Juf Vanessa en juf Kelly blijven de klasjuffen. In het 5de leerjaar zal juf Annelies de lessen Frans geven. In onze school staat leren centraal.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juf Vanessa en juf Kelly blijven de klasjuffen. In het 5de leerjaar zal juf Annelies de lessen Frans geven. In onze school staat leren centraal."

Transcriptie

1

2 Graag brengen we jullie op de hoogte van de schoolorganisatie. De moederschapsbescherming van juf Leen loopt verder. Juf Melissa Waterschoot neemt de vervanging van juf Leen op zich. Melissa is een enthousiaste kracht, die we warm welkom heten in ons kleuterteam. Juf Marina blijft de kleuterjuf van de oudste kleuters (K2 en K3). In de eerste leergroep (L1 + L2) wordt juf Marina Staes de klastitularis, met aan haar zijde juf Suzy. Voor het aanvankelijk leren (lezen, schrijven en rekenen) wordt de klasgroep ontdubbeld. Juf Marina zal het rekenen geven aan de 2 klasgroepen en juf Suzy de taallessen. Als de leerlingen van L1 rekenen volgen bij juf Marina, volgen de leerlingen van L2 taalles bij juf Suzy en andersom. We kiezen voor deze organisatie om alle leerlingen zo goed mogelijk op hun eigen tempo en niveau leerstof aan te bieden. De juffen zijn experten op vlak van hun leergebied en brengen de leerstof op de klasvloer volgens onze visie op leren. Juf Vanessa en juf Kelly blijven de klasjuffen. In het 5de leerjaar zal juf Annelies de lessen Frans geven. In onze school staat leren centraal. We willen onze leerlingen de gelegenheid geven om actief, betekenisvol, zelfontdekkend, sociaal en/of zelfregulerend te leren. Dit zijn de bouwstenen die wij centraal stellen in onze lessen en ons helpen om leerlingen te wapenen voor de toekomst en extra leerwinst na te streven. Wat je zelf ontdekt, onthoud je voor de rest van je leven. Onze leerlingen worden vanaf de kleuterklas gestimuleerd om zelf te onderzoeken, ervaren, plannen, uitleggen, ondernemen,.. Dit schooljaar lanceren we onze 5 leergroepen. We gaven ze allemaal een naam van dieren die de kenmerken hebben van wat we bij onze kinderen willen stimuleren. We stellen ze trots aan u voor :

3

4 In de lagere school proberen we deze bouwstenen zo veel mogelijk in onze lessen te verweven. Dit betekent dat er niet altijd neerslag is van een gegeven les op een werkblaadje. Soms vervangt de juf een les in de werkschrift door een actieve, zelfontdekkende les. Dit maakt het voor ouders soms wat moeilijker om zicht te hebben op wat hun zoon of dochter nu net leerde in de klas. Lessen die op een andere manier behandeld werden dan in de werkschrift zullen een stempel krijgen. Zo weten de ouders dat de les wel gegeven werd en de leerstof gekend is. Om jullie als ouders te tonen wat we allemaal in de klas leren, organiseren we driemaal een expomoment dit schooljaar. Kinderen en ouders worden uitgenodigd om een kijkje te nemen in de klassen. De kinderen en juffen tonen waaraan ze de voorbije weken gewerkt hebben. Naast ouders en leerlingen, wordt iedereen die interesse heeft in onze school uitgenodigd op deze avonden. Actiepunt maand september: Ik en mijn schoolomgeving veilig naar school Verkeersactie veilige schoolomgeving gemeente Herenthout Enkele ouders van de 3 Herenthoutse scholen hebben deze zomer een actie in elkaar gebokst voor een veiligere verkeersomgeving. We zijn blij met deze samenwerking! Wil jij mee helpende hand zijn bij deze actie? Stel je kandidaat als verkeerouder! Verkeersouders Verkeersouders zijn vrijwilligers die ijveren voor de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van leerlingen. We zeggen verkeersouder, maar eigenlijk bedoelen we iedereen die zich inzet om de school en de leerkrachten wat te helpen: oma s, opa s, buren, tantes, nonkels of andere vrijwilligers. Doorheen het hele schooljaar organiseren we verkeersactiviteiten. Ben jij kandidaat om verkeerouder te zijn en wil je mee helpen bij het organiseren van verkeersactiviteiten? Stel je kandidaat in de «oproep helpende handen «verder in dit Klaverbladje!

5 Strapdag Onze school doet mee aan de jaarlijks STRAPDAG. Onze school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu en de gezondheid. De Strapdag gaat door op vrijdag 22 september. Kom op deze dag samen met je kind te voet of met de fiets naar school en ontdek de leuke aspecten ervan. Op school richten we een projectdag in met verschillende leuke verkeersactiviteiten In de namiddag nemen de kinderen van de lagere school deel aan de scholenveldloop. We zullen ons allemaal per fiets verplaatsen en hopen ook dat onze ouders dit voorbeeld zullen volgen. Milieubewuster leven willen we al op jonge leeftijd aan onze kinderen bijbrengen. «Jong geleerd, is oud gedaan», gaat hier goed op. We willen dat kinderen leren dat afval gescheiden moet worden, papiertjes niet op straat thuis horen en we zuinig moeten zijn op energie en alles wat leeft,. Zo zullen ze dit als vanzelfsprekend beschouwen en op latere leeftijd voortzetten. We starten dit schooljaar ons tweede projectjaar Klimaatschool Op 1 september hangen we allemaal onze naam in de groene boom met een duidelijke boodschap : Ik doe mee!. We gaan het engagement aan om via de uitdagingen van Fozzie te zorgen voor een betere zorg voor het klimaat op onze school.

6 Op 1 september hebben onze kinderen kunnen smullen van een heerlijke lokale picknick : soep van de groenten uit onze moestuin, eitjes van de lokale boer, brood van de warme bakker en lekkere confituur van de framboosjes uit de tuin van juf Vanessa. Een lekkere peer en appelsap vonden we bij de fruitboer. We willen graag stilstaan bij de betekenis van gezond, lokaal en seizoensgebonden producten. Wij hielden de voedselkilometers alvast klein voor deze heerlijke picknick! Ook worden onze kinderen uitgedaagd om duurzaam om te gaan met de schoolmaterialen. Fozzie daagt de kinderen van iedere kleutergroep en leergroep uit om zo weinig mogelijk materiaal kwijt of stuk te laten gaan. De klasgroep die op 15 december en 1 juni het best zorg gedragen heeft voor het materiaal in de klas, krijgt een beloning van Fozzie.

7 We willen onze ouders graag betrekken bij het schoolgebeuren. We organiseren vanaf dit schooljaar KIJKVRIJDAGEN op het einde van de maand. Die vrijdagen worden de ouders tussen 14u30 en 15u00 uitgenodigd om een kijkje te nemen in de kleuterklassen. Zo kunnen jullie ontdekken waar de kleuters aan gewerkt hebben de voorbije periode, maar blikken we ook vooruit naar wat komen gaat. Zo geven we onze ouders graag de mogelijkheid om ideetjes aan te brengen binnen onze thema s in de kleuterklas, spulletjes mee te geven naar school of om te vertellen waar jullie kind thuis door geboeid is. Ook zal er een spelotheek opgericht worden uitgebaat door onze oudste kleuters-. Jullie kunnen op zo n KIJKVRIJDAG een spelletje ontlenen voor thuis. KIJKVRIJDAGEN : 29/9/17, 27/10/17, 1/12/17, 26/1/18, 2/3/18, 23/3/18, 27/4/18, 1/6/18 Verjaren is fijn! In de klasgroep willen we deze belangrijke gebeurtenis dan ook in de kijker zetten door de verjaardag op een passende wijze te vieren. Vanaf dit schooljaar willen we de ouders ook de kans geven om mee te komen vieren in de klas. De kleuterjuf zal jullie hierover individueel aanspreken en iets afspreken. Ook zijn we op zoek naar ouders grootouders tantes nonkels buren vrienden die in de kleuterklas een handje willen toesteken. Zelf zouden we graag mensen vinden die in de klas willen komen en willen spelen met onze kleuters. Onze stokstaartjes gaan tweewekelijks helpende handen bij het uitkleden en aankleden. in de voormiddag. Juffrouw Marina is blij met Ben je kandidaat voor één van deze activiteiten? Dan kan je jezelf opgeven via de «oproep helpende handen» in dit Klaverbladje.

8 Super als je op school je inbreng kan doen. Op die manier wordt de school ook een stukje van jezelf. Op schoolniveau organiseren we een leerlingenraad voor de gehele lagere school. 2 afgevaardigden per klas bespreken een aantal keren per schooljaar het reilen en zeilen op school met juf Annelies. Samen proberen we van onze school een fijne omgeving te maken. In samenwerking met de scholen organiseert de jeugddienst 3 middagen per schooljaar een bijeenkomst van de leerlingenraad in het gemeentehuis. 4 leerlingen van de 3de graad mogen onze school hierop vertegenwoordigen. Tijdens de leerlingenraad bereiden we de vergaderingen op de gemeente voor zodat alle kinderen in onze school hier hun inbreng in kunnen doen. Verjaren is fijn! In de klasgroep willen we deze belangrijke gebeurtenis dan ook in de kijker zetten door de verjaardag op een passende wijze te vieren. Ouders die de klasgenootjes van hun jarige kind willen trakteren, mogen een attentie meebrengen voor de klasgenootjes. We vragen jullie om iets mee te geven waar de kinderen gezamenlijk in de klas van kunnen smullen. Je bent vrij in wat je meegeeft, maar als het kan vinden we het fijn dat ook bij de traktaties te veel aan suikers vermeden worden. We hebben op school vaak gasten die we liever niet zien komen : luizen zijn vervelend. Ze kunnen erg kriebelen en ouders hebben er best wel wat werk mee om hun kind terug luizenvrij te krijgen: behandelen, mutsen en kleren "ontluizen", beddengoed wassen,... Dat wil iedereen vermijden. Daarom zetten we graag in op een intensieve opvolging om luizen geen kans te geven. Elke maandag worden de kinderen op een kindvriendelijke en discrete manier gecontroleerd op neten en luizen. Als er een luizenbesmetting is in de klas van je kind zal er een luizensticker in de klasagenda van alle kinderen uit die klas gekleefd worden. Hiernaast ziet u een voorbeeld van de sticker. De sticker dient om alle ouders op de hoogte te brengen dat er luizen zijn in de klas, niet om aan te geven dat uw kind luizen heeft. Indien dit het geval zou zijn, brengen we u hiervan extra op de hoogte. Op de sticker bevindt zich een hokje dat u kunt aanvinken. Het is de bedoeling dat u het hokje pas aanvinkt als u het hoofd van uw kind gecontroleerd en,indien nodig, behandeld heeft. Stel je kandidaat in de invulstrook verder in dit Klaverbladje indien je onze juffen wil helpen bij het controleren van de luizen.

9 Bij de start van het nieuwe schooljaar gaan jullie akkoord met het schoolreglement van onze school. We bezorgen jullie ook de schoolafspraken in een oogopslag om er samen een vlotte start van te maken. We starten op dinsdag 5 september meteen met onze zwembeurten! Zwemzak niet vergeten! - We bezorgen jullie een frigofiche met de belangrijkste data van het schooljaar : vrije dagen, oudercontactavonden en activiteiten. Naar jaarlijkse traditie krijgt u de schookalender van het nieuwe schooljaar mee naar huis. Deze zullen jullie in de loop van de eerste week van het schooljaar ontvangen. Maandelijks brengen we jullie op de hoogte van nieuwe of gewijzigde activiteiten via het Klaverbladje. Ook op de website houden wij onze kalender up-to-date. Twijfelt u over het juiste moment van een bepaalde activiteit? Richt je even tot de directie! Op vrijdag 22 september in de namiddag wagen de leerlingen van de lagere school zich aan de jaarlijkse scholenveldloop. Supporters schrijven deze namiddag al best in de agenda! Omdat de scholenveldloop dit schooljaar samenvalt met de STRAPDAG, proberen we ons milievriendelijk te verplaatsen. Alle kinderen van de lagere school gaan met de fiets richting t Kapelleke. Ook ouders sporen we aan dit goede voorbeeld te volgen. De schoolfotograaf komt op woensdag 27/9/2017, hij zal prachtige foto s maken van uw kind. Er is geen verplichting tot aankoop van de foto s.

10 Onze vriendenkring werd geselecteerd vanuit de gemeente als begunstigde vereniging op de Huirtuitse Dag Van De Burger. We zullen met een delegatie vrijwilligers helpen op dit evenement. De festiviteiten vinden plaats op 23 september Met de aankoop van een inkomkaart (5 euro) voor dit evenement, sponsor je onze vriendenkring samen met nog 6 andere verenigingen in Herenthout. Wij danken jullie alvast voor jullie steun! Op zaterdag 21 oktober kan u weer komen smullen op ons mosselfeest! Het restaurant zal geopend zijn van 16u30 tot 19u30. Noteer 21 oktober alvast in jouw agenda om al dat lekkers niet te missen. U ontvangt binnenkort een uitnodiging met inschrijvingsstrook.

11 Alle juffen en de directie willen alle helpende handen gedurende deze zomermaanden heel erg hard bedanken. Ons schooldomein is opgefrist, klassen zijn geverfd, speeltoestellen zijn weer klaar voor een nieuw schooljaar spelende kinderen. Zonder de hulp van alle vrijwilligers, leden van de vriendenkring en ouders was ons dit niet gelukt. Daarom een dikke merci : fijn dat we op jullie kunnen rekenen!

12 Wil jij ons helpen met het organiseren van activiteiten? Vul onderstaand strookje in en geef het mee in de boekentas van jouw kind! Hier afknippen a.u.b. Ondergetekende... ouder/... van... klas... 0 Lid vriendenkring 0 Lees(groot)ouder lagere school 0 Helpende hand bij zwembeurten kleuters (begeleiding, aankleden kleuters, ) 0 Helpende hand bij luizencontroles 0 Verkeerouders 0 Voorleesouders kleuterschool 0 Speelouders (begeleiden van gezelschapsspelen bij de kleuters) 0 Helpende hand bij mosselfeest 21 oktober Helpende hand bij wandeling & ontbijt 26 november Helpende hand bij Sinterklaasfeest 5 december Helpende hand bij carnavalsfeest vrijdag 9 februari Helpende hand bij spaghettiavond 2 maart Helpende hand bij Paasontbijt : 30 maart Helpende hand bij Quiz : 20 april Helpende hand bij tuinfeest 9 juni 2018 Andere : Heb je zelf ideeën voor een leuke activiteit? Ken je mensen die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze school? Geef het via dit antwoordstrookje door! 0 0 0

13 Dinsdag 5 september Donderdag 7 september Maandag 11 september Woensdag 13 september Maandag 18 september Dinsdag 19 september Vrijdag 22 september Zaterdag 23 september Dinsdag 26 september Woensdag 27 september Donderdag 28 september Vrijdag 29 september Zwemmen Verkeerspark beurt 1ste (Vlinders) 13u30 Verkeerspark beurt 1 (Wasberen) 13u30 Verkeerspark beurt 1 (Toekans) 9u30 Vriendenkring Zwemmen Strapdag Scholenveldloop Dag van de burger leerlingenraad Individuele klasfoto s Dag op wielen Sportdag lagere school Speelgoeddag KIJKVRIJDAG kleutergroepen Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag 6 oktober Donderdag 12 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober Woensdag 18 oktober Donderdag 19 oktober Zaterdag 21 oktober Donderdag 26 oktober Vrijdag 27 oktober CC Zwaneberg Vlinders om 10u30 (Zou! Compagnie Sons de toile) Zwemmen Sporthal KO Pedagogische studiedag SVS Rollebolle Stokstaartjes Lier, De Komeet Vriendenkring Zwemmen Openklasdag Guppyklas CC Zwaneberg Guppy s om 13u30 (In de verte Malou Van Sluis & Judith Sleddens) Wetenschapsdag Toekans Expo avond Mosselfeest Agent voor één dag (Wasberen) + fietscontrole L4-L5-L6 Middag: leerlingenraad Dag op wielen Speelgoeddag KIJKVRIJDAG kleutergroepen

14 !

EVEN OPFRISSEN: schoolstructuur

EVEN OPFRISSEN: schoolstructuur Klaverblad EVEN OPFRISSEN: schoolstructuur Graag delen we jullie de schoolstructuur van dit schooljaar nog eens mee : Juf Leen blijft volgend schooljaar de juf van onze allerkleinsten (instapklas & 1ste

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- Afscheid juf Lieve SCHOOLNIEUWS In de lagere school moeten we na een jarenlange fijne en succesvolle samenwerking afscheid nemen van juf Lieve. We hebben ervoor gekozen jullie

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen: VERKEER Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat Klaverblad April Project: verkeer & klimaat Van 24 t.e.m. 28 april houden we een projectweek rond verkeer en het klimaat. Fozzie daagt onze kinderen uit om een groene verkeersexpert te worden. Aan de hand

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2018 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- SCHOOLNIEUWS Schoolorganisatie Juf Leen blijft volgend schooljaar de juf van onze allerkleinsten (instapklas & 1ste kleuterklas). Juf Marina is de kleuterjuf van de kleuters van

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen: Klaverblad maart VERKEER WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we graag een oproep

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Luchtvervuiling tast de gezondheid van onze kinderen aan. In veel van onze scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend. Dat was de conclusie van een eerste grootschalige

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

Klaverblad januari 2017

Klaverblad januari 2017 Klaverblad januari 2017 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Woensdag samdag : In de maand december hebben we een dalend aantal strappende leerlingen gemeten. Bedankt aan alle ouders

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2017 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Werken voortuin Vonckstraat

Werken voortuin Vonckstraat Klaverblad April Afwezigheid juf Suzy Schoolnieuws Graag informeren wij jullie dat het ziekteverlof van juf Suzy Mertens (Vlinderklas) verlengd werd tot het einde van het schooljaar. Juf Elly Hendrickx

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken 28/11/12 Vrij voor de leerlingen Pedagogische Studiedag voor de juffen!!! Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken Maa 1 okt Don 4 okt Vrij 5 okt Maa 8 okt Dins

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2011

Nieuwsbrief Juni 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Juni 2011 INHOUD Verlof P 1 Sam de verkeersslang P 1 Naar het eerste leerjaar P

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 BELANGRIJKE DATA 1 september: start nieuwe schooljaar 5 september: schoolfotograaf 6 september: turnen 1A en 1B 6 september: info-avond lagere school om 19.30u

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Thema van de maand september: De knuffelboom

Thema van de maand september: De knuffelboom Nieuwsbrief september De schooldeuren zijn weer open gewaaid. Alle kinderen zijn gestart in hun frisse klas. Ook juf Corry staat er terug en daar zijn we blij om. We hopen dat dit jaar schooljaar in de

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

Vonckstraat Herenthout tel. 014/

Vonckstraat Herenthout tel. 014/ Vonckstraat 44 2270 Herenthout tel. 014/51 13 39 www.bsklavertje.be Welkom Een nieuw schooljaar... We beginnen er met goede voornemens aan! De directie en het personeel van t Klavertje heten alle leerlingen,

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Maak kennis met Fozzie. Hij daagt onze leerlingen uit met verschillende opdrachten.

Maak kennis met Fozzie. Hij daagt onze leerlingen uit met verschillende opdrachten. We willen ons met onze leerlingen inzetten voor een beter milieu en hen bewustmaken van de invloed die zij zelf hebben op de vervuiling van de aarde. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Daarom hebben

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Maandplanning september 2018

Maandplanning september 2018 Maandplanning september 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Goede afspraken maken goede vrienden! Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 september: Thema: joepie, ik mag naar school. Welkom aan

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN KINDEREN

BESTE OUDERS EN KINDEREN BESTE OUDERS EN KINDEREN WELKOM Kaoutar bij Juf Chandra Juf Nele: turnjuf voor de kleuters in vervanging van juf Janne Juf Ilse Rothier in vervanging van Juf Caroline Juf Tine zal binnenkort vervangen

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be 1. Kalender september Zaterdag 1 Nieuwsbrief september

Nadere informatie

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen!

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen! Verschijnt tweewekelijks! Nummer 451-29/09/2017 MINI EXTRA EDITIE! EXTRA EDITIE! MAANDAG GEEN SCHOOL! verantwoordelijke uitgever: Sofie Eggermont redactie: Virginie Tijtgat Sint-Anna 41, 8500 Kortrijk

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 20 februari tot vrijdag 24 februari Hartelijk dank aan iedereen die een ontbijt kocht... Ook dank je wel aan de sponsors!! Dankzij jullie steun gaan wij een fantastische bosklas tegemoet! Wat doen de kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: 01.09.2016: Eerste schooldag Agenda 02.09.2016: Eerste zwembeurt 1 ste, 2 de en 3 de graad 05.09.2016: Infoavond 1 ste leerjaar 19.30 uur 06.09.2016: Infoavond 3 de leerjaar

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

JAARTHEMA Lagere School

JAARTHEMA Lagere School Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 3 JAARTHEMA Lagere School Beste ouders, Wij zijn fier op onze en jullie Wonderwijze kinderen. We merken elke dag dat we op hen kunnen rekenen om er een fijn schooljaar

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013. opvoeding en een lijst van de vakantiedagen om te bewaren op het prikbord thuis.

SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013. opvoeding en een lijst van de vakantiedagen om te bewaren op het prikbord thuis. SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar 2013-2014 is reeds gestart als jullie dit eerste springplanknieuws lezen. Toch wil ik u allemaal nog hartelijk welkom heten met een

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2018

NIEUWSBRIEF oktober 2018 NIEUWSBRIEF oktober 2018 Onderwijs op maat Zorg op onze school We geven onderwijs op maat en dat zijn niet zomaar loze woorden. Tweewekelijks zitten we (= klastitularis, juf Sarah, juf Meredith en mevrouw

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 7/2015-2016 Een nieuw jaar! In dit nummer: Een nieuw jaar 1 Nu de kerstperiode voorbij is en we alle familieleden en kennissen het allerbeste toegewenst hebben voor een super 2016,

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Nr Belangrijke data: 9 sept Start Jantje Beton groep 7/8. 18 sept Studiedag Gr. 1 t/m 8 vrij. 23 sept Sportdag (VVO)

Nr Belangrijke data: 9 sept Start Jantje Beton groep 7/8. 18 sept Studiedag Gr. 1 t/m 8 vrij. 23 sept Sportdag (VVO) Nr. 1 2015-2016 Belangrijke data: 9 sept. 2015 Start Jantje Beton groep 7/8 Opening schooljaar 2015-2016 Dit schooljaar zal de aanbouw bij de Sprunk van start gaan. Natuurlijk willen wij wel ideeën aandragen

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie