Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 4 november 2015 Vanaf vandaag in Stationsstraat weer doorgaand verkeer (verkeersplateau)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 4 november 2015 Vanaf vandaag in Stationsstraat weer doorgaand verkeer (verkeersplateau)"

Transcriptie

1 Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 4 november 2015 Vanaf vandaag in Stationsstraat weer doorgaand verkeer (verkeersplateau) De aanpassingswerken aan het verkeersplateau in de Stationsstraat zijn afgewerkt (tussen huisnummer ). De bestaande verkeersplateaus werden verwijderd en er werd een nieuwe verkeersplateau (conform de huidige wetgeving) aangelegd over de volledige lengte van de bocht. Voor een betere dienstverlening in Wachtebeke: Het E loket werkt Enige informatie : klik op de sneltoets digitaal loket op de voorpagina van de website van de gemeente. Welkom op het e-loket van de gemeente Wachtebeke!

2 Het gemeentebestuur Wachtebeke hecht veel belang aan een goede dienstverlening. Daarom stelt het een digitaal loket ter beschikking van alle inwoners van de gemeente. In dit loket vind je een reeks aanvragen voor attesten, uittreksels, etc. + formulieren die je voortaan via deze nieuwe weg kunt invullen of plukken. In sommige gevallen is je aanwezigheid op het gemeentehuis vereist maar dit is afhankelijk de aard van je aanvraag. We raden je aan de informatie, die je aantreft bij iedere mogelijke aanvraag, zorgvuldig te lezen. Klik daarvoor op de link meer info, die voorzien is na de benaming van het document dat je wilt aanvragen of plukken. Producten in het e-loket die je nodig hebt, kan je terugvinden op twee manieren: een alfabetische lijst van producten die via het e-loket worden aangeboden de mogelijke aanvragen via het e-loket zijn ook gebundeld per thema. Maak je keuze uit het keuzemenu bovenaan van A tot Z of Per thema. Algemeen We onderscheiden twee verschillende zaken in het e-loket: 1. Een aantal standaardformulieren (bv. pdf-bestanden) zijn beschikbaar. Je hoeft hiervoor dus niet meer langs te komen in het gemeentehuis. 2. Daarnaast is er een uitgebreid digitaal loket van de Dienst Burgerzaken en het Strafregister waar je diverse officiële afschriften, bewijzen en attesten kan opvragen. Ook een adres- of beroepswijziging kan je digitaal doorgeven. Om gebruik te kunnen maken van deze digitale toepassingen moet jij je eerst aanmelden. Daarom zijn deze onderwerpen aangegeven met de link e-id, de manier waarop jij je kunt legitimeren met je elektronische identiteitskaart via een kaartlezer. Meer info op de website. gemeenteraad: antwoorden op vragen gemeenteraad Vraag raadslid Ireen De Pauw : erkenning privaat natuurreservaat Moervaartvallei In de notulen van het college van 5 oktober jl. lezen we dat er een erkenning is van het privaat natuurreservaat De Moervaartvallei gelegen op het grondgebied van Wachtebeke, Lochristi en Sint- Kruis-Winkel.

3 Graag hadden we enige toelichting hierover gekregen. Wat zijn de gevolgen van deze erkenning? Bijvoorbeeld: is er een band tussen deze erkenning en de eerdere plannen om van het domein een water- en moerasgebied te maken? Antwoord schepen Piet Penneman : Het betreft een aanvraag tot erkenning van en natuurreservaat door Natuurpunt. De aanvraag maakt deel uit van een grotere aanvraag : het overgrote deel is gesitueerd rond de oude Moervaart-arm in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk, aangevuld met een bosperceeltje in Wachtebeke gelegen aan de Moervaart. Het CBS heeft een negatief advies gegeven omwille van twee hoofdredenen. Ten eerste : in het beschrijvend gedeelte wordt gesproken over de percelen op Gents grondgebied over Wachtebeke wordt weinig of niets vermeld. Terwijl dit om fysiek twee totaal verschillende percelen gaat. Ten tweede : de provincie/het gewest belooft al lang een RUP op te maken voor dit gebied, dat zou een grotere houvast betekenen voor de toekomst van de Moervaartvallei. Het erkennen van solitaire, kleine percelen kan een langetermijnvisie mogelijk dwarsbomen. Naast deze twee redenen zijn er nog een aantal bedenkingen opgegeven, deze kunnen ingezien worden op het gemeentehuis. Vraag raadslid Rudy van De Velde: persartikel Dringend op zoek naar extra plaatsen asielzoekers In het betrokken persartikel van HLN lezen we dat de gemeente Wachtebeke vandaag 16 asielzoekers opvangt. We lezen daarbij in de slotzin van het artikel dat de gemeente Wachtebeke nog op zoek is naar opvang. Kunnen we hierover enige toelichting krijgen. Wat wordt hiermee bedoeld? Gaat het over extra asielzoekers opvangen? Of gaat het over de zoektocht naar een woonplaats voor de asielzoekers die actueel worden opgevangen in de OCMW-gebouwen? Antwoord voorzitter : Urbain Meers: er komen er regelmatig bij en gaan er regelmatig weg in ons LOi ( Lokaal Opvang Initiatief) in het OCMW van Wachtebeke. Dit schept problemen omdat Fedasil ze op ieder moment van de dag naar ons zendt vanuit Brussel en laat toekomen op ieder moment van de dag en nacht. We doen ook inspanningen om de leefomstandigheden in het LOI te verbeteren voor de vluchtelingen. Zo worden investeringen gedaan in het toiletblok en keuken. We willen kwaliteitsvolle opvang leveren, er is individuele begeleiding nodig. Deze mensen moete binnen 2 maanden na aankomst bij ons, weg en werk gevonden hebben en een woning. Bij verhuurbureaus zijn ze meestal niet gewenst. Het is een probleem om voor hen een probleem om een woning te zoeken. We vragen kamers bij inwoners, voor individuele opvang. Zoals gezegd hebben we slechts l 2 maanden tijd om oplossing te zoeken. Antwoord burgemeester Rudy van Cronenburg: Zaterdag ging er een overleg

4 door in het cultuurhuis in Wachtebeke, tussen de 14 burgemeesters van het Meetjesland over de vluchtelingen. We kregen een toelichting over de situatie in het Meetjesland, de gemeente Knesselare in ons Meetjesland zal binnenkort 300 vluchtelingen huisvesten, en de burgemeester Erné De Blaere en zijn inwoners zijn daar zeker toe bereid, en krijgen vele positieve reacties. Maar Knesselere heeft een aantal praktische problemen zoals het inschrijven in de bevolking van 300 mensen. De omliggende gemeenten, Aalter op kop, zijn bereid om te helpen door eigen personeel te leveren om te helpen. 10% van de vluchtelingen die komen zouden schoolgaande kinderen zijn, die moeten terecht kunnen in scholen, ook daar waren de buurgemeenten bereid om te helpen naar oplossingen te zoeken. Het deed deugd dat burgemeesters van alle politieke overtuigingen bereid waren naar oplossingen te zoeken, in plaats van angst en paniek te zaaien. Wachtebeke scoort vrij goed in vergelijking met andere gemeenten, inzake aantal vluchtelingen die we opvangen en de hulp bij begeleiding naar werk en huisvesting. Gouverneur Briers heeft een afspraak gemaakt met alle burgemeesters en OCMW voorzitters van Oost Vlaanderen op 25 november om info te geven over waaraan we ons nog mogen verwachten en hoe we het gecoördineerd kunnen aanpakken. Samen kunnen we veel aan. Vraag raadslid Ireen De Pauw Aanplanting nieuwe bomen in de Cornilstraat Na het rooien van de bomen hebt U beloofd dat er in de herfst nieuwe bomen zouden worden aangeplant. We zijn nu eind oktober. Wordt dit engagement uitgevoerd? Antwoord schepen Jacques De Smet: In de goedgekeurde kapvergunning staat de verplichting om de wortels uit te frezen alsook om binnen 1 jaar voor iedere gekapte boom een nieuwe te planten. Dit wordt opgevolgd door de technische dienst. Gebeurt dit niet dan wordt betrokkene aangemaand dit alsnog uit te voeren. Veel meer foto s op de website van Wachtebeke van Marc Suy, Eddy de Smet en Frans Dhoore.

5 Uitnodiging WIJKPLATFORM Stationsstraat- Kalve-Molenhoek-Axelsvaardeken gaat van start. Woensdag 4 november te 19u30 in kantine voetbal SK Wachtebeke, Sportstraat Inwoners van de volgende straten worden uitgenodigd: Achterhoek, Axelsvaardeken, Bijlestraat, Hoge Akkerstraat, Hoogstraat, Kalve, Kalvebrug, Lepelstraat, Molenhoek, Molenstraat, Peene, Puttestraat, Ramonshoek Zuid, Schooteveldstraat, Sint Pietersveld, Sportstraat, Stationsstraat, Weide Beste, We zijn erg blij je te mogen uitnodigen op de startvergadering van de wijk Axelsvaardeken- Stationsstraat-Kalve Molenhoek-Peene. Een aantal inwoners van jullie wijk willen de handschoen opnemen. Help je hen een beetje? We hebben mensen nodig in het bestuur maar ook occasionele helpers zijn van harte welkom! Ambieer je een bestuursfunctie (voorzitter, secretaris of schatbewaarder) of toch liever een occasionele helper dan ben je op de juiste plaats. - Wil je de netheid in de wijk verbeteren met Propere Pioniers? - Wil je meebeslissen inzake verkeersveiligheid? - Wil je meehelpen om in de wijk activiteiten in te richten? - Wil je helpen om een ploeg voor de Olympische spelen van Wachtebeke volgend jaar, samen te stellen? - Wil je meewerken aan de veiligheid in de wijk via het BuurtInformatieNetwerk (BIN)? - Heb je een projectvoorstel? (subsidie van 5000,00) Dan ben je de juiste persoon die jullie wijk nodig heeft. Weet je het nog niet goed, maar wil je meer informatie wat het allemaal inhoudt? Kom luisteren! De gemeente zal het wijkplatform als adviesraad erkennen en dat biedt voordelen inzake verzekering, huur zalen, publiciteit, inspraak. Er is een budget van beschikbaar voor de inwoners van jullie wijk om zaken voor de wijk te realiseren. Voorwaarde: de voorstellen moeten voor eind oktober ingediend worden bij de gemeente. Voldoende stof om er samen over te praten, met het feestcomité, het gemeentebestuur, aan Z, verenigingen, BIN. Het belooft een boeiende en nuttige avond te worden. Inspraak en participatie zijn de trefwoorden op woensdag 4 november te 19u30 in kantine SK Wachtebeke, Sportstraat. Einde vergadering uiterlijk 21u30. Namens schepencollege en stuurgroep en vrijwilligers van de wijkwerking,

6 Rudy Van Cronenburg- Burgemeester Wie is er verantwoordelijk in mijn wijk? Je kan nog steeds toetreden tot het wijkplatform Dorp, geef een seintje aan coördinator Peter Van Bambost, Voor info over het wijkplatform Langelede Sluize kan je terecht bij coördinator Eric Vermeere. Via eric.vermeere@skynet.be Voor info over het wijkplatform Overslag kan je terecht bij coördinator Hilaire De Craecker, via mail : hilaire.decraecker@telenet.be Het Nieuwsblad Emiel Tack Burgemeesters overleggen met voetbalbond over wedstrijden tegen Yellow Blue Beveren Burgemeester Rudy Van Cronenburg van Wachtebeke. Foto: emt Verder overleg moet meer klaarheid brengen over de uitgestelde voetbalwedstrijden van Wachtebeke, Eksaarde, Zaffelare en Lochristi tegen YB Beveren. Dit zei burgemeester Van Cronenburg tijdens de gemeenteraad. Onaanvaardbaar. Het oordeel van burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS) over het gedrag van sommige Yellow Blue Beveren-supporters. Zij kregen het tijdens de wedstrijd YB Beveren- SK Wachtebeke, eerder deze maand, aan de stok met de ouders van doelman Kaay Criel. Het Wachtebeekse koppel kreeg enkele rake klappen te verwerken. De partij werd daarop door scheidsrechter Johan Van Raemdonck vroegtijdig stilgelegd. SK Wachtebeke kreeg afgelopen donderdagavond tijdens de zitting van het provinciaal comité overigens te horen dat ze deze wedstrijd met 0-5 winnen. Toch zijn hiermee niet alle problemen van de baan. Burgemeester Van Cronenburg: Vechten hoort niet thuis in het voetbal. Daarom hebben we, in samenspraak met de burgemeesters van Lokeren en Lochristi, beslist om de wedstrijden tegen YB

7 voorlopig uit te stellen. Binnenkort vindt nieuw overleg plaats met alle betrokken actoren. De Veiligheidscel Voetbal van Binnenlandse Zaken, de betrokken clubs, de burgemeesters, de politie, de diensten van de gouverneur en de voetbalbond komen naar Wachtebeke om nader overleg te plegen. Wij zijn echter niet bereid om, net als twee jaar geleden, een hele politiemacht op te laten draven om een voetbalwedstrijd in derde provinciale te laten spelen. Er moeten andere oplossingen mogelijk zijn. We vragen dan ook heel concrete maatregelen van de voetbalbond om taferelen zoals op Yellow Blue Beveren te voorkomen. Een vraag die binnen de lopende competitie wellicht niet zo gemakkelijk op te lossen valt. Yellow Blue in een ander reeks onderbrengen is voor de competitie geen optie meer. José Baeten, voorzitter van het Provinciaal Comité Oost Vlaanderen, bevestigt de afspraak in Wachtebeke, maar wil niet op de situatie vooruitlopen. Voorlopig zijn de wedstrijden van YB Beveren met de betrokken clubs inderdaad uitgesteld, zegt Baeten. de wedstrijd van YB op Beervelde van zondag 1 november gaat alvast niet door. Nader overleg zal een uitweg moeten bieden. Forfaitzege Niet meer spelen tegen YB lijkt al evenzeer uitgesloten. Dit zou telkens een forfaitzege betekenen voor de Waaslanders. Absoluut een te vermijden zak voor SK Wachtebeke dat momenteel op kop staat in zijn reeks. Blijft de optie om de wedstrijden op een vreemd terrein af te werken. In geval van Wachtebeke zou dat kunnen in Zelzate. Daar blijkt burgemeester Frank Bruggeman (VLS-SD), zelf ook scheidsrechter, bereid om SK voor één wedstrijd een thuishaven te bieden. In Zelzate beschikken we over de mogelijkheden om beide supportersclans uit elkaar te houden, zegt hij. Ik verwijs naar de gang van zaken wanneer KSC Lokeren naar Zelzate komt voetballen. Wij hebben de mogelijkheden en bieden die graag aan, aan onze buren uit wachtebeke. Het Nieuwsblad Emiel Tack Nog even wachten op camera s tegen sluikstorters De gemeenteraad formuleerde in maart jongstleden een positief advies rond de plaatsing van enkele camera s op niet-besloten plaatsen om zo de strijd tegen de sluikstorters te kunnen opvoeren. We zien nog steeds geen camera s hagen, zei oppositieraadslid Wim Van Hoecke (CD&V) tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Komt er nog enig schot in de zaak? Milieuschepen Piet Penneman (Open VLD) kon Van Hoecke geruststellen. er zijn budgetten vrijgemaakt, en er werden offertes gevraagd voor de camera s, antwoordde de schepen. Het is enkel wachten op de goedkeuring van de privacy-commissie om tot aankoop en de plaatsing van de camera s over te gaan. Wachtebeke wil in de toekomst een tiental plaatsen speciaal in het oog houden. Enkele camera s zijn mobiel, zodat e op verschillende locaties kunnen worden ingezet. Het Nieuwsblad Emiel Tack Foto Roland Vereecke Puyenbrug is terug open Sinds eind vorige week kan je opnieuw via de Puyenbrug over de Zuidlede richting Zaffelare. Een hele verbetering voor jong en oud. Fotograaf Roland Vereecke volgde de werken van bij het begin op de voet. Het leverde een reeks prachtige en soms bijzonder spectaculaire beelden op. NVDR: Zoals aangekondigd ging vrijdagavond 30 oktober de nieuwe Puyenbrug over de Zuidlede terug open voor het verkeer. De werken zijn twee maanden sneller klaar dan voorzien. De administratie van Wegen en Verkeer wordt bedankt voor deze prestatie door onze inwoners.

8

9

10 SPORTLAUREATEN 2015 GEHULDIGDE BLOEDGEVERS 2015

11 100 BLOEDGIFTEN Het Laatste Nieuws Meetjesland solidair met 'asielgemeenten' De burgemeesters van de 14 Meetjeslandse gemeenten engageren zich om Eeklo en Knesselare te helpen in de opvang van asielzoekers.

12 Zowat elke gemeente van het Meetjesland vangt asielzoekers op. Maar de grootste brok is voor Eeklo die het asielcentrum van het Rode Kruis heeft en daar 109 vluchtelingen opvangt, en Knesselare die binnen enkele weken 300 asielzoekers ziet toekomen op het militair domein van Ursel. "We hebben de vluchtelingenproblematiek besproken op het Meetjeslands burgemeestersoverleg", zegt Eekloos burgemeester Koen Loete (CD&V+) als voorzitter. "De Meetjeslandse besturen zullen de werkingen van de asielcentra van Eeklo en Knesselare mee ondersteunen wat betreft het onderwijs, integratie en vrijetijdsbeleving. Het kan niet zijn dat al die lasten op de schouders van Eeklo en Knesselare terecht komen. Niet alleen de besturen van de gemeenten willen helpen. In heel wat gemeenten zullen ook burgerinitiatieven opgericht worden die moeten helpen om de asielzoekers te verwelkomen en te begeleiden. In mijn stad is dat nu al het geval met het initiatief #EekloHelpt." (JSA) MEETJESLAND bestaat uit volgende 14 gemeenten:aalter- Assenede- Eeklo-Evergem- Kaprijke- Knesselare- Lovendegem- Maldegem-Nevele- Sint Laureins - Waarschoot- Wachtebeke- Zelzate Zomergem Woooooow 3 nieuwe supertoffe personeelsleden in Jeugdhuis 't Kasseiken! Jeugdhuis Kasseiken : Nieuwe medewerkers Benieuwd wie deze nieuwe cuties zijn in ons jeugdhuis? Kom ze nog snel bezoeken vandaag! Of ergens deze week tijdens de kantooruren. Hannes, Marthe en Joke.

13 Het Nieuwsblad Andre Mulders Halloween op provinciaal domein Puyenbroeck Enkele duizenden zakten weer af naar het provinciaal domein Puyenbroeck om de jaarlijkse griezeldag mee te beleven en te genieten van de talrijke attracties en fakkeltocht. BIBLIOHEEK EN OAR organiseren En nodigen u uit op deze interessante lezing omtrent het Thema van online veiligheid en privacy. Contact houden met vrienden en familie of het delen van foto's: steeds meer mensen doen het online via sociale media zoals Facebook. Ook bankverrichtingen of een reis boeken en betalen gebeurt steeds meer met de computer. Het internet heeft dus heel wat voordelen. Anderzijds zijn er ook gevaren voor je privacy of veiligheid. In deze interactieve lezing worden de belangrijkste vragen beantwoord over online privacy en veiligheid. Je krijgt ook een aantal tips mee. Jouw vragen over dit thema zijn welkom. Datum: Dinsdagavond (19.30u-21.30u): 17/ Plaats: Bibliotheek Wachtebeke, Dr. J. Persynplein 7, Wachtebeke Begeleiding: Joachim Leeman Bijdrage: 5 geen korting mogelijk Code: I.s.m. Bibliotheek Wachtebeke, Ouderenadviesraad Wachtebeke Inschrijven en betalen kan via Bibliotheek Wachtebeke bibliotheek@wachtebeke.be

14 Lange Boomstraat afgewerkt Verschillende betonvakken in de Lange Boomstraat bevonden zich in een zeer slechte toestand. Daarom werd beslist om over te gaan tot het herstellen van de gescheurde betonplaten. De werken zijn nu grotendeels beëindigd. Een klein stuk wordt nog spoedig afgewerkt.

15 Samenaankoop 100% groene stroom en aardgas! Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas! De provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de 5 de keer een samenaankoop van 100% groene stroom en aardgas. Door alle geïnteresseerden te verzamelen in een groepsaankoop, zakt de prijs aanzienlijk. Je kan inschrijven van 3 november 2015 tot en met 18 januari 2016, via (doorklikken op provincie Oost-Vlaanderen) of bij Woonwijzer Meetjesland. Hou bij de inschrijving je laatste jaarafrekening (elektriciteit en/of aardgas) bij de hand. Inschrijven betekent nog niet dat je bent overgestapt naar een andere energieleverancier. Na de veiling op 19 januari 2016 kom je te weten welk aanbod de energieleveranciers doen. Je kan dan beslissen of je het aanbod aantrekkelijk genoeg vindt om effectief over te stappen. Hiervoor krijg je tijd tot 31 maart Ga je in op het voorstel, dan brengt de provincie Oost-Vlaanderen de overstap in orde. Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen dit jaar opnieuw deelnemen. Info: gratis telefoonnummer (op werkdagen ts. 9 en 17u). Wil je hulp bij de inschrijving, of wil je persoonlijk advies over je energiefactuur? Dan helpt de gemeente je graag verder. Meer bepaald kan je zonder afspraak terecht op het wekelijks zitmoment van Woonwijzer Meetjesland in het gemeentehuis: elke maandag van tot 18.30u. Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat we over de nodige gegevens beschikken. PROPERE PIONIER PAUL IN ACTIE Om de buurt netjes te houden. Ben je ook kandidaat om Propere Pionier te worden in je buurt? Ben je het zwerfvuil in je straat echt beu, en wil je niet bij de pakken blijven zitten? Dan heb je misschien zin om pionier te worden van een stukje buurt. IDM is op zoek naar propere pioniers die zich gedurende een langere periode vrijwillig willen engageren om een stukje buurt net te houden.

16 Dit kan gaan van het onderhouden van een plantenvak tot het opruimen van zwerfvuil, het melden van sluikstorten of beschadigingen aan glasbollen & vuilnisbakjes,... Ieder volgens zijn mogelijkheden met onze ondersteuning en waardering! Wachtebeke heeft al Propere Pioniers in een aantal straten, bedankt daarvoor, we hebben jou ook nodig. ACTIVITEITENKALENDER WACHTEBEKE - woensdag 4 november: gemeentebestuur: wijkvergadering inwoners Stationsstraat- Axelsvaardeken- Kalve Peene-Molenhoek- Molenstraat- BPA De Bergen- in voetbalkantine in Sportstraat te 19u30. Wie wil meewerken om wijkplatform op te starten? - vrijdag 6 november te 20u15 : curieus: opening 34ste Kunsttentoonstelling Wachtebeekse kunstenaars, in zaal Rozenhof, Dorp 80. Opening door John Crombez, sp.a Voorzitter - vrijdag 6 november : sp.a curieus Wachtebeke: Huldiging sp.a Wachtebeke jaar, in zaal Rozenhof, Dorp 80 te 20u30 - zaterdag 7 november: curieus: curieus tentoonstelling in zaal Rozenhof, Dorp 80. Van 10-18u. Ook een fotografisch jaarverslag van curieus in de eerste zaal. -Zaterdag, 7 november Jong FEMMA SPEELGOEDBEURS: van 10 u tot 12u30 in de rode zaal van de kleuterschool, Dorp 43A, - zaterdag 7 november : Wereldwinkel, Dorp 54 (Vierschaar), is tijdens de jaarmarkt DOORLOPEND OPEN van 9 tot u. -zaterdag 7 november : Postzegelclub; Postzegeltentoonstelling- Tentoonstelling van postzegels, verdeeld onder verschillende thema's.tevens tentoonstelling van beeldhouwkunst Cultuurhuis, van 09:30 tot 17:30 - zondag 8 november: curieus: 34 ste kunsttentoonstelling in zaal Rozenhof, Dorp 80 van 14-17u - dinsdag 10 november : OKRA: herfstkoffietafel in het Kringenhof met optreden van de Wachtegalen. Inkom: 6 /8. Aanvang: Eucharistieviering 13.30u, koffietafel: 14u. - woensdag 11 november sportdienst: wandeltocht Wachtebeke-Moerbeke wandelt vertrek tussen 9 en 10u, Sporthal Moerbeke - woensdag 11 november actie : er komen vrijwilligers tussen 9 en 16 uur bij u langs - donderdag 12 november : Gezinsbond i.s.m. OAR: afd. Wachtebeke, Moerbeke en Zelzate optreden van Leen Persijn: Hola, zomaar oma. Inkom: leden 7, niet-leden 8. Begin: 14u. Cultuurhuis Safarken. Koffie en pannenkoek inbegrepen.

17 - zaterdag 14 november: kasseiken: Dag van de Jeugdhuizen. Koekenverkoop in Wachtebeke. Vanaf 21.30u fuif Pas Plier -maandag 16 november: Open OAR om 9u./ Seniorenclub i.s.m. OAR: Seniorenmaaltijd: Aperitief/visschotel 17 of mosselen 19 / dessert. Aanvang:12u. Namiddag: quiz - dinsdagavond 17 november : Bib en OAR: lezing over online veiligheid en privacy te 19u30 in Bib, Persynplein - donderdag 19 november: OKRA: film Où est donc passée la 7ieme compagnie, in Cultuurhuis Safarken. Aanvang: 14u. Inkom: 5. -zaterdag 21 december : KVLV: om u. in het Cultuurhuis. KERSTFEEST - zaterdag 21 november : SK Wachtebeke Steakfestijn in St Laurensschool, Persynplein, te 19u - dinsdag 24 november: te 19u in vergaderzaal ocmw : OCMW- raad - dinsdag 24 november: Ouderenadviesraad richt in: Veilig mobiel na je 55ste door Vereniging voor Verkeersveiligheid. In Cultuurhuis Safarken, 14u. Inkom: 2, gratis koffie en cake. - donderdag 26 november ; te 19u30 Gemeenteraad in Cultuurhuis -donderdag 26 november: KVLV: Feestmenu om u. en u. In Cultuurhuis Safarken - Vrijdag 27 november Wabeke Puur: 20u Zaal Kringenhof: cabaretier Joost van Hyfte - zaterdag 28 november: Cultuurdienst: Carré Muziek: Three-O-Thing: Great tunes by fine musicians: om 20.30u in de foyer van het Cultuurhuis -maandag 30 november tot 4 december : jeugddienst : Sintenronde -dinsdag 1 december Vermist, door Alain Remue Alain Remue is het hoofd van de Cel Vermiste Personen en geeft ons een inkijk achter de schermen in Cultuurhuis Safarken, 20u -vanaf 2 december tot 30 januari: bib: Tentoonstelling Van boekenleggers, leeswijzers, bijleggers, bookmarks en bladwijzers De tentoonstelling is van 2 december 2015 tot 30 januari 2016 vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek -donderdag 3 december: Kasseiken: Autisme (h)erkennen op gevorderde leeftijd: wat nu? Een getuigenis over het ouder worden met autisme en de verwachtingen voor de toekomst. Van 19u30 tot 22u -zaterdag 5 december : Neots : Neotsfuif vanaf 21u - woensdag 9 december : Bib : Regiovertelsessie op avontuur : vertelling voor volwassenen om 20u in de bib donderdag 10 december om in CH SAFARKEN Schrijfmarathon Amnesty International SCHRIJF ZE VRIJj

18 -zaterdag 19 december : Gaos: Music for Sillam. Benefiet optreden tvv vzw Sillam vanaf 19u30 in Kasseiken - zondag 20 december Fall Has Fallen een indoor kerstmarkt voor het goede doel georganiseerd. -zaterdag 31 december : Kasseiken: Old New party HET LAATSTE NIEUWS KRISTOF VEREECKE Gemeente wijst harmonie (even) de deur De koninklijke harmonie 'De Eendracht' is niet langer welkom in het cultuurhuis Safarken om te repeteren. De harde beslissing van het college komt er nadat de harmonie al bijna twee jaar weigert de stoelen en tafels na de repetitie terug te zetten. "We hebben al veel waarschuwingen gegeven, maar blijkbaar heeft ook de laatste waarschuwing van vorige week zijn effect gemist", stelt burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders). "We hebben meer dan 80 verenigingen die gebruik maken van dit cultuurhuis en 79 daarvan slagen er wel in de stoelen en tafels op hun plaats te zetten. We vragen enkel aan de Harmonie, dezelfde houding aan te nemen." Van Cronenburg en zijn college laten de deur op een kier. "We blijven beschikbaar voor een gesprek. Ik zal bovendien alle activiteiten van onze harmonie blijven bijwonen zoals ik dit altijd gedaan heb. Muziek verzacht de zeden, afspraken over stoelen en tafels blijkbaar niet", voegt de burgervader er nog aan toe. De Harmonie vond ondertussen een nieuwe repetitieruimte in de basisschool naast het cultuurhuis. Al zullen ook daar tafels en stoelen ongetwijfeld langs de kant gezet moeten worden na de repetitie. (KVZ) NVDR: het gemeentebestuur en het bestuur van de harmonie zitten vanavond samen om de onderlinge verstandhouding te verbeteren. Het Nieuwsblad Emiel Tack Oppositie vraagt verkeersspiegel Oppositieraadslid Etienne Fermont (CD&V) vroeg en kreeg tijdens de jongste Wachtebeekse gemeenteraad wat aandacht voor de verkeersveiligheid in Overslag. Ik wil het even hebben over de veiligheid op het kruispunt aan de frituur in Overslag leidde Fermont zijn punt in. Wie van de Papdijk komt heeft weinig zicht op het aankomende verkeer uit Nederland. Een spiegel met zicht op het verkeer uit Nederland is daar zeker aan te bevelen om de veiligheid te bevorderen. Kan die geplaatst worden?. Rosita Remorie (Anders) diende Fermont meteen van antwoord. Dit punt is besproken tijdens een extra zitting van de verkeerscommissie. Het is overigens een van de vijf belangrijkste aandachtspunten uit de wijkbevraging die we organiseerden. De situatie aan de frituur wordt momenteel grondig bestudeerd en zal in 2016 een definitieve oplossing krijgen. We denken dat het euvel niet enkel op te lossen is met het plaatsen van een spiegel. Hoe en wanneer precies alles in zijn werk zal gaan valt dus nog even af te wachten.

19 34 STE Kunsttentoonstelling CURIEUS - WACHTEBEKE november 2015 Voor de 34 ste maal organiseert Curieus- Wachtebeke haar kunsttentoonstelling ter gelegenheid van de jaarmarkt in ZAAL ROZENHOF DORP 80 Wachtebeke. Dit jaar viel de keuze op onderstaande kunstenaars Lydie De Thaey

20 Rudy De Vetter Nicole Eeckhout Bernard Huyge Op vrijdag 6 november om 20u30 openingsreceptie met inleiding door kersvers SP-a voorzitter John CROMBEZ In de 1 ste zaal vindt je ook het fotografisch verslag van de voorbije activiteiten van dit jaar. De tentoonstelling is nog open op Zaterdag 7 november van 10 u tot 18 u Zondag 8 november van 14 u tot 17 u Iedereen welkom Gratis toegang Huldiging sp.a Wachtebeke jaar In 1925 woonde Joseph Chalmet, de latere burgemeester van Zelzate en volksvertegenwoordiger, in Wachtebeke en richtte hij de socialistische partijafdeling op van de BWP, die een jaar later aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnam en onmiddellijk een zetel haalde. Sindsdien hebben er 90 jaar lang continue socialisten in de Wachtebeekse gemeenteraad gezeteld. Vele Wachtebekenaren hebben meegewerkt om de socialistische idealen vorm te geven, gelijkheid en solidariteit in volle vrijheid. Ter gelegenheid van onze 75ste verjaardag in 2000 hebben we een groot evenement georganiseerd, onder grote belangstelling. We denken nu al aan een nog grotere viering in 2025 wanneer we 100 jaar in Wachtebeke vertegenwoordigd zullen zijn. Voor onze 90ste verjaardag is er op vrijdag 6 november te uur er een herinneringsmoment in zaal Rozenhof, Dorp 80 Wachtebeke, waar we iedereen op uitnodigen. Dan komt sp.a voorzitter John Crombez de historiek en belang van deze 90 jaar toelichten en vooral wil hij vooruitkijken naar de toekomst van het progressief gedachtengoed. We hebben voor die 90 jaar, een oorkonde gemaakt met 90 namen van mensen erop die kort of langer meegewerkt hebben aan deze idealen. Het past op deze huldiging, deze pioniers, die dag in dag uit voor hun overtuiging opkwamen, in de kijker te zetten. Namens het bestuur van sp.a Wachtebeke

21 Wereldwinkel, Dorp 54 (Vierschaar), is tijdens de jaarmarkt DOORLOPEND OPEN van 9 tot u. Oxfam-Wereldwinkels verkoopt producten van eerlijke handel.oxfam-wereldwinkels is de voornaamste organisatie voor eerlijke handel in België. Oxfam-Wereldwinkels wil rechtvaardige regels voor de internationale handel. Want eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling. We maken mensen bewust door onze 235 Oxfam-Wereldwinkels, speciaalzaken voor eerlijke handel. Met het brede assortiment kwaliteitsproducten van ons huismerk Oxfam Fair Trade tonen we hoe het anders kan. Achtduizend vrijwilligers verspreiden ons verhaal. Ze bemannen de Oxfam-Wereldwinkels, smeden banden met andere organisaties en laten je ontdekken wat eerlijke handel betekent. Oxfam-Wereldwinkel Wachtebeke bestaat sinds Een eerlijke prijs staat aan de basis van duurzame landbouw, zowel in het Noorden als in het Zuiden. De Wereldwinkel is het best bekend voor zijn voedingsproducten zoals koffie, wijn, chocolade en fruitsap. Maar je vindt in de wereldwinkels ook lekkere snoepjes, koekjes, honing en beleg. Ons assortiment bevat verschillende voedingsproducten van 80 partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Kom tijdens de jaarmarkt even kijken. Een drankje (wijn of fruitsap) of een (h)eerlijk kopje koffie wordt je aangeboden. Je bent verwacht!

22 Door de voortdurende groei zijn wij blijvend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De Wereldwinkel is ook elke zaterdag en zondag open van tot uur. In de kerst- en nieuwjaarperiode zijn geschenkmanden in verschillende prijsklassen te verkrijgen. De moeite waard om eens te komen zien! WACHTEBEKE De plaatselijke 11.groep organiseert jaarlijks een CAMPAGNE met GELDINZAMELING ten voordele van projecten voor armoedebestrijding in het Zuiden. Het campagnethema 2015 is: Sociale bescherming voor iedereen. Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, een leefbaar inkomen en een waardige uitkering als het tegenzit. Dat is zo vastgelegd in verschillende internationale verdragen. Maar al te vaak blijven die afspraken dode letter. Meer dan 5 miljard mensen op onze wereld kunnen onvoldoende terugvallen op sociale bescherming! Daarom voeren en 19 andere partners (ngo s, vakbonden en ziekenfondsen) campagne voor een goede sociale bescherming wereldwijd. Op woensdag 11 november (en alleen op die dag) komen vrijwilligers tussen 9 en 16 uur bij u langs om uw bijdrage op te halen of wenskaarten, magneten en fluostiften te verkopen. U kan uw bijdrage uiteraard ook storten op het nationaal rekeningnummer BE van nationaal. De trouwe schenkers van de vorige jaren ontvangen op voorhand een brief met stortingsformulier. Schenkers die persoonlijk en binnen hetzelfde jaar minimaal 40 euro overmaken aan hebben recht op een fiscaal attest. Wij danken u nu reeds bij voorbaat voor uw milde gift! Langs deze weg wil het comité iedereen uitnodigen om zelf vrijwillig mee te helpen bij de geldinzameling. Wij hebben minstens 70 vrijwilligers nodig om op één dag alle huizen van Wachtebeke te bereiken. U hoeft zeker niet de ganse dag de straat op. 1 of 2 uurtjes volstaan ook! Wij rekenen uiteraard opnieuw op de schoolgaande jongeren en op alle jeugdverenigingen! Vanuit hun idealisme om de wereld te verbeteren kunnen zij jonge mensen mobiliseren voor het goede doel. U wordt in elk geval warm onthaald in de Waaslandzaal van het Cultuurhuis op het Dr. J. Persynplein vanaf 9 uur met een kop (h)eerlijke koffie, chocomelk of fruitsap en gebak. WE SPELEN EEN SPEL VANAVOND

23 Vanaf vrijdag 13 november organiseert Gezinsbond WaW, elke 2de vrijdag van de maand, een heuse spellenavond... Wij bieden een geschikte locatie in buurthuis Snoopy, Schoolstraat, en jullie brengen de spelletjes mee die jullie willen spelen.. Vanaf 19u in buurthuis Snoopy, Schoolstraat. Sinterklaas op bezoek? Sinterklaas komt ook dit jaar naar Wachtebeke en hij heeft even tijd om bij jou thuis binnen te springen, als dat niet fijn is!! De Sint brengt zijn groot boek mee waarin staat geschreven of jij braaf bent geweest of niet. Voor de brave kinderen heeft de Sint heel wat lekkers en een cadeautje mee... Wil jij dat de sint ook bij jou thuis langs komt? Schrijf je dan zeker in! Het inschrijvingsformulier kan je vinden op of stuur een mailtje naar De bezoeken worden gepland op volgende dagen: o maandag 30 november (Dorp Noord) o dinsdag 1 december (Overslag) o woensdag 2 december (Warande) o donderdag 3 december (Dorp Centrum) o vrijdag 4 december (Langelede-Sluize) De bezoekjes thuis gaan door tussen 18 en 20 uur. Gelieve bij de inschrijving het uur door te geven dat het beste voor jou past! Voor dit bezoekje vragen wij een kleine bijdrage, vrij te bepalen (betaling mag gebeuren tijdens het bezoek). Wie ingeschreven is mag nog een seintje verwachten van de jeugddienst. Gelieve in te schrijven vóór 20 november. De sint krijgt ieder jaar steeds meer aanvragen binnen, dus tracht zeker goed vooraf in te schrijven.

24 Lukt het niet op de Sint thuis op bezoek te vragen, kom dan zeker eens langs op woensdag 2 december tussen 14 en 16 uur in het cultuurhuis te Wachtebeke. De sint zal er jullie samen met een aantal zwarte pieten verwelkomen!

25 CULINAIR: Feestmenu op donderdag 26 november 2014 om u. en u. Zin om met de feestdagen een origineel menu opt tafel te toveren? Dit zijn de gerechten die wij leren maken: Panna cotta van venkel met currymayonaise Parmentier soep met een kleurtje Gevulde kalkoenrollade met bospaddenstoelensaus Tiramisu met een twist Deze kooklessen gaan door in de Keurezaal van het Cultuurhuis. Leden 6 Niet- leden 9 Ben je vergeten je in te schrijven? Je kan dit nog altijd doen. KERSTFEEST zaterdag 21 december om u. in het Cultuurhuis. Met Tralalie. Een vleugje piano, een nostalgisch levenslied, een strijkje viool, accordeon en gitaar binnen handbereik. Geen partituren, geen gedoe: gewoon het betere werk, om iedereen met het leven terug te verzoenen. Meer nieuws hierover in ons volgend boekje. Info en inschrijving: bij Monique Meirsman Melkerijstraat 60 c of via kvlvwachtebeke@ gmail.com

26 UITNODIGING voor alle leden, familie en sympathisanten van S.K. Wachtebeke STEAKFESTIJN zaterdag 21 november 2015 om 19 uur Sint-Laurensschool, Dr. Jules Persynplein

27 Steak a volonté met frieten, groenten en diverse sauzen Verzorgd door Keurslager Cocquyt - 18 euro voor volwassenen - 10 euro voor kinderen tot 12 jaar Zij die geen steak lusten kunnen kiezen voor stoofvlees met frieten aan dezelfde prijs. Inschrijven kan tot ten laatste woensdag 18 november per mail bij de werkgroep skw.evenementen@gmail.com of met onderstaande strook bij de trainers en bestuursleden. Het bedrag bij voorkeur overschrijven op volgend rekeningnummer: BE BIC NICABEBB met vermelding van uw naam en ploeg. _Carré Muziek: Three-O-Thing: Great tunes by fine musicians: zaterdag 28 november om 20.30u in de foyer van het Cultuurhuis Stem, gitaar en bas. Roots in de jazz met een open blik naar mooie songs van allerlei origine. Three-o-thing wil jou betoveren met een set songs in een nieuw jasje, gedragen door een diepe groovy contrabas, gekleurd door een virtuoze jazzgitaar en gebracht door een soulvolle stem. Laat je meevoeren op de warme sound van snaren en stem. Herlinde Ghekiere studeerde jazz zang aan het Lemmensinstituut en het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen, en werkte reeds met Grace Jones, The Gypsy Kings, Dick Van Der Harst, Wim Mertens, Bart Defoort, Hans Van Oost, Gonzalo Rodriguez Diaz (gitaar) is afkomstig uit Sevilla en studeerde jazz gitaar aan het I taller de jazz de la Universidad de Sevilla en het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij werkte reeds met o.a. Bart Denolf, en bracht onlangs een sterk album uit met zijn eigen band Zola Quartet en tourde met deze band o.a. reeds in China.

28 Wim Ramon (bas) studeerde jazz contrabas aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en werkte reeds met o.a. Vaya con Dios, Tom Robinson, Tars Lootens, Neeka, Bart Defoort, Hans Van Oost, Hij leidde ook de groepen Ramontic Affair en WiRDo. THREE-O-THING Waar: in de foyer van het Cultuurhuis Begin: 20.30u. ; deuren vanaf 19.30u Kaarten: 6 en 10 voor een duokaart (2 personen) Reserveren en afhalen aan de balie van het Cultuurhuis kan vanaf heden. Info: carine.devleesschauwer@wachtebeke.be en Je kan de band beluisteren op: Soundcloud Three-o-Thing GAOS organiseert voor de tweede keer Schrijfmarathon Amnesty International donderdag 10 december om in CH SAFARKEN donderdag 10 december om in CH SAFARKEN Bij Amnesty bestaat er een internationale traditie om rond 10 december, Internationale Mensenrechtendag, massaal brieven te schrijven. Al meer dan 50 jaar schrijven Amnesty-activisten brieven waarin ze onrecht aanklagen, overheden wijzen op mensenrechtenschendingen en opkomen voor mensen die ten onrechte gevangen zitten. En die brieven maken echt het verschil. Dus wees er 10 december bij en schrijf ze vrij.

29 Ontbijtzwemmen Ontbijt samen met je gezin aan de rand van het zwembad en spring nadien nog eens allemaal in het water! Wanneer zo 08/11/15 van 08:30 tot 11:30 zo 13/12/15 van 08:30 tot 11:30

30 Naai-, brei en haaksalon In het Cultuurhuis op woensdag 25 november en 9 december. Droom je er al lang van om zelf een leuk handtasje of knuffel te naaien of te haken? Zou je graag een rokje in elkaar krijgen of een mooie sjaal breien? Een zoom innaaien of een rits insteken? Breng dan je modelletjes of patronen mee. Een ervaren coach helpt je met al je handwerkproblemen. Deelnemingsprijs: 5 per keer, 7.5 voor niet-leden Klodderkot We starten weer op woensdag wekelijks van 14 tot 16u (behalve op 4 en 11 november) tot 16 december. Kostprijs: 65. Inschrijven: online via Inschrijvingen van het reservatiesysteem op de gemeentelijke website (snelkoppeling in de kolom links Snel naar op de homepagina: reservatie cultuurjeugd-sport). Meer info: of inge.francois@wachtebeke.be Doordat de geleverde diensten door de Rode Kruisafdeling Moerbeke-Wachtebeke steeds maar uitbreiden, zowel wat hulpdiensten, ziekenwagen, sociale hulpverlening, e.a. betreft, zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom ook deze oproep. Bent u sociaal voelend, wilt u zich inzetten voor de medemens, neem dan contact met ons op. Jong of minder jong, gediplomeerd of niet, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Ook verpleegkundigen of verzorgenden vinden hun plaats bij ons. Het is voldoende dat u zich slechts enkele uren per maand inzet voor het Rode Kruis. Wij hebben op dit moment ook volgende vacatures: Verantwoordelijke Hulpdienst Vrijwilligers Hulpdienst Ambulanciers Ongevallensimulant

31 Vrijwilliger Sociale Hulpverlening Verder interesse om vrijblijvend enkele uren per maand mee te werken: bel of mail naar Tentoonstelling Van boekenleggers, leeswijzers, bijleggers, bookmarks en bladwijzers De tentoonstelling is van 2 december 2015 tot 30 januari 2016 vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Waarover gaat dit? De Dikke (Van Dale) brengt ons de oplossing : Bladwijzer is een al dan niet versierde of bewerkte strook papier, linnen, leer, enz die dient om een plaats in een boek aan te wijzen, met name om de plaats aan te wijzen waar men gestopt is met lezen. Synoniemen zijn leeswijzer, bijlegger, boekenlegger en bookmark. De tentoonstelling Van Boekenleggers, Leeswijzers, Bijleggers, Bookmarks en Bladwijzers. toont een selectie uit de privéverzameling van Sabine Hoekman. De link tussen de verzamelaarster en het fenomeen bladwijzers is vrij duidelijk : Sabine is bibliothecaris in Wachtebeke en de bibliothecaris is van oudsher (en in deze digitale tijden meer en meer) een betrouwbare en competente bladwijzer (informatiebemiddelaar). Ze startte het collectioneren eerder toevallig bij een bezoek aan Schotland in 2003 en sedertdien groeide deze hedendaagse collectie bestendig, door eigen speurwerk, maar ook met hulp van familie en vrienden die specifieke exemplaren van buitenlandse reizen trachten mee te brengen. Info: Sabine Hoekman, , sabine.hoekman@wachtebeke.be Regiovertelsessie op avontuur : vertelling voor volwassenen op woensdag 9 december om 20u in de bib.verhalen over op erop uit trekken en misschien terugkeren

32 Vroeg of laat kan het je gebeuren. Dat je moet vertrekken. Omdat het jeukt, of omdat het lot heeft beschikt. Je neus achterna. Door wouden en woestijnen, te voet of te paard, in de armen van een djinn of op de rug van een draak. Je broekzakken zijn leeg, maar altijd ontdek je wel iets wonderlijks of loop je iemand tegen het lijf. Want toeval bestaat niet! Gebracht door TcollectiefvertelT. Rasvertellers Koen Demuynck en Madeleine Nieuwlaat zullen ons vergasten op hun sprankelende vertellingen!

33 Indoor Kerstmarkt op Provinciaal Domein Puyenbroeck op zondag 20 december van 10 tot 20u. Op 20 december 2015 wordt door Fall Has Fallen een indoor kerstmarkt voor het goede doel georganiseerd. Dit benefietevenement schenkt haar inkomsten integraal aan een gelote VZW met een goed doel. Eén voorwaarde: De VZW moet een goed doel steunen dat zich in België of in het buitenland bevindt. Naast de traditionele jeneverkraampjes, gadgetverkoop, oliebollen -en mutsenverkoop, is er ook kinderanimatie en een springkasteel. Bovendien zal er een discobar aanwezig zijn die voor de ideale kerstsfeer zal zorgen Op het einde van de avond zal één onschuldige kinderhand één van de aanwezige VZW s loten. Zij ontvangen na afloop van het evenement de totaalopbrengst van het aantal verhuurde vierkante meter en de vrijwillige giften van de bezoekers.

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 25 november 2015 TROMGEROFFEL EN KOFFIEKLETS CONCERT HARMONIE DE EENDRACHT

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 25 november 2015 TROMGEROFFEL EN KOFFIEKLETS CONCERT HARMONIE DE EENDRACHT Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 25 november 2015 TROMGEROFFEL EN KOFFIEKLETS CONCERT HARMONIE DE EENDRACHT Opnieuw een prachtig optreden van onze Harmonie De Eendracht in de zaal van de Sint Laurensschool

Nadere informatie

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 18 november 2015

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 18 november 2015 Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 18 november 2015 Wachtebeke solidair met Parijs Tegen terreur De vlaggen hangen halfstok aan het gemeentehuis van Wachtebeke en op ons digitale scherm is enkel de Franse

Nadere informatie

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 11 november 2015

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 11 november 2015 Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 11 november 2015 AANDACHT! Maandag 16 november (van 9 tot 19u) zal de dienst stedenbouw niet voor het publiek toegankelijk zijn, wegens opleiding van het personeel. Eerste

Nadere informatie

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke. Huwelijks Jubileum 60 jaar Georges Van Damme- Edithe De Mulder. Van harte proficiat

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke. Huwelijks Jubileum 60 jaar Georges Van Damme- Edithe De Mulder. Van harte proficiat Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 28 oktober 2015 Huwelijks Jubileum 60 jaar Georges Van Damme- Edithe De Mulder Van harte proficiat 102 kaarsjes voor Zulma Van Looy Foto: Emiel Tack Wachtebeke - Het Moervaartheem

Nadere informatie

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke. 30 december 2015

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke. 30 december 2015 Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 30 december 2015 1 PRETTIGE FEESTDAGEN VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR, COLLEGE EN GEMEENTE- en OCMW-RAAD En van uw gemeentelijke vrijwilligersfotografen Veel meer foto s

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

PRETTIGE FEESTDAGEN VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR, COLLEGE EN GEMEENTE-

PRETTIGE FEESTDAGEN VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR, COLLEGE EN GEMEENTE- Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 23 december 2015 PRETTIGE FEESTDAGEN VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR, COLLEGE EN GEMEENTE- en OCMW-RAAD En van uw gemeentelijke vrijwilligersfotografen Veel meer foto s op

Nadere informatie

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw I.s.m. Ideekids en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Praktische informatie 6 Inschrijvingen 6 Prijzen 6 Uren 6 Locatie 7 Wat breng je mee 7 Inbegrepen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie januari 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Nieuwjaarsetentje 6 Pannenkoekenfeest 7 Buurtfeest 8 Noordpoel 9 Fotopagina 10 Programma

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Deze brochure kan ook ondersteunend zijn voor iedereen die met het gezin in contact komt: maatschappelijk

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra.

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra. LEDENBRIEF afdeling Petegem 7/2015 november/december 2015 Beste leden, Dit is de laatste ledenbrief voor 2015. Naast aankondigingen voor de laatste aktiviteiten van dit jaar, kunnen we u ook reeds een

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke

Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 6 januari 2016 VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR, COLLEGE EN GEMEENTE- en OCMW-RAAD En van uw gemeentelijke vrijwilligersfotografen Veel meer foto s op de website van Wachtebeke

Nadere informatie

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS Hutselknutselstraat Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje kan je kiezen uit verschillende gerechtjes:

Nadere informatie

De uiterste datum voor inschrijving is 10 MEI 2016.

De uiterste datum voor inschrijving is 10 MEI 2016. Hasselt, 25 november 2015 Beste G-karateka, p zondag 29 mei 2016 gaan we weer een stapje verder... I-Karate GLBAL organiseert: Het kampioenschap wordt georganiseerd door I-Karate GLBAL, in samenwerking

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman 29.07.2015 WONEN IN HET MEETJESLAND: DE CIJFERS Voor steeds meer gezinnen is het een moeilijke klus om een geschikte, degelijke

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen.

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. ACTIVITEITENKALENDER september - oktober november - december 2015 September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. Prijs:

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen De Zorgmakelaar aan huis Zonder zorgen thuis blijven wonen Mijn vrouw en ik kunnen onszelf nog goed uit de slag trekken. Wel organiseert Debbie al wat praktische hulp bij ons thuis waardoor we nu opnieuw

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

zo maak je een prachtige Femma-stand

zo maak je een prachtige Femma-stand zo maak je een prachtige Femma-stand 1 zo maak je een prachtige femma-stand Elke groep krijgt regelmatig de vraag om op een activiteit in de gemeente een standje te zetten: op de avondmarkt, kermis, boekenbeurs,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober,, 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Centrumleider LDC Den Dries De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 8.00u tot 17.00u behalve woensdag

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille.

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille. Hasselt, 15 november 2015 Beste G-karateka, p zondag 31 januari 2016 is het zover: het open Belgisch Kampioenschap G-karate 2016! Het kampioenschap wordt georganiseerd door Goju-ryu karate-do Kuyukai Liege,

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Beroep beslissing OCMW. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing?

Beroep beslissing OCMW. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing? Beroep beslissing OCMW Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing? Inhoud 1. Beroep aantekenen... 3 2. Wat gebeurt er na het indienen van het verzoekschrift?... 4 3. Waar heeft de

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Beste leden, sympathisanten,

Beste leden, sympathisanten, Beste leden, sympathisanten, Met trots stellen we u ons Europees kampioenschap voor! Op zondag 3 mei 2015 organiseert IKF Integrated Karate Federation haar eerste Europees kampioenschap. Dit is een intelligent

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs 1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september De politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen pakt in september uit met de drugpunt-campagne : Effe uitblazen. Effe uitblazen is een preventiecampagne gericht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli 2015 Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Zuster Suzanne Vlaminck werd 100

Zuster Suzanne Vlaminck werd 100 Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 7 oktober 2015 Het Nieuwsblad Andre Mulders Zuster Suzanne Vlaminck werd 100 Ze werd geboren in Stekene op 2 oktober 1915 als dochter van Daniel Emiel Constant Vlaminck

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

November 2010. Beste sportieveling,

November 2010. Beste sportieveling, FALOS VZW, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel, 02/246.52.55, wim.verstraete@falos.be, jonathan.goetvinck@falos.be, frank.lenders@falos.be www.falos.be Beste sportieveling, November 2010 De regen raast

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 Onthaalbrochure_klanten.indd 1 25/08/15 16:52 2 Onthaalbrochure_klanten.indd 2 25/08/15 16:52 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP Geef uw E-MAILADRES door aan onze secretaris. Frans.van.otten@telenet.be Ook uw adres en eventueel telefoon en/of gsm-nummer vermelden.

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Narvik HomeParc Mooi Zutendaal

Hartelijk welkom bij Narvik HomeParc Mooi Zutendaal Hartelijk welkom bij Narvik HomeParc Mooi Zutendaal Het is vakantie! Voor je ligt het animatieprogramma van vrijdag 30 oktober tot donderdag 5 november klaar. Wij hebben ervoor gezorgd dat ons sport -

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE 1 BOEBOEKSKAMP Tijdens de 1e week van de paasvakantie komen de BoeBoeks opnieuw op bezoek! De BoeBoeks zijn keutelleuke kleine bolronde wezentjes die uit de boeken

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Help! Ik organiseer...

Help! Ik organiseer... Organisatiegids - Subsidiewijzer versie 2015 Help! Ik organiseer... Gemeente Elsene Diensten en schepen Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkleven Schepen Maite Morren Vooraf Onder de noemer RE:SACE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014 OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober november - december 2014 De ontmoetingsruimte is elke dag open vanaf 9.00u. De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u. Je

Nadere informatie

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van:

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van: Open Bedrijven Dag 5 oktober 10 17u Uitblinkers gespot GreenVille NAC Met medewerking van: Beste bezoeker, Na het succes van vorig jaar met maar liefst 3000 bezoekers, slaan GreenVille en de gemeente Houthalen-Helchteren

Nadere informatie

FUIF FEESTCOMITE 23/11 SINT IN HUIZE ROZENWINGERD 05/12 FC DE KAMPIOEN FOREVER 21/12 KERSTMARKT DUNKERQUE 16/12

FUIF FEESTCOMITE 23/11 SINT IN HUIZE ROZENWINGERD 05/12 FC DE KAMPIOEN FOREVER 21/12 KERSTMARKT DUNKERQUE 16/12 FUIF FEESTCOMITE 23/11 SINT IN HUIZE ROZENWINGERD 05/12 KERSTMARKT DUNKERQUE 16/12 FC DE KAMPIOEN FOREVER 21/12 ALICE IN WONDERLAND ON ICE 27/12 FEESTMENU 29/12 HUIZE ROZENWINGERD, BITTERZOETLAAN 5a, 8670

Nadere informatie

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09 Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Kinderoppasdienst: kinderoppas.gezinsbond9050@gmail.com 0473 97 85 24 Gezinsspaarkaart:

Nadere informatie

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee + ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015 JANUARI 2015 01/01/15- Cafetaria gesloten 04/01/15 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 14/01/15 Spelletjesnamiddag Uno, Rummikub,

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

gemeenteraad: ANTWOORDEN op vragen Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM 14 oktober 2015 VAN HARTE PROFICIAT

gemeenteraad: ANTWOORDEN op vragen Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM 14 oktober 2015 VAN HARTE PROFICIAT Digitaal nieuwsbericht Wachtebeke 14 oktober 2015 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM VAN HARTE PROFICIAT ROGER RAEMDONCK & HUGUETTE VAN ENGEL gemeenteraad: ANTWOORDEN op vragen Vraag raadslid Rudy Van De Velde nooddeur

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast-Den Dam buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast-Den Dam buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast-Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie mei 201 2 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Buurtfeest 6 Bestelling bloemekes 7 Nederlandse les 8 Computerles 9 Fotopagina 1 0 Programma

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie