Waterbedden. De voordelen van comfort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waterbedden. De voordelen van comfort"

Transcriptie

1 Waterbedden De koe en haar rust Een gezonde koe in een goede omgeving rust tot wel 14 uren per dag. Als ze ongestoord, veilig en comfortabel ligt te herkauwen is een koe in haar element en produceert ze melk. Koewelzijn behelst een droge plek om te rusten die, mocht ze opstaan, niet glad is maar voldoende grip biedt. We gunnen haar graag deze omstandigheden, zeker in de stal. De voordelen van comfort

2 De ligbox Iedere koe heeft haar eigen plek in de stal nodig; de ligbox. Breed genoeg om goed te kunnen liggen. De breedtemaat voor een volwassen HF koe is minimaal 1,15 meter, maar ook 1,20 en 1,25 meter worden steeds meer toegepast. De lengte van de ligbox moet de koe voldoende ruimte geven om gemakkelijk te gaan liggen en weer op te staan. Als een koe opstaat, komt haar lichaam naar voren. Een ligbox lengte van 2,80 meter voor een enkele rij en minimaal 5 meter voor een dubbele rij geeft haar hiervoor de nodige ruimte. Uit hygiënisch oogpunt is het handig als het ligboxdek zich minimaal 15 centimeter boven de mestgang bevindt en op een afschot van circa 2 tot 4% is aangelegd. Het boxoppervlak Het oppervlak waarop de koe ligt bepaalt het werkelijke comfort voor de koe. Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk: diepstrooisel met zand of andere materialen, of beton met een boxbedekking voorzien van meer of minder strooisel. Uitvoering van het dagelijkse onderhoud zorgt voor het uiteindelijke comfort van de koe. Een zacht ligbed, geen drukpunten De koe heeft een voorkeur voor een zacht ligbed, zonder drukpunten. Doordat drukpunten de bloedsomloop belemmeren kunnen deze kale en/of gezwollen hakken veroorzaken. De bloedsomloop is de dagelijkse wegenwacht van het lichaam; heelt waar nodig en voert afvalstoffen af. Als dit proces wordt verstoord, wordt genezing vertraagd en hopen afvalstoffen zich op. Tijdens het rusten ligt de poot van de koe op de ondergrond. Een combinatie van druk, warmte en vocht (broei) geeft een verhoogde kans op kale hakken. Kale hakken zijn gevoelig voor beschadigingen van buitenaf. Het is dan ook van groot belang kale hakken te voorkomen. Schoon en droog In de stal komen diverse soorten bacteriën voor, zowel omgevingsgebonden als koegebonden. Dit is een normale situatie en niet per definitie slecht. Een gedeelte van de bacteriën kunnen echter schadelijk zijn voor de gezondheid van de dieren. Het is voor de veehouder belangrijk de dieren zo gezond mogelijk te houden zodat ze deze bacteriën kunnen weerstaan. Een zo droog mogelijke ligboxbedekking, zonder mest, urine en uitgelegen melk, draagt bij aan een lage bacteriedruk en daarmee een kleinere kans op gezondheidsproblemen voor de koe. Koel Het meest aangenaam vindt de koe een omgevingstemperatuur tussen de -5 en de 18 graden Celsius. Als het warmer wordt, met name in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, heeft de koe moeite haar warmte af te voeren. Dit kan leiden tot hittestress. Hittestress gaat gepaard met gezondheidsproblemen; koeien worden lustelozer en gaan minder vreten, waardoor de droge stofopname daalt. De koe presteert minder en er kan pensverzuring ontstaan. Een koel boxoppervlak, dat ondersteunt bij de afvoer van de warmte van de koe, is dus gewenst.

3 De veehouder: weinig risico, weinig werk, lage kosten Voor de veehouder is de veestapel zijn bestaan. Gezonde koeien en goed presteren gaan hand in hand. Het aanbieden van de juiste stalomstandigheden, met oog voor de gezondheid van de koe, resulteert in lage risico s en gemoedsrust voor de veehouder. Om tot de optimale stalomstandigheden te komen moeten er keuzes gemaakt worden, waarbij de veehouder ook zijn arbeid in overweging dient te nemen. De hoeveelheid beschikbare tijd is immers altijd beperkt en het dagelijkse onderhoud in de stal komt 7 dagen per week, 2 maal per dag, terug. Het is dan ook de uitdaging om met zo weinig mogelijk arbeid toch de ideale omstandigheden te creëren ter ondersteuning van de gezondheid van de veestapel. Het renderend managen van een melkveehouderij is niet eenvoudig. De veehouder heeft te maken met diverse kostenposten, waarvan sommige ongepland, en variabele opbrengsten. Keuzes die leiden tot weinig risico en lage jaarkosten hebben dan ook de voorkeur. Waterbedden zijn de invulling van alle bovengenoemde voorwaarden en wensen!

