Verschillenkaart voor: Verzekering Containers en opleggers Verschillen tussen voorwaarden TCON 06-2 en TCON 16-01

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verschillenkaart voor: Verzekering Containers en opleggers Verschillen tussen voorwaarden TCON 06-2 en TCON 16-01"

Transcriptie

1 Verschillenkaart voor: Verzekering Containers en opleggers Verschillen tussen voorwaarden TCON 06-2 en TCON Schade aan banden Eigen gebrek voor eigen containers/opleggers Kosten van bewaking, berging en opruiming Kosten van een vervangende container/oplegger Handelsverbod Verhuizing naar het buitenland, buitenlands kenteken U bent verzekerd voor schade aan uw banden als gevolg van schade van buitenaf. U bent verzekerd voor schade aan de verzekerde container/oplegger die het gevolg is van een eigen gebrek, als de container/oplegger nieuw is aangekocht en niet ouder is dan 3 jaar. De kosten zijn nu verzekerd tot , boven het verzekerd bedrag. Wij vergoeden bij een gedekte gebeurtenis de kosten voor het tijdelijk vervangen van een container/oplegger. U bent niet verzekerd voor zendingen waarvoor een nationaal of internationaal handelsverbod geldt. De verzekering eindigt direct als u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw oplegger of aanhanger geen Nederlands kenteken heeft. Als u schade hebt aan uw banden door een schade van buitenaf, dus niet door slijtage of eigen gebrek dan krijgt u de dagwaarde van de banden vergoed. Als u schade hebt als gevolg van een eigen gebrek aan de container/oplegger, dan krijgt u die schade vergoed. De kosten waren voorheen gedekt tot het verzekerd bedrag. Nu krijgt u een vergoeding bovenop het verzekerd bedrag. Dit is een verruiming van de dekking. Als u tijdelijk een container/oplegger moet huren omdat uw eigen container/oplegger beschadigd is geraakt door een gedekt evenement of is gestolen, vergoeden wij deze kosten tot Dit is een verruiming van de dekking. Als u goederen vervoert waarvoor de Nederlandse overheid, de Europese Unie of de Verenigde Naties een handelsverbod heeft ingesteld, krijgt u bij schade geen vergoeding. Meer informatie hierover vindt u op asr.nl/sanctiewet. Vanuit de wet mocht u zendingen waarvoor een handelsverbod geldt al niet vervoeren, maar nu staat ook in de voorwaarden dat deze zendingen niet zijn verzekerd. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Als u schade hebt en uw oplegger of aanhanger heeft geen Nederlands kenteken, dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking.

2 Verschillenkaart voor: Verzekering Eigen Vervoer Verschillen tussen voorwaarden TEVC 07-1 en TEVC Beveiligingseisen Handelsverbod Verhuizing naar het buitenland Stalling in het buitenland De tabel met de voorgeschreven beveiligingsklasse is gewijzigd. De klasse indeling van het VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging is gewijzigd. U bent niet verzekerd voor zendingen waarvoor een nationaal of internationaal handelsverbod geldt. De verzekering eindigt direct zodra u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw vervoermiddel meer dan de helft van het jaar in het buitenland is gestald. Maar staat uw vervoermiddel in een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. Gold de verplichting van een diefstalsysteem? Dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw vervoermiddel, blijft gewoon geldig. Let op: als u het vervoermiddel vervangt door een andere, moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. Als u goederen vervoert waarvoor de Nederlandse overheid, de Europese Unie of de Verenigde Naties een handelsverbod heeft ingesteld, krijgt u bij schade geen vergoeding. Meer informatie hierover vindt u op asr.nl/sanctiewet. Vanuit de wet mocht u zendingen waarvoor een handelsverbod geldt al niet vervoeren, maar nu staat ook in de voorwaarden dat deze zendingen niet zijn verzekerd. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking. Hebt u schade, en is uw vervoermiddel langer dan een halfjaar in het buitenland gestald? Dan krijgt u geen vergoeding. Als uw vervoermiddel in een land binnen de Europese Unie staat, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking.

3 Verschillenkaart voor: Verzekering Landmateriaal Wettelijke Aansprakelijkheid Verschillen tussen voorwaarden TLMA 06-1 en TLMA Welk landmateriaal is verzekerd? Met landmateriaal bedoelen wij geen vaartuigen, pontons, amfibievoertuigen en vergelijkbare objecten in de binnenwateren en op zee. Maar ook geen landmateriaal dat daarop staat of daarop gemonteerd is. En ook geen landmateriaal dat drijft op aangebrachte drijvers en werkvaartuigen. U hebt geen dekking wanneer u uw landmateriaal op het water gebruikt. Dit staat nu duidelijk in de nieuwe polisvoorwaarden. Tijdelijke inleen van landmateriaal Wij verlenen dekking voor een soortgelijk landmateriaal als uw eigen landmateriaal een onderhoudsbeurt krijgt of gerepareerd wordt. Vervoer van gewonden Wordt er met het landmateriaal kosteloos iemand vervoerd die bij een ongeval gewond is geraakt? Of wordt die gewonde tijdelijk in het landmateriaal geplaatst? Dan vergoeden wij de beschadiging die aan het landmateriaal ontstaat. Alcohol, geneesmiddelen en drugs Geen (geldig) rijbewijs Schade aan gewassen Sproeiwerkzaamheden Wedstrijden, optochten en toertochten U bent als bestuurder niet verzekerd bij overmatig of verkeerd gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs. U bent niet verzekerd als de bestuurder op het moment van de gebeurtenis geen geldig rijbewijs heeft voor het landmateriaal, terwijl dat volgens de wet wel moet. U bent niet verzekerd voor schade aan gewassen door bewerking en verwerking door het landmateriaal. U bent niet verzekerd voor schade die ontstaat door besproeiing als u dat tegen betaling doet. U bent niet verzekerd tijdens deelname aan of de voorbereiding van snelheidsritten en (snelheids)wedstrijden, optochten en toertochten. Veroorzaakt u schade terwijl u onder invloed bent van alcohol, geneesmiddelen of drugs? Dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking. Sinds de invoering van het T rijbewijs moeten bestuurders van het meeste landmateriaal in het bezit zijn van een T rijbewijs. Dit staat in de nieuwe polisvoorwaarden. Zijn uw gewassen beschadigd doordat bijvoorbeeld de messen van uw bietenrooier niet goed zijn afgesteld? Dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking. Veroorzaakt u schade bij loonsproeien? Dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking. Neemt u deel aan of bereidt u zich voor op snelheidsritten en (snelheids)wedstrijden, optochten of toertochten? En hebt u schade? Dan vergoeden wij de schade niet. Voorheen stond in de voorwaarden dat gebruik voor andere doeleinden dan op het polisblad worden vermeld niet was verzekerd. Dit is nog steeds het geval, maar deelname aan wedstrijden, optochten en toertochten worden nu ook specifiek genoemd als niet verzekerde situaties.

4 Verhuizing naar het buitenland, buitenlands kenteken Stalling in het buitenland De verzekering eindigt direct als u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw landmateriaal geen Nederlands kenteken heeft. De verzekering eindigt direct als uw landmateriaal meer dan de helft van het jaar in het buitenland is gestald. Maar staat uw landmateriaal in een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Als u schade hebt en uw landmateriaal heeft geen Nederlands kenteken, dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking. Hebt u schade, en is uw landmateriaal langer dan een halfjaar in het buitenland gestald? Dan krijgt u geen vergoeding. Als uw landmateriaal in een land binnen de Europese Unie staat, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking.

5 Verschillenkaart voor: Verzekering Landmateriaal Casco Verschillen tussen voorwaarden TLMC 06-1 en TLMC Welk landmateriaal is verzekerd? Met landmateriaal bedoelen wij geen vaartuigen, pontons, amfibievoertuigen en vergelijkbare objecten in de binnenwateren en op zee. Maar ook geen landmateriaal dat daarop staat of daarop gemonteerd is. En ook geen landmateriaal dat drijft op aangebrachte drijvers en werkvaartuigen. U hebt geen dekking wanneer u uw landmateriaal op het water gebruikt. Dit staat nu ook duidelijker in de nieuwe polisvoorwaarden. Tijdelijke inleen van landmateriaal Wij verlenen dekking voor een soortgelijk landmateriaal als uw eigen landmateriaal een onderhoudsbeurt krijgt of gerepareerd wordt. Vervoer van gewonden Wordt er met het landmateriaal kosteloos iemand vervoerd die bij een ongeval gewond is geraakt? Of wordt die gewonde tijdelijk in het landmateriaal geplaatst? Dan vergoeden wij de beschadiging die aan het landmateriaal ontstaat. Diefstal sleutels Maximering aantal draaiuren bij eigen gebrek Beveiligingseisen diefstalsystemen Alcohol, geneesmiddelen en drugs U bent tot 500 verzekerd voor vervanging of omcodering van sloten bij diefstal van de autosleutels. De eigen gebrek-dekking stopt wanneer uw landmateriaal draaiuren heeft. Wij hebben in de voorwaarden en ook in clausules de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie. U bent als bestuurder niet verzekerd bij overmatig of verkeerd gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs. Hebt u een eigen gebrek schade aan uw landmateriaal? En heeft uw landmateriaal draaiuren of meer? Dan hebt u geen dekking voor de schade aan het eigen gebrek zelf. De gevolgschade is wel gedekt. In de oude voorwaarden was er geen maximum aan het aantal draaiuren. De dekking voor eigen gebrek eindigt ook als uw landmateriaal 5 jaar oud is, dit is niet veranderd. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw landmateriaal? Dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw landmateriaal blijft gewoon geldig. Let op: als u uw landmateriaal vervangt door een andere, moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. Veroorzaakt u schade terwijl u onder invloed bent van alcohol, geneesmiddelen of drugs? Dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking.

6 Geen (geldig) rijbewijs Wedstrijden, optochten en toertochten Verhuizing naar het buitenland, buitenlands kenteken Stalling in het buitenland U bent niet verzekerd als de bestuurder op het moment van de gebeurtenis geen geldig rijbewijs heeft voor het landmateriaal, terwijl dat volgens de wet wel moet. U bent niet verzekerd tijdens deelname aan of de voorbereiding van snelheidsritten en (snelheids)wedstrijden, optochten en toertochten. De verzekering eindigt direct als u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw landmateriaal geen Nederlands kenteken heeft. De verzekering eindigt direct als uw landmateriaal meer dan de helft van het jaar in het buitenland is gestald. Maar staat uw landmateriaal in een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. Sinds de invoering van het T rijbewijs moeten bestuurders van het meeste landmateriaal in het bezit zijn van een T rijbewijs. Dit staat in de nieuwe polisvoorwaarden. Neemt u deel aan of bereidt u zich voor op snelheidsritten en (snelheids)wedstrijden, optochten of toertochten? En hebt u schade? Dan vergoeden wij de schade niet. Voorheen stond in de voorwaarden dat gebruik voor andere doeleinden dan op het polisblad worden vermeld niet was verzekerd. Dit is nog steeds het geval, maar deelname aan wedstrijden, optochten en toertochten worden nu ook specifiek genoemd als niet verzekerde situaties. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Als u schade hebt en uw landmateriaal heeft geen Nederlands kenteken, dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking. Hebt u schade, en is uw landmateriaal langer dan een halfjaar in het buitenland gestald? Dan krijgt u geen vergoeding. Als uw landmateriaal in een land binnen de Europese Unie staat, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking.

7 Verschillenkaart voor: Verzekering Vrachtauto beperkt casco Verschillen tussen voorwaarden VCB 06-1 en VCB Geldigheidsgebied Diefstal sleutels Spullen van de chauffeur en bijrijder Vrijheid van reparatie Bereddingskosten Beveiligingseisen diefstalsystemen Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. U bent tot 500 verzekerd voor vervanging of omcodering van sloten bij diefstal van de autosleutels. Schade aan de persoonlijke spullen van de chauffeur en van de bijrijder zijn verzekerd. De spullen moeten zicht op het moment van de gebeurtenis in de vrachtauto bevinden, en er moeten sporen van braak zijn. Wij vergoeden maximaal per gebeurtenis, voor mobiele (smart)telefoons is de maximale vergoeding 250 per gebeurtenis. Schade aan geld of andere waardepapieren, creditcards, bankpasjes, zakcomputers, laptops, tablets, draagbare beeld-, geluids- en navigatieapparatuur en sieraden zijn niet verzekerd. U mag zonder onze machtiging een schade van of lager laten herstellen. U moet ons wel direct van de gebeurtenis op de hoogte stellen, en de vervangen onderdelen bewaren totdat de schade definitief is afgehandeld. Dreigt er een plotselinge schade te ontstaan die gedekt is op uw verzekering? Dan vergoeden wij de kosten om die schade te voorkomen. Wij hebben in de voorwaarden en clausules de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. In de oude voorwaarden was dit alleen bij schades van 500 of lager, dit is verhoogd tot Dit is een verruiming van de dekking, omdat u nu tot een hoger bedrag de vrijheid hebt om de schade te laten herstellen. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw vrachtauto? Dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw vrachtauto blijft gewoon geldig. Let op: als u het vrachtauto vervangt door een andere, moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen.

8 Accessoires en extra s Onvoldoende onderhoud Onvoldoende zorg Verhuizing naar het buitenland, buitenlands kenteken Accessoires waren standaard verzekerd, extra s niet: die moest u apart opgeven. Accessoires: zaken die later waren ingebouwd of gemonteerd, zonder dat daarvoor de vrachtauto aangepast moest worden. Waaronder beeld-, geluids- en navigatieapparatuur tot 500. Maar ook losse onderdelen die enkel en alleen bij de vrachtauto horen, zoals automatten, brandblusser, gevarendriehoek en startkabel. Extra s: zaken waarvoor bij het later aanbrengen wél aanpassingen aan de vrachtauto moesten plaatsvinden, zoals extra verlichting en belettering. En ook duurdere beeld-, geluids- en navigatieapparatuur dan die 500 viel eronder. We gebruiken nu alleen nog het begrip extra s. Dit is alles wat niet standaard is aan de vrachtauto, maar later is ingebouwd of gemonteerd. Zoals belettering of coating. En ook de hierboven genoemde losse onderdelen zijn extra s. Extra s zitten niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van de fabrikant of importeur. Extra s zijn standaard verzekerd tot Alleen een hoger bedrag moet u opgeven. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende onderhoud. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende zorg. De verzekering eindigt direct zodra u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw vrachtauto geen Nederlands kenteken heeft. Extra s zijn standaard meeverzekerd voor maximaal Met extra s bedoelen wij alle zaken die niet standaard onderdeel van de vrachtauto waren maar die later zijn ingebouwd of gemonteerd. Extra s worden altijd op basis van dagwaarde vergoed. Wij hanteren daarbij een gunstige afschrijvingsregeling. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de vrachtauto, aanhanger of oplegger niet goed laat onderhouden? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dit is een beperking van de dekking. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de vrachtauto, aanhanger of oplegger overbelast? Of omdat u doorrijdt terwijl er een waarschuwingslampje op het dashboard brandt? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dit is een beperking van de dekking. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Als u schade hebt en uw vrachtauto heeft geen Nederlands kenteken, dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking.

9 Stalling in het buitenland De verzekering eindigt direct als uw vrachtauto meer dan de helft van het jaar in het buitenland is gestald. Maar staat uw vrachtauto in een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. Hebt u schade, en is uw vrachtauto langer dan een halfjaar in het buitenland gestald? Dan krijgt u geen vergoeding. Als uw vrachtauto in een land binnen de Europese Unie staat, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking.

10 Verschillenkaart voor: Verzekering Vrachtauto casco compleet Verschillen tussen voorwaarden VCC 06-1 en VCC Geldigheidsgebied Diefstal sleutels Spullen van de chauffeur en bijrijder Vrijheid van reparatie Bereddingskosten Schadevrije jaren Beveiligingseisen diefstalsystemen Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. U bent tot 500 verzekerd voor vervanging of omcodering van sloten bij diefstal van de autosleutels. Schade aan de persoonlijke spullen van de chauffeur en van de bijrijder zijn verzekerd. De spullen moeten zicht op het moment van de gebeurtenis in de vrachtauto bevinden, en er moeten sporen van braak zijn. Wij vergoeden maximaal per gebeurtenis, voor mobiele (smart)telefoons is de maximale vergoeding 250 per gebeurtenis. Schade aan geld of andere waardepapieren, creditcards, bankpasjes, zakcomputers, laptops, tablets, draagbare beeld-, geluids- en navigatieapparatuur en sieraden zijn niet verzekerd. U mag zonder onze machtiging een schade van of lager laten herstellen. U moet ons wel direct van de gebeurtenis op de hoogte stellen, en de vervangen onderdelen bewaren totdat de schade definitief is afgehandeld. Dreigt er een plotselinge schade te ontstaan die gedekt is op uw verzekering? Dan vergoeden wij de kosten om die schade te voorkomen. In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. Wij hebben in de voorwaarden en clausules de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. In de oude voorwaarden was dit alleen bij schades van 500 of lager, dit is verhoogd tot Dit is een verruiming van de dekking, omdat u nu tot een hoger bedrag de vrijheid hebt om de schade te laten herstellen. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij een of meerdere schaden per jaar. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw vrachtauto? Dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw vrachtauto, of wat er standaard inzat, blijft gewoon geldig. Let op: als u het vrachtauto vervangt door een andere, moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen.

11 Accessoires en extra s Onvoldoende onderhoud Onvoldoende zorg Verhuizing naar het buitenland, buitenlands kenteken Accessoires waren standaard verzekerd, extra s niet: die moest u apart opgeven. Accessoires: zaken die later waren ingebouwd of gemonteerd, zonder dat daarvoor de vrachtauto aangepast moest worden. Waaronder beeld-, geluids- en navigatieapparatuur tot 500. Maar ook losse onderdelen die enkel en alleen bij de vrachtauto horen, zoals automatten, brandblusser, gevarendriehoek en startkabel. Extra s: zaken waarvoor bij het later aanbrengen wél aanpassingen aan de vrachtauto moesten plaatsvinden. Zoals extra verlichting en belettering. En ook duurdere beeld-, geluids- en navigatieapparatuur dan die 500 viel eronder. We gebruiken nu alleen nog het begrip extra s. Dit is alles wat niet standaard is aan de vrachtauto, maar later is ingebouwd of gemonteerd. Zoals belettering of coating. En ook de hierboven genoemde losse onderdelen zijn extra s. Extra s zitten niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van de fabrikant of importeur. Extra s zijn standaard verzekerd tot Alleen een hoger bedrag moet u opgeven. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende onderhoud. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende zorg. De verzekering eindigt direct zodra u naar het buitenland verhuist. Verhuist u naar een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. De verzekering eindigt direct als uw vrachtauto geen Nederlands kenteken heeft. Extra s zijn standaard meeverzekerd voor maximaal Met extra s bedoelen wij alle zaken die niet standaard onderdeel van de vrachtauto waren maar die later zijn ingebouwd of gemonteerd. Extra s worden altijd op basis van dagwaarde vergoed. Wij hanteren daarbij een gunstige afschrijvingsregeling. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de vrachtauto, aanhanger of oplegger niet goed laat onderhouden? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dit is een beperking van de dekking. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de vrachtauto, aanhanger of oplegger overbelast? Of omdat u doorrijdt terwijl er een waarschuwingslampje op het dashboard brandt? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dit is een beperking van de dekking. Als u schade hebt na uw verhuizing naar het buitenland, dan krijgt u geen vergoeding. Als u bent verhuisd naar een land binnen de Europese Unie, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Als u schade hebt en uw vrachtauto heeft geen Nederlands kenteken, dan vergoeden wij de schade niet. Dit is een beperking van de dekking.

12 Stalling in het buitenland De verzekering eindigt direct als uw vrachtauto meer dan de helft van het jaar in het buitenland is gestald. Maar staat uw vrachtauto in een land binnen de Europese Unie? Dan eindigt de verzekering op de eerstvolgende jaarlijkse verlengingsdatum. Hebt u schade, en is uw vrachtauto langer dan een halfjaar in het buitenland gestald? Dan krijgt u geen vergoeding. Als uw vrachtauto in een land binnen de Europese Unie staat, krijgt u bij schade na de eerstkomende jaarlijkse verlengingsdatum geen vergoeding. Dit is een beperking van de dekking.

13 Verschillenkaart voor: Verzekering Vrachtauto Wettelijke Aansprakelijkheid Verschillen tussen voorwaarden VWA 06-1 en VWA Geldigheidsgebied Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. Gevaarlijke stoffen U bent niet verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door een gevaarlijke stof die u vervoert met de vrachtauto, behalve als: - Het vervoer van gevaarlijke stoffen incidenteel is; en - De chauffeur hiervoor een geldig certificaat heeft; en - De gevaarlijke stof zich bevindt in de vrachtauto, of daarin en/of daaruit wordt geladen of gelost. Bereddingskosten Dreigt er een plotselinge schade te ontstaan die gedekt is op uw verzekering? Dan vergoeden wij de kosten om die schade te voorkomen. Is er schade door een gevaarlijke stof? En wordt er aan de eisen in de vorige kolom voldaan? Dan vergoeden wij de schade. Dit stond niet specifiek in de oude voorwaarden. Kosten voor wettelijke rente Schadevrije jaren Alcohol, geneesmiddelen en drugs Wij vergoeden de kosten voor wettelijke rente, als u deze moet betalen als gevolg van een gedekte schade. In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. U bent als bestuurder niet verzekerd bij overmatig of verkeerd gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs. Hoewel dit hoort bij de betaling van een schade, stonden deze kosten niet vermeld in de oude voorwaarden. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij een of meerdere schaden per jaar. Wij vergoeden de schade die u veroorzaakt bij de tegenpartij wel. Maar wij hebben het recht om die schade op u te verhalen.

14 Verschillenkaart: Verzekering Bestelauto Casco Beperkt Verschillen tussen voorwaarden BCB 14-1 en ZBCB Beveiligingseisen diefstalsystemen Stormschade Wij hebben in de voorwaarden (en ook in de clausules) de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie (klassen). N.B. Wij hanteren al een tijd nieuwe clausules. Mogelijk gelden die al voor u. Dan verandert er praktisch gezien niets. Voorheen bestond er geen dekking als de schade ontstond, omdat het portier uit uw handen waaide. Dit is nu wel gedekt. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw auto al voordat wij de nieuwe clausules hebben ingevoerd? Ook dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw auto, of wat er standaard inzat, blijft gewoon voldoen. Let op: vervangt u uw auto door een andere? En gelden voor de nieuwe auto beveiligingseisen? Dan moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. Stormt het? En ontstaat er schade omdat het portier uit uw handen waait? Dan is dit gedekt. Dit is een verruiming van de dekking.

15 Verschillenkaart: Verzekering Bestelauto Casco Compleet Verschillen tussen voorwaarden BCC 14-1 en ZBCC Beveiligingseisen diefstalsystemen Schadevrije jaren Terugval op de no-claimladder bij geen schuld Terugval op de no-claimladder bij stormschade Wij hebben in de voorwaarden (en ook in clausules) de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie (klassen). N.B. Wij hanteren al een tijd nieuwe clausules. Mogelijk gelden die al voor u. Dan verandert er praktisch gezien niets. In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. In principe valt u bij ons niet terug op de noclaimladder als u geen schuld hebt aan een schade. Maar in bepaalde gevallen moet u dan wel aan verplichtingen voldoen. Dit is nu nog duidelijker beschreven dan voorheen. Voorheen viel u terug op de no-claimladder als de schade ontstond, omdat het portier uit uw handen waaide. Dit is niet meer zo. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw auto al voordat wij de nieuwe clausules hebben ingevoerd? Ook dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw auto, of wat er standaard inzat, blijft gewoon voldoen. Let op: vervangt u uw auto door een andere? En gelden voor de nieuwe auto beveiligingseisen? Dan moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij geen, een of meerdere schade(n) per jaar. U moet bijvoorbeeld direct, maar uiterlijk binnen 14 dagen, aangifte doen als de schade ontstaat door vandalisme of door toedoen van onbekenden. Of bij doorrijden na een ongeval door een tegenpartij. Ook moet u meewerken om de namen van getuigen te achterhalen. Stormt het? En ontstaat er schade omdat het portier uit uw handen waait? Dan leidt dit niet tot terugval op uw no-claimladder. Wij zien dat niet meer als een schuldschade. Dit is een verruiming van de dekking.

16 Verschillenkaart: Verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verschillen tussen voorwaarden BWA 14-1 en ZBWA Schadevrije jaren Terugval op de no-claimladder Uitsluitingen Onvoldoende onderhoud of overbelasting In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. In principe valt u bij ons niet terug op de noclaimladder als u geen schuld hebt aan een schade. Maar in bepaalde gevallen moet u dan wel aan verplichtingen voldoen. Dit is nu nog duidelijker beschreven dan voorheen. Ontstaat de schade door onvoldoende of niet deskundig onderhoud aan de auto of aanhanger? Of door overbelasting? Dan is dat geen uitsluiting meer als u bij een tegenpartij schade aanricht. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij geen, een of meerdere schade(n) per jaar. U moet bijvoorbeeld direct, maar uiterlijk binnen 14 dagen, aangifte doen als de schade ontstaat door toedoen van onbekenden. Of bij doorrijden na een ongeval door een tegenpartij. Ook moet u meewerken om de namen van getuigen te achterhalen. Wij vergoeden de schade die u veroorzaakt bij de tegenpartij. Maar wij hebben niet meer het recht om die schade op u te verhalen. Dit is een verruiming van de dekking. Let op: deze uitsluiting blijft wel gelden voor hulpverlening en pechhulp.

17 Verschillenkaart: Verzekering Personenauto Casco Beperkt Verschillen tussen voorwaarden CB 07-1 en ZPCB Hulpverlening Vrijheid van reparatie Schadesturing Geldigheidsgebied Beveiligingseisen diefstalsystemen Diefstal autosleutels Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. Uitval van de bestuurder in het buitenland is niet meer verzekerd. Bij een verzekerde gebeurtenis buiten Nederland zijn de telefoonkosten bij contact met de Alarmcentrale nu verzekerd. U bent verzekerd voor pechhulp onderweg. Maar dit geldt alleen als uw auto nog geen 3 jaar oud is. U mag niet meer zonder onze machtiging een schade van 500 of lager laten herstellen. Als u de auto niet laat repareren, verminderen wij de schadevergoeding met een vast bedrag van 250. Voorheen was dat een percentage (25%). Bij inruil geldt deze beperking niet. Maar dan moet u de nieuwe auto ook weer bij a.s.r. verzekeren. Wij hebben in de voorwaarden (en ook in clausules) de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie (klassen). N.B. Wij hanteren al een tijd nieuwe clausules. Mogelijk gelden die al voor u. Dan verandert er praktisch gezien niets. U bent tot 500 verzekerd voor vervanging of omcodering van sloten bij diefstal van de autosleutels. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. Als de bestuurder uitvalt zijn de kosten van vervoer van u of de auto niet meer gedekt. Kosten van telefoneren vanuit het buitenland met de Alarmcentrale zijn nu wel gedekt. Staat u onderweg met pech? Dan hebt u recht op noodhulp (via onze Alarmcentrale). Maar dit geldt alleen als uw auto nog geen 3 jaar oud is. U mag een schade pas laten repareren na overleg met ons. Ook een schade van 500 of lager. De vermindering van uw uitkering als u de auto niet laat repareren, is in alle gevallen hetzelfde. Dit is in de meeste gevallen voordeliger voor u dan voorheen. Wij verminderen de uitkering niet als u de schade-auto inruilt. Maar verzekert u uw nieuw gekochte auto bij een andere verzekeraar? Dan geldt de sanctie ook bij inruil. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw auto al voordat wij de nieuwe clausules hebben ingevoerd? Ook dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw auto, of wat er standaard inzat, blijft gewoon voldoen. Let op: vervangt u uw auto door een andere? En gelden voor de nieuwe auto beveiligingseisen? Dan moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. 1

18 Reparatie bij economisch total loss Accessoires en extra s Kosten om schade te voorkomen of te beperken Bij een economisch total loss zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van uw auto vlak voor de gebeurtenis min de waarde van de restanten. Normaal gesproken vergoeden wij dan dat verschil in waarde. Voorheen mocht u dan toch de auto laten repareren tot maximaal het verzekerde bedrag op de polis. Deze mogelijkheid van reparatie hebben wij nu beperkt: u moet de schade laten repareren door een schadeherstelbedrijf dat door ons is geselecteerd. Doet u dat niet? Dan handelen wij de schade af volgens de voorwaarden, namelijk vergoeding van het verschil in waarde van de auto. Accessoires waren standaard verzekerd, extra s niet: die moest u apart opgeven. Accessoires: zaken die later zijn ingebouwd of gemonteerd, zonder dat daarvoor de auto aangepast moest worden. Waaronder beeld-, geluids- en navigatieapparatuur tot 500. Maar ook losse onderdelen die enkel en alleen bij de auto horen, zoals automatten, brandblusser, gevarendriehoek en startkabel. Extra s: zaken waarvoor bij het later aanbrengen wél aanpassingen aan de auto moesten plaatsvinden. Zoals airco, gastank, lichtmetalen velgen, spoilers of fietsenrek. En ook duurdere beeld-, geluids- en navigatieapparatuur dan die 500 viel eronder. We gebruiken nu alleen nog het begrip extra s. Dit is alles wat niet standaard is aan de auto, maar later is ingebouwd of gemonteerd. Zoals belettering of coating. En ook de hierboven genoemde losse onderdelen zijn extra s. Extra s zitten niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van de fabrikant of importeur. Extra s zijn standaard verzekerd tot 500. Alleen een hoger bedrag moet u opgeven. Neemt u maatregelen om een dreigende schade te voorkomen of te beperken? Dan vergoeden wij de kosten die u daarvoor maakt. Is uw auto economisch total loss? Met andere woorden: zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van uw auto vlak voor de gebeurtenis min de waarde van de restanten? Dan mag u de schade toch laten repareren tot maximaal het verzekerde bedrag op de polis. Maar laat u de schade niet repareren bij een herstelbedrijf dat door ons is geselecteerd? Dan vergoeden wij niet meer dan het verschil in waarde van de auto. Let op: deze mogelijkheid van reparatie bij economisch total loss staat niet meer in de voorwaarden. Maar in een clausule op uw polisblad. Deze clausule gaat van de polis af op het moment dat u een andere auto verzekert. Vanaf dat moment gelden de polisvoorwaarden zonder de clausule. Let op: had u een clausule op uw polis staan, waarin al stond dat we bij reparatie nooit meer vergoeden dan de waarde van het motorrijtuig vóór de gebeurtenis? Dan krijgt u de nieuwe clausule niet en gelden voor u gewoon de nieuwe voorwaarden. Extra s zijn standaard meeverzekerd voor maximaal 500. Met extra s bedoelen wij alle zaken die niet standaard onderdeel van de auto waren maar die later zijn ingebouwd of gemonteerd. Extra s worden altijd op basis van dagwaarde vergoed. Wij hanteren daarbij een gunstige afschrijvingsregeling. U bent standaard verzekerd voor deze kosten. U moet deze kosten wel kunnen aantonen. 2

19 Opschorting Uitsluitingen Uitsluiting onvoldoende zorg/onderhoud De mogelijkheid van opschorting wordt niet meer genoemd in de voorwaarden. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende zorg en onvoldoende onderhoud. Voorbeelden hiervan zijn: de auto is niet APK-goedgekeurd; de auto is overbelast; er lagen diefstalgevoelige spullen in het zicht (braakschade). In de oude voorwaarden stond dit niet zo specifiek en golden sommige uitsluitingen alleen bij hulpverlening en pech. In sommige gevallen is opschorting nog mogelijk, maar dit wordt geregeld buiten de voorwaarden om. Neem daarvoor contact op met uw adviseur. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de auto niet goed laat onderhouden? Of omdat u de auto te zwaar belaadt? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dat geldt ook als u (dure) spullen in het zicht legt. 3

20 Verschillenkaart: Verzekering Personenauto Casco Compleet Verschillen tussen voorwaarden CC 07-1 en ZPCC Hulpverlening en pechhulp Jeugd eigen risico Vrijheid van reparatie Schadesturing Geldigheidsgebied Beveiligingseisen diefstalsystemen Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. Uitval van de bestuurder in het buitenland is niet meer verzekerd. Bij een verzekerde gebeurtenis buiten Nederland zijn de telefoonkosten bij contact met de Alarmcentrale nu verzekerd. De dekking voor vervangend vervoer binnen Nederland is uitgebreid van 4 naar 5 dagen. En die dekking geldt nu bij elke verzekerde schade. Ook bij diefstal. Maar niet bij pech (dat was al zo). U bent verzekerd voor pechhulp onderweg. Het zogenaamde jeugd eigen risico geldt alleen maar voor een gebeurtenis tijdens het rijden. Voorheen gold dit ook voor de overige gebeurtenissen van buitenaf. U mag niet meer zonder onze machtiging een schade van 500 of lager laten herstellen. Als u de auto niet laat repareren, verminderen wij de schadevergoeding met een vast bedrag van 250. Voorheen was dat een percentage (25%). Bij inruil geldt deze beperking niet. Maar dan moet u de nieuwe auto ook weer bij a.s.r. verzekeren. Wij hebben in de voorwaarden (en ook in clausules) de beveiligingseisen beschreven volgens het nieuwste VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging. Dit vervangt de oude SCM-classificatie (klassen). N.B. Wij hanteren al een tijd nieuwe clausules. Mogelijk gelden die al voor u. Dan verandert er praktisch gezien niets. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. Als de bestuurder uitvalt zijn de kosten van vervoer van u of de auto niet meer gedekt. Kosten van telefoneren vanuit het buitenland met de Alarmcentrale zijn nu wel gedekt. U krijgt, binnen Nederland, een dag langer de huur van vervangend vervoer vergoed. En ook als uw auto is gestolen. Staat u onderweg met pech? Dan hebt u recht op noodhulp (via onze Alarmcentrale). Het jeugd eigen risico geldt als de werkelijke bestuurder jonger is dan 24 jaar. En deze bestuurder is bij ons niet bekend als regelmatige bestuurder. We passen dit vanaf nu alleen maar toe bij een gebeurtenis tijdens het rijden (aanrijding, van de weg raken etc.). Dit is een verruiming van de dekking. U mag een schade pas laten repareren na overleg met ons. Ook een schade van 500 of lager. De vermindering van uw uitkering als u de auto niet laat repareren, is in alle gevallen hetzelfde. Dit is in de meeste gevallen voordeliger voor u dan voorheen. Wij verminderen de uitkering niet als u de schade-auto inruilt. Maar verzekert u uw nieuw gekochte auto bij een andere verzekeraar? Dan geldt de sanctie ook bij inruil. Gold de verplichting van een diefstalsysteem voor uw auto al voordat wij de nieuwe clausules hebben ingevoerd? Ook dan verandert er praktisch gezien niets. Het systeem wat u hebt ingebouwd in uw auto, of wat er standaard inzat, blijft gewoon voldoen. Let op: vervangt u uw auto door een andere? En gelden voor de nieuwe auto beveiligingseisen? Dan moet u wel voldoen aan de nieuwe eisen en verplichtingen. 1

21 Diefstal autosleutels Reparatie bij economisch total loss Accessoires en extra s U bent tot 500 verzekerd voor vervanging of omcodering van sloten bij diefstal van de autosleutels. Bij een economisch total loss zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van uw auto vlak voor de gebeurtenis min de waarde van de restanten. Normaal gesproken vergoeden wij dan dat verschil in waarde. Voorheen mocht u dan toch de auto laten repareren tot maximaal het verzekerde bedrag op de polis. Deze mogelijkheid van reparatie hebben wij nu beperkt: u moet de schade laten repareren door een schadeherstelbedrijf dat door ons is geselecteerd. Doet u dat niet? Dan handelen wij de schade af volgens de voorwaarden, namelijk vergoeding van het verschil in waarde van de auto. Accessoires waren standaard verzekerd, extra s niet: die moest u apart opgeven. Accessoires: zaken die later zijn ingebouwd of gemonteerd, zonder dat daarvoor de auto aangepast moest worden. Waaronder beeld-, geluids- en navigatieapparatuur tot 500. Maar ook losse onderdelen die enkel en alleen bij de auto horen, zoals automatten, brandblusser, gevarendriehoek en startkabel. Extra s: zaken waarvoor bij het later aanbrengen wél aanpassingen aan de auto moesten plaatsvinden. Zoals airco, gastank, lichtmetalen velgen, spoilers of fietsenrek. En ook duurdere beeld-, geluids- en navigatieapparatuur dan die 500 viel eronder. We gebruiken nu alleen nog het begrip extra s. Dit is alles wat niet standaard is aan de auto, maar later is ingebouwd of gemonteerd. Zoals belettering of coating. En ook de hierboven genoemde losse onderdelen zijn extra s. Extra s zitten niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van de fabrikant of importeur. Extra s zijn standaard verzekerd tot 500. Alleen een hoger bedrag moet u opgeven. Is uw auto economisch total loss? Met andere woorden: zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van uw auto vlak voor de gebeurtenis min de waarde van de restanten? Dan mag u de schade toch laten repareren tot maximaal het verzekerde bedrag op de polis. Maar laat u de schade niet repareren bij een herstelbedrijf dat door ons is geselecteerd? Dan vergoeden wij niet meer dan het verschil in waarde van de auto. Let op: deze mogelijkheid van reparatie bij economisch total loss staat niet meer in de voorwaarden. Maar in een clausule op uw polisblad. Deze clausule gaat van de polis af op het moment dat u een andere auto verzekert. Vanaf dat moment gelden de polisvoorwaarden zonder de clausule. Let op: had u een clausule op uw polis staan, waarin al stond dat we bij reparatie nooit meer vergoeden dan de waarde van het motorrijtuig vóór de gebeurtenis? Dan krijgt u de nieuwe clausule niet en gelden voor u gewoon de nieuwe voorwaarden. Extra s zijn standaard meeverzekerd voor maximaal 500. Met extra s bedoelen wij alle zaken die niet standaard onderdeel van de auto waren maar die later zijn ingebouwd of gemonteerd. Extra s worden altijd op basis van dagwaarde vergoed. Wij hanteren daarbij een gunstige afschrijvingsregeling. 2

22 Kosten om schade te voorkomen of te beperken Schadevrije jaren Terugval op de no-claimladder Opschorting Uitsluitingen Uitsluiting onvoldoende zorg/onderhoud Neemt u maatregelen om een dreigende schade te voorkomen of te beperken? Dan vergoeden wij de kosten die u daarvoor maakt. In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. In principe valt u bij ons niet terug op de noclaimladder als u geen schuld hebt aan een schade. Maar in bepaalde gevallen moet u dan wel aan verplichtingen voldoen. Dit is nu nog duidelijker beschreven dan voorheen. De mogelijkheid van opschorting wordt niet meer genoemd in de voorwaarden. U bent niet verzekerd als de schade ontstaat door onvoldoende zorg en onvoldoende onderhoud. Voorbeelden hiervan zijn: de auto is niet APK-goedgekeurd; de auto is overbelast; er lagen diefstalgevoelige spullen in het zicht (braakschade). In de oude voorwaarden stond dit niet zo specifiek en golden sommige uitsluitingen alleen bij hulpverlening en pech. U bent standaard verzekerd voor deze kosten. U moet deze kosten wel kunnen aantonen. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij geen, een of meerdere schade(n) