NIEUWSBRIEF JUNI 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF JUNI 2012"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF JUNI 2012 Subsidie kruispuntdrempels Het bestuur van uw BPV was zeer verheugd met het bericht in de Gooi- en Eemlander (10 mei 2012) dat enkele verkeersprojecten in de provincie Noord-Holland een subsidie toegewezen hebben gekregen. Ook de plannen voor enkele kruispuntdrempels op De Haar, waar de BPV Holleblok de initiator voor is geweest, krijgen nu financiële steun, voor maarliefst 55 duizend euro. Zodra ons meer bekend is over de komst van deze verkeersmaatregelen dan hoort u van ons. Wim Geel Op woensdag 23 mei kregen we het droevige bericht dat onze buurtgenoot en lid van onze vereniging Wim Geel onverwachts is overleden. Wim woonde op de Braam en was een erg enthousiaste, meelevende man. Hij toonde altijd zijn interesse en was vriendelijk voor jong en oud. We wensen zijn vrouw Dieneke, de kinderen en verdere familie/vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

2 Hangjongeren Afgelopen maand kregen we een melding van een van onze leden op de Vecht, dat de speeltuin ter plekke zou zijn gepromoveerd tot hangplek voor jongeren. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast en kapotte flesjes die werden achtergelaten, iets dat tot irritatie leidt. Grote vraag is hoe we moeten omgaan met deze vorm van overlast en opvallend genoeg is daar kortgeleden een bijeenkomst over gehouden. Ook het bestuur en enkele leden van onze vereniging waren aanwezig bij de workshop Omgaan met Hangjongeren op het gemeentehuis; Een informatieve en leerzame bijeenkomst waar met behulp van een acteur enkele praktijksituaties zijn nagespeeld. De workshop stond onder leiding van Hans Kaldenbach, auteur van het boek HANG-jongeren (99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers), een soort handleiding om met nare situaties en korte lontjes om te gaan. Dit boekje is bij het bestuur beschikbaar voor inzage, mocht u interesse hebben. Belangrijkste les: probeer te communiceren en ga niet de aanval aan. Enkele interessante punten die naar voren zijn gekomen: * handen schudden en je voorstellen helpt altijd, want daarmee trek je de jongeren uit de anonimiteit. * praat met jongeren op het moment dat er nog niets aan de hand is. Leg contact in vredestijd zodat je de oorlog kan voorkomen. * geen vingertje wijzen, niet aanraken of vies aankijken. Probeer jezelf niet boven de ander te plaatsen, maar voer ook geen toneelstukje op. Blijf oprecht en jezelf. * probeer niet bij het eerste contact al meteen te corrigeren. Geef ze de ruimte om hun fout of hun foute gedrag zelf de veranderen.

3 Verder.. We hebben ook gevraagd naar enkele situaties die bij ons soms in de wijk voorkomen (blowende en drinkende jongeren bij het bruggetje van De Haar, of kapotte bierflesjes op het pleintje bij het winkelcentrum), met de vraag hoe je ze dan het beste kan benaderen annex wegsturen. De volgende openingen zijn dan bruikbaar en niet vijandig: - Ik woon hier in de buurt en ik wil graag iets met jullie bespreken. Kan dat? - Ik weet dat jullie die rotzooi niet hebben gedaan, maar zou je die anderen daar de volgende keer op kunnen aanspreken. Dan houden we het hier met z n allen een beetje schoon okay? Natuurlijk is en blijft het in dergelijke vervelende situaties een kwestie van de nuance zoeken en is de ene situatie niet de andere. Gewoon doorlopen kan natuurlijk ook altijd, maar bel dan in ieder geval de politie en maak er een melding van (zonder het opgeheven vingertje). Woonerf Bij onze laatste ALV waren er enkele vragen en onduidelijkheden over de verkeersregels met betrekking tot het woonerf. We hebben dit neergelegd bij verkeersadviseur Ko van Brakel van de Afdeling Verkeer van de gemeente en volgens hem zouden er geen verschillen per gemeente mogen zijn omdat het wettelijk is geregeld in het RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens). Maar omdat de wegbeheerder (gemeente/provincie) zelf mag bepalen met welke snelheidsremmende maatregelen (voorzieningen) hij de snelheid kan afdwingen, zijn er soms mogelijk toch verschillen. Ook de aansluiting op andere wegen (30 km of 50 km) mag door de wegbeheerder zelf worden gedaan. Op aanvraag kunnen geïnteresseerden de betreffende artikelen 44, 45 en 46 van het RVV ontvangen. Zijn er meer vragen dan kunnen we die bij de heer Van Brakel neerleggen.

