betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf"

Transcriptie

1 Beoordelingsrapport Hengst: Yorick v.d. Giesenbos Cat. #: 1 Datum: 19 november Afstamming: Felle 422 x Stb. Jakob 302 x Ster pref. Jurjen 303 x Ster pref. Tsjalling 235 Stam 2 Verwantschaps%: 17.3 ( gemiddeld) Exterieur: Stokmaat: 1.68 Rastype: Bouw: Beenwerk: Yorick is een ruim voldoende rastypische hengst. Het hoofd heeft ruim voldoende uitdrukking. De hals heeft ruim voldoende lengte en is voldoende verticaal geplaatst. De hengst heeft ruim voldoende behang. Yorick is een royaal ontwikkelde, langgelijnde hengst, die iets meer opwaarts gebouwd zou mogen zijn. Hij heeft een correcte bovenlijn. Het kruis heeft voldoende lengste en heeft een gewenste ligging. Het achterbeen is correct qua stand. Het beenwerk zou iets meer kwaliteit mogen uitstralen. De hengst heeft royale hoeven. Geschatte fokwaarde exterieur: betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Verrichtingsonderzoek: Trainingsrapport: Yorick heeft in het voorjaar het Centraal onderzoek doorlopen. Hij heeft de eindbeoordeling in de discipline rijpaard afgerond en heeft het onderzoek tijdens het aangespannen deel verlaten. In het najaarsonderzoek is hij opnieuw ingestroomd. Yorick v. d. Giessenbos is een vriendelijke, attente hengst. Yorick beweegt ruim en gemakkelijk waarbij de stap tactvoller zou mogen zijn. Hij ervaart het werk als licht, vertoont een goede activiteit en voorwaartse drang en geeft zijn trainer een goed gevoel. Stap: De stap is ruim en actief. De hengst is in stap wisselend qua tact. Met het vorderen van de proef treedt, met name in de wending, soms tactverlies op. Draf: De draf is ruim. Hij toont hierin een krachtig, buigzaam achterbeen. Hij beweegt met veel souplesse. Hij mag nog iets meer in verbinding lopen. Galop: De Galop wordt ruim gesprongen en is ruim voldoende gedragen. De hengst toont in galop ruim voldoende houding en balans. Geschiktheid als rijpaard: Yorick heeft in alle drie de gangen een krachtig en buigzaam achterbeen. Hoewel de stap tactvaster mag zijn heeft de hengst ruim voldoende aanleg als rijpaard.

2 Geschiktheid als aangespannen paard: Yorick toont aangespannen een krachtig, buigzaam en ruim voldoende dragend achterbeen. Hij heeft een goed zweefmoment. Het voorbeen wordt met veel actie, ruim naar voren weggezet. In het tuig zou hij, net als onder het zadel, nog iets meer in verbinding mogen lopen. Nu zou hij als tuigpaard nog iets meer houding mogen hebben. Behaalde punten rijproef: Stap Draf Galop HSW Overgangen geschiktheid Totaalscore Behaalde punten menproef: Stap Draf HSW Overgangen Looplust Geschiktheid Totaalscore Behaalde punten tuigproef: Houding Gebruik voorbeen Gebruik achterbeen Zweefmoment Looplust Geschiktheid totaalscore Conclusie verrichtingsonderzoek: Yorick heeft in het onderzoek ruim voldoende aanleg getoond, terwijl de verrichting in de aangespannen ruim voldoende tot goed is. Hij heeft zich gedurende het onderzoek een goede progressie getoond. Eindconclusie: Yorick v.d. Giesenbos is een hengst met een ruim voldoende exterieur en afstamming. Hij heeft tijdens het verrichtingsonderzoek een ruim voldoende tot goede aanleg getoond als gebruikspaard. Hij wordt ingeschreven in het stamboekregister met de naam Wolvert 467. Gebruiksadvies: Wolvert 467 is een hengst die ingezet kan worden ter verbetering van het formaat. Hij zal corrigerend kunnen werken bij merries, die ruimer en met een meer buigzaam achterbeen zouden kunnen bewegen. Hij zal het best tot z n recht komen bij merries met een tactmatige stap. Moederrapport: De moeder van Wolvert 467 is de stamboekmerrie Fetske van de Klei. Ze heeft drie nakomelingen voortgebracht, waarvan Wolfert 467 de enige, op volwassen leeftijd, gekeurde nakomeling is. Als 10-jarige presenteert ze zich in een uitstekende conditie. Het is een rastypische merrie, met voldoende uitdrukking in het hoofd, een voldoende lange hals en veel behang. Het is een solide gebouwde merrie, die ruim voldoende opwaarts is en correct gelijnd is. Het kruis heeft ruim voldoende lengte en een gewenste ligging. Het beenwerk heeft correcte standen en is droog en hard. De merrie heeft royale hoeven. De beweging is tactmatig en ruim voldoende ruim.

3 Beoordelingsrapport Hengst: Alke van t Kempke Cat. #: 09 Datum: 21 oktober Afstamming: Fabe 348 x ster pref Jakob 302 x ster pref Herke 256 x ster pref Fokke 217 Stam 129 Verwantschaps%: 16,1 ( gunstig) Exterieur: Stokmaat: 1.67 Rastype: Bouw: Beenwerk: Alke is een ruim voldoende rastypische hengst. Hij heeft een ruim voldoende sprekend hoofd. De hals heeft ruim voldoende lengte en is goed gevormd. Hij heeft ruim voldoende behang. Alke is een voldoende opwaarts gebouwde hengst. Hij heeft een iets zware hoofdhalsverbinding. Hij is iets gezonken in het middenstuk. Het kruis heeft voldoende lengte en heeft een correcte ligging. Het achterbeen heeft een correcte stand. Het beenwerk is hard en droog. De hoeven hadden een fractie royaler mogen zijn. Geschatte fokwaarde exterieur: betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Verrichtingsonderzoek: Trainingsrapport: Bij aanlevering had de hengst wat moeite met de rechtgerichtheid. Dit heeft zich geleidelijk verbeterd gedurende het onderzoek. Alke toont veel activiteit in z n manier van lopen, maar mist soms wat zweefmoment en lossigheid in de bovenlijn. De hengst geeft zijn trainers en (gast)ruiters een goed gevoel waarbij vooral de beentechniek positief op valt. Door z n iets terughoudende karakter kan hij z n energieke manier van bewegen nog niet altijd omzetten in ruimte. Met wat meer tijd en een goede begeleiding is het de verwachting dat het talent als gebruikspaard nog meer tot uitdrukking zal komen. Z n instelling en werklust zijn goed. Stap: In stap toont de hengst veel activiteit vanuit het achterbeen. Hij zou in stap iets meer ruimte mogen vertonen. Met name aangespannen is hij wat wisselend in z n tactzuiverheid. Draf: In draf toont de hengst een actief en krachtig achterbeen. Met name onder het zadel heeft de hengst het vermogen om te verruimen. Hij komt daarbij goed tot dragen. Aangespannen is dit nog iets minder ontwikkeld. Galop: De galop wordt goed gesprongen. De hengst komt daarbij ruim voldoende tot dragen en tot balans. Hij is in galop ruim voldoende opwaarts. Geschiktheid als rijpaard: Alke toont onder het zadel een actief gebruik van het achterbeen. Hij heeft het vermogen tot schakelen, waarbij met name de verruiming in de draf positief opvalt. Hij heeft ruim voldoende aanleg als rijpaard.

4 Geschiktheid als aangespannen paard: Alke toont aangespannen een actief gebruik van het achterbeen. Hij kan deze activiteit aangespannen nog niet volledig omzetten in gedragenheid. Hij blijft hierdoor in een iets te hoog ritme lopen. Het voorbeen wordt met actie ruim voldoende naar voren weggezet. Hij heeft ruim voldoende looplust. Behaalde punten rijproef: Stap Draf Galop HSW Overgangen geschiktheid Totaalscore Behaalde punten menproef: Stap Draf HSW Overgangen Looplust Geschiktheid Totaalscore Behaalde punten tuigproef: Houding Gebruik voorbeen Gebruik achterbeen Zweefmoment Looplust Geschiktheid totaalscore Conclusie verrichtingsonderzoek: Alke heeft gedurende het verrichtingsonderzoek een goede progressie getoond. De inschatting is dat de hengst ruimschoots talent heeft als gebruikspaard, maar dat het verrichtingsonderzoek voor deze hengst te kort is om dit volledig tot expressie te laten komen. Eindconclusie: Alke van t Kempke is een hengst met een kwalitatief sterke afstamming en heeft tegelijkertijd een onverwante afstamming. Hij heeft een ruim voldoende exterieur. De hengst heeft in het verrichtingsonderzoek ruim voldoende aanleg getoond. Hij wordt ingeschreven met de naam Alke 468. Gebruiksadvies: Alke 468 is door z n onverwante bloedvoering breed inzetbaar. Hij zal met name verbeterend kunnen werken, ter correctie van paarden met een weinig actief gebruik van het achterbeen. Hij zal het best tot z n recht komen bij ruim stappende merries. Moederrapport: De moeder van Alke 468 is de 20-jarige sterpreferente merrie Wiske van t Oost. In 2011 heeft ze haar 13 e veulen gezoogd, welke de 7 e opeenvolgende was. Van haar vijf op volwassen leeftijd gekeurde nakomelingen zijn er vier ster geworden, waarvan haar oudste dochter inmiddels ook al preferent is. Wiske toont zich als 20-jarige als een goed bewaarde merrie. Het is een ruim voldoende rastypische merrie, solide gebouwde, iets klassieke merrie met droog beenwerk. In beweging toont ze regelmaat. In stap is ze ruim, terwijl de draf vrij kort is.

5 Beoordelingsrapport Hengst: Alwin B.L. Cat. #: 17 Datum: 21 oktober Afstamming: Felle 422 x ster Tsjerk 328P x stb pref Oege 267P x ster Cobus 248 Stam 10 Verwantschaps%: 17,9 (gemiddeld) Exterieur: Stokmaat: 1.65 Rastype: Bouw: Beenwerk: Alwin is een ruim voldoende rastypische hengst. Het hoofd heeft ruim voldoende uitdrukking. De hals heeft voldoende lengte en is voldoende verticaal geplaatst. Hij heeft ruim voldoende behang. Alwin is een correct gebouwde, iets gerekte hengst. Hij heeft ruim voldoende lengte in het voorbeen. Hij heeft een correcte bovenlijn, met goede lendenen. Het kruis heeft voldoende lengte en een gewenste ligging. Het achterbeen is iets sabelbenig. Het beenwerk heeft voldoende kwaliteit. Het voorbeen is correct qua stand. Geschatte fokwaarde exterieur: betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Verrichtingsonderzoek: Trainingsrapport: Alwin B.L. is een vriendelijke, attente hengst. Alwin beweegt met name in draf met veel tact en ritme. Hij heeft veel souplesse, maar zou sneller vanuit het achterbeen aan mogen treden. In alle drie diciplines geeft hij, met name door z n active achterbeen en z n balans, zijn trainers een goed gevoel. Stap: De stap is ruim voldoende ruim, maar zou meer spronggebruik mogen tonen. De hengst heeft zich gedurende het onderzoek in stap positief ontwikkeld. Draf: De draf is ruim en krachtig. Hij toont hierin veel tact en ritme. De hengst is in draf iets moeilijk te sluiten en hij zou nog meer gedragen mogen lopen. Hij toont veel souplesse. Galop: De galop wordt goed gesprongen. Hij is iets moeilijk te sluiten, hetgeen iets ten koste gaat van de gedragenheid. Hij galoppeert ruim voldoende opwaarts. Geschiktheid als rijpaard: Alwin heeft door z n ruime manier van bewegen en z n krachtige achterbeen een ruim voldoende aanleg als rijpaard. Hij moet zich nog wat meer laten sluiten. Geschiktheid als aangespannen paard: Alwin heeft gedurende het verrichtingsonderzoek een goede aanleg als tuigpaard getoond. Hij heeft een goed gebruik van het achterbeen, waardoor hij tot dragen komt en een mooi zweefmoment toont. Hij beweegt in het tuig opwaarts en heeft voldoende front. Het voorbeen wordt met ruim voldoende actie, ruim naar voren weggezet.

6 Behaalde punten rijproef: Stap Draf Galop HSW Overgangen geschiktheid Totaalscore Behaalde punten menproef: Stap Draf HSW Overgangen Looplust Geschiktheid Totaalscore Behaalde punten tuigproef: Houding Gebruik voorbeen Gebruik achterbeen Zweefmoment Looplust Geschiktheid totaalscore Conclusie verrichtingsonderzoek: Alwin B.L. heeft in het verichtingsonderzoek ruim voldoende aanleg getoond als rijpaard en een goede aanleg in de aangespannen disciplines. Hij heeft zich hierin gedurende het onderzoek positief ontwikkeld. Eindconclusie: Alwin B.L. is een hengst met een ruim voldoende exterieur en afstamming. Hij heeft een goede aanleg getoond als gebruikspaard. Hij wordt ingeschreven in het stamboekregister met de naam Alwin 469. Gebruiksadvies: Alwin 469 zal met name ingezet kunnen worden ter correctie van merries die ruimer en krachtiger mogen bewegen. Hij komt het beste tot z n recht bij goed stappende merries. Moederrapport: De moeder van Alwin 469 is de stermerrie Waldiena B.L. Ze is in 2010 op 11-jarige leeftijd overleden. Ze heeft zeven nakomelingen voortgebracht. Van de vier op volwassen leeftijd gekeurde nakomelingen, zijn er drie sterverklaard.

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 Hessel 480 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: Dekgeld: 2010 50 Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 17,2 1.72 900,Algeheel Reserve Kampioen HK 2015 Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015 Omschrijving:

Nadere informatie

Vier hengsten erbij. De vijf hengsten begonnen fris en

Vier hengsten erbij. De vijf hengsten begonnen fris en Vier hengsten erbij Vijf hengsten begonnen op 17 november aan de eindbeoordeling van het Centraal Onderzoek. Vier hengsten ontvingen na afloop het dekbrevet. De vijf hengsten begonnen fris en in uitstekende

Nadere informatie

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fok programma BPS: Het fokprogramma beschrijft de strategie om het geformuleerde fokdoel te realiseren. Een fokprogramma bestaat uit de volgende componenten:

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Het KWPN tuigpaard fokdoel en introductie nieuw bloed René van der Kuil (Coördinator TP KWPN) Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Nadere informatie

Herman Smit nam na acht jaar afscheid als lid van de Hengstenkeuringsjury.

Herman Smit nam na acht jaar afscheid als lid van de Hengstenkeuringsjury. Vijf hengsten De eigenaren van vijf hengsten zagen maandag 26 november hun hengsten goedgekeurd worden voor de dekdienst. Het jaar 2013 gaat officieel de boeken in als een goede lichting. Absolute topper

Nadere informatie

SPRINGHENGSTEN. COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender)

SPRINGHENGSTEN. COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender) SPRINGHENGSTEN COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender) Cohinoor VDL toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, aansprekende veulens met een goed springmodel. De veulens hebben veel

Nadere informatie

A A U A U U A A U A U A** A U

A A U A U U A A U A U A** A U MERRIEKEURINGBESLUIT TUIGPAARD 2015 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van merries, veulens en ruinen van de fokrichting tuigpaard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------------------------- DE ZWAKSTE SCHAKEL DOET DE KETTING BREKEN.

------------------------------------------------------------------------------------------------- DE ZWAKSTE SCHAKEL DOET DE KETTING BREKEN. ------------------------------------------------------------------------------------------------- DE ZWAKSTE SCHAKEL DOET DE KETTING BREKEN. Jonge hengsten lichting 2015 * D.G.Wiersma, Leeuwarden. Foto

Nadere informatie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie 2018.12.14 Nieuw ten opzichte van huidige stelsel 1. Het voorlopig-keur predicaat wordt omgezet naar Keur. 2. Het predicaat Keur wordt omgezet naar Kroon.

Nadere informatie

VK PK TK WK SK RK CK* NMK NVK 1. Veulens (hengsten/merries) A A/U U 2a. Driejarige merries A A A U 2b. Driejarige merries met veulen, alleen

VK PK TK WK SK RK CK* NMK NVK 1. Veulens (hengsten/merries) A A/U U 2a. Driejarige merries A A A U 2b. Driejarige merries met veulen, alleen MERRIEKEURINGBESLUIT SPRINGEN 2013 rtikel 1 - lgemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van merries, veulens en ruinen van de discipline springen binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel van toepassing

Nadere informatie

A A A U 4) veulenboekmerries 3b.Vier- tot en met zevenjarige STB-EXT merries A 3) A A U 4)

A A A U 4) veulenboekmerries 3b.Vier- tot en met zevenjarige STB-EXT merries A 3) A A U 4) 1 MERRIEKEURINGBESLUIT DRESSUUR 2016 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van merries, veulens en ruinen van de discipline dressuur binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel van

Nadere informatie

Premieram , eigenaar J. Dossche te Hansbeke (België)

Premieram , eigenaar J. Dossche te Hansbeke (België) Premieram 2007 Premieram: Dit predikaat wordt toegekend naar aanleiding van de kwaliteit qua exterieurvererving van de lammeren. Voor de beoordeling moeten 75% van alle levend geboren lammeren worden getoond,

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn.

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. 2011 Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. Broekstraat 43, 5421 ZJ Gemert T (0492) 36 21 20 F (0492) 36 77 41 M 06 53 28 29 24 E vanbommelenzn@hetnet.nl I www.vanbommeltrekpaarden.nl

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen

Algemene informatie Provinciale keuringen Algemene informatie Provinciale keuringen Belangrijke mededelingen Paarden en pony's mogen aan één provinciale keuring per jaar deelnemen. De tijdsindeling van elke keuring wordt op de NRPS-website bekend

Nadere informatie

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2019 oktober 2018

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2019 oktober 2018 HENGSTENKEURINGBESLUIT TUIGPAARD 2019 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de fokrichting tuigpaard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement tuigpaard:

Nadere informatie

NMPRS klassenlijst 2014

NMPRS klassenlijst 2014 NMPRS klassenlijst 2014 1. Hindernissen parcours aan het halster - Bij dit 60 seconde parcours mag je zelf kiezen welke hindernissen je neemt - Let wel op, je mag nooit 2 keer dezelfde hindernis achter

Nadere informatie

Kampioen die kampioenen fokt

Kampioen die kampioenen fokt ONTMOETEN Unieko keur Kampioen die kampioenen fokt In 2004 was het Unieko die als eerste Manno-zoon in zijn vaders voetsporen trad door kampioen te worden op de Hengstenkeuring. Net als zijn legendarische

Nadere informatie

Het opleidingsschema voor menners. Ad Aarts

Het opleidingsschema voor menners. Ad Aarts Het opleidingsschema voor menners Ad Aarts Takt -Gewenningsfase Ontwikkeling stuwkracht -Arbeidfase Losgelassenheit ( ontspanning) Aanleuning (verbinding) Schwung Dürchlässigkeit evenwicht -Ontwikkeling

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

Zeven hengsten goedgekeurd

Zeven hengsten goedgekeurd CENTRAAL ONDERZOEK Zeven hengsten goedgekeurd Maar liefst zeven hengsten werden vrijdag 18 december ingeschreven als KFPS stamboekhengst. Zes hengsten legden het reguliere verrichtingsonderzoek af; één

Nadere informatie

KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen)

KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen) KWPN: 50 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/TUIGPAARDHENGSTEN VOORJAAR 2008 (onder voorbehoud van typefoputen) AQUAREL 528003 05.03320, Vb, tp, 30 april 2005, 1.64m, donkere vos V. Unieko, v. Manno keur M. Petra

Nadere informatie

Definitief Premieram 2009

Definitief Premieram 2009 Definitief Premieram 2009 Definitief Premieram: Dit predikaat wordt toegekend naar aanleiding van de kwaliteit qua exterieurvererving van met name de anderhalfjarige dieren. Voor de beoordeling moeten

Nadere informatie

Voorlopig Premieram 2008

Voorlopig Premieram 2008 Voorlopig Premieram 2008 Voorlopig Premieram: Dit predikaat wordt toegekend naar aanleiding van de kwaliteit qua exterieurvererving van de lammeren. Voor de beoordeling moeten 75% van alle levend geboren

Nadere informatie

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2018 oktober 2017

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2018 oktober 2017 HENGSTENKEURINGBESLUIT TUIGPAARD 2018 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de fokrichting tuigpaard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement tuigpaard:

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

Hoofdstelnummer De hoofdstelnummers kunnen bij het secretariaat afgehaald te worden. Alleen dieren met hoofdstelnummers worden gekeurd.

Hoofdstelnummer De hoofdstelnummers kunnen bij het secretariaat afgehaald te worden. Alleen dieren met hoofdstelnummers worden gekeurd. Algemene informatie Provinciale keuringen Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: * Veulenboek: Nakomelingen van goedgekeurde of door het NRPS erkende hengsten, mits er aan het

Nadere informatie

Score

Score Naam Ballerine Levensnr. FR 3206722848 Geb. datum 11-1-2006 Urban Pepite A. Taran, Frankrijk J. Bax, Luyksgestel 3-5-2016 Bovenbalk sh Ontw. Type Besp. Benen Alg.V. Score 1.61 92 91 89 86 90 Ballerine

Nadere informatie

Voorlopig Premieram 2009

Voorlopig Premieram 2009 Voorlopig Premieram 2009 Voorlopig Premieram: Dit predikaat wordt toegekend naar aanleiding van de kwaliteit qua exterieurvererving van de lammeren. Voor de beoordeling moeten 75% van alle levend geboren

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Definitief Premieram 2008

Definitief Premieram 2008 Definitief Premieram 08 Definitief Premieram: Dit predikaat wordt toegekend naar aanleiding van de kwaliteit qua exterieurvererving van met name de anderhalfjarige dieren. Voor de beoordeling moeten alle

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline springen selectieronde 2015/2016

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline springen selectieronde 2015/2016 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE SPRINGEN 2016 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de discipline springen binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel

Nadere informatie

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort 10 mei 2017 Stamboek reglement Vereniging Dutch Aristagro Schans 10 6931SG Westervoort info@dutcharistagro.nl 1 Stamboekreglement van de vereniging Dutch Aristagro Dutch Aristagro filosofie: Dutch Aristagro

Nadere informatie

Pedigree verrichtingshengsten 2014 nader bekeken

Pedigree verrichtingshengsten 2014 nader bekeken Pedigree verrichtingshengsten 2014 nader bekeken Artikel Op vrijdagmiddag 10 januari werden 18 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Een week later kwam er nog één bij uit de herkeuring.

Nadere informatie

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde 75 jaar 1942-2017 75jaar 1942-2017 Driekse van Bommel met Oriental de Schelde Open dag 2017 17 april (2 e paasdag) 14.00 uur Tomba van de Kannelust zwartschimmel 1,70m 29/05/ 09 Tp.262896 Dekgeld: 450,-

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

Merriekeuringsbesluit Gelders paard 2015

Merriekeuringsbesluit Gelders paard 2015 Merriekeuringsbesluit Gelders paard 2015 Artikel 1 Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van merries, veulens en ruinen van de fokrichting Gelders paard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement

Nadere informatie

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline dressuur selectieronde 2015/2016 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE DRESSUUR 2016

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline dressuur selectieronde 2015/2016 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE DRESSUUR 2016 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE DRESSUUR 2016 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de discipline dressuur binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel

Nadere informatie

Ram Uit 57 worpen zijn van ram in totaal 105 lammeren geboren waarvan 95 levend.

Ram Uit 57 worpen zijn van ram in totaal 105 lammeren geboren waarvan 95 levend. Ram 01494-78053 De ram Ram 01494-78053 is op 2 maart 2014 als eenling geboren op het bedrijf van A.J.A. Marsman te Lemelerveld. Hij is ingezet op de volgende bedrijven: A.J.A. Marsman, Mts. van Aken, Comb.

Nadere informatie

Holbatheo merrie van het jaar 2006

Holbatheo merrie van het jaar 2006 Holbatheo merrie van het jaar 2006 GLADSTONE keur Voltaire x Irco Polo x Halewijn De afstamming van Gladstone Voltaire pref Furioso II Gogo Moeve Furioso xx Dame de Ranville Gotthard Mosaik Precipitation

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 16-17 en 18 augustus 2012 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

Selectiereglement Gelders paard; merries, veulens en ruinen

Selectiereglement Gelders paard; merries, veulens en ruinen Selectiereglement KWPN Gelders paard; Merries, Veulens en Ruinen Artikel A 1 - Reglement en Merriekeuringsbesluit 1. Dit Selectiereglement is van toepassing op merries, hengst- en merrieveulens en ruinen

Nadere informatie

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches Registratiereglement en Stamboekreglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld krachtens het bepaalde in de statuten en het huishoudelijk reglement van de Vereniging Het Nederlands

Nadere informatie

De dressuurproef klasse B

De dressuurproef klasse B Tekst: Nicole Rietman - Reijn Foto s: Remco Veurink De dressuurproef klasse B Hoe kijkt de jury? Iedereen die dressuur rijdt kent dat gevoel wel. De proef ging best goed, maar de punten vallen tegen. Of

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 20 en 21 augustus 2010 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

CATALOGUS I.B.O.P OP 23 NOVEMBER 2013 IN: MANEGE HET VIERSPAN 5688 NB OIRSCHOT

CATALOGUS I.B.O.P OP 23 NOVEMBER 2013 IN: MANEGE HET VIERSPAN 5688 NB OIRSCHOT KFPS Oprijlaan 1 9205 BZ Drachten T: 0512-523888 F: 0512-532146 E-mail: mail@kfps.nl Website: www.kfps.nl CATALOGUS I.B.O.P. 2013 OP 23 NOVEMBER 2013 IN: MANEGE HET VIERSPAN NOTEL 53 5688 NB OIRSCHOT Aanvang

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 18, 19 en 20 augustus 2016 De Peelbergen, Horst aan de Maas Reglementen voor de

Nadere informatie

Hengsteninformatie februari 2016

Hengsteninformatie februari 2016 Hengsteninformatie februari 2016 1 HENGSTENINFORMATIE BIJLAGE Hengsteninformatie 2016 De Hengsteninformatie 2016 wordt u aangeboden als hulpmiddel bij de hengstenkeuze. Bij de hengstenkeuze is het niet

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats:

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: Algemene informatie Provinciale keuringen Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: * Veulenboek: Nakomelingen van goedgekeurde of door het NRPS erkende hengsten, mits er aan het

Nadere informatie

Raskenmerken Van Friese Paarden

Raskenmerken Van Friese Paarden 2012 1 DISCLAIMER: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuist

Nadere informatie

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2016 oktober 2015

Hengstenkeuringbesluit tuigpaard 2016 oktober 2015 1 HENGSTENKEURINGBESLUIT TUIGPAARD 2016 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de fokrichting tuigpaard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement tuigpaard

Nadere informatie

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A. TOEGELICHT Kiezen voor aanst of bewezen vader Het veulenseizoen is inmiddels alweer van start gegaan en de eerste hengstenkeuzes zullen al door vele fokkers gemaakt zijn. Een belangrijke beslissing waarin

Nadere informatie

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands Stamboekreglement Art. 1 Het Stamboekreglement regelt de registratie van Welsh Pony s, Cobs, Welsh part-bred pony s en Nederlandse Welsh Rijpony s. Dit reglement is gebaseerd op artikel 11 van de Statuten

Nadere informatie

Exameneisen Lesgeven en Rijtechniek, versie 12 augustus

Exameneisen Lesgeven en Rijtechniek, versie 12 augustus Instructeursniveau Aspirantniveau De volgende exameneisen (lesgeven en rijtechniek) zijn van toepassing: Niveau/richting Keuze (kies één van de opties) Aspirant-instructeur - Discipline rijden Rijtechniek

Nadere informatie

Pedigree verrichtingshengsten nader bekeken

Pedigree verrichtingshengsten nader bekeken Pedigree verrichtingshengsten nader bekeken Artikel Onderstaand een overzicht van de moederlijnen van de 20 aangewezen hengsten. Cat.nr. 007 Haiko fan Dulve (1.67m) Fabe x Doaitsen x Lolke x Jurjen (stam

Nadere informatie

Nationale keuring 2018

Nationale keuring 2018 Nationale keuring 2018 (foto s: Alike Bakker) De nationale keuring werd dit jaar op het mooie buitenterrein van manege De Bullen Enk te Hulshorst gehouden. Aan mooi weer was er geen gebrek en door vroeg

Nadere informatie

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline dressuur selectieronde 2017/2018

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline dressuur selectieronde 2017/2018 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE DRESSUUR 2018 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de discipline dressuur binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT KWPN SPRINGEN: HENGSTEN

SELECTIEREGLEMENT KWPN SPRINGEN: HENGSTEN SELECTIEREGLEMENT KWPN SPRINGEN: HENGSTEN Artikel A 1 - Reglement en Hengstenkeuringsbesluit 1. Dit selectiereglement is van toepassing op hengsten van de discipline springen binnen de fokrichting rijpaard.

Nadere informatie

Selectiereglement KWPN Gelders paard hengsten 13 december 2017

Selectiereglement KWPN Gelders paard hengsten 13 december 2017 SELECTIEREGLEMENT KWPN GELDERS PAARD: HENGSTEN Artikel A 1 - Reglement en Hengstenkeuringsbesluit 1. Dit Selectiereglement is van toepassing op hengsten van de fokrichting Gelders paard. 2. De bepalingen,

Nadere informatie

Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing.

Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing. Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing. De Texelaarfokdag in Oost Gelderland is de laatste jaren uitgegroeid tot een topper op gebied vd Texelaarfokkerij in Nederland. Door omstandigheden moest de organisatie

Nadere informatie

Nederlands New Forest Pony Stamboek

Nederlands New Forest Pony Stamboek Nederlands New Forest Pony Stamboek Lineaire score gegevens 1999 2012 Bestuur en Fokraad NNFPS September 2013 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Toelichting....4 Overzicht lineaire score formulieren - Oude

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

Hengstenkeuringsbesluit Gelders paard selectieronde september 2017

Hengstenkeuringsbesluit Gelders paard selectieronde september 2017 HENGSTENKEURINGSBESLUIT GELDERS PAARD 2018 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de fokrichting Gelders paard zijn zowel van toepassing het Selectiereglement Gelders

Nadere informatie

Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo

Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo Jan Haarman, kocht haar als jaarling Geboren: 16 april 1989 Fokker: D.J. Kleinen Traast Bathmen

Nadere informatie

FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers

FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers Introductie Om kopers meer informatie te geven over de kwaliteiten van een paard als rijpaard, heeft de FEIF het

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES 1. SITUERING De fokkersvereniging Belgian Wamblood BWP stelt zich het fokken van een paard tot doel dat beantwoordt aan de

Nadere informatie

Mw. T. Pillement-Heyden

Mw. T. Pillement-Heyden Oepke-Bluf fan't Koekoekswâld M. Vlaminck Zaltbommel september 4 6-9-9 Stamboomnr. NHSB 76697 Reu voldoende mannelijk, goede maat, mist het krachtige totaalbeeld, is vrij droog in lichaam, mag iets gestrekter

Nadere informatie

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een KWPN-hengsten Oscar: Zijn kinderen komen eraan! tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een vaste plaats

Nadere informatie

Selectiereglement KWPN springen: merries, veulens en ruinen 13 december 2017

Selectiereglement KWPN springen: merries, veulens en ruinen 13 december 2017 SELECTIEREGLEMENT KWPN SPRINGEN: MERRIES, VEULENS EN RUINEN Artikel A 1 - Reglement en Merriekeuringsbesluit 1. Dit Selectiereglement is van toepassing op merries, hengst- en merrieveulens en ruinen van

Nadere informatie

Selectiereglement KWPN Tuigpaard: Merries, Veulens en Ruinen

Selectiereglement KWPN Tuigpaard: Merries, Veulens en Ruinen Selectiereglement KWPN Tuigpaard: Merries, Veulens en Ruinen Artikel A 1 - Reglement en Merriekeuringsbesluit 1. Dit Selectiereglement is van toepassing op merries, hengst- en merrieveulens en ruinen binnen

Nadere informatie

Selectiereglement KWPN dressuur: Hengsten

Selectiereglement KWPN dressuur: Hengsten Selectiereglement KWPN dressuur: Hengsten Artikel A 1 - Reglement en Hengstenkeuringsbesluit 1. Dit Selectiereglement is van toepassing op hengsten van de discipline dressuur binnen de fokrichting rijpaard.

Nadere informatie

KWPN-hengsten. tekst: RENE VAN DER KUIL foto s: GEA VEENSTRA. Patijn.

KWPN-hengsten. tekst: RENE VAN DER KUIL foto s: GEA VEENSTRA. Patijn. KWPN-hengsten tekst: RENE VAN DER KUIL foto s: GEA VEENSTRA Patijn Patijn. scoort op alle fronten! 2008 tot dusver: Voor de vierde keer winnaar van de Oregon Trofee, trotse aanvoerder van de index, drie

Nadere informatie

De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie

De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie Steeds meer fokkers maken bij de hengstkeuze voor hun merrie gebruik van objectieve foktechnische informatie. Deze wordt weergegeven

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Keuringsreglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com Huishoudelijk

Nadere informatie

Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden

Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden Anouk Schurink Bart Ducro Nijkerk, 11 november 2011 Informatie- en discussiebijeenkomst NSIJP Introductie Ervaring met IJslandse paarden

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Bart Ducro 1,, Anouk Schurink 1, Sipke-Joost Hiemstra 1,2, Kor Oldenbroek 2 Juli, 2011 1) Animal Breeding and Genomics Centre, Wageningen UR 2) Centrum

Nadere informatie

BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo

BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo Beschrijving: merrie met prachtige lange manen en een sterk karakter. Ze is vooral gebruikt als fokmerrie en heeft een aantal veulens van goede kwaliteit

Nadere informatie

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES 1. SITUERING De fokkersvereniging Het Belgisch Warmbloedpaard v.z.w. - B.W.P. stelt zich het fokken van een paard tot doel

Nadere informatie

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2010 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2010 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE FOKPLAN KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER HAFLINGERS OKTOBER 2010 SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE ,QKRXG)RNSODQ+DIOLQJHUV 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Rasbeschrijving

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

tekst : Karin de Haan foto s : JACOB MELISSEN, Sandra nieuwendijk & tamara torti Engels volbloed

tekst : Karin de Haan foto s : JACOB MELISSEN, Sandra nieuwendijk & tamara torti Engels volbloed Fokkerij tekst : Karin de Haan foto s : JACOB MELISSEN, Sandra nieuwendijk & tamara torti Engels volbloed Iedere sportpaardenfokker weet het. Om paarden te fokken die op het hoogste niveau mee kunnen,

Nadere informatie

Handboekje IBOP RP DRESSUUR- EN SPRINGEN DRESSUUR

Handboekje IBOP RP DRESSUUR- EN SPRINGEN DRESSUUR DRESSUUR Handboekje IBOP RP DRESSUUR- EN SPRINGEN Bekendmaking: De cijferbalk wordt aan het einde van elke groep mondeling en voorzien van passende toelichting gegeven. De paarden stappen tijdens de bekendmaking

Nadere informatie

5,9. Werkstuk door een scholier 2713 woorden 24 november keer beoordeeld

5,9. Werkstuk door een scholier 2713 woorden 24 november keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2713 woorden 24 november 2002 5,9 130 keer beoordeeld Vak Biologie Veel Friese kinderen kregen als huwelijksgeschenk een fries paard. Het Friese paard van nu is de laatste vertegenwoordiger

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.)

STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.) STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.) Art. 1. Dit reglement is opgesteld volgens de statuten en de daarop rustende reglementen van de vereniging. Art. 2. Dit

Nadere informatie

Aanbevolen stieren. ter bevordering van meer. natuurlijke geboorten. Verbeterd Roodbont

Aanbevolen stieren. ter bevordering van meer. natuurlijke geboorten. Verbeterd Roodbont Aanbevolen stieren ter bevordering van meer natuurlijke geboorten Verbeterd Roodbont Dit document is opgesteld door de foktechnische commissie van het VRB stamboek. In samenwerking met Bewust Natuurlijk

Nadere informatie

FEIF Rijpaardenprofiel Formulier voor ruiters / toekomstige kopers

FEIF Rijpaardenprofiel Formulier voor ruiters / toekomstige kopers FEIF Rijpaardenprofiel Formulier voor ruiters / toekomstige kopers Introductie Om kopers meer informatie te geven over de kwaliteiten van een paard als rijpaard, heeft de FEIF het Rijpaardenprofiel (Riding

Nadere informatie

Tekst: Edith de Wit. Fotografie: Gert van den Hul. Zuidelijke passie in een Hollands landschap

Tekst: Edith de Wit. Fotografie: Gert van den Hul. Zuidelijke passie in een Hollands landschap 3 4 Tekst: Edith de Wit. Fotografie: Gert van den Hul Zuidelijke passie in een Hollands landschap 5 Wie het Soerhuis voor het eerst ziet, zal deze prachtige, verbouwde boer derij niet snel in verband brengen

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan de verrichtingsproef merries - versie 2017

Informatie voor deelnemers aan de verrichtingsproef merries - versie 2017 Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190, 8430 AD Oosterwolde www.new forestpony.nl Email: info@newforestpony.nl Tel.: 0516-480627 Fax: 0516-480521 Informatie voor deelnemers aan de verrichtingsproef

Nadere informatie

tekst : RENÉ VAN DER KUIL foto : JACOB MELISSEN, GEA VEENSTRA, RENÉ VAN DER KUIL Larix, karakteristieke vererver

tekst : RENÉ VAN DER KUIL foto : JACOB MELISSEN, GEA VEENSTRA, RENÉ VAN DER KUIL Larix, karakteristieke vererver predikaathengsten tekst : RENÉ VAN DER KUIL foto : JACOB MELISSEN, GEA VEENSTRA, RENÉ VAN DER KUIL Larix, karakteristieke vererver In 1996 stond de nieuw aangetreden hengstenkeuringscommissie bestaande

Nadere informatie

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline springen selectieronde 2016/2017

Hengstenkeuringsbesluit rijpaarden discipline springen selectieronde 2016/2017 HENGSTENKEURINGBESLUIT RIJPAARD DISCIPLINE SPRINGEN 2017 Artikel 1 - Algemeen 1. Voor het selectiebeleid en de keuring van hengsten van de discipline springen binnen de fokrichting rijpaard zijn zowel

Nadere informatie

Bonte Paarden Stamboek. informa(eavond

Bonte Paarden Stamboek. informa(eavond Bonte Paarden Stamboek informa(eavond Voorstelronde bestuursleden Voorzi/er: Paul Ruisendaal Secretaris: Karin Maas PR: Petra Rabbers Penningmeester: Maarten Deutekom Voorstellen van het ZSSE Wilhelm Olthaus

Nadere informatie