Kleur bekennen vier verdiepende geloofsgesprekken met christenen uit de verschillende Zoetermeerse kerken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kleur bekennen vier verdiepende geloofsgesprekken met christenen uit de verschillende Zoetermeerse kerken"

Transcriptie

1 Kleur bekennen vier verdiepende geloofsgesprekken met christenen uit de verschillende Zoetermeerse kerken Kerk en Geest - over het werk van de Geest en de plaats van de kerk Dat is het tweede thema in de serie geloofsgesprekken, uitgaande van het Beraad van Kerken in Zoetermeer. Voor een toelichting op de serie, zie de beschrijving hierboven. Is de kerk als geestelijk bouwwerk werkplaats van de Geest? Of waait de Geest waarheen hij wil en vormen kerkstructuren een belemmering voor het werk van de Geest? De Geest als persoonlijk groeihormoon? Als kritisch-tegenover? Er is veel gedoe over de kerk. En veel geharrewar over het werk, de vruchten van de Geest. Dan gaat het meestal om de uitwassen, de extremen die wij er als mensen van maken. Dat vertroebelt onze waarneming en beneemt ons het zicht op de veelkleurige geloofsschatten die daarachter verborgen liggen. En juist op dat laatste willen we in dit gesprek ons oog richten, en vooral ons oor te luisteren leggen bij elkaar. Wat geloven we van de kerk? Dat zal worden ingeleid door pastoor Jaap van der Bie vanuit de Rooms Katholieke kerk. Een kerk met eeuwenlange tradities. Wat geloven we van het werk van de Geest? Die inleiding komt vanuit de evangelisch-charismatische richting en zal worden verzorgd door Theo van Heijdoorn, voorganger in de Ezechiël-gemeente. De bijdragen worden herkenbaar (RK en evangelisch-charismatisch) maar ook open en uitnodigend geformuleerd. Zodat de deelnemers uit de Zoetermeerse kerken in het gesprek de geloofsbeleving van hun eigen gezindte kunnen profileren - elkaar kleur bekennen. Datum: woensdag 14 november Plaats: De Wijngaard, Moeder Teresasingel 100, Zoetermeer Meer info: zie hieronder.

2 Kleur bekennen vier verdiepende geloofsgesprekken met christenen uit de verschillende Zoetermeerse kerken Ik geloof, jij gelooft wat eigenlijk? Er zijn meer dan dertig verschillende kerken in Zoetermeer: van orthodox tot vrijzinnig, van hoogkerkelijk tot hartstochtelijk, van oer-nederlands tot migrantenkerken van all-over-the-world. Een regenboog aan kleuren. Allemaal christelijke kerken, en toch verschillend. Waarin eigenlijk? Soms kunnen we het benoemen, soms gissen we er naar; soms zijn we bevooroordeeld. De kleuren van de regenboog gaan uitlopen of verschieten. Met deze geloofsgesprekken willen we die kleuren weer laten spreken. Door met elkaar in gesprek te gaan over wat we delen, en waarin we verschillen en waarom. Geen debat maar dialoog: spreken van hart tot hart, en vooral goed luisteren naar elkaar: wat geloven we nu eigenlijk? In geuren en kleuren. De gesprekken zijn een initiatief van het Beraad van Kerken en komen voort uit de ervaringen uit de gebedsweek voor de eenheid, van gelovigen uit verschillende kerken. Er is zorgvuldig gezocht naar thema s waarmee we de verschillende kleuren van het geloofspalet goed kunnen laten uitkomen: 1. Geloven op gezag? Wat is de bron van het geloof en waar zoeken we die? 2. Kerk en Geest. Over het werk van de Geest en de plaats van de kerk. 3. Dat koninkrijk van U. Over missie en verwachting. 4. Christenen en Christus. Wie is Christus voor ons? De gesprekken staan open voor gelovigen uit alle Zoetermeerse kerken en bedieningen. Aan het eind van de serie maken we de balans op: kunnen we de kleuren van het kerkelijk palet voor elkaar en voor anderen laten sprankelen? Met tinten die uitnodigen voor (vervolg)gesprekken op basis van oprechte interesse. Daar kunnen we binnen het Beraad van Kerken ons voordeel mee doen.

3 Geloven op gezag geloofsgesprek over de bronnen van ons geloven. Op 31 oktober spijkerde Luther zijn 95 stellingen op een kapel in Wittenberg om het gesprek uit te lokken in de kerk van zijn dagen. Jaarlijks wordt die dag herdacht als Hervormingsdag. Het is wel passend dat rond deze dag de Zoetermeerse kerken met elkaar in gesprek gaan over de bronnen van ons geloven. Wat heeft gezag in jouw manier van geloven? Is het de Bijbel? Of je geweten? Is het de roepstem van God? Of het gelaat van de ontrechte mens? Of erken je geen gezag als het om geloof gaat? De breedte van het kleurenspectrum wordt verwoord door sprekers uit vrijzinnige en orthodoxe geloofsgemeenschappen. Jacques de Jong en Karl van Klaveren doen dat samen vanuit de vrijzinnige traditie van resp. het Apostolische Genootschap en de Doopsgezinden, Remonstranten en Vrijzinnig Protestanten. Kim Batteau (predikant in de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt) verwoordt de orthodoxe traditie. Deze bijdragen worden herkenbaar (orthodox en vrijzinnig) maar ook open en uitnodigend geformuleerd. Zodat de deelnemers uit de Zoetermeerse kerken in het gesprek de geloofsbeleving van hun eigen gezindte kunnen profileren - elkaar kleur bekennen. Om de kleurstelling helderder te maken zal Udo Doedens de gesprekken begeleiden. Udo is predikant van de Westerkerk in Gouda (PKN) en is gepromoveerd op Kierkegaard scherpzinnig christelijk existentialist, die dwingt tot kleur bekennen. Datum: dinsdag 30 oktober Plaats: Het Kompas, Piet Heinplein (ingang K. Doormanlaan), Zoetermeer Kerk en Geest - over het werk van de Geest en de plaats van de kerk Dat is het tweede thema in de serie geloofsgesprekken, uitgaande van het Beraad van Kerken in Zoetermeer. Voor een toelichting op de serie, zie de beschrijving hierboven. Is de kerk als geestelijk bouwwerk werkplaats van de Geest? Of waait de Geest waarheen hij wil en vormen kerkstructuren een belemmering voor het werk van de Geest? De Geest als persoonlijk groeihormoon? Als kritisch-tegenover? Er is veel gedoe over de kerk. En veel geharrewar over het werk, de vruchten van de Geest. Dan gaat het meestal om de uitwassen, de extremen die wij er als mensen van maken. Dat vertroebelt onze waarneming en beneemt ons het zicht op de veelkleurige geloofsschatten die daarachter verborgen liggen. En juist op dat laatste willen we in dit gesprek ons oog richten, en vooral ons oor te luisteren leggen bij elkaar.

4 Wat geloven we van de kerk? Dat zal worden ingeleid door pastoor Jaap van der Bie vanuit de Rooms Katholieke kerk. Een kerk met eeuwenlange tradities. Wat geloven we van het werk van de Geest? Die inleiding komt vanuit de evangelisch-charismatische richting en zal worden verzorgd door Theo van Heijdoorn, voorganger in de Ezechiël-gemeente. De bijdragen worden herkenbaar (RK en evangelisch-charismatisch) maar ook open en uitnodigend geformuleerd. Zodat de deelnemers uit de Zoetermeerse kerken in het gesprek de geloofsbeleving van hun eigen gezindte kunnen profileren - elkaar kleur bekennen. Datum: woensdag 14 november Plaats: De Wijngaard, Moeder Teresasingel 100, Zoetermeer Dat koninkrijk van U - over missie en verwachting. Dat is het derde thema in de serie geloofsgesprekken, uitgaande van het Beraad van Kerken in Zoetermeer. Voor een toelichting op de serie, zie de beschrijving bij.. oktober/november. In het Onze Vader leert Jezus ons vurig bidden om de komst van Gods Koninkrijk op aarde. En hij zend ons uit om het te verkondigen. Maar hoe zit dat nou met dat Koninkrijk is het al aangebroken, of komt het nog? Het raakt aan thema s als gerechtigheid, duurzaamheid, genezing, bevrijding, vergeving, en het verstaan van Gods stem. Missie en verwachting. Missie zieltjes winnen? Bevrijding verkondigen? De insteek op missie komt vanavond van Christine Welschen, predikant in de Evangelische Broedergemeente een geloofsgemeenschap als resultaat van missie-activiteiten in mn. Suriname. Verwachting omtrent de laatste dingen die gebeuren. Dit geloofsstuk wordt geformuleerd vanuit de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, door Maria van Eeden. Deze bijdragen worden herkenbaar (vanuit de geloofsbeleving van resp. de Evangelische Broedergemeente en de Heiligen der Laatste Dagen) maar ook open en uitnodigend geformuleerd. Zodat de deelnemers uit de Zoetermeerse kerken in het gesprek de geloofsbeleving van hun eigen gezindte kunnen profileren - elkaar kleur bekennen.

5 Datum: dinsdag 29 januari Plaats: kerkgebouw HLD, Zegwaartseweg 47, Zoetermeer Christenen en Christus - wie is Christus voor ons? Dat is het vierde en laatste thema in de serie geloofsgesprekken, uitgaande van het Beraad van Kerken in Zoetermeer. Voor een toelichting op de serie, zie de beschrijving bij.. oktober/november. Er wordt veel over Jezus gezegd. Hij zou een leider zijn geweest, of een profeet, of een goed mens. Hij zou allerlei wonderen gedaan hebben en zelfs opgestaan zijn uit de dood. Als christenen zijn wij Zijn volgelingen, maar wie is Christus echt voor ons? Binnen de kerken wordt daarover verschillend gedacht veelkleurig. Christus als Voorbeeld what would Jesus do? Christus als Verlosser. Gestorven voor de mensheid uit liefde of voor onze zonden? Jezus de Godmens God en mens, God of mens? Dat kleurenpalet bestaat zelfs al binnen het kerkverband van de PKN. De inbreng vanuit de meer vrijzinnige traditie wordt ingebracht door Dick Sonneveld, predikant van de PKN in hoe toepasselijk de Regenboogkerk. Voor de inbreng vanuit de meer orthodoxe traditie wordt nog een inleider gezocht. Deze bijdragen worden herkenbaar (vrijzinnig en orthodox) maar ook open en uitnodigend geformuleerd. Zodat de deelnemers uit de Zoetermeerse kerken in het gesprek de geloofsbeleving van hun eigen gezindte kunnen profileren - elkaar kleur bekennen. Als laatste in de serie geloofsgesprekken is dit ook het moment om de balans op te maken. We hebben elkaar kleur bekend zijn al die verschillende kleuren daarmee ook verhelderd en verdiept? Hebben we elkaar beter leren kennen en herkennen? Dick Sonneveld, als voorzitter van het Beraad van Kerken, zal deze uitkomsten ook inbrengen in het Beraad. Datum: woensdag 13 februari Plaats: Oosterkerk, Oosterheemplein 320, Zoetermeer

6

Beraad van Kerken Zoetermeer Nieuwsbrief

Beraad van Kerken Zoetermeer Nieuwsbrief Beraad van Kerken Zoetermeer Nieuwsbrief Oktober/november 2018 www.bvkzoetermeer.nl beraadvankerkenzoetermeer@gmail.com www.facebook.com/beraadvankerkenzoetermeer In deze nieuwsbrief: - Passen geloof en

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde gemeente te Zevenhuizen Telefoonnummer: scriba: 0180-631700 RSIN/fiscaalnummer: 824106337 Website adres: E-mail:

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Waarom zoveel verschillende kerken. Welkom. 24&25 oktober 2016

Waarom zoveel verschillende kerken. Welkom. 24&25 oktober 2016 Welkom 1 Gebed 2 Ik geloof een heilige, algemene, christelijke kerk. 3 Welke kerken zijn er in Veenendaal? Noem ze eens. 4 1 Kor. 1: 10-15, 17 HSV BGT 10 Maar ik roep u ertoe op, broeders, door de Naam

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Verlangen naar een nieuwe kerk. Inleiding

Verlangen naar een nieuwe kerk. Inleiding Verlangen naar een nieuwe kerk Inleiding In dit stuk leggen we ons verlangen neer naar de nieuwe kerkgemeenschap waarnaar we als NGK en GKv op weg zijn. Als Regiegroep hebben we tal van organisatorische

Nadere informatie

Q1 Ik ben een 1 / 11. Beantwoord: Overgeslagen: 0 25,13% 442. vrouw 74,87% man TOTAAL vrouw. man

Q1 Ik ben een 1 / 11. Beantwoord: Overgeslagen: 0 25,13% 442. vrouw 74,87% man TOTAAL vrouw. man Q1 Ik ben een Beantwoord: 1.759 Overgeslagen: 0 vrouw man 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ANTWOORDKEUZEN vrouw man REACTIES 25,13% 442 74,87% 1.317 TOTAAL 1.759 1 / 11 Q2 Mijn leeftijd is Beantwoord:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Eén druppel jou. Gebeden. Eenheid van Alles. Namenlijst. Colofon. Geloven. Leven. Kyrie. Voorbeden. Momenten

Inhoudsopgave. Eén druppel jou. Gebeden. Eenheid van Alles. Namenlijst. Colofon. Geloven. Leven. Kyrie. Voorbeden. Momenten Inhoudsopgave Eén druppel jou Gebeden Geloven Leven Kyrie Voorbeden Momenten Eenheid van Alles Namenlijst Colofon Eén druppel jou Voor u ligt een bundel met tientallen gebeden, van zowel leidinggevenden

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland De diaconie van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland is aangemerkt als een ANBI-instelling. A. Algemene informatie: Naam

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres: www.cgk-scherpenzeel.nl

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

Gezinsdienst. Van Klein tot Groot! 10 april 2016 16.00uur. Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer

Gezinsdienst. Van Klein tot Groot! 10 april 2016 16.00uur. Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer Van Klein tot Groot! Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer Gezinsdienst 10 april 2016 16.00uur AAN DE GEZINSDIENST WERKEN MEE: Voorganger: Ds. Piet de Graaf Zang: Anke & Jaap Roggeband,

Nadere informatie

Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland

Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland inclusief de ordinanties, overgangsbepalingen en generale regelingen (bijgewerkt tot mei 2013) Uitgeverij

Nadere informatie

5,6. Werkstuk door een scholier 1133 woorden 12 oktober keer beoordeeld. Levensbeschouwing. Inhoudsopgave:

5,6. Werkstuk door een scholier 1133 woorden 12 oktober keer beoordeeld. Levensbeschouwing. Inhoudsopgave: Werkstuk door een scholier 1133 woorden 12 oktober 2004 5,6 36 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Inhoudsopgave: Voorwoord Het Christendom Het ontstaan van het Christendom Christelijke stromingen Video

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest Basiscursus Christelijk geloof Module 1 Les 1: Les 2: Les 3: Les 4: Les 5: Les 6: Les 7: Les 8: God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus:

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN G Praktische-opdracht door een scholier 2195 woorden 21 januari 2005 7,4 73 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 2. Probleemstelling en de deelvragen We hebben

Nadere informatie

ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld.

ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld. ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld. Ga direct naar de paragraaf: Inhoudsopgave A. Algemene gegevens...1 B. Samenstelling

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3 Eerste brief van Jonathan aan de Middenmeerders 1 Middenmeer 1 Uitgesproken op de AfscheidsZondag, 8 juli 2018 in de Ontmoetingskerk Middenmeer Auteur: ds. Jonathan Zondag Hoofdstuk 1 Van dominee Jonathan.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde.

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. 2. En in Jezus Christus Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere;

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen,

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, Zending verbindt opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend A. Algemene gegevens Naam ANBI: Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: www.pelgrimkerk.nl E-mail: scriba@pelgrimkerk.nl Adres: Stephensonstraat

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Moge het geloof waarin we staan Hoorbaar worden in ons spreken. Moge de hoop die leeft in ons hart Zichtbaar

Nadere informatie

ANBI- gegevens van de. Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude. A. Algemene gegevens. Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

ANBI- gegevens van de. Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude. A. Algemene gegevens. Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: ANBI- gegevens van de Protestantse gemeente te Rijnsaterwoude A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: 824105084 Website

Nadere informatie

ANBI Gemeente donderdag 08 oktober :36 - Laatst aangepast maandag 02 september :42

ANBI Gemeente donderdag 08 oktober :36 - Laatst aangepast maandag 02 september :42 ANBI informatie t.b.v. de Hervormde Gemeente Nieuw-Lekkerland A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde gemeente Nieuw-Lekkerland (binnen de Protestantse kerk) Telefoonnummer: 0184-685008 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

Nog niet ontvangen van belastingdienst

Nog niet ontvangen van belastingdienst A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Nog niet ontvangen van belastingdienst www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres:

Nadere informatie

SOFAK Identiteit, visie & missie en beleid

SOFAK Identiteit, visie & missie en beleid SOFAK Identiteit, visie & missie en beleid 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 0 Inleiding 2 Identiteit 2 Geschiedenis 2 Naam 2 Christelijke basis 3 Visie, Missie & langetermijnbeleid 4 Visie 4 Missie 4 Langetermijnbeleid

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - tweede wijk - Inleiding. Resultaten. 1. Kerklidmaatschap en kerkbezoek

RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - tweede wijk - Inleiding. Resultaten. 1. Kerklidmaatschap en kerkbezoek RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - tweede wijk - Inleiding De enquête waarvan de resultaten hier gepresenteerd worden, is georganiseerd door de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Vrije

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

blijdschap na droefheid

blijdschap na droefheid blijdschap na droefheid Het evangelie naar Johannes 16:16-33 Terugblik (1) Jh 1:1-34: intro van het Woord (Jezus) en van zijn heraut (Johannes de Doper) Jh 1:35-12:50: openbare optreden van Jezus 7 (wonderen

Nadere informatie

herkenbaar en present

herkenbaar en present Protestantse Kerk Den Haag herkenbaar en present Visiedocument 2017-2020 Protestantse Gemeente te s-gravenhage I nleiding De Protestantse Kerk in Den Haag wil de komende jaren herkenbaar present zijn in

Nadere informatie

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Inleiding In de komende maanden willen we als kerkenraad een beleidsplan opstellen voor de komende vijf jaar. Iedereen die op dit moment op de één of andere manier

Nadere informatie

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Diaconie van de Gereformeerde Kerk te Den Ham (Ov.)

Diaconie van de Gereformeerde Kerk te Den Ham (Ov.) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Diaconie van de Gereformeerde Kerk te Den Ham (Ov.) 002 643 479 (Gereformeerde Kerk) http://gkdenham.nl/algemene-informatie/anbi/diaconie

Nadere informatie

Identiteitsdocument Sprank

Identiteitsdocument Sprank Identiteitsdocument Sprank Christenen in hart en zorg Vanuit Gods liefde, zorgen wij voor elkaar. GOD Dit doen we samen met je familie en vrienden. Jij mag rekenen op een veilig thuis. Vragen over jouw

Nadere informatie

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo ANBI-transparantie A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer: 074-2912071 RSIN CGK: 82.07.17.757 RSIN NGK: 82.41.68.938 Website adres: E-mail: De Samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Geloven in onderwijs

Geloven in onderwijs Geloven in onderwijs Wij willen in onze scholen samenwerken met christenen die, net als wij, willen leven naar Gods woord en zich in hun dagelijks handelen hierdoor willen laten leiden. De kern van Gods

Nadere informatie

20 jaar Emmanuël Haacht

20 jaar Emmanuël Haacht Christengemeente Emmanuel Haacht Nieuws 20 jaar Emmanuël Haacht Een terugblik met voorganger Harry Wolthuizen In september 1994 begonnen we met negen mensen in een lege ruimte van 1000 vierkante meter.

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

De gemeente wordt gebouwd op openbaring, zodat het koninkrijk van God krachtig voortgang kan vinden.

De gemeente wordt gebouwd op openbaring, zodat het koninkrijk van God krachtig voortgang kan vinden. 1 Visie - en missie Christelijke Gemeente Outreach Center Delft Visie-missie statement Wij geloven dat wij bestemd zijn, en de autoriteit hebben gekregen om samen Gods Koninkrijk te bouwen en Zijn heerschappij

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST. Les 8 voor 25 februari 2017

DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST. Les 8 voor 25 februari 2017 DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST Les 8 voor 25 februari 2017 De gaven van de Geest zijn anders dan de vrucht van de Geest. Geestelijke gaven zijn vaardigheden die op bovennatuurlijke wijze door

Nadere informatie

Identiteitsverklaring

Identiteitsverklaring De HAAL-scholen hebben een duidelijke christelijke identiteit. Die identiteit wordt (uit)gedragen door de medewerkers. Vanwege de grote verantwoordelijkheid van de medewerker is deze identiteitsverklaring

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

SOFAK. Identiteit, visie & missie en beleid

SOFAK. Identiteit, visie & missie en beleid SOFAK Identiteit, visie & missie en beleid 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Identiteit 2 Geschiedenis 2 Naam 2 Christelijke basis 2 Visie, Missie & langetermijnbeleid 3 Visie 3 Missie 3 Langetermijnbeleid

Nadere informatie

Kennismakingsvragen:

Kennismakingsvragen: Kennismakingsvragen: 1. Als je op een onbewoond eiland belandde, welke 3 dingen zou je dan in ieder geval bij je willen hebben? 2. Wat is je vroegste jeugdherinnering? 3. Wat heeft je doen besluiten om

Nadere informatie

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie van de Protestantse gemeente Nijverdal, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie van de Protestantse gemeente Nijverdal, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie van de Protestantse gemeente Nijverdal, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon Workshop Inventaris van Bijbelstudiematerialen Peter Bordon Conferentie De Kerk Binnenste Buiten OM Zaventem 20 april 2013 Pre-evangelisatie Startstudies (volw. / tieners) Doopstudie Lidmaatschap Nazorgstudies

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI 2017 Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus Aan het eind van zijn leven schreef Maarten Luther: 1 "Alles wat ik gedaan heb, is het Woord van

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaaand vindt u de ANBI gegevens van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen voor Kerkbeheer aangevuld met het beleidsplan voor gemeente. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers, adressen en andere

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Toelatingsbeleid. van de. Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs in West Nederland.

Toelatingsbeleid. van de. Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs in West Nederland. Toelatingsbeleid van de Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs in West Nederland. Aanmeldingsbeleid versie 29 sept 2006 1/9 1 Uitgangspunten van de VGPOWN De scholen die vallen onder de vereniging

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden Kerkboekje ADVENT EN KERST Hervormde gemeente Brandwijk Naam: Dit kerkboekje is speciaal gemaakt voor de morgendiensten van 7 november t/m 5 december 0. Iedere week krijg je één blad dat speciaal voor

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 4, 1-6 Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters, Morgendienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 4, 1-6 Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters, Morgendienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Efeziërs 4, 1-6 Ochtenddienst / middagdienst Broeders en zusters, Morgendienst 1. Zingen : Psalm 30 : 1 en 3 2. Lezing van de wet 3. Zingen : Gezang 37 : 1 en 6 4.

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Postadres: Postbus 22

Postadres: Postbus 22 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Kerkrentmeesters van de Hervormde gemeente te Jaarsveld Telefoonnummer (facultatief): 0348-551304 RSIN/Fiscaal nummer: 813612809 Website adres: http://www.hervormdjaarsveld.nl/

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een school voor christenen in

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Droom. Ledenvergadering 19 maart 2019

Droom. Ledenvergadering 19 maart 2019 Droom Ledenvergadering 19 maart 2019 Het beeld van Jezus staat centraal De volheid van Jezus Christus komt tot uiting in de 5-voudige bediening 1. Veranderende rol oudsten en leiders in de gemeente 2.

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie