januari2019. Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden Kopij inleveren via bij Schoutenhof 80.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "januari2019. Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden Kopij inleveren via bij Schoutenhof 80."

Transcriptie

1 Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden Kopij inleveren via bij Schoutenhof 80. januari2019. Kerkdiensten: 13 januari : mw. ds. Y. van Benthem aanvang: uur 20 januari:ds. J. Dijkstra aanvang: uur 27 januari:mw. ds. Y. van Benthem H.A. aanvang: uur 3 februari : mw. ds. Y. van Benthem aanvang: uur 10 februari: ds. P.Langbroek aanvang: uur Kindernevendienst: 13 januari:renske Timmer (1); Marieke en Gerjan Grootenhuis (2) 20 januari: Gerdien Borger (1); Alien van den Akker (2) 27 januari: Nienke van Goor/Hannah Nijboer (1); Ilona Blonk (2) 3 februari: Anke Lamberink (1); Marjon van der Veen (2) 10 februari: Renske Timmer (1); Mannette Batterink (2) Oppasdienst: 13 januari: Gerja Kuiperij; Lizeth ten Have 20 januari: Jeanien Nijman; Mariette Zoer 27 januari: Jacobien Hein; Wendy Lambers 3 februari: Dianne Zijlstra; Mirjam Meilink 10 februari:gerja Kuiperij; Karin Wlpshaar Organisten: 13 januari: Fedde Kroon 20 januari: Bert Slijkhuis 27 januari: Nico Aalbers 3 februari: Hans Niezink 10 februari: Fedde Kroon Geboren:We hebben in december geen geboortekaartjes / berichten ontvangen. Doopzondagen: Ds. Piet Langbroek en ds. Yvonne van Benthem hebben een planning gemaakt voor één keer in de maand de mogelijkheid om te dopen. Uiteraard is het best mogelijk dat er niet iedere maand gedoopt gaat worden. De doopdata voor dit jaar zijn: 13 januari 2019: ds. Yvonne van Benthem, 17 februari: ds. Yvonne van Benthem, 10 maart: ds. Piet Langbroek, 14 april: ds. Yvonne van Benthem, 26 mei:ds. Piet Langbroek, 23 juni: ds. Yvonne van Benthem, 15 september ds. Yvonne van Benthem, 13 oktober: ds. Piet Langbroek, 17 november: ds. Yvonne van Benthem en 15 december: ds. Yvonne van Benthem.

2 Als u uw kindje wilt laten dopen, wilt u dan contact opnemen met één van onze wijkpredikanten, Yvonne van Benthem, yvonnevanbenthem@pknhardenbergheemse.nl of Piet Langbroek, info@pietlangbroek.nl of met scriba Piet Landstra, telefoon of per scriba-marslanden@pknhardenbergheemse.nl. Pastoraat: In onze gemeente zijn er mensen met zorgen, ziekten, die lichamelijk of geestelijk lijden, ouderen, kinderen, rouwdragenden en eenzamen in onze gemeente. Laat hen ook ervaren dat ze bij onze gemeente horen door eens een kaartje te sturen of een telefoontje te plegen. Heeft u behoefte aan bezoek voor uzelf of voor iemand in uw omgeving, dan kunt u contact opnemen met de pastoraal coördinator. De pastoraal coördinator is tussen 19:00 en 20:00 uur telefonisch bereikbaar via: U mag ook een voic inspreken of een sturen naar: pc-marslanden@pknhardenbergheemse.nl. In dat geval wordt u z.s.m. teruggebeld of g d. Voor pastoraat bij crisissituaties of overlijden kunt u ook contact opnemen met de pastoraal coördinator. Vervolgens zal er een beschikbare dominee of kerkelijk werker worden ingeschakeld. Op dit moment krijgen wij nog maar weinig aanvragen voor bezoek of ziektemeldingen. Wij zijn echter niet altijd op de hoogte van alles wat er speelt. Daarom doen wij ook een beroep op u! Wilt u aan de pastoraal coördinator doorgeven wanneer u denkt dat iemand wel wat extra aandacht kan gebruiken? Ook als u zelf graag bezoek zou willen ontvangen verwachten wij dat u zelf contact opneemt. Meeleven/namen op kerkcontact. Er is een vraag bij de kerkenraad neergelegd over het meeleven met mensen die ziek zijn en het vermelden van de namen op kerkcontact. Helaas is het zo dat de nieuwe AVG-wet het verbiedt dat we zomaar geen namen meer mogen vermelden op kerkcontact zonder dat men toestemming heeft gegeven. Hierover wordt met het pastoraal team/wijkpredikanten verder over gesproken. We moeten hier een beleid op ontwikkelen en we hopen dit zo spoedig mogelijk klaar en helder te hebben, waardoor er weer echt meegeleefd kan worden met mensen die dat nodig hebben. Bloemen: Op 23 december kreeg ik de bloemen uit de Matrix. Hartelijk dank. S. Koers-v.d. Gaast. Van de jeugdouderling: Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar!! Laten wij er een leuk jaar van maken. Kindernevendienst:leiding bedankt voor jullie inzet voor het kerstproject en de mooie kerstviering op 1 ste kerstdag. Ook alle kinderen die mee hebben gewerkt aan de dienst worden hartelijk bedankt. Mede door jullie inbreng was het een mooie en sfeervolle dienst. Connect 2.0: wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Connect 2.0? Wordt dan lid van de Facebook pagina Connect 2.0.

3 Kinderoppasdienst: Wil jij graag naar de kerk maar je hebt kind(eren) onder de 4 jaar. Geen probleem. Elke zondagochtend tijdens de dienst van 9.30 uur is er oppasdienst aanwezig. Je kunt de kind(eren) brengen voor de dienst bij de oppasdienst en tijdens de collecte kunnen de kind(eren) opgehaald worden zodat ze bij de zegen aanwezig zullen zijn. Tienerdienst is er elke 4 de zondag van de maand. De tienerdienst is voor jeugd voor het voortgezet onderwijs waarin gepraat wordt over actuele thema s, er gediscussieerd kan worden, er gelachen kan worden, we kunnen kijken en luisteren naar filmpjes/liedjes en er ruimte is voor een gebed. Jullie zijn van harte welkom!! Samenwerking kerk en school (denk aan kerkenschooldiensten, lied van de maand ed.): Yvonne is eind decemberbij de nieuwe directeur Herald Schepers van de Marsweijde geweest. Zij hebben kennisgemaakt met elkaar en de afspraak gemaakt dat Herald met zijn team over ideeën gaat nadenken wat kan en past vanuit de school en Yvonne vanuit de kerk. Wat fijn dat aan beide kanten er veel enthousiasme is. Hoe het er precies uit gaat zien wordt in februari weer verder over gebrainstormd. Wat fijn dat de samenwerking tussen kerk en school in goed overleg verder gaat. Zoals ze dat noemen in schooltermen: jullie krijgen samen (Yvonne en school) een opsteker. Zodra er meer bekend is horen jullie dit zo snel mogelijk. Wil je dat ik langs kom om te kletsen of wil je wat kwijt je mag mij altijd bellen of mailen. Groetjes Gerdie Odink, jeugdouderling Marslanden. Actie Kerkbalans: geef voor je kerk! Voor iedereen is de kerk op een andere manier van andere waarde. Wij hopen als PKN Marslanden van betekenis te kunnen zijn voor u! Gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. Het thema voor Actie Kerkbalans 2019 is: Geef voor je kerk. De actieperiode loopt van 13 januari tot en met 26januari adressen: Als PKN Marslanden willen we beter en gemakkelijker met u communiceren. De is een geijkt goede manier om u goed van informatie te voorzien. Voor de toekomst denken we erover om Ensemble via de toe te sturen, wellicht later ook andere berichten. Dit scheelto.a. heel veel kopieerkosten. Ook moeten vrijwilligers gevonden worden om Ensemble rond te brengen. Daarom willen we zoveel mogelijk -adressen verzamelen. Bij het kerkelijk bureau worden de -adressen verzameld. Als u toestemming geeft om u via de te informeren vragen wij u om uw -adres via kerkelijkbureau@pknhardenbergheemse.nldoor te geven. Belangrijk: zet in uw mail even wie u bent en waar u woont, dat is soms niet uit het -adres te halen. Alvast bedankt voor uw medewerking. Beleidsplan Algemene Kerkenraad (AK) en Wijkkerkenraad Marslanden: Zoals vorige keer al vermeld in Ensemble heeft de Algemene Kerkenraad een nieuw beleidsplan gemaakt. De AK wil in januari twee gemeenteavonden houdenom gemeenteleden hierover voor te lichten.

4 1.): 15 januari a.s. in Heemse ( de Esch ) voor de wijken Heemse, Heemser Esch en Marslanden. inloop uur, start avond uur. 2.): 22 januari a.s. in de Schakel voor de beide centrum wijken, Radewijk, Baalder en Baalderveld. Het beleidsplan voor onze wijk moet ook worden herschreven. Inmiddels is op 19 decemberj.l. hiervoor een voorbereidingscommissie benoemd bestaande uit ds. Yvonne van Benthem, Wim Idema en Martijn van Goor. Gemeenteochtend en nieuwjaarsbijeenkomst: Gemeenteochtend zondag 13 januari Een goed gesprek. Op zondag 13 januari is mijn allereerste gemeenteochtend in onze mooie wijkgemeente. Sterker nog, het is de allereerste die ik meemaak in m n leven. Ik ben dus heel benieuwd hoe het er dan aan toe gaat. Daarom hebben we een mooi programma bedacht rondom het thema een goed gesprek. Eerst drinken we met elkaar na de dienst koffie/ thee/limonade met wat lekkers erbij. Er schijnt veel verborgen baktalent in de gemeente te zijn. Hierna is er een kort jaar overzicht van wat er allemaal is gebeurd en wat we voor 2019 in de planning hebben. Daarna gaan we actief aan de slag. Binnen en buiten, met je hoofd, hart of handen, actief of juist zittend. Allemaal verschillende manieren om een goed gesprek te voeren. Op een manier die bij je past en in kleine veilige groepjes. Voor de kinderen en tieners is er een apart programma. Om 12u sluiten we samen af. Ik heb er veel zin in en hoop jullie allemaal dan te zien! Hartelijke groeten, ds. Yvonne. Week van het gebed Recht voor ogen Van 20 tot en met 27 januari 2019 zet de Week van Gebed voor de eenheid van Christenen het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor. In Heemse verzorgen enkele kerken al enkele jaren de Week van het Gebed samen. Misschien zijn er meer kerken, die zich willen aansluiten? Bezoekproject jaar In de periode januari t/m april gaat het bezoekproject weer lopen. Dit jaar is de leeftijdscategorie 65 tot 80 aan de beurt. Gemeenteleden zoeken gemeenteleden van dezelfde leeftijd op. Ze spreken met behulp van een vragenlijst over hun dagelijks leven, over de maatschappij en over het geloof. Het bezoek op zich is het belangrijkste, maar we komen ook graag te weten wat deze gemeenteleden bezig houdt.

5 ============================================================================ Nadenkertje: Gelukkig Nieuwjaar! Deze dagen wensen we elkaar gelukkig nieuwjaar. Vroeger sprak men van heil en zegen. Bekende woorden in de kerk, maar daarbuiten zeggen deze woorden weinigen nog iets. De meesten houden het op gelukkig nieuwjaar. Kennelijk is geluk zo belangrijk dat dat het is wat we die ander toewensen. Soms lijkt de wens tot gelukkig zijn haast een plicht. Geluk staat hoog aangeschreven. Soms wordt geluk gekoppeld aan het in vervulling gaan van wensen. Als dat gebeurt, dan lijkt dat heel aantrekkelijk. Iets wat ons direct gelukkig maakt. Geluk is toch ook het vermogen om een leven te leiden waarin we kunnen omgaan met ons ongeluk, met lijden. Niet er voor vluchten, maar ermee omgaan. Het geluk kan zich op nog een manier laten gelden. Het leven daagt ons uit onze grenzen niet alleen te aanvaarden, maar die ook te verkennen en te overschrijden; iets doen wat we nooit eerder deden, wat bijzonder voor ons is. Ons leven verrijken, verruimen bijv. door ons bestaan te delen met onze geliefde, creatief bezig zijn, een bijzondere reis maken of die gewilde opleiding volgen. Dat is ook wat de wijzen uit het oosten doen. Zij nemen niet langer genoegen met hun vertrouwde wereld, met hun beperkingen en grenzen. Zoeken niet enkel het geluk in voor hen bekende zaken, genot, hun comfort zone, maar willen grenzen over gaan. Zij zijn echte gelukzoekers. Deze ster houdt halt waar men het niet verwacht. Zoals geluk wordt gevonden waar je het zelf niet verwacht. Behalve dat geluk ons iets doet en is aan te zien, is het vaak ook iets buiten ons wat geluk schenkt. De natuur, muziek, toneel, een dierbare herinnering, maar ook een kind, kleinkind of partner kan een moment van geluk geven. De gelovige mens beseft dat geluk enkel gevonden wordt, als die zich verbindt met iets wat groter is dan hij zelf is: mensen, dingen, waarden. Dat maakt het leven betekenisvol, gelukt. Laten we momenten van geluk koesteren, verbonden met de Eeuwige, bron van vreugde, de kracht die ons weer in beweging brengt. Wat een geluk als we zo in dit nieuwe jaar door de wereld mogen gaan. ========================================================================== Beamteam: Als je iets door wilt geven voor de kerkdienst kun je die informatie en aan: Het inleveren van kopij:graag inleveren vóór dinsdag 5 februari 2019 bij Everlien Dorgelo; edorgelopkn@gmail.com. De kerkenraad van PKN Marslanden wenst u een goed 2019 toe.

Geboren:We hebben in november geen geboortekaartjes / berichten ontvangen.

Geboren:We hebben in november geen geboortekaartjes / berichten ontvangen. Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Schoutenhof 80. december 2018. Kerkdiensten: 09 december: ds. P. Langbroek dopen - aanvang: 09.30 uur 16

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari 2018. Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Kerkdiensten: 14 januari : ds. A de Lange aanvang: 09.30 uur Heilig Avondmaal 21 januari :

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april Kopij inleveren via bij Schoutenhof 80.

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april Kopij inleveren via  bij Schoutenhof 80. Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april 2018. Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Schoutenhof 80. Kerkdiensten: 15 april: ds, M. Oostenbrink. Kerk, school- en gezinsdienst aanvang:

Nadere informatie

zondag 01 juli 2018; 12 e jaargang nr uur: Witte of Lambertuskerk: Heemse West: geen dienst

zondag 01 juli 2018; 12 e jaargang nr uur: Witte of Lambertuskerk: Heemse West: geen dienst KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 01 juli 2018; 12 e jaargang nr. 26 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden november 2017 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden november 2017 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden november 2017 Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Kerkdiensten: 12 november: mevr, Ellen Kolthof aanvang 9.30 uur 19 november: ds. H. Wachtmeester,

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden februari Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden februari Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden februari 2018. Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Kerkdiensten: 11 februari : ds. P.J.H. Noordmans aanvang: 09.30 uur, kerk en schooldienst

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari 2015 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari 2015 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden januari 2015 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 11 januari ds. Martin Voet, Doopzondag aanvang 9.30 uur 18 januari Mevr. Nynke

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden september 2014 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden september 2014 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden september 2014 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 17 augustus ds. Martin Voet aanvang 9.30 uur 24 augustus ds. P. Langbroek,

Nadere informatie

Zondag 26 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 34

Zondag 26 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 34 KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden Zondag 26 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 34 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden maart 2017 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden maart 2017 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden maart 2017 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 12 maart ds. E. de Bruin, Losser, aanvang 9.30 uur 19 maart ds. P. Vroegindeweij,

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april 2014 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april 2014 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden april 2014 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 13 april mevr. Nynke Buma, 6e zondag 40 dagentijd, kerkschoolgezinsdienst aanvang

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

zondag; 30 september 12 e jaargang nr. 39 Protestantse Gemeente

zondag; 30 september 12 e jaargang nr. 39 Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag; 30 september 12 e jaargang nr. 39 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

zondag 13 mei 2018; 12 e jaargang nr. 19.

zondag 13 mei 2018; 12 e jaargang nr. 19. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 13 mei 2018; 12 e jaargang nr. 19. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Onze kerk en haar toekomst

Onze kerk en haar toekomst Onze kerk en haar toekomst Wat is de toekomst van onze kerk? De Protestantse Gemeente Haarlem (PGH), bestaande uit de kerkgemeenschappen van de Ontmoetingskerk, de Bavo/Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, werkt

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

zondag 3 juni 2018; 12 e jaargang nr. 22.

zondag 3 juni 2018; 12 e jaargang nr. 22. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 3 juni 2018; 12 e jaargang nr. 22. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2017 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2017 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2017 Kopij inleveren via e-mail bij edorgelopkn@gmail.com Kerkdiensten: 17 december : ds. J. Woltinge, Zwolle aanvang: 09.30 uur. 24 december : ds.

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

zondag; 14 oktober 12 e jaargang nr. 41 Protestantse Gemeente

zondag; 14 oktober 12 e jaargang nr. 41 Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag; 14 oktober 12 e jaargang nr. 41 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Zondag 12 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 32

Zondag 12 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 32 KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden Protestantse Gemeente Zondag 12 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 32 www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

AVG EN DE KERK. Vanaf 25 mei

AVG EN DE KERK. Vanaf 25 mei AVG EN DE KERK Vanaf 25 mei Presentatie op gemeenteavond 23 mei 2018 PRIVACY AVG - VANAF 25 MEI 2018 Elke vereniging moet helder hebben hoe er omgegaan wordt met de gegevens van leden. Dat geldt ook voor

Nadere informatie

zondag 8 april 2018; 12 e jaargang nr. 14.

zondag 8 april 2018; 12 e jaargang nr. 14. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 8 april 2018; 12 e jaargang nr. 14. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen Talenten gezocht!! Ieder mens heeft zijn of haar eigen gaven en talenten gekregen. Herken je jouw talenten in een van de pijlen? Mogen we je dan vragen of je een paar uur van je tijd aan de gemeente wilt

Nadere informatie

zondag 8 mei 2016 10 e jaargang nr. 19

zondag 8 mei 2016 10 e jaargang nr. 19 Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 8 mei 2016 10 e jaargang nr. 19 www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

zondag 10 juni 2018; 12 e jaargang nr. 23.

zondag 10 juni 2018; 12 e jaargang nr. 23. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 10 juni 2018; 12 e jaargang nr. 23. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

zondag;22 juli 2018; 12 e jaargang nr Diensten

zondag;22 juli 2018; 12 e jaargang nr Diensten Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag;22 juli 2018; 12 e jaargang nr. 29 www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

zondag 19 november e jaargang nr. 47.

zondag 19 november e jaargang nr. 47. Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 19 november 2017 11 e jaargang nr. 47. www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

GEMEENTEBRIEF. 3 juni nr DE GOEDE REEDE. 4U-viering

GEMEENTEBRIEF. 3 juni nr DE GOEDE REEDE. 4U-viering GEMEENTEBRIEF 3 juni 2018 nr. 1863 DE GOEDE REEDE 4U-viering Voorganger Ds. Tineke Wielstra-Ensing Ouderling van dienst Saskia van der Heide-Priem Diaken Leo van Berkel Organist Guus Fennema Lector Sabine

Nadere informatie

zondag 24 juni 2018; 12 e jaargang nr. 25.

zondag 24 juni 2018; 12 e jaargang nr. 25. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 24 juni 2018; 12 e jaargang nr. 25. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Zondag 21 oktober 2018; 12 e jaargang nr. 42

Zondag 21 oktober 2018; 12 e jaargang nr. 42 KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden Zondag 21 oktober 2018; 12 e jaargang nr. 42 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juli 2016

Baalderdienst Zondag 10 juli 2016 Baalderdienst Zondag 10 juli 2016 Welkom! Hollen en stilstaan Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel De-nu-je-onderweg-band & Schoolband Voor de dienst: Muziek Te zingen liederen

Nadere informatie

Bij de diensten Collecten: 1. diaconie, 2. kerk, 3. onderhoudsfonds.

Bij de diensten Collecten: 1. diaconie, 2. kerk, 3. onderhoudsfonds. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 29 juli 2018; 12 e jaargang nr. 30 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

zondag 6 mei 2018; 12 e jaargang nr. 18.

zondag 6 mei 2018; 12 e jaargang nr. 18. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 6 mei 2018; 12 e jaargang nr. 18. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Zondagsbrief. Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10. Schriftlezingen: Mal. 2 : 17 3 : 5 Matth. 3 : 1-12 Vincent Hensen-Oosterdijk

Zondagsbrief. Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10. Schriftlezingen: Mal. 2 : 17 3 : 5 Matth. 3 : 1-12 Vincent Hensen-Oosterdijk Zondagsbrief Gemeentenieuws uit de Protestantse Gemeente Appingedam Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10 Nicolaïkerk Tweede zondag van Advent Aanvang dienst: 9.30 uur Voorganger: ds. G.J. Gardenier

Nadere informatie

Fabian Dudink. Pinksterviering. en doop van. Liturgie voor de. zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen

Fabian Dudink. Pinksterviering. en doop van. Liturgie voor de. zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen Liturgie voor de Pinksterviering en doop van Fabian Dudink zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen voorganger ds. Arie Jan van der Bom organist Caroline Schaap Orgelspel 2 orgelkoralen over

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente

Protestantse Gemeente Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 15 juli 2018; 12 e jaargang nr. 28 www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

PKN Woerden en Zegveld. Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West. Pastoraat. langs nieuwe wegen

PKN Woerden en Zegveld. Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West. Pastoraat. langs nieuwe wegen PKN Woerden en Zegveld Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West Pastoraat langs nieuwe wegen Pastoraat is omzien naar elkaar! Beste leden van wijk Kruiskerk/Gereformeerd

Nadere informatie

Zes kerken en een dobbelsteen

Zes kerken en een dobbelsteen Zes kerken en een dobbelsteen 2015 Stel je voor: een stellage op de Plantage. De gemeente eromheen. Hervormd en gereformeerd door elkaar. Een korte inleiding. En dan mag uit alle wijkgemeenten iemand de

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2015 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2015 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden december 2015 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 13 december Ds. A. Geerling, Zwolle aanvang 9.30 uur 20 december Ds. W. Visscher,

Nadere informatie

zondag 29 april 2018; 12 e jaargang nr. 17.

zondag 29 april 2018; 12 e jaargang nr. 17. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 29 april 2018; 12 e jaargang nr. 17. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Bilthoven

Protestantse Gemeente Bilthoven Protestantse Gemeente Bilthoven WIJKGEMEENTE OOST / WEST zondag 9 augustus 2015 Noorderkerk, 10.30 uur Voorganger Ouderling Diakenen Lector Organist Koster Collecte ds. Benedikte L. Bos Ria Foeken en Tjitske

Nadere informatie

zondag; 2 september 12 e jaargang nr

zondag; 2 september 12 e jaargang nr Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag; 2 september 12 e jaargang nr. 35 www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema:

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema: Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp Thema: Welkom Aansteken van de Paaskaars & Lezen van het gedicht door Merel en Ezra Kaars, jij mag branden in ons midden; branden bij

Nadere informatie

Zondag 20 december 2015

Zondag 20 december 2015 Welkom Aansteken 4de adventskaars Zondag 20 december 2015 Zuiderkerkgemeente Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. W. Misker Paars Paars is de kleur van het stil worden, van bezinning en gebed. Het

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 17 maart 2019 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Zondag 9 december 2018

Zondag 9 december 2018 Zondag 9 december 2018 2e Advent Thema: Een nieuw begin maken Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o. Onze hulp g.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 22 januari 2017

Baalderdienst Zondag 22 januari 2017 Baalderdienst Zondag 22 januari 2017 Welkom! Deel je leven met God, over bidden Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: Organist: ds. Wim van der Wel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher Bert Slijkhuis

Nadere informatie

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden oktober 2014 Kopij inleveren via bij

Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden oktober 2014 Kopij inleveren via  bij Contactblad voor de wijkgemeente Marslanden oktober 2014 Kopij inleveren via e-mail bij annette.meijer@live.nl Kerkdiensten 12 oktober mevr Nynke Buma aanvang 9.30 uur 19 oktober drs. G. Brandorff, Hardenberg

Nadere informatie

zondag; 8 juli 2018; 12 e jaargang nr. 27 Protestantse Gemeente

zondag; 8 juli 2018; 12 e jaargang nr. 27 Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag; 8 juli 2018; 12 e jaargang nr. 27 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

Grote kerk te Schagen

Grote kerk te Schagen D e Z o n d a g s e M e d e d e l i n g e n l e e s t u a c h t e r i n d e z e l i t u r g i e Grote kerk te Schagen Dienst 2 juni 2019 7 e zondag van Pasen Exaudi (verhoor) Wezenzondag Voorganger: Pastor

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Voorganger: ds. Wim van den Hoek, Breskens Ouderling van dienst: Wim de Putter Organist: Connie van Hermon Koster: Leen Dieleman Video Wall: Joris Vasse Crèche:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

zondag; 28 oktober 12 e jaargang nr. 43 Protestantse Gemeente

zondag; 28 oktober 12 e jaargang nr. 43 Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag; 28 oktober 12 e jaargang nr. 43 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: dhr. Jan Willem Slager uit Goes Henk Siersema Akko de Feijter Leen Dieleman Nelly

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 21 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 10 e zondag van de zomer Kleur: Groen de kleur groen is de kleur van het leven - geef ons heden ons dagelijks brood - de kleur groen is de

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Gemeente avond Prinses Julianakerk. Verbinding

Gemeente avond Prinses Julianakerk. Verbinding Gemeente avond Prinses Julianakerk Verbinding 1 Welkom op deze gemeente avond Voorbereid door leden van de kerkenraad en leden van 2.0. 2 Opzet van de avond 1. Opening met gebed door Sylvia en Rolf. 2.

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente kunnen worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld wilt komen op deze foto s

Nadere informatie

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Beste Petrakerkers, zusters en broeders, In zijn laatste Kroniek in het blad Kerkinformatie,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

zondag 14 januari 2018; 12 e jaargang nr. 2.

zondag 14 januari 2018; 12 e jaargang nr. 2. KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 14 januari 2018; 12 e jaargang nr. 2. Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

zondag 05 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 31

zondag 05 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 31 KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 05 augustus 2018; 12 e jaargang nr. 31 Protestantse Gemeente www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Zondag 23 september 2018

Zondag 23 september 2018 Zondag 23 september 2018 Lied 280 1, 2, 3, 4 en 5 (Nieuwe Liedboek) Psalm 111 1 en 2 Schriftlezing Exodus 1:1-2:10 (HSV) Psalm 33 5 en 6 Psalm 66 3 en 4 (Oude Berijming) Gebed d HEEREN 2 en 3 (Oude Berijming)

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Voedselbank Veenendaal.

Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Voedselbank Veenendaal. Liturgie voor 6 november 2016 Thema: WIE IS JOUW HELD? Deze dienst is voorbereid met kinderen en personeel van CBS t Speel-Kwartier Voorganger: ds. John Boogaard Ouderling van dienst: Mineke van Beek Organist:

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

zondag 27 augustus e jaargang nr. 35.

zondag 27 augustus e jaargang nr. 35. Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 27 augustus 2017 11 e jaargang nr. 35. www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 20 mei 2018 Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Erna Dros Diaken: Liesbeth Roelfsema

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 28 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 11 e zondag van de zomer Kleur: Groen De minst uitgesproken kleur, ze heeft niettemin een eigen karakter: kleur van groei, van hoop en verwachting,

Nadere informatie

zondag 16 juli e jaargang nr. 29.

zondag 16 juli e jaargang nr. 29. Protestantse Gemeente KERKCONTACT van de wijkgemeenten Heemser Esch, Heemse West en Marslanden zondag 16 juli 2017 11 e jaargang nr. 29. www.pknhardenbergheemse.nl E-mail: kerkcontact@pknhardenbergheemse.nl

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017

Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017 Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017 Welkom Aansteken van de Paaskaars Het Licht schijnt in de duisternis omdat de Heer ons Licht en leven is! Hij is het eeuwig levend Woord Zijn liefde leeft

Nadere informatie

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Waar heb jij een boodschap aan? Een brievenbus. bij ieder huis is er één. Aan het begin van de oprit, naast het huis, in de

Nadere informatie