Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018"

Transcriptie

1 Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

2 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag vieren wij de tweede zondag van de Veertigdagen, voorbereidingstijd op Pasen. Een tijd van versobering en inkeer, stilstaan bij je manier van leven. De vastentijd stelt kritische vragen aan ons: wij bezinnen ons op leefstijl en leefpatronen, waar leef je van, uit welke bronnen put jij, wat hebben wij echt nodig en wat kunnen wij delen met elkaar. Ten aanzien van alle scheefgroei tussen arm en rijk heeft Gandhi eens gezegd: Op deze aarde is genoeg voor ieders behoeften, maar niet voor ieders hebzucht. Deze zondag heet Reminiscere, Gedenk, naar de eerste woorden van Psalm 25: Gedenk uw barmhartigheid, Heer. We lezen uit het evangelie naar Marcus, het verhaal van de gedaanteverandering van de Heer op de berg. Deze dienst is voorbereid met Stineke Haas en Tim Smid van de Werkgroep Martinidiensten. Henk de Vries bespeelt het Martiniorgel. Voorganger is Matty Metzlar. ORGELSPEL Het wordt stil in de kerk. ORDE VAN DIENST Het OPENINGSLIED is Lied 221, Zo vriendelijk en veilig als het licht (tekst H. Oosterhuis, melodie B.M. Huijbers).

3 3 BEGROETING 2 Want waar ben ik, als Gij niet wijd en zijd waakt over mij en over al mijn gangen Wie zou ik worden, waart Gij niet bereid om, als ik val, mij telkens op te vangen. Ik leef niet echt, als Gij niet met mij zijt. Ik moet in lief en leed naar U verlangen. 3 Spreek Gij het woord dat mij vertroosting geeft, dat mij bevrijdt en opneemt in uw vrede. Ontsteek die vreugde die geen einde heeft, wil alle liefde aan uw mens besteden. Wees Gij vandaag mijn brood zowaar Gij leeft - Gij zijt toch zelf de ziel van mijn gebeden. Wij zingen Lied 25A, Mijn ogen zijn gevestigd (tekst W. Barnard, bij Psalm 25:1-6; melodie Straatsburg 1539/Genève 1542/1551).

4 4 2 Maar wees mij dan genadig en richt mijn leven op, dat ik opnieuw gestadig kan gaan in 's levens loop. Mijn hart, hoezeer onrustig, heb ik op U gezet, mijn ogen zijn gevestigd op U, tot Gij mij redt. KYRIE Een van ons: Barmhartige God, wij bidden U voor de wereld waarin wij leven; vol tegenspraak, vol verwarring over wat waar is en wat goed en rechtvaardig is. Wij bidden U dat uw oog op ons rust dat uw hart is bij lijdende mensen. Wij bidden om verlichting voor mensen die ontredderd zijn, voor hen die niet weten waar zij nog zullen zoeken naar een plaats van leven. Hoor ons als wij tot U roepen om ontferming. Wij zingen de eerste twee coupletten van Lied 281, Wij zoeken hier uw aangezicht (tekst S.L.S. de Vries, melodie B. Luard-Selby).

5 5 2 Wanneer het donker ons verrast, houd ons dan met uw goedheid vast: Kyrie eleison! De KINDEREN in de kerk worden uitgenodigd voor hun eigen dienst. GROET De Levende zal bij jullie zijn. MOGE ZIJN GEEST IN ONS MIDDEN ZIJN. GEBED LEZING UIT DE BIJBEL 1 Koningen 19:1-13 (NBV) Achab vertelde Izebel alles wat Elia had gedaan, ook dat hij alle profeten ter dood had gebracht. 2 Toen liet Izebel Elia de volgende boodschap overbrengen: De goden mogen met mij doen wat ze willen als u morgen om deze tijd niet hetzelfde lot ondergaat als zij. 3 Elia werd bang en vluchtte om zijn leven te redden. Bij Berseba in Juda aangekomen liet hij zijn knecht achter 4 en zelf trok hij één dagreis ver de woestijn in. Daar ging hij onder een bremstruik zitten, verlangend naar de dood, en zei: Het is genoeg geweest, HEER. Neem mijn leven, want ik ben niet beter dan mijn voorouders. 5 Hij viel onder de bremstruik in slaap, maar er kwam een engel, die hem aanraakte en zei: Word wakker en eet wat. 6 Elia keek op en ontdekte naast zijn hoofd een brood, in gloeiende kooltjes gebakken, en een kruik water. Nadat hij had gegeten en gedronken ging hij weer onder de struik liggen. 7 Maar de engel van de HEER kwam terug, raakte hem opnieuw aan en zei: Sta op en eet wat, anders is de reis te zwaar voor je. 8 Elia stond op, en toen hij had gegeten en gedronken liep hij, gesterkt door dit voedsel, veertig dagen en veertig nachten door de woestijn, tot hij bij de Horeb kwam, de berg van God. 9 Daar ging hij een grot binnen om er de nacht door te brengen. Toen richtte de HEER zich tot hem met de woorden: Elia, wat doe je hier? 10 Elia antwoordde: Ik heb me met volle overgave ingezet voor de HEER, de God van de hemelse machten, maar de Israëlieten hebben uw verbond met hen naast zich neergelegd, uw altaren verwoest en uw profeten gedood. Ik ben als enige overgebleven, en nu hebben ze het ook op mijn leven voorzien. 11 Kom naar buiten, zei de HEER, en treed hier op de berg voor mij aan. En daar kwam de

6 6 HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. 12 Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. 13 Toen Elia dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij kwam naar buiten en ging in de opening van de grot staan, en daar klonk een stem die tot hem sprak: Elia, wat doe je hier? Wij ZINGEN Lied 321, Niet als een storm als een vloed (tekst H. Oosterhuis, melodie B.M. Huijbers). 2 Maar als een glimp van de zon een groene twijg in de winter, dorstig en hard deze grond zo is het koninkrijk Gods. 3 Stem die de stilte niet breekt woord als een knecht in de wereld naam zonder klank zonder macht vreemdeling zonder geslacht. 7 Hier in dit stervend bestaan wordt Hij voor ons geloofwaardig worden wij mensen van God, liefde op leven en dood.

7 7 LEZING UIT DE BIJBEL Marcus 9:2-10 (NBV) Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze helemaal alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, 3 zijn kleren gingen helder wit glanzen, zo wit als geen enkele wolwasser op aarde voor elkaar zou kunnen krijgen. 4 Toen verscheen Elia aan hen, samen met Mozes, en ze spraken met Jezus. 5 Petrus nam het woord en zei tegen Jezus: Rabbi, het is goed dat wij hier zijn; laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia. 6 Hij wist niet goed wat hij moest zeggen, want ze waren door schrik overweldigd. 7 Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem! 8 Ze keken om zich heen en zagen opeens niemand meer, behalve Jezus, die nog bij hen stond. 9 Toen ze de berg afdaalden, zei hij tegen hen dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien voordat de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan. 10 Ze namen zijn woorden ter harte, maar vroegen zich onder elkaar wel af wat hij bedoelde met deze opstanding uit de dood. Wij zingen als ACCLAMATIE Lied 333, Kom Geest van God (tekst S.L.S. de Vries, melodie W. Vogel). OVERWEGING Enkele ogenblikken van STILTE Wij ZINGEN Lied 538, Een mens te zijn op aarde (tekst W. Barnard, melodie Straatsburg 1545/Lyon 1547/Genève 1551), couplet 1, 2 en 4.

8 8 2 Een mens te zijn op aarde 4 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, in deze wereldtijd, is komen uit het water dat is de Geest aanvaarden en staan in de woestijn, die naar het leven leidt; geen god onder de goden, de mensen niet verlaten, geen engel en geen dier, Gods woord zijn toegedaan, een levende, een dode, dat is op deze aarde een mens in wind en vuur. de duivel wederstaan. Tijdens het zingen van dit lied komen de kinderen terug in ons midden. COLLECTE De bestemming van de collecte wordt toegelicht door Martin de Bruijn van de Werkgroep Diaconaat. Tijdens de collecte musiceert Henk de Vries op het Martiniorgel.

9 9 VOORBEDEN iedere voorbede eindigt met de woorden Zo bidden wij U, waarop wij zingend antwoorden met de acclamatie Keer U om (tekst H. Oosterhuis, melodie A. Oomen) uit Verzameld Liedboek, p. 214: GEMEENSCHAP VAN BROOD EN WIJN Wij vormen een kring door de kerk om samen de gemeenschap van brood en wijn te vieren. TAFELGEBED De Heer zij met jullie. GODS GEEST ZIJ IN ONS MIDDEN Heft jullie harten omhoog! WIJ HEFFEN ONS HART OP TOT GOD. Laten wij danken de Eeuwige, onze God. HET PAST ONS DE EEUWIGE TE DANKEN. U danken wij Eeuwige, want Gij zijt onze bondgenoot op leven en dood. Gij hebt ons geroepen om op uw weg te gaan door water en woestijn, naar het land van uw belofte. Gij hebt ons antwoord gegeven als wij tot U riepen. Zo gaat Gij met ons mee op de weg van ons leven, een barmhartige God die ons geen lot oplegt, maar onze lotgevallen deelt, die ons falen vergeeft en onze kwetsbaarheid draagt, die zich ons lijden aantrekt en zich verheugt in onze vreugden. We zingen het TAFELLIED, Als wij weer het brood gaan breken (tekst W. van der Zee, melodie F.H. Geusebroek). Het orgel zingt couplet 1 en 3, allen couplet 2, 4 en 5.

10 10 Gezegend zijt Gij, o God, en gezegend is hij die komt in uw naam, Jezus Messias, die de zoon des mensen is en zich vernederd heeft tot in het verdriet en de dood van deze wereld. Hij is geworden tot ons brood op onze levensweg. Met zijn leven heeft hij onze beker gevuld. Hij is voor ons een gids geworden op de weg ten leven. Geef dat wij hem in ons midden herkennen die op de avond voor zijn dood het brood nam, het heeft gebroken en gedeeld met zijn leerlingen, zeggende: Neem en eet, dit is mijn lichaam, dat voor jullie gegeven wordt. Doe zo om mij te gedenken.

11 11 Hij zegende ook de beker van dank, de wijn van vreugde, Hij gaf die aan zijn leerlingen met de woorden: Neem en drink, deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed. Doe zo om mij te gedenken. Om de vrede van God die hij belichaamde, bidden wij, om zijn Geest bidden wij, om zijn opstanding in ons bidden wij. (Wij nemen elkaar bij de hand en bidden het Onze Vader.) Onze Vader, die in de hemel zijt, uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. NODIGING Neem dan van het brood en de wijn, breek het voor elkaar, deel het samen en ontvang in deze tekenen de kracht om je leven te kunnen leven, de ziel van je bestaan, de vrede van Christus.

12 12 Bij het overhandigen van brood en wijn aan elkaar, wensen wij elkaar de Vrede van Christus. Tijdens het delen van brood en wijn musiceert Henk de Vries op het grote Martiniorgel. ZEGEN Over onze harten, onze huizen DE ZEGEN VAN GOD. In ons komen, in ons gaan DE VREDE VAN GOD. In ons leven, in ons geloven DE LIEFDE VAN GOD. Aan ons eind en nieuw beginnen DE BARMHARTIGHEID VAN GOD, OM ONS TE ONTVANGEN EN THUIS TE BRENGEN. AMEN. Ons SLOTLIED is Lied 418, God, schenk ons de kracht (tekst D. Trautwein, vertaling A.C. den Besten; melodie D. Trautwein). 2 Niemand kan alleen, Heer, uw zegen dragen; zegen drijft ons heen naar wie vrede vragen. Wat Gij schenkt wordt meer naar gelang wij delen, horen, helpen, helen, - vruchtbaar in de Heer.

13 13 3 Vrede, vrede laat Gij in onze handen, dat wij die als zaad dragen door de landen, zaaiend dag aan dag, zaaiend in den brede, totdat in uw vrede ons hart rusten mag. ORGELSPEL Bij de uitgang van de kerk vragen we jullie een bijdrage om de viering van onze diensten in deze kerk mogelijk te maken.

14 14 Mededelingen - vanuit de Martinidiensten vanmiddag om uur de vesper: Tiemo Meijlink zondag 4 maart om uur de ochtenddienst: Tiemo Meijlink Geven per bank of giro De diaconale collecte van vanmorgen was bestemd voor t Toentje. Over de opbrengst van de collecte van vorige week, voor Right to Play, tasten wij momenteel nog volledig in het duister. Informatie hierover houdt u van ons te goed. Giften kunt u overmaken op NL27RABO t.n.v. Stichting GSp, inzake Diaconale collecte o.v.v. het doel. Op dit zelfde nummer kunt u ook uw bijdrage storten voor het behoud van de Martinidiensten. Wie het overige werk van het GSp wil steunen kan zijn/haar bijdrage storten op NL02 INGB t.n.v. Stichting GSp, Groningen. Na de dienst Achter in de kerk is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Als je graag de tekst van de overweging wilt ontvangen, meld dit dan bij de pastor. Wie een goede bestemming weet voor de bloemen - voor mensen in 'lief en leed'-situaties - kan dit melden bij de dienstdoende pastor. Persoonlijk pastoraat Voor een persoonlijk gesprek kun je een afspraak maken met een van de studentenpastores: Sam Van Leer, tel , sam@gspweb.nl Lense Lijzen, tel , l.j.lijzen@planet.nl Tiemo Meijlink, tel , t.meijlink@planet.nl Matty Metzlar, tel , mattymetzlar@gmail.com Meehelpen aan de Martinidiensten Elke zondag helpen twee leden van de Werkgroep Martini (WGM) en een lid van de Werkgroep Diaconaat (WGD) mee aan de dienst. Wil jij ook eens meehelpen (of lid worden van de WGM of de WGD)? Spreek dan na afloop van de dienst één van ons aan of stuur dan een mail naar voorzitter@gspweb.nl Wij nemen dan contact met je op. Wees welkom!

15 15 Onderling contact bij lief en leed Bij de Martinidiensten zijn we met een mooie groep mensen waarbij van alles gebeurt. Zou jij wel eens een kaartje willen ontvangen of juist een kaartje naar iemand willen sturen vanuit de kerk? Ben je nieuw hier in de kerk en zou je graag eens een gesprekje hebben met iemand van de Martinidiensten over wat jou hier brengt of de vragen die je hebt? Wil je iets doorgeven wat betreft lief en leed? Neem dan gerust contact met ons op! Wij proberen de ogen en oren te zijn rondom lief en leed: Simon, Clara, Annelies en Mirjam - te benaderen via liefenleed@martinidiensten.nl of spreek ons aan na de viering. Vanmiddag Jazzvesper Met ingang van februari zullen op de vierde zondag van de maand experimentele jazz-vespers in de Martinikerk worden gehouden. Vanmiddag om uur is de eerste. Deze diensten worden voorbereid met een wisselende groep internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium. Thematisch staat steeds een bekende popsong centraal - vandaag is dat There s a crack in everything van Leonard Cohen. De muziek in de diensten heeft een improviserend karakter, en er is ook solo- en samenzang. De dienst is Engelstalig. Voorganger is studentenpastor Tiemo Meijlink. zondag 25 februari uur - Martinikerk 25/3 Martinidiensten en dan anders! Brainstormmiddag Wij vieren al jaren onze mooie diensten in de Martinikerk. Financieel staan we er goed voor, maar het aantal bezoekers van de dienst loopt terug. Met een klein groepje moeten we de diensten draaiende houden. Hoe houden we de diensten overeind wanneer mensen in werkgroepen of de stuurgroep ermee stoppen? Wat kunnen we doen om nieuwe mensen te interesseren voor de Martinidiensten? Wat kan anders? En wat wil je bijdragen aan de Martinidiensten? Daarover willen we het hebben tijdens een brainstormbijeenkomst op zondag 25 maart. Deze zal waarschijnlijk plaatsvinden in de Martinikerk vanaf uur. We beginnen met een lunch. De middag duurt naar verwachting tot uur.

16 16 Contact en informatie Contactgegevens Martinidiensten Voor alle informatie rondom onze vieringen in de Martinikerk kun je terecht op Mocht je een vraag hebben waar je op onze website geen antwoord op kunt vinden, mail ons dan via Facebook Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van de Martinidiensten: Nieuwsbrief Martinidiensten Wil je op de hoogte blijven van de thema's in de komende diensten, activiteiten, nieuws uit onze commissies en meer? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via De orde van dienst van de viering van volgende week zondag is vanaf donderdag a.s. digitaal beschikbaar op de website en kan aldaar worden gedownload. Adresgegevens GSp Alle informatie betreffende het GSp vind je op de GSp-website: Postadres: Kraneweg 33, 9718 JE Groningen; tel Ons adres is:

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur Dienst met doventolk Zondag 2 september 2018 09:30 uur Lied 283 Lied 286 : 1 Lied 286 : 3 Lied 423 : 1 1 Koningen 19 : 1 16 Psalm 139 : 3 en 5 Johannes 14 : 7-11 Overweging Lied 906 : 5 Lied 839 : 1 en

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 18 juni 2017 Welkom en afkondigingen Zingen Bundel 72: 1, 2 en 3 Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Hij is de Heer van mijn leven. Straks als er een nieuwe

Nadere informatie

Teleurstelling en God?!

Teleurstelling en God?! Teleurstelling en God?! 1 Kon 19:1 18 Traject24, Driebergen 15 februari 2015 Bijbelgedeelte: 1 Koningen 19:1-18 1 Achab vertelde Izebel alles wat Elia had gedaan, ook dat hij alle profeten ter dood had

Nadere informatie

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober 2018 Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 28 juli 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Elia in de woestijn (Dieric Bouts) zondagmorgen 8 oktober De Graankorrel. Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef

ORDE VAN DIENST. Elia in de woestijn (Dieric Bouts) zondagmorgen 8 oktober De Graankorrel. Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef ORDE VAN DIENST Elia in de woestijn (Dieric Bouts) zondagmorgen 8 oktober 2017 De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef 2 Aan deze dienst werken mee: Voorganger: ds. J. Ridderbos,

Nadere informatie

Viering van de zondag, 2 september 2018

Viering van de zondag, 2 september 2018 Viering van de zondag, 2 september 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Het thema in deze eerste dienst van

Nadere informatie

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Stilte vooraf -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: Open je handen. Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult.

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het zondag

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Viering van de zondag, 7 oktober 2018

Viering van de zondag, 7 oktober 2018 Viering van de zondag, 7 oktober 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid met Susan Groeneveld

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Afbeelding vanaf 9.15 uur laten zien WOORD VAN WELKOM en mededelingen AANVANGSLIED: Word stil nu de Ene tot ons komt (Sytze de Vries, melodie: Wees stil voor

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Gerrit Heuver m.m.v. de cantorij onder leiding van Han Siertsema Han Siertsema: orgel en piano Shannon Scheltema: viola da gamba

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 16 maart Maaltijdviering. Thema: Op eenzame hoogte

Orde van Dienst. voor zondag 16 maart Maaltijdviering. Thema: Op eenzame hoogte aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 16 maart 2014 Maaltijdviering Thema: Op eenzame hoogte Voorganger: ds. Christien Crouwel Ambtsdragers: Helma de Waardt,

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 12 maart Theresiagemeenschap Borne. Op een hoge berg en weer naar beneden

Meditatieviering zondag 12 maart Theresiagemeenschap Borne. Op een hoge berg en weer naar beneden Meditatieviering zondag 12 maart 2017 Theresiagemeenschap Borne Op een hoge berg en weer naar beneden Opening Net zoals de apostelen worden we vandaag door Jezus uitgenodigd om samen met Hem de berg op

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Viering van zondag Invocabit, eerste zondag van de Veertigdagentijd, Roep mij aan en ik zal antwoorden 10 maart 2019

Viering van zondag Invocabit, eerste zondag van de Veertigdagentijd, Roep mij aan en ik zal antwoorden 10 maart 2019 Viering van zondag Invocabit, eerste zondag van de Veertigdagentijd, Roep mij aan en ik zal antwoorden 10 maart 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in

Nadere informatie

Viering van Palmpasen, 25 maart 2018

Viering van Palmpasen, 25 maart 2018 Viering van Palmpasen, 25 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het de zondag van Palmpasen,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Viering van de zondag 23 juni 2019

Viering van de zondag 23 juni 2019 Viering van de zondag 23 juni 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Leven met aandacht is het thema van de laatste

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl Orde van dienst Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl m.m.v. Arjen Noordzij, vleugel en orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten ! Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 8 februari 2015 voorganger: ds Jessa van der Vaart organist: Erik Visser lector: Joan Roos ! Orde van de dienst. orgelspel, Georg Böhm. Preludium in F.

Nadere informatie

Viering van zondag Judica, 18 maart 2018

Viering van zondag Judica, 18 maart 2018 Viering van zondag Judica, 18 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid met Jacobine

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018

Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018 Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid met Marieke

Nadere informatie

S TA R T D I E N S T

S TA R T D I E N S T Je leven delen S TA R T D I E N S T thema: Je leven delen zondag 11 september 2016 10.00 uur De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef Startzondag 2016 Binnenkomst in de kerkzaal

Nadere informatie

LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K.

LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K. LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang 10.00 uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K. kerk 1 Voorgangers: Ds. Dick Peters Gertjan Pellikaan Hans Rouw Muzikale

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 1 mei 2016 Thema: Als ik moed zeg Voorganger: ds. Christiane Berkvens - Stevelinck Organist: Mathieu Meijs Gastheer/vrouw: Bob Viveen Koster: Gert Kooiman

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP orde voor de dienst op zondag JUDICA ME, zondag 7 april 2019 in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereidingsgroep: Mieke de Vries, Christina

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Voorganger: ds. Véronique Lindenburg Organist: Karin Bouwmeester Blokfluit:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013

ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013 orgelspel ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: R. Willems;

Nadere informatie

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten Muziek Welkom en mededelingen Zingen: Lied (Psalm) 63 vers 1. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de EEUWIGE, allen : die hemel en aarde

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima.

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Hervormde Gemeente Sleeuwijk, avondmaalsliturgieën De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Kleur: Groen Brood en

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst zondag 3 juni 2018, Tafeldienst, 1 e viering in een reeks over Job Voorganger: ds. Gerdien Neels Thema: Nulpunt m.m.v. organist Wim Brienen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

GERECHTELIJKE DWALING IN HET PROCES TEGEN JEZUS VAN NAZARETH MR.J.M.WESTSTEIJN EEN ZEER INDRINGEND VERHAAL MET GROTE BETEKENIS VOOR DE WERELD- EN

GERECHTELIJKE DWALING IN HET PROCES TEGEN JEZUS VAN NAZARETH MR.J.M.WESTSTEIJN EEN ZEER INDRINGEND VERHAAL MET GROTE BETEKENIS VOOR DE WERELD- EN Zie de mens ets van Rembrandt GERECHTELIJKE DWALING IN HET PROCES TEGEN JEZUS VAN NAZARETH MR.J.M.WESTSTEIJN EEN ZEER INDRINGEND VERHAAL MET GROTE BETEKENIS VOOR DE WERELD- EN KERKGESCHIEDENIS.DE INLEIDER

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

24 februari uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn. Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid

24 februari uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn. Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid 1 24 februari 2019 17.00 uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK ps77: 1, 2, 4 (Roepend om

Nadere informatie

Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018

Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018 Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische dienst van het GSp. Het is

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Met medewerking van Deo Gratias Voorganger : ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De Voorbereiding Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

Zondag 11 februari 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 11 februari 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 11 februari 2018 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : Pastor Marja Griffioen : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe Dankdienst voor het leven van JOHANNES (JOOP) GIJSBERTUS NIEWÖHNER geboren te Winterswijk 21 februari 1928 overleden te Beekbergen 7 juni 2017 Heerde, 14 juni 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Mozes Jezus Thema: Wijs Hem niet af! In de dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Gonda Elzenga 1 ste

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie