50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten najaar ,5 8,5 8,5 8 8,5 8,5 83,5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten najaar ,5 8,5 8,5 8 8,5 8,5 83,5"

Transcriptie

1 Rapporten ingeschreven dressuurhengsten najaar 2017 JARVILLE Cat.nr. onderzoek: 34, cat.nr. HK 17: , 1.68 M, ZWART V. FERDEAUX V. BORDEAUX M. FARADIN S DP STB ELITE, IBOP-(DRES), PROK V. JAZZ PREF M. AMADIN S DP STB ELITE, PREF, IBOP-(DRES), SPORT-(DRES), PROK MV. TRENTO B -- JUVENTUS FOK./GER.: STAL VAN DE SANDE, DAZINGSTRAAT 1, 5298 LP LIEMPDE GER.: H.P.M.L. VERSPAARDONK-VAN ZON, HEERSEWEG 125, 5504 PS VELDHOVEN 8 8,5 8,5 8,5 8 8,5 8,5 83,5 De vader van Jarville is Ferdeaux, die onder Kirsten Brouwer hoge ogen gooit in de Prix St. Georges. Ook zijn vader Bordeaux presteert zeer goed in de sport: hij is succesvol op Grand Prixniveau onder de Duitse Isabel Freese. De nog jonge moeder van Jarville is de elite IBOP-merrie Faradin S, een dochter van Jazz. Zij is een halfzus van de KWPN-hengst Guardian S (v.bodyguard Moorland), aangezien zij beide gefokt zijn uit de Amadin S die de predicaten elite, pref, IBOP en sport (dr) draagt. Amadin S slaagde met 83 punten voor de IBOP. Haar vader Trento B behaalde in Nederland aansprekende resultaten in de Subtop, waarna hij naar Hongarije is verkocht en succesvol is in de Lichte Tour. De overgrootmoeder van Jarville is de Juventus-dochter Pradin, die ook twee volle broers van Amadin voortbracht die in het Z-dressuur zijn geklasseerd. Deze moederlijn heeft zeer veel goede sportpaarden gegeven, zo vinden we verwante paarden als Rifradin (v.gribaldi) die in de GPU25 actief is, de Grand Prix-paarden Vradin (v.gribaldi) van Simon Missiaen en Tacalando Triple R (v.ircolando) van Andreas Helgstrand en de KWPN-hengsten Estoril (v.zhivago) en Invershin (v.charmeur) in de moederlijn. Jarville is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De is zuiver en goed van ruimte. In heeft de hengst veel activiteit en een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte met een goede voorbeentechniek. Jarville beweegt met veel tot zeer veel, veel houding en een goede. Als heeft Jarville veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel. Jarville kan het model, instelling, beentechniek en gedragenheid verbeteren in de enfokkerij.

2 FOR FERRERO DE Cat.nr. onderzoek: 36, cat.nr. HK 17: , 1.63 M, ZWART V. FOR ROMANCE V. FURST ROMANCIER M. DUBAI MILLENIUM V. DON CRUSADOR M. WISCONSIN II MV. WOLKENSTEIN II -- CALYPSO II FOKKER: STAL DE BIEBOSSCHEN BVBA, BOUWDREEF 34, 1840 LONDERZEEL GER.: NELIS, SELLESTRAAT 4, 3990 PEER STAL VAN DE SANDE, DAZINGSTRAAT 1, 5298 LP LIEMPDE 9 8 8,5 8,5 8,5 8,5 8,5 85 De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.florestan I), Florian (v.florestan I), Westernhagen (v.weltmeyer) en Floratio (v.florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.florestan I). For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel, veel houding en een goede tot zeer goede en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel. For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, en het vermogen tot sluiten aan de enfokkerij toevoegen.

3 JERENZO TEXEL Cat.nr. onderzoek: 33, cat.nr. HK 17: , 1.77 M, DONKERBRUIN V. ENZO FERRARI V. PAINTED BLACK KEUR M. VIETA CORIETA TEXEL DP STB ELITE, PREF, PREST, IBOP-(DRES), V. JAZZ PREF M. RIETA CORIETA RP STB KEUR, PREF, SPORT-(DRES) MV. BURGGRAAF PREF -- CARITAS FOK./GER.: W.T. VAN DER LINDE, KRIMWEG 22, 1795 LP TEXEL - DE COCKSDORP 8,5 8 8,5 8 8,5 8,5 8,5 83,5 Jerenzo Texel is een zoon van Enzo Ferrari, die weer afstamt van de olympiadehengst Painted Black, die met Morgan Barbançon heel succesvol was. De moeder van Jerenzo Texel is de elite IBOP-merrie Vieta Corieta Texel (v.jazz) die het prestatiepredicaat behaalde doordat twee van haar nakomelingen van Rhodium en Velazquez in het Z2 zijn geklasseerd en haar zoon Discount Texel (v.santano) loopt in de Prix St. Georges in Frankrijk. Grootmoeder Rieta Corieta (v.burggraaf) bracht van Jazz een Z2- en een ZZ-Licht- en is de grootmoeder van het Lichte Tourpaard Esperado s Esteban (v.florencio). Ook overgrootmoeder Heorieta (v.caritas) heeft rechtstreeks veel sport nagelaten. Haar nakomelingen Black Painted Texel (v.painted Black) en Dark Texel Knight (v.wynton) zijn Lichte Tour-geklasseerd en ze is de grootmoeder van de Pavo Cup-topper en Zware Tour-paard Belle Lady Texel (v.krack C) en een ZZ-Licht- van Johnson. Daarnaast komen er nog vele andere bovengemiddelde sportpaarden uit de stam. Jerenzo Texel is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel looplust en zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De is actief, zuiver en goed van ruimte en. De is goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De is bergop, zeer krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruim voldoende ruimte. Jerenzo Texel beweegt met een goede beentechniek, veel zelfhouding en veel waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als heeft Jerenzo Texel veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel. Jerenzo Texel kan formaat toevoegen aan de enfokkerij alsmede, instelling en afdruk/kracht en de mogelijkheid tot sluiten.

4 JOHNNY CASH Cat.nr. onderzoek: 27, cat.nr. HK 17: , 1.72 M, DONKERBRUIN V. BON BRAVOUR V. PAINTED BLACK KEUR M. BUKKIE DP STB KEUR, EPTM-(DRES) V. FLEMMINGH PREF M. UKKIE RP STB ELITE, PREF, PROK MV. JAZZ PREF -- CHRONOS FOKKER: G. GIJSBERS, DINTHERSEWEG 40, 5472 LG LOOSBROEK GER.: J.M. VAN UYTERT, VAN HEEMSTRAWEG 6, 6624 KJ HEEREWAARDEN STAL BROUWER, ACHTER 'T HOUT 17, 9461 TH GIETEN MAATSCHAP TEAM NIJHOF, KULSDOM 9, 7274 EG GEESTEREN GLD 8 8 7,5 7, ,5 78 Johnny Cash is de derde zoon van Bon Bravour die bij het KWPN wordt goedgekeurd. Bon Bravour werd onder Tom Frankx als vijfjarige vijfde op het WK Jonge Dressuurpaarden en is een zoon van olympiadehengst Painted Black. De moeder van Johnny Cash is Bukkie (v.flemmingh), die met hoge cijfers slaagde voor de EPTM en ook de moeder is van de KWPN-hengst Hermès (v.easy Game). Haar moeder Ukkie (v.jazz) bereikte als driejarige de kopgroep op de Nationale Merriekeuring en haalde tijdens haar EPTM meerdere negens op de dressuuronderdelen. De volle broers van Ukkie, T.Movistar en Zeb, zijn respectievelijk geklasseerd in het Inter I en de Zware Tour. Hun moeder Janny (v.chronos) is daarnaast onder andere de grootmoeder van de Inter I- paarden Aptrick (v.tango) en Cleverboy (v.vivaldi) en van ZZ-Zwaar-paarden van San Liberty en Tuschinski. Johnny Cash is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De is zuiver, goed van ruimte maar zou meer buiging in het achterbeen moeten hebben. De is lichtvoetig en goed van ruimte. De is bergop met een ruim voldoende tot goede ruimte. Johnny Cash beweegt met een goede houding, goede en een goede. Als heeft Johnny Cash ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Johnny Cash kan het model verbeteren en lichtvoetigheid en toevoegen aan de enfokkerij.

5 JOYRIDE Cat.nr. onderzoek: 25, cat.nr. HK 17: , 1.69 M, ZWARTBRUIN V. AMPÈRE V. ROUSSEAU KEUR M. VIDORA E.H. DP STB ELITE, SPORT-(DRES), PROK V. JAZZ PREF M. NIVALDORA RP REG. A SPORT-(DRES) MV. MAY SHERIF -- DORUTO PREF FOKKER: DE ENGELSE HOEVE V.O.F., BELGENHOEK 18, 5985 NJ GRASHOEK GER.: V. PETIT & L. GALLARDO, ANETO 25, ST. ANTONI DE VILAMAJOR 8,5 8 8,5 8,5 8,5 8,5 8,5 84 Joyride is de vierde zoon van de naar Amerika geëxporteerde keuringskampioenshengst Ampère (v.rousseau) die bij het KWPN wordt goedgekeurd. De moeder van Joyride is de elite sport-drmerrie Vidora E.H., die op Z2-niveau werd uitgebracht en de grootmoeder is van een Z- van Uphill. Vidora s vader is de preferente stempelhengst Jazz. Grootmoeder Nivaldora is geklasseerd in het Z2-dressuur en is een dochter van May Sherif, die we kennen als vader van het olympiadepaard Matador van Kyra Kyrklund die weer de moedersvader is van de KWPN-goedgekeurde hengst Wynton (v.jazz). Overgrootmoeder Rolanda (v.doruto) is de moeder van het Lichte Tour-paard Felix (v.zevenster), het Grand Prix- Privaldi (v.gribaldi) van Kay Maxted en Z-en van Zevenster, Ulft, Ferro en Balzflug. Daarnaast is ze de (over)grootmoeder van een groot aantal Z/ZZ-en. Joyride is een eerlijke en betrouwbare hengst met veel werklust en een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De is zuiver, actief en goed tot zeer goed van ruimte. De is lichtvoetig en goed van ruimte. De is krachtig, bergop met een goede ruimte en goede voorbeen techniek. Joyride beweegt met een goede houding, veel en veel tot zeer veel. Als heeft Joyride veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Joyride kan het model, beentechniek, en gedragenheid én instelling verbeteren in de enfokkerij.

6 JERSEY Cat.nr. onderzoek: 43, cat.nr. HK 17: , 1.67 M, ZWART V. VIVALDI KEUR V. KRACK C M. KEBALIA RP STB KEUR, PREF, PREST V. FERRO PREF M. ZEBALIA RP STB STER, PREF MV. EXKURS XX -- SINAEDA PREF FOKKER: P.J.F. WETZELAER, OLIEEINDSESTRAAT 8, 5481 XN SCHIJNDEL GER.: STOETERIJ TURFHORST BV, NIEUWE DIJK 5, 8091 PL WEZEP 7, ,5 8,5 8,5 82,5 Jersey is een zoon van de keurhengst Vivaldi zelf in de Lichte Tour geklasseerd met Hans Peter Minderhoud-, die met zijn nafok op de keuringen en in de sport bovengemiddeld positief opvalt. Jersey moeder Kebalia een dochter van de olympische preferente dressuurhengst Ferro - heeft al diverse zeer goede nakomelingen gegeven. Haar zoon Eusebio (v.zjengis Khan) is geklasseerd in de Prix St.Georges, zoon Fernando (v.tango) in de Lichte Tour, zoon Zeldzaam (v.stedinger) in het Inter I en van Osmium bracht ze een 1.30m-springpaard. Via haar moeder Zebalia (v.exkurs xx) komt er een scheut volbloed in de pedigree. Zij is de grootmoeder van het Grand Prix-springpaard Obalia J.P.P. (v.animo) van Gilbert de Roock, het tweesterren eventingpaard Bingo L (v.cartano), het 1.45m-paard Wilton L (v.clinton) en een 1.35m-paard van Heartbreaker. Uit de directe lijn komen daarnaast sportpaarden als Chopin (v.jazz Inter I), Da Vinci R (v.jazz, Lichte Tour), Partouche (v.flemmingh, Inter I) en Grand Prix-springpaarden Waterloo (v.heartbreaker) van Schuyler Riley, Callisto (v.julio Mariner xx) van Jill Henselwood, Nirmette (v.g.ramiro Z) van Maria Gretzer, Royal Dream (v.indoctro) van Dennis van den Brink, Sjarmette (v.burggraaf) van Tim Gredley, Tabalia (v.ginus) van Aldo Croce, Valentino Balia (v.farmer) van Martin Fuchs en Nino de Balia (v.acrobaat). Jersey is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De is ruim voldoende tot goed van ruimte en. De is ruim voldoende tot goed van ruimte met een achterbeen dat goed te bewerken is. De is krachtig, bergop met veel gedragenheid en voorbeentechniek. Jersey beweegt met veel, zeer veel zelfhouding en een goede. Als heeft Jersey veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Jersey kan de en de houding verbeteren en toevoegen aan de enfokkerij.

7 JONES Cat.nr. onderzoek: 39, cat.nr. HK 17: , 1.66 M, DONKERBRUIN V. NEGRO PREF V. FERRO PREF M. EVYMORIJKE DP STB ELITE, SPORT-(DRES), IBOP-(DRES), V. KRACK C M. TAMORIJKE DP STB ELITE, SPORT-(DRES), IBOP-(DRES), PROK MV. JAZZ PREF -- G.RAMIRO Z PREF FOKKER: FAM. SCHELLEKENS, HOUTERDSEDIJK 17, 5482 ZX SCHIJNDEL GER.: M. DEN TEULING, SINT LAMBERTUSWEG 52, 5291 AC GEMONDE 8,5 8 8,5 8,5 8 8,5 8,5 83,5 Tijdens de KWPN Stallion Show werd de vader van Jones, Negro, uitgeroepen tot Stallion of the Year. Dit heeft hij onder andere te danken aan zijn zoon Valegro van Charlotte Dujardin, tweevoudig individueel olympisch gouden medaillewinnaar. Negro is een zoon van de topvererver Ferro, zelf individueel vijfde op de Olympische Spelen onder Coby van Baalen. De moeder van Jones, Evymorijke (v.krack C), liep een goede IBOP van 80,5 punten en is geklasseerd in het ZZ-Licht. Ook haar moeder Tamorijke (v.jazz) behaalde het sportpredicaat en overgrootmoeder Ladorijke (v.g.ramiro Z) is geklasseerd in het Z. Ladorijke is ook de moeder van een Jazz-dochter op ZZ-Licht-niveau en de grootmoeder van Z-paarden van Son de Niro en Serano Gold. Onder andere de KWPN-hengst Davinci (v.valdez), de Grand Prix-paarden Madorijke (v.contango) van Romy van der Schaft en Rex (v.jazz) van Leida Collins-Strijk, en het Licht Tourpaard Vivaldi (v.ro-lex) hebben hun oorsprong in deze stam. Jones is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust, veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De is zuiver, actief en goed tot zeer goed van ruimte. De is ruim met een goed gebruik van het achterbeen. De is krachtig, bergop met een goede ruimte. Jones beweegt met een goede houding en zeer veel met veel tot zeer veel. De hengst heeft veel schakelvermogen. Als heeft Jones veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Jones kan instelling, en beentechniek toevoegen aan de enfokkerij.

Rapporten ingeschreven dressuurhengsten voorjaar 2017

Rapporten ingeschreven dressuurhengsten voorjaar 2017 Rapporten ingeschreven dressuurhengsten voorjaar 2017 JAY DESTINO DE433330881314 Cat.nr. onderzoek: 43, cat.nr. HK 17: 378 03-01-2014, 1.63 M, ZWART V. DANCIANO V. DANCIER M. DIARISSIMA V. DIAMOND HIT

Nadere informatie

LINCOM'S LORD HEROS CL

LINCOM'S LORD HEROS CL LINCOM'S LORD HEROS CL Begijnhoeve Lord Heros (v:vivaldi) x Lincom s Dolce Vita CL (v: San Remo) BWP goedgekeurde hengst geboren in 2016 Fokker Cor van der Linden (Nuenen Nederland) Stokmaat 173 cm WFFS

Nadere informatie

CENTRAAL VERRICHTINGSONDERZOEK NAJAAR Start: Maandag 9 Oktober 2017

CENTRAAL VERRICHTINGSONDERZOEK NAJAAR Start: Maandag 9 Oktober 2017 CENTRAAL VERRICHTINGSONDERZOEK NAJAAR 2017 Start: Maandag 9 Oktober 2017 Locatie: KWPN-centrum, de Beek 109, 3852 PL, Ermelo PRESENTATIE ONDER HET ZADEL : WILLEM-ALEXANDERHAL LOSRIJDEN : KWPN TRAININGSHAL

Nadere informatie

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018/2019

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018/2019 Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018/2019 Startlijst Ermelo, woensdag 12 december 2018 DRESSUUR 2 e competitiewedstrijd Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Nadere informatie

17:15 uur - 18:05 uur, aansluitend prijsuitreiking 18:20 uur - 19:35 uur, aansluitend prijsuitreiking

17:15 uur - 18:05 uur, aansluitend prijsuitreiking 18:20 uur - 19:35 uur, aansluitend prijsuitreiking Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018/2019 Startlijst Kronenberg, maandag 19 november DRESSUUR 1 e competitiewedstrijd Plaats: Kronenberg Bij uitvallers schuiven de starttijden op Programma

Nadere informatie

KWPN Stallion Show 2018

KWPN Stallion Show 2018 KWPN Stallion Show 2018 Finale Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 UITSLAG COMPETITIE Juryleden: Dhr. M. van der Heijden Dressuur klasse L Vrijdag 2 februari 2018 Mevr. M. Peutz

Nadere informatie

8,5 8 8,5 8,5 8,5 9 8,5 84,5

8,5 8 8,5 8,5 8,5 9 8,5 84,5 Rapporten ingeschreven dressuurhengsten voorjaar 2019 LIVIUS 528003201600717 Cat.nr. onderzoek: 30, cat.nr. HK 19: 01-04-2016, 1.73 M, DONKERBRUIN V. BORDEAUX V. UNITED M. BLUEBERRY-UTOPIA DP STB ELITE,

Nadere informatie

Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Hengstendatabase op

Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Hengstendatabase op Rapporten ingeschreven dressuurhengsten VO voorjaar 2014 Golden Gate Cat.nr. onderzoek: 36, cat.nr. HK 14: 430 GOLDEN GATE 528003201107265, DP, 17-05-2011, 1,72 M, VOS V. BLUE HORS ZACK AANGW V. ROUSSEAU

Nadere informatie

verschijning Andreas Helgstrand is de geestelijk vader GLOCK s Zonik erkend

verschijning Andreas Helgstrand is de geestelijk vader GLOCK s Zonik erkend KEUREN GLOCK s Zonik erkend Zegetocht van een verschijning Met elk nieuw paard waarmee Edward Gal aan de start verschijnt, wordt de onvermijdelijke vraag gesteld: Is dit de nieuwe Totilas?. Met de komst

Nadere informatie

De waargemaakte fokkersdromen van Marianne Hendriksen

De waargemaakte fokkersdromen van Marianne Hendriksen FOKKER VAN HET JAAR De waargemaakte fokkersdromen van Marianne Hendriksen Dertig jaar geleden begonnen Maas en Marianne Hendriksen-de Rijk hun fokkerij met de Roemer-dochter Weidevrouwe, die inmiddels

