Wil ik nog kwijt: een paar kilo's en mijn poef aan de bar.

18 S E N I O R S Verstrooide Bintoerong Arno Demeulenaere / 21 / Ouistiti sinds 2005 Mijn tak is de leukste omdat: er zijn wel 1001 redenen! Ouistiti's: De mensen die zich hier vrijwillig voor inzetten zijn de max! Moderator 0496/ Naast de scouts: studeren Volgens mijn vrienden: als een verstrooid persoon E E N H E I D S L E I D I N G eenheidsleiding@ouistitis.be Innemende Pago Yalicia Deroubaix / 26 / Ouistiti sinds 1997 Mijn tak is de leukste omdat: ik als eenheidsleidster trots ben op zo n fijn team en dit wil delen met iedereen! Ouistiti's: ik kan er 100% mezelf zijn! Naast de scouts: Talenknobbel, 80 s en Paul Simon fan, reizen en gezellige avonden met een wijntje en filosofische onderwerpen. Volgens mijn vrienden: spontaan, enthousiast en gevoelig. Of in scoutstermen: Deze elegante vogel is krachtig, snel en lenig. Hij is een schrandere en opmerkzame volhouder. Hij toont zich dankbaar en leeft in vrede met andere dieren. De werkkracht en inzet van de Sneeuwstormvogel zijn vaak fenomenaal. Hij is geliefd om zijn dappere, vrolijke en opgewekte houding. Als de Sneeuwstormvogel soms boos wordt, onderneemt hij nadien stappen om het goed te maken. Wil ik nog kwijt: Juist omdat ik al 19 jaar deel uitmaak van deze fijne scoutsvereniging, kan ik er enkel maar positief over zijn. Ik ben er gegroeid, maar wat er vooral gegroeid is, is de vriendschap tussen allen. Iedereen is verschillend, maar toch kan iedereen het met elkaar vinden. Dit noem ik respect. Wat ik ook nog kwijt wil: spaghetti is het beste gerecht ooit! Dit moet voor eeuwig op de kamp-menu blijven staan!

19 Dankbare Phylax Pieter Flamand / 21 / Ouistiti sinds 2006 Amicale Caraya Maiky Beauchamp / 24 / Ouistiti sinds 1999 Waarom ik zo graag in mijn tak sta: Ik sta graag klaar voor mijn medeleiding en de stam is daar de ideale tak voor. Als eenheidsleiding kan ik de nodige ondersteuning bieden aan deze fantastische groep. Ik hou van de Ouistiti's omdat: Bier, lieven (n 3), familie 2.0 Bezigheden naast de scouts: Ik richt wagens in voor grote bedrijven en wanneer ik vrije tijd heb zit ik op café met mijn familie 2.0 (Stella, geen Jupiler). Mijn vrienden omschrijven me als: Loyaal, behulpzaam, rechtuit en altijd klaar om een handje toe te steken. Dit wil ik nog even kwijt: Dankzij de scouts ben ik wie ik ben vandaag Bedachtzame Aquila Gaëlle Uytterhaegen / 24 / Ouistiti sinds 1999 Waarom ik zo graag in mijn tak sta: Ik heb jaren bij de bevertjes gestaan, vervolgens nog een jaartje V/G. Toen was het tijd voor het grotere werk. Sinds vorig jaar maak ik deel uit van een fantastisch team, de eenheidsleiding. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag nog actief bezig wil blijven met deze scoutsbende, maar eens op een andere manier. Het organiseren van evenementen en het mee leiden van deze mooie scouts, geeft een enorme voldoening. Ik hou van de Ouistiti's omdat: Het voor mij meer dan vrienden zijn, het een familie is waar je altijd op kan rekenen. Hoe verschillend we ook zijn, samen vormen we één prachtige bende. En dat zou ik gewoon niet meer kunnen missen. Op zaterdag kijken naar hoe de kinderen een prachtige tijd beleven en tijdens de kampen zien hoe iedereen intens kan samenleven, is een deel van mijn geluk. Bezigheden naast de scouts: Vastgoedmakelaar in Ronse. Andere hobby s dan de scouts heb ik eigenlijk niet! Mijn vrienden omschrijven me als: iemand die leergierig is met het hart op de tong. Dit wil ik nog even kwijt: Een scout ben je voor het leven!

20 S T A M Raadselachtige Ocelot Caroline Bataille / 41 / Ouistiti sinds 1989 Mijn tak is de leukste omdat: De Fantastische Sfeer Ouistiti's: Het een deel van mijn leven is, de openheid voor iedereen, een plaats waar je je thuis voelt en je jezelf kan zijn. De Ouistiti s zijn niet alleen vrienden voor het leven, het is een tweede familie! Naast de scouts: leerkracht, mama van Mirte (bever) en Soetkin (welp) Volgens mijn vrienden: eigenzinnig, vastberaden, volhardend, creatief Wil ik nog kwijt: Als kind (tiener) ben ik opgegroeid bij de Ouistiti s. Scouting heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van mezelf en me gevormd tot de persoon die ik nu ben. Mijn zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen heb ik te danken aan de scouts! Scouting helpt kinderen om zich ontwikkelen tot groepsmensen die respect hebben voor ieders eigenheid en trots kunnen zijn op de persoon die ze zelf zijn. Daarom vind ik het zo belangrijk dat mijn kinderen zelf ook in een jeugdbeweging zitten. Ik hoop dat ze later met eenzelfde vreugde terugkijken op hun jeugd bij de Ouistiti s. Acrobatische Gekko Tim Clement / 29 / Ouistiti sinds 2002 Mijn tak is de leukste omdat: Het is een hechte vriendengroep Ouistiti's: het is thuiskomen Naast de scouts: klimmen, werken, prutsen Volgens mijn vrienden: zelf in te vulle, Wil ik nog kwijt: love you all!

21 Volgzame Marmot Carine De Ruy / 55 / Ouistiti sinds 1989 Mijn tak is de leukste omdat: ik hou er van om voor de anderen te zorgen en ze bezig te zien bij hun tak vooral op kampen. Ouistiti's: het is één familie Naast de scouts: genieten van de zon Volgens mijn vrienden: 'moederke' Wil ik nog kwijt: Blijven samenwerken zodat de oprichters mogen fier zijn dat hun werk verder gezet wordt. Wispelturige Impala Tina Reygaert / 48 / Ouistiti sinds altijd Mijn tak is de leukste omdat: Begonnen als leiding toen ik 18 was en daarna lid van de stam + oudercomité. Ouistiti's: Ik vind het zalig om met mensen om te gaan en telkens nieuwe personen te ontmoeten. Daarom voel ik mij op en top als barvrouw. Naast de scouts: Ik hou van lekker eten, gezellig iets drinken met vrienden, vakantie, kortom gewoon genieten van het leven Volgens mijn vrienden: Sociaal en behulpzaam Levendige Moeriki Jeremy Beauchamp / 28 / Ouistiti sinds 1999 Mijn tak is de leukste omdat: voor de sfeer en de gezelligheid Ouistiti's: omdat zij van mij houden Naast de scouts: paintball, tuning, met vrienden afspreken Volgens mijn vrienden: stamzak, sfeerschepper, de grote broer, gaat door het vuur voor zijn vrienden, ne liefdevolle kerel Wil ik nog kwijt: scouts zijn vrienden voor het leven!

22 Moedige Mampfana Gilles Vandezande / 25 / Ouistiti sinds 1999 Mijn tak is de leukste omdat: Ik heb op het einde van mijn leidingscarrière gekozen om naar de stam te gaan. Dit met de reden dat ik nog geen afscheid kon nemen van mijn tweede familie de Ouistiti s. Ouistiti's: Ze zijn vrienden voor het leven geworden. Iedereen van elke leeftijd. Het is een familie die alsmaar groter wordt en telkens vrienden bijmaken. We zijn open, liefdevol en loyaal naar elkaar toe. Ook buiten de scoutsactiviteiten zijn we niet los te krijgen van elkaar. Altijd samen op stap, met een pintje in de hand! Betere vrienden kan ik niet vragen. Naast de scouts: lesgeven, FOS nationaal, een stapje in de wereld zetten met Ongedwongen Hirundo. Volgens mijn vrienden: me als: omdat onze totems gegeven worden door medeleiding, vrienden, is dit geen betere manier om mezelf te omschrijven. Moedige Mampfana staat voor: De Secretarisvogel is eerder zwijgzaam. Toch kan hij heel enthousiast zijn en dit duidelijk laten merken. Hij is behulpzaam en ijverig en hij beschermt vooral de zwakkere soortgenoten. Deze trotse vogel reageert snel bij gevaar. Hij is verstandig en heeft veel inzicht. De Secretarisvogel is eerder gesloten tegenover vreemden, maar des te vriendelijker tegen bekenden. Wil ik nog kwijt: Opgepast voor mijn commentaar (de gezusters Van Den Daele zijn mijn favo s) Enthousiaste Eekhoorn Bernard Aelvoet / 56 / Ouistiti sinds 1989 Mijn tak is de leukste omdat: Simpel, omdat ik het graag doe. Ouistiti's: Het is nooit saai. Naast de scouts: Ticketjes verkopen aan den ijzeren weg Volgens mijn vrienden: Weet ik veel, interesseert me niet, ik ben wie ik ben! Wil ik nog kwijt: Vele generaties zijn mijn revue gepasseerd en toch vind ik het fijn om nu al die kinderen van de vroegere kapoenen, van ons eenheid, te zien rondspringen. Oude herinneringen worden terug opgehaald. En dat vind ik juist tof!

23 Sensitieve Sifaka Nikki Bauwens / mentaal 30 / Ouistiti sinds 2004 Mijn tak is de leukste omdat: wij de vrije leiding zijn! Ouistiti's: die gekke bende zijn niet alleen mijn vrienden maar ook mijn familie geworden in de loop der jaren Naast de scouts: met (scouts)vrienden afspreken, sporten, mijn 2 kleine blondjes Volgens mijn vrienden: Sensitief ik ben de therapeut van het gezelschap zeggen ze Wil ik nog kwijt: In 2004 wou ik Phao eens een handje helpen in de JV/G tak. Ik was al jaren lid bij een andere scoutsgroep maar wou eens de sfeer opsnuiven bij de Ouistiti s. En dat die sfeer me beviel is wel duidelijk dat ik 14 jaar later als Ouistiti zijnde deze vragenlijst aan het invullen ben. Die vrolijke bende apen hebben van het eerste moment mijn hart gestolen en lijken niet van plan het terug te geven. Op naar de volgende 14 jaar!!!! Krachtige Phao Maarten Vandenhende / 34 / Ouistiti sinds 1989 Mijn tak is de leukste omdat: de voldoening dat ik me nuttig maak voor de eenheid Ouistiti's: Sinds jaren zijn het mijn vrienden maar eigenlijk ook mijn familie Naast de scouts: altijd bezig zijn, klussen in huis, op de scouts, waar het nodig is. Strips lezen, IT specialist van dienst bij iedereen die geprutst heeft op zijn pc, mijn gezin. Volgens mijn vrienden: iemand waar je kunt op rekenen, ne beer van ne vent (zowel knuffelbeer als sterke beer) Wil ik nog kwijt: De vriendschappen die je opbouwt in de scouts kan je met geen enkele andere vriendschappen vergelijken. Je kent elkaar al zolang, leeft soms zo dicht bij elkaar dat je elkaars goede en minder goede momenten al hebt meegemaakt. We vinden elkaar misschien niet altijd even leuk dan maar op het einde van de rit komen we er heelhuids uit en hechter dan ooit. We zijn 1 hechte maar ook compleet gekke familie!

24 Verbetende Drongo Justien Van Wassenhove / 26 / Ouistiti sinds 1999 Mijn tak is de leukste omdat: Na jaren leiding gegeven te hebben was het tijd om het rustiger aan te doen. Na het leiding zijn is er ook nog een scoutsleven. Het is ideaal als je je niet elke week meer kan en wil vrijmaken, maar toch nog een betrokken partij wilt zijn binnenin de scouts en zijn gewoontes. Ouistiti's: het is zo goed als familie. Zij hebben me gevormd tot de persoon wie ik nu ben. Je kan steeds bellen naar hen en ze komen. Er is niemand waar je zo ongedwongen jezelf kan zijn. Bedankt voor die kansen! Naast de scouts: er bestaan geen andere bezigheden Volgens mijn vrienden: Een (onsubtiele) eigenwijze flapuit vermoed ik. Subtiliteit is ook niet geheel aan mij besteed. Wil ik nog kwijt: Dak ze allemaal wree graag zie! Bedankt voor de mooie jaren. Ondeugende Mustang Louise Kympers / 27 / Ouistiti sinds heel lang Mijn tak is de leukste omdat: Ik sta algemeen graag in de scouts, samen met vrienden kinderen en leiding entertainen en helpen is gewoon zalig gelukmakend Ouistiti's: iedereen is er verschillend en toch allemaal zulke mooie personen en samen vormt dit een fantastische bende. Naast de scouts: Australisch liefje, Japanse taal en cultuur, creatief schrijven,netflix&chill, tekenen, anime kijken, Manga lezen, afspreken met (scouts) vrienden Volgens mijn vrienden: Verstrooid vallende losbollende speelse toegankelijke extravert Wil ik nog kwijt: Dit scoutsjaar ben ik weggekaapt door een australische bandiet die me de gevaren van de Outback zal tonen. Maar vrees niet met mijn scoutstraining op zak zal ik wijselijk van die kangoeroes, slangen, spinnen, kwallen en haaien weglopen. Ik zal heelhuids proberen terug te komen en jullie allemaal een dikke knuffel geven. Eens scouts altijd scouts. Kusjes Lou

25 Gedreven Saki Jolien Van Wassenhove / 26 / Ouistiti sinds 2000 Mijn tak is de leukste omdat: Omdat het een geweldige vriendengroep is, iedereen anders en toch complementair. Ouistiti's: Idem hier, één zin; unieke vriendschap Naast de scouts: werken, studeren, sporten, flexi-job, uitgaan en genieten van het leven. Volgens mijn vrienden: Een moedertje : zorgzaam, gedreven en goedlachs. Wil ik nog kwijt: Als kind heb ik een geweldige tijd gehad bij de ouistiti s, als leiding ook enorme ervaringen opgedaan en nu als stamlid is het tijd om onze ervaringen door te geven en te genieten van de vriendschappen. Zachtaardige Jariboe Arnaud Deroubaix / 28 / Ouistiti sinds 1995 Mijn tak is de leukste omdat: Stam zijn is voor mij; samen met een hoop toffe mensen, ons steentje bijdragen. ( Kom je vaak of eerder sporadisch, je blijft hier welkom ) Ouistiti's: Ik hou ervan omdat ge van uw maten houdt? (**Kuch, te melig?**) Naast de scouts: Drummen, laweit maken, ontwerpen ( Hobby s die ik wat verwaarloosd heb: Horeca sponsoren ) Volgens mijn vrienden: Soms stil, soms irritant. Niet te serieus, tenzij relevant Aja, en naar t schijnt ben ik ook nog nen toffen! Wil ik nog kwijt: Santé en d amuse leute!

26 Anne-Sophie Bogaert 24 / Ouistiti sinds 2014 Mijn tak is de leukste omdat: Meer werken achter de schermen en de leiding ondersteunen waar ik kan/mag. Ouistiti's: Iedereen spontaan is en je jezelf kan zijn. Je kan altijd terecht bij mensen voor te praten, te feesten, en taartjes af te geven! Naast de scouts: Voltijds werken in Heynsdaele, Spermalie en lieve, lieve, lieve, lieve Poncho En daartussen nog ergens proberen slapen voor langer dan 4u/nacht Volgens mijn vrienden: Spontaan, luisterend oor, empathisch, hoogsensitief, dramaqueen Wil ik nog kwijt: In de scouts komen was één van de beste beslissingen ooit in mijn leven. Danku Drongo! Dank u aan iedereen voor de afgelopen fantastische jaren! Yana Snoeck Nicolas Seynaeve Guitige Panda Mathieu Vander Eecken Impulsieve Mpango Maarten 'Martha' Huysman Toegewijde Yak Guillaume Deventer Matthias Coen Temperamentvolle Bij Joske Vancoppenolle Erwin Deroubaix

27 OUDER COMITÉ Yvan Van Mieghem 46 / Ouistiti sinds 2011 Ouistiti's: dit is een scoutsvereniging die goed doet voor en met de kinderen. Naast de scouts: Bowlen, DJ, bommels, feestjes bouwen. Voorzitter Volgens mijn vrienden: een goed lachse bezige bij. Wil ik nog kwijt: Laat ons samen de wereld beter maken. Tina Bernard Carry Daisy Geert Hilde Dorothy Joske Saskia

28 Ninoofsesteenweg Ronse FOS telefoon: 0475/965173

Voorwoord. The most worth-wile thing is to try to put happiness into the lives of others Lord Baden Powell

Voorwoord. The most worth-wile thing is to try to put happiness into the lives of others Lord Baden Powell Infoboekje 2015-2016 Voorwoord Beste leden, beste ouders The most worth-wile thing is to try to put happiness into the lives of others Lord Baden Powell Met deze uitspraak van de oprichter van de scouts

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER 2015 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezers, Heb je vorig jaar je eigen tent vol talent ontdekt? Dan dagen wij jou

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac

Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac WWW.SCOUTSWAARSCHOOT.BE BEVERS@SCOUTSWAARSCHOOT.BE Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac 0494 24 94 67 WWW.FOSOPENSCOUTING.BE FOS Open Scouting Landelijk secretariaat Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent 09 245

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak!

Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Infoboekje Bevers Woordje vooraf Beste bevers en ouders Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Voor sommigen is dit de start van het volgende nieuwe scoutsjaar en voor andere

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten Egoïstisch Workaholic Omschrijving: Iemand die egoïstisch is, denkt meer aan de bevrediging van zijn eigen belangen dan aan die van anderen. Voorbeeld: Een kind dat zijn speelgoed niet wil delen met anderen.

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je!

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je! Wat heb jij netjes opgeruimd, tjonge wat knap! Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed op jouw beurt gewacht, je bent een kanjer! Wat ben jij goed aan het spelen, ik ben trots op je! Je hebt

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen.

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Akabe Funk Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Inhoud Wat is Akabe Funk?...3 Vanaf wanneer kan ik in leiding komen?...4 Hoe werken wij?...5 Algemeen...5 Verdeling in takken...6 Verloop

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 30 juli 2018 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 12 augustus 2018 om 23u59.

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 30 juli 2018 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 12 augustus 2018 om 23u59. INSCHRIJVINGSSYSTEEM NIEUWE LEDEN 200 ste FOS DE VLEERMUIS SCOUTSJAAR 2018-2019 Dit inschrijvingssysteem is bedoeld voor nieuwe leden in scoutsjaar 2018-2019. Deze regels zijn dus niet van toepassing op

Nadere informatie

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 29 juli 2019 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 11 augustus 2019 om 23u59.

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 29 juli 2019 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 11 augustus 2019 om 23u59. INSCHRIJVINGSSYSTEEM NIEUWE LEDEN 200 ste FOS DE VLEERMUIS SCOUTSJAAR 2019-2020 Dit inschrijvingssysteem is bedoeld voor nieuwe leden in scoutsjaar 2019-2020. Deze regels zijn dus niet van toepassing op

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Hallo! Als je dit boekje leest, ben je waarschijnlijk net een paar keer komen kijken bij ons. Best wel spannend hè, al die nieuwe dingen die je ziet? Opstellen in een

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste iedereen, De maand april is aangebroken, daar kunnen we niet omheen. Het belooft een zeer drukke maand

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Hierbij het Antoontje herfst 2015! In dit boekje vind je een overzicht van de vergaderingen, contactgegevens en info over speciale vergaderingen. Houd dit boekje dus goed bij zodat

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf )!! Dus houd jullie klaar voor een jaar

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Zomerkamp 2016 Waar? We verblijven dit jaar op kamp in t'heuvelken. Kampadres: t'heuvelken Heuvelken 15 3980 Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Wanneer? We vertrekken op vrijdag 1 juli met de trein, we spreken

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

Seintoren Jongverkenners 2 de semester

Seintoren Jongverkenners 2 de semester Seintoren Jongverkenners 2 de semester Beste Jongverkenners, ouders, en sympathisanten, Na een geweldig eerste semester kunnen we natuurlijk niet anders dan hier meteen een zo mogelijk nog geweldiger,

Nadere informatie

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers REDENEN OM Dankbaar TE ZIJN Dirkje Evers Er zijn vele kleine zegeningen die het leven de moeite waard maken. Leer de kleine dingen in het leven te waarderen. Het helpt je om een dankbaar hart te ontwikkelen

Nadere informatie

OPENING 42ste SCOUTSJAAR

OPENING 42ste SCOUTSJAAR Scouts De Geuzen Ternat Presenteert: OPENING 42ste SCOUTSJAAR 2017-2018 Heb jij zin om op zondag de tijd van je leven te beleven? Je bent niet bang voor avontuur en wil graag nieuwe vrienden maken? Dan

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

ik leer ik lach ik groei Gemeentelijke Centrumschool Londerzeel

ik leer ik lach ik groei Gemeentelijke Centrumschool Londerzeel ik leer ik lach ik groei Gemeentelijke Centrumschool Londerzeel Onze visie De Centrumschool is een gemeentelijke basisschool in Londerzeel met 2 kleuterafdelingen: de Vlindertuin en de Tovertrein, en één

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Programmaboekje Kapoenen Centrum

Programmaboekje Kapoenen Centrum Programmaboekje Kapoenen Centrum 1 e semester 2016-2017 Wie zijn wij? Hallo Kapoenen! Ik ben Jitte. Mijn totem is zonnegloedblauwe opgewekte arasari. Ik hou van kampen bouwen, bosspelen spelen, knutselen

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

Juli November 9-11 November Takweekend September 24 November Bistro December Oktober 8-10 Oktober Takweekend 6Nieuwjaar 15 Januari 100 JAAR!

Juli November 9-11 November Takweekend September 24 November Bistro December Oktober 8-10 Oktober Takweekend 6Nieuwjaar 15 Januari 100 JAAR! 5-7 Oktober Overgangsweekend 14 Oktober Halve dag 19 Oktober Dag van de jeugdbeweging 21 Oktober Hele dag 28 Oktober Familiale zondag November 4 November Halve dag + uniformenbank 9-11 November Takweekend

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Bevraging ouders. Willebroek Kinderopvang BoWi vzw. Totaal aantal antwoorden: 102

Bevraging ouders. Willebroek Kinderopvang BoWi vzw. Totaal aantal antwoorden: 102 Willebroek Kinderopvang BoWi vzw Totaal aantal antwoorden: 102 Nederlands... 2 8 - Neen, omdat:... 2 9 - Waarom heb je voor de opvang van je kind(eren) gekozen voor een onthaalouder (en bv. niet voor een

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!!

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! VOORWOORD We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! Aangezien de leiding en de leden volop in de examens

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie

Infoboekje Welpen Scoutsjaar

Infoboekje Welpen Scoutsjaar 28 e FOS De Sperwer Infoboekje Welpen Scoutsjaar 2015-2016 Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze welpentak! Met dit boekje willen we jullie op de hoogte brengen van onze welpenwerking.

Nadere informatie

SKILLSTIPS SKILLSTOWN

SKILLSTIPS SKILLSTOWN SKILLSTIPS SKILLSTOWN Met dank aan Wout Plevier www.innerspective.nl De grooste online opleider van Nederland www.skillstown.com 3 oefeningen om je nr. 1 talent te vinden Iedereen heeft talenten. Een talent

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Harduyngroep Oudegem Mespelare

Harduyngroep Oudegem Mespelare Harduyngroep Oudegem Mespelare Infoboekje kapoenen scouts Oudegem 2015-2016 Beste ouders, Dit boekje hebben wij, de kapoenenleiding van scouts Oudegem, gemaakt om jullie enkele dingen over de scouts te

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Het vaderelftal. Ik: Punten:

Het vaderelftal. Ik: Punten: Het vaderelftal Een voetbalelftal bestaat uit elf spelers. Elke speler heeft z n eigen kwaliteit. Maar als elftal vormen ze toch één team. En samen zijn ze completer dan de elf losse onderdelen. Zo werkt

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: nov/dec 2009 Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK 1 50 vragenlijst, 10 antwoorden 1. Wat is je sterkste karaktereigenschap? Waarschijnlijk

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen.

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Akabe Funk Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. 1 Korte inhoud Inhoud Korte inhoud... 2 Inhoud... 2 Wat is Akabe Funk?... 3 Hoe werken wij?... 4 Algemeen... 4 Verdeling in takken...

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Introductieboekje Gidsen

Introductieboekje Gidsen Introductieboekje Gidsen 2013-2014 Liefste gidsen en ouders, Dit jaar staat er weer een nieuwe leidingsploeg klaar om er een schitterend jaar van te maken. Dit boekje dient in de eerste plaats om onszelf

Nadere informatie

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri 1/10: suiker en zouttocht Doe allemaal uw botinnekes aan en kom om 14u naar ons lokaal! Vandaag gaan we op wandeltocht, vergeet dus ook zeker geen regenjas indien nodig. Zoals al mogen jullie ouders jullie

Nadere informatie

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016 DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP 23-28 juli 2016 We hebben samen met Nowan en Frie al fantastisch veel meegemaakt hé? Vipor de reuze slang verslagen. Een heuse tocht naar Overopa Apodemus. Gevaarlijke en grappige

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Donderdag 5 juli Rapportgesprekken groepen 1 t/m5 Adviesgesprekken groepen 6 en 7 Afgelopen vrijdag hebben we ons jaarlijkse Samsam

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

De jogi s Wet

De jogi s Wet De jogi s 2018-2019 Beste jogi s en ouders, Het eerste semester zit er weeral op. Het tweede semester kan van start gaan, joepie!! Hieronder vinden jullie alle informatie over de vergaderingen. Enkele

Nadere informatie