TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2018"

Transcriptie

1 1. Nieuwjaarswensen TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2018 Een wens voor het nieuwe jaar Moge het nieuwe jaar je doen zweven Alsof je door helium bent gedreven. Mogen je dromen je kracht geven om je idealen na te streven. Januari is een moment om stil te staan Bij onze wensen, dromen en idealen. Waar gaan we voor? Door wie en wat laten we ons bezielen? Waar halen we onze inspiratie? Wat we inademen, ademen we ook uit. Het personeel en de directie van De Wegel wensen u een hartverwarmend en inspirerend 2018 toe. Bedankt voor het vertrouwen in ons team in ZIN IN SAMEN? Ons jaarthema leeft doorheen de hele school! Jong en oud hebben er duidelijk KEI-VEEL ZIN IN. We werkten ZIN IN SAMEN uit en dat zullen de kinderen geweten hebben. Sommige leerkrachten wisselden van klas, er werd geknutseld voor het goede doel, er werd met andere klassen leuke activiteiten georganiseerd,. Iedereen werkte met iedereen samen! Het nieuwe ZIN IN VERWENNEN klinkt alvast veel belovend. De kinderen zullen elkaar kunnen verwennen en misschien pikken de ouders daar ook wel een kruimeltje van mee. De leerkrachten hebben alvast héél fijne en zinvolle ideeën verzameld om het jaarproject blijvend in de klas te laten leven. We hebben er alvast weer KEI-VEEL zin in! WAT EEN TOF THEMA!! 3. Tweede fase natuurlijke speelplaats, wie doet mee? We zijn heel blij te kunnen melden dat in de krokusvakantie grote werken starten op de speelplaats. Het zijn grote werken die uitgevoerd worden door een externe firma. (Met dank aan de papa van Jules, Arthur en Camille De Mil). De verdere afwerking van de werken willen we graag met heel wat vrijwilligers aanpakken en daarom organiseren we een TWEEDE WERKDAG op ZATERDAG 3 MAART 2018.

2 We willen opnieuw enkele speeltuigen maken, heel wat struiken/boompjes aanplanten, moestuin verder afwerken, schilderwerken uitvoeren, voor elk wat wils! Wie er vorig jaar bij was weet dat dit een echt feest is waarbij iedereen elkaar helpt, we verwend worden en we inzien dat de kinderen er beter van worden. ZIN OM MEE TE HELPEN? Geef dan je naam op via mail naar : Katrien.brinckman@coltd.be of schrijf je naam op de lijst die je vindt aan het secretariaat. 4. DE WEGEL KIEST VOOR EEN PAASWANDELING TEN VOORDELE VAN HET GOEDE DOEL! NIEUW en NIET TE MISSEN! Met heel veel trots kondigen we de tweede editie aan van onze wandeling. Iedereen herinnert zich nog de stemmige LICHTJESTOCHT. Dit schooljaar kiezen we voor het thema PASEN en willen we op de symbolische datum 22 maart een wandeling organiseren voor groot en klein. Tijdens de wandeling zijn tal van stemmige activiteiten te bewonderen, kraampjes te bezoeken. De kinderen zullen hun talenten zeker tijdens de hele wandeling kunnen tonen. De voorbereiding is alvast gestart met het zoeken van fijne ideeën. Bijzondere dank aan de LEERLINGENRAAD VAN DE WEGEL die dit initiatief bedacht hebben en waar de hele school mee aan de slag gaat. HOU DUS JE AGENDA VRIJ OP DONDERDAG 22 MAART want vanaf 16.00uur gaat deze fantastische wandeling door en dit ten voordele van een GOED DOEL. Meer informatie over het gekozen goede doel, de wandeling, enz. zullen jullie in een volgende uitnodiging ontvangen. 5. Rapport lager Reeds vijf schooljaren werkte het team van het lager met een rapport gebaseerd op een duidelijk en gedragen visie rond evalueren en rapporteren. Deze visie kan u nalezen op onze website bij de menuknop visie alsook in de inleidende tekst bij het rapport. Wij zijn als team nog steeds fier op het geleverde werk en de positieve feedback vanwege de ouders. In de inleidende tekst van het rapport kunt u een antwoord vinden op een aantal richtinggevende vragen i.v.m. de opvolging van uw kinderen. Daarbij worden kinderen vergeleken met zichzelf en niet met anderen. We onderscheiden vier delen in dit rapport: - een puntenrapport voor de leergebieden godsdienst, taal, wiskunde, wereldoriëntatie en Frans - een attituderapport voor de leergebieden schrift en leren leren - een procesgericht rapport voor muzische opvoeding - een doelenrapport voor bewegingsopvoeding.

3 6. Reflecteer in het verkeer Het Koalaproject Vanaf de herfstvakantie tot en met de krokusvakantie startte voor de kleuters (2 e en 3 e kleuterklas) en de kinderen van het 1 e tot en met 3 e leerjaar de controle op het dragen van het fluohesje. Gedurende deze periode houden de juffen en meesters de kinderen nauwlettend in het oog op het dragen van hun fluohesje, ongeacht hoe de kinderen naar school komen. Het fluohesje kan gedragen worden wanneer ze zich verplaatsen met de fiets, te voet, zelfs als ze door de ouders aan de schoolpoort of in de directe omgeving worden afgezet. Tijd voor actie! De donkere maanden zijn aangebroken en de aanwezigheid van de zachte en jonge weggebruiker in het straatbeeld verdient een bijzondere aandacht. Wanneer je kapoen drager is van het fluohesje zal hij/zij bij de controle beloond worden met een gekleurde sticker. Deze sticker wordt dan gekleefd op de Lala de Koala-spaarkaart die elke leerling van de juf of meester ontvangen heeft en ter bewaring is achtergebleven in de klas. De controles van de juf en meester zullen plaatsvinden op een willekeurig tijdstip en worden dus niet op voorhand aangekondigd. Op de Lala de Koala-spaarkaart zijn ronde stippen voorzien waarop de verkregen gekleurde stickers kunnen gekleefd worden. Hij/zij die de koala spaarkaart volledig heeft kunnen bekleven met de stickers kan de winnaar van de klas worden en krijgt een leuke verrassing van de politie. Tips van Lala de koala (mascotte) a. Als je kind naar school gebracht wordt met de wagen... Parkeer in de voorziene uitgelijnde plaatsen op de parking aan de sporthal en laat je kind over het trottoir aan dezelfde kant verder stappen of in de afgebakende voetgangerszone naast de hekkens. Leer je kind altijd de veiligheidsgordel om te doen. Combineer voor kinderen vanaf 3 à 4 jaar (ongeveer 18 kg) de gordel met een verhogingskussen. Zorg ervoor dat vastklikken een gewoonte wordt, zodat je er ook op kan rekenen dat je kind zich spontaan vastmaakt als het met anderen meerijdt. Doe zelf altijd je gordel om: het is moeilijk je kind te verplichten zich vast te klikken als je dit zelf niet doet. Gebruik het kinderslot. b. Als je kind te voet of met de fiets naar school gaat... Leer je kind dat zien niet gelijk is aan gezien worden. Het is niet omdat je kind zelf een auto ziet, dat de bestuurder je kind ook gezien heeft. Kies kleurrijke kledij (rood, oranje, geel) zodat je kind opvalt in het verkeer. Zeker voor de winter zijn heldere jassen met reflecterende strips ideaal en een fluohesje biedt extra veiligheid.

4 Leer je kind dubbel zo goed op te letten in de buurt van parkings. Bestuurders die achterwaarts hun parkeerplaats uitrijden, zien je kind vaak niet. Weeg goed af of je kind reeds zelfstandig naar school kan stappen of fietsen. Is het vaardig genoeg om de schoolweg veilig af te leggen? (Kinderen van minder dan 8 à 9 jaar zijn niet in staat om efficiënt op alle verkeerssituaties te reageren. Dat blijkt uit studies.) Kies zorgvuldig en oefen de route die het kind alleen zal volgen. De kortste route is niet altijd de veiligste! Controleer in de loop van het schooljaar af en toe of het nog steeds goed gaat. Geef zelf altijd het goede voorbeeld! C. Tips voor de bestuurder - De reacties van kinderen zijn onvoorspelbaar: wees extra voorzichtig in de buurt van een school, terreinen van een jeugdclub of een plaats waar veel kinderen komen. - Matig je snelheid telkens als je in de buurt van een school komt of nabij een plaats waar veel kinderen komen. - Vertraag onmiddellijk wanneer je een kind langs de weg opmerkt. Enkele tellen later kan het kind zich immers op jouw traject bevinden. - Sla je af aan een kruispunt, vergeet dan niet dat fietsers die rechtdoor rijden voorrang hebben. Hetzelfde geldt voor voetgangers die de straat oversteken. - Vermijd een bus aan een halte voorbij te rijden. Kinderen (en volwassenen) kunnen immers net voor de bus de straat oversteken en plots voor je auto opduiken. - Hou bij het voorbijrijden van fietsers minstens één meter afstand. Vooral wanneer het om kinderen gaat, neem je best wat meer afstand, want zij durven nogal eens onverwachts uitwijken. D. Samen werken aan een verkeersveilige weg naar school! Wij hopen dan ook ten zeerste dat de uitwerking van dit project in samenwerking met de ouders, scholengemeenschap, leerkrachten, directie en de politiezone Meetjesland Centrum mag bijdragen tot een veilige schoolomgeving voor onze jonge, zachte en dierbare weggebruikers. Mogen we ook vragen aan u, als ouder, om bij het verlaten van de school steeds het hek goed te sluiten! Alvast dank hiervoor! 7. Leerlingenbespreking Na de kerstvakantie starten, voor de tweede keer dit schooljaar, de leerlingenbesprekingen voor alle klassen van de kleuterschool en lagere school. Op dit overleg brengen de klasleerkrachten en zorgcoördinatoren hun ervaringen samen om uw kinderen met de beste zorgen te omringen. Deze gegevens worden ook met zorgleerkrachten, leerkrachten bewegingsopvoeding, CLB-medewerkers, externe medewerkers, nog samengelegd. Ouders met zorgvragen kunnen steeds bij iemand terecht. De makkelijkste weg is een afspraak maken met de klastitularis of met de zorgcoördinator. Zij brengen de nodige mensen bijeen.

5 Wij hopen door deze multidisciplinaire aanpak een brede zorg te kunnen aanbieden aan uw kinderen. 8. Schooltoelage aanvragen We hebben dit schooljaar voor de eerste maal 2 zitdagen georganiseerd waarbij we de schooltoelage samen met DE KRING invulden. Wie nog hulp nodig heeft om de schooltoelage in te vullen kan steeds een afspraak maken met één van onze zorgcoördinatoren. We helpen je heel graag verder. Breng steeds je identiteitskaart, pincode van ID en bankkaart mee. 9. Inschrijvingsbeleid schooljaar Voor de scholen van onze scholengemeenschap KaBoE (Katholiek Basisonderwijs Eeklo) vindt u hieronder de inschrijvingsperiodes en de inschrijvingscapaciteit voor het schooljaar A. Basisregel De basisregel voor inschrijven is: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Maar er zijn uitzonderingen. Bepaalde kinderen krijgen voorrang. Zij mogen eerder inschrijven dan de anderen (zie hieronder). B. Recht op voorrang bij inschrijving; inschrijvingsperiodes a. De kinderen uit dezelfde leefeenheid als kinderen die reeds op school zijn ingeschreven (die één of meerdere (stief-) broertjes en/of zusjes op school hebben), krijgen recht op voorrang bij inschrijving. Zij kunnen ingeschreven worden vanaf maandag 15 januari 2018 tot en met vrijdag 26 januari Aanmelden kan dagelijks tussen uur en uur of na afspraak, telefonisch of via mail. Wie in deze periode niet inschrijft, verliest zijn voorrangsrecht. b. Kinderen van onderwijzend en ondersteunend personeel van de school kunnen ingeschreven worden vanaf maandag 29 januari 2018 tot en met vrijdag 2 februari Wie in deze periode niet inschrijft, verliest zijn voorrangsrecht. c. Vanaf maandag 19 februari 2018 kan vrij worden ingeschreven, aanmelden kan dagelijks tussen uur en uur of na telefonische afspraak met de directie en tot de maximumcapaciteit van onze scholen is bereikt. Belangrijk! Als uw kind geboren is in het jaar 2016, is inschrijven tijdens de hierboven voorziene periodes aanbevolen, ook al kan het slechts instappen tijdens het schooljaar

6 Eenmaal uw kind in het inschrijvingsregister is opgenomen, zal u, op het gepaste tijdstip (dicht bij de instapdatum), worden uitgenodigd voor verdere kennismaking met de werking van de school. In afwachting kunt u reeds met ons kennismaken via de website van onze scholengemeenschap: C. Capaciteit van onze scholen Voor het schooljaar wordt voor onze scholen en vestigingen volgende capaciteit vastgelegd: niveau kleuteronderwijs lager onderwijs De Meidoorn De Wegel Sint-Jozef Sint-Janneke 100 Sint-Antonius Ontmoetingsmomenten ouders nieuwe peuters schooljaar Sinds de start van het nieuwe schooljaar mochten we nieuwe peutertjes verwelkomen. Na de herfstvakantie stapten 13 nieuwe peuters in. Op 8 januari 2018 verwelkomen we er nog eens 9. De Wegel blijft maar groeien. We starten op 8 januari 2017 met 569 kinderen. Op onderstaande data zijn de nieuwe peuters en hun ouders welkom op een nieuw ontmoetingsmoment in de loop van dit schooljaar : Geboren tot en met Instapdatum Ontmoetingsmomenten Geboren t/m 1 augustus /02/18 Woensdag 31 januari uur Geboren t/m 19 augustus /02/18 Woensdag 7 februari uur Geboren t/m 16 oktober /04/18 Woensdag 28 maart uur Geboren t/m 14 november /05/18 Dinsdag 8 mei uur Geboren vanaf 15 november 2015 t.e.m. 2 januari /09/18 Dinsdag 28 augustus uur kennismaken peuters + ouders met juf, kleuters en klasruimte klasinfo door juf aan ouders in de klas schoolinfo door pedagogisch directie kleuters aan ouders Na de krokusvakantie starten we op 19 februari 2018 met een bijkomende peuterklas.

7 11. Pannenkoekenactie Van 8 januari tot en met vrijdag 26 januari 2018 organiseert de school voor de 8 e maal een reuze pannenkoekenverkoop. We rekenen op uw volle steun. De prijs voor 1 kg lekkere pannenkoeken bedraagt amper 6 euro. Via het inschrijvingsstrookje die jullie reeds ontvingen kan de pannenkoeken bestellen. Wat doen we met de opbrengst? We willen met de winst de uitbouw van de natuurlijke speelplaats voor het kleuter en lager en de verdere inrichting van de nieuwe school bekostigen. We hebben daarvoor reeds een 2 e uitvoeringsplan dat tijdens de krokusvakantie 2018 zal aangevat worden. Hoe gaan we te werk? Leerlingen van de school proberen zoveel mogelijk pakketten pannenkoeken te verkopen aan familieleden, aan de buurtbewoners, aan Zij worden voor hun inspanningen ook beloond. Leerlingen die 10 kg pannenkoeken verkopen krijgen 1 kg pannenkoeken gratis. Wie 20 kg verkoopt krijgt dus 2 kg pannenkoeken gratis. Wie 30 kg verkoopt ontvangt 3 kg pannenkoeken gratis. Je kan de bestellingen doorgeven via de klastitularis tot vrijdag 26 januari De pannenkoeken worden op school geleverd en met de leerlingen meegegeven op donderdag 1 februari De pannenkoeken kunnen op die dag ook afgehaald worden vanaf 14 uur tot uur in de eetzaal van de school. 12.Leren typen in 5 lessen. Het kan echt!! Hebben jullie ook vroeger ervaren hoe lang typlessen duurden of hoe langdradig de lessen waren? De firma HANVER Services organiseerde de voorbije 6 schooljaren een lessenreeks op onze school. De kinderen waren heel tevreden en enthousiast over de lesgeefster en over de behaalde resultaten. Deze firma heeft een hele leuke oplossing om de kinderen te leren blind typen. Ze leren de kinderen typen door middel van spelletjes, muziek, beelden, kleuren en zoveel meer. Het is enorm leuk en ontspannend. Weg met de saaie kkk, jjj, fff oefeningen. Om te leren typen zijn er maar 5 lessen nodig. Elke les duurt een uur op een afgesproken dag. De kinderen hoeven thuis slechts een 20 tal minuutjes te oefenen per dag. Het oefenen thuis verloopt via het internet. Elke dag worden de leerlingen via gecoacht. De cursus is gericht naar kinderen van het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar. De kinderen hoeven geen typmachine aan te schaffen, er zijn laptops ter beschikking in de les. De kostprijs per leerling bedraagt 100 euro.

8 Indien u verdere informatie wenst aarzel dan niet ons te contacteren. Inschrijven kan nog steeds. Na contante betaling ontvangt u van de school een betalingsbewijs.

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2019

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2019 1. Nieuwjaarswensen TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2019 Een wens voor het nieuwe jaar Moge het nieuwe jaar je doen zweven Alsof je door helium bent gedreven. Mogen je dromen je kracht

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2017

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2017 TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2017 1. Nieuwjaarswensen Mensen van goede wil kennen de kwetsbaarheid van onderweg zijn. Ze zijn behoedzaam in hun spreken maar sprokkelen het dagelijks

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2016

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2016 TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2016 1. Nieuwjaarswensen Het personeel en de directie van De Wegel wensen u een talentrijk, hartverwarmend en verbonden 2016 toe. Bedankt voor het vertrouwen

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2015

TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2015 TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS JANUARI-FEBRUARI 2015 1. Nieuwjaarswensen zoveel mensen met evenveel nieuwjaarswensen de ene wenst liefde en geluk de andere vooral gezondheid sommigen kiezen voor vrede

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2017

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2017 TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2017 1. Onze sponsorloop van vrijdag 13 oktober 2017 was een fantastisch succes!! Vrijdagnamiddag 13 oktober om 13.45 uur werd het jaarlijks startsignaal gegeven

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Jaargang 13, uitgave 4 schoolweek 18

Jaargang 13, uitgave 4 schoolweek 18 Jaargang 13, uitgave 4 schoolweek 18 Beste kinderen, ouders/ verzorgers, Dit is de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. Daarom maken we meteen gebruik van de gelegenheid om iedereen een hele fijne

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2018

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2018 TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2018 1. Onze sponsorloop van vrijdag 12 oktober 2018 was terug een fantastisch succes!! Vrijdagnamiddag 12 oktober om 14.00 uur werd het jaarlijks startsignaal gegeven

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30)

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief december 2016 Kerstmarkt Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Tijdens

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2016

TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2016 TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2016 1. Onze sponsorloop van vrijdag 7 oktober 2016 was een fantastisch succes!! Vrijdagnamiddag 7 oktober om 13.45 uur werd het jaarlijks startsignaal gegeven van

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. november 2014

Mini-schooltreintje. november 2014 Mini-schooltreintje november 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF Woensdag 1 Donderdag 2 Vrijdag 3 Zaterdag 4 Zondag 5 Maandag 6 Dinsdag 7 Woensdag 8 Donderdag 9 Vrijdag 10 Zaterdag

Nadere informatie

3. Hoe kan ik de directie, beleidsmedewerkers of zorgcoördinator bereiken?

3. Hoe kan ik de directie, beleidsmedewerkers of zorgcoördinator bereiken? TEKSTEN WEGELPRAATJE VOOR OUDERS SEPTEMBER-OKTOBER 2017 1. Onze Wegeltocht ver-zill-veren! Gedurende dit schooljaar 2018-2019 willen we samen met onze leerlingen op tocht gaan. Een tocht waar veel te beleven

Nadere informatie

Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar

Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar 2019-2020 Ons team! Ook volgend schooljaar zetten onze juffen en meesters zich met volle goesting in om elk kind de gepaste begeleiding te geven en te doen groeien.

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Een verkeersactieve kleuterschool. Millo en 10op10 in KS Virgo Maria

Een verkeersactieve kleuterschool. Millo en 10op10 in KS Virgo Maria Een verkeersactieve kleuterschool Millo en 10op10 in KS Virgo Maria Waarom zijn we begonnen met het verkeersproject? We vinden de veiligheid van onze kleuters in en rond de school erg belangrijk. Zeker

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen.

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen. Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017 30 09 2016 Onze binnenhuisarchitecten in spe? Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Beste ouders Het nieuwe schooljaar is gestart, onze kinderen raken stilaan gewend aan hun nieuwe klas, hun nieuwe juf of meester. met een nieuwe manier van werken, nieuwe regels

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken 28/11/12 Vrij voor de leerlingen Pedagogische Studiedag voor de juffen!!! Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken Maa 1 okt Don 4 okt Vrij 5 okt Maa 8 okt Dins

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen VERKEER OP SCHOOL Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen Voor de ouders. Rond veel basisscholen is sprake van een intensieve vermenging van snel- en langzaam verkeer. Tijdens

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

1.Onze sponsorloop van vrijdag 3 oktober 2014 was terug een fantastisch succes!!

1.Onze sponsorloop van vrijdag 3 oktober 2014 was terug een fantastisch succes!! TEKSTEN WEGELPRAATJE NOVEMBER-DECEMBER 2014 1.Onze sponsorloop van vrijdag 3 oktober 2014 was terug een fantastisch succes!! De sponsorloop van De Wegel gaat traditioneel door begin oktober aan de Eeklose

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT!

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! DRAAIBOEK VOOR SCHOLEN INHOUD 1 Sam de Verkeersslang 2 2 Sam rinkelt! 2 3 Wat is Sam rinkelt! 2 4 Het doel van Sam rinkelt! 3 5 Organisatie 3 5.1 Wanneer en waar

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN NIEUWSBRIEF vzw K.O.D.B. Beverst Vrije Basisschool 1 Talentenhuis Zonhoevestraat 4 3740 BEVERST november december 2017 www.talentenhuis.be PASTORALE WERKING de mensen kent, is verstandig. zichzelf kent,

Nadere informatie

KALENDER: KILDER BEDANKT!

KALENDER: KILDER BEDANKT! KALENDER: 1 t/m 4 juli : Jeugdwandelvierdaagse 3 juli : Lesactiviteit NME Padden en kikkers groep 6 7 juli : Informatieavond voor alle ouders 8 en 9 juli : 10-minutengesprekken 9 juli : Verjaardag juf

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Onze visie. Wij willen bewust inspanningen leveren om de ontwikkelingsdoelen en eindtermen met betrekking tot het verkeer en mobiliteit na te streven.

Onze visie. Wij willen bewust inspanningen leveren om de ontwikkelingsdoelen en eindtermen met betrekking tot het verkeer en mobiliteit na te streven. Onze visie Onze school investeert veel in veilig verkeer. Wij willen ons als school doelgericht en systematisch inzetten om onze leerlingen te laten groeien tot zelfstandige weggebruikers die hun verantwoordelijkheid

Nadere informatie

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Workshops 2de leerjaar rond thema De Sint! ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Nummer 4, 7 december 2018 Kalender: 20 dec Kerstviering op school 21 dec Groep 1 t/m 4 hele dag vrij Groep 5 t/m 8 middag vrij 24 dec Scholenzeskamp 24 dec t/m Kerstvakantie 4 jan

Nadere informatie

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse basis Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Basisscholen van Groot Temse (voor kinderen geboren in 2010 of vroeger) 2 Beste ouder U hebt een kind dat geboren is in 2010?

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval 11/

Nieuwsbrief. Carnaval 11/ 11/2018-2019 Nieuwsbrief Carnaval GEKKE DAG Op donderdag 28 februari mogen onze kinderen met een gek attribuut of kledij naar school komen: - Voor de KS is dit in het thema van de wereld. - Voor de LS

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 13 september 2013 De eerste babbelbox! Hij is er weer onze eerste babbelbox van het nieuwe schooljaar. Via deze tweewekelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte

Nadere informatie

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!!

ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/ ZELZATE 9060 ZELZATE VB. 09/ / MUZEJA!!! VRIJE BASISSCHOOL SINT-LAURENS ZELZATE-WEST ASSENEDESTEENWEG 115 KON. ASTRIDLAAN 10 GSM 0478/25.79.13 9060 ZELZATE 9060 ZELZATE VB. ZELZATE@SLZW.BE 09/344.00.32 09/344.05.16 SCHOOLFEEST 2016: MUZEJA! Beste

Nadere informatie

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie :

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie : MARKEGEM Agenda oktober donderdag 5 oktober : dag van de leerkracht! vrijdag 6 oktober : pedagogische studiedag : GEEN SCHOOL! maandag 9 oktober : vrije dag : GEEN SCHOOL! vrijdag 13 oktober nm : fietscontrole

Nadere informatie