4 Het Waterbed Een waterbed bestaat uit twee lagen hoogwaardig rubber die aan de randen aan elkaar zijn gevulkaniseerd. Hiertussen bevindt zich een laag water. Als de koe op het waterbed ligt, zweeft ze op een laag water. Als ze opstaat, drukt ze het water aan de kant en staat ze stevig op de harde ondergrond. Geen drukpunten Zwevend op een laagje water ondervindt de koe geen drukpunten. De bloedsomloop wordt tijdens het liggen niet belemmerd; geen kale of gezwollen hakken. Het waterbed ligt op het beton en staat zijn warmte af aan deze koele ondergrond. Hierdoor is het waterbed veel aangenamer dan enig ander ligbed. Geen drukpunten en minder warmte heeft een positief effect op de beharing van de hakken van de koe. Schoon en droog Het waterbed heeft als eigenschap dat het, als er geen dier op ligt of staat, altijd weer terugkomt in zijn oorspronkelijke bolle vorm. Door deze vorm loopt vocht van het waterbed af. Dit maakt het waterbed droger en hygiënischer dan andere vormen van boxbedekking; een lage bacteriedruk. Koel Het waterbed ondersteunt de koe bij het afvoeren van haar warmte, door deze warmte aan de koele betonnen ondergrond af te staan. Hierdoor loopt de koe minder kans op hittestress, is ze gezonder en presteert ze beter. Let wel; dit effect komt alleen tot zijn recht als het waterbed direct op de ondergrond wordt gemonteerd. BETON BODEMTEMPERATUUR Warmte overdracht van de koe naar de ondergrond Infrarood warmtebeeld: het waterbed neemt de warmte van de koe op.

5 Weinig risico, weinig werk, lage kosten Een veestapel op waterbedden heeft een optimale stalomgeving. De veehouder verwijdert dagelijks eventuele vervuiling en strooit een kleine hoeveelheid strooisel; met de hand of machinaal. Minder arbeid dan bij iedere andere vorm van boxbedekking. Gemakkelijk en snel uit te voeren en daardoor de grootste kans dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Niet alleen een lage arbeidsbehoefte maar ook een laag risico. De kosten worden bepaald door de onderhoudskosten en de afschrijving van de boxbedekking. Weinig strooisel betekent lage onderhoudskosten. Ook de afschrijvingskosten zijn laag; een waterbed gaat lang mee en de vulling, het water, behoudt zijn eigenschappen. Waterbedden hebben dan ook de laagste jaarkosten in vergelijking met andere soorten boxbedekking. Vanuit de koe geredeneerd is een diepstrooiselbox met zandbed een goede keuze. Wordt echter de hoeveelheid werk voor de veehouder en de meerkosten door verhoogde afschrijving van machines, evenals het onderhoud van het ligbed, meegerekend, dan slaat de balans in het voordeel van de waterbedden door. Waterbedden in overzicht: Koe comfort Arbeidsbehoefte Jaarlijkse kosten

6 Details van het waterbed Een waterbed bestaat uit twee lagen hoogwaardig rubber die aan de randen aan elkaar zijn gevulkaniseerd. In de rubber lagen is een nylon wapening aangebracht. Hierdoor ontstaat een slijtvast en sterk product. De veerkracht van een waterbed is het bewegen van het water. Water behoudt zijn eigenschappen en verandert niet. De veerkracht van het waterbed blijft dus gelijk, jaar in jaar uit. Bij de montage worden de waterbedden over de boxdekken uitgerold, vastgezet en daarna gevuld. Het water stroomt door een vulopening in het waterbed; iedere maat bed een eigen, ideale hoeveelheid. Een RVS afsluiter zorgt er voor dat er geen water uit het waterbed lekt. Deze afsluiter is ontworpen met het oog op koecomfort: aan alle zijden afgerond. De toplaag van het waterbed voelt ruw aan. Deze ruwheid zorgt voor grip bij het opstaan en zorgt er tevens voor dat het opgebrachte strooisel beter blijft liggen. De achterrand van het waterbed is afgeschuind om ook daar eventuele drukpunten te voorkomen. Er zijn twee types waterbedden: - Single waterbedden waarvan het watercompartiment één geheel is - Dual waterbedden met twee watercompartimenten: een voorste kniecompartiment en een achterste compartiment. Het kniecompartiment wordt in verhouding meer gevuld zodat de koe, op het moment dat ze gaat liggen, niet met haar knieën in aanraking komt met de harde ondergrond. Extra koevriendelijk, extra comfort! Single Dual Lengte en breedte Waterbedden zijn in diverse breedtes verkrijgbaar, passend bij de breedte van de ligboxen. Ze worden op rol geleverd. De waterbedden worden aan de voorzijde vastgezet met een aluminium profiel, en aan het begin en einde van de rij met een RVS strip en RVS betonnagels. De beschikbare breedtes zijn: 86,3 cm - 96,5 cm cm cm - 112,5 cm cm cm cm Een waterbed heeft een lengte van 1,83 meter (het waterbed van 86,3 cm breed heeft een lengte van 160 cm). Deze maat is altijd passend; met een knieboombuis kan de lengte van de ligbox naar wens worden ingesteld.

7 Waterbedden voor de koe zijn in de jaren negentig ontstaan. Het eerste idee kwam, van een veehouder. De eerste generatie waterbedden zijn doorontwikkeld tot de waterbedden zoals wij deze tegenwoordig kennen. Er zijn nog altijd waterbedden uit de eerste jaren in gebruik. Dean Throndsen houdt zich al jaren lang bezig met waterbedden. Door koeien te observeren begreep hij de toegevoegde waarde van het kniecompartiment in een waterbed. Hij noemt zijn product Dual Chamber Cow waterbeds, afgekort DCC. BUC is een merk dat al jaren innovatieve producten aan de melkveehouderij levert. In 2007 is BUC begonnen met de verkoop van de DCC waterbedden. Hiermee heeft het bedrijf in Nederland, maar ook in andere landen in Europa, veel succes geboekt. Sinds 2017 is BUC door Spinder overgenomen en verkoopt Spinder de DCC waterbedden.

8 Waterbedden Checklist Spinder waterbedden: JA NEE Optimaal koecomfort Geen drukpunten Minder broei Schoon en droog Minder hitte stress Blijvend veerkrachtig Gezondere koeien Gaat jarenlang mee Bewezen kwaliteit Goedkoopste in aanschaf Weinig dagelijkse arbeid Weinig strooisel nodig Ook te gebruiken bij R-boxen Laagste jaarkosten Hoogste comfort, laagste jaarkosten Reitsmastrjitte LE Harkema The Netherlands (0)

Matrassen voor de ligboxen

Matrassen voor de ligboxen Informatiefolder versie oktober 2013 Matrassen voor de ligboxen Een diepstrooiselbed is onmiskenbaar nummer één voor een goed ligcomfort. Maar wat als diepstrooisel geen optie is? Wij hebben verschillende

Nadere informatie

LIGBEDDEN. 22 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com

LIGBEDDEN. 22 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com LIGEDDEN eerepootgri weet als geen ander wat het belang is van een een goede rustplaats voor uw koeien. Datgene wat een koe namelijk het liefst doet is liggen. Daarom moeten we zorgen dat de ligplaatsen

Nadere informatie

De voordelen van comfort

De voordelen van comfort De voordelen van comfort Maak het de koe en uzelf gemakkelijk en geniet van wat dat oplevert Een gelukkige, gezonde koe in topconditie geeft meer melk. Daarom is een investering in een comfortabele, veilige

Nadere informatie

De voordelen van comfort

De voordelen van comfort De voordelen van comfort Maak het de koe en uzelf gemakkelijk en geniet van wat dat oplevert Een gelukkige, gezonde koe in topconditie geeft meer melk. Daarom is een investering in een comfortabele, veilige

Nadere informatie

Montage Spinder Meadow matras

Montage Spinder Meadow matras 1:2 Géén vochtige Meadow polypress platen monteren. (zie opslagvoorschrift) Stap 1 Zorg voor een vlakke, schone, droge ondergrond. Verwijder alle losse cement en betondeeltjes. Stap 2 Zet over de volle

Nadere informatie

Ligboxen. Grootvee. Z-120 ligbox, afm. 195 cm x schoftboomhoogte 120 cm. 55010.040 ZK-135 ligbox, afm. 205 cm x schoftboomhoogte 135 cm. 55010.

Ligboxen. Grootvee. Z-120 ligbox, afm. 195 cm x schoftboomhoogte 120 cm. 55010.040 ZK-135 ligbox, afm. 205 cm x schoftboomhoogte 135 cm. 55010. Ligboxen Grootvee Ligbox ZK-135 De ligboxen ZK-135 en Z-120 zijn ontwikkeld met het oog op de koe. Ze bieden de koe een maximum aan comfort en vrijheid met veel ruimte voor opstaan en liggen. De box geeft

Nadere informatie

Koematrassen en rubbermatten

Koematrassen en rubbermatten Koematrassen en rubbermatten Huber N20/25 rubber op rol De comfortabele rubbermatten N20 (20 mm dik) en N25 (25 mm dik) zijn met grote en kleine noppen uitgevoerd. Deze noppen zorgen ervoor dat de rubbermatten

Nadere informatie

GEA Ligbedsystemen. Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien

GEA Ligbedsystemen. Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien GEA Ligbedsystemen Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien 2 Ligbedsystemen Ligbedsystemen GEA Ligbedsystemen Koecomfort en welzijn zijn steeds belangrijker op een melkveebedrijf.

Nadere informatie

Rubbermat op de rol voor. ligboxen loopgangen melkstallen

Rubbermat op de rol voor. ligboxen loopgangen melkstallen Rubbermat op de rol voor ligboxen loopgangen melkstallen Huber: de grootste fabrikant in Europa voor rubbermat op de rol! Onze geschiedenis 1925 als vulkaniseerbedrijf opgericht door Anton Huber sr. in

Nadere informatie

Hittestress, hoe ventileren?

Hittestress, hoe ventileren? Hittestress, hoe ventileren? Hittestress kan de melkproductie sterk verminderen. Bovendien krijgen de koeien last van gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld pensverzuring en een negatieve energiebalans.

Nadere informatie

montagehandleiding FriesKo

montagehandleiding FriesKo blad 1 van 4 Bestelnr. Omschrijving A B 0504110 FriesKo waterbed 110 cm per ligplaats 0505510 0510611 0504112 FriesKo waterbed 112,5 cm per ligplaats 0505512 0510611 0504115 FriesKo waterbed 115 cm per

Nadere informatie

Polylatex. De indringing was voor de test bijna net zo groot als er na. Een - -~- blauwgroene - -~-~- PVC topmat, die bovenop 12 3.7 15.

Polylatex. De indringing was voor de test bijna net zo groot als er na. Een - -~- blauwgroene - -~-~- PVC topmat, die bovenop 12 3.7 15. Het is verstandig om in de boxen gehakseld stro te strooien. Zo zijn de boxen goed schoon te houden. Zaagsel kan ook, zolang het van een goede kwaliteit is. De ene koematras is de andere niet. Uit onderzoek

Nadere informatie

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid SPECIALIST MESTBEWERKING capaciteit duurzaamheid MEST DUURZAAMHE VEENHUIS Veenhuis gaat verder in mesttechniek. De productlijn mestbewerking kent de kwaliteit en degelijkheid waar Veenhuis al jarenlang

Nadere informatie

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk 2 Meer water betekent al haar drinkbehoeftes kennen Verhoogde wateropname verbetert de melkproductie Melk bestaat uit bijna 90% water, dus het is

Nadere informatie

Emissiearme Duurzaamheidsvloer

Emissiearme Duurzaamheidsvloer Emissiearme Duurzaamheidsvloer Duurzaamheidsvloer D-1 De Duurzaamheidsvloer D-1 is een vlakke vloer met om de 1,20 meter een mestspleet van max. 4 cm welke voorzien is van een klepsysteem. Dit geeft een

Nadere informatie

2013-2014 SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid

2013-2014 SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid 2013-2014 SPECIALIST capaciteit duurzaamheid MEST DUURZAAMHEID VEENHUIS Denkt u aan mest? Dan denkt u aan Veenhuis! Veenhuis Machines heeft 75 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van landbouwmachines

Nadere informatie

Compoststal in Amerika; 2 keer per dag bewerken Gedroogde mest stal in Israël ( de wei in de stal )

Compoststal in Amerika; 2 keer per dag bewerken Gedroogde mest stal in Israël ( de wei in de stal ) Een greep uit nieuwe ontwikkelingen huisvesten van melkvee Huisvesting van melkvee staat momenteel sterk in de belangstelling bij melkveehouders, beleid en het onderzoek. Vanuit verschillende onderzoekprojecten

Nadere informatie

Werkblad: Kans op pensverzuring

Werkblad: Kans op pensverzuring Werkblad: Kans op pensverzuring 1) Bekijk zowel de ruwvoeranalyse als het voedermiddel en vul de onderstaande tabel in. Beoordeling graskuil JA NEE Het droge stof gehalte is lager dan 40%. Het suikergehalte

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

INSTAPBAD MET DEUR BIEDT COMFORT EN PRIVACY

INSTAPBAD MET DEUR BIEDT COMFORT EN PRIVACY 13.10 Hoofdstuk 13 Calèche 0209 INSTAPBAD MET DEUR BIEDT COMFORT EN PRIVACY 13.11 Hoofdstuk 13 Algemene informatie 0209 Het Calèche bad is een instap-zitbad met een deur aan de lange zijde. Het bad is

Nadere informatie

Duurzaamheid en Koesignalen. Nico Vreeburg dierenarts en stallenbouwadviseur Vetvice

Duurzaamheid en Koesignalen. Nico Vreeburg dierenarts en stallenbouwadviseur Vetvice Duurzaamheid en Koesignalen Nico Vreeburg dierenarts en stallenbouwadviseur Vetvice www.vetvice.nl Cow- SIGNALS Barn- DESIGN Future Farming Wat doet de Vetvice groep? Team Vetvice team, Stallenbouwadviseurs

Nadere informatie

Kuperus. Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW

Kuperus. Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW Kuperus Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW Coolatex Matrassen De Coolatex matrassen, leverbaar in 4 uitvoeringen, worden

Nadere informatie

Kuperus. Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW

Kuperus. Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW Kuperus Matrassen & Kussens VERKOELEND DRUKVERLAGEND & ONDERSTEUNEND VENTILEREND ZACHT, SOEPEL & DUURZAAM GELUIDLOOS NIEUW Coolatex Matrassen De Coolatex matrassen, leverbaar in 4 uitvoeringen, worden

Nadere informatie

Diverse vormen van diepstrooiselboxen Gecomposteerde paardenmest, stro/kalk/water en papierkorrels

Diverse vormen van diepstrooiselboxen Gecomposteerde paardenmest, stro/kalk/water en papierkorrels Diverse vormen van diepstrooiselboxen Gecomposteerde paardenmest, stro/kalk/water en papierkorrels David Speksnijder September 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 5 De comfortabele ligbox... 7 Algemene voorwaarden...

Nadere informatie

DeLaval oppervlaktecoating. Bescherming van uw vloeren en wanden

DeLaval oppervlaktecoating. Bescherming van uw vloeren en wanden DeLaval oppervlaktecoating Bescherming van uw vloeren en wanden DeLaval oppe Voor veilige, duurzam oppervlakken DeLaval oppervlaktecoating beschermt uw werkomgeving tegen veroudering en zorgt voor een

Nadere informatie

Voor een duurzame toekomst

Voor een duurzame toekomst Voor een duurzame toekomst Complete leverancier van bewezen kwaliteit Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia lang een begrip onder professionals in de agrarische sector.

Nadere informatie

Rapport demo stalmatten en - matrassen

Rapport demo stalmatten en - matrassen 1 Rapport demo stalmatten en - matrassen 2005 2016 Demonstratie van stalmatten- en matrassen op de Hooibeekhoeve van 2005 tot 2016 Koecomfort in de melkveestal is enorm belangrijk. Hierbij denken we naast

Nadere informatie

Werkingsprincipe DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM

Werkingsprincipe DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM Nummer systeem Naam systeem BWL 2010.35.V3 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien van afdichtflappen, met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder

Nadere informatie

Korte Omschrijving. Koematras systeem met een zwarte, rubber topmat. Dikte van de topmat is 4 mm.

Korte Omschrijving. Koematras systeem met een zwarte, rubber topmat. Dikte van de topmat is 4 mm. Korte Omschrijving Koematras systeem met een zwarte, rubber topmat. Dikte van de topmat is 4 mm. Fabrikant en aanvrager: Agriprom Stalmatten B.V. Postbus 44 NL-7710 AA Nieuwleusen Telefoon: 0031 (0)529

Nadere informatie

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating Hoe coat je een betonvloer met epoxy? Wij helpen u graag met het maken van de juiste stappen in de juiste volgorde bij het zelf coaten van een betonvloer met epoxy. Dit met ons doe-het-zelf-stappenplan.

Nadere informatie

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Stro is een perfect materiaal als strooisel voor in de ligboxen van onze koeien. Het is zacht en droog voor het melkvee, het zorgt voor een toename

Nadere informatie

Wouter Dewulf. Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux

Wouter Dewulf. Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux Wouter Dewulf Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux Hoogwaardige kwaliteit Ruim assortiment standaarduitvoeringen Diverse afingen leverbaar Snelle

Nadere informatie

SATURNUS DENK VERDER. WORD EEN FULLWOOD FARMER

SATURNUS DENK VERDER. WORD EEN FULLWOOD FARMER DENK VERDER. WORD EEN FULLWOOD FARMER SATURNUS INHOUD 4 6 7 10 Uniek concept Arbeidsgemak Hoge capaciteit Grenzeloos goed 2 INHOUD SATURNUS Saturnus, dé zij-aan-zij binnenmelker die de voordelen van een

Nadere informatie

DCC & HMR. Innovatie in conservering. Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming.

DCC & HMR. Innovatie in conservering. Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming. DCC & HMR Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming. more than masts voor masten: Kaal DCC-coating HMR maaiveldbescherming Kaal Masten staat in voor het verlengen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

Checklist Stalverlichting

Checklist Stalverlichting Checklist Stalverlichting Waar dient u op te letten bij de aanschaf van stalverlichting? Door 4 simpele vragen te beantwoorden, kunt u een goed beeld krijgen van de belangrijkste zaken bij stalverlichting.

Nadere informatie

Leeftijd vanaf 22mnd 15-22mnd 12-18mnd 6-12mnd 2-6mnd

Leeftijd vanaf 22mnd 15-22mnd 12-18mnd 6-12mnd 2-6mnd Ligboxafscheidingen Maatvoering ligplaatsen Leeftijd vanaf 22mnd 15-22mnd 12-18mnd 6-12mnd 2-6mnd Boxlengte muurrij >250 230-250cm 220cm 190cm 160cm Boxlengte dubbele rij >480 >400 >380 >350 >310 Boxbreedte

Nadere informatie

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm INHOUD Mobiliteit... 2 XXL-Rehab opstap hulp... 2 XXL-Rehab rollator King... 3 XXL-Rehab Rollator Support... 5 XXL-Rehab looprek... 7 XXL-Rehab krukken... 9 MOBILITEIT XXL-REHAB OPSTAP HULP Technische

Nadere informatie

Beter slapen op vakantie

Beter slapen op vakantie Beter slapen op vakantie Niet zelf meten Makkelijk te bestellen Gratis thuisbezorgd EEN DRÖM kwaliteitsmatras op maat Gerust op reis begint met een goed matras De meeste mensen gaan op vakantie om er even

Nadere informatie

Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van. Juli Vervangt BWL V2 van april Werkingsprincipe

Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van. Juli Vervangt BWL V2 van april Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van BWL 2013.04.V3 Ligboxenstal met geprofileerde vloerplaten met sterk hellende langssleuven met urine-afvoergat en hellende

Nadere informatie

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien Silent Herdsman Voor beter presterende koeien Simpel gezegd, met de Silent Herdsman kunt u uw winst verhogen, tijd besparen en uw kudde gezond houden waar u ook bent. Bij de mysilent Herdsman Gezondheidsattenties

Nadere informatie

STALBENODIGDHEDEN. Kalvereenlingboxen. 76 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com

STALBENODIGDHEDEN. Kalvereenlingboxen. 76 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com Kalvereenlingboxen Goede kalveropfok is van groot belang voor het rendement van uw toekomstige melkveestapel. De belangrijkste bedreigingen voor ontwikkeling en groei zijn darm- en luchtweginfecties. Gemiddeld

Nadere informatie

DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM

DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM Nummer systeem Naam systeem BWL 2010.35.V5 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien van afdichtflappen, met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder

Nadere informatie

Drinken. Product catalogus. De voordelen van comfort. februari 2019 E-BOOK

Drinken. Product catalogus. De voordelen van comfort. februari 2019 E-BOOK E-BOOK februari 2019 Product catalogus De voordelen van comfort geschiedenis Spinder sinds 1973 In 1973 begon Tjip Spinder onder de naam Spinder Stalinrichting met de productie en verkoop van ligboxen

Nadere informatie

DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk

DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk Verbeter de wateropname van uw koeien en zij zullen u belonen met meer melk Melk bestaat voor bijna 90% uit water. Daarom is

Nadere informatie

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN.

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. NATUURLIJK SLAPEN LIEVER ZONDER PIJNSTILLERS VAARWEL TEGEN PIJN IN DE ONDERRUG Werken in de tuin, een potje hockey, of wellicht tennissen met vrienden,

Nadere informatie

Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4

Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4 Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4 Denken-Delen-Uitwisselen Waar moet je zoal aan denken, wat moet je weten, wat moet je geregeld hebben voordat je kunt beginnen met het bouwen van een nieuwe stal? 1.

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Samen werken aan groei Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 2018 01 24 Samen werken aan groei A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Gezondheid 9 1.1 Gezondheidskenmerken en anatomie 9 1.2 Oorzaak van ziekten en het verweer ertegen 18 1.3 Dierziektepreventie 27 1.4 Herkennen van ziekten 31 1.5 Afsluiting

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

Drinken. Produkt catalogus. De voordelen van comfort. juli 2018 E-BOOK

Drinken. Produkt catalogus. De voordelen van comfort. juli 2018 E-BOOK Drinken E-BOOK juli 2018 Produkt catalogus De voordelen van comfort geschiedenis Spinder sinds 1973 In 1973 begon Tjip Spinder onder de naam Spinder Stalinrichting met de productie en verkoop van ligboxen

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem Welcome to the North TEMPUR North slaapsysteem North slaapsysteem Het TEMPUR North slaapsysteem is geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur van het Noorden. Door de ronde vormen

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

Voetgangers en fietsers veilig de brug over

Voetgangers en fietsers veilig de brug over LightDeck artdeck Deck systems Voetgangers en fietsers veilig de brug over Lightdeck profiel 50-cp-02 50-cpw-05 95-cp-98 95-cpm-02 110-cpm-03 Geschikt voor langzaam verkeer x x x x x Geschikt voor onderhoudsvoertuig

Nadere informatie

Geachte relatie, Verder in deze nieuwsbrief: Extra energie kalveren Winterdiarree Strooisel

Geachte relatie, Verder in deze nieuwsbrief: Extra energie kalveren Winterdiarree Strooisel Geachte relatie, De winter doet al een beetje zijn intrede. De eerste nachtvorst is al geweest. Erg vroeg dit jaar, zouden de schaatsen uit het vet kunnen? Afgelopen zomer en najaar waren er periodes met

Nadere informatie

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Samen werken aan groei Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 20170413 Samen werken aan groei A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

De Flexibele Freedom ligbox afscheiding

De Flexibele Freedom ligbox afscheiding De Flexibele Freedom ligbox afscheiding Het is ons een genoegen om u de Flexible Freedom Free stall te kunnen presenteren, de meest recente ontwikkeling in ligbox stal behuizingen voor koeien, die voor

Nadere informatie

MaxXfan Hittestress bij melkkoeien Waardoor wordt het veroorzaakt en wat kunt u eraan doen?

MaxXfan Hittestress bij melkkoeien Waardoor wordt het veroorzaakt en wat kunt u eraan doen? Hittestress bij melkkoeien Waardoor wordt het veroorzaakt en wat kunt u eraan doen? Geschreven door: Raymond van Benthem In opdracht van: Inleiding Bij een comfortabele temperatuur presteert rundvee het

Nadere informatie

LIGBOXAFSCHEIDINGEN. 2 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com. Ligboxafscheiding model XR

LIGBOXAFSCHEIDINGEN. 2 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com. Ligboxafscheiding model XR LIGBOXAFSCHEIDINGEN Ligboxafscheiding model XR Ligboxafscheiding model CV Ligboxafscheiding model KC Ligboxafscheiding model USA-II Ligboxafscheiding model DS Ligboxafscheiding model JV 2 LIGBOXAFSCHEIDINGEN

Nadere informatie

Melken: van krukje tot robot. www.lely.com. innovators in agriculture

Melken: van krukje tot robot. www.lely.com. innovators in agriculture Melken: van krukje tot robot www.lely.com innovators in agriculture Deze spreekbeurt is ontwikkeld speciaal voor kinderen van de basisschool. Met de spreekbeurt melken, van krukje tot robot wordt er een

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company. Evaluatie

Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company. Evaluatie Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company Evaluatie Conclusie Happy Cow Project: april 2013 Happy Cow Project succesvol afgesloten! Bijna alle deelnemers hebben reeds

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

... beter functioneren... met meer energie je dag beginnen... noodzakelijk voor je lichaam... een bron van vitaliteit.

... beter functioneren... met meer energie je dag beginnen... noodzakelijk voor je lichaam... een bron van vitaliteit. Gezond slapen is...... beter functioneren.... met meer energie je dag beginnen.... noodzakelijk voor je lichaam.... een bron van vitaliteit. bezorgt u een gezonde slaap. Slaaponderzoek doorheen de jaren

Nadere informatie

Rav-code A 1.14 Systeembeschrijving van April Vervangt BWL V6 van december Werkingsprincipe

Rav-code A 1.14 Systeembeschrijving van April Vervangt BWL V6 van december Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.14 BWL 2010.35.V7 Systeembeschrijving van April 2019 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien

Nadere informatie

Koeverkeer. Produkt catalogus. De voordelen van comfort. juli 2018 E-BOOK

Koeverkeer. Produkt catalogus. De voordelen van comfort. juli 2018 E-BOOK Koeverkeer E-BOOK juli 2018 Produkt catalogus De voordelen van comfort geschiedenis Spinder sinds 1973 In 1973 begon Tjip Spinder onder de naam Spinder Stalinrichting met de productie en verkoop van ligboxen

Nadere informatie

Koeverkeer. Product catalogus. De voordelen van comfort. februari 2019 E-BOOK

Koeverkeer. Product catalogus. De voordelen van comfort. februari 2019 E-BOOK E-BOOK februari 2019 Product catalogus De voordelen van comfort geschiedenis Spinder sinds 1973 In 1973 begon Tjip Spinder onder de naam Spinder Stalinrichting met de productie en verkoop van ligboxen

Nadere informatie

De toekomst van stomazorg... is begonnen

De toekomst van stomazorg... is begonnen De toekomst van stomazorg... is begonnen Voel het verschil, ervaar de voordelen van onze geavanceerde siliconentechologie... Volledig siliconen bescherming... soms heeft de huid extra bescherming nodig.

Nadere informatie

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren.

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Kochs kozijnen, ramen en deuren zijn hoogwaardige bouwelementen met een veelvoud aan mogelijkheden. Om U jaren lang naar tevredenheid te kunnen

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 2015 09 03 A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per koe. Voorlopige emissiefactor: 10,2 kg NH 3

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u hier de volgende folders downloaden: Stalinrichting_Vleesvarkens Stalinrichting_Zeugenh ouderij.pdf

Voor meer informatie kunt u hier de volgende folders downloaden: Stalinrichting_Vleesvarkens Stalinrichting_Zeugenh ouderij.pdf Informatie over stalinrichting Dankzij jarenlange ervaring op een aantal grote varkensbedrijven waarbij wij direct betrokken zijn, zijn wij in staat een breed pakket aan stalinrichting te leveren met een

Nadere informatie

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking:

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking: Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer weg te denken uit het tuinbeeld. De enorme populariteit van deze tegels is logisch te verklaren.

Nadere informatie

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED premium Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED premium Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee Flikkervrij dimmen tot 1%! Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee Better light, better life Gelijkmatige groei Wij hoeven u niet te vertellen dat een goede verdeling van de kuikens in uw stal zorgt

Nadere informatie

Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro

Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro NL Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro Het recht op het aanbrengen van wijzigingen is voorbehouden. Copyright 2012 Lind Jensens

Nadere informatie

Positioneringkussens

Positioneringkussens Positioneringkussens Samenstelling Vulling De vulling van het kussen bestaat uit kleine polyesterbolletjes. Deze zijn vormvast, brandvertragend, milieuvriendelijk en zorgen voor een goede temperatuur en

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

Ziekteverwekkers. Bacteriën. 3.2 Virussen

Ziekteverwekkers. Bacteriën. 3.2 Virussen Ziekteverwekkers Bij melkvee komen diverse ziektes en aandoeningen voor. De oorzaak hiervan is verschillend. Er wordt onderscheid gemaakt in besmettelijke/ infectieuze ziektes en niet besmettelijke/ niet

Nadere informatie

BACK PAIN & DISCOMFORT

BACK PAIN & DISCOMFORT LIFE TM GEBRUIKSHANDLEIDING TRIPLE ACTION RELAXES RELEASES RELIEVES BACK PAIN & DISCOMFORT INHOUD WAT ZIT ER IN DE DOOS OVER GRAVITY HOE GRAVITY TE GEBRUIKEN HOE DE HOEKSTEEN PLAATSEN HOE DE NEKSTEUN TE

Nadere informatie

Badkamer. Badkamer. In en rondom het bad

Badkamer. Badkamer. In en rondom het bad Badkamer Badkamer In detail enkele hulpmiddelen voor in de badkamer waar u veilig en comfortabel bij kunt douchen, tot slot een aantal handgrepen, wij adviseren u deze niet te nemen met zuignappen. In

Nadere informatie

Nooit meer te koud of te warm in bed dankzij CLIMAFOAM!

Nooit meer te koud of te warm in bed dankzij CLIMAFOAM! Nooit meer te koud of te warm in bed dankzij! klimatiserend ventilerend drukverdelend ergonomisch ClimaComfort: de vierde dimensie in slaapcomfort Met de ontwikkeling van INSIDE introduceert ClimaComfort

Nadere informatie

Functioneren infrarood panelen ES systems

Functioneren infrarood panelen ES systems INFRAROOD VERWARMINGSSYSTEEM Productie- en verkoopmaatschappij ES systems, opgericht in 2010, is een jong en dynamisch bedrijf dat zich snel ontwikkelt. Bij het opstarten van dit bedrijf is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Steeds vaker worden dierenasiels, honden- en kattenpensions uitgerust met onze Nooyen kennels. Vraag vrijblijvend naar ons advies.

Steeds vaker worden dierenasiels, honden- en kattenpensions uitgerust met onze Nooyen kennels. Vraag vrijblijvend naar ons advies. Kwaliteitskennels Hoogwaardige kwaliteit Jarenlange ervaring op het vlak van kennelinrichting Ruim assortiment standaarduitvoeringen Diverse afmetingen leverbaar uit voorraad Ook snelle levering van maatwerk

Nadere informatie

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van:

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van: Het verwijderen van vuil en vocht geeft niet alleen een grote besparing om schoonmaakkosten, nog belangrijker is dat uw entree en de rest van uw gebouw schoon zijn. Een schone uitstraling zorgt voor een

Nadere informatie

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee AGRILED pro Serie Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee Better light, better life Welzijn en rendement Als veehouder bent u dagelijks bezig met het welzijn en de productie van uw vee. De

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee AGRILED pro Serie Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee Better light, better life Welzijn en rendement Als veehouder bent u dagelijks bezig met het welzijn en de productie van uw vee. De

Nadere informatie

V# Groove vloeren. Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine

V# Groove vloeren. Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine V# Groove vloeren Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine Zijaanzicht van de rubberen vloer 20 mm 102 mm 25,5 mm 102 mm 25,5 mm 102 mm De vloer is verkrijgbaar drie versies V1 Groove: Dicht,

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Monteny Milieuadvies. Gert-Jan Monteny

Monteny Milieuadvies. Gert-Jan Monteny Monteny Milieuadvies Beperking ammoniakemissie melkveestallen: een overzicht van mogelijke systemen, met accent op dichte vloeren Een presentatie tbv de netwerkbijeenkomst op 8 december 2011 Gert-Jan Monteny

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIUM. De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! MONTAGE UPFALLSHOWER

HANDLEIDING PREMIUM. De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! MONTAGE UPFALLSHOWER HANDLEIDING MONTAGE UPFALLSHOWER PREMIUM De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! In Nederland verbruiken we gemiddeld 52 procent van het drinkwater per persoon per dag met douchen.

Nadere informatie

Innovatief. Ervaren. Sterk. COMFORT. Instrooitechniek.

Innovatief. Ervaren. Sterk. COMFORT. Instrooitechniek. Innovatief. Ervaren. Sterk. COMFORT Instrooitechniek www.bvl-group.de www.bvl-group.de De onderneming Absoluut betrouwbaar Bij de instrooitechniek zijn de eisen heel individueel en heel uiteenlopend, daarom

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

BEKA GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE

BEKA GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE BEKA GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE Iedereen is anders. Maar iedereen slaapt beter op een matras met GELTEX inside. Een goed slaapsysteem kiezen lijkt moeilijk. Gelukkig maakt GELTEX inside het u gemakkelijk.

Nadere informatie

Lattoflex GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE

Lattoflex GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE Lattoflex GELTEX inside MATRASSENCOLLECTIE Goed slapen begint bij: de Slaapdriehoek De kwaliteit van uw nachtrust wordt bepaald door 3 criteria: drukverdeling, ventilatie en ondersteuning. Die elementen

Nadere informatie

Transitie transparant? management zoals rantsoen, huisvesting en comfort moet goed zijn, dat corrigeer je niet met een brok.

Transitie transparant? management zoals rantsoen, huisvesting en comfort moet goed zijn, dat corrigeer je niet met een brok. Transitie transparant? De transitieperiode van melkkoeien is een veelbesproken onderwerp waar veel (meer) aandacht voor is. Iedereen heeft er zijn eigen systeem en methoden voor en er is veel over te lezen

Nadere informatie