Nadere informatie

DINSDAG 19 SEPTEMBER ERMELO

DINSDAG 19 SEPTEMBER ERMELO DINSDAG 19 SEPTEMBER 2017 - ERMELO ZADELPRESENTATIE EN HERKANSING SPRING- & DRESSUUREN Locatie: KWPN-centrum, de Beek 109, 3852 PL, Ermelo PRESENTATIE ONDER HET ZADEL : WILLEM-ALEXANDERHAL LOSRIJDEN :

Nadere informatie

Jilbert van t Ruytershof

Jilbert van t Ruytershof 2015 De nieuwe aanwinsten voor 2015 Ghandi Bojengel x Tuschinski Jilbert van t Ruytershof Numero Uno x Cartani Guardian S Bodyguard = Gribaldi x Negro Cambio Con Capitol X Quinar Cantario Casiro x Cantus

Nadere informatie

Fokhengst met Grand Prix-potentie

Fokhengst met Grand Prix-potentie KWPN-goedgekeurde hengsten tekst : Karin de Haan foto s : & Fokhengst met Grand Prix-potentie lijkt gemaakt voor de Grand Prix. Niet alleen omdat zijn vader Jazz is en hij uit een moederlijn komt met Grand

Nadere informatie

Goede wijn behoeft geen krans

Goede wijn behoeft geen krans KEUREN Vivaldi preferent Goede wijn behoeft geen krans De meervoudig publiekslieveling van de KWPN Stallion Show werd afgelopen editie nogmaals in het zonnetje gezet. Vivaldi, jarenlange favoriet van de

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

11.20 uur - 11.30 uur, aansluitend prijsuitreiking M en Z. 12.30 uur - 15.20 uur - aansluitend prijsuitreiking

11.20 uur - 11.30 uur, aansluitend prijsuitreiking M en Z. 12.30 uur - 15.20 uur - aansluitend prijsuitreiking Isah Hengstencompetitie Dressuur 2015/2016 Startlijst Roosendaal, dinsdag 15 december DRESSUUR 2 e competitiewedstrijd Plaats: Roosendaal Bij uitvallers schuiven de starttijden op Programma dressuur Aanvang

Nadere informatie

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2013/2014

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2013/2014 KNHS/ GMB Hengstencompetitie 2013/2014 Startlijst Deurne woensdag 20 november 2013 DRESSUUR 1e competitiewedstrijd Plaats: Deurne Programma dressuur Baanverkennen Klasse ZZ-Zwaar / ZZ- Licht / Z Klasse

Nadere informatie

STATIONSMERRIETEST ERMELO GROEP 1. 02 januari 2014 t/m 4 februari 2014

STATIONSMERRIETEST ERMELO GROEP 1. 02 januari 2014 t/m 4 februari 2014 Koninklijke Vereniging Warmbloed Paardenstamboek in Nederland. KWPN kantoor : De Beek 109, 3852 PL Ermelo Postadres : Postbus 156, 3840 AD Harderwijk Telefoon: : 0341-255555 Fax.: 0341-255515 STATIONSMERRIETEST

Nadere informatie

Terugblik outdoorseizoen

Terugblik outdoorseizoen ACHTERGROND Terugblik outdoorseizoen De oneindige kracht van Donnerhall Na een prachtig buitenseizoen is het tijd om terug te blikken. Welke hengsten leveren op wereldniveau de meeste nakomelingen? Het

Nadere informatie

Het beste van exterieur en beweging verenigd

Het beste van exterieur en beweging verenigd KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Dirk Caremans/Jacob Melissen Het beste van exterieur en beweging verenigd United De KWPN Paardendagen zitten er weer op voor wat betreft 2009. Voor fokkers en

Nadere informatie

tekst : Jenneke Smit foto s : Dirk Caremans Diversiteit en kwaliteit kenmerken V-jaargang

tekst : Jenneke Smit foto s : Dirk Caremans Diversiteit en kwaliteit kenmerken V-jaargang KWPN-hengsten tekst : Jenneke Smit foto s : Dirk Caremans Diversiteit en kwaliteit kenmerken V-jaargang Tien achtjarige dressuurhengsten beschikken over het KWPN-dekbevret. In zowel de sport als fokkerij

Nadere informatie

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2012/2013

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2012/2013 KNHS/ GMB Hengstencompetitie 2012/2013 Startlijst Deurne dinsdag 27 november 2012 DRESSUUR 1e competitiewedstrijd Plaats: Deurne Programma dressuur Baanverkennen Klasse Z & ZZ-Licht Klasse M Klasse L Aanvang

Nadere informatie

Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam

Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam KWPN-hengsten tekst: Karin Karlas foto: /Karin Karlas/Dirk Caremans Olivi: Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam Olivi maakte naam als reservekampioen van zijn jaargang in Den Bosch. Met zijn eerste twee

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 14.00 uur Dirk Reijne & Henk Dirksen Bucephales, Heerenweg 250-a, 1768 BL BARSINGERHORN. Tel.: 0224-531990.

Nadere informatie

20 oktober 2018 VWF-Dressuur verslag met uitslag

20 oktober 2018 VWF-Dressuur verslag met uitslag 20 oktober 2018 VWF-Dressuur verslag met uitslag 22-10-2018 door Lilian Pleunis KEANO MET AMAZONE CHARLOTTE FREY KAMPIOEN BIJ VWF DRESSUUR 2018 OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD Winnaar

Nadere informatie

In sport en fokkerij van hoog niveau

In sport en fokkerij van hoog niveau ONTMOETEN Painted Black preferent In sport en fokkerij van hoog niveau De sinds kort preferente Painted Black werd pas op latere leeftijd goedgekeurd, maar heeft zich door de tijd heen, in zowel de sport

Nadere informatie

Modellenmaker maakt verwachtingen waar

Modellenmaker maakt verwachtingen waar KWPN-goedgekeurde hengsten tekst : GEMMA JANSEN foto s : DIRK CAREMANS, JACOB MELISSEN & SANDRA NIEUWENDIJK Victorie voor Vivaldi Modellenmaker maakt verwachtingen waar Op de KWPN Hengstenkeuring in 2005

Nadere informatie

THUISKEURING KWPN LIMBURG Petro Trommelen en Arnold Kootstra Marian Sijben

THUISKEURING KWPN LIMBURG Petro Trommelen en Arnold Kootstra Marian Sijben THUISKEURING KWPN LIMBURG 2-03-2018 Jry: Contactpersoon: Petro Trommelen en Arnold Kootstra Marian Sijben 0773077237 kwpnlimbrg@gmail.com T/M 7 JARIGE VB MERRIES SPRINGEN 11 IRIS 528003201306190, VB, SP,

Nadere informatie

UITSLAG Dressuur klasse L

UITSLAG Dressuur klasse L Dressuur klasse L Pl Punten 1 125,00 90 12 2 100,00 89 6 3 75,00 86 9 4 84 7 5 83 13 6 79 10 7 77 8 HFS NR HENGST AFSTAMMING STAMBOEK EIGENAAR RUITER/ HOMETOWN Diederik van Silfhout 2012/ 1.73m/ zwart

Nadere informatie

Keurhengst Florencio

Keurhengst Florencio GOEDGEKEURD Keurhengst Florencio Nakomelingen nemen stokje over Florencio kreeg dit jaar het felbegeerde keurpredicaat toegekend, op basis van zijn fokkerijresultaten. Verschillende nakomelingen van de

Nadere informatie

Natuurlijke aanleg voor de topsport scouten

Natuurlijke aanleg voor de topsport scouten In de Willem-Alexanderhal kwamen zo n 500 dressuurliefhebbers bijeen om de Pavo Cup-clinic bij te wonen. Op de voorgrond Girl Power RV met Aniek Schraa. Clinic Pavo Cup groot succes Natuurlijke aanleg

Nadere informatie

Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard

Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Dirk Caremans/Sandra Nieuwendijk/Gemma Jansen Vivaldo Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard Vivaldo mag dan pas acht jaar zijn, hij heeft inmiddels al de nodige

Nadere informatie

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 Hessel 480 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: Dekgeld: 2010 50 Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 17,2 1.72 900,Algeheel Reserve Kampioen HK 2015 Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015 Omschrijving:

Nadere informatie

FOKKER VAN HET JAAR. Een scheutje springbloed doet het goed TEKST: KARIN DE HAAN BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

FOKKER VAN HET JAAR. Een scheutje springbloed doet het goed TEKST: KARIN DE HAAN BEELD: DIRK CAREMANS E.A. FOKKER VAN HET JAAR René Franssen Een scheutje springbloed doet het goed De fokkerij van René Franssen is een begrip. Met name de successen van de nafok van zijn stammoeder Nannet liegen er niet om. Toch

Nadere informatie

Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag

Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag 18-10-2016 door Fokvereniging VWF IRONMAN IJZERSTERKE WINNAAR VAN VWF DRESSUUR OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD VWF dressuur bij manege de Prinsenstad

Nadere informatie

Entertainment door de grote hengst ENTERTAINER!

Entertainment door de grote hengst ENTERTAINER! Entertainment door de grote hengst ENTERTAINER! 22-10-2012 door Lilian Pleunis Delft- VWF dressuur/manege de Prinsenstad werd zaterdag 20 oktober jl. voor de 24e keer georganiseerd en weet de mensen aan

Nadere informatie

STAMBOEKKEURINGEN 2018 Vrijdag 15 juni: Springen Stal Hendrix Opfok, aanvang 9.00u. Molenstraat 60 Kessel

STAMBOEKKEURINGEN 2018 Vrijdag 15 juni: Springen Stal Hendrix Opfok, aanvang 9.00u. Molenstraat 60 Kessel STAMBOEKKEURINGEN 2018 Vrijdag 15 juni: Springen Stal Hendrix Opfok, aanvang 9.00u. Molenstraat 60 Kessel Zaterdag 16 juni: Dressuur Dressuurstal Rutten, aanvang 10.00u. Eikestraat 43 Hunsel Belangrijk:

Nadere informatie

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A. GOEDGEKEURD Vivaldi Grossiert in geweldige karakters In het rijtje van opvallende verervers van het laatste decennium hoort zeker ook Vivaldi thuis. Hij mag dan vorig jaar zelf zijn sportieve carrière

Nadere informatie

Zeldzaam getalenteerde, zwarte parel

Zeldzaam getalenteerde, zwarte parel ONTMOETEN Wynton keur Zeldzaam getalenteerde, zwarte parel De zeldzaam getalenteerde Jazz-zoon Wynton is gezegend met al het talent om op het hoogste niveau goed mee te komen en combineert dat met een

Nadere informatie

STAMBOEKKEURINGEN 2018

STAMBOEKKEURINGEN 2018 STAMBOEKKEURINGEN 2018 UITSLAGEN Zaterdag 16 juni: Dressuur Dressuurstal Rutten, Eikestraat 43 Hunsel Limburg Cup: Voor de 5 hoogst beoordeelde merries bij stamboekopname per fokrichting in Limburg is

Nadere informatie

De moeite van het oversteken waard!

De moeite van het oversteken waard! fokkerij tekst : Gemma Jansen foto s : Gemma Jansen/Jacob Melissen/Dirk Caremans Texel-paarden De moeite van het oversteken waard! In Nederland vindt van Noord naar Zuid een levendige handel plaats in

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 14 april 2015 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 14.00 uur Dirk Reijne & Henk Dirksen Bucephales, Heerenweg 250-a, 176 BL BARSINGERHORN. Tel.: 0224-531990.

Nadere informatie

UITSLAG Dressuur klasse L

UITSLAG Dressuur klasse L Dressuur klasse L 1 125,00 88,50 9 FRANKLIN / OLDENBURG / Severo Jurado Lopez DEENS STAMBOEK v. AMPÉRE / ROUSSEAU m. WARKLE M STER PROK mm. SPARKLE M STB mmv. FLEMMINGH PREF -- PION N.F. WITTE, SCHIJNDEL

Nadere informatie

Ampère Beloftevolle fokkerij

Ampère Beloftevolle fokkerij goedgekeurd Beloftevolle fokkerij Als de Professor sloot het verrichtingsonderzoek af. Deze bijnaam kreeg hij dankzij zijn surplus aan kwaliteit, inzet en rittigkeit. In de sport heeft hij die kwaliteiten

Nadere informatie

Tekst: Karin de Haan Beeld: Dirk Caremans e.a.

Tekst: Karin de Haan Beeld: Dirk Caremans e.a. Erkend De fokkerij van het fenomeen Totilas Hij is het beste dressuurpaard van de wereld, volgens sommige ingewijden. Niet van deze planeet, zeggen andere fans. Feit is dat als Totilas in de ring verschijnt,

Nadere informatie

UITSLAG Dressuur klasse Z/ZZ-L

UITSLAG Dressuur klasse Z/ZZ-L Dressuur klasse Z/ZZ-L Pl Punten HFS NR HENGST AFSTAMMING STAM- BOEK FOUR LEGENDS KS v. WYNTON/ JAZZ PREF 1 125 84 2010/ 1.67m/ zwartbruin m. VIENNA STB ELITE PREF 3 mm. ANNABEL STB ELITE PREF 2 100 83

Nadere informatie

50 dagen verrichtingsonderzoek/springhengsten najaar ,5 7 7,5 7, , ,5 77

50 dagen verrichtingsonderzoek/springhengsten najaar ,5 7 7,5 7, , ,5 77 Rapporten ingeschreven springhengsten najaar 2017 JAMBOREE TN 528003201404063 Cat.nr. onderzoek: 13, cat.nr. HK 17: 274 25-02-2014, 1.65 M, BRUIN V. VIGO D'ARSOUILLES V. NABAB DE REVE M. BELLE AMIE II

Nadere informatie

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort 10 mei 2017 Stamboek reglement Vereniging Dutch Aristagro Schans 10 6931SG Westervoort info@dutcharistagro.nl 1 Stamboekreglement van de vereniging Dutch Aristagro Dutch Aristagro filosofie: Dutch Aristagro

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 23 september 2011

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 23 september 2011 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 23 september 2011 Aanvang: 14.30 uur Jury: Petro Trommelen & Harrie Derks Plaats: Manege De Kroo, Boomdijk 1, 4339 PN Nieuw en St. Joosland. Tel: 0118-603380

Nadere informatie

HENGSTENBROCHURE 2017

HENGSTENBROCHURE 2017 HENGSTENBROCHURE 2017 PLATINUM STABLE I GILZERBAAN 2 I 5133 AA RIEL I THE NETHERLANDS 1 Voorwoord Platinum Stable is volledig in ontwikkeling mede door de samenwerking met Stal Brouwer welke werd aangegaan

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 3 juni 2016

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 3 juni 2016 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 3 juni 2016 Aanvang: Jury: 9.00 uur Arnold Kootstra, Henk Dirksen en Dirk Reijne Plaats: stal Seren, Schuttestraat 10 7251 MX Vorden. Tel 0575-553414 Contactpersoon:

Nadere informatie

10:40 uur - 12:10 uur, aansluitend prijsuitreiking 12:20 uur - 12:40 uur, aansluitend prijsuitreiking

10:40 uur - 12:10 uur, aansluitend prijsuitreiking 12:20 uur - 12:40 uur, aansluitend prijsuitreiking Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 Startlijst Zuidbroek, dinsdag 2 januari 2018 DRESSUUR 3 e competitiewedstrijd Plaats: Zuidbroek Bij uitvallers schuiven de starttijden op Programma

Nadere informatie

Daniel Bachmann Andersen

Daniel Bachmann Andersen ONTMOETEN Daniel Bachmann Andersen Het draait allemaal Tekst: STEEF ROEST Beeld: RIDEHESTEN E.A. H et is nog maar drieënhalf jaar geleden dat Daniel Bachmann Andersen voor het eerst kennismaakt met zijn

Nadere informatie

Dressuurhengsten uit de U-jaargang onderscheiden zich

Dressuurhengsten uit de U-jaargang onderscheiden zich KWPN-hengsten tekst : Jenneke Smit foto s : Jacob Melissen Dressuurhengsten uit de U-jaargang onderscheiden zich Al vanaf driejarige leeftijd is Uphill (v.oscar) één van de blikvangers van de U-jaargang

Nadere informatie

Keurhengst Sir Sinclair

Keurhengst Sir Sinclair GOEDGEKEURD Keurhengst Sir Sinclair Toegevoegde waarde van ander bloed Hij dekte maar twee seizoenen in Nederland, maar heeft ondanks dat zijn visitekaartje onmiskenbaar afgegeven aan de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij.

Nadere informatie

Van keuringskampioen naar olympische keurhengst

Van keuringskampioen naar olympische keurhengst GOEDGEKEURD Johnson Van keuringskampioen naar olympische keurhengst De Noorse dichter Henrik Ibsen zei eens dat duizend woorden minder indruk maken dan één daad. Wat als een paard keer op keer indrukwekkende

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 11 november 2015

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 11 november 2015 Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 11 november 2015 Aanvang: 09.00 uur Jury: Henk Dirksen & Ine van Deurzen Plaats: Manege Luttenberg, Looweg 6-a, 8105 SL Luttenberg. Tel: 0572-301402

Nadere informatie

Fokwaarden als tool voor fokkerijkeuzes

Fokwaarden als tool voor fokkerijkeuzes FOKWAARDEN Fokwaarden als tool voor fokkerijkeuzes Ieder jaar worden de fokwaarden van de KWPN-hengsten geactualiseerd en ook de in 2016 verzamelde informatie is weer gebundeld in de nieuwe fokwaarden.

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 13 december 2013

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 13 december 2013 Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 13 december 2013 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 09.00 uur Toine Hoefs & Dirk Reyne Paardensportvereniging St. Hubertus, Rooversbroekdijk 127,

Nadere informatie

Voorwoord. Hengstenstation van Uytert bestaat 20 jaar 1993-2013!

Voorwoord. Hengstenstation van Uytert bestaat 20 jaar 1993-2013! 2013 Bordeaux 1 Voorwoord 2013 is voor ons zeer goed begonnen. Onze jonge bij het AES goedgekeurde hengst Atomic werd met grote afstand winnaar van de VSN-Trofee voor 3-jarige dressuurpaarden. De KWPN

Nadere informatie

TEKST: GEMMA JANSSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: GEMMA JANSSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A. GOEDGEKEURD Vivaldi Hartenbreker met X-factor Tijdens de laatste KWPN Hengstenkeuring mochten drie dressuurhengsten het keurpredicaat in ontvangst nemen. Dat Vivaldi één van hen was, is niet verwonderlijk

Nadere informatie

Wil en Isabel van Gisbergen. Fokker van het Jaar ONTMOETEN

Wil en Isabel van Gisbergen. Fokker van het Jaar ONTMOETEN ONTMOETEN Een fokkerij gericht op het fokken van prestatiepaarden maakten Wil en Isabel van Gisbergen-Sponselee Fokker van het Jaar. Hier geflankeerd door het voormalig olympisch kaderpaard Ambria en de

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 27 november 2009

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 27 november 2009 Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 27 november 2009 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 09.00 uur Dirk Reijne & Henk Dirksen Bucephales, Heerenweg 250-a, 1768 BL BARSINGERHORN. Tel.:

Nadere informatie

ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker

ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker KWPN-hengsten tekst : KARIN KARLAS foto s : DIRK CAREMANS & JACOB MELISSEN ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker In zijn jonge jaren veilingtopper op de KWPN Select Sale en deelnemer aan de kampioenskeuring,

Nadere informatie

Rousseau. De keur verklaarde kampioenenmaker TEKST: JENNEKE SMIT BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

Rousseau. De keur verklaarde kampioenenmaker TEKST: JENNEKE SMIT BEELD: DIRK CAREMANS E.A. GOEDGEKEURD Rousseau De verklaarde kampioenenmaker Begin dit jaar werd de imponerende Ferro-zoon Rousseau voor het voetlicht gehaald op de KWPN Hengstening in s-hertogenbosch. Met zijn opvallende fokkerijresultaten

Nadere informatie

Fokwaarden van hengsten met 10 of meer nakomelingen in de dressuursport Met een betrouwbaarheid van 90% of hoger

Fokwaarden van hengsten met 10 of meer nakomelingen in de dressuursport Met een betrouwbaarheid van 90% of hoger Fokwaarden van hengsten met 10 of meer nakomelingen in de dressuursport Met een betrouwbaarheid van 90% of hoger Volgorde: Fokwaarde hoog naar laag JAZZ pref Cocktail x Ulster 1991 189 109 112 97 103 4,9

Nadere informatie

NA-, HER-, EN ATTESTKEURING K.W.P.N.-HENGSTEN WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 09:30 UUR

NA-, HER-, EN ATTESTKEURING K.W.P.N.-HENGSTEN WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 09:30 UUR NA-, HER-, EN ATTESTKEURING K.W.P.N.-HENGSTEN WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 09:30 UUR LOCATIE: KWPN-centrum, PWA-hal, De Beek 109, 3852 PL Ermelo HERKEURING TUIGPAARDHENGST: Herkeuringscommissie: H. van Dieren

Nadere informatie

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een KWPN-hengsten Oscar: Zijn kinderen komen eraan! tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een vaste plaats

Nadere informatie

UITSLAG Dressuur klasse M

UITSLAG Dressuur klasse M Hengstencompetitie Gelders paard 2016/2017 Pl Klasse Punten HFS NR HENGST AFSTAMMING STAMBOEK EIGENAAR RUITER/ 1 L 87 1 1 Z 71 2 Arie Hamoen (vz) Ad Aarts HENKIE 2012/ 1.66m/ bruin EDMUNDO 2009/ 1.65m/

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 30 mei 2015

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 30 mei 2015 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 30 mei 2015 Aanvang: 08.30 uur Jury: Arnold Kootstra, Toine Hoefs & Ine van Deurzen Plaats: Stal t Kantje, Kantje 16, 5388 XB Nistelrode. Tel: 06-53234764. Contactpersoon:

Nadere informatie

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Isah Hengstencompetitie Dressuur 2016/2017. Afmeldingen en/of wijzigingen doorgeven per mail

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Isah Hengstencompetitie Dressuur 2016/2017. Afmeldingen en/of wijzigingen doorgeven per mail Hengstencompetitie Gelders paard en Isah Hengstencompetitie Dressuur 2016/2017 Startlijst Ermelo, woensdag 23 november DRESSUUR 1 e competitiewedstrijd Isah Hengstencompetitie Dressuur 2 e competitiewedstrijd

Nadere informatie

VOORWOORD. WBFSH dressage sire ranking Hengstenstation van Uytert beschikt over de tophengsten van de WBFSH dressage sire ranking.

VOORWOORD. WBFSH dressage sire ranking Hengstenstation van Uytert beschikt over de tophengsten van de WBFSH dressage sire ranking. Vivaldi 2019 WBFSH dressage sire ranking 2018 VOORWOORD No.1 DE NIRO- No.2 SANDRO HIT- No.11 GRIBALDI-- 2018 wat een jaar voor het Hengstenstation en ons privé. Op zaterdag 18-8-18 zijn Renate en ik op

Nadere informatie

tekst : Jenneke Smit foto s : dirk caremans & jacob melissen Waardevolle genen en kwaliteiten verenigd in W-jaargang

tekst : Jenneke Smit foto s : dirk caremans & jacob melissen Waardevolle genen en kwaliteiten verenigd in W-jaargang KWPN-hengsten tekst : Jenneke Smit foto s : dirk caremans & jacob melissen Waardevolle genen en kwaliteiten verenigd in W-jaargang Als laatste in deze serie over de sportsuccessen van de KWPN-goedgekeurde

Nadere informatie

Getalenteerde alleskunner Pretendent

Getalenteerde alleskunner Pretendent STEMPELHENGST Getalenteerde alleskunner Pretendent Populair in pedigree Er zijn hengsten die niet alleen bij leven indruk maken, maar ook nog als ze allang gestorven zijn. Zo n hengst is Pretendent. Mensen

Nadere informatie

KWPNMagazine 3 maart 2019

KWPNMagazine 3 maart 2019 24 Keurhengst Apache Leonardo Da Vinci schreef het al: De ogen zijn de spiegels van de ziel. Een andere uitblinker laat zo n vijf eeuwen later zien dat dit nog steeds opgaat. Vrijwel iedereen die Apache

Nadere informatie

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Beoordelingsrapport Hengst: Yorick v.d. Giesenbos Cat. #: 1 Datum: 19 november Afstamming: Felle 422 x Stb. Jakob 302 x Ster pref. Jurjen 303 x Ster pref. Tsjalling 235 Stam 2 Verwantschaps%: 17.3 ( gemiddeld)

Nadere informatie

STEMPELHENGSTEN TEKST: JENNEKE SMIT BEELD: JACOB MELISSEN E.A.

STEMPELHENGSTEN TEKST: JENNEKE SMIT BEELD: JACOB MELISSEN E.A. STEMPEL Doruto Doruto werd op driejarige leeftijd goedgekeurd bij het KWPN. De Komet-zoon heeft fantastische resultaten geleverd in combinatie met de Nederlandse merries. Via zijn dochters heeft Doruto

Nadere informatie

Toonaangevende hengsten uitgelicht

Toonaangevende hengsten uitgelicht ACHTERGROND Toonaangevende hengsten uitgelicht Predicaten moederlijnen nader bekeken De KWPN Kampioenschappen zijn inmiddels alweer twee maanden geleden en IDS bekeek de uitslagen van de finales van de

Nadere informatie

STAMBOEKKEURINGEN 2015

STAMBOEKKEURINGEN 2015 STAMBOEKKEURINGEN 2015 Uitslagen Zaterdag 13 juni: Dressuur Manege Kastbek Susteren UITSLAGEN KEURINGPLAATS: Limburg Susteren 13-06-2015 CAT Nr NUMMER PAARD NAAM PAARD VADER X MOEDERSVADER GEREGISTREERDEN

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.)

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 18 oktober 2016. Aanvang: Jury: Plaats: 10.30 uur Dirk Reijne & Marcel Beukers. Manege Die Flardingha Ruiters, Broekpolderweg 251, 3138 HA VLAARDINGEN. Contactpersoon:

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 24 september 2014

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 24 september 2014 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 24 september 2014 Aanvang: 09.00 uur Jury: Ine van Deurzen & Henk Dirksen Plaats: Hippisch Centrum Sunrise Stables, Baggelhuizen 2, 9405 VD Assen, tel. 0592-399981

Nadere informatie

Kampioen die kampioenen fokt

Kampioen die kampioenen fokt ONTMOETEN Unieko keur Kampioen die kampioenen fokt In 2004 was het Unieko die als eerste Manno-zoon in zijn vaders voetsporen trad door kampioen te worden op de Hengstenkeuring. Net als zijn legendarische

Nadere informatie

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018

KWPN Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 Hengstencompetitie Gelders paard en Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 Startlijst Ermelo, woensdag 22 november DRESSUUR 1 e competitiewedstrijd Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Nadere informatie

Keurhengst OO Seven TEKST: KARIN DE HAAN BEELD: DIRK CAREMANS

Keurhengst OO Seven TEKST: KARIN DE HAAN BEELD: DIRK CAREMANS GOEDGEKEURD Keurhengst OO Seven Erkenning voor laatbloeier OO Seven behaalde zijn mooiste resultaten op latere leeftijd. In de Grand Prix was hij succesvol met de Australiër David Shoobridge. En de zoon

Nadere informatie

7 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 8,5 8 7,5 76,5

7 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 8,5 8 7,5 76,5 KUALA LUMPUR 528003201501277 Cat.nr. onderzoek: 2, cat.nr. KH 18: 013 12-04-2015, 1.67 M, VOS V. AREZZO VDL KEUR V. CHIN CHIN M. FILANDRA JR SP STB ELITE, IBOP-(SPR), PROK V. INDOCTRO PREF M. LILANDRA

Nadere informatie

KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013

KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013 KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013 BESTUUR en de diverse raden begin 2013 H. Davelaar te Woudenberg, voorzitter tevens ledenraadslid J.J. van der Louw te Tull en t Waal, Fokkerijraadslid F.L. Bouman te

Nadere informatie

Van veelbelovend sportpaard naar mondiale vererver

Van veelbelovend sportpaard naar mondiale vererver ONTMOETEN Rousseau preferent Van veelbelovend sportpaard naar mondiale vererver Net als bij zijn naamgenoot, de Zwitsers-Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau, valt de nalatenschap van de Ferro-zoon Rousseau

Nadere informatie

Terugblik indoorseizoen

Terugblik indoorseizoen ACHTERGROND Terugblik indoorseizoen Er zit nog steeds muziek in Jazz Met de komst van de lente is het indoorseizoen weer ten einde en dat betekent dat de balans kan worden opgemaakt. Hoe zijn de opvallend

Nadere informatie

KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen)

KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen) KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen) AQUAREL 528003 05.03320, Vb, tp, 30 april 2005, 1.64m, donkere vos V. Unieko, v. Manno keur M. Petra

Nadere informatie

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: GEMMA JANSEN E.A.

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: GEMMA JANSEN E.A. FOKKER VAN HET JAAR Janneke Gnodde Koerst op kwaliteit De kersverse Fokker van het Jaar vergezeld door haar partner Jan tijdens de huldiging in Hengelo. Met een website die als naam heeft: Gelders paard

Nadere informatie

STEMPELHENGSTEN. Hurricane. Stempel gedrukt met een handjevol nakomelingen

STEMPELHENGSTEN. Hurricane. Stempel gedrukt met een handjevol nakomelingen STEMPEL De invloed van Hurricane in de fokkerij is verstrekkend gebleken. Hurricane Stempel gedrukt met een handjevol nakomelingen De in 1966 geboren Hurricane was de allereerste F1-hengst; een kruising

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 21 oktober 2014

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 21 oktober 2014 Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 21 oktober 2014 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 10.00 uur Dirk Reijne & Henk Dirksen Manege Die Flardingha Ruiters, Broekpolder 251, 3138 HA VLAARDINGEN.

Nadere informatie

STARTLIJST MIDDENBEEMSTER ZATERDAG 26 JULI 2014 VIERJARIGEN

STARTLIJST MIDDENBEEMSTER ZATERDAG 26 JULI 2014 VIERJARIGEN STARTLIJST MIDDENBEEMSTER ZATERDAG 26 JULI 2014 VIERJARIGEN 10.00 10.10 uur 600 AFGEMELD 601 FARMANA ANGEL - 528003201008606 - ZWART - MERRIE ARMANI X SANDRO HIT ESMEE JANSSEN 10.10 10.20 uur FARONETTE

Nadere informatie

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 28 november 2014

Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 28 november 2014 Instelling Bruikbaarheidsonderzoek Paarden (I.B.O.P.) 28 november 2014 Aanvang: Jury: Plaats: Contactpersoon: 09.30 uur Ine van Deurzen & Dirk Reyne Paardensportvereniging St. Hubertus, Rooversbroekdijk

Nadere informatie

de merrie maakt het verschil

de merrie maakt het verschil de merrie maakt het verschil tekst : JENNEKE SMIT foto s : KARIN VAN DER MEUL / JACOB MELISSEN / SANDRA NIEUWENDIJK Annabel Hoewel Annabel nog maar dertien jaar is, en ze tot op heden pas zes nakomelingen

Nadere informatie

STAMBOEKKEURINGEN 2014

STAMBOEKKEURINGEN 2014 STAMBOEKKEURINGEN 2014 Maandag 16 juni: IBOP, Manege de Vosberg Panningen, aanvang 8:30u Donderdag 19 juni: Manege de Vosberg Panningen, aanvang 10.00u. Zaterdag 21 juni: Manege Kastbek Susteren, aanvang

Nadere informatie

16:15 uur - 16:55 uur, aansluitend prijsuitreiking 17:10 uur - 18:40 uur, aansluitend prijsuitreiking

16:15 uur - 16:55 uur, aansluitend prijsuitreiking 17:10 uur - 18:40 uur, aansluitend prijsuitreiking Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 Startlijst Kronenberg, maandag 11 december DRESSUUR 2 e competitiewedstrijd Plaats: Kronenberg Bij uitvallers schuiven de starttijden op Programma

Nadere informatie