AGC Flat Glass Europe

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGC Flat Glass Europe"

Transcriptie

1 TO MAKE THE WORLD A BRIGHTER PLACE AGC Flat Glass Europe

2 Meer informatie op (corporate site) en (site glas voor de bouwsector). AGC FlAt GlAs EurOPE, lid VAn DE GrOOtstE GlAsGrOEP ter wereld tekent VOOr GLAss UnLIMITED.

3 glassunlimited AGC Flat Glass Europe, Europees leader in vlakglas AGC Flat Glass Europe (ex-glaverbel), met hoofdzetel in Brussel, produceert en veredelt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting) en voor gespecialiseerde industriële sectoren 1. Het is de Europese tak van AGC (Asahi Glass Company) Flat Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld. De signatuur «Glass Unlimited» staat voor: het glas dat alsmaar meer functies vervult (comfort, energiebesparing, veiligheid en gezondheid, esthetisch uitzicht); het industrieel apparaat met 18 floats en ongeveer 100 productie-units in heel Europa, van Spanje tot Rusland; het wereldwijd commercieel netwerk; de nieuwe toepassingen ontstaan uit permanent onderzoek in geavanceerde glastechnologieën; gemotiveerde medewerkers die samen willen uitmunten. AGC Flat Glass Europe stelt momenteel ongeveer mensen tewerk. 1. Transport (trein, tram, boot), huishoudtoestellen, hightech (aanraakscherm, elektrochrome spiegel, glazen disk,...). Vlakglas Op wereldschaal vertegenwoordigt de vraag naar vlakglas nagenoeg 45 miljoen ton per jaar (2007), waarvan bijna 50 % afkomstig is uit Azië, 28 % uit Europa en 15 % uit Noord-Amerika. Zowat 70% is bestemd voor de bouw, 20 % voor meubels en interieurinrichting en 10 % voor de autosector en het transport. Overal worden glasoppervlakken groter en groter, naarmate het glas nieuwe eigenschappen krijgt. Glas beschermt tegen koude, tegen warmte, tegen lawaai, tegen vuur, tegen onbescheiden blikken, ongelukken of ongewenste indringers terwijl het tegelijk onze omgeving mooier maakt. AGC De AGC groep (Japan) is actief in 4 sectoren: Glas (vooral voor de bouw en de autosector); Elektronica en Displays (glas en elektronische bestanddelen voor platte tv- en computerschermen, liquid cristal displays, ); Chemie (vooral fluor en alkalichlorides); Andere activiteiten in vuurvaste materialen en engineering. AGC heeft ongeveer mensen in dienst en telt over de 200 bedrijven in meer dan 20 landen. De omzet overschrijdt 11 miljard. De glasactiviteiten van de groep worden hoofdzakelijk door twee wereldentiteiten geleid: AGC Flat glass AGC Flat Glass, gevestigd in Brussel, beheert de vlakglasactiviteiten, voornamelijk voor de bouwsector, met 40 floats die gespreid zijn over Europa, Noord-Amerika en Azië. AGC Automotive AGC Automotive, met hoofdzetel in Tokio, is actief in originele autoruiten (OEM-Original Equipment Manufacturer) en in vervangingsglas (ARG-Automotive Replacement Glass). De Europese tak, AGC Automotive Europe, omvat 8 vestigingen en 7 AVO-units (Added Value Operations) die in West-, Middenen Oost-Europa werkzaam zijn.

4 inno

5 vationunlimited Innovaties in glas. Als erfgenaam van de grote Belgische glastraditie, is de geschiedenis van AGC Flat Glass Europe gekenmerkt door belangrijke technologische doorbraken: Bacteriewerend glas Planibel G fast, eerste gecoat glas met lage emissiviteit dat hardbaar is op elk type oven Ontwikkeling van hardbare coatings met lage emissiviteit, in grote afmetingen Sunergy, eerste harde selectieve zonwerende coating met geringe weerkaatsing Planibel Top N, referentie in gecoat glas met lage emissiviteit. Iris zonwerende gecoate voorruit Selectief athermisch glas dat verhitting binnenin auto s beperkt MNGE-spiegel (Mirox New Generation Ecological), hogere kwaliteit, zonder lood en zonder koper Selectieve zonwerende coatings voor een ideaal comfort in de winter èn in de zomer Beglazing (VEC) voor glasgevels Glas voor opto-elektroni sche toepassingen (minder dan 1,2 mm dik) Stopsol, zonwerende beglazing met harde coating, onder de meest verkochte ter wereld. De geschiedenis van AGC Flat Glass Europe volgt het ritme van de grote doorbraken in de technologische evolutie van glas. Daarvan getuigen haar uitgebreid gamma producten - de grootste op de markt - en haar erkend leadership in gecoat glas. En dat is essentieel nu glas een hele waaier functies vervult. Comfort en energiebeheersing Glas met coatings, of gecoat glas, biedt, naargelang van zijn samenstelling, een hogere bescherming tegen koude of warmte. Of zelfs tegen allebei tegelijk, wat dus volop bijdraagt tot een efficiënter energieverbruik en bescherming van het milieu. Glas speelt ook een hoofdrol in toepassingen voor zonne-energie (glas met hoge lichtdoorlaat en geleidende coatings, concentrerende spiegels, ). Veiligheid en gezondheid Naargelang van zijn samenstelling beschermt gehard en gelaagd veiligheidsglas mensen tegen verwondingen en beveiligt het bezittingen tegen vandalisme en inbraak. Brandwerend glas beschermt tegen vuur omdat het, naargelang van zijn structuur, de hitte-uitstraling 30 tot 120 minuten beperkt of tegenhoudt. Glas met akoestische isolatie beschermt tegen lawaaihinder van buitenaf. Het draagt positief bij tot het welzijn en de gezondheid van de bewoners. Net als het bacteriewerend glas dat de groei van microben op het glasoppervlak verhindert en dus meer hygiëne verzekert op openbare plaatsen (hotels, ziekenhuizen, ). Esthetisch uitzicht Glas verfraait niet alleen gevels, maar doet ook het interieur in licht en ruimte baden. Er zijn tal van mogelijkheden die zowel esthetisch als functioneel zijn: spiegels, figuurglas, gezeefdrukt glas, gematteerd, gelakt glas, lichtgevend glas, Multifunctionaliteit Het glas kan ook een aantal van de voornoemde functies in één en dezelfde toepassing vervullen, zoals gelaagd glas met gecoat glas en figuurglas.

6 IBPT geeft ondersteuning aan wie betrokken is bij internationale grote bouwprojecten.

7 constructionunlimited Zowel in de residentiële als in de tertiaire bouwsector worden de glasoppervlakken alsmaar groter. Vaak zijn de gevels van grote gebouwen helemaal opgetrokken in glas. Voortaan kan glas door zijn eigenschappen op esthetisch, technisch en energievlak bijna onbeperkt toegepast worden, zodat het licht overal volop kan invallen. Met glas hebben de architecten vandaag een materiaal gevonden waarmee ze hun creatieve verbeelding de vrije loop kunnen laten. Een onovertroffen gamma Het is deze rijkdom die AGC Flat Glass Europe aan haar klanten aanbiedt met een gamma beglazing dat zijn gelijke niet kent op de markt. Een gamma dat telkens weer vernieuwd wordt, door innovatiekracht. Het wil altijd de beste architecturale oplossing bieden inzake lichtdoorlaat, weerkaatsing, thermische of akoestische isolatie, zonwering, weerstand, verwerkingsgemak, en kostprijs. Zoals duidelijk blijkt op de site Revolutionair: Coating Evolution Als baanbreker zette AGC Flat Glass Europe een ambitieus programma voor de ontwikkeling van gecoat glas op. Dit kreeg de naam Coating Evolution en voerde een nieuw industrieel model in op basis van hoog presterende hardbare coatings. Het komt alle betrokkenen van de logistieke keten ten goede. De klant is autonoom in zijn verwerkingsoperaties (versnijden, buigen, harden, zeefdrukken, ) en meester van zijn termijnen. De architect kan putten uit een ruimer gamma om zijn creatieve ideeën concreet vorm te geven en de gevelbouwer krijgt een betere service, met kortere termijnen. Dit nieuw model voorziet tevens in een reeks diensten: technische assistentie aan de verwerkers, distributiecentra, rekentools op de website, Ook het IBPT (International Building Project Team), een team van glasspecialisten, geeft technische ondersteuning aan wie betrokken is bij grootscheepse architecturale projecten over de grenzen heen. U=1,1 W/m 2.K!! Customer Care Centers De Customer Care Centers (CCC) zijn heuse informatiecentra die de klanten van basisglas in hun eigen taal bedienen en de bestellingen verwerken. De CCC s zijn gevestigd in België, Italië, Spanje, Tsjechië en Rusland en dekken de hele wereld. Ze zijn de enige logistieke gesprekspartner van de klant. Ze informeren over de beschikbaarheid van glas in de fabriek, de mogelijke leveringsdata, de overeengekomen prijzen, Duidelijke antwoorden en een efficiënte service om de klant nog meer tevreden te stellen.

8 decorationunlimited Glas van AGC Flat Glass Europe is vandaag toonaangevend in meubels en interieurinrichting. Wisselende perspectieven, fijne reliëfs, het spel met licht en kleur zetten hun stempel op de huidige trends in design. Het gamma decoratief glas ontstond uit de kracht van AGC Flat Glass Europe om glas te doen beantwoorden aan ieders behoefte en wens. De vele gedaantes van glas Doorzichtig, blank of met kleurnuances glas hertekent de ruimte. Lichtjes blauw en in een grote dikte ( Linea Azzurra tot 25 mm dik) is het een droom voor meubelontwerpers. Doorschijnend maakt het ruimtes groter. Gelakt in een palet van 38 verschillende tinten wordt het ondoorzichtig, scheidt en kleurt het ruimtes. Met een bedrukking, - er zijn meer dan 40 motieven -, sculpteert glas het licht. Als spiegel kaatst het de blikken terug en vergroot het de ruimte. Gelaagd in verschillende kleuren koppelt het esthetisch uitzicht aan veiligheid. Net als het gezeefdrukt gehard glas dat interieurs persoonlijk maakt. Met lichtgevende elektrodes wordt het betoverend. Gelakt glas (Lacobel) of met een satijnglans (Matelux)? Misschien zelfs alle twee: gelakt aan de ene kant, met satijnglans aan de andere (Matelac). Ongeëvenaarde keuze!

9

10 10 Om te bouwen aan een wereld met meer glans

11 visionunlimited look Beyond De visie van AGC Flat Glass Europe vloeit voort uit deze van AGC, Look Beyond 1, die alle leden uitnodigt om vooruit te lopen op de toekomst, om de grenzen van hun deskundigheid te overschrijden en om te innoveren en elke stilstand af te wijzen. Aan deze visie is de missie van AGC gekoppeld: To make the world a brighter place ². Deze krijgt onder meer concreet vorm door het glas en alle functies dat het vervult. De uitvoering van de visie en van de missie van AGC houdt in dat iedereen zich aansluit bij de vier gemeenschappelijke waarden: Innovatie & operationele uitmuntendheid Voortdurend innoveren in technologieën, producten, diensten, ontwikkelingsmodellen. Aanhoudende verbetering van de ope- raties met het oog op optimale efficiëntie en prestaties. Diversiteit Respect voor de culturele diversiteit van het per- soneel, die verrijkend is voor de organisatie. leefmilieu Bijdragen tot duurzame ontwikkeling dank- zij energiebesparingen door het gebruik van ons gecoat glas. Maar ook door onze vernieuwende technologieën die, zoals de fabricage van de lood- en kopervrije spiegel, de milieubescherming ten goede komen. Integriteit Verbintenis van het personeel om de professionele ethische gedragsregels na te leven ten opzichte van alle publieksgroepen van de organisatie. Jikko Jikko Execution for Excellence 3, het managementbeleid van AGC, is een middel om haar visie en haar missie te verwezenlijken. Het is bedoeld om de uitgestippelde strategieën voor waardecreatie uit te voeren. De onderneming moet deze taak combineren met de tevredenheid van de drie hoofdspelers van de organisatie de klant, het personeel en de aandeelhouder en tegelijk haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. 1. Verder kijken. 2. Bouwen aan een wereld met meer glans. 3. Japans woord dat uitvoeren betekent. HEt VErHAAl VAn EEn pionier Glaverbel, dat in 1961 ontstaat uit opeenvolgende concentraties in de Belgische glasnijverheid, wordt de grootste glasfabrikant in de Benelux. In 1981 wordt Glaverbel lid van Asahi Glass (Japan), grootste glasgroep ter wereld. In 1990 is Glaverbel het eerste Westerse industriële bedrijf dat investeert in Tsjecho-Slowakije, namelijk in de nationale vlakglasproducent, het huidige AGC Flat Glass Czech. In 1997 is Glaverbel de eerste Westerse glasfabrikant die investeert in Rusland, en wel in de grootste nationale glasfabriek, nu AGC Bor Glassworks. In 2005 start Glaverbel met de fabriek van Klin, bij Moskou, voor de productie van float, gecoat glas en spiegels. Dit is de eerste Westerse fabriek die ooit volledig nieuw werd opgetrokken in Rusland. In 2007 wordt Glaverbel AGC Flat Glass Europe 11

12 12 enviro

13 nmentunlimited Klimaatplan AGC Flat Glass Europe wil actief meewerken om tegen de Kyotonorm te halen. Door gesprekken op alle niveaus van de onderneming ontstond een dynamiek rond de industriële mogelijkheden: vermindering van energieverbruik op alle vlakken, nieuwe manieren van glasdistributie, Tevens wordt ook het personeel aangesproken om dagdagelijks alert te zijn voor duurzame transport- en consumptiewijzen. Milieuzorg behoort bij AGC Flat Glass Europe tot de kern van haar missie, als één van de vier waarden die de onderneming hanteert. Daaruit volgt een milieubeleid 1 dat op twee krachtlijnen geënt is: de ontwikkeling van nieuwe producten die beter presteren op milieugebied tijdens hun hele levenscyclus, de recyclagefase inbegrepen; de invoering van productieprocédés die, door de toepassing van de momenteel schoonste technologieën, het milieu vrijwaren. Producten en milieu AGC Flat Glass Europe staat aan de spits in de ontwikkeling van gecoat glas. Dit glas draagt rechtstreeks bij tot een lager energieverbruik: minder verwarming door de superisolerende coatings en minder airco door de zonwerende coatings. Met een U- coëfficiënt van 1,1 isoleert het superisolerend glas zo twee keer meer dan gewone dubbele beglazing (U = 2,8) en bijna vijf keer meer dan gewoon enkel glas (U = 5,8). Dat drukt de jaarlijkse uitstoot van CO 2 met 620 kg voor een gemiddelde woning, ten opzichte van gewone dubbele beglazing, en met kg ten opzichte van enkele beglazing. Tevens produceert AGC Flat Glass Europe glas voor toepassingen voor zonne-energie, zoals glas met hoge lichtdoorlaat, glas met geleidende coatings, concentrerende spiegels, Procédés en milieu Het streven naar maximale energie-efficiëntie voor het industrieel apparaat is een prioriteit van AGC Flat Glass Europe. Voor haar floatovens werkt ze mee aan vergelijkende studies en uitwisseling van best practices binnen de hele AGC groep. Als eerste in Europa, introduceert ze in haar float fabriek in Boussois (Frankrijk) een verbrandingsmethode die heel wat energiewinst oplevert. Deze zorg voor het milieu is ook terug te vinden in de veredelde producten. Met de lancering van de eerste milieuvriendelijke spiegel die gefabriceerd werd zonder lood en zonder koper veroorzaakte AGC Flat Glass Europe een heuse revolutie in de wijze om spiegels te produceren. Deze spiegel is van hogere kwaliteit dan de traditionele spiegels en wordt schoner zowel tijdens de productie als tijdens de veredeling. 1. Milieuverslag beschikbaar op 13

14 NOORD WEST ur p E r ro e Eu o es eee le pe s op e ad r ea e l a le d er in de in l k i vla as kg a ak l la g la gl s OOST ZUID 1 floats en ongeveer 100 productie-units in heel Europa 1

15 Alles komt van het float, die grote doorlopende glasband waarop alle industriële deskundigheid van AGC Flat Glass Europe wordt toegepast. De coatings Deze deskundigheid is tenvolle merkbaar in de productie van glas met coatings. Coatings zijn bijna onzichtbare metaallaagjes die online (pyrolytische coatings) of met een elektromagnetisch procédé (vacuüm coatings) worden aangebracht op het glas. Ze isoleren tegen warmte en/of koude. Gelaagd glas, gehard glas, brandwerend glas Een deskundigheid die nu in alle andere fabricageprocédés wordt aangewend. Zoals het gelaagd glas, een assemblage van glasbladen die gescheiden zijn door één of meer kunststoffilms (PVB) waar de scherven bij breuk aan blijven kleven. Of het gehard glas, waarvan de weerstand tegen fysische en thermische schokken vergroot nadat het achtereenvolgens tot 650 werd verhit en snel weer werd afgekoeld (thermische harding). Het brandwerend glas is een assemblage van glasbladen en opschuimende tussenbladen die opzwellen bij brand. En dan is er natuurlijk nog de dubbele beglazing, een hermetische assemblage van 2 glasbladen die door een ruimte van droge lucht of van gas van elkaar worden gescheiden. Decoratief glas Een deskundigheid die zich tot het decoratief glas uitstrekt. Met onder meer de spiegel, glas waarop een zilverlaagje is aangebracht, en het gelakt glas, dat bedekt is met een ondoorschijnende verf. Het figuurglas, dat tussen twee walsrollen wordt geleid waarvan één met een siermotief gegraveerd is. Het gezeefdrukt glas met een decoratieve afdruk die door thermische behandeling is ingebrand. Het gematteerd glas, dat bekomen wordt door zandstraling, mattering met zuur, zeefdruk of assemblage in gelaagde beglazing. Float De term float wijst zowel op het vlakglas (a) als op het fabricageprocédé (b). (a) Float is het basisglas waarvan bijna alle vlakglasproducten afgeleid zijn. Het is blank of gekleurd en wordt geproduceerd in bladen van grote afmetingen, die meestal bestemd zijn voor latere verwerking. (b) Het vandaag universele floatprocédé bestaat erin het smeltende glas over een bad van vloeibaar tin te laten drijven (floating). Dit maakt de twee zijden volledig vlak. 15

16

17 AGC Flat Glass Europe Headquarters (Brussel) R&D Centre Basisglas 1 FLOAT (18 floats) 1 moustier (4 floats) 2 mol 3 Tiel 4 Boussois (2 floats) 5 Cuneo 6 salerno 7 retenice (3 floats) 8 Bor (2 floats) 9 sagunto 10 klin (2 floats) GECOAT GLAs 2 mol 3 Tiel 5 Cuneo 7 retenice 10 klin 11 lodelinsart FIGUURGLAs 12 roux 13 Barevka GELAAGD GLAs 5 Cuneo 7 retenice 9 sagunto 14 Athus spiegels 5 Cuneo 10 klin 13 Barevka 15 Zeebrugge 16 kryry 17 Cordoba VERKOOPAGEnTsCHAPPEn 1 AGC Flat Glass Europe (Brussel) 2 AGC Flat Glass nederland (Tiel) 3 AGC Flat Glass uk (rugby) 4 AGC Flat Glass danmark (kopenhagen) 5 AGC Flat Glass svenska (stockholm) 6 AGC Flat Glass suomi (vantaa) 7 AGC Flat Glass italia (milaan) 8 AGC France (parijs) 9 AGC Flat Glass hellas (Athene) 10 AGC Flat Glass ibérica (Barcelona) 10 AGC pedragosa (Barcelona) 11 AGC pedragosa (vitoria) 12 AGC pedragosa (Albacete) 13 AGC pedragosa (las palmas de Gran Canaria) 14 AGC pedragosa (valencia) 15 AGC pedragosa (palma de mallorca) 16 AGC pedragosa (sevilla) 17 AGC pedragosa (lleida) 18 AGC pedragosa (malaga) 19 AGC pedragosa (Gijón) 20 AGC pedragosa (Girona) 21 AGC pedragosa (vigo) 22 AGC pedragosa (valladolid) 23 AGC pedragosa (murcia) 24 AGC pedragosa (madrid) 25 AGC pedragosa (Zaragoza) 26 AGC pedragosa (lissabon) 27 AGC Flat Glass Czech (Teplice) 28 AGC Flat Glass polska (warschau) 29 AGC Flat Glass hungary (Boedapest) 30 AGC Flat Glass Jug (Belgrado) 31 AGC Flat Glass Adriatic (Zagreb) 32 AGC Flat Glass Bulgaria (sofia) 33 AGC Flat Glass romania (Boekarest) 34 AGC Flat Glass Baltic (Tallin) 35 AGC Flat Glass Baltic (riga) 36 AGC Flat Glass Baltic (kaunas) 37 AGC Flat Glass ukraine (kiev) 38 AGC Flat Glass rus (moskou) 39 AGC Flat Glass rus (mytischy) 40 AGC Flat Glass rus (kazan) 41 AGC Flat Glass rus (novosibirsk) 42 AGC Flat Glass rus (rostov-on-don) 43 AGC Flat Glass rus (Ekaterinburg) 44 AGC Flat Glass rus (sint-petersburg) 1. Glas verkocht in grote afmetingen. veredeld glas 42 ARCHITECTURAAL GLAs 1 AGC seapane (Zeebrugge) 2 AGC kempenglas (mol) 2 AGC serviglass (mol) 3 AGC mirodan (heule) 3 AGC mirodan Bouwglas (heule) 4 AGC mirvitral (melle) 5 AGC Gedopt (wijnegem) 6 AGC mirox (sint-pieters-leeuw) 7 AGC Energypane (hannuit) 8 AGC heerlen 9 AGC heerlen (den Bosch) 10 AGC westland (maasdijk) 11 AGC hardmaas (Tiel) 12 AGC oosterwolde 13 AGC Eijkelkamp (nijmegen) 14 AGC Eijkelkamp (Arnhem) 15 AGC Eijkelkamp (Goor) 16 AGC Eijkelkamp (Almelo) 17 AGC Eijkelkamp (Enschede) 18 AGC Eijkelkamp (Zwolle) 19 AGC Eijkelkamp (Apeldoorn) 20 AGC Eijkelkamp (doetinchem) 21 AGC Eijkelkamp (hoogeveen) 22 AGC Eijkelkamp (Tilburg) 23 AGC Eijkelkamp (roosendaal) 24 AGC krug portegies (haarlem) 25 AGC krug portegies (Beverwijk) 26 AGC krug portegies (Zaandam) 27 AGC krug portegies (Alkmaar) 28 AGC krug portegies (Zwaag) 29 AGC krug portegies (den helder) 30 AGC krug portegies (utrecht) 31 AGC vertal ile-de-france (Collégien) 32 AGC vertal ile-de-france (wissous) 33 AGC vertal nord-est (schirmeck) 34 AGC vertal sud-est (saint-priest) 35 AGC mirest (reims) 36 AGC mirest (nancy) 37 AGC ivb (méry) 38 AGC daver (Grenoble) 39 AGC soverso (Agen) 40 AGC siglaver (niort) 41 AGC Glacisol (nantes) 42 AGC Aiv (Fougères) 43 AGC pedragosa (la Garriga) 44 AGC processing Teplice 45 AGC praha (klicany) 46 AGC Fenestra (salas) 47 AGC moravské Budějovice 48 AGC olomouc 49 AGC liberec 50 AGC stod 51 AGC hradec králové 52 AGC Žd ár 53 AGC Flat Glass Czech (kryry) 54 AGC Trenčin 55 AGC Tatry (stará l ubov ňa) 56 AGC Gdansk 57 AGC wroclaw 58 AGC opatow 59 AGC silesia (walbrzych) 60 AGC warszawa (warschau) InDUsTRIëLE PRODUCTEn 2 mol 61 seneffe 62 Jumet 63 oloví InDUsTRIEEL GLAs VOOR HUIsHOUDAPPARATUUR (joint venture met schott) 64 schott Termofrost (Arvika) 65 s chott Termofrost (valasske mezerici) 66 schott vtf (Troisfontaines) 67 schott italvetro (Borga a mozzano) 68 schott orim (Cerkezköy) 69 schott orim (Bolu) 70 s chottt industrial Glass (newton Aycliffe) 71 schott Flat Glass russia (Bor) 72 schott Flat Glass do Brazil (indaiatuba). niet op de kaart. 16

18 Gepubliceerd door AGC Flat Glass Europe. Communications (Brussel). September Concept & realisatie: CHR!S Communication Agency - NL w w w. a g c - f l a t g l a s s. c o m AGC Flat Glass Europe - Terhulpsesteenweg, B-1170 Brussel - Tel: +32 (0) Fax: +32 (0)

AGC Glass Europe. Verdere inlichtingen vindt u op www.agc-glass.eu (bedrijfssite) en www.yourglass.com (glas voor de bouwsector).

AGC Glass Europe. Verdere inlichtingen vindt u op www.agc-glass.eu (bedrijfssite) en www.yourglass.com (glas voor de bouwsector). GLASTOEPASSINGEN VOOR BINNEN AGC Glass Europe Een Europese leider in vlakglas AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting), de auto-industrie,

Nadere informatie

AGC Glass Europe. PVB: Polyvinylbutyral

AGC Glass Europe. PVB: Polyvinylbutyral Stratobel 22.x EXTRA DUN GELAAGD GLAS GLASS UNLIMITED AGC Glass Europe Een wereldleider in vlakglas AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector, de auto-industrie, de solar-industrie

Nadere informatie

STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED

STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED AGC Glass Europe, EUROPEES LEIDER IN VLAKGLAS AGC Glass Europe, de Europese tak van AGC Glass, s werelds grootste fabrikant van vlakglas,

Nadere informatie

FOCUS OP HARDBAAR GELAKT GLAS LACOBEL T

FOCUS OP HARDBAAR GELAKT GLAS LACOBEL T Glas voor decoratie FOCUS OP HARDBAAR GELAKT GLAS 2 AGC Glass Europe introduceert Deep Black ITALIË CUNEO, VIDRE NEGRE - GEVELBEKLEDING, DEEP BLACK 3... het hardste lakglas Succesverhaal krijgt extra kleur

Nadere informatie

gelakt glas met satijnglans

gelakt glas met satijnglans MATELAC gelakt glas met satijnglans WOONKAMER Tafel van MATELAC Silver Bronze. M AT E L A C Gelakt glas met satijnglans Stijl en elegantie AGC Flat Glass Europe, trendsetter op het gebied van decoratieve

Nadere informatie

MATELUX DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS

MATELUX DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS MATELUX DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS GLAZEN SCHUIFPUI Woning in Brazilië (architect Nitsche - fotograaf Nelson Kon). MATELUX Blank in gelaagde veiligheidsversie. M AT E L U X DOORSCHIJNEND GLAS MET

Nadere informatie

PLANIBEL LOW-E ANTI-FOG ZICHTBAAR BETER

PLANIBEL LOW-E ANTI-FOG ZICHTBAAR BETER PLANIBEL LOW-E ANTI-FOG ZICHTBAAR BETER ANTI-FOG profiteer van de wereld buitenshuis vanuit het comfort binnenshuis De keuze van een beglazing wordt bepaald door economische factoren, milieuoverwegingen

Nadere informatie

One for LIGHT. One for ENERGY. One for THE PLANET THERMOBEL TRI PASSIVE GLASS FOR ACTIVE LIVING GLASS UNLIMITED

One for LIGHT. One for ENERGY. One for THE PLANET THERMOBEL TRI PASSIVE GLASS FOR ACTIVE LIVING GLASS UNLIMITED One for LIGHT One for ENERGY One for THE PLANET THERMOBEL TRI PASSIVE GLASS FOR ACTIVE LIVING GLASS UNLIMITED Hoe ziet het huis van de toekomst 1. HOGE LICHTTRANSMISSIE 2. OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE ZONNE-ENERGIE

Nadere informatie

DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS

DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS DOORSCHIJNEND GLAS MET SATIJNGLANS G L A S S U N L I M I T E D MATELUX GLAZEN SCHUIFPUI Woning in Brazilië (architect Nitsche - fotograaf Nelson Kon). MATELUX Blank in gelaagde veiligheidsversie. M AT

Nadere informatie

STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED

STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED STRATOBEL - STRATOPHONE GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS GLASS UNLIMITED AGC Flat Glass Europe, Europees leider in vlakglas AGC Flat Glass Europe, de Europese tak van AGC Flat Glass, s werelds grootste fabrikant

Nadere informatie

Matelux. Infosheet. U heeft geprint. met zuur gematteerd glas

Matelux. Infosheet. U heeft geprint. met zuur gematteerd glas Infosheet U heeft geprint Double Sided, Linea Azzurra, Green, Clear, Dark Grey, Light, Grey, Antislip, Clearvision, Stopsol Supersilver Clear, Bronze Met zuur gematteerd glas Planibel floatglas dat aan

Nadere informatie

SELECTIEVE PYROLITISCHE BEGLAZINGEN GLASS UNLIMITED SUNERGY

SELECTIEVE PYROLITISCHE BEGLAZINGEN GLASS UNLIMITED SUNERGY SELECTIEVE PYROLITISCHE BEGLAZINGEN GLASS UNLIMITED SUNERGY 1 Ongeëvenaard in esthetiek Sunergy is pyrolytisch gecoat glas dat zonregulering combineert met warmte-isolatie. Dankzij een neutraal aanzicht

Nadere informatie

glastoepassingen voor interieurdesign in uw huis

glastoepassingen voor interieurdesign in uw huis glastoepassingen voor interieurdesign in uw huis 1 AGC Glass Europe AGC Glass Europe * is de Europese tak van AGC Glass, één van de grootste vlakglasproducenten ter wereld. AGC is een leider op het gebied

Nadere informatie

THERMOBEL TRI DRIEDUBBELE BEGLAZINGEN G L A S S U N L I M I T E D

THERMOBEL TRI DRIEDUBBELE BEGLAZINGEN G L A S S U N L I M I T E D THERMOBEL TRI DRIEDUBBELE BEGLAZINGEN G L A S S U N L I M I T E D Thermobel Tri, het antwoord op een uitdaging De bouwsector staat voor een aantal grote uitdagingen: - de reductie van de CO 2 -uitstoot

Nadere informatie

Glas. voor isolatie IPLUS FOCUS OP THERMISCHE ISOLATIE VOOR RESIDENTIËLE GEBOUWEN EN WONINGEN

Glas. voor isolatie IPLUS FOCUS OP THERMISCHE ISOLATIE VOOR RESIDENTIËLE GEBOUWEN EN WONINGEN Glas voor isolatie FOCUS OP THERMISCHE ISOLATIE VOOR RESIDENTIËLE GEBOUWEN EN WONINGEN IPLUS 2 AGC Glass Europe stelt voor DUITSLAND IPLUS LST 3 het grootste assortiment thermisch isolerende producten

Nadere informatie

MIROX 3G MILIEUVRIENDELIJKE SPIEGEL

MIROX 3G MILIEUVRIENDELIJKE SPIEGEL MIROX 3G MILIEUVRIENDELIJKE SPIEGEL EEN STAP VERDER NAAR PERFECTIE MIROX 3G is een uniek product met een gepatenteerd fabricageprocédé dat exclusief voor AGC Flat Glass Europe werd ontwikkeld. Het is inmiddels

Nadere informatie

Scheuten gelaagd glas. Multisafe

Scheuten gelaagd glas. Multisafe Scheuten gelaagd glas Multisafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

PLANIBEL TOP 1.0. DE NUMMER 1 VAN AGC FLAT GLASS Europe

PLANIBEL TOP 1.0. DE NUMMER 1 VAN AGC FLAT GLASS Europe DE NUMMER 1 VAN AGC FLAT GLASS Europe Juni 2009 JUDITH KAART-MOOIMAN DE LAATSTE 20 JAAR HEEFT AGC DE PRESTATIES VAN ZIJN LOW E BEGLAZINGEN STERK VERBETERD, OP HET GEBIED VAN: ESTHETICA LICHT & ENERGIE

Nadere informatie

Stratobel. Infosheet. U heeft geprint. het gamma gelaagd glas van AGC

Stratobel. Infosheet. U heeft geprint. het gamma gelaagd glas van AGC Infosheet U heeft geprint AF Energy N, AF iplus E, AF TopN+, Passieve veiligheid, Antidoorbraak, Kogelwering, Kogelwering, Anti-explosie, Stratophone, Stratophone White, Clear, Color, Black, White, EVA

Nadere informatie

ARTLITE DIGITAL FUNCTIONAL PATTERNS BY ALAIN BERTEAU GLASS UNLIMITED

ARTLITE DIGITAL FUNCTIONAL PATTERNS BY ALAIN BERTEAU GLASS UNLIMITED ARTLITE DIGITAL FUNCTIONAL PATTERNS BY ALAIN BERTEAU GLASS UNLIMITED ARTLITE DIGITAL Glas is een essentieel element van architectuurdesign, dat tal van voordelen en functies biedt voor toepassingen binnens-

Nadere informatie

GLASS UNLIMITED. AGC en Cradle to Cradle: een duurzame combinatie

GLASS UNLIMITED. AGC en Cradle to Cradle: een duurzame combinatie GLASS UNLIMITED AGC en Cradle to Cradle: een duurzame combinatie AGC en C2C: een duurzame combinatie Through C2C certification, AGC helps to inspire and lead in the positive transformation of the building

Nadere informatie

Historisch karakter met toekomst

Historisch karakter met toekomst Veilig glas Bij glas in deuren of ramen tot aan de vloer is de persoonlijke veiligheid van groot belang. Elke keer dat iemand zich verwondt aan glas op het moment dat hij valt is een keer te veel. Veiligheidsglas

Nadere informatie

FOCUS OP GLAS MET SATIJNGLANS MATELUX

FOCUS OP GLAS MET SATIJNGLANS MATELUX Glas voor decoratie FOCUS OP GLAS MET SATIJNGLANS 2 AGC Glass Europe introduceert... COVER IMAGE WAVE DEUR, DESIGN VAN FRATELLI LONGHI, DARK GREY 3...doorschijnend glas met unieke satijnglans Nadruk op

Nadere informatie

STOPRAY STOPSOL OSLO. AGC Europe s beglazing met coating blijft evolueren

STOPRAY STOPSOL OSLO. AGC Europe s beglazing met coating blijft evolueren ARCHITECTURAAL GLAS SAMENVATTING AGC Europe s beglazing met coating blijft evolueren Dankzij de juiste combinatie van zonne- en warmteprestaties maakt de beglazing met coating van AGC het mogelijk om creativiteit,

Nadere informatie

P Y R O B E L V I S I O N L I N E

P Y R O B E L V I S I O N L I N E P Y R O B E L V I S I O N L I N E AZ Groeninge PYROBEL Vision Line, de oplossing voor een veilige transparante omgeving Dankzij de nieuwe ontwikkelingen van AGC Glass Europe (*) in de technologie van brandwerend

Nadere informatie

Nagedacht over uw glas? Thermisch isolerend. Zonwerend. Geluidwerend. Inbraak- en Letselveilig. Easy-to-Clean. Personaliseerbaar. Comfort 6!

Nagedacht over uw glas? Thermisch isolerend. Zonwerend. Geluidwerend. Inbraak- en Letselveilig. Easy-to-Clean. Personaliseerbaar. Comfort 6! Nagedacht over uw glas? Thermisch isolerend Zonwerend Geluidwerend Inbraak- en Letselveilig Easy-to-Clean Personaliseerbaar Comfort 6! SAINT GOBAIN GLASS COMFORT Hebt u het wel warm genoeg? Een onzichtbaar

Nadere informatie

VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE

VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE DECORATIEVE BEGLAZINGEN www.vgi-fiv.be Ing. Georges Devent Ir. Luc Dumont Vitruvius Academy NAV April mei 2013 Een heldere kijk op glas Mogelijkheden, technieken en normering

Nadere informatie

FOCUS OP EEN COMFORTABELE WONING THERMOBEL

FOCUS OP EEN COMFORTABELE WONING THERMOBEL Isolerende beglazingen FOCUS OP EEN COMFORTABELE WONING THERMOBEL 2 AGC Glass Europe presenteert 3 4 1 6 2 5 1 Warmte-isolerende beglazingen 2 Warmte-isolerende en zonwerende beglazingen 3 Gelaagde veiligheidsbeglazingen

Nadere informatie

Zonwerend. Pilkington zonwerende beglazingen

Zonwerend. Pilkington zonwerende beglazingen Zonwerend Pilkington zonwerende beglazingen Inhoud Energiezuinige gebouwen Zonwerend Low-E (lage emissiviteit) Pilkington zonwerende beglazingen Gecoat glas Pilkington Suncool Pilkington Eclipse Advantage

Nadere informatie

Infosheet. Planibel Gekleurd. het gamma gekleurd floatglas van AGC. U heeft geprint. Dark Blue, Dark Grey, Brons, PrivaBlue, Grijs, Groen, Azur

Infosheet. Planibel Gekleurd. het gamma gekleurd floatglas van AGC. U heeft geprint. Dark Blue, Dark Grey, Brons, PrivaBlue, Grijs, Groen, Azur Infosheet U heeft geprint Dark Blue, Dark Grey, Brons, PrivaBlue, Grijs, Groen, Azur In de massa gekleurd basisglas Gekleurd basisglas, geschikt voor alle soorten veredeling bestemd voor de bouw, interieurtoepassingen,

Nadere informatie

G L A S S U N L I M I T E D

G L A S S U N L I M I T E D THERMOBEL HOME SWEET HOME G L A S S U N L I M I T E D T h e r m o b e l H O M E S W E E T H O M E K i e s u w b e g l a z i n g i n a l l e t r a n s p a r a n t i e AGC Flat Glass Europe vervaardigt

Nadere informatie

SAINT GOBAIN GLASS COMFORT. Hebt u het wel warm genoeg? Of hebt u het soms té warm? 2 Comfort 6

SAINT GOBAIN GLASS COMFORT. Hebt u het wel warm genoeg? Of hebt u het soms té warm? 2 Comfort 6 SAINT GOBAIN GLASS COMFORT Hebt u het wel warm genoeg? Een onzichtbaar flinterdun metaallaagje en een isolerende gasvulling houden de warmte in huis. Minder warmteverlies en dus minder stookkosten, ook

Nadere informatie

SPRIMODOORS CATALOGUS GLAZEN DEUREN

SPRIMODOORS CATALOGUS GLAZEN DEUREN SPRIMODOORS CATALOGUS GLAZEN DEUREN SPRIMODOORS CATALOGUs glazen duren Een Design Actueel Functioneel Innoverend Verleidelijk Tijdloos Klassiek Helder Glazen deuren bieden extra bewegingsruimte en meer

Nadere informatie

Glas voor decoratie FOCUS OP DECORATIEF GLAS MET DIGITALE OPDRUK ARTLITE DIGITAL

Glas voor decoratie FOCUS OP DECORATIEF GLAS MET DIGITALE OPDRUK ARTLITE DIGITAL Glas voor decoratie FOCUS OP DECORATIEF GLAS MET DIGITALE OPDRUK ARTLITE DIGITAL Decoratief glas met digitale opdruk ARTLITE DIGITAL Artlite Digital 01 Artlite Digital Functional Patterns 02 Artlite Digital

Nadere informatie

CRADLE TO CRADLE & EEN DUURZAME COMBINATIE

CRADLE TO CRADLE & EEN DUURZAME COMBINATIE CRADLE TO CRADLE & EEN DUURZAME COMBINATIE Met zijn C2Ccertificaat vormt AGC een inspiratie voor anderen en loopt hij voorop in de positieve hervorming van de bouwsector in de richting van veilige en ecologisch

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE www.vgi-fiv.be

VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE www.vgi-fiv.be VERBOND VAN DE GLASINDUSTRIE www.vgi-fiv.be BRANDWERENDE BEGLAZINGEN MOGELIJKHEDEN EN BEPERKINGEN Ing. Georges Devent Ir. Luc Dumont Vitruvius Academy NAV April mei 2013 Een heldere kijk op glas Mogelijkheden,

Nadere informatie

ARTLITE IMAGINATION ON GLASS GLASS UNLIMITED

ARTLITE IMAGINATION ON GLASS GLASS UNLIMITED ARTLITE IMAGINATION ON GLASS GLASS UNLIMITED ARTLITE Glas heeft nu alweer een aantal jaren een bevoorrechte plaats in de architectuur. Zijn populariteit dankt het aan zijn prestaties, rijke kleurenpalet,

Nadere informatie

S A L G D N E R E W D N A R B

S A L G D N E R E W D N A R B B R ANDWEREND GL A S AGC Glass Europe heeft een compleet assortiment brandwerend glas dat een unieke combinatie van LICHT, TRANSPARANTIE en BRANDBEVEILIGING biedt. Het gamma werd getest en goedgekeurd

Nadere informatie

Scheuten gehard glas. Secursafe

Scheuten gehard glas. Secursafe Scheuten gehard glas Secursafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

Thermobel Stopray ISOLERENDE BEGLAZINGEN MET ZONREGULERENDE EIGENSCHAPPEN

Thermobel Stopray ISOLERENDE BEGLAZINGEN MET ZONREGULERENDE EIGENSCHAPPEN Thermobel Stopray ISOLERENDE BEGLAZINGEN MET ZONREGULERENDE EIGENSCHAPPEN Het Thermobel Stopray gamma omvat diverse gradaties van zonwering, lichttransmissie en -reflectie en dit met behoud van het neutraal

Nadere informatie

Agenda. Multifunctie van glas. Hoogrendementsglas. Zonwerend glas. Veiligheidsglas. Akoestisch glas. Zelfreinigend glas.

Agenda. Multifunctie van glas. Hoogrendementsglas. Zonwerend glas. Veiligheidsglas. Akoestisch glas. Zelfreinigend glas. Multifunctie van glas Ir. Sébastien LA FONTAINE Product & Project Manager Saint-Gobain Glass Benelux Hoogrendementsglas Zonwerend glas Veiligheidsglas Akoestisch glas Zelfreinigend glas Glascyclus Agenda

Nadere informatie

interieurglas in KELLER minimal windows.

interieurglas in KELLER minimal windows. WE CREATE YOUR VIEW KELLER minimal windows een vrijwel profielloos systeem voor glaspartijen. interieurglas transparantie, licht en een ruimtelijk gevoel in uw woning. Het KELLER minimal windows systeem

Nadere informatie

Pilkington Dealer D&O Bouwglas B.V.

Pilkington Dealer D&O Bouwglas B.V. Pilkington Dealer D&O Bouwglas B.V. Pilkington Benelux de duurzame partner in glasoplossingen De Hermitage Amsterdam, de Ziggo Dome en de Algemene Rekenkamer. Zo maar drie prestigieuze gebouwen waarvoor

Nadere informatie

THERMOBEL HOME SWEET HOME

THERMOBEL HOME SWEET HOME THERMOBEL HOME SWEET HOME 3 Nuttige info 4 Hoe kiest u een beglazing? 7 Producten 8 Isolerende beglazing 9 Superisolerende beglazing 10 Isolerende en zonwerende beglazing 11 Uw veiligheid en bescherming

Nadere informatie

FOCUS OP GEHARD GELAKT GLAS LACOBEL T EN MATELAC T

FOCUS OP GEHARD GELAKT GLAS LACOBEL T EN MATELAC T Glas voor decoratie FOCUS OP GEHARD GELAKT GLAS LACOBEL T EN MATELAC T 2 AGC Glass Europe introduceert BELGIË LUCHTHAVEN BRUSSEL, WANDBEKLEDING, LACOBEL T COOL WHITE Omslagfoto: NEDERLAND - GEVELBEKLEDING,

Nadere informatie

THERMOBEL HOME SWEET HOME GLASS UNLIMITED

THERMOBEL HOME SWEET HOME GLASS UNLIMITED THERMOBEL HOME SWEET HOME GLASS UNLIMITED Thermobel HOME SWEET HOME Kies uw beglazing in alle transparantie AGC Flat Glass Europe vervaardigt al meer dan vijftig jaar isolerende beglazingen. In de loop

Nadere informatie

Pilkington zonwerende beglazingen

Pilkington zonwerende beglazingen Pilkington zonwerende beglazingen Inhoud Energiezuinige gebouwen Zonwerend Low-E (lage emissiviteit) Pilkington zonwerende beglazingen Gecoat glas Pilkington Suncool Pilkington Optifloat Tint Pilkington

Nadere informatie

Voorzorgsmaatregelen voor isolerende beglazing

Voorzorgsmaatregelen voor isolerende beglazing Voorzorgsmaatregelen voor isolerende beglazing Condens aan de buitenkant van het gebouw Er kan condensvorming optreden aan de buitenkant van het gebouw. Door de uitstekende prestatie van de isolerende

Nadere informatie

Zit U wel goed met uw glas?

Zit U wel goed met uw glas? Zit U wel goed met uw glas? Bouwen of verbouwen? Kent u de huidige glastypes? SAINT-GOBAIN GLASS COMFORT SAINT-GOBAIN GLASS COMFORT Hebt u het wel warm genoeg? Een onzichtbaar flinterdun metaallaagje en

Nadere informatie

DE GLASHELDERE VOORDELEN VAN GLAVERBEL GLASSOORTEN 5 BINNENDEUREN EN DOUCHEWANDEN 6 BUITENPUIEN 8 BINNENWANDEN 9 BIJZONDERE TOEPASSINGEN 11

DE GLASHELDERE VOORDELEN VAN GLAVERBEL GLASSOORTEN 5 BINNENDEUREN EN DOUCHEWANDEN 6 BUITENPUIEN 8 BINNENWANDEN 9 BIJZONDERE TOEPASSINGEN 11 GEHARD GEHARD GLAZEN GLAZEN DEUREN DEUREN EN EN PUIEN PUIEN I N H O U D 2 DE GLASHELDERE VOORDELEN VAN GLAVERBEL GLASSOORTEN 5 BINNENDEUREN EN DOUCHEWANDEN 6 BUITENPUIEN 8 BINNENWANDEN 9 BIJZONDERE TOEPASSINGEN

Nadere informatie

Scheuten decoratief geëmailleerd glas. Colorsafe Design

Scheuten decoratief geëmailleerd glas. Colorsafe Design Scheuten decoratief geëmailleerd glas Colorsafe Design Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken

Nadere informatie

Mirox MNGE. Infosheet. U heeft geprint. Mirox New Generation Ecological spiegels

Mirox MNGE. Infosheet. U heeft geprint. Mirox New Generation Ecological spiegels Infosheet U heeft geprint Black Mirox, Safe, Mirold Morena, Blank, PrivaBlue, Grijs, Brons, Groen Milieuvriendelijke, koper- en loodvrije spiegels die bestand zijn tegen corrosie. Het gepatenteerde fabricageprocédé

Nadere informatie

Extra helder floatglas met een laag ijzergehalte Pilkington Optiwhite

Extra helder floatglas met een laag ijzergehalte Pilkington Optiwhite Extra helder floatglas met een laag ijzergehalte Pilkington Optiwhite De oplossing is helder Tegenwoordig wordt glas steeds vaker toegepast in architectuur en ontwerpen en Pilkington Optiwhite is één van

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

WIŚNIOWSKI. Een bekroning van uw investering.

WIŚNIOWSKI. Een bekroning van uw investering. De WIŚNIOWSKI deuren zijn een universele oplossing voor elke woning. Afhankelijk van de te vervullen functie binnendeur, technische deur, glazen deur worden ze gekenmerkt door geschikte parameters die

Nadere informatie

AGC Glass Europe als werkgever. Resultaten van het onderzoek. Feiten en cijfers. Arbeidsvoorwaarden

AGC Glass Europe als werkgever. Resultaten van het onderzoek. Feiten en cijfers. Arbeidsvoorwaarden ONDERZOEK AGC Glass Europe Terhulpsesteenweg, 166 1170 Brussel Telefoon: 0032 (0)2/674 31 11 Website: www.agc-glass.eu AGC Glass Europe als werkgever AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor

Nadere informatie

FIX-IN garantievoorwaarden voor AGC hardbaar gelakt glas LACOBEL T, MATELAC T

FIX-IN garantievoorwaarden voor AGC hardbaar gelakt glas LACOBEL T, MATELAC T FIX-IN garantievoorwaarden voor AGC hardbaar gelakt glas LACOBEL T, MATELAC T Wij, AGC 1 1. Garanderen dat Lacobel T en Matelac T glas dat als enkele beglazing wordt geleverd, gedurende een periode van

Nadere informatie

Iv. GAMMA S EN PRODUCTEN

Iv. GAMMA S EN PRODUCTEN Iv. GAMMA S EN PRODUCTEN 2. Gevel- en dakbeglazingen 2.0 Inleiding 178 2.1 Warmte-isolatie 182 Thermobel 183 Thermobel Top N+ en Top NT 185 Thermobel Energy N en NT 188 Thermobel Tri 191 Thermobel Warm

Nadere informatie

THERMOBEL HOME SWEET HOME

THERMOBEL HOME SWEET HOME THERMOBEL HOME SWEET HOME 3 Nuttige info 4 Hoe kiest u een beglazing? 7 Producten 8 Isolerende beglazing 9 Superisolerende beglazing 10 Isolerende en zonwerende beglazing 11 Uw veiligheid en bescherming

Nadere informatie

GLAS & ROEDEN. & de sfeermaker bij uitstek

GLAS & ROEDEN. & de sfeermaker bij uitstek GLAS & ROEDEN HELDER IN ISOLATIE & de sfeermaker bij uitstek Laten wij ons even kort voorstellen Bij nieuwbouw, bestaande bouw of renovatie neemt Pascal ramen en deuren BV al uw zorg uit handen. Als totaalleverancier

Nadere informatie

SGG DECORGLASS. Helder en gekleurd figuurglas SGG MASTERGLASS SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. The future of habitat. Since 1665.

SGG DECORGLASS. Helder en gekleurd figuurglas SGG MASTERGLASS SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. The future of habitat. Since 1665. SGG DECORGLASS SGG MASTERGLASS en gekleurd figuurglas SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN The future of habitat. Since 1665. SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGGDECORGLASS omschrijving SGG DECORGLASS is een gamma figuurglassoorten

Nadere informatie

AppArtements- deuren XP

AppArtements- deuren XP Appartementsdeuren XP XP Vervaardigd in Frankrijk De deurblokken van het gamma Spheris hebben een milieuvriendelijk ontwerp voor alle fasen van de levenscyclus van het product. Alle deurblokken worden

Nadere informatie

Matelac. Infosheet. U heeft geprint. lakglas met satijnglans

Matelac. Infosheet. U heeft geprint. lakglas met satijnglans Infosheet U heeft geprint Yellow Rich 1023, Brown Natural 7013, Black Classic 9005, Blue Shadow 7000, Anthracite Authentic 7016, Grey Metal 9006, Orange Classic 2001, Silver Bronze, Silver Clearvision,

Nadere informatie

KOMO productcertificaat K7530/09

KOMO productcertificaat K7530/09 KOMO productcertificaat Nummer K7530/09 Vervangt K7530/08 Uitgegeven 2008-12-15 d.d. 2008-04-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 Warmtereflecterend isolerend dubbelglas voor thermische isolatie Gethke

Nadere informatie

Presentatie Climalife Groep Dehon

Presentatie Climalife Groep Dehon Presentatie Climalife Groep Dehon Samenvatting 1. Groep Dehon De kracht van de groep in dienst van het merk Climalife 2. Climalife Samensteller van duurzame en vernieuwende oplossingen voor thermische

Nadere informatie

NIEUWE EDITIE 2013 ARCHITECTURAAL GLAS.

NIEUWE EDITIE 2013 ARCHITECTURAAL GLAS. NIEUWE EDITIE 2013 ARCHITECTURAAL GLAS 1 AGC Europe s beglazing met coating blijft evolueren 2 1 Milaan VAresine Stopray vision-50 2 sofia vertigo STOPRAY INDIGO 48 T 2 3 Bilbao Corte Inglés Sunergy GrOen

Nadere informatie

PowerGlaz BIPV. Belangrijke kenmerken: Oplossing op maat voor geïntegreerde zonnesystemen. Multifunctioneel: energieopwekkende en zonwerende panelen

PowerGlaz BIPV. Belangrijke kenmerken: Oplossing op maat voor geïntegreerde zonnesystemen. Multifunctioneel: energieopwekkende en zonwerende panelen PowerGlaz BIPV Belangrijke kenmerken: Oplossing op maat voor geïntegreerde zonnesystemen Multifunctioneel: energieopwekkende en zonwerende panelen Enkel glas of dubbel glas panelen (geïsoleerd) PVB-folie

Nadere informatie

SAi NT-GOBAI N 1----------------------G~L.ASS

SAi NT-GOBAI N 1----------------------G~L.ASS SAi NT-GOBA N 1----------------------G~L.ASS SANT-GOBAN GLASS COMFORT SGG CLMAPLUS 45 Zonwerende warmtereflecterende beglazing Beschrijving SGG CLMAPLUS 4S is een dubbele beglazing waarvan het buitenblad

Nadere informatie

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look 56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND De New Look Deze veranda s nieuwe stijl tonen een heel andere benadering van de veranda dan het klassieke concept dat we die allang kennen.

Nadere informatie

SGG CONTRAFLAM. Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT

SGG CONTRAFLAM. Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT SGG CONTRAFLAM Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT SGG CONTRAFLAM We know Fire! Welkom bij Vetrotech Saint-Gobain, innovatieleider op het gebied van brandwerende beglazing en wereldwijd één van

Nadere informatie

hertalan welkom in de wereld van EPDM

hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan the waterproof solution Hertalan levert wereldwijd unieke EPDM producten voor duurzame en watervaste oplossingen. Als eerste Europese producent van EPDM folies

Nadere informatie

THERMOBEL HOME SWEET HOME

THERMOBEL HOME SWEET HOME THERMOBEL HOME SWEET HOME 3 Nuttige info 4 Hoe kiest u een beglazing? 7 Producten 8 Isolerende beglazing 9 Superisolerende beglazing 10 Isolerende en zonwerende beglazing 11 Uw veiligheid en bescherming

Nadere informatie

verbindt consument met bedrijf

verbindt consument met bedrijf Voorwoord Er zijn heel veel soorten glas. Wanneer je je huis wilt isoleren, is glasisolatie een van de mogelijkheden. Maar welk glas moet je kiezen? In dit ebookje geeft Houhetwarm.nl je informatie over

Nadere informatie

SGGCLIMAPLUS SCREEN Jaloezieën geïntegreerd in isolerende beglazing SGG CLIMALIT of SGG CLIMAPLUS

SGGCLIMAPLUS SCREEN Jaloezieën geïntegreerd in isolerende beglazing SGG CLIMALIT of SGG CLIMAPLUS SGGCLIMAPLUS SCREEN Jaloezieën geïntegreerd in isolerende beglazing SGG CLIMALIT of SGG CLIMAPLUS SAINT-GOBAIN GLASS COMFORT SAINT-GOBAIN GLASS COMFORT Zonwering en thermische isolatie SGGCLIMAPLUS SCREEN

Nadere informatie

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270 meer informatie bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl metaglas bv Postbus 270 4000 AG Tiel T (0344) 750 400 info@metaglas.nl www.metaglas.nl twitter.com/metaglas www.linkedin.com/company/metaglas-b.v.

Nadere informatie

Creëer je eigen inspiratiebord met Guardian's nieuwe online portfolio met glasprojecten voor architecten, ontwerpers en gevelbouwers

Creëer je eigen inspiratiebord met Guardian's nieuwe online portfolio met glasprojecten voor architecten, ontwerpers en gevelbouwers Contact: Sophie Weckx +352 28 111 210 sweckx@guardian.com Contact: Siria Nielsen +31 164 317 036 snielsen@emg-pr.com Creëer je eigen inspiratiebord met Guardian's nieuwe online portfolio met glasprojecten

Nadere informatie

SGGDECORGLASS SGGMASTERGLASS. Helder en gekleurd figuurglas SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN

SGGDECORGLASS SGGMASTERGLASS. Helder en gekleurd figuurglas SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGGDECORGLASS SGGMASTERGLASS en gekleurd figuurglas SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGGDECORGLASS OMSCHRIJVING SGG DECORGLASS is een gamma figuurglassoorten in heldere of gekleurde uitvoering. Het motief ontstaat

Nadere informatie

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne-installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

WTCB GELAAGDE VEILIGHEIDSBEGLAZING 1 GELAAGDE BEGLAZING

WTCB GELAAGDE VEILIGHEIDSBEGLAZING 1 GELAAGDE BEGLAZING WTCB DIGESTEEN UITGAVE VAN HET WETENSCHAPPELIJK EN TECHNISCH CENTRUM VOOR HET BOUWBEDRIJF GELAAGDE VEILIGHEIDSBEGLAZING 1 GELAAGDE BEGLAZING 1.1 DEFINITIE? Gelaagde beglazing bestaat uit minstens twee

Nadere informatie

DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN "BUITENLEVEN"

DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN BUITENLEVEN DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN "BUITENLEVEN" Schuifpuien Terrasdeuren Vouwdeuren WWW.WIJNSMAKOZIJNEN.NL 1. VARIANTEN GENIET VAN DE BUITENLUCHT IN ALLE SEIZOENEN Wijnsma schuifpuien... ongelooflijk mooi Het verlengstuk

Nadere informatie

Exclusive Terrazzo. Minerale bekleding type «granito»

Exclusive Terrazzo. Minerale bekleding type «granito» NL Exclusive Terrazzo Minerale bekleding type «granito» BEALSTONE is een minerale bekleding met een «terrazzo / granito» uitzicht. Met een dikte vanaf 2 mm biedt het onbeperkte mogelijkheden voor uw projecten,

Nadere informatie

classico monumentaal glas met perspectief glass unlimited

classico monumentaal glas met perspectief glass unlimited classico monumentaal glas met perspectief glass unlimited glas van vroeger kwaliteit van nu U ziet ze wel eens, die prachtige monumentale panden, historische gebouwen en idyllische woningen. De architectonische

Nadere informatie

TERUGBLIK OP 2004 MET DE TOPMANAGERS VAN DE GROEP

TERUGBLIK OP 2004 MET DE TOPMANAGERS VAN DE GROEP TERUGBLIK OP 2004 MET DE TOPMANAGERS VAN DE GROEP The Clear Choice Photograph: M.Danesin "Bolle"- Nardini Distilleries Research and Events Centre - Architect: M. Fuksas - Sunergy glass from Glaverbel processed

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

Niko Mysterious The art of disappearing. Illuminating ideas.

Niko Mysterious The art of disappearing. Illuminating ideas. Niko Mysterious The art of disappearing Illuminating ideas. Niko Mysterious verpersoonlijkt een totaal nieuw concept binnen het schakelmateriaal van Niko. Bij deze reeks wordt de schakelaar vlak met de

Nadere informatie

Prestaties. Design. De rookmelder van de nieuwe generatie

Prestaties. Design. De rookmelder van de nieuwe generatie [ & Prestaties Design [ De rookmelder van de nieuwe generatie [, de rookmelder die op geen ander lijkt [ In houd Wij hebben 4 jaar gewerkt aan het materiaal, de elektronica en het ontwerp van het product,

Nadere informatie

Veiligheidsglas volgens nieuwe NBN S

Veiligheidsglas volgens nieuwe NBN S Veiligheidsglas volgens nieuwe NBN S 23-002 Bescherming van personen tegen verwondingen en doorvallen SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT Veiligheidsglas volgens nieuwe norm NBN S 23-002

Nadere informatie

Zonnewarmtewerende beglazing

Zonnewarmtewerende beglazing Zonnewarmtewerende beglazing Hoe licht en warmte beheersen? saint-gobain glass climate The future of habitat. Since 1665. Hoe licht en warmte beheersen? Algemene begrippen De zon: licht en warmte De weldaden

Nadere informatie

Regiobijeenkomst November 2007. Comforttechnologie in de gevelbouw. Ir. Harm A.J. van Dartel

Regiobijeenkomst November 2007. Comforttechnologie in de gevelbouw. Ir. Harm A.J. van Dartel Regiobijeenkomst November 2007 Comforttechnologie in de gevelbouw Ir. Harm A.J. van Dartel Comforttechnologie in de gevelbouw waarom? Verschuiving van de marktvraag. Voor vergroten en/of behouden markt

Nadere informatie

heroal zonweringsystemen

heroal zonweringsystemen Persdossier R+T 2015 Persbericht: heroal uitbreiding van het portfolio heroal zonweringsystemen heroal introduceert zonweringcollectie op R+T 2015 Stuttgart / Verl, februari 2015 Op de R+T 2015 presenteert

Nadere informatie

Mirox MNGE. Infosheet. U heeft geprint. Mirox New Generation Ecological spiegels

Mirox MNGE. Infosheet. U heeft geprint. Mirox New Generation Ecological spiegels Infosheet U heeft geprint Black Mirox, Groen, Blank, Brons, PrivaBlue, Mirold Morena, Safe, Grijs Milieuvriendelijke, koper- en loodvrije spiegels die bestand zijn tegen corrosie. Het gepatenteerde fabricageprocédé

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Decoratieve beglazingen: esthetische oplossingen voor interieurs

Decoratieve beglazingen: esthetische oplossingen voor interieurs Baden in zijdeachtig gestoomde hoogglans Decoratieve beglazingen: esthetische oplossingen voor interieurs Als perfecte symbiose van kleur en glas bieden decoratieve beglazingen de meest veelvoudige mogelijkheden

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

MIROX SANILAM GARANTIEPROCEDURE

MIROX SANILAM GARANTIEPROCEDURE MIROX SANILAM GARANTIEPROCEDURE VERSIE 5.0 MAART 2017 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com vindt u regelmatig updates. INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE BESCHRIJVING... 3 2. VOORDELEN...

Nadere informatie

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel Het isolatieglas met jaloezieën TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT sunblind visor privacy protection De ideale glasgevel In moderne gevels, met name bij structurele beglazing, is goed zonwerend glas een must.

Nadere informatie

De toekomst voorbereiden

De toekomst voorbereiden Het milieu beschermen. Afdrukken dit document alleen indien nodig De toekomst voorbereiden Partner in duurzaam vertrouwen SPIE is Europees leider wat betreft diensten in de domeinen van elektriciteit,

Nadere informatie

Scheuten multifunctional insulating glass. Isolide

Scheuten multifunctional insulating glass. Isolide Scheuten multifunctional insulating glass Isolide Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen

Nadere informatie

REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN

REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN Persbericht REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN Nieuwe aluminiumoplossingen voor gordijngevels, glazen scheidingswanden en deuren bieden frisse kijk op (brand)beveiliging in

Nadere informatie