KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2018"

Transcriptie

1 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2018 DINSDAG 25 DECEMBER KERSTOCHTEND- DIENST UUR KERSTBROODMAALTIJD 12 DECEMBER UUR IN DE KERK VAN BEUSICHEM

2 KOPIJ KERKBLAD Nanda de Waard, Smetanastraat BA Culemborg Nieuw aanleveradres: Deadline aanleveren tbv het januarinummer: LET OP! Voor deze maand vervroegd! vrijdag 14 december a.s. KOPIJ WEBSITE Johan Honders, tel , Met het oog op de privacy kan het voorkomen dat we personen zelf niet altijd bij naam noemen en/of andere gegevens weglaten in deze digitale versie van ons kerkblad. Wij besteden hier onze uiterste zorg aan. Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot gegevens die wel vermeld worden, neem dan contact op via de contactpagina van deze website. VAN DE WEBSITE Hier vinden u en jij informatie, nieuws, activiteiten en andere zaken, die onze kerkgemeente bezighoudt. Elke maand nieuw: Het actuele kerkrooster Het nieuwe kerkblad Actueel nieuws van Zondagsschool VERSPREIDING KERKBLAD Het kerkblad wordt verspreid via de Kerkgebouwen in Beusichem en Zoelmond Voor een postabonnement (minimaal 18,00 voor verpakkings- en verzend-kosten) kunt u zich schriftelijk aanmelden bij de heer T. de Haan, De Wielstraat 11, 4112 JT Beusichem, o.v.v. naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Wilt u ons kerkblad steunen middels een gift? Uw steun is van harte welkom. U kunt dit doen via het Kerkrentmeesterlijk beheer op rek. nr. NL04 RABO o.v.v. het kerkblad. Vaste items: Van de predikant Van de Diaconie Wat te doen bij... een pagina met hoe te handelen bij o.a. geboorte, huwelijk of overlijden Aandacht voor terugkerende activiteiten als de feestmarkt Met regelmaat vernieuwd of nieuw: Verse nieuwtjes op de nieuwspagina Aandacht voor goede doelen, die door onze kerk gesteund worden. Reageren op de website? Of zelf nieuws aanmelden mbt onze kerk en activiteiten? Kijk dan op de website onder het kopje contact.

3 Bij de diensten Het oude (kerkelijke) jaar ligt achter ons. De tijd van advent is aangebroken. We zien uit naar de komst van Christus en naar het volledig zichtbaar worden van zijn koninkrijk, zijn nieuwe wereld. How long? is een liedje van de christelijke rockband Petra (beetje jeugdsentiment van mij). Het is nu vertaald in het nederlands (Opwekking 716 Wanneer?). Wanneer - zegent U het droge land? Wanneer - zien wij alles in uw hand? Wanneer - krijgt uw naam de ereplaats? Wanneer - wordt ons huilen dan een blij gezang? Zondag 2 december is de 1e zondag van Advent. Alle kerkdiensten in de adventstijd zijn gezinsdiensten. Mij als voorganger zegt die term: aandacht voor jong en oud in woord en lied. De zondagsschool zal starten met haar adventsproject. Het thema voor de kinderen is Bericht uit de hemel. Door een engel. Zij zullen verder nadenken over engelen. Omdat ik 4 november al over engelen heb gesproken, doe ik dat nu niet. Ik wil verder lezen in Hebreeën 2: Daar staat: Alles is aan Jezus onderworpen. Maar we zien het nog niet! Dat is moeilijk. Dat doet pijn. De kleur van advent is daarom paars (deze kleur geldt als de kleur van boete en bezinning, van inkeer en daarmee ook van voorbereiding. Paars kan gezien worden als zwart waardoorheen het licht gloort, las ik ergens). Psalm 8 wordt geciteerd: daar zingen we over de mens, door God gekroond met glans en glorie. Hij nodigt ons zelfs aan zijn Tafel! In deze dienst vieren we daarom ook het Heilig Avondmaal. Zondag 9 december is de 2e zondag van Advent. Het thema van de zondagsschool is Nieuw begin. Ze lezen Lucas 3:1-6. Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden! Iedere kloof zal worden gedicht. Misschien dat wij dat ook wel lezen. De zondagsschoolleiding gaat er weer helemaal voor. Mis dus geen enkele zondag! Voor de nodige info over de 3e en 4e zondag van Advent verwijs ik u naar de achterzijde van dit blad. 24 december is het Kerstavond. Ik mag om 18:30 uur met mijn kinderen mee naar de kerstdienst in Zoelmond, speciaal voor jonge mensen. Dat belooft een mooie feestelijke dienst te worden!! Kom en neem je vader, moeder, vriendjes en (als je die hebt) je opa en oma mee. 24 december is er natuurlijk om 22:00 uur ook een kerstnachtdienst. Dit jaar in Zoelmond. Mijn eerste kerstdienst in uw gemeente. Ik ben erg benieuwd! Tegelijk is het thema vertrouwd. Maar ook telkens weer verrassend! In de brief aan de Hebreeën die we dit jaar lezen staat heel veelzeggend in hoofdstuk 2:16 Het moge duidelijk zijn: God is niet begaan met het lot van de engelen, Hij is begaan met het lot van de nakomelingen van Abraham. Daarom moest Hij in alles gelijk worden aan zijn broeders en zusters. Zo staat God ons bij. Verrassend dichtbij! Het koor Jubilate Deo levert ook een bijdrage. Wees welkom!

4 25 december is het 1e kerstdag. Mijn kinderen gaan mee naar de kerk. Daarom maak ik er een gezinsdienst van. Dus nog geen vakantie voor de kinderen. Maar eerst nog een keer feest!! Veel leuker toch! Ze mogen blijven tijdens de preek, als ze een prijs willen winnen met de preekbingo Ik hoop ook wat gemeenteleden te vinden die ook samen met ons wat mooie kerstliederen zingen. Ik zie er naar uit! Zondag 30 december zitten we nog steeds midden in de kersttijd. Mijn vrouw Elze-Marie en ik zullen samen deze dienst leiden. Voor het eerst dat we dat samen doen. Spannend wel! Hopelijk is heel het gezin er. Heel de gemeente, bedoel ik. Om het Kind Jezus te aanbidden, met Simeon en Anna of de Magiërs uit het Oosten. Pastoraat Wij leven mee met een aantal gemeente leden die zelf of met een naaste door een moeilijke periode gaan. Terugblik op activiteiten Terugblikkend in de maand november, denk ik met vreugde aan de volle doopdienst. Zoveel jonge mensen! Zoveel kinderen! Hopelijk geraakt door het goede nieuws dat ons mensen altijd weer doet opstaan. Het was mij wel iets te rommelig. En dat wijt ik vooral aan mijzelf en de onbekendheid met de ruimte (Het is lastig dopen met je handen vol.) Wees gerust. Dat wordt alleen maar beter. Verrast was ik ook door het aantal mensen dat de dankdienst voor gewas en arbeid bezocht. Zeker als je de hele dag gewerkt hebt. Ik hoop dat het voor u ruimte bood om uw dankbaarheid te uiten en om al uw inspanningen in Gods licht te zien. Het korte verhaal waarmee ik afsloot was van Tolkien: Het blad van Klein (oorspronkelijk: Leaf by Niggle) De tips op de gemeenteavond hebben ons gezin weer verder geholpen in het dorp. Het was niet zo druk op de gemeenteavond. Dat kwam ook door de wat haperende communicatie. Excuses daarvoor. Ook daar wordt hard aan gewerkt! Hilly deelde de ervaringen van haar en Piet in de Dominicaanse Republiek waar ze een paar weken diaconaal werk hebben gedaan. Als u daar meer van wilt weten of het wil steunen: U weet waar ze wonen. Heel belangrijk was ook het verhaal van kerkrentmeester Henk de Ronde. Als u het belangrijk vindt dat over een paar jaar de predikant niet nog minder in deeltijd beschikbaar is in onze gemeente, kunt u bijdragen aan het Predikantsfonds. Ga daar echt even voor zitten en denk daar biddend over na. Hoe kan God u daarvoor gebruiken?

5 Tot slot denk ik met veel genoegen terug aan de ontmoeting met enkele gemeenteleden in het Roosevelthuis. Als je niet meer in staat bent zelf op vakantie te kunnen, praat dan eens met een diaken. Deze zal je verder uitleggen wat een fijne vakantieweek je kunt hebben met andere bekenden en zeer vriendelijke vrijwilligers. En ik weet weer wat er voor mijn tijd allemaal op TV te zien was. o.a. Wie van de 3?. Het was een leuk spel dat tijdens mijn bezoek werd gespeeld. 25 november sloten we het kerkelijk jaar af. Dankbaar, maar ook met herinneringen aan hen die ons ontvielen. Er was alle ruimte om hen, tijdens 2 prachtige muzikale intermezzo s, te gedenken. En wij beleden: Bij God en bij ons zijn de doden niet dood. Ze zijn ons vooruit. We noemden dankbaar de namen van hen die ons ontvallen zijn. (Om privacy redenen hier niet vermeld) Meditatief Moment Door Lia Udo Wachten duurt lang. Een oude man stond op het perron van het Centraal Station te wachten. De trein is te laat. Telkens vergelijkt hij zijn horloge met de klok op het perron. Het hielp niet: de tijd ging even traag. Er werd omgeroepen dat de treinvertraging had. De man zuchtte en zweette. Hij wachtte op een kind, dat hij in jaren niet had gezien. Vandaar zijn zenuwachtigheid. Wachten duurt vaak zo lang. Wachten tot Sint Juttemis, zeggen ze wel eens. Wachten op de naam des Heren lijkt in deze ongeduldige en ongelukkige wereld net zo n zenuwachtige zaak. Wat Christenen verwachten, is vaak zo klein, dat er niets te onderscheiden valt. Je moet ervoor op een heuvel gaan staan. De Naam is nog ver, máár... is naderende! In die spanning leven we in de adventtijd. Toch hoeft dat geen zenuwachtige spanning te zijn. Wij mogen leven in blijde verwachting. Het Kind, het vorstelijk kind, komt!! Misschien is het voor u wel een hele kunst om op iemand te wachten. Op Jezus wachten is een levenskunst! En toch niet al te zwaar, als u weet: het feest kómt, vast en zeker!!

6 Vooruitblik komende activiteiten Catechese. Samen met Theo leid ik de catechisatie. Met 9 jonge gemeenteleden denken we na over belangrijke thema s. 12 december eten we weer vooraf. Samen met de 75+ ers. We halen de leeftijd dus flink omlaag. Ik vind het tof dat jong en oud van Gods gezin elkaar op deze manier beter kunnen leren kennen! Bijbelkring. Iedere maand zit ook de consistorie vol met mensen die graag samen de Bijbel willen lezen. Dit jaar lezen we de Bergrede. Het is de kern van Jezus boodschap. Van het goede leven in zijn koninkrijk. Het zijn stuk voor stuk bijbelverzen waar je op kan blijven kauwen. En die je verlangen naar een leven met God doen groeien. Het is ook een mooie plek om samen voor elkaar en de gemeente te bidden. Wees welkom! Je kunt altijd instappen. De eerstvolgende keer is 13 december om uur. Fontein. Wat een luxe. Naast de bijbelkring is er nog een kring. En die groeit. Met jonge mensen in dezelfde fase van het leven. Een kring ook waar je samen kunt groeien in je geloof. 19 december ontmoeten we elkaar weer. Dit keer bij Afien. In november viel het gebedsmoment samen met dankdag. In december willen we stil worden en luisteren naar God op 19 december van 19:00-19:30. Wees welkom. Bid hardop of in stilte mee en weet u gezegend. Gebed is de motor van de gemeente! Persoonlijk We wonen nu ruim 4 weken op de Burg. Hommesstraat. Gaat het goed? Ik denk het wel. Maar van ervaringsdeskundige collega s hoor ik dat je na 1 maand nog geen conclusies kunt trekken. Alles is nieuw. Het kost veel energie voor de kinderen. Vooral op school. Maar de juffrouwen hebben er vertrouwen in. En wij vertrouwen ook dat God ons wonen en werken hier wil zegenen. Het is fijn om te weten dat daar ook door anderen om gebeden wordt. We zijn nog regelmatig in Nijkerk i.v.m. lopende zwemlessen. Met dat u dit leest hebben Hannah en Jeftha diploma A binnen. Oh ja, onze nieuwe huisgenoot groeit goed. De vele aandacht van de kinderen doet haar zichtbaar goed. Ze wordt net zo druk als hen en gelukkig hebben we geen nieuwe meubels. Ze moet nog veel leren. O.a. dat benen niet zijn bedoeld als krabpaal. We hebben haar Silke genoemd. Ik lees nu dat dat hemels betekent. Een engel die troost misschien? Van 1 t/m 6 januari 2019 heb ik vakantie. Hartelijke groet, ds. Leendert Jan van Lingen

7 Herbevestiging ambtsdragers Aan het einde van dit jaar verstrijkt voor enkele ambtsdragers hun eerste ambtsperiode. Ouderling Clarinda van Lunteren en ouderling-kerkrentmeester Frank Loois zijn allebei in 2014 bevestigd in hun ambt, zodat zij zich aan het einde van dit jaar alweer vier jaren zich hebben ingezet voor deze belangrijke taken. Zowel Clarinda als Frank hebben aangegeven dat zij bereid zijn om een tweede ambtsperiode te willen vervullen. Daar zijn wij erg blij mee. En dankbaar dat deze mensen hun talenten willen besteden aan het werk in onze gemeente. In het begin van het nieuwe jaar zullen Clarinda en Frank in een eredienst worden herbevestigd. Belijdende gemeenteleden krijgen, zoals formeel verplicht, de gelegenheid om eventuele bezwaren kenbaar te maken tegen deze herbevestiging en krijgen de gelegenheid om tegenkandidaten aan te dragen. Bezwaren tegen deze herbevestiging kunnen worden ingebracht door stemgerechtigde leden van de gemeente en dienen uiterlijk op 13 december 2018 schriftelijk en ondertekend bij de voorzitter van de kerkenraad te worden ingediend. Hetzelfde geldt voor het eventueel aandragen van tegenkandidaten. De kerkenraad zal u na 13 december nader informeren over de voorgenomen herbevestiging. De kerkenraad

8 Van de zondagsschool Hallo jongens en meisjes, beste gemeente, De laatste maand van 2018 is alweer aangebroken en dat betekent dat we samen vooruit gaan kijken naar Kerst! Dit feest gaan we aan het eind van de maand ook samen vieren. De komende zondagen is het advent, vier zondagen waarin we toe gaan leven naar het licht dat komt met Kerst. Dit doen we door elke zondag een kaars aan te steken en daarbij een gedicht te lezen. Het thema van deze adventsperiode is Geloof met me mee. Elke zondag staat er iets anders centraal waarin geloofd wordt. Verderop kun je lezen welk verhaal we per zondag gaan behandelen en wat we daarbij voor project gaan maken. Dit project gaan we laten zien in de kerstdienst van maandagavond 24 december. Verderop staat ook meer over deze dienst vermeld! Eerst nog een terugblik op november. Op zondag 4 november hebben we de actie Schoenmaatjes gehouden. Alle kinderen hebben een mooie doos gemaakt en spulletjes meegenomen om de doos te vullen. Ook de mensen in de kerk hebben gul gegeven! We hebben vanuit de collecte veel spullen, maar vooral ook een mooi geldbedrag gekregen. De collecte heeft maar liefst 240,81 opgebracht, een prachtig bedrag! We hebben 27 schoenendozen kunnen vullen met de spullen en deze kunnen allemaal verzonden met het opgehaalde bedrag. De overige spullen en het overige geld worden allemaal geschonken aan de actie Schoenmaatjes, zodat in het sorteercentrum nog meer dozen gevuld en verzonden kunnen worden. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdrage aan deze geslaagde actie! Voordat we het Kerstfeest gaan vieren, gaan we eerst nog samen een ochtend knutselen. De kerstknutsel vindt plaats op zaterdag 15 december van tot uur. In de week voorafgaand aan de knutsel wordt een gestuurd met alle informatie en de mogelijkheid om je ervoor op te geven. We hopen alle kinderen te zien deze ochtend! We zien jullie allemaal graag weer in de kerk en op de zondagsschool! Natuurlijk mag je altijd vriendjes en vriendinnetjes meenemen Groetjes, de leiding van de zondagsschool Vergeet niet om in je agenda te noteren! - Advent: zondagen 2, 9, 16 en 23 december Kerstknutselochtend: zaterdag 15 december 2018 van tot uur - Kerstdiensten: maandag 24 december 2018 om uur en dinsdag 25 december 2018 om uur Zondagsschool

9 Hieronder staat kort waar we het de komende zondagen en met kerst over gaan hebben. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Luister dan mee! Eerste advent (2 dec.): Ik geloof in engelen Openbaring 1:9-11 en 8:1-4 Bericht uit de Hemel Deze zondag horen we over de ziener Johannes en wat hij ziet in zijn visioenen. Hij ziet iets, maar iets wat anderen niet zien. Wat is het? Deze zondag maken we een radiospotje. Tweede advent (9 dec.): Ik geloof in een nieuwe begin Lucas 3:1-6 Nieuw begin Deze zondag horen we over de geboorte van Johannes de Doper. Zijn vader Zacharias krijgt te horen dat hij een bijzonder kind krijgt, maar waarom dan? Deze zondag maken we een poster. Derde advent (16 dec.): Ik geloof in vrijheid Sefanja 3:14-20 Vreugde Deze zondag is het een soort bevrijdingsdag. Maar waar moesten de mensen dan van bevrijd worden? Deze zondag maken we een reclamefolder. Vierde advent (23 dec.): Ik geloof in dit kind Lucas 1:39-45 Ontmoeting Nog voordat Jezus wordt geboren, brengt hij geluk in de wereld. Wat een goed begin! Allemaal mensen zijn blij om zijn komst, maar wie zijn dat dan? Deze zondag maken we een filmpje. Kerstavond (24 dec.): Ik geloof in het licht Lichtpunt Om uur zal de kerstdienst starten in de kerk van Zoelmond. We gaan er een mooie dienst van maken met het zingen van liedjes, aansteken van kaarsen en lezen van gedichten. We gaan laten zien en horen wat we met de adventszondagen gemaakt hebben en luisteren naar het kerstverhaal. We zullen ook luisteren naar wensen voor de wereld en samen danken en bidden dat we het Kerstfeest mogen vieren met elkaar. De collecte zal geheel voor het goede doel van dit jaar zijn: de CliniClowns. Na de kerstviering is er gelegenheid om nog wat te drinken. Iedereen is van harte uitgenodigd! De CliniClowns kunnen een mooie opbrengst van de collecte goed gebruiken. Wist je dat de CliniClowns zieke of gehandicapte kinderen en demente ouderen een lach op het gezicht brengt? Zij voelen zich beter door de CliniClowns door samen te spelen en te lachen, en het is belangrijk dat zieke mensen voldoende lachen. De CliniClowns werken in ziekenhuizen, scholen, theaters, instellingen en zelfs thuis! Zo bereiken ze heel veel mensen. Genoeg reden om gul te geven dus! Kerstochtend (25 dec.): op dinsdagochtend vindt de kerstochtenddienst plaats. Er is dan geen zondagsschool, maar de mogelijkheid is er natuurlijk wel voor de kinderen om samen met de ouders naar de kerk te komen. Er is ruimte voor een kindermoment en de kinderen kunnen worden opgevangen bij de crèche, om het kerstverhaal te lezen, of ze kunnen de hele dienst bijwonen. Natuurlijk zijn alle kinderen hier ook van harte welkom! Zondagsschool

10 Ik geloof in... Kerst in de Kerk jij en u zijn uitgenodigd Programma Kerst Kerk Zoelmond Kerstavond 24 december om uur: Kerstavonddienst Voor kinderen, jongeren en een gemengd publiek laagdrempelig en eigentijds Kerstavond 24 december om uur: Traditionele Kerstnachtdienst Vertrouwd, maar ook telkens weer verrassend m.m.v. het eigen kerkkoor Jubilate Deo Eerste Kerstdag 25 december om uur: Gezinsdienst, samen mooie kerstliederen zingen Kerstochtenddienst kinderen kunnen winnen in de preekbingo

11 Diaconale berichten Bloemengroeten De bloemen uit de erediensten van oktober 2018 zijn, als teken van medeleven en met een groet van u allen, gebracht. Met het oog op de privacy noemen we de personen zelf niet bij naam. Kruimel: Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Jesaja 9:5a Kerstviering voor de ouderen van de gemeente Beusichem/Zoelmond Wij nodigen de ouderen van de gemeente Beusichem/ Zoelmond van harte uit voor de kerstbroodmaaltijd. Deze zal gehouden worden op woensdag 12 december 2018 in de kerk van Beusichem. Aanvang uur. We hopen op een paar fijne uren met een uitgebreide broodmaaltijd, een kerstverhaal, mooie kerstliederen, een koor, muziek enz. U kunt zich opgeven bij Meta de Graaf ( of ) of bij Lia Udo (502279). De ouderen vanaf 75 jaar krijgen zoals gebruikelijk een persoonlijke uitnodiging. U bent van harte welkom. De diaconie.

12 Collecten Zondag 2 december Avondmaalscollecte voor het Hospice in Tiel Hospice Tiel maakt deel uit van Zorgcentra Rivierenland en is gevestigd in verpleeghuis Vrijthof. Er is plaats voor ca. 7 gasten. Hospice Tiel verzorgt de palliatieve zorg van mensen met een beperkte levensverwachting waarbij genezing niet meer mogelijk is. Er is een team van deskundigen dat alle benodigde zorg en steun verleend. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, een arts, een fysiotherapeut en ook een geestelijk verzorger. Met elkaar dragen zij de zorg voor de cliënten om hun laatste levenstijd zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Ook de familieleden worden met veel zorg omringd. Veel van deze zorg wordt vergoed door de zorgmaatschappij, maar alle extra s kosten heel veel geld. Met de steeds lager wordende vergoedingen en subsidies wordt het steeds moeilijker om deze extra s te blijven bieden. Graag uw bijdrage voor deze zorg. 25 december Eerste Kerstdag Extra collecte Kerk in Actie Kinderen in de knel Met Kerst, feest van licht, willen we een sprankje hoop en licht brengen aan kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Honderdduizenden Syrische kinderen moeten met hun ouders vluchten voor oorlog en geweld en wonen al jaren in vluchtelingenkampen in Libanon. Lokale partners van Kerk in Actie delen er voedselpakketten uit en helpen ontheemden met het zoeken naar onderdak en werk. Kinderen van vluchtelingen kunnen onderwijs volgen en krijgen psychologische hulp. Verder worden medische en hygiënepakketten uitgedeeld en drinkwater en sanitaire voorzieningen worden verbeterd. Ook worden er gaarkeukens ingericht. In een klein land als Libanon zetten de 1,5 miljoen vluchtelingen de samenleving flink onder druk. Huur- en voedselprijzen zijn gestegen en de werkloosheid is verdubbeld. Veel Libanezen hebben het gevoel de dupe te worden van het conflict met buurland Syrië. Met uw steun geeft Kerk in Actie hoop en licht aan vluchtelingenkinderen met onderwijs, warme maaltijd en schoon drinkwater. Van harte aanbevolen.

13 Financieel Kerkbalans 2018 Nog niet iedereen heeft de toezegging voor de actie Kerkbalans 2018 voldaan. Het zou mooi zijn als alle toegezegde bedragen voor het einde van dit kalenderjaar betaald zijn. Daarom namens het CVK een oproep om uw bijdrage nu te voldoen. Uw toezegging kan worden overgemaakt naar NL04 RABO o.v.v. naam en kerkbalansnummer en KB2018. Bericht van de financiële administratie Per 1 november jl. heeft de SKG-bank een landelijke wijziging doorgevoerd. Hierdoor hebben we een nieuwe IBAN gekregen. Het rekeningnummer is nu: NL04 RABO Dit nummer kunt u voortaan gebruiken voor het betalen van uw kerkbalans, giften, solidariteitskas en overige betalingen. Heeft u een periodieke overboeking in internetbankieren, zorg er dan voor dat u die zelf verandert. Dankzij een overstapservice zal er nog enkele maanden een automatische correctie plaatsvinden voor het geval u zich heeft vergist. Achter in ons kerkblad staan alle nummers nog eens bij elkaar. Gewone collecten oktober: Kerkrentm. beheer 267,80 Diaconie 159,22 Collectebonnen oktober: Kerkrentm. beheer 91,00 Diaconie 127,00 Extra collecten: KIA Israëlzondag 57, Verwarming gebouwen 114, Ned. Bijbelgenootschap 56, Noodhulp Sulawesi 257, Dorcas 85,07 Giften: Cassetterecorder: 5,00 (4x) via: Fam. de Jongh 10,00 via: Fam. de Jongh Diaconie: 50,00 via: Raborekening 10,00 via: Mevr. M. Warris 50,00 via: Mevr. M. de Graaf Noodhulp Sulawesi: 13,00 via: Raborekening ZWO: 240,00 via: creatieve avond Aktie Schoenendoos: 5,00 via: Dhr. H. de Ronde Bloemenfonds: 5, ,00 via: Mevr. M. Pitlo 10,00 via: Mevr. L. Udo Bezoekgroep: 20,00 via: Mevr. M. de Leeuw 10,00 via: Mevr. M. de Graaf Kerkrentmeesterlijk Beheer: 250,00 via: ING-rekening Dankstond: 10,00 via: Dhr. H. de Ronde Verjaardagsfonds : 563,82 over de maanden aug t/m okt

14 Feestmarkt 2019 Het voorjaar lijkt nog ver weg met de Kerst zo voor de deur, maar wij zijn er alweer druk mee bezig. In het voorjaar willen we namelijk alweer de 34e editie van de Feestmarkt laten plaatsvinden! De voorbereidingen voor de Feestmarkt 2019 zijn al in volle gang. De vergunning is aangevraagd en de eerste actiepunten worden ondernomen. Houd de derde zaterdag van mei dus alvast vrij! Heeft u nog leuke ideeën of staat u al te trappelen om ons te helpen? Voor alle vragen en ideeën kunt u terecht bij iemand van het bestuur of op ons adres: feestmarktbeusichemzoelmond@gmail.com. Nog even ons bestuur op een rijtje: Henk de Ronde (voorzitter), Jorieke te Mebel (secretaris), Leo de Jong (penningmeester), Gijs de Ronde, William Hoek en Leanne de Ronde. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Feestmarkt! Kruimel: Hij trekt zich het lot aan van Israel, zijn dienaar, zoals hij aan onze voorouders heeft beloofd: hij herinnert zich zijn barmhartigheid jegens Abraham en zijn nageslacht, tot in eeuwigheid. Lucas 1: AANMELDINGSBON VERJAARDAGSFONDS

15 Verjaardagen 80 jaar en ouder in december Deze maand vieren er binnen onze kerk 8 mensen dat ze 80 jaar of ouder geworden zijn. Van harte gefeliciteerd! Met het oog op de privacy noemen we de personen zelf niet bij naam. Organist Koster Bloemendienst 2 dec. J. Koedoot B. van Lunteren Arta van Zetten 9 dec. R. Bragt E. van Driel Familie Siben 16 dec. J. Goedbloed G. de Ronde Mevr. de Jongh 23 dec. W. van der Til P. v/d Woerd Mientje Prins 24 dec. J. Goedbloed E. van Driel 24 dec. J. Goedbloed E. van Driel 25 dec. J. Koedoot E. van Driel 30 dec. J. Koedoot B. van Lunteren Lia Udo 31 dec. J. Goedbloed G. de Ronde 6 jan. W. van der Til E. van Driel Laura van Ledden

16 PREDIKANT ds. L.J. van Lingen Burg. Hommesstraat 1, 4112 LW Beusichem kerkbeusichemzoelmond.nl Tel.: SCRIBA KERKENRAAD W. de Ronde De Vier Gravinnen 216, 4001 RZ TIEL Tel.: of KOSTERS Kerk Beusichem De heer G. de Ronde Tel De heer P. van der Woerd Tel De heer A. van Lunteren Tel Kerk Zoelmond De heer E. van Driel Tel ORGANISTEN De heer J. Goedbloed Tel De heer J. Koedoot Tel Coördinator communicatie Johan Honders kerkbeusichemzoelmond.nl FINANCIËLE ADMINISTRATIE KERKRENTMEESTERLIJK BEHEER Mevr. A.F. de Ronde-de Fijter Smalriemseweg 25, 4112 NA BEUSICHEM Tel Mevr N.C. Onink-van Blijderveen Tel kerkbeusichemzoelmond.nl LEDENADMINISTRATIE KERKELIJK KANTOOR CULEMBORG p.a.: Henk de Ronde Smalriemseweg 25, 4112 NA BEUSICHEM Tel DIAKONIE, KERK ROEPT, ADMINISTRATIE EN VERHUUR VOLKSTUINEN ZOELMOND Mevr. M.H. de Graaf-van Alphen. Molenweg 24, 4112 NR BEUSICHEM Tel VERJAARDAGSFONDS BEUSICHEM-ZOELMOND Bram en Wil van Asch Ben. Molenweg 3/D 4112 NS Beusichem Tel ADM. COLLECTEBONNEN Wilma Honders Tel PROTESTANTS KERKKOOR JUBILATE DEO De heer G. de Leeuw Oranjestraat JH Beusichem Tel ZONDAGSSCHOOL Diana de Ronde Tel STICHTING FEESTMARKT Henk de Ronde Tel RESERVERING GEBOUWEN Mevr. A.F. de Ronde-de Fijter Smalriemseweg 25, 4112 NA BEUSICHEM Tel Kerkrentmeesterlijk beheer: NL04 RABO of NL08 INGB Diakonie: NL49 RABO Collectebonnen: NL72 RABO Onderhoudsfonds: Voor giften ten behoeve van de diverse fondsen kunt u gebruik maken van NL04 RABO Graag als omschrijving het betreffende fonds noemen.

17 KERKDIENSTEN Zondag 2 dec. 10 uur 1 e Advent Zondag 9 dec. 10 uur 2 e Advent Zondag 16 dec. 10 uur 3 e Advent Zondag 23 dec. 10 uur 4 e Advent Maandag 24 dec uur Maandag 24 dec. 22 uur Dinsdag 25 dec. 10 uur Kerst Zondag 30 dec. 10 uur Maandag 31 dec uur Oudjaar zondag 6 jan. 10 uur ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Hospice Tiel Gezinsd. + Avondmaal ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Zondagsschool Gezinsdienst Na de dienst is er koffie ds. R. den Hartog Houten Extra collecte: Jeugdwerk Gezinsdienst dhr. R. Verkaik H.veld-G.dam Extra collecte: Onderhoud orgels Gezinsdienst Na de dienst is er koffie ds. L.J. van Lingen Vroege Kerstavonddienst ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Onkosten Kerstnachtdienst Kerstnachtdienst met m.m.v. Jubilate Deo ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Kinderen in de knel ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Kerkblad Na de dienst is er koffie ds. L.J. van Lingen Extra collecte: Oudejaarscollecte n.n.b. Extra collecte: Verwarming kerkgebouwen Koffie Beusichem Zoelmond Beusichem Beusichem Zoelmond Zoelmond Zoelmond Beusichem Beusichem Zoelmond Rooster voor organist, koster en bloemendienst staan elders in het blad.

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2018 BARBECUE ZATERDAG 1 SEPTEMBER 18.00 UUR! PAGINA 8 GOEDE VAKANTIETIJD EN DENK AAN: DE (T)OP SURVIVAL DAGEN VOOR DE KINDEREN. VOOR INFORMATIE KIJK OP PAGINA

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2018

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2018 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2018 24 JUNI 10.00 UUR SLOTZONDAG KERK BEUSICHEM ZO. 10 JUNI A.S. 19.00 UUR ROCKSOLID STARTAVOND NA EEN AFWEZIGHEID VAN BIJNA 2 JAAR GAAT ROCK SOLID WEER BEGINNEN! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2018 ZATERDAG 19 MEI 2018

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2018 ZATERDAG 19 MEI 2018 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2018 ZATERDAG 19 MEI 2018 FEESTMARKT PAGINA 8 VR. 18 MEI A.S. 19.00 UUR KINDER-SPONSORLOOP KINDEREN RENNEN RONDOM KERK BEUSICHEM, GEZELLIG VOOR OUDERS EN BELANGSTELLENDEN!

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2018

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2018 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2018 ZONDAG 15 APRIL JEUGDDIENST! Pag. 7 PANNENKOEKENACTIE 2018 Lees verder op pagina 7 MAANDAG 16 APRIL GEMEENTE- AVOND! Pag. 10 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD

Nadere informatie

BEUSICHEM-ZOELMOND 2013 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KERKBLAD KOPIJ KERKBLAD KOPIJ WEBSITE NOVEMBER

BEUSICHEM-ZOELMOND 2013 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KERKBLAD KOPIJ KERKBLAD KOPIJ WEBSITE NOVEMBER KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2013 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802 gerdaverweijverkerk @kpnplanet.nl KOPIJ WEBSITE Kijk

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2017 MAANDAG 25 DECEMBER KERSTMORGEN DIENST! Z0NDAG 24 DECEMBER KERSTAVONDDIENST JIJ MAG STRALEN! SPECIALE KINDER-JEUGDDIENST (ALLE KINDEREN EN JONGEREN, LEEFTIJD 4+)

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2019

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2019 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2019 ACTIE KERKBALANS 2019! PAGINA 7 GODS ZEGEN EN LICHT TOEGEWENST VOOR 2019! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Nanda de Waard, Smetanastraat 15 4102 BA Culemborg

Nadere informatie

BEUSICHEM-ZOELMOND KERSTVIERING ZONDAGSSCHOOL KERKBLAD. 1e Kerstdag uur in de kerk te Beusichem

BEUSICHEM-ZOELMOND KERSTVIERING ZONDAGSSCHOOL KERKBLAD. 1e Kerstdag uur in de kerk te Beusichem KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2013 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KERSTVIERING ZONDAGSSCHOOL 1e Kerstdag 17.00 uur in de kerk te Beusichem IEDEREEN is van harte welkom om dit mooie feest samen met

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2017 ACTIE KERK- BALANS! PAGINA 8 MIJN KERK VERBINDT MIJN KERK IN BALANS WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond.

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2018

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2018 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2018 WISSELING REDACTIE KERKBLAD! Pag. 2 PANNENKOEKENACTIE 2018 Lees verder op pagina 11 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Nanda de Waard, Smetanastraat 15 4102

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2017 BARBECUE ZATERDAG 2 SEPTEMBER UUR!

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2017 BARBECUE ZATERDAG 2 SEPTEMBER UUR! KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2017 BARBECUE ZATERDAG 2 SEPTEMBER 18.00 UUR! PAGINA 10 Vakantie BijbelClub In de laatste week van de zomervakantie! Voor basisschoolkinderen (groep 1 t/m 5) Bezoek

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2019

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2019 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2019 7 JULI 10.00 UUR SLOTZONDAG KERK ZOELMOND JEUGDDIENST: ZONDAG 14 JULI -10.00 UUR KERK BEUSICHEM THEMA INFLUENCERS. ZET M ALVAST IN JE AGENDA! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2018

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2018 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JANUARI 2018 ACTIE KERKBALANS 2018! PAGINA 12 GODS ZEGEN EN LICHT GEWENST VOOR 2018! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond.

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2018 MAANDAG 19 NOVEMBER BEUSICHEM GEMEENTE AVOND!

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2018 MAANDAG 19 NOVEMBER BEUSICHEM GEMEENTE AVOND! KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2018 MAANDAG 19 NOVEMBER BEUSICHEM GEMEENTE AVOND! JOHANNESGENOODSCHAP: STAMPPOTMAALTIJD ZATERDAG 17 NOVEMBER - KERK ZOELMOND WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

Zondag 20 december 2015

Zondag 20 december 2015 Welkom Aansteken 4de adventskaars Zondag 20 december 2015 Zuiderkerkgemeente Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. W. Misker Paars Paars is de kleur van het stil worden, van bezinning en gebed. Het

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND FEBRUARI 2019 COLLECTE BONNEN Pag. 12 ZONDAG 10 FEBRUARI A.S. WELKOMSTDIENST MET JONGERENKOOR NEEDED 1 Kerkblad Beusichem-Zoelmond februari 2019 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

GEMEENTEGIDS BEUSICHEM-ZOELMOND

GEMEENTEGIDS BEUSICHEM-ZOELMOND GEMEENTEGIDS BEUSICHEM-ZOELMOND 2018-2020 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL DISCLAIMER Deze gemeentegids is zorgvuldig samengesteld. Toch is het mogelijk dat er een foutje in is geslopen. Ook kunnen zich in

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2019

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2019 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2019 ZATERDAG 11 MEI PANNENKOEKEN!! PAGINA 11 1E PAASDAG, EEN ONTBIJT IN DE KERK VAN BEUSICHEM VOOR JONG EN OUD. GEEF U NU OP! MEER INFO OP PAG. 11 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2017 ZONDAG 16 APRIL PASEN! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802, g.verweijverkerk@gmail.com KOPIJ

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 24 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 24 december e advent Zondagsbrief voor zondag 24 december 2017-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger:

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2016 MAANDAG 28 NOVEMBER GEMEENTE AVOND!

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2016 MAANDAG 28 NOVEMBER GEMEENTE AVOND! KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2016 MAANDAG 28 NOVEMBER GEMEENTE AVOND! PAGINA 4 ZO. 6 NOVEMBER JEUGDDIENST M.M.V. BAND AEOLISCH DEZE DIENST WORDT BIJZONDER! KERK ZOELMOND, AANVANG 10.00 UUR! Je

Nadere informatie

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Ouderling: Sam Boelens Diaken: Nel Klamer Orgel: Gert Boersma DE INTREDE - de klok wordt geluid -

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2015

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2015 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2015 MAANDAG 9 NOVEMBER GEMEENTE- AVOND! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802, g.verweijverkerk@gmail.com

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag Lichtpunt dienst voor jong en oud voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente er is nevendienst voor de kinderen

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2016

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2016 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2016 ZONDAG 25 DECEMBER KERSTMORGEN DIENST! ZA. 24 DEC. KERSTAVONDDIENST ZONDER JEZUS IS KERST MIS! SPECIALE KINDER-JEUGDDIENST (ALLE KINDEREN EN JONGEREN, LEEFTIJD

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2019

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2019 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2019 GEMEENTE AVOND MA 20 MEI BEUSICHEM PAGINA 5 VRIJDAG 17 MEI 19.00 UUR KINDERSPONSORLOOP ZATERDAG 18 MEI GEZELLIGE FEESTMARKT BEUSICHEM PAG. 8-9 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2015

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2015 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2015 OP 16 MEI 2015 IS HET ZOVER! FEESTMARKT DIT JAAR VOOR DE 30 e KEER! PAGINA 9 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2014 KERST NACHTDIENST! UUR KERST (JEUGD 4+) AVONDDIENST! UUR

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2014 KERST NACHTDIENST! UUR KERST (JEUGD 4+) AVONDDIENST! UUR KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND DECEMBER 2014 KERST NACHTDIENST! 22.00 UUR KERST (JEUGD 4+) AVONDDIENST! 19.00 UUR PAGINA 3 WO. 24 DECEMBER KERSTAVONDDIENST KERST VAN NU SPECIALE KINDER-JEUGDDIENST (ALLE KINDEREN

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Joshi van Veen uit Elspeet Henk Siersema Akko de Feijter Sjaak

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2015 BARBECUE ZATERDAG 29 AUGUSTUS UUR!

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2015 BARBECUE ZATERDAG 29 AUGUSTUS UUR! KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JULI-AUGUSTUS 2015 BARBECUE ZATERDAG 29 AUGUSTUS 18.00 UUR! PAGINA 11 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802,

Nadere informatie

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid 1 Petrus 4,6 Gastvrijheid Avondmaal Liturgie Voorzang: Gez 156,1.2.4 Welkom Stil gebed. Votum Zegengroet Zingen: Ps 84,1.2 Wet Zingen: Ps 135,3.12 Gebed Schriftlezing: - Genesis 18,1-10a - 1 Petrus 4,7-11

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND NOVEMBER 2017 WOENSDAG 29 NOVEMBER GEMEENTE AVOND! ZANGAVOND MET REMCO HAKKERT ZONDAG 26 NOVEMBER 19.00 UUR KERK BEUSICHEM WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2019 BIDDAG WOENSDAG 13 MAART 19.30 UUR DINSDAG 5 MAART A.S. CATECHESE IEDEREEN TUSSEN 12 EN 18 JAAR IS WELKOM! INFO OOK OP DE WEBSITE 1 Kerkblad Beusichem-Zoelmond maart

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2014

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2014 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND APRIL 2014 6 APRIL: ZANGDIENST m.m.v. KOOR ZOUT e.a.! 19.00 UUR PAGINA 2 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL Bij de diensten Vanwege allerlei bijzondere diensten in de maand maart

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2014

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2014 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MEI 2014 28 APRIL: GEMEENTEAVOND! 17 MEI: FEESTMARKT! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL BIJ DE DIENSTEN Over de diensten in de maand mei kan ik u op dit moment eigenlijk nog weinig

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND JUNI 2017 FIJNE ZOMER TIJD! ZA. 10 JUNI A.S. VOLLEYBALTOERNOOI Aansluitend BBQ. GEEF JE NU OP! Pagina 4 ZO. 18 JUNI A.S. SLOTZONDAG - KERK ZOELMOND Vakantie BijbelClub In de

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM ZOELMOND MEI 2017

KERKBLAD BEUSICHEM ZOELMOND MEI 2017 KERKBLAD BEUSICHEM ZOELMOND MEI 2017 ZATE 20 M RDAG FEES EI 2017 TMA PAGI N RK T A 11 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802, g.verweijverkerk@gmail.com

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 09.00 uur: dr. C.A. van der Sluijs 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 146: 1 (voorzang) Ps. 121: 4 (voorzang) Ps. 36: 2 en 3 Ps. 119: 53 Ps. 87: 1 Ps. 95:

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Voorganger: ds. Wim van den Hoek, Breskens Ouderling van dienst: Wim de Putter Organist: Connie van Hermon Koster: Leen Dieleman Video Wall: Joris Vasse Crèche:

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars Tweede zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Joan van Kempen uit Westerbork Kees Biesheuvel Akko

Nadere informatie

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade 8de jaargang 6 december 2015 Nummer: 20 Kerkdiensten: Zondag 6 december Voorganger: ds. G.P. den Hollander (2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok 10.00 uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk Voorganger: ds. Jaap van den Akker, Chris van Wieren, Jorine de

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderkerk

Beleidsplan Kinderkerk Beleidsplan Kinderkerk Grote Kerk Hoogeveen, hervormde wijkgemeenten 1 en 2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 1.1 Bijbelse opdracht... 2 1.2 Doelgroep... 2 1.3 Beleidsplan... 2 2 Leiding kinderkerk... 3

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Voorganger: Organist : Lector: Ontvangst pastor L. Kooiman Jan Zwart Jan Bruin Henk van Zanten Orgelspel Advent en aansteken

Nadere informatie

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19.

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19. Nieuwsbrief De Lichtbron 15 22 maart 2019 Lichtbron-inspiratie Geloof Geloof krijgen we van God Altijd slechts zoveel Als we voor de dag van vandaag nodig hebben. Het geloof is het dagelijks brood dat

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2016

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2016 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2016 BIDDAG 9 MAART KERK ZOELMOND! PAGINA 3 WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL KOPIJ KERKBLAD Gerda Verweij, Kloosterlaan 25, 4111 LG Zoelmond. Tel. 501802, g.verweijverkerk@gmail.com

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Maranathakerk Zondag 30 december 2018 Aanvang: 10.00 uur Afscheid van de Maranathakerk Protestantse Kerk Castricum Maranathakerk Orgelspel Mededelingen Op de drempel Gemeente

Nadere informatie

December 2018 Januari 2019

December 2018 Januari 2019 December 2018 Januari 2019 HET WORDT FEEST! Vaak gaan er aan een feestje wel wat voorbereidingen vooraf. Wie worden er uitgenodigd voor het feest? Als de uitnodiging gemaakt is, kan die deur uit. En als

Nadere informatie

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2017

KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2017 KERKBLAD BEUSICHEM-ZOELMOND MAART 2017 MANNEN GEZOCHT! PAGINA 12 ZO. 19 MAART A.S. JEUGDDIENST M.M.V. BAND 4 TUNE DEZE DIENST WORDT BIJZONDER! KERK BEUSICHEM, AANVANG 10.00 UUR! WWW.KERKBEUSICHEMZOELMOND.NL

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Pim Steenbergen

Nadere informatie

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL Thema: Wachten Orde van dienst: - VOORBEREIDING Zondag 28 december 2014 Zuiderkerkgemeente Voorganger: ds. E. Wisselink Organist: mevr. Willy Misker Wit Wit is de kleur van de vreugde, wit is de kleur

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in Open Hof Startzondag: Een goed verhaal voorgangers: drs. Berthina van der Kamp ds. Kasper Jager orgel en piano: Diddy

Nadere informatie

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst God in ons midden Zondag 9 december 2018 2 e zondag van Advent orde van dienst Orgelspel, oefenen van Lied 46 als het klokje luidt worden we stil Welkom De 2e Adventskaars wordt aangestoken Wij zingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Voorganger Organist Lector Ontvangst Gert Scholten Hanneke Muntjewerf Sonja Bastiaan Ineke van der Woude Orgelspel Gemeente gaat staan na het aansteken van

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Zondag 9 december 2018

Zondag 9 december 2018 Zondag 9 december 2018 2e Advent Thema: Een nieuw begin maken Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o. Onze hulp g.

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Arie van der Maas Jan Hollebek Joke de Putter

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Kerstviering Gezond op school Spelinloop (Geen) speelgoed vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie