NIEUWSBRIEF jaargang 19 nummer 7- november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF jaargang 19 nummer 7- november 2016"

Transcriptie

1 ! Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: Mail: NIEUWSBRIEF jaargang 19 nummer 7- november 2016 Uitnodiging Lezing: op 14 december om uur in Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made door Jacques van der Neut Jacques van der Neut Sinds 1977 werkt Jacques bij Staatsbosbeheer, waar hij zijn loopbaan begon bij het archief in Den Haag. In 1979 begon hij als reservaatbewaker op het Haringvliet, daardoor kwam hij regelmatig op het Krammer-Volkerak. Er liep daar destijds twee meter getij en bij eb vielen er uitgestrekte zandplaten droog en water en wind schuurden er geulen ( prielen ) uit. Met de komst van de Philipsdam in 1987 verdween echter van de een op andere dag het getij. Jacques heeft daar de eerste wilgen en blauwborsten zien komen. Tijdens zijn werk op het Haringvliet hoorde hij dat er in De Biesbosch een boswachter werd gevraagd. Het gebied sprak Jacques wel aan. Het vaarelement bleef immers van kracht en bovendien werden de berichten over de komst van de bever steeds concreter. Verder was er natuurlijk de rijke historische achtergrond en het intieme karakter van het gebied met zijn kreken omzoomd door weelderige wilgenbossen.

2 Uiteindelijk werd Jacques boswachter in De Biesbosch, een beslissing waar hij nooit geen spijt van heeft gehad. De grootste hobby van Jacques is fotografie. Bij het boswachteren neemt Jacques altijd zijn camera mee en dat resulteert in prachtige opnames die hij weer kan gebruiken voor een andere hobby: artikelen en boeken schrijven. Soms voelt Jacques zich een boswachterende fotograaf en een andere keer een fotograferende boswachter maar bovenal is hij een Biesboschliefhebber in hart en nieren. Deze lezing van zo n mooi gebied kan natuurlijk niet zonder een PowerPoint presentatie. Jacques heeft gevraagd om een extra groot projectiescherm, hij wil de presentatie geven in HD-kwaliteit, dan komen de kleuren beter tot zijn recht zo zegt hij. Deze lezing mag u niet missen. U komt toch ook? Tot 14 december om uur in t Trefpunt. Herhaalde oproep aan al onze leden: In verband met de stijgende kosten van het bezorgen van de nieuwsbrieven, vragen wij U beleefd om Uw adres door te geven aan onze secretaris, adres: zie onder aan deze pagina. Ook zouden wij graag toestemming van U krijgen om de contributie automatisch te incasseren. Dit kan ook op hetzelfde adres doorgegeven worden. Terugblik op de lezing van 21 september 2016 Wij zullen er ondanks alles de moed er maar inhouden. Dit was de titel, waar prof. Arnoud-Jan van Bijsterveld zijn lezing mee begon. Arnoud-Jan van Bijsterveld is sinds 1999 bijzonder hoogleraar Cultuur in Brabant aan de Tilburg University, waar hij zich bezighoudt met onderwijs, onderzoek op het gebied van de regionale geschiedenis, erfgoed, identiteit en volkscultuur. Zijn leerstoel maakt deel uit van de Erfgoed Academie Brabant, het deskundigheidsprogramma van de Stichting Erfgoed Brabant, dat in 2013 van start ging. Het verhaal gaat over de briefwisseling tussen zijn opa en oma in de crisisjaren die duurden van 1931 tot ongeveer Door middel van deze brieven komt men veel te weten over de geschiedenis van die tijd. Het begon zo n zestien jaar geleden, het huis van zijn grootouders moest leeggehaald worden en in het huis werd een blik gevonden met prenten en brieven. Zijn grootouders woonden in Helmond, waar zijn overgrootvader, die van arme komaf was, toch wat geld gespaard had. Daarmee kon hij vijf kleine huisjes laten bouwen. Het waren huisjes met alleen een deur raam, deur raam, deur raam en de vijfde was deur raam raam. Daar ging hij zelf met zijn gezin wonen. De rest verhuurde hij. In 1927 werden zijn grootouders verliefd op elkaar en zij trouwden in Oma werkte als naaister in een atelier en opa was timmerman. In 1931 werd opa ontslagen en ging in de kost in Maastricht waar hij werk had gevonden. Vanaf deze tijd stamt dus de briefwisseling.

3 Zij schreven elkaar 2 brieven per week. De grootouders spraken dialect, maar de brieven werden in ABN geschreven. De fabriek waar de grootvader werkte, was niet zo erg groot. Er werkten ongeveer 200 mensen. De krant was in die tijd de spreekbuis van de directie van het bedrijf, zodat er weinig van het ongenoegen van de werknemers te merken was. De crisis leidde tot grote sociale onrust. Oma was begonnen met een eigen winkel en dat was heel wat in die tijd. Bij haar kon men op de pof kopen, als grootvader een keertje thuiskwam, ging hij het geld ophalen. Tot op een dag dat iemand vertelde dat hij wel erg lang bij een bepaalde dame was geweest. Toen stopte hij ermee. In de brieven werd veel geschreven over geld, maar ook over de gezondheid. Geloof speelde een zeer grote rol. Opa was een vrome man, oma ook, maar bekeek het toch wat anders. Ze zei Onze Lieve Heer is geen kruidenier. Zij baden wel dagelijks voor elkaar. De winkel was zeven dagen per week open en oma maakte lange werkdagen. In 1931 kochten zij een radio, voor 180 gulden en een abonnement op de KRO. Tussen oktober en december 1931 zijn er 31 brieven geschreven. 5 december is opa naar huis gekomen en is niet meer naar Maastricht gegaan. Op 5 september 1932 is de jongste zoon Frans geboren. Vanaf die tijd is grootvader dagelijks de Peel afgefietst om zijn handel te verkopen. Hij ging ledikanten en huisraad maken. Een prachtige lezing die veel inzicht gaf over het leven in de crisisjaren en over 2 mensen die, ondanks de mogelijkheden die er waren, deze wisten te benutten Terugblik fietsroute Monumentendagen 10 en 11 september 2016 Voor de Monumentendagen 2016 was het thema Iconen en Symbolen. De Heemkundekring Made en Drimmelen wilde, net als andere jaren, voldoende aandacht schenken aan deze Monumentendagen. In de bestuursvergadering van 24 mei is besproken welke objecten onder het thema zouden kunnen vallen in onze gemeente. Kunstwerken en herinneringen kwamen als idee naar boven. Ook werd het idee gelanceerd om een fietsroute langs deze Iconen en Symbolen in elkaar te zetten. Hiervoor werd een werkgroep gevormd. Aan de slag: Uitgangspunt voor de werkgroep was de inventarisatie van openbare kunstwerken, herinneringsplekken en plaquettes. Particuliere kunstwerken vielen daar niet onder. Ook is besloten om alleen het aandachtsgebied van de Heemkundekring daarvoor in aanmerking te laten komen. Dus Made en Drimmelen.

4 Als eerste werd de gemeente benaderd. Zij bleek over een redelijk complete lijst te beschikken van alle buitenkunstwerken. Daar waar mogelijk en nodig is deze lijst wat betreft informatie verder aangevuld. Hiervoor heeft de werkgroep veel medewerking gehad van de diverse kunstenaars. Inwoners van Drimmelen, de directeur van de Stuifhoekschool en de gemeente afdeling buitenobjecten. In Drimmelen is de seinmand (tijdelijk) hoger gehesen en de riet aak op de juiste plaats gelegd. Objecten fietsroute: De werkgroep kwam uiteindelijk uit op 28 objecten in Made en 13 objecten in Drimmelen. Totaal 41 objecten. Op basis hiervan is een fietsroute in elkaar gezet. Er werd gekozen voor een korte route van 8 km in Made, die te verlengen was tot en met Drimmelen tot 20 km. Samenwerking: In de contacten met de gemeente, waar wij onze plannen hebben gepresenteerd, bleek dat men daar actief was met het ontwikkelen van fiets- en wandelroutes voor de Voortuin van de Biesbosch. Men beschikte daar over een uitstekend programma om de fietsroutes professioneel in elkaar te zetten. De werkgroep heeft met de gemeente kunnen afspreken dat zij de fietsroutekaarten zou maken. In ruil daarvoor krijgt de gemeente, digitaal, de door de werkgroep verzamelde (aangevulde) informatie over de objecten, die in een informatieboekje, in kleur, is gedrukt. De werkgroep heeft het informatieboekje volledig in elkaar gezet en aangevuld met een voorwoord van de voorzitter van de Heemkundekring en algemene informatie. Alle objecten staan daarin genummerd, voor Made en Drimmelen dorp. De fietsroutekaarten met de nummering van de objecten is uitgewerkt door de gemeente. De werkgroep heeft de routebeschrijving van de fietsroutes gemaakt en de routes zijn 2 keer proef gereden en waar nodig aangepast. Ook in de routebeschrijving zijn de nummers van de objecten duidelijk vermeld. Daarmee waren de fietsroutes klaar voor de drukker. Fietsroute op de Monumentendagen: De deelnemers aan de fietsroutes kregen bij de start koffie, thee en fris. Het aantal deelnemers op beide dagen was 125. Een ding is zeker, de monumentendagen waren een succes. Het weer zat mee en de deelnemers hebben naar zeggen genoten van de prachtige fietstocht. De meesten hadden geen idee dat de gemeente zoveel beelden en iconen in haar bezit heeft. De boekjes en routebeschrijving die nog over zijn, zijn nog te koop op diverse plaatsen zoals The Readshop, Theek5 en via de Heemkundekring bij de secretaris.

5 ! Het was heerlijk toeven onder de boom, dit was zonder meer een gouden greep en mogelijk een 1e fase voor het nieuwe centrumplan! Onderscheiding: Burgemeester Gert de Kok heeft op 27 september namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander ons lid de heer Cor de Heijde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. De Heemkundekring feliciteert Cor de Heijde met deze benoeming. Kerstmarkt 10 december: Tijdens de Kerstmarkt in Made presenteert de Heemkundekring een Power Point presentatie in de RK. Kerk over het verenigingsleven van Made en Drimmelen. De presentatie is te zien op een groot scherm van uur tot uur. U bent van harte welkom. Kamer van Koophandel nummer Website: www. Bank: Rabobank Amerstreek nr. NL34RABO algemeen: heemkundemadedrimmelen@gmail.com Bezoekadres: Kapelstraat linkerzijgevel R.K.Kerk

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

Uitnodiging Ledenvergadering. Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made

Uitnodiging Ledenvergadering. Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made NIEUWSBRIEF Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com jaargang 20 nummer 2 - maart 2017 Uitnodiging Ledenvergadering op om in 5 april

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

Uitnodiging. organiseren een lezing over de scheepvaart na 1800 Spreker: Ruud Filarski

Uitnodiging. organiseren een lezing over de scheepvaart na 1800 Spreker: Ruud Filarski NIEUWSBRIEF Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com jaargang 19 nummer 5. Mei 2016 Uitnodiging De gezamenlijke Heemkundekringen :

Nadere informatie

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen,

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen, Toespraak Drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in Overijssel, bij het afscheid van de heer Frank Kerckhaert als burgemeester van Hengelo op zaterdag 29 september 2012. Burgemeester

Nadere informatie

april Mededelingenblad 04 jaargang 46

april Mededelingenblad 04 jaargang 46 april 2019 - Mededelingenblad 04 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 01 april: heem-natuur dinsdag 16 april: heem Vooruitblik voor: zondag 05 mei:

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Geschiedenis Op 30 april 2013 wordt de Prins van Oranje, beter bekend als Prins

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer Nieuwsbrief nummer 1-2019 De eerste nieuwsbrief van 2019 In de eerste maand van het nieuwe jaar willen we jullie al over een aantal zaken informeren. Afgelopen week hebben we in onze bestuursvergadering

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

Graag informeren wij U in deze Nieuwsbrief weer over allerlei heemkundige activiteiten vanuit onze vereniging en uit onze regio.

Graag informeren wij U in deze Nieuwsbrief weer over allerlei heemkundige activiteiten vanuit onze vereniging en uit onze regio. Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF 2 Jaargang 22 Maart 2019 Graag informeren wij U in deze Nieuwsbrief weer over

Nadere informatie

God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6. De berg op Genesis 22:1-8. God heeft me heel gelukkig gemaakt! Ze noemden hun zoon Izak. Dat betekent: lachen.

God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6. De berg op Genesis 22:1-8. God heeft me heel gelukkig gemaakt! Ze noemden hun zoon Izak. Dat betekent: lachen. 35 God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6 Abraham wist dat God zich met Sodom en Gomorra aan Zijn woord gehouden had. Hij vertrouwde erop dat God Zijn belofte aan hem en Sara ook zou houden. Ze zouden een

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Uitnodiging 1. Hierbij nodigen wij U uit voor een avondexcursie op woensdagavond 2 september naar het kerkhof op Oud Drimmelen.

Uitnodiging 1. Hierbij nodigen wij U uit voor een avondexcursie op woensdagavond 2 september naar het kerkhof op Oud Drimmelen. NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 4 augustus 2015 Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert NOACH EN DE ZONDVLOED

Bijbel voor Kinderen presenteert NOACH EN DE ZONDVLOED Bijbel voor Kinderen presenteert NOACH EN DE ZONDVLOED Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af.

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. Wat doe jij daar, vraagt de aap Baboe. Ik ben op zoek naar een thuis, zegt Miny. Kom maar bij mij

Nadere informatie

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ",,"'..t,..". C. _"'-\'"... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;..

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ,,'..t,... C. _'-\'... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;.. N o O "",.- ". ~~.,.~ -"'.., ',,'.". : ::,."...,. ~. --:;.. " ",,"'..t,..". C. _"'-\'"..... \ m % m% ::am t;m l '--3: ~~ %C I!Iz CC Om O~ ~ ~M.. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I Met een aantaluitgekiendedienstenpakkettenverzorgen

Nadere informatie

23 Spurgeons eerste gemeente Volmaakte mensen Hebben engelen zakken? Bidden en werken Een zacht antwoord Mevrouw

23 Spurgeons eerste gemeente Volmaakte mensen Hebben engelen zakken? Bidden en werken Een zacht antwoord Mevrouw Inhoud Eerst dit 7 1 De duivel wil niet dat je bidt 9 2 Wat gebeurt er in de kerk? 12 3 Alle beetjes helpen 14 4 God geeft ons wat we nodig hebben als wij op 17 Hem vertrouwen 5 Vliegen vangen! 20 6 Lees

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Na een succesvolle lezing over het Begijnhof in Breda kunnen wij er nu een bezoek aan gaan brengen.

Na een succesvolle lezing over het Begijnhof in Breda kunnen wij er nu een bezoek aan gaan brengen. NIEUWSBRIEF 3 Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com jaargang 22 mei 2019 Na een succesvolle lezing over het Begijnhof in Breda

Nadere informatie

Uitnodiging voor de lezing. op 19 september uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made onderwerp Reederij Thor Cees Schuller

Uitnodiging voor de lezing. op 19 september uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made onderwerp Reederij Thor Cees Schuller NIEUWSBRIEF Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com Augustus 2018 jaargang 21 nummer 4 Uitnodiging voor de lezing op 19 september

Nadere informatie

Uitnodiging voor de lezing. 31 januari uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made

Uitnodiging voor de lezing. 31 januari uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made NIEUWSBRIEF Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com Januari 2018 jaargang 21 nummer 1 Uitnodiging voor de lezing op om waar onderwerp

Nadere informatie

Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad.

Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad. Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad. Een mooier huisje dan dat van de zeven dochters was er niet, het was er alleen een beetje

Nadere informatie

NOACH EN DE ZONDVLOED

NOACH EN DE ZONDVLOED Bijbel voor Kinderen presenteert NOACH EN DE ZONDVLOED Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Voorwoord Beste buurtleden Herinnert u zich nog de middenpagina s in kleur in ons bulletin van december

Nadere informatie

Hub Reneerkens (1911-1982)

Hub Reneerkens (1911-1982) Hub Reneerkens (1911-1982) Mensen die Hub Reneerkens gekend hebben kunnen zo wel enkele verenigingen opnoemen waarbij hij was betrokken. Tel je die verenigingen en instanties bij elkaar dan kom je tot

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 1 jaargang 18 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 10 Directiepraatje: Beste ouders, Meester Henny gaat per 1 januari

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

NOACH EN DE ZONDVLOED

NOACH EN DE ZONDVLOED Bijbel voor Kinderen presenteert NOACH EN DE ZONDVLOED Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Bron: De Oosterhoutse tijdmachine

Bron: De Oosterhoutse tijdmachine 1813 Aanleg Napoleonsbaan De grote weg Parijs-Amsterdam liep door Oosterhout. Hij werd aangelegd in de jaren 1813-1816. Napoleon begon met de aanleg, koning Willem I maakte hem af. Het traject maakte in

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Uitnodiging voor de lezing. 11 oktober uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made genealogie door Ron Boot

Uitnodiging voor de lezing. 11 oktober uur Hotel-Partycentrum t Trefpunt Raadhuisplein 1a Made genealogie door Ron Boot Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 20 nummer 4 september 2017 Uitnodiging voor de lezing op om waar onderwerp

Nadere informatie

c00324 cahier Wij houden van Oranje 66 oude liederen 1597-1900 c00325 stencil Spreuken en gezegden 2800 brabantse spreuken en gezegden

c00324 cahier Wij houden van Oranje 66 oude liederen 1597-1900 c00325 stencil Spreuken en gezegden 2800 brabantse spreuken en gezegden c00321 gids Muziekkalander 1928 c00322 gids Muziekkalender 1930 c00323 gids Muziekkalender 1931 c00324 cahier Wij houden van Oranje 66 oude liederen 1597-1900 c00325 stencil Spreuken en gezegden 2800 brabantse

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Voorkant Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Zaandam centrum Iedereen die meer te weten wil komen over de geschiedenis van de Zaanstreek is bij het Gemeentearchief Zaanstad aan het

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer!

Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer! Lieve mensen, jong en oud, gemeente van de Opgestane Heer! Een nieuw begin! Wanneer maken we dat? Ik denk dat het op verschillende momenten in je leven kan. Bij kinderen zien we het al gebeuren als ze

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

Zorg voor inwoners. Uitnodiging. Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest

Zorg voor inwoners. Uitnodiging. Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest Zorg voor inwoners Uitnodiging Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest beeld: cb shootings Uitnodiging Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging

Nadere informatie

SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8

SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8 SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8 Spreekbeurt week: Kwade Hoek Jack en ik deden een spreekbeurt over De Kwade Hoek. We zijn begonnen met werken tijdens docu. Later kregen we te horen dat we hem op vrijdag 16 mei

Nadere informatie

Stichting Wegh der Weegen. Stichting Beter Zeist 18 april 2018

Stichting Wegh der Weegen. Stichting Beter Zeist 18 april 2018 Stichting Wegh der Weegen Stichting Beter Zeist 18 april 2018 Standaardwerk 2 Kunstwerk 3 Niet zomaar een weg Karakteristieken/doeleinden: Ontsluiting/verbinding: recht en goed bereikbaar Majestueus: ontginning

Nadere informatie

Inhoud. Het leven van Escher. Weiland wordt vogel. Kringloop metamorfose. De wereld op z n kop.

Inhoud. Het leven van Escher. Weiland wordt vogel. Kringloop metamorfose. De wereld op z n kop. Inhoud. Blz. 1. Blz. 2. Blz. 3. Blz. 4. Blz. 5. Blz. 6. Blz. 7. Blz. 8. Blz. 9. Blz. 10. Blz. 11. Kaft Inhoud Het leven van Escher. Moeilijke jaren. Weiland wordt vogel. Kringloop metamorfose. De wereld

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Ferenc Göndör IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 3 Mijn vader Lang geleden kwam een jonge, joodse man naar het land Hongarije. Mohr Goldklang was zijn naam. Dat was mijn opa. Mohr

Nadere informatie

Mooie Plaatsys. Het kan voorkomen dat de volgorde van het projectplan in het worddocument afwijkt van de volgorde in de online Toolbox

Mooie Plaatsys. Het kan voorkomen dat de volgorde van het projectplan in het worddocument afwijkt van de volgorde in de online Toolbox Projectplan Mooie Plaatsys Artistiek 1. Wat is de naam die je aan het project geeft? 2. Geef een korte omschrijving van jouw project die als basis kan dienen voor aanvragen. Mooie Plaatsys Met het project

Nadere informatie

OPEN DAG. Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief In dit nummer

OPEN DAG. Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief In dit nummer Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief 1-2019 In dit nummer 1. Open dag 2. Website 3. Genealogische software 3. Boek de Niet 3. Alg. ledenvergadering 4. Wout van Zeeland 5. Donateurs/vrienden

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Activiteiten in de maand november In de maand november zijn in samenwerking met het Comité 100 jaar Den Dolder onderstaande activiteiten gepland. Vooral het slotfeest op zaterdag

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN

ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN ROBIN HOOD EN ZIJN VROLIJKE VRIENDEN ond het einde van de twaalfde eeuw regeerde de goede koning Richard Leeuwenhart over Engeland. Toen hij koning werd, was de schatkist leeg en waren de knagers arm en

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans door Herman Brusselmans ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS Ik ben begonnen met schrijven op mijn 23e. Maar het grote succes kwam pas later. Op mijn 24e. Door dit succes bleef ik schrijven. Maar ook omdat

Nadere informatie

23 DECEMBER 2016 / NUMMER

23 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 23 DECEMBER 2016 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2016. U hebt er dit jaar zo n 40 stuks ontvangen en daardoor kunnen meeleven met het

Nadere informatie

Dodenherdenking Oorlogsmonument

Dodenherdenking Oorlogsmonument Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Onderwijzer zoekt erfgoedinstelling WAT HEBBEN ERFGOEDINSTELLINGEN EN ONDERWIJS ELKAAR TE BIEDEN?

Onderwijzer zoekt erfgoedinstelling WAT HEBBEN ERFGOEDINSTELLINGEN EN ONDERWIJS ELKAAR TE BIEDEN? Onderwijzer zoekt erfgoedinstelling WAT HEBBEN ERFGOEDINSTELLINGEN EN ONDERWIJS ELKAAR TE BIEDEN? Introductie Wat heeft het onderwijs aan erfgoed? Wat heeft een erfgoedinstelling aan het onderwijs? Verhalen

Nadere informatie

H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN

H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN Club Rhijnhuizen in Nieuwegein Hoe transformeer je een kantoorgebied van 80 hectare met 100 verschillende eigenaren in een woon-werkgebied

Nadere informatie

Zes generaties warme toewijding

Zes generaties warme toewijding Zes generaties warme toewijding De geschiedenis van familiebedrijf Bakker van de Ven Bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan in Venhorst Venhorst, juni 2010 PAG 1 INHOUD Voorwoord Inleiding 1 Martinus

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Bij de Belastingdienst is onze vereniging aangemerkt met een culturele ANBI-status. ANBI staat voor 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Met deze aanmerking heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2017

Nieuwsbrief Januari 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 Jaargang 24, nummer 1 In dit nummer: Van het bestuur 3 Vergaderdata bestuur NVA Noord-Brabant 4 Film Birsen Basar 5 Oproep vrijwilligers AIC Bergen op

Nadere informatie

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt Bijgewerkt: 20 oktober 2008 Zoek: ga. Begin: Nieuws Amstelveen Geschiedenis Foto's Gebeurtenissen Monumenten Partnersteden Straten Kerken Exposities Links Sponsoren Over de site Javier Gómez en Arian Winterink

Nadere informatie

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering.

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering. Identiteit Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? Column Floris Gonggrijp Het stads leven Column Thomas Kuiper Het leven in een Dorp interview Carla van Rijsbergen De verhuizing en verandering. Gemaakt

Nadere informatie

Opinieronde / peiling

Opinieronde / peiling Aan de Raad Made, 01-04-14 Reg.nr. 14int01525 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Opinieronde / peiling Opinieronde / peiling: 08-05-14 Agendapunt: 7 Onderwerp: Behoeftenonderzoek voor het

Nadere informatie

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad:

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Jaarverslag Dit verslag gaat over het schooljaar 2014 2015. De ouderraad is er voor de ondersteuning van de school tijdens bepaalde evenementen. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Per schooljaar vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Wonen in Ibiza s oudste finca

Wonen in Ibiza s oudste finca FAMILIEHUIS Wonen in Ibiza s oudste finca Leven op Ibiza is heerlijk en afwis selend. Vooral als je huis s zomers gebruikt wordt als Bed & Breakfast. Xavier, het zoontje van Annemarie en Ramon, schuifelt

Nadere informatie

INFO 2014-9 Banknummer: NL02RABO0149392532

INFO 2014-9 Banknummer: NL02RABO0149392532 Katholieke Bond van Ouderen, Heerlen Stad INFO 2014-9 Banknummer: NL02RABO0149392532 Voorzitter Secretaris Penningmeester Ledenadmin. Vicevoorzitter Mevr. M.Gartz Dhr. J.N.Fox Dhr. H. v.d.heijden Dhr.

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Interview Astrid Hermes

Interview Astrid Hermes Astrid Hermes Met een geleende camera en een flinke dosis baldadigheid startte Astrid Hermes haar fotografische loopbaan. Geïnspireerd door grote namen in de fotowereld erkende zij al snel de waarde van

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Activiteitmail maart 2015 Jaargang 12 nr. 4

Activiteitmail maart 2015 Jaargang 12 nr. 4 Activiteitmail maart 2015 Jaargang 12 nr. 4 Voor u ligt de Activiteitmail. De Activiteitmail is een actuele nieuwsbrief van De Activiteit, het landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Middels

Nadere informatie

Nieuwjaarsreceptie 2004

Nieuwjaarsreceptie 2004 Inhoudsopgave Inleidend Nieuwjaarsreceptie 2004 Verslag algemene Ledenvergadering Beleidsplan DEN 2005-2008 Campagnes t.b.v. Cultuurwijzer Studiedag Erfgoed, onderwijs en internet Projecten voor gemeenschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Jaargang 24, nummer 2 In dit nummer: Nieuwe redactiemedewerker 3 Vergaderdata bestuur 4 AIC Breda organiseert thema-ochtend Brain Blocks AIC Eindhoven

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

2 Koningen 4:11-37 (nbv)

2 Koningen 4:11-37 (nbv) 2 Koningen 4:11-37 (nbv) 11 Toen Elisa op een dag weer door Sunem kwam, onderbrak hij zijn reis en ging rusten in het voor hem ingerichte i vertrek. 12 Hij vroeg zijn knecht Gechazi de gastvrouw te roepen.

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Kunstkameraden. Sharona

Kunstkameraden. Sharona Kunstkameraden Sharona Het programma Kunst kameraden van de Cultuurkantine brengt kunstenaars in contact met kinderen uit jeugdzorg organisaties en asielzoekerscentra in Noord-Brabant en Limburg. Deze

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning. JAARVERSLAG 2007 Het bestuur, bestaande uit: Lou Klaver, Anneke Helder, Peter Timmerman, Peter Sasburg en vanaf maart Annie Vlaar-Oudeman, is 8 maal voor vergadering bijeen geweest. In november konden

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 15 De nieuwsbrief nummer 13 24 maart 2017 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant

Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant Erfgoedcontent is alom aanwezig. In boeken, foto s, films, documenten en verhalen is een divers palet aan erfgoed vastgelegd.

Nadere informatie

Workshop Extreme vormen.

Workshop Extreme vormen. Workshop Extreme vormen. Elk jaar maken we een gezellig uitstapje met partners: naar Den Haag het Letterkundig Museum, naar Tilburg Textielmuseum, een beeldentuin, een fietstocht, mooie wandeling, speurtocht

Nadere informatie

Van dreuge bonen, mit n binkje, spekkedikken en krudhoorns oet de weck

Van dreuge bonen, mit n binkje, spekkedikken en krudhoorns oet de weck Van dreuge bonen, mit n binkje, spekkedikken en krudhoorns oet de weck Nijjoarsveziede 2013 Historische Vereniging Hoogezand Sappemeer e.o. Henk Scholte en zien muzikoale pazzipant Bert Ridderbos En Thomasvaer

Nadere informatie

Vroeger. door Bart Middelburg. Tekening Maarten Oortwijn/Noord-Hollands Archief

Vroeger. door Bart Middelburg. Tekening Maarten Oortwijn/Noord-Hollands Archief Vroeger door Bart Middelburg Tekening Maarten Oortwijn/Noord-Hollands Archief Kop: Opsporing Verzocht anno 1904: de gemeentesecretaris! Tekst: Eppo Venekamp werd geboren op 22 juli 1860 in Beerta (Groningen)

Nadere informatie

Uitnodiging. Fietsroute langs Iconen en Symbolen in Made en Drimmelen tijdens Open Monumentendagen 10 en 11 september 2016

Uitnodiging. Fietsroute langs Iconen en Symbolen in Made en Drimmelen tijdens Open Monumentendagen 10 en 11 september 2016 Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 19 nummer 6, augustus 2016 Uitnodiging - Fietstocht: Langs iconen en

Nadere informatie