4 Burgernet In de Gooi- en Vechtstreek doet nu 3,6 procent van alle inwoners mee aan Burgernet. Voor onze gemeente Huizen ligt dat getal op 5,7 procent, maar dat getal moet omhoog. Want met deze extra ogen en oren kunnen we gezamenlijk het aantal inbraken en overvallen terugdringen. Ook het bestuur van uw BPV is daarvan overtuigd. Meld u daarom aan via Facebook 35 leden hebben zich inmiddels aangemeld via onze pagina op Facebook. Via dit platform wordt u snel en up-to-date op de hoogte gehouden van BPV-gerelateerde onderwerpen. Meld u aan zodat u snel op de hoogte kan zijn van nieuws vanuit de vereniging. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook, dan nodigen we u uit voor deze info-website.

5 Straks onbezorgd op vakantie? Handige tips om inbraak te voorkomen Vooral in de zomervakantie is het dievengilde erg actief. Helaas is nooit 100% te voorkomen dat ook úw huis het doelwit is. Maar u kunt wel maatregelen nemen om het inbrekers een stuk moeilijker te maken. Zes preventietips. 1. Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt Ga eens voor uw huis staan en vraag u af of iemand kan zien of u weg bent of niet. U zet inbrekers op het verkeerde been door bijvoorbeeld wat speelgoed in de tuin achter te laten. Of uw buren blij te maken met een parkeerplaats voor hun tweede auto op uw oprit. Een tijdschakelaar voor uw verlichting werkt ook altijd goed. Ook is het verstandig uw brievenbus regelmatig te laten legen en geen volle vuilniszakken bij uw huis achter te laten. Gordijnen die dag en nacht dicht zijn, vormen een uitnodiging voor inbrekers. Vraag ook iemand tijdens uw afwezigheid het gras te maaien en de planten water te geven. 2. Doe alle ramen en deuren dicht Controleer of de ramen en deuren goed gesloten zijn. Dat lijkt zo logisch. Toch laat ruim 25% van de vakantiegangers een raam of deur onafgesloten achter. Ook een bovenraam op een kier kan een mooie kans voor een inbreker zijn. Vergeet niet ook kleine bovenramen af te sluiten. U verkijkt zich er misschien op waar een inbreker nog doorheen past. 3. Wees voorzichtig met sociale media Ook inbrekers gaan mee met hun tijd en geven hun ogen de kost op internet. Vertel dus niet wanneer u met vakantie gaat op netwerken als Twitter en Facebook. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht in uw s en op uw voic . 4. Zet dure voorwerpen weg Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers. Zorg dus dat ze niet vanaf de straat al te zien zijn. Bewaar kostbare zaken bovendien niet bij elkaar. Goede spreiding maakt het tijdrovend om een grote buit te maken. Berg waardevolle papieren en sieraden veilig op in een kluisje. Die kunt u eventueel ook huren bij uw bank. 5. Zorg voor goed hang- en sluitwerk Wanneer een slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, weet u zeker dat het een prima slot is. U kunt zo n slot herkennen aan het SKG-logo. Beperk u niet tot de begane grond maar beveilig ook de bovenverdieping van uw huis goed. Vooral als een inbreker gemakkelijk naar uw bovenramen of balkon kan klimmen. 6. Een goede buur is beter dan een verre vriend Vraag of uw buren een oogje in het zeil houden en laat ze weten waar u in noodgevallen te bereiken bent. BRON: Centraal Beheer Apeldoorn.

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u Een goede buur is goud waard! Overlast of prettig samenleven? Enkele tips Liever een goede buur Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven of onder u. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent STAP 1: VEILIGE LEEFGEWOONTEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Een eerste stap om het risico op een inbraak te verminderen,

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Hoe veilig is uw woning?

Hoe veilig is uw woning? Allianz Nederland Schadeverzekering Hoe veilig is uw woning? Inbraakpreventie Inbraakpreventie Inbraak in woningen komt helaas steeds vaker voor. In Nederland wordt naar verhouding zelfs vaker ingebroken

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

Inbraakpreventie 28 november 2013

Inbraakpreventie 28 november 2013 Inbraakpreventie 28 november 2013 Politie Leiden e.o. POLITIE DEN HAAG Team LEIDEN-NOORD Teamgebied de gemeenten; Oegstgeest Leiden Noord Leiderdorp Wijkagenten van Leiderdorp Joop van de Pol Mart Roest

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Senioren & veiligheid Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Veilig wonen en leven Veilig wonen is bewust wonen Veiligheid is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Als u alle berichten in de

Nadere informatie

WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Veilig wonen en genieten van uw woonomgeving. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. In deze folder staan praktische tips om uw eigen veiligheid

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

SALDERESKRANT. Beste mede-buurtbewoners;

SALDERESKRANT. Beste mede-buurtbewoners; SALDERESKRANT De Saldereskrant is een uitgave van Stichting Bewonersoverleg Salderes Juni 2016 oplage: 1000 stuks K.v.K. 56650345 Postadres: Wilg 2 5682 HA Best Kopij voor de Saldereskrant: Salderes 144,

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen OVERLAST houd rekening met elkaar Praktische informatie om overlast te voorkomen Houd rekening met elkaar Er zijn maar weinig mensen die vrij wonen en geen rekening met buren hoeven te houden. Wanneer

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

SLOT #JEUGDIMPULS. Impressie eindconferentie, 27 nov 2014, Utrecht

SLOT #JEUGDIMPULS. Impressie eindconferentie, 27 nov 2014, Utrecht SLOT #JEUGDIMPULS Impressie eindconferentie, 27 nov 2014, Utrecht Binnen het programma #Jeugdimpuls gaf het RIVM Centrum Gezond Leven de afgelopen jaren, samen met veel partners en met jongeren, een stevige

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Control Eén sleutel voor uw gehele huis ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Alle deuren open met één sleutel Bent u uw enorme sleutelbos ook zo beu? LIPS Control maakt korte metten

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Een veilig huis in een veilige wijk. Dat geeft een veilig gevoel. Zo vanzelfsprekend als het lijkt is het niet. De laatste jaren is het steeds veiliger

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg Wijkvergadering 8 oktober 2015 Wijkvergadering 8 oktober 2015 Agenda * Bij Ons Niet Stelen (BONS) * Pauze * Mooi Poelenburg BONS Bij Ons Niet Stelen! Waar gaat dit over? 1. Wat is BONS? 2. Wat wil BONS?

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit

Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Iedere tiener is weleens somber en verdrietig, en vaak is het in één, twee dagen voorbij zonder dat je als

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en):

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en): Vakantie checklist Je wilt met een goed gevoel op vakantie gaan, met het idee dat je alles goed geregeld hebt. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke maatregelen kan je het beste wanneer treffen?

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

1. Stuur je kaarten via de post?

1. Stuur je kaarten via de post? Post 6 1. Stuur je kaarten via de post? (n= 575) 5 4 44% 5 3 2 1 7% Ja Soms Nee Weet niet Ja Alleen kerstkaarten en condoleancekaarten Bij een verjaardag en met kerst De meeste kaarten zijn met de kerst

Nadere informatie

Totaal aantal woninginbraken

Totaal aantal woninginbraken Veiligheid in Uden, hoe is het gesteld met de inbraakpreventie van onze gemeente? De angst voor een woninginbraak is groot, maar liefst 1 op de 10 acht mensen een inbraak bij hem of haar thuis zeer waarschijnlijk.

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Brand is te voorkomen. Gelukkig maar.

Brand is te voorkomen. Gelukkig maar. Risico s by Hiscox Brand is te voorkomen. Gelukkig maar. Zo voorkomt u erger Wat als het dan toch gebeurt? Controleer uw elektrische installatie en elektronische apparatuur. Laat bijvoorbeeld om de vijf

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com Gezond en veilig reizen 1 Reis Gezondheid en Veiligheid De meesten van ons gaan op een gegeven moment op reis, voor werk of plezier. Als we elke reis goed voorbereiden middels een reis plan en dit plan

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE EEN ENNIA UITGAVE BOORDEVOL VAKANTIE PREVENTIETIPS EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE JULI 2017 1 ennia.com facebook: ENNIAfeelsecure mail@ennia.com Inhoud VOORWOORD 3 TIPS VOOR EEN GOEDE

Nadere informatie

Website BPV Holleblok

Website BPV Holleblok NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2012 Website BPV Holleblok Een bijzondere nieuwsbrief! Want we delen u mede dat vanaf aanstaande donderdag 1 november de website van de BPV Holleblok online gaat. Het juiste adres:

Nadere informatie

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen 30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen Waarom Jij koopt drie tot vier huizen in je leven. Je makelaar verkoopt er honderden. Hij kent dus het onderhandelingsspel beter dan jij. Wanneer

Nadere informatie

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar INLEIDING 2 Beste leerkracht U plant een buurtboostactie met de kinderen van uw klas. Deze actie wil: kinderen bewust laten worden van wat er in de buurt speelt

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor verwijzers

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor verwijzers MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking Voor verwijzers Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking Veel mensen met een licht

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

MASCOTTE ACTEER TIPS. Have fun

MASCOTTE ACTEER TIPS. Have fun MASCOTTE ACTEER TIPS Have fun 1 Wilt men met je op de foto? Dan is het goed om je te realiseren dat de mascotte in de camera moet kijken, niet jij vanuit het kostuum. Veelal is het zicht vanuit de mascotte

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng?We hebben nu al een beetje geoefend met een boekbespreking, maar voor veel kinderen is praten met

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 24/06/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3. In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2014 jaargang 2 In deze nieuwsbrief Tips om je huis veilig achter te laten Als je je eenzaam voelt Vacatures redactielid en penningmeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2012. * Info-avond woninginbraken

Nieuwsbrief april 2012. * Info-avond woninginbraken Nieuwsbrief april 2012 * Info-avond woninginbraken Als u interesse heeft in een informatieavond over woninginbraken, op 15 mei bent u van harte welkom van 19:00 uur tot 22:00 uur. Waar? In De Goede Herderkerk!

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... de buren! Je buren kies je niet uit. Ze komen gewoon naast, boven of

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Inbraken

Eerste Hulp Bij Inbraken Eerste Hulp Bij Inbraken Een waaier aan preventietips en informatie over Buurtinformatienetwerken. Brochure van de politiezones Lier, Heist en Berlaar-Nijlen ZORG VOOR EEN BEWOONDE INDRUK Don ts: Vermijd

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Bent u overvalproof?

Gemeente Den Haag. Bent u overvalproof? Gemeente Den Haag Bent u overvalproof? Bent u overvalproof? Een overval op uw zaak. U moet er niet aan denken Toch is het beter als u er wel over nadenkt. Want u kunt maatregelen nemen die de kans op een

Nadere informatie

Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft dat niet te zeggen. Je krijgt een beurt en zo merkt de meester het toch. Oeps

Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft dat niet te zeggen. Je krijgt een beurt en zo merkt de meester het toch. Oeps De juf vraagt wie er mee wil doen aan een voorleeswedstrijd. Je wilt wel graag maar zegt niks omdat je bang bent dat ze je uitlachen. En nu ben je te laat. Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft

Nadere informatie

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd.

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Hoofdstuk 6 - Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

Tips bij slechthorendheid

Tips bij slechthorendheid Libra R&A Audiologie Tips bij slechthorendheid Deze folder is bedoeld voor mensen die met elkaar in gesprek willen gaan en waarbij een van de gesprekspartners slechthorend is. Technische hulpmiddelen,

Nadere informatie

Openbare verlichting in de gemeente Oss Veiligheid Verkeer Sociale veiligheid.

Openbare verlichting in de gemeente Oss Veiligheid Verkeer Sociale veiligheid. Openbare verlichting in de gemeente Oss Gemeente Oss zorgt ervoor dat de openbare ruimte in Oss verlicht is. We gebruiken hiervoor verschillende soorten verlichting. Hieronder leest u waarom en wanneer

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren staan de onderwerpen woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs weer volop

Nadere informatie