Rondreis Cuba Het beste van Cuba van ZA 28/04/2018 tot ZA 12/05/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondreis Cuba Het beste van Cuba van ZA 28/04/2018 tot ZA 12/05/2018"

Transcriptie

1 Rondreis Cuba Het beste van Cuba van ZA 28/04/2018 tot ZA 12/05/2018 (rondreis 10 dagen + 4 dagen strandvakantie in Varadero) OOK NIET-LEDEN! Cuba staat bij vele reizigers momenteel bovenaan de bucketlist. Je moet nu gaan, want het verandert snel!, hoor je meer dan eens. De vele oldtimers, de kleurrijke straatjes, koffie met een scheutje Havana Club, het ritme van de rumba en de salsa, de geur van een handgerolde sigaar: het hoort allemaal bij Cuba. Cuba is een prachtig land met heel lieve mensen. en die kleurrijke straatjes en oldtimers, die zullen we zeker zien en ook heel veel mooie steden en landschappen en culturele hoogtepunten! Reizen door Cuba is een unieke ervaring die je echt niet mag missen en wedden dat je na deze reis een beetje verliefd geworden bent op Cuba? Met Oever ontdekken we het grootste eiland van de Caraïben: van de bergen van Viñales tot de suikerrietvelden van San Luis. Van de witte droomstranden van Varadero, via het swingende Santiago de Cuba, tot de koloniale grandeur van Havana. Havanna is het historische en culturele hart van Cuba. Een stad vol Caribische charme en koloniale grandeur waar de tijd is blijven stilstaan. Overdag kuieren we door het gedeeltelijk gerestaureerde stadscentrum. s Avonds wandelen we langs de wereldberoemde zeeboulevard, de Malecon, en genieten we van livemuziek in één van de vele cafés of restaurants. Voor een echt Cubaans spektakel ga je naar Tropicana show, Casa de la Musica, Copa Room of een optreden van de Buena Vista Social Club. De hoogtepunten tijdens onze rondreis: Het historische Havana, met haar forten, statige herenhuizen en sfeervolle pleintjes. Met ruim twee miljoen inwoners is Havana de grootste stad van Cuba. In de zinnenprikkelende hoofdstad, UNESCO Werelderfgoed sinds 1982, lijkt de tijd in de jaren vijftig van de vorige eeuw te zijn stilgevallen. Het communistische regime van Fidel Castro heeft Havana decennialang gespaard van de uitwassen van het kapitalisme. Je ziet er dus haast geen imposante moderne bouwprojecten, hamburgerrestaurants en grote ketens.

2 De tabak voor de beroemde Cubaanse sigaren wordt geteeld in de Viñales-vallei. Deze wondermooie vallei in het Parque Nacional strekt zich uit over een oppervlakte van 132 vierkante kilometer en wordt overheerst door enkele vreemd gevormde bergen, de olifantsruggen. In de vallei is de tabaksteelt de belangrijkste activiteit. Je vindt er ook tal van grotten die een bezoekje waard zijn. Een leerrijke ervaring! Trinidad: net zoals de hoofdstad Havana kan Trinidad trots zijn op zijn verbluffende architecturale pareltjes uit het begin van de Spaanse koloniale periode. Het was Diego Velasquez die de stad in 1514 stichtte. Hij zag deze plek als ideale uitvalsbasis om de rest van de Nieuwe Wereld te ontdekken. Vandaag is Trinidad een kleine maar knusse stad vol bezienswaardigheden. In Santa Clara, stad van de revolutie, staat alles in het teken van Che Guevara. Je vindt er het mausoleum van Che Guevara waar de resten liggen van Che Guevara en zestien van zijn collegastrijders die in 1967 tijdens de Bolivia campagne zijn gedood. Een bezoek aan de oude koloniale hoofdstad Santiago de Cuba. De tweede grootste stad op het eiland is er eentje om in te kaderen. Vooral in het historische centrum met zijn prachtige pastelkleurige gebouwen kun je je ogen onophoudelijk de kost geven. Bovendien vind je er tal van verschillende bouwstijlen terug, gaande van Art Deco tot Koloniaal. Een bijzondere stad! En om uit te rusten de laatste dagen: genieten aan de stranden van Varadero! Programma: Het beste van Cuba Aantal dagen & nachten: 11 dagen/10 nachten + 4 dagen strandvakantie Route: Havana Viñales Havana Guamá Cienfuegos Trinidad Sancti Spiritus Camaguey Bayamo Santiago de Cuba Holguin Santa Clara Varadero. Gids: Viajes Cubanacan in het Engels Voorziene begeleiding: Ontvangst van de reizigers op de luchthaven door de gids van Viajes Cubanacan. Hij/zij zal op een zeer zichtbare plek voor de reizigers staan en zich kenbaar maken met het logo van Viajes Cubanacan. Verstrekken van informatie door de gids van Viajes Cubanacan bij de start van het programma, met inbegrip van de organisatorische details van de reis, de aanbevelingen met betrekking tot de reis en de details van de voorgestelde optionele activiteiten. Constante aanwezigheid op elke plaats die wordt bezocht en het voorzien van lokale informatie en de beschikbare tijd om volop te genieten van de aanbevolen optionele activiteiten. Nazicht van de voertuigen en de staat van de kamers in elk hotel, voordat de reizigers komen.

3 Programma: ZA 28 april Aankomst in Havana Airport, meet & greet met gids en transfer in oldtimer auto naar Havana, check in Casa Malecón Colonial. ZO 29 april Stadsbezoek aan Habana Vieja met de 4 pleinen Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza San Francisco de Asís, Plaza de la Catedral, bezoek aan het Palacio de los Capitanes Generales, de voormalige woning van de Spaanse gouverneur en later ook van president Batista wiens regering werd omvergeworpen door Fidel Castro en zijn guerrillero s. Nu is hier het Museo de la Ciudad gevestigd. Daarna gaan we naar la Bodeguita del Medio, Hemingway s overbekende stamkroeg (Hemingway woonde 20 jaar in Havana!) voor een mojito die dankzij hem ook bekend geraakte. Vervolgens staan de Basilica San Francisco de Asís en la Catedral de Havana op het programma. We lunchen in het zeer goed aangeschreven restaurant la Imprenta en na de lunch bezoeken we het Castillo del Morro dat tot het oude verdedigingswerk van Havana behoort. Het fort ligt aan de overkant van de Bahía de la Habana, de kleine baai in het hart van Havana. Dit imposante fort is een van de kenmerkende gebouwen langs de kustlijn. We eindigen deze goedgevulde dag met een bezoekje aan de Fundación Havana Club. Vrije avond. Misschien kunnen we samen naar een spektakel? Overnachting in Casa Malecón Colonial. MA 30 april Na het ontbijt vertrekken we naar Viñales voor een bezoek aan de grotten Cueva del Indio wat De grot van de Indiaan betekent. Deze werd pas in 1920 ontdekt. Hier zijn diverse overblijfselen van de eerste bewoners gevonden. Bij dit bezoek aan de grotten is een boottochtje inbegrepen. Vervolgens gaan we naar de Mirador de los Jazmines.

4 We lunchen in de Finca Agroecologica El Paraiso, een zeer goed aangeschreven agro-eco restaurant. Dan is het weer tijd om terug naar Havana te keren. Onderweg bezoeken we nog de Orquideaio (Orchideeëntuin) van Soroa. In deze met 3,5 hectare op een na grootste orchideeëntuin ter wereld groeien meer dan 700 verschillende soorten orchideeën waarvan er 250 soorten van Cubaanse oorsprong zijn. Aankomst in Havana. Avond vrij. Ook voor deze avond kunnen we samen iets afspreken! Overnachting in Casa Malecón Colonial. DI 01 mei Na het ontbijt vertrekken we naar Cienfuegos voor een bezoek aan het magnifieke Teatro Terry. Het bouwwerk stamt uit het einde van de negentiende eeuw. Het grootschalige project werd gefinancierd door de gelijknamige Tomás Terry, een gefortuneerde man die gepassioneerd was door het theatergebeuren. Het theater biedt aan ruim duizend personen plaats en is daarmee een van de grootste van Cuba. In dit schitterende gebouw traden heel wat beroemde personen op: Enrico Caruso, Sarah Bernhardt, Ana Pavlova Hierna gaan we naar het paleis Palacio del Valle dat oorspronkelijk stamt uit de negentiende eeuw. Het bouwwerk wordt gekenmerkt door Moorse invloeden waarbij het Alhambra in Granada model stond. Het palacio kwam nadien in de handen van een Spaanse familie die het gebouw vergrootte en veranderde. Vandaar dat het bouwwerk een mix van stijlen vertoont. Ook het interieur is een mengeling van uiteenlopende stijlen: gotisch, neoklassiek, barok, neogotisch... Aansluitend bezoeken we nog el Parque José Marti, het grote stadsplein van Cienfuegos. Het is versierd met leeuwenbeelden en een triomfboog. Het meest opmerkelijke aan dit uitgestrekte plein is het standbeeld van de nationale held José Marti. Rondom het plein staan heel wat interessante gebouwen zoals de Catedral de la Immaculada Concepción, el Teatro Tomás Terry en la Casa de la Cultura. De lunch nemen we in een lokaal restaurant.

5 Na de lunch vertrekken we naar Trinidad, een prachtige koloniale stad. We checken in onze Costa Sur Bungalow en de rest van de dag is vrij. Cultuurliefhebbers zullen deze stad met inwoners ten zeerste appreciëren. Zo heeft de Spaanse kolonisatieperiode hier duidelijk zijn sporen nagelaten. De stad prijkt dan ook meer dan terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Overnachting in Costa Sur Bungalow. WO 02 mei Na het ontbijt maken we een wandeling in de stad. We komen langs de Plaza Mayor, het centrale plein van het mooiste deel van de Casco Histórico dat omgeven is door prachtige koloniale gebouwen, kerken en musea. De bekendste gebouwen zijn de gele klokkentoren van San Francisco de Asís en de Iglesia Parroquial de la Santísima. We zien ook el Museo Romántico dat ondergebracht is in een schitterend huis, het Palacio Brunet dat dateert uit de achttiende eeuw. De tentoongestelde objecten geven een goed beeld weer van hoe de rijkere klasse in het Cuba van de achttiende eeuw leefde. Je kan hier in de verschillende kamers de originele meubels, kunstwerken, gebruiksobjecten, het salon... bezichtigen. Van op de bovenverdieping heb je bovendien een prachtig uitzicht over de 'koloniale stad'. We wandelen verder door de pittoreske steegjes en genieten van een speciaal drankje, una canchánchara in bar Canchánchara. La canchánchara is een Cubaanse cocktail minder bekend dan de mojito-, maar verdient zeker even onze aandacht. Het bestaat uit aguardiente de caña (rietsuikerlikeur), honing en limoen.

6 Vervolgens rijden we verder naar El Cubano Natural Park. Daar lunchen we in een lokaal restaurant. Na de lunch keren we terug naar onze bungalows in Trinidad. Vrije avond. - Overnachting in Costa Sur Bungalow. DO 03 mei Na het ontbijt vertrekken we naar de vruchtbare vlakte van de Valle de los Ingenios (suikerrietvallei) die zich uitstrekt tussen Trinidad en Sancti Spíritus, met op de achtergrond de groene heuvels van de Sierra del Escambray. De naam van deze regio verwijst naar de suikerfabrieken die hier in de 19e eeuw werden gebouwd. Tegenwoordig vormen de suikerrietvelden een zee van groen, slechts onderbroken door koningspalmen. Er liggen ruïnes die herinneren aan de tijd dat de suikerindustrie op zijn hoogtepunt was. Deze gebouwen geven ook een idee van de sociale verhoudingen op de suikerplantages. Het bekendste is de toren van de Manaca Iznage-plantage, waar vroeger de slaven in de gaten werden gehouden. Eeuwenlang was suikerriet immers een van de pijlers geweest van de Cubaanse economie. Het hele gebied heeft een oppervlakte van 270 km2 en telt meer dan 70 oude ingenios. Sinds 1988 heeft de UNESCO de Valle de los Ingenios, samen met Trinidad, op de Werelderfgoedlijst geplaatst. We genieten samen van het uitzicht op de Mirador de La Loma del Puerto, een van de beste uitkijkpunten op de Valle de los Ingenios. Het is een van de weinige plekken die slechts met de auto te bereiken is. Vanaf hier ben je op 192 m boven de zeespiegel en heb je een prachtig uitzicht over het hele dal. Vervolgens rijden we verder en brengen we een kort bezoek aan de stad Sancti Spíritus die midden in een vruchtbaar landgebied ligt. Het werd in 1541 door Diego Velázquez aan de oever van de Tuinucú-rivier gesticht, maar verhuisde acht jaar later naar zijn huidige locatie aan de Yayabo-rivier. In 1586 staken Britse piraten de stad in brand en ging het toenmalige stadsarchief verloren. Sancti Spíritus werd als politiek, economisch en militair centrum van het gebied in de 17de en 18de eeuw verfraaid met mooie herenhuizen. Tegenwoordig trekt het koloniale centrum weinig bezoekers, ook al heeft het de status van nationaal monument. De koloniale huizen zijn kleurrijk met smeedijzeren balkons. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Camagüey, een van de eerste zeven dorpen die de Spanjaarden stichtten in Cuba. De stad Camagüey is gelegen midden in een groot veeteeltgebied en suikerindustrie. Camagüey heeft een bloeiend cultureel leven en een groot historische centrum in koloniale stijl. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Doordat Camagüey een labyrint is van kronkelstraatjes, doodlopende stegen, splitsingen en pleinen, kan het soms lastig zijn om in het historische centrum de weg te vinden. Het onregelmatige stedelijk patroon is zeer uitzonderlijk voor een Latijns-Amerikaanse koloniale stad. De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen op kleine loopafstand van het Parque Ignacio Agramonte. De huizen in de stad hebben overwegend twee verdiepingen zonder arcaden, met grote ramen met houten traliewerk ervoor. Daarnaast heeft ieder huis ook een binnenplaats. We passeren langs de Plaza San Juan de Dios, een heel mooi plein en langs de Plaza de los Trabajadores, voorheen bekend als Plaza de la Merced. Deze Plaza dankt haar huidige benaming door de daden van de arbeidersbeweging van Camagüey tijdens de eerste jaren van de revolutie. Check in hotel en vrije avond. Overnachting in Gran Hotel (o.v)

7 VR 04 mei Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Bayamo die in het noorden ligt van de Sierra Maestra. In 1513 stichtten de Spanjaarden Bayamo in het zuiden van Cuba. De stad is daarmee een van de oudste steden van het eiland. Cuba's vader des vaderlands én de eerste president Carlos Manuel Céspedes werd hier geboren. Bayamo speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsoorlogen met Spanje. In 1869 zetten haar inwoners de stad zelf in brand om de Spaanse overheersers tegen te houden. Die brand verwoestte veel van Bayamo's oude koloniale gebouwen. Een aantal staan echter nog recht overeind. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bayamo is het Casa Natal de Carlos Manuel Céspedes. Het huis waar Carlos Manuel Céspedes tijdens zijn jeugd woonde, is nu omgebouwd tot een museum. Carlos Manuel Céspedes vader des vaderlands, was een van de aanvoerders die vocht voor de onafhankelijkheid van Cuba tegen de Spanjaarden. Hij was een rijke grootgrondbezitter in Oost-Cuba. Op 10 oktober 1868 deed hij de Grito de Yara (De kreet van Yara), waarin hij de onafhankelijkheid van Cuba uitriep waarna de tienjarige oorlog begon. Céspedes gaf als allereerste Cubaan zijn slaven de vrijheid en vroeg hen om te vechten tegen de koloniale bezetter. In Bayamo staat dat dan ook op zijn standbeeld. Op 10 april 1869 werd hij gekozen tot President van de (kortstondige) republiek Cuba tijdens de Tienjarige Oorlog. In februari 1874 werd hij gedood door Spaanse troepen. Het standbeeld van Céspedes staat in het Parque Céspedes dat naar hem vernoemd is. Tegenover de sculptuur staat een beeld van Perucho Figueredo die het Cubaanse volkslied schreef. Parque Céspedes is het centrale plein van Bayamo en ademt historie. Je staat hier op dezelfde plek waar Céspedes de onafhankelijkheid uitriep. Na ons bezoek aan het huis van Manuel Céspedes gaan we naar de Casa de la Trova waar een Cubaans bandje heerlijke Chan-Chan speelt. Na de lunch, rijden we verder naar Santiago de Cuba. Onderweg stoppen we in de stad El Cobre die op ongeveer 20 km van Santiago de Cuba ligt. Het is een heel belangrijke bedevaartsplaats. Jaarlijks bezoeken duizenden gelovigen het Sanctuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre. In deze basiliek wordt het authentieke beeld van de Zwarte Maagd bewaard. La Virgen is dan ook, sinds 1916, de patrones van Cuba. Katholieke Cubanen vieren jaarlijks op 8 september de dag van Nuestra Señora. Aankomst in Santiago de Cuba, check in hotel en de rest van de avond is vrij. Overnachting in Hotel Casa Granda (o.v.)

8 ZA 05 mei Na het ontbijt bezoeken we Santiago de Cuba die aan de zuidkust ligt en een half miljoen inwoners telt. Santiago de Cuba moet haast de meest sfeervolle stad van Cuba zijn. Het is de meest Caribische (ligt net over Jamaica en Haïti!), de meest muzikale en meest hartstochtelijke stad van heel Cuba. Na Havana wordt het gezien als de tweede stad van Cuba. In tegenstelling tot de hoofdstad is Santiago echter minder vervallen en minder veramerikaniseerd. In 1930 vergeleek de Spaanse dichter Federico García Lorca Santiago de Cuba met een harp gemaakt van levende takken, een kaaiman, een tabaksbloem. Afgezien van de auto s en enkele moderne gebouwen is er sinds die tijd niet veel meer veranderd. Door de hitte en de heuvels worden de mensen gedwongen om in een langzaam ritme te leven. Er wordt met verve gedanst en gefeest, met name tijdens carnaval. De stad ging de recente geschiedenis in op 26 juli 1953 met de aanval van een groep revolutionairen onder leiding van Fidel Castro op de Moncada kazerne buiten de stad. De aanval die mislukte, legde de basis voor de Cubaanse Revolutie waaraan in december 1958 in Santa Clara een einde kwam. De bewoners van Santiago de Cuba zijn er trots op dat hun stad gezien wordt als de wieg van de Revolutie. Santiago kent enkele bijzondere bezienswaardigheden. Het centrum van Santiago de Cuba bestaat uit een doolhof van straten rond het Parque Céspedes. Het voormalige Plaza de Armas is het hart van Santiago de Cuba, zowel geografisch als spiritueel. Het plein is omgedoopt tot Parque Céspedes, naar de stichter van de natie. Zijn standbeeld staat in het midden van het plein. Hier ontmoeten mensen elkaar, maken ze een praatje en wordt er feest gevierd. Elk moment van de dag zijn de bankjes bezet door mensen. Jong en oud, bewoners en bezoekers. Niemand is hier lang alleen. Je ontkomt niet aan een gesprek of amusement want het plein dient ook als openluchttheater waar muziek (live, opgenomen of geïmproviseerd) de hoofdrol speelt. In 1943 werd het plein gerestaureerd en bestaat het uit vier delen, elk met fonteinen en groen, van elkaar gescheiden door lanen. We passeren langs de Casa de Diego Velázquez. De in gebouwde residentie van de Spaanse conquistador en eerste gouverneur Diego Velázquez is volgens sommigen het oudste koloniaal gebouw van heel Cuba. Het werd in 1965 gerestaureerd en nu is het Museo de Ambiente Histórico Cubano erin gevestigd. Men vindt er een grote verzameling meubelen uit de koloniale tijd. Aan de buitenzijde op de verdieping bevindt zich, zeer ongewoon, een balkon met een balustrade in Moorse stijl. Vervolgens gaan we naar de Plaza de la Revolución in het noordoostelijke deel van Santiago de Cuba, een groot plein op de kruising van drie grote avenues. Het plein wordt gedomineerd door een monument van generaal Maceo te paard. Het beeld wordt omgeven door 23 gestileerde machetes. De Plaza de la Revolución markeert het begin van de moderne woonwijken. Hier vertoont de architectuur nog duidelijk sovjetinvloeden. Van hieruit gaan we verder naar het Cuartel Moncada. De geel witte kazerne is op 26 juli 1953 door Fidel Castro en zijn volgelingen aangevallen, net als het Paleis van Justitie. De kogelgaten van deze aanval zijn nog steeds te zien in de kazerne die nu het Museo 26 de Julio herbergt.

9 We lunchen in een lokaal restaurant en vervolgens rijden we door naar El Castillo del Morro (en museum Piet Heijn). Enkele kilometers ten zuid-westen van het stadcentrum staat een imposant kasteel bij de Baai van Santiago. Het Castillo del Morro combineert Middeleeuwse elementen met een modern gevoel voor ruimte, terwijl het voldoet aan de klassieke renaissancistische principes van geometrische vormen en symmetrie. De vestiging werd in 1637 door ingenieur Giovanni Battista Antonelli ontworpen in opdracht van gouverneur Pedro de la Roca. Hij wilde de stad verdedigen tegen aanvallen van piraten. De bouw van de citadel duurde van 1638 tot 1700 en bood plaats aan ruim 600 soldaten. In 1775 werd het Castillo een gevangenis. In 1898, bij de Amerikaanse aanval op Santiago de Cuba gedurende de Spaans-Amerikaanse Oorlog, werd het gehele fort weer gebruikt als verdedigingswerk. Het ingewikkelde complex van forten, magazijnen, bastions en batterijen veranderde vanaf het einde van de 19de eeuw niet meer toen het buiten gebruik raakte. In de jaren 1960 werd er een begin gemaakt met de restauratie. In 1997 werd het Castillo del Morro door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. We brengen ook een bezoekje aan een galerie met piraten. Aardig om te zien dat Piet Hein die in Nederland als een zeeheld wordt onthaald, hier een prominente plaats inneemt bij de piraten. Na deze mooie dag keren we terug naar ons hotel. De rest van de avond is vrij. Overnachting in Hotel Casa Granda (o.v.) ZO 06 mei Na het ontbijt vertrekken we naar Holguín. San Isidoro de Holguín, of kortweg Holguín, wordt er met het jaar leuker op en wordt daardoor ook steeds populairder bij toeristen. Je voelt er de drukte van een grote stad maar het compacte centrum met veel pleinen, kerken en andere bezienswaardigheden maken er een leuke stad van. We bezoeken de Chorro de Maita. Dit is een museum gebouwd omheen de opgravingen van Indianen en daarnaast is een dorp nagebouwd dat laat zien hoe de Indianen toen leefden en woonden. Lunch in een lokaal restaurant en vervolgens rijden we door naar Gibara voor een overnachting. Avond vrij. Overnachting in Hotel Arsenita. MA 07 mei Na het ontbijt vertrekken we naar Santa Clara. Onderweg lunchen we in een lokaal restaurant. Bij aankomst in Santa Clara brengen we een bezoek aan het fraaie plein Parque Leoncio Vidal. Het plein heeft zijn oorspronkelijke sfeer van 1925 weten te behouden met bloemenperken, smeedijzeren bankjes en ouderwetse lantaarns.

10 En dan is het tijd voor Ché Guevara. Ché Guevara schreef geschiedenis in Santa Clara. Tijdens onze rondreis bezoeken we de plek van een van zijn grootste overwinningen, zijn mausoleum en een museum over zijn leven. De strijd die Ché Guevara en Fidel Castro uitvochten met Cuba's voormalige leider Fulgencio Batista zette de stad Santa Clara op de kaart. Een van de grootste overwinningen van Guevara op de voormalige regering van Cuba vond in het hart van de stad plaats. Verschillende monumenten en bezienswaardigheden in Santa Clara herinneren je aan de Cubaanse revolutie. Ché Guevara is één van de bekendste personen uit de Cubaanse geschiedenis. De Argentijnse revolutionair sloot zich aan bij de guerrillabeweging van de broers Castro. Nadat Fidel Castro de macht overnam in Cuba, kreeg Guevara een plaats in zijn kabinet. In 1965 verlaat Guevara Cuba om de Cubaanse revolutie verder te verspreiden. Zijn gedroomde wereldwijde revolutie blijft echter uit en enkele jaren later wordt hij gevangen gezet en gedood door de regering van Bolivia. In Santa Clara behaalden Guevara en zijn guerrilla s een belangrijke overwinning op de toenmalige Cubaanse regering. Ze lieten een trein met daarin 350 overheidstroepen ontsporen. Op de plaats waar in 1958 de trein ontspoorde, vind je vandaag het Monumento a la Toma del Tren Blindado: een museum en monument ter nagedachtenis aan Guevara. Aan de andere kant van de stad ligt Guevara opgebaard in een mausoleum. In het Conjunto Escultórico Comandante Ernesto Ché Guevara liggen de lichamen van Guevara en zeventien andere guerrillastrijders. Een groot bronzen standbeeld van Guevara bewaakt het complex dat naast het mausoleum ook een museum huisvest. Vervolgens rijden we door naar Remedios voor een overnachting. Remedios is een pittoresk, koloniaal dorp waar je op je gemak het centrale plein kan bezoeken en tussen de koloniale gebouwen en smalle straatjes slenteren. En vooral genieten van de stille charme die dit dorp heeft weten te bewaren. Overnachting in Hotel Camino del Principe DI 08 mei Na het ontbijt vertrekken we naar Varadero, aankomst en check in Hotel Sol Palmeras. WO 09 -> DO 10 mei Verblijf in Varadero, een heel mooie badplaats die zeer geliefd is bij de toeristen. Even genieten van de zon en energie bijtanken! VR 11 mei Transfer naar de luchthaven van Havana en terugvlucht naar België.

11 Overzicht accommodaties : ZA 28/04 - MA 30/04 Casa Malecon Colonial Havanna Kamer en ontbijt DI 01/05 WO 02/05 Costa Sur Bungalow Trinidad All inclusive DO 03/05 Gran Hotel (o.v) Camagüey Half pension VR 04/05 ZA 05/05 Hotel Casa Granda (o.v.) Santiago Half pension ZO 06/05 Hotel Arsenita Gibara Half pension MA 07/05 Hotel Camino del Principe Remedios Half pension DI 08/05 DO 10/05 Hotel Sol Palmeras Varadero All inclusive Praktische info: Vluchturen (met AIR EUROPA) 28/04/2018 BRUSSEL MADRID UX u55-13u20 28/04/2018 MADRID HAVANNA UX u40-19u10 11/05/2018 HAVANNA MADRID UX052 21u10-12u00 12/05/2018 MADRID BRUSSEL UX u15-17u35 Doelgroep: op deze rondreis staat geen leeftijd. Je moet er wel van uitgaan dat deze rondreis een groepsreis is waarbij de groepssfeer primeert op je persoonlijke voorkeuren. Klimaat: de temperatuur is gemiddeld 26. De beste reistijd voor Cuba is van eind november tot eind mei! Vereiste documenten: internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Verplichte toeristenkaart (inbegrepen in de prijs. Deze krijg je samen met de reisdocumenten). Plaatselijke tijd: Belgische zomertijd 6 uur. Elektriciteit: niet alle hotels hebben 220 volt! Neem zeker een reisstekker mee waarin ook eentje met 2 platte pinnen! Munteenheid en betaalfaciliteiten: Cuba kent twee munteenheden: de peso convertible (CUC) en de peso Cubano (CUP). De peso convertible (CUC) is een munteenheid voor binnenlands gebruik, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, met een paritaire wisselkoers van 1 : 1. Op dit moment (17/01/2018) is CUC 1 = 0,82. De converteerbare peso is het betaalmiddel voor de meeste goederen en de diensten die interessant zijn voor de toeristen.

12 De tweede officiële muntsoort op Cuba is de peso Cubano (CUP). De koers van de CUP zullen we voor het vertrek checken. Ook deze munt is enkel voor binnenlands gebruik. Het is aanbevolen om altijd een aantal CUP (naast de onvermijdelijke CUC) bij te hebben voor bvb een straatsnack, een aankoop op de boerenmarkt, een stadsbusticket, in sommige eenvoudige restaurants en cafetaria s,.. Zowel de converteerbare peso als de Cubaanse peso worden aangeduid met het internationaal symbool voor de dollar ($). Om het verschil tussen de 2 munteenheden duidelijker te maken, wordt de converteerbare peso ook vaak dólar, divisa, chavito of fula genoemd. De Cubaanse peso wordt aangeduid met moneda nacional. Beide munteenheden moet je voor de terugreis weer omwisselen in euro s want ze mogen niet worden uitgevoerd en hebben buiten Cuba geen enkele waarde! Je neemt bij voorkeur geen USD maar Euro mee die je ter plaatse wisselt in CUC. Visa en Mastercard worden aanvaard (kredietkaarten en betaalmiddelen, verbonden aan Amerikaanse banken, worden niet aanvaard). Bij betaling met kredietkaart wordt een commissie aangerekend. Reisbijstandverzekering: In mei 2010 heeft Cuba een nieuwe wet aangenomen. Alle reizigers dienen op de luchthaven in Cuba een bewijs van reisbijstandverzekering met medische kostendekking te kunnen voorleggen, uitgegeven door een door de Cubaanse overheid erkende verzekeringsmaatschappij. Weet je niet zeker of jouw reisverzekeraar erkend is in Cuba, vraag hem dan meer info! Prijs van de reis: 14 dagen slechts 2395 in tweepersoonskamer 14 dagen slechts 2695 in single kamer Inbegrepen: Vervoer voor de transferts voorzien in het programma. Deze zijn allemaal voorzien van airconditioning en voldoende plaats voor de bagage. De zitplaatsen zijn comfortabel en voorzien van audio- en radiocommunicatie. Bezoeken en middag- en avondmalen volgens het programma. Engelstalige gids Lijnvlucht met Air Europe met vertrek vanuit Brussel Verblijf in tweepersoonskamer op basis van kamer en ontbijt, half pension of All Inclusive volgens het programma. Annulatieverzekering Toeristenkaart Begeleiding door Pieter en Nicole Niet inbegrepen: Alle dranken en de niet inbegrepen maaltijden Fooien voor de gids en chauffeur Single supplement Eigen uitgaven Vervoer vanuit Groot-Antwerpen naar Brussel Zaventem en terug: 35

13 Reservatie: Voorschot van 600 voor tweepersoonskamer of 700 voor single kamer overschrijven op rekening BE van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer (of GSMnummer, adres en adres voor niet-leden) en Cuba. Het saldo dient uiterlijk op 28/03/2018 betaald te zijn. Bijkomende informatie: Oever Samenkomst en infovergadering: Zaterdag 03/02 om 20u in de Hemelhoeve Brasschaat, Gemeentepark 8. Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat Antwerpen ism Oever vzw Annulatievoorwaarden van touroperator Coconut Travel.

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden Cuba 18 daagse rondreis, augustus 2007 Aeropuerto José Martí - Havana Direct na aankomst; ongeveer 19:00 uur Hotel Park View - Havana Vieja Het hotel in Havana Vieja; om de hoek het Museo de la Revolución

Nadere informatie

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 DAG 1 : VARADERO 6 december 2016 Brussel- Varadero met Jet Air fly rechtstreeks Aankomst in Varadero. Onthaal en transfer

Nadere informatie

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero Individuele rondreis met strandverlenging U ziet veel van het land op eigen gelegenheid Verblijf in 4 à 5-sterrenhotels Individuele rondreis met huurauto

Nadere informatie

Reisplan. Dag 1. Dag 2

Reisplan. Dag 1. Dag 2 Als het je leuk lijkt om negen provincies van Cuba te ontdekken en over de hele eilandengroep te reizen, dan is dit je kans. Je zult genieten van dit avontuur waarin we je meenemen naar de mooiste plekken

Nadere informatie

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba!

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! 7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! Cuba! Het Caribische eiland van de rumba, antieke jarenvijftigauto s en de revolutionaire geest van Che Guevara en Fidel Castro! We nemen u mee op een reis om

Nadere informatie

Zaterdag 26 april 2014

Zaterdag 26 april 2014 CUBA 2014 Zaterdag 26 april 2014 10.30-14.30 KL723 Amsterdam - Havana Bij aankomst worden jullie opgewacht door de Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel. 16.30 Verwachte aankomsttijd bij hotel

Nadere informatie

CUBA : VAN WEST NAAR OOST

CUBA : VAN WEST NAAR OOST THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA CUBA : VAN WEST NAAR OOST Prijs vanaf : 4.490 pp 15 dagen / 13 nachten Standaard hotels - Dubbele kamer SAMENVATING HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO

Nadere informatie

CUBA - SALSA, CULTUUR, GENIETEN!

CUBA - SALSA, CULTUUR, GENIETEN! jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 CUBA - SALSA, CULTUUR, GENIETEN! INLEIDING Cuba spreekt enorm tot de verbeelding. Een groot land met een even grote geschiedenis en een onzekere toekomst. De

Nadere informatie

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog)

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) 1 Nostalgic Cuba afreis op 04 November 2016 Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Bezoek Cuba voor Cuba, Cuba

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je kennismaken met het (nu nog) authentieke Cuba? Dan is dit hét moment om het land

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly.

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly. couples only i n d i v i d u e l e r e i z e n & s t r a n dva k a n t i e s Couples Only is bedoeld voor mensen die liever met zijn tweeën (eventueel uitgebreid met familie en/of vrienden) georganiseerd

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels De enige volledige rondreis naar CUBA Niet de goedkoopste maar wel de meest volledige rondreis om alles te bezoeken!! 14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse

Nadere informatie

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken.

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken. CUBA Algemene informatie: Cuba, het grootste Caribische Eiland, is het eiland van rum, tabak en salsa. Het is één van de meest veelzijdige eilanden van het Caribische gebied met een rijke (recente) geschiedenis,

Nadere informatie

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Cuba Oldtimers, salsa en sigaren 16-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Hoogtepunten van deze reis Uitgebreid verblijf in Havana Subtropisch Baracoa Bezoek aan

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA CUBA DE PRIMERA Prijs vanaf : 3.250 pp 10 dagen / 8 nachten Standaard hotels - Dubbele kamer SAMENVATING HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

Districten Zuid-Oost en Limburg PROGRAMMA CUBA september 2017

Districten Zuid-Oost en Limburg PROGRAMMA CUBA september 2017 Districten Zuid-Oost en Limburg PROGRAMMA CUBA 09-18 september 2017 Zaterdag 09 sept 06.00 Vertrek met luxe touringcar van Kupers Weert. Ontbijtpakket in de bus. 08.00 Verzamelen Schiphol, aansluitend

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Colombia. The Only Risk Is Wanting To Stay! Vertrek 27 feb 2016 voor een 14-daagse rondreis in Colombia.

Colombia. The Only Risk Is Wanting To Stay! Vertrek 27 feb 2016 voor een 14-daagse rondreis in Colombia. Colombia The Only Risk Is Wanting To Stay! Vertrek 27 feb 2016 voor een 14-daagse rondreis in Colombia. Reisverloop 1. Zaterdag 27 feb 2016: Brussel Madrid Medellin 07.55-10.20 / 15.25-20.00 Vertrek vanuit

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina Kleurrijk CUBA GEMAAKT DOOR Sabrina CUBA Cuba staat bekend om de Caribische sferen, het levendige karakter, oude nostalgische auto s, salsamuziek, kleurrijke huisjes, gebergten, Fidel Castro (voormalige

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE V LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 1 PROGRAMMA DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels Airlines

Nadere informatie

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Deze 20-daagse rondreis laat je vele hoogtepunten van Cuba ontdekken! De reis voert je van het

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Santiago de Compostela 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Op pelgrimage naar Santiago Wij volgen tijdens deze reis per lokale bus een deel van de route van deze Camino Francés

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 Denk je aan Cuba, dan zie je grote Amerikaanse jaren 50 auto s, sigaren en rum. Het land verandert snel nu het de grenzen steeds meer opent. Hoog tijd

Nadere informatie

Het authentieke Cuba De ziel van Cuba

Het authentieke Cuba De ziel van Cuba MEER WETEN OVER Het authentieke Cuba De ziel van Cuba 13-daags programma in volpension Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagentschap A6030 Data: van maandag 11 april 2016 tot en

Nadere informatie

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Tijdens deze lustrumreis, terug in de tijd, bezoeken jullie het Caribische Communistische duurzame paradijs Cuba. Zo lang Fidel nog leeft kan je er vrij zeker

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

CUBA : HET WESTEN EN HAAR STRANDEN

CUBA : HET WESTEN EN HAAR STRANDEN THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA CUBA : HET WESTEN EN HAAR STRANDEN Prijs vanaf : 1.295 pp 14 dagen / 13 nachten Standaard hotels - Dubbele kamer SAMENVATING LA HAVANE - MARIA LA GORDA - PIÑAR DEL RIO

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden Fietsreis Cuba Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler dansen in Havana eerste lunch in Havana Fotomodel voor een peso Doorkijkje Havana eerste fiets etappe naar Soroa Alfredo onze gids geeft uitleg

Nadere informatie

Excursievoorstellen. First Impressions of Havana (fietsexcursie), vrijdag 21 november (dagexcursie)

Excursievoorstellen. First Impressions of Havana (fietsexcursie), vrijdag 21 november (dagexcursie) Excursievoorstellen First Impressions of Havana (fietsexcursie), vrijdag 21 november (dagexcursie) Onder leiding van de charismatische Yeyo, de leider van de Gran Caribe fietsclub, maakt u vandaag kennis

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA DE SCHATTEN VAN CUBA Prijs vanaf : 1.620 pp 13 dagen / 12 nachten Standaard hotels - Dubbele kamer SAMENVATING HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO Programma Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Buenos Aires Dag 01: (A) Vervoer in privé van de luchthaven Ezeiza Ministro

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

NOORD ARGENTINIË. Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

NOORD ARGENTINIË. Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten NOORD ARGENTINIË Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Programma Buenos Aires Dag 01: Vervoer in privé van de luchthaven Ezeiza Ministro Pistarini

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA 1 DAG 1 - Vrij 1/9 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

Rondreis Mexico. Reispluspunten

Rondreis Mexico. Reispluspunten Rondreis Mexico 03/11 tot 14/11/2018 12 dagen, 11 nachten Deze rondreis in dit prachtige land brengt je van de ene parel naar de andere! Ontdek de indrukwekkende en spectaculaire Maya-vindplaatsen Chichén

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

CUBA. OZ Groepsreizen Reis naar het koloniale verleden 1 t.e.m. 16 november een slimme zet

CUBA. OZ Groepsreizen Reis naar het koloniale verleden 1 t.e.m. 16 november een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 VERRE REIZEN CUBA Reis naar het koloniale verleden 1 t.e.m. 16 november 2016 We ontdekken dit swingende eiland in de Caraïben, beroemd om de monumenten uit de koloniale tijd en de

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT 22-29 september 2019 IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT Rodrigo Díaz de Vivar, beter gekend als El Cid, is een van Spanjes grootste helden, een voorbeeld van moed, onwrikbare

Nadere informatie

CUBA November 2013 februari 2014

CUBA November 2013 februari 2014 CUBA November 2013 februari 2014 1. Zaterdag 2 november Amsterdam - Havana 2. Zondag 3 november Havana 3. Maandag 4 november Havana 4. Dinsdag 5 november Havana - Viñales 5. Woensdag 6 november Viñales

Nadere informatie

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League Valencia CF KRC Genk UEFA Champions League In een stad waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt kan het niet anders dan fijn vertoeven zijn. En toch is dat niet het enige wat het Spaanse Valencia

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

3 december - 2 de dag

3 december - 2 de dag Waarom heb ik Cuba gekozen? Cuba staat bekend als een prachtig vakantieland met mooie stranden, heel veel natuur en nog echte oude koloniale steden. Daarnaast is Cuba natuurlijk het land van Fidel Castro

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31

Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31 Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=419

Nadere informatie

15 e Maritieme Studiereis van Vereniging De Binnenvaart. 17-daagse reis Paraguay

15 e Maritieme Studiereis van Vereniging De Binnenvaart. 17-daagse reis Paraguay 15 e Maritieme Studiereis van Vereniging De Binnenvaart 17-daagse reis Paraguay Unieke reis naar één van de minst ontdekte landen ter wereld: Paraguay. Er is slechts 1 rechtstreekse vlucht vanuit Europa

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5 R o n d reis C u b a, 2 0 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5 Pinar

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE 15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE Dag 1 De Krim Vanaf Amsterdam vliegen we via Kiev naar de hoofdstad van De Krim, Simferopol. In Kiev checkt u eerst uit, neemt uw bagage van de band en gaat door de douane.

Nadere informatie

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen

Nadere informatie

Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) Brigada Europea José Martí 2008 Convocatoria

Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) Brigada Europea José Martí 2008 Convocatoria Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) Brigada Europea José Martí 2008 Convocatoria Beste vrienden en vriendinnen: Ook dit jaar heeft het Cubaans Instituut voor de Vriendschap van de Volkeren

Nadere informatie

Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten

Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten Tijdens deze lustrumreis, terug in de tijd, bezoeken jullie het Caribisch

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5 Rondre is Cu b a, 20 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana, stadsrondrit modern Havana Dag 4 Havana - Pinar del Rio Dag 5 Pinar del

Nadere informatie

Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019

Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019 Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019 Enkel Oeverleden! Wil je er even tussenuit om je batterijen op te laden? Wil je in de drukte van alledag een adempauze

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie