Viering van de zondag, 15 april 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Viering van de zondag, 15 april 2018"

Transcriptie

1 Viering van de zondag, 15 april 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

2 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. In de vieringen van de Paastijd, de periode tot Pinksteren, is het thema De weg van het kruis: een weg van het licht. Wij volgen personen in de bijbel die de weg van het licht gingen en verbinden deze met hedendaagse inspirerende voorbeelden. Vandaag staat de persoon van Simon Petrus centraal. Deze dienst is voorbereid met Maarten van Damme en Tim Smid van de Werkgroep Martinidiensten. De Cantores Sancti Martini zingen onder leiding van Leo van Noppen. Henk de Vries bespeelt het Martiniorgel. Voorganger is Matty Metzlar. ORDE VAN DIENST ORGELSPEL Preludium en fuga in G dur, BWV J.S. Bach ( ) Het wordt stil in de kerk. Het OPENINGSLIED is Lied 217, De dag gaat open voor het Woord des Heren (tekst O. Swagemakers, melodie W. Mesdag). Cantorij couplet 1, allen de overige coupletten. 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht die wij ontberen, bron die wij horen als wij tot Hem keren, vroeg in de morgen.

3 3 3 Door U geschapen om uit U te leven; hartslag en adem hebt Gij ons gegeven, land waar wij wonen, licht waarnaar wij streven, oorsprong en toekomst. 4 Wilt Gij vandaag en tot het eind der dagen ons doen en laten zuiveren en dragen, dan stijgt de vreugde van uw welbehagen in onze wereld. 5 Aan U ons loflied: glorie aan de Vader, dank aan de Zoon die ons bestaan aanvaardde, zijn Geest geleide ons en onze aarde naar de voltooiing. BEGROETING Wij ZINGEN Psalm 33 berijmd (1543/Genève 1551). Cantorij couplet 1, allen couplet 2 en 8; het orgel verklankt couplet 5. 1 Komt nu met zang en roert de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen een lofzang in de mond gelegd. Word' als nooit tevoren door wie Hem behoren 't feestlied ingezet! Meldt de blijde mare bij de klank der snaren, steekt de loftrompet.

4 4 5 Van waar Hij woont, in 't licht verheven, ziet God op deze aarde neer. Al wat door mensen wordt bedreven, een open boek is 't voor de Heer. Woord voor woord te lezen is voor Hem hun wezen, want Hij vormt hun hart. Wat zij ook verzinnen, heimelijk beginnen, wordt door Hem ontward. 8 Wij wachten stil op Gods ontferming, ons hart heeft zich in Hem verheugd. Hij komt te hulp en geeft bescherming, zijn heil'ge naam is onze vreugd. Laat te allen tijde uwe liefd' ons leiden, uw barmhartigheid. God, op wien wij wachten, geef ons moed en krachten nu en voor altijd.

5 5 KYRIE Een van ons: Wij bidden U, barmhartige God, om uw ontferming over het leven dat wordt aangevallen en aangevochten, om elke mens die niet wordt eerbiedigd. Wij bidden dat uw Licht, de zon der gerechtigheid, zal openbreken de duisternis van onze wereld, die vol tegenspraak is, vol verwarring over wat waar is en wat goed en rechtvaardig is, waar haat en geweld nu nog de overhand hebben, Wij bidden dat uw hart is bij lijdende mensen. Wij denken vandaag in het bijzonder aan... Wij zingen Lied 301A, Kyrie eleison (orthodox). Ons GLORIA is Lied 648, Zing halleluja (tekst A. Troost, melodie W. Vogel). Cantorij couplet 1, allen 2 en 3. 1 Zing halleluja, hemel en aarde, zing, zing voor de Ene, de Eeuwige aan wie het licht, de liefde ontspringt,- verheven is Hij, de Levende.

6 6 De KINDEREN in de kerk worden uitgenodigd voor hun eigen dienst. GROET Voorganger: Allen: De Levende zal bij jullie zijn. MOGE ZIJN GEEST IN ONS MIDDEN ZIJN. GEBED LEZING UIT DE BIJBEL Micha 4:1-5 (Nieuwe Bijbelvertaling) Eens zal de dag komen dat de berg met de tempel van de HEER rotsvast zal staan, verheven boven de heuvels, hoger dan alle bergen. Volken zullen daar samenstromen, 2 machtige naties zullen zeggen: Laten we optrekken naar de berg van de HEER, naar de tempel van Jakobs God. Hij zal ons onderrichten, ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.

7 7 Vanaf de Sion klinkt zijn onderricht, vanuit Jeruzalem spreekt de HEER. 3 Hij zal rechtspreken tussen machtige volken, over grote en verre naties een oordeel vellen. Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal nog het zwaard trekken tegen een ander volk, geen mens zal meer weten wat oorlog is. 4 Ieder zal zitten onder zijn wijnrank en onder zijn vijgenboom, door niemand opgeschrikt, want de HEER van de hemelse machten heeft gesproken. 5 Laat andere volken hun eigen goden volgen wij vertrouwen op de naam van de HEER, onze God, voor eeuwig en altijd. Wij ZINGEN Lied 1016, Kom, laat ons opgaan (tekst R. van Loenen, melodie W. Vogel). Cantorij couplet 1, allen 2, 3 en 4. 1 Kom, laat ons opgaan naar de berg waar God de vrede leert: een ploegschaar maak je van je zwaard, een snoeimes van je speer. Sjaloom, sjaloom, Jeruzalem. Sjaloom, Jeruzalem.

8 8 3 Uit Sion zal de wet uitgaan en uit Jeruzalem het woord dat ons de vrede leert, sjaloom in naam van Hem. Sjaloom, sjaloom, Jeruzalem. Sjaloom, Jeruzalem. 4 Wij gaan waar onze voeten gaan de weg van onze Heer, een ploegschaar maak je van je zwaard, een snoeimes van je speer. Sjaloom, sjaloom, Jeruzalem. Sjaloom, Jeruzalem. LEZING UIT DE BIJBEL Johannes 21:15-24 (Nieuwe Bijbelvertaling) Toen ze gegeten hadden, sprak Jezus Simon Petrus aan: Simon, zoon van Johannes, heb je mij lief, meer dan de anderen hier? Petrus antwoordde: Ja, Heer, u weet dat ik van u houd. Hij zei: Weid mijn lammeren. 16 Nog eens vroeg hij: Simon, zoon van Johannes, heb je me lief? Hij antwoordde: Ja, Heer, u weet dat ik van u houd. Jezus zei: Hoed mijn schapen, 17 en voor de derde maal vroeg hij hem: Simon, zoon van Johannes, houd je van me? Petrus werd verdrietig omdat hij voor de derde keer vroeg of hij van hem hield. Hij zei: Heer, u weet alles, u weet toch dat ik van u houd. Jezus zei: Weid mijn schapen. 18 Waarachtig, ik verzeker je: toen je jong was deed je zelf je gordel om en ging je waarheen je wilde, maar wanneer je oud wordt zal een ander je handen grijpen, je je gordel omdoen en je brengen waar je niet naartoe wilt. 19 Met deze woorden duidde hij aan hoe Petrus zou sterven tot eer van God. Daarna zei hij: Volg mij. 20 Toen Petrus zich omdraaide zag hij dat de leerling van wie Jezus hield hen volgde de leerling die zich tijdens de maaltijd naar Jezus toegebogen had om te vragen wie het was die hem zou verraden. 21 Toen Petrus hem zag vroeg hij Jezus: En wat gebeurt er met hem, Heer? 22 Maar Jezus antwoordde: Het is niet jouw zaak of hij in leven blijft totdat ik kom. Maar jij moet mij volgen. 23 Op grond van deze uitspraak hebben sommige broeders en zusters gedacht dat deze leerling niet zou

9 9 sterven, maar Jezus had niet gezegd: Hij zal niet sterven, maar: Het is niet jouw zaak of hij in leven blijft totdat ik kom. 24 Het is deze leerling die over dit alles getuigenis aflegt, en het ook heeft opgeschreven. Wij weten dat zijn getuigenis betrouwbaar is. Bij wijze van ACCLAMATIE op de Evangelielezing improviseert Henk de Vries op U komt de lof toe, U het gezang. U alle glorie, o Vader Zoon en Heilige Geest. In alle eeuwen der eeuwen. OVERWEGING Enkele ogenblikken van STILTE Wij ZINGEN Lied 642, "Ik zeg het allen, dat Hij leeft (tekst F. von Hardenberg, vertaling A.C. den Besten; muziek J. Crüger 1653). Cantorij couplet 1 en 5, allen 2, 3, 4, 6 en 7. 2 Ik zeg het allen, en de mond van allen zegt het voort, tot over 't ganse wereldrond de nieuwe morgen gloort. 3 Nu schijnt ons deze wereld pas 4 Ten onder ging de sterke dood, der mensen vaderland: ten onder in de vloed; een leven dat verborgen was nu straalt ons in het morgenrood ontvangen we uit zijn hand. zijn toekomst tegemoet.

10 10 5 De donk're weg die Hij betrad komt uit in 't hemelrijk, en wie Hem volgen op dat pad, worden aan Hem gelijk. 6 Wees nu, wie rouw draagt, eens voor al getroost en wanhoop niet: een weerzien zonder einde zal verzoeten uw verdriet. 7 Nu is op aard geen goede daad meer tevergeefs gedaan, want wat gij goed doet is als zaad, dat heerlijk op zal gaan. Tijdens het zingen van dit lied komen de kinderen terug in ons midden. COLLECTE De bestemming van de collecte wordt toegelicht door Door Boven van de Werkgroep Diaconaat. Tijdens de collecte op deze zondag van de Goede Herder zingt de cantorij Psalm 23 (vertaling Project Nieuwe Bijbelvertaling, muziek Charles Hylton Stewart, ). De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar rustig water, hij brengt mij behouden terug en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam. Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij me, uw stok en uw staf, zij geven mij moed. U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand, u zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen. VOORBEDEN iedere voorbede eindigt met de woorden Zo bidden wij U, waarop wij zingend antwoorden met de acclamatie Keer U om (tekst H. Oosterhuis, melodie A. Oomen) uit Verzameld Liedboek, p. 214: >>>

11 11 GEMEENSCHAP VAN BROOD EN WIJN Wij vormen een kring door de kerk om samen de gemeenschap van brood en wijn te vieren. We zingen het TAFELLIED, De hemel reikt ons leeftocht aan (tekst S.L.S. de Vries, melodie W. Vogel) uit Zingend Geloven 5: 63. Cantorij couplet 1 en 3, allen 2 en 4. 2 Hij heeft ons zoekende bestaan 3 Want graan dat in de aarde valt gekend, zich onder ons gezaaid moet sterven, slapen tot de dag als graan dat niet verloren gaat, waarop het vruchten dragen zal. Gods adem wekt het uit de dood Geef dat ons leven, dat zo wacht, om op te staan. ontwaken zal. 4 De Zoon is in ons uitgezaaid, dankzij de Geest die adem schept Gods Vadernaam ons toegezegd. en levend maakt! Wij leven door het Licht geraakt,

12 12 Voorganger: U danken wij God, want Gij hebt ons lief en schenkt ons deze aarde, een tuin om in te leven, een stad om in te wonen, en mens te zijn voor uw aangezicht in al de vreugde en al de pijn van het leven. Gij hebt ons geroepen om ons vertrouwen op U te stellen en te leven onder de bezieling van uw Geest die de Geest is van Jezus Messias, Gezegend zijt Gij, o God, en gezegend is hij die komt in uw naam, Jezus Messias, die de zoon des mensen is en zich vernederd heeft tot in het verdriet en de dood van deze wereld. Gij hebt hem verhoogd boven alle machten als een teken dat er redding zal zijn en bevrijding. Hij is voor ons een gids geworden op de weg ten leven. Geef dat wij hem in ons midden herkennen die op de avond voor zijn dood het brood nam, het heeft gebroken en gedeeld met zijn leerlingen, zeggende: Neem en eet, dit is mijn lichaam, dat voor jullie gegeven wordt. Doe zo om mij te gedenken. Hij zegende ook de beker van dank, de wijn van vreugde, Hij gaf die aan zijn leerlingen met de woorden: Neem en drink, deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed. Doe zo om mij te gedenken.

13 13 Allen: LAAT DE GEEST VAN ZIJN TROUW, DE GEEST VAN UW LIEFDE, VAT KRIJGEN OP ONS ALLEN HIER. LAAT ONS HART VOL ZIJN EN ONZE HANDEN HULPVAARDIG, EN LAAT ONS VOL VERWACHTING EN HOOP TOELEVEN NAAR UW TOEKOMST. Allen zingen het Onze Vader (muziek G.J. Niemeijer):

14 14 NODIGING Voorganger: Neem dan van het brood en de wijn, breek het voor elkaar, deel het samen en ontvang in deze tekenen de kracht om je leven te kunnen leven, de ziel van je bestaan, de vrede van Christus. Bij het overhandigen van brood en wijn aan elkaar, wensen wij elkaar de Vrede van Christus. Tijdens het delen van brood en wijn musiceert Henk de Vries op het onvolprezen Martiniorgel: we horen Christe, lux mundi van Dervish Keen (*1979). ZEGEN Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Over onze harten, onze huizen DE ZEGEN VAN GOD. In ons komen, in ons gaan DE VREDE VAN GOD. In ons leven, in ons geloven DE LIEFDE VAN GOD. Aan ons eind en nieuw beginnen DE BARMHARTIGHEID VAN GOD, OM ONS TE ONTVANGEN EN THUIS TE BRENGEN. AMEN. Ons SLOTLIED is Lied 650, De aarde is vervuld (tekst W. Barnard, melodie F.A. Mehrtens, zetting F.H. Geusebroek). Cantorij couplet 3 en 5, allen de overige coupletten.

15 15 2 Gods goedheid is te groot 3 Zij daalt als vruchtbaar zaad voor het geluk alleen, tot in de groeve af zij gaat in alle nood omdat zij niet verlaat door heel het leven heen. wie toeven in het graf. 4 Omdat zij niet vergeet 5 De sterren hemelhoog wie godverlaten zijn: zijn door dit zaad bereid de wereld hemelsbreed als dienaars tot de oogst zal goede aarde zijn. der goedertierenheid. 6 Het zaad der goedheid Gods, 7 Al gij die God bemint het hoge woord, de Heer, en op zijn goedheid wacht, valt in de voor des doods, de oogst ruist in de wind valt in de aarde neer. als psalmen in de nacht. ORGELSPEL Allegro maestoso e vivace, Sonate IV, opus 65:4 - Felix Mendelssohn- Bartholdy ( ) Bij de uitgang van de kerk vragen we jullie een bijdrage om de viering van onze diensten in deze kerk mogelijk te maken.

16 16 Volgende vieringen Martinidiensten zondag 22 april, uur de ochtenddienst: Tiemo Meijlink Schoonheid met een ziel zondag 15 april, uur evensong (Nieuwe Kerk): Evert Jan Veldman zondag 22 april, uur jazzvesper (Martinikerk): Tiemo Meijlink Mededelingen - vanuit de Martinidiensten Geven per bank of giro De diaconale collecte van vanmorgen was bestemd voor het Leger des Heils. De opbrengst van de collecte van vorige week, voor het Wereld Natuur Fonds, was 165,70. De uitgangscollecte was 119,20. Alle gevers hartelijk dank. Giften kunt u overmaken op NL27RABO t.n.v. Stichting GSp, inzake Diaconale collecte o.v.v. het doel. Op dit zelfde nummer kunt u ook uw bijdrage storten voor het behoud van de Martinidiensten. Wie het overige werk van het GSp wil steunen kan zijn/haar bijdrage storten op NL02 INGB t.n.v. Stichting GSp, Groningen. Na de dienst Achter in de kerk is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Als je graag de tekst van de overweging wilt ontvangen, meld dit dan bij de pastor. Wie een goede bestemming weet voor de bloemen - voor mensen in 'lief en leed'-situaties - kan dit melden bij de dienstdoende pastor. Persoonlijk pastoraat Voor een persoonlijk gesprek kun je een afspraak maken met een van de studentenpastores: Sam Van Leer, tel , sam@gspweb.nl Lense Lijzen, tel , l.j.lijzen@planet.nl Tiemo Meijlink, tel , t.meijlink@planet.nl Matty Metzlar, tel , mattymetzlar@gmail.com

17 17 Meehelpen aan de Martinidiensten Elke zondag helpen twee leden van de Werkgroep Martini (WGM) en een lid van de Werkgroep Diaconaat (WGD) mee aan de dienst. Wil jij ook eens meehelpen (of lid worden van de WGM of de WGD)? Spreek dan na afloop van de dienst één van ons aan of stuur dan een mail naar Wij nemen dan contact met je op. Wees welkom! Onderling contact bij lief en leed Bij de Martinidiensten zijn we met een mooie groep mensen waarbij van alles gebeurt. Zou jij wel eens een kaartje willen ontvangen of juist een kaartje naar iemand willen sturen vanuit de kerk? Ben je nieuw hier in de kerk en zou je graag eens een gesprekje hebben met iemand van de Martinidiensten over wat jou hier brengt of de vragen die je hebt? Wil je iets doorgeven wat betreft lief en leed? Neem dan gerust contact met ons op! Wij proberen de ogen en oren te zijn rondom lief en leed: Simon, Clara, Annelies en Mirjam - te benaderen via liefenleed@martinidiensten.nl of spreek ons aan na de viering. Cantores Sancti Martini Eén van de vaste koren van het GSp is de Cantores Sancti Martini, de cantorij die vanmorgen haar medewerking aan de viering verleent. Bij deze cantorij is altijd plaats voor enthousiaste nieuwe leden die kunnen zingen, bij alle stemgroepen. Kerkmuzikaal gezien staat de cantorij vooral in de traditie van het Liedboek 1973 en Zingend Geloven, terwijl daarnaast de Engelse en Duitse liturgische muziek royaal aan bod komen, zoals je ook vanochtend hebt kunnen horen. CSM repeteert dinsdagavonds van tot uur in het SKLO-pand, Kraneweg 33, en zingt eens in de 2 à 3 weken in een dienst in de Martinikerk. Voor informatie kun je altijd na de dienst iemand van de cantorij aanspreken, of op een later tijdstip telefonisch contact opnemen met de cantor, tel /4 Evensong Nieuwe Kerk Vanmiddag wordt er een evensong gevierd in de Nieuwe Kerk. Voor meer informatie zie zondag 15 april - 17:00 uur - Nieuwe Kerk

18 18 22/4 Jazzvesper Martinikerk Volgende week zondag is er weer een Jazzvesper in de Martinikerk. Het lied dat centraal staat is Morning has broken. Voorganger is Tiemo Meijlink. zondag 22 april - 17:00 uur - Martinikerk Contact en informatie Contactgegevens Martinidiensten Voor alle informatie rondom onze vieringen in de Martinikerk kun je terecht op Mocht je een vraag hebben waar je op onze website geen antwoord op kunt vinden, mail ons dan via info@martinidiensten.nl Facebook Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van de Martinidiensten: Nieuwsbrief Martinidiensten Wil je op de hoogte blijven van de thema's in de komende diensten, activiteiten, nieuws uit onze commissies en meer? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via De orde van dienst van de viering van volgende week zondag is vanaf donderdag a.s. digitaal beschikbaar op de website en kan aldaar worden gedownload. Adresgegevens GSp Alle informatie betreffende het GSp vind je op de GSp-website: Postadres: Kraneweg 33, 9718 JE Groningen; tel Ons adres is: info@gspweb.nl

Kerkdienst uit Koog aan de Zaan Ds. Aart Mak

Kerkdienst uit Koog aan de Zaan Ds. Aart Mak www.kerkzondergrenzen.nl Kerkdienst uit Koog aan de Zaan Ds. Aart Mak Organist: Merk Rijken (opname zondag 15 april 2018) Uitzending via Radio Bloemendaal 1116AM www.radiobloemendaal.nl Zondag 22 april

Nadere informatie

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober 2018 Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering

Nadere informatie

Viering van zondag Judica, 18 maart 2018

Viering van zondag Judica, 18 maart 2018 Viering van zondag Judica, 18 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid met Jacobine

Nadere informatie

Viering van de zondag, 2 september 2018

Viering van de zondag, 2 september 2018 Viering van de zondag, 2 september 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Het thema in deze eerste dienst van

Nadere informatie

Viering van de zondag, 7 oktober 2018

Viering van de zondag, 7 oktober 2018 Viering van de zondag, 7 oktober 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid met Susan Groeneveld

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het zondag

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Graankorrels in de aarde 5 e zondag van de veertigdagentijd ( "zondag "Schaf mij recht" - 1 e passiezondag) 22 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Līga

Nadere informatie

Gezamenlijke "binnendienst" van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni e zondag na Trinitatis

Gezamenlijke binnendienst van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni e zondag na Trinitatis Wilhelinakerk Soest Gezamenlijke "binnendienst" van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni 2015-2e zondag na Trinitatis Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Kees Bregman Fred Heidinga Marieke

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg)

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april 2017 19.00 uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Ellemijn

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 april 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: kind van de zondag: lector: stem: ds. Kasper Jager Suleen

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Viering van de zondag, 11 november 2018

Viering van de zondag, 11 november 2018 Viering van de zondag, 11 november 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Wij vervolgen onze serie diensten Zin

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018

Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018 Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Gezang 314 : 1a Gezang 314 : 1b Gezang 314 : 2a Gezang 314 : 2b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 en 3 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Psalm 66: 3a Psalm

Nadere informatie

Vredesdienst 21 sept Thema: WAPEN JE MET VREDE

Vredesdienst 21 sept Thema: WAPEN JE MET VREDE Vredesdienst 21 sept. 2014 Thema: WAPEN JE MET VREDE Voorganger: past. werk. mw. Anne-Marie Swater-Buijs Organist: Cor van Kooten Woord van welkom door de voorbereidingsgroep Openingslied: Vrede van God

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Orde van de dienst op de Tweede Zondag van Advent,

Orde van de dienst op de Tweede Zondag van Advent, Orde van de dienst op de Tweede Zondag van Advent, 10 december 2017 voorbereid met de liturgiecommissie Vrede frustrerend visioen? Organist: Mar van der Veer Voorganger: ds. Freek Schipper 1 Welkom en

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Pasen 2019 Voor de dienst zingen wij Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen.

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. : mw. F. Hovius : mw. M. Tiekstra : dhr. P. de Jong Lied voor de Dienst: 23A vers 1a, 2, 3 en 4 Lied

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

DE VIERING VAN PASEN. zondag 1 april GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

DE VIERING VAN PASEN. zondag 1 april GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing DE VIERING VAN PASEN zondag 1 april 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, mensen van ver, mensen van dichtbij, vertrouwd in deze kerk of hier juist voor

Nadere informatie

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 Liturgie Emmakerk 28-4-2019 Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof Welkom en mededelingen We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 26 mei Een compleet ander mens. Thema: Aanvang:19.00 uur

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 26 mei Een compleet ander mens. Thema: Aanvang:19.00 uur IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 26 mei 2019 Aanvang:19.00 uur Thema: Een compleet ander mens Voorganger: ds. M. Schut Organist: Jan Willem van der Maaten M.m.v. Gitaargroep Kithara uit Oldebroek Voor de dienst

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling?

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Voorganger: ds. J. Ariesen Voorbereiding en medewerking: leden van de ZWO - groep Orgel: Kees Nottrot

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april 2018 De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Viering van de vierde zondag na Pinksteren, 17 juni 2018

Viering van de vierde zondag na Pinksteren, 17 juni 2018 Viering van de vierde zondag na Pinksteren, 17 juni 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in deze oecumenische viering van het GSp in de Martinikerk. Wij volgen vandaag de

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

Viering van zondag Quinquagesima (50 ste voor Pasen), 3 maart 2019

Viering van zondag Quinquagesima (50 ste voor Pasen), 3 maart 2019 Viering van zondag Quinquagesima (50 ste voor Pasen), 3 maart 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018

Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018 Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid met Esther

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Zingen Lied 441, vers 10 we gaan zi?en

Zingen Lied 441, vers 10 we gaan zi?en Tweede Advent zondag 10 december 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger: ds. Corrie van Duinen ouderling: Henk Steinvoort; diaken: Willemien de Vlieger; orgel: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers Zondag 2 December 2018 Eerste zondag van advent Voorganger: Ds. L. v. d. Veer Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Eerste psalm Ps. 25 : 1 Lied: 454 Ps. 25: 10 Lied 435: 1 en 2 Slotlied Lied:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019 PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019 KIES DAN HET LEVEN WITTE DONDERDAG 18 april 2019-Nienoordkapel Liturgische Kleur: wit Voorganger: ds. M. van t Hof Wij vieren: - de instelling van het

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Opwekking van Lazarus (detail), Emmanuel Fokas 1436/37 kerk van de heilige Georgios in Embaros (Kreta) 5 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Doe mij recht" (ps. 43)

Nadere informatie

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg Liturgie Naam van de zondag Vierde zondag van de 40-dagentijd Datum 26 maart 2017 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezing Johannes 6: 1-15 Thema Meer dan genoeg - Woord van welkom en mededelingen - Moment van

Nadere informatie

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 600 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Viering van de zondag 23 juni 2019

Viering van de zondag 23 juni 2019 Viering van de zondag 23 juni 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Leven met aandacht is het thema van de laatste

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017

Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017 Orde voor de Baalderdienst op 10 december 2017 Welkom Aansteken van de Paaskaars Het Licht schijnt in de duisternis omdat de Heer ons Licht en leven is! Hij is het eeuwig levend Woord Zijn liefde leeft

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 12 mei 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr.

Orde van dienst zondag 12 mei 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Orde van dienst zondag 12 mei 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen Orde van Dienst voor zondag 13 november 2016 9.30 uur in de Grote Kerk te Wageningen Voorganger: ds. W.J. van Schaik Organist: Simon Marbus 1 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 46: 1 en 3

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

Viering van de zondag, 25 november 2018

Viering van de zondag, 25 november 2018 Viering van de zondag, 25 november 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is de derde in een serie diensten

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Voorganger: Ds. J. Timmerman Geestelijk Verzorger in het MC Alkmaar Organist: Sybren Boukes 2 In de oude kerk

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' Viering Heilig Avondmaal op zondag 30 oktober 2016 om Om te beginnen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' Viering Heilig Avondmaal op zondag 30 oktober 2016 om Om te beginnen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' iering Heilig Avondmaal op zondag 30 oktober 2016 om 10.00 De organist speelt Als kerkenraad is binnengekomen: moment van stilte Mededelingen namens de kerkenraad Zingen,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering:

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering: DUINZICHTKERK zondag 13 oktober 2013 Viering Heilig Avondmaal Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds.c. van Duinen ; ouderling van dienst: A. Timmer-Kortleve; diaken van dienst: Laméris-van

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

en lied 1014 Orde van dienst voor de viering op zondag 18 september 2016 in De Kern Starzondag, thema: Deel je leven

en lied 1014 Orde van dienst voor de viering op zondag 18 september 2016 in De Kern Starzondag, thema: Deel je leven Orde van dienst voor de viering op zondag 18 september 2016 in De Kern en lied 1014 Voorganger: Hans van der Linden Organist: Adrie van der Padt Starzondag, thema: Deel je leven * zingen vóór de dienst

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

25 oktober uur K Beiboer

25 oktober uur K Beiboer 25 oktober 10.00 uur K Beiboer EER AAN GOD Psalm 95, 1.2, 3 Gez 131, 1,2.3.4 (Barmhartig Vader..) Welkom Belijdenis van afhankelijkheid Wet Gez 146, 1.2.3 Gebed LUISTEREN NAAR GOD Inleiding preek : Lezen

Nadere informatie

P A A S M O R G E N V I E R I N G

P A A S M O R G E N V I E R I N G P A A S M O R G E N V I E R I N G 27 maart 2016 voorbereiding orgelspel stilte de paaskaars wordt binnengedragen zingen (staande): 624 : 1, 2 en 3 1 2. Prijs nu Christus in ons lied, halleluja, die in

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie