Verslag ZonDag september 2013, Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag ZonDag 2013 15 september 2013, Amsterdam"

Transcriptie

1 Verslag ZonDag september 2013, Amsterdam Officiële hoofdsponsor Initiatiefnemers!!!! Mede mogelijk gemaakt door

2 1. ZonDag 2013 Energie van Raedthuys Duizenden bezoekers zagen hoe de historische binnenstad op 15 september 2013 even groen kleurde ter ere van 400 jaar Amsterdamse grachten. Het Groen festival ZonDag 2013 trok jong en oud aan met uiteenlopende activiteiten rondom duurzaamheid: De Solar Boat Parade, waarvoor futuristische zonneboten uit het hele land naar de Keizersgracht kwamen. Getoond werd dat (snel) varen ook schoon en stil kan. Een Groen Circuit, waar elektrische mobiliteit uitgeprobeerd kon worden. Het Plein van de Toekomst, waar duurzame ondernemingen een podium kregen Een kindervoorstelling in het thema duurzaamheid door theatergroep Wie Walvis. Een lezing over Circular Economy door toparchitect Thomas Rau. Rondleidingen in een duurzame restauratie op de Nieuwe Prinsengracht, in monumenten van Stadsherstel Amsterdam. Hier kwamen maar liefst zo n 2000 bezoekers op af. Het festival maakte onderdeel uit van de officiële Amsterdam 2013 viering en de nationale Open Monumentendag. Wubbo Ockels opende de Solar Boat Parade samen met Amsterdams wethouder Economische Zaken Carolien Gehrels, die zich inzet voor schoner en stiller varen op de grachten. Ook Huib de Jong, rector van de Hogeschool van Amsterdam, was hierbij aanwezig om te benadrukken welke belangrijke rol er weggelegd is voor jongeren in zo n groene toekomst. Het festival was vrij toegankelijk en het bezoekersaantal op de verschillende locaties is geschat op mensen gedurende de dag. Voor de Aftermovie van de ZonDag, klik hier! 2. ORGANISATIE De ZonDag 2013 werd georganiseerd door Stichting De Groene Grachten met mede-initiatiefnemers de Gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Het evenement is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor van dit evenement; duurzaam energieleverancier Raedthuys Groep uit Enschede. De organisatie bestond uit 1,5 FTE voor een periode van vier maanden (juni-sept 2013) en doorlopend een stagiair voor de periode van februari-september Het project team werd begeleid door het project management team van De Groene Grachten en hield hier ook kantoor. Met de bijdragen van Stichting Amsterdam 2013, sponsoren, initiatiefnemers en deelnemende organisaties aan het plein van de toekomst zijn alle projectkosten gedekt. De volledige lijst van sponsoren en deelnemers aan de Zondag 2013 is terug te vinden in appendix A.

3 3. PROGRAMMERING De ZonDag 2013 had plaats op verschillende locaties met een divers programma. Zelfs de Superbus kwam op 15 september speciaal naar Amsterdam en was te bewonderen voor de Stopera. Solar Boat Parade De deelnemende zonneboten zijn gebouwd door Nederlandse (studenten)teams en strijden tweejaarlijks mee in de internationale DONG Energy Solar Challenge: een zonnige variant op de beroemde Friese Elfstedentocht. Vanaf hun ligplaats aan de Reguliersgracht paradeerden de boten over de Keizersgracht richting de Brouwersgracht en keerden vervolgens via de Herengracht en Keizersgracht weer terug naar het hart van het evenement. Naast de zonneboten voer er ook een groot aantal elektrische boten mee met deze opvallende parade. De volledige deelnemerslijst is terug te vinden in appendix A. Om uur toonden de zonneboten hun beste tricks tijdens de spannende Solar Boat Slalom op de Amstel. Gowrings Continental zette hierbij de snelste tijd neer. Theater en Lezing In de Amstelkerk werd de kindervoorstelling Nichego van theatergroep Wie Walvis vertoond; muziektheater in het teken van duurzaamheid. Tevens predikte toparchitect Thomas Rau in deze kerk over de circular economy.

4 Plein van de Toekomst Op het Amstelveld presenteerden verschillende teams, studenten en bedrijven hun energiezuinige en innovatieve producten. Het publiek maakte hier onder meer kennis met de mogelijkheden van winden zonne-energie, slimme meters, duurzame verlichting en groene daken. Het Plein van de Toekomst liet zien wat bezoekers zelf kunnen doen om de stad gezond en leefbaar te houden. Appendix A toont de deelnemende organisaties. Ook was er een Groen Circuit waar bezoekers allerlei elektrische voertuigen konden uitproberen. Deelnemende teams waren o.a. Bough Bikes, WitKar, Twizy, TukTuk Company, Tesla, Segway en crossmotoren van eex-parc. Groene Grachtenhuizen Deze rij van zes panden, waaronder vijf rijksmonumenten, zijn aangekocht door Stadsherstel Amsterdam om ze te restaureren en te verduurzamen in samenwerking met Stichting De Groene Grachten. Met behoud van de cultuurhistorische waarden zullen deze achttiende- en negentiendeeeuwse woonhuizen van energielabel G naar A gaan. De pilot op de Nieuwe Prinsengracht was zowel 14 als 15 september geopend in het kader van de nationale Open Monumenten Dag. Hier konden bezoekers via een rondleiding een kijkje nemen in de duurzame restauratie van deze monumentale panden.

5 4. EXPOSURE De ZonDag 2013 met haar eerste editie van de Solar Boat Parade trok enorm veel bekijks. Duizenden toeschouwers bewonderden de stoet. Het opvallende contrast tussen de eeuwenoude grachtengordel en de gestroomlijnde zonneboten bleef ook bij de pers niet onopgemerkt. Meer informatie is online te vinden op: Bezoekersaantallen Het bezoekersaantal is volgens berekening geschat op bezoekers. Bereikt publiek Het bereikte publiek is volgens berekening geschat op mensen, wat grotendeels te danken is aan aandacht door BBC, Omroep Max, de VARA en BNR Nieuwsradio. Media De volgende bronnen zijn een greep uit de media die aandacht besteedden aan het evenement (de volledige lijst sturen we op verzoek graag toe): Amsterdam holds Solar Boat Parade: klik hier (Jewish News One) Netherlands Solar Boat Parade: klik hier (BYNTVNews) Solar-powered boats parade through Amsterdam s canals: klik hier (BBC News) Sailors go solar for healthy ozon: klik hier (Reuters TV) Amsterdam holds solar boat parade: klik hier (Mediaone TV) AT5 heeft De Groene Grachten gespot op de ZonDag 2013 klik hier (AT5) Ook BBC geïnteresseerd in futuristische boten Wubbo Ockels: klik hier (AT5) Reportage BNR, Wubbo Ockels vergroent Amsterdam: klik hier (BNR) Vroege Vogels over de duurzame ZonDag van De Groene Grachten: klik hier (VARA) Futuristische zonneboten sieren Amsterdamse grachten: klik hier (Telegraaf) Tijd voor MAX: Wubbo Ockels over ZonDag, vanaf minuut 14: klik hier (Omroep MAX) Op zonnekracht door de Amsterdamse grachten: klik hier (IJmuider Courant)

6 5. SOLAR BOAT PARADE 2014 Na het enorme succes van deze eerste editie, neemt De Groene Grachten graag het voortouw in de organisatie van een tweede Solar Boat Parade in Met betrokken partijen wordt gezocht naar geschikte data rond eind mei/begin juni. De tweede editie is hiermee een goede voorbereiding op de Friese Dong Energy Solar Challenge van 28 juni Zo kunnen de boten zich alvast presenteren en warmdraaien voor de Friese wedstrijd. De Solar Boat Parade 2014 zal voortbouwen op de stevige basis die in 2013 reeds is gelegd. Terugkerend programma onderdeel is het Plein van de Toekomst met haar groene circuit en inspirerende lezingen en vermaak. Aanvullend zal wellicht een aantal duurzame restauraties opengesteld worden, die op dat moment actueel zijn. Het is daarnaast onze ambitie om de Solar Boat Parade verder uit te bouwen in samenwerking met Waternet en de gemeente Amsterdam. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden voor het toevoegen van meer competitie elementen. Zo werken we toe naar de grote wedstrijd in 2016, wanneer de huidige meerdaagse Solar Energy Challenge uit Friesland naar Amsterdam wordt gehaald.

7 6. DANKWOORD Wij danken graag iedereen die meegewerkt heeft aan het organiseren van deze zeer geslaagde eerste editie van de Solar Boat Parade op de ZonDag 2013 en zonder wiens inzet dit evenement niet zou hebben plaatsgevonden, waarbij in het bijzonder: Alfons Wispels!!! Raedthuys Groep Marianne Kok!!! Raedthuys groep Katrien de Witte!! Hogeschool van Amsterdam Hugo van Tienhoven!! Hogeschool van Amsterdam Astrid Tuinders!!! Gemeente Amsterdam Edwin Oskam!!! Gemeente Amsterdam Thomas Rau!!! RAU architecten Annemieke van Maaren! Waternet Roelof Kruize!!! Algemeen Directeur Waternet Laura Willems!!! Mastervolt Carolien Gehrels!! Wethouder Gemeente Amsterdam Huib de Jong!!! Rector Hogeschool van Amsterdam Tot slot bedanken we graag alle deelnemende Amsterdamse booteigenaren die met hun boot meegevaren hebben én de deelnemende solar teams. In het bijzonder bedanken we ROC Friese Poort en Rederij Paping voor hun hulp bij de voorbereiding en de testvaart voor de Solar Boat Parade. Uiteraard bedanken wij ook alle deelnemende standhouders en vrijwilligers die op 15 september de handen uit de mouwen hebben gestoken. Op naar 2014! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Contactpersoon:! Jelle Rademaker, Project Manager Tel:!!! !! rademaker@degroenegrachten.nl! URL:!!! Social media:!! #ZonDag2013

8 APPENDIX A DEELNEMERS ZONDAG 2013 Sponsoren Raedthuys!!!! -! Hoofdsponsor Waternet!!!! -! Sponsor Mastervolt!!!! -! Sponsor Stichting Amsterdam 2013!! -! Subsidie partner Rijksoverheid - Ministerie van BZK! -! Subsidie partner Gemeente Amsterdam!!! -! Initiatiefnemer Hogeschool van Amsterdam!-! Initiatiefnemer De Groene Grachten!!! -! Initiatiefnemer Solar Boat Parade Solar Boat Teams: Solarteam HvA!!!! -! Hogeschool van Amsterdam Delta Lloyd Solar Boat Team!! -! TU Delft Solarteam ROC Friese Poort Sneek! -! ROC Friese Poort Sneek Solarteam Windeshiem!!! -! Hogeschool Windeshiem Lianzon!!!! -! Liandon (onderdeel van Liander) Stenden Emmen Solar Team!! -! Stenden Emmen Sinnetapper!!!! -! Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden Gowrings Continental!!! -! Gowrings Continental BV Solar Boat Parade Elektrische en zonne-elektrische boten: Admiraal Heijn (2 boten) Rederij Paping Uitstootvrij Canal Company (2 boten) Elektrohaven Royal Ship Plein van de Toekomst, Groene Circuit, Nieuwe Prinsengracht & Superbus PLEIN VAN DE TOEKOMST Raedthuys Liander Hogeschool van Amsterdam Waternet Join The Pipe Canal Company Ben & Jerry's 1ha DakNatuur (De Groene Grachten, De Gezonde Stad, De Dakdokters) De Groene Grachten Happy Energy Wetering Duurzaam Lush De Groene Amsterdammer Nieuwezijds Magazine Leds do it now Gemeente Amsterdam: Stadsdeel Centrum

9 Gemeente Amsterdam: Centrale Stad Gemeente Amsterdam: Bureau Monumenten & Archeologie ENgroen Energiesprong Amsterdam RAU Architecten Café NEL GROEN CIRCUIT HvA: Tegenwindauto Amsterdam Gaat Elektrisch (SINGAZ, Ecotap en De Gezonde Stad) Tesla Gemeente Amsterdam: Programmabureau Luchtkwaliteit Bough Bikes Nuna Connect Car WeGo Segway NIEUWE PRINSENGRACHT Emma Architecten Eco scala Stichting Duurzaam Renoveren Stadsherstel Amsterdam SUPERBUS TU Delft

10 APPENDIX B FOTO OVERZICHT

Graag tot dan, het bestuur van Wetering Duurzaam,

Graag tot dan, het bestuur van Wetering Duurzaam, WETERING DUURZAAM NIEUWSBRIEF #49-7 FEBRUARI 2014 Beste buurtbewoners en andere lezers van onze nieuwsbrief. De afgelopen jaren verstuurden we elke twee weken een nieuwsbrief over de activiteiten van Wetering

Nadere informatie

WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE

WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE informatiemap 2014 Inhoud Introductie 4 Nieuwe elementen 2014 5 De wedstrijd 6 Prijzen 7 De nieuwe route 8 Deelnemers 2014 9 Facts & Figures

Nadere informatie

WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE

WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE informatiemap 2014 Inhoud Introductie 3 Nieuwe elementen 2014 4 De wedstrijd 5 Prijzen 6 De nieuwe route 7 Deelnemers 2014 8 Praktische informatie

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe kunnen wij u helpen? De Groene Grachten Hoe kunnen wij u helpen? De Groene Grachten is koploper in Nederland met haar succesvolle aanpak voor het verduurzamen van oude gebouwen. Wij helpen u uw woning, kantoor, fort, hotel,

Nadere informatie

WETERING DUURZAAM NIEUWSBRIEF #39 6 SEPTEMBER 2013

WETERING DUURZAAM NIEUWSBRIEF #39 6 SEPTEMBER 2013 WETERING DUURZAAM NIEUWSBRIEF #39 6 SEPTEMBER 2013 VAKANTIE VOORBIJ, DUS WETERING DUURZAAM STAAT WEER IN DE STARTBLOKKEN Op deze snikhete vijfde september schrijven we de eerste Wetering Duurzaam Nieuwsbrief

Nadere informatie

Evaluatie Famillement 2018

Evaluatie Famillement 2018 Inhoud Samenvatting Famillement 2018... 1 Resultaten evaluatie standhouders... 2 Beeld van de bezoeker... 2 Locatie... 3 Organisatie... 5 Datum en tijd... 6 Programma... 7 Eindoordeel...12 Resultaten evaluatie

Nadere informatie

De Frisian Solar Challenge

De Frisian Solar Challenge Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Sinds haar oprichting in 1956 heeft Stadsherstel zeshonderd panden in. Amsterdam en omgeving gered. Panden die soms al op de nominatie stonden

Sinds haar oprichting in 1956 heeft Stadsherstel zeshonderd panden in. Amsterdam en omgeving gered. Panden die soms al op de nominatie stonden Rooilijn Jg. 50 / Nr. 5-6 / 2017 Vijftig jaar geleden was onze binnenstad gewoon een puinhoop P. 410 Paul Morel Vijftig jaar geleden was onze binnenstad gewoon een puinhoop Sinds haar oprichting in 1956

Nadere informatie

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE DeelnEMERSBESCHRIJVINGEN 2014 Challenge A: A01: Solar Team Antwerp Maritime Academy De Antwerp Maritime Academy doet voor de vierde keer mee

Nadere informatie

Strategieles Voorspellen niveau A

Strategieles Voorspellen niveau A Strategieles Voorspellen niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst. Je gebruikt dan het stappenplan Lezen. De eerste stap is voorspellen. Voorspellen doe je voor je de

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Investeren in zonnepanelen. Tot 40% op de kosten besparen. Specialisme. Realistische prijzen

Investeren in zonnepanelen. Tot 40% op de kosten besparen. Specialisme. Realistische prijzen Investeren in zonnepanelen Zoekt u naar uitgebreide en onafhankelijke informatie over zonnepanelen, zonnesystemen en zonnecollectoren? Lees dan hier wat uw mogelijkheden zijn en wat er komt kijken bij

Nadere informatie

week mei 2014 B1

week mei 2014 B1 Ruimtevaarder met een taak op aarde : Ode aan Wubbo Ockels De 10 geboden van Wubbo Ockels 1. De mens is onscheidbaar. 2. Het doel van de mensheid is overleven. 3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig.

Nadere informatie

VERENIGING VRIENDEN van STADSHERSTEL

VERENIGING VRIENDEN van STADSHERSTEL VERENIGING VRIENDEN van STADSHERSTEL Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 1-1- Programma 1. Opening & mededelingen door voorzitter Ruud van Helden 2. Notulen van de Algemene Ledenvergadering 2014 3.

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

Een week vol activiteiten rondom het water

Een week vol activiteiten rondom het water Persbericht Vandaag lanceren Stad-Forum en haar partners het programma van de eerste editie van de Week van de Stad. Deze vindt plaats van 6 t/m 10 november 2013. De Week van de Stad is gevuld met activiteiten

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

week mei 2014 B2

week mei 2014 B2 Ruimtevaarder met taak op aarde : Ode aan Wubbo Ockels De 10 geboden van Wubbo Ockels 1. De mens is onscheidbaar. 2. Het doel van de mensheid is overleven. 3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig.

Nadere informatie

Eens in de 5 jaar wordt Amsterdam getrakteerd op het grootste nautische evenement van Nederland: SAIL Amsterdam 2015 (19-23 augustus)

Eens in de 5 jaar wordt Amsterdam getrakteerd op het grootste nautische evenement van Nederland: SAIL Amsterdam 2015 (19-23 augustus) Eens in de 5 jaar wordt Amsterdam getrakteerd op het grootste nautische evenement van Nederland: SAIL Amsterdam 2015 (19-23 augustus) Dit unieke evenement is nog groter dan voorheen. Meer dan 50 schepen

Nadere informatie

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT 10-15 september 2019 RAI Automotive Industry AutomotiveNL Holland Paviljoen IAA Frankfurt 2019 U kunt daarbij zijn! Reserveer nu uw ruimte in onze collectieve stand.

Nadere informatie

Respons. Wie doet wat waar?

Respons. Wie doet wat waar? Wie doet wat waar? Amsterdam 2008 Alhoewel aan de gegevens in deze uitgave de uiterste zorgvuldigheid is besteed, kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds Inleiding In augustus 2014 is in opdracht van het Nationaal Restauratiefonds een onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders over hun

Nadere informatie

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE AMSTELVEEN: SAAI EN GRIJS? Weet u het nog? Van die mopperaars die zeiden dat Amstelveen niet bruist en geen eigen ziel heeft? Jazz in het Dorp bewees vorig jaar het

Nadere informatie

Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten

Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten Winkel met streekproducten in voormalige schuur bij een tot restaurant herbestemde boerderij in Bunnik. Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 HET PARKSTAD LIMBURG STADION Op 15 augustus 2000 worden de poorten van het multifunctionele Parkstad Limburg Stadion voor het eerst geopend. Het stadion is tot op

Nadere informatie

Amsterdam een stad met een rijke cultuurhistorie. Bijdrage in de restauratiefinanciering

Amsterdam een stad met een rijke cultuurhistorie. Bijdrage in de restauratiefinanciering De gemeente Amsterdam biedt vanaf 15 november 2009 eigenaren de mogelijkheid gebruik te maken van een aantrekkelijke financiering van restauraties van gemeentelijke monumenten. Informatie over deze voordelige

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS LEARNING FROM LOWLANDS Dank voor je interesse in Learning from Lowlands. In dit document vind je meer informatie over de Expeditie; waarom we het organiseren,

Nadere informatie

Seizoen 2015. Welkom aan boord!

Seizoen 2015. Welkom aan boord! Seizoen 2015 Welkom aan boord! Welkom aan boord Vanaf januari 2015 is het weer tijd voor VaarTV, 13 weken lang elke zondag om 17.00 bij RTL4. Het breed toegankelijk programma over watersport. We maken

Nadere informatie

met wind, water en zon de wereld rond

met wind, water en zon de wereld rond Reis al mee vanaf 150 met wind, water en zon de wereld rond Samen vertellen wij dit verhaal 5 Verschillende sponsorpakketten Een zelfvoorzienend testlab Rond de wereld Educatieproject Duurzame energie

Nadere informatie

MONUMENTEN 19 NOVEMBER 2018

MONUMENTEN 19 NOVEMBER 2018 MONUMENTEN 19 NOVEMBER 2018 SPREKERS / Programma 1. Welkom & inleiding 2. Instandhoudingsverplichting Belang van onderhoud Annemiek van der Made en Maarten Raaijmakers 3. Stichting Erkende Restauratiekwaliteit

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

met wind, water en zon de wereld rond

met wind, water en zon de wereld rond Reis mee rond de wereld! met wind, water en zon de wereld rond Samen vertellen wij dit verhaal Sponsorpakket Hoofdsponsor Een zelfvoorzienend testlab Rond de wereld Educatieproject Duurzame energie Plastic

Nadere informatie

april Sponsorbrochure

april Sponsorbrochure 23 april 2016 Sponsorbrochure s Werelds grootste estafetteloop 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede 8.500 deelnemers, 650 vrijwilligers Een evenement voor en door studenten De Batavierenrace De grootste

Nadere informatie

week mei 2014 C

week mei 2014 C Oud-astronaut Wubbo Ockels overleden : Ode aan Wubbo Ockels De 10 geboden van Wubbo Ockels 1. De mens is onscheidbaar. 2. Het doel van de mensheid is overleven. 3. De mensheid heeft de aarde en natuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE KNIPSELKRANT APRIL 2013

INHOUDSOPGAVE KNIPSELKRANT APRIL 2013 INHOUDSOPGAVE KNIPSELKRANT APRIL 2013 Titel Bron Financiering Wetsus verzekerd Technisch Weekblad, 22 december 2012 Steun voor instituut Wetsus Leeuwarder Courant, 21 maart 2013 De gebundelde kracht achter

Nadere informatie

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen SMART CITY UTRECHT Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen Brigitte Hulscher Program Manager Smart Cities, Marketing & Innovation Utrecht Jong en hoog opgeleid 334.862 inwoners, 20 % < 17, 18% 18-26,

Nadere informatie

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE programmering deelnemers Aanlooptraject Donderdag 26 juni Locatie: Blauwestad, Elfenbank Campus open Vanaf 15.00 uur Vrijdag 27 juni Locatie:

Nadere informatie

endless light led lighting for professionals

endless light led lighting for professionals endless light led lighting for professionals endless light led lighting for professionals Editie II Colofon endless light IdFrm B.V. Hempenserweg 23 8935BC Leeuwarden Nederland Telefoon: +(31)(0)58 215

Nadere informatie

SURF-consortia grote projecten

SURF-consortia grote projecten SURF-consortia grote projecten stand van zaken 11 april ONDER VOORBEHOUD naam GO SMART SALSA Agglomeratiekracht, De Regio als Garderobe connectiviteit en intelligent transport Bereikbare regio's i.r.t.

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 van Dongen Koschuch Architects & planners Schouwburg de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE HET PROGRAMMA

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Verzamelen gegevens laadtarieven

Verzamelen gegevens laadtarieven Methodologische verantwoording Verzamelen gegevens laadtarieven Raak-Pro project Intelligent Data-driven Optimalisation of EV charge infrastructure 23 maart 2016 Rick Wolbertus, Promotie onderzoeker Elektrische

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1 AMERICAN TUKKERDAY 1 WELKOM BIJ DE AMERICAN TUKKERDAY Amerikaanse auto s, grote trucks, stoere motoren en the American lifestyle. Dit jaar vindt de twaalfde editie van de American Tukkerday plaats op 4

Nadere informatie

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste young professional, Achilles 29 nodigt je uit op zondag 9 maart, tijdens de wedstrijd Achilles 29 - VVV Venlo, kennis te maken met onze voetbalvereniging.

Nadere informatie

345JULI2015. 1 Inhoudsopgave. 2 Het festival. 3 Hoofdsponsor pakket. 4 Sponsor pakket. 5 Partner pakket. 6 Sfeerimpressie.

345JULI2015. 1 Inhoudsopgave. 2 Het festival. 3 Hoofdsponsor pakket. 4 Sponsor pakket. 5 Partner pakket. 6 Sfeerimpressie. 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave 2 Het festival 3 Hoofdsponsor pakket 4 Sponsor pakket 5 Partner pakket 6 Sfeerimpressie 7 Publiciteit 2. HET FESTIVAL Het Red Light Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

PARTNERPROGRAMMA S. Stichting Jazz in Duketown s-hertogenbosch

PARTNERPROGRAMMA S. Stichting Jazz in Duketown s-hertogenbosch PARTNERPROGRAMMA S 2019 Stichting Jazz in Duketown s-hertogenbosch 06 3839 3999 sponsoring@jazzinduketown.nl INTRO Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met jaarlijks

Nadere informatie

Mogen wij ons even voorstellen?

Mogen wij ons even voorstellen? Mogen wij ons even voorstellen? Mijn naam is Daniëlla Sandner en loop stage bij O3 Leeuwarden. Ik ben 22 jaar en interviewster en verantwoordelijk voor de Facebook van de Skelterrace Friesland. Ik heb

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Verbouwing en inrichting gebouw Het jaar 2017 kenmerkte zich vooral door de ingrijpende verbouwing en inrichting van het mooie pand in de Kerkstraat.

Nadere informatie

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER BUILDING ENERGY U BENT UITGENODIGD VOOR DE DUTCH GREEN BUILDING WEEK Energie is de belangrijkste grondstof voor succes, daarom gaan wij er zorgvuldig mee om. We realiseren en faciliteren gebouwen die in

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân

Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân De Freonen fan Fossylfrij Fryslân voor Extra Energy in 2018" 7 april 2017 Inhoud 1. Introductie 2. Strategie 3. Beleid 4. Beheer 5. Bestuur 1. Introductie

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

PROSPECTUS

PROSPECTUS PROSPECTUS 2016-2017 Prospectus 1 Geachte geïnteresseerde, Als team manager wil ik u hartelijk feliciteren met uw keuze voor. Solar Boat Twente is een opkomend duurzaam project, waarin vijftien studenten

Nadere informatie

versie: 16 februari 2015

versie: 16 februari 2015 1 versie: 16 februari 2015 2 Inhoud Introductie... 4 Meten om te weten... 5 Techniek... 6 Werking van de sensoren... 6 Privacy... 6 Bezoekers... 7 Unieke bezoekers per dag... 7 Bezoekduur... 9 Gemiddelde

Nadere informatie

Programma items 2015. Welkom aan boord!

Programma items 2015. Welkom aan boord! Programma items 2015 Welkom aan boord! Welkom aan boord Vanaf zaterdag 17 januari 2015 is het weer tijd voor VaarTV, 13 weken lang elke zaterdag om 17.00 bij RTL4. Het breed toegankelijk programma over

Nadere informatie

15 YEARS DEF AMERICANS (JOHNNYY CASH COVVERBAND) THE WIIENERS /// PRO WRESTLING SHOWDOWN KIDS CORNER //// AMERICAN LIFESTYLE

15 YEARS   DEF AMERICANS (JOHNNYY CASH COVVERBAND) THE WIIENERS /// PRO WRESTLING SHOWDOWN KIDS CORNER //// AMERICAN LIFESTYLE 7 & 8 SEPTEMBER 2018 15 YEARS 9 SEPTEMBER: SEPTEMBER: BBREAKFAST, REAKFAST, HHANGOVER ANGOVER AAND ND GGOO HHOME OME CARS, PICCKUPS, BIKES /// FOOD, DRIINKS, SHOWS LIVEE MUSIC: PLORK EN DEE AANNEMERRS,

Nadere informatie

23rd & 24th JUNE 2012

23rd & 24th JUNE 2012 23 rd & 24 th JUNE 2012 Concours d elegance Paleis het loo Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10e Concours d élégance Paleis Het Loo. Wij zijn zeer trots u middels deze sfeerimpressie

Nadere informatie

Raedthuys beschikt over het Milieukeur groene elektriciteit, zie www.milieukeur.nl

Raedthuys beschikt over het Milieukeur groene elektriciteit, zie www.milieukeur.nl Raedthuys gelooft in duurzame energie van Nederlandse bodem. De energie die zijn oorsprong kent in het ontstaan van ons land. Van de innovatieve, ondernemende Hollander die windenergie gebruikte om polders

Nadere informatie

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM FEATURE: WATER IN AMSTERDAM Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Water in Amsterdam Amsterdam en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de middeleeuwen was Amsterdam een grachtenstad, met als

Nadere informatie

VERDUURZAMEN HISTORISCHE BOUW? (2) Een doorbraak in het verduurzamen van monumenten

VERDUURZAMEN HISTORISCHE BOUW? (2) Een doorbraak in het verduurzamen van monumenten Erfgoeddag 2015 ONZE UITDAGING VERDUURZAMEN HISTORISCHE BOUW? (2) Een doorbraak in het verduurzamen van monumenten - Bewustwording DOELEN: - Energiekosten 1. Een voorbeeld geven dát, maar ook hoe het

Nadere informatie

The Summer Village 2013

The Summer Village 2013 The Summer Village 2013 Versie: 2 juli 2013 Inleiding Op het Berlageveld (voormalige bouwkundeterrein) verrijst de Green Village als levend en levendig duurzaam ondernemend dorp waar wetenschap en bedrijfsleven

Nadere informatie

BootjeDelen.nl. Nieuwsbrief Nummer 2 Februari 2005

BootjeDelen.nl. Nieuwsbrief Nummer 2 Februari 2005 Nieuwsbrief Nummer 2 De tweede nieuwsbrief van In november vorig jaar verscheen onze eerste nieuwsbrief. Tussen toen en nu zijn de ontwikkelingen niet stil blijven staan. De boten worden gebouwd en een

Nadere informatie

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers De kracht van de Batavierenrace De grootste estafetteloop ter wereld 185 km, 25 etappes, 7.800 deelnemers, 600

Nadere informatie

Goed Plan? Architect!

Goed Plan? Architect! architectenbureau BNA Aerlant Cloïn www.cloin-arch.nl L:\ACQ\nieuwsbrieven\110826-nieuwsbrief.odt Nieuwsbrief september 2011 Goed Plan? Architect! Onder deze titel is de landelijke architecten-organisatie

Nadere informatie

Bijeenkomst Erasmus+ Sport

Bijeenkomst Erasmus+ Sport Bijeenkomst Erasmus+ Sport NOC*NSF, Kees Sijbesma, Utrecht, 15 november 2018 Working together: Finish 1e European Sports for All Games: de sluiting in Heerenveen via een geweldige, impactvolle, gezellige

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer Pakhuis Ten Hove Werken op de mooiste plek van Deventer Werken in één van de leukste wijken van Deventer. In een buurt waar gewoond én gewerkt wordt. Op een inspirerende plek waar u elke dag opnieuw met

Nadere informatie

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Hét carrière-evenement voor de financiële branche Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Carrière-evenement voor de financiële branche Marcommunity organiseert op zaterdag 21 mei 2011 de eerste

Nadere informatie

PERSBERICHT 27 oktober

PERSBERICHT 27 oktober PERSBERICHT 27 oktober Veel belangstelling voor tweede Dutch Agri Food Week: Maak kennis met je voedsel DERTIGDUIZEND BEZOEKERS BIJ DUTCH AGRI FOOD WEEK IN 2016. Kinder-kookwedstrijden, een kijkje achter

Nadere informatie

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013 ontmoeten inspireren co-creëren Dagelijks contact met voorschrijvers en opdrachtgevers Materia brengt u in contact

Nadere informatie

MONUMENTAAL ONDERHOUD

MONUMENTAAL ONDERHOUD MONUMENTAAL ONDERHOUD Monumenten: zorg er goed voor Monumenten hebben vaak in meerdere opzichten een belangrijke betekenis. Als specialist in monumentaal onderhoud helpt Burgers van der Wal deze waarde

Nadere informatie

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar?

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Prinsengracht 681-693 Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Berlage Lyceum Waag, Nieuwmarkt De gemeente Amsterdam zet zich in voor behoud en herbestemming van monumenten in de stad.

Nadere informatie

Brand & Brandweer Vakdag

Brand & Brandweer Vakdag De Brand & Brandweer Vakdag Op zaterdag 10 juni organiseren Sdu en Brand & Brandweer de eerste editie van de Brand & Brandweer Vakdag. Tijdens deze dag vieren wij onder andere het 40-jarig bestaan van

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 INHOUDSOPGAVE GRACELAND FESTIVAL Missie Visie Kernwaarden Doelen 2017 ORGANISATIE STAKEHOLDERS DOELGROEPEN INKOMSTEN WWW.GRACELANDFESTIVAL.NL 2 GRACELAND

Nadere informatie

PRIJSVRAAG ZON OP DE ZWIJGER

PRIJSVRAAG ZON OP DE ZWIJGER PRIJSVRAAG ZON OP DE ZWIJGER 19 september 2014, Amsterdam Beste lezer, Stichting De Groene Grachten, Stadsherstel en de gemeente Amsterdam hebben samen het initiatief genomen om een prijsvraag uit te schrijven:

Nadere informatie

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum Berichten Column Victor Moussault Het Mauritshuis bouwt aan de toekomst De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Sponsor van de Kasteeltuinconcerten. 1. Exclusive Sponsor. 2. Hoofdsponsor. 3. Stersponsor. 4. Sponsor

Inhoudsopgave. Inleiding. Sponsor van de Kasteeltuinconcerten. 1. Exclusive Sponsor. 2. Hoofdsponsor. 3. Stersponsor. 4. Sponsor 1 Inhoudsopgave Inleiding Sponsor van de Kasteeltuinconcerten 1. Exclusive Sponsor 2. Hoofdsponsor 3. Stersponsor 4. Sponsor 5. Additionele avond sponsoring 6. Donaties Contactgegevens 2 Inleiding Na twaalf

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden Koningsdag 2016 Binnenstad Groningen

Sponsormogelijkheden Koningsdag 2016 Binnenstad Groningen Sponsormogelijkheden Koningsdag 2016 Binnenstad Groningen Geachte dames en heren, Koningsdag in het centrum van Groningen: een groot feest voor iedereen. Jaarlijks trekt de binnenstad van Groningen 200.000

Nadere informatie

Wie zijn wij? Beste Relatie. Promotiemiddelen

Wie zijn wij? Beste Relatie. Promotiemiddelen Prospectus OWL 2015 Beste Relatie In deze prospectus vindt u verschillende mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht van de nieuwe lichting internationale studenten die in augustus in Leiden beginnen.

Nadere informatie

Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden

Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden 11stedenzwemtocht Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden Balk, 18 augustus - Na bijna 15 uur zwemmen is Maarten op weg naar Stavoren. Vandaag is hij onder andere door Sneek, IJlst,

Nadere informatie

Stichting Aquarius - voor schoon water KING OF THE RIVERS Sponsorbrochure.

Stichting Aquarius - voor schoon water KING OF THE RIVERS Sponsorbrochure. Stichting Aquarius - voor schoon water KING OF THE RIVERS 2012 Sponsorbrochure Keyfigures Toeschouwers, deelnermers, publicaties, etc 2008 2009 Amsterdam, 5k Rotterdam - 45 publicaties - 2.5 miljoen lezers

Nadere informatie

Enorme hallen moeten natuurlijk ook verwarmd of gekoeld worden. Een dergelijke machine zou je wellicht in een boot verwachten

Enorme hallen moeten natuurlijk ook verwarmd of gekoeld worden. Een dergelijke machine zou je wellicht in een boot verwachten Dank dat ik op de eindejaarsbijeenkomst van het Orange Sports Forum mag spreken. Een unieke bijeenkomst waar de sportwereld en het bedrijfsleven samenkomt. Vorige week maandag is bij het IOC-congres in

Nadere informatie

Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld

Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld Duurzaamheidsmonitor 2017 De duurzaamheidsmonitor is vernieuwd. De hoeveelheid data is flink gecondenseerd en meer beeldend vormgegeven ten behoeve van de leesbaarheid.

Nadere informatie

Maar blijkbaar had niemand gedacht dat ik ooit zou vertrekken want de reacties op die aankondiging waren verrast, ontroerend en hartverwarmend.

Maar blijkbaar had niemand gedacht dat ik ooit zou vertrekken want de reacties op die aankondiging waren verrast, ontroerend en hartverwarmend. 2010 12 13 afscheid Westergasfabriek VERTREK Alles is tijdelijk. Zo ben ik hier begonnen, tijdelijk. Dat in dit geval tijdelijkheid 18 jaar duurt, had ik niet voorzien. Maar afgezet tegen de leeftijd van

Nadere informatie

WEBQUEST. Het ontstaan van de film. Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af.

WEBQUEST. Het ontstaan van de film. Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af. WEBQUEST Het ontstaan van de film Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af. Als je in het menu beneden met je muisaanwijzer over een woord gaat, verandert het in een handje.

Nadere informatie

2-3. september Sponsorbrochure. Zaterdag 2 september 15:00-00:00 uur. Zondag 3 september 14:00-21:00 uur. Marktplein Emmen

2-3. september Sponsorbrochure. Zaterdag 2 september 15:00-00:00 uur. Zondag 3 september 14:00-21:00 uur. Marktplein Emmen 2-3 september 2017 Zaterdag 2 september 15:00-00:00 uur Zondag 3 september 14:00-21:00 uur Marktplein Emmen Sponsorbrochure Anouk de Raaf Leonie Pluyter Marchien Naber GEACHTE FIJNPROEVER, Het eerste weekend

Nadere informatie

5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ

5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ 5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ Achtergrond De Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier (VOS) hebben het plan op gevat om op 5 juli een jazz-evenement te organiseren

Nadere informatie

Geen uitstoot meer. Wubbo Ockels gaat elektrisch. Werknemers opgelet! 1500 euro om jezelf te ontwikkelen

Geen uitstoot meer. Wubbo Ockels gaat elektrisch. Werknemers opgelet! 1500 euro om jezelf te ontwikkelen Alles wat je moet weten over metaalbewerking najaar 2007 www.metaaljournaal.nl WIN DEZE BEACHCRUISER Geen uitstoot meer Wubbo Ockels gaat elektrisch Werknemers opgelet! 1500 euro om jezelf te ontwikkelen

Nadere informatie

LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES

LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT WE ARE ONE Bekijk het Leatherpride 2015 videoverslag op YouTube en herbeleef the madness! Zes jaar geleden

Nadere informatie

Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid

Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid Carin Biegnolé C O N V E R S I O N P L AT F O R M S V O O R K O P L O P E R S U Hogeschool Utrecht Hogeschool van Amsterdam

Nadere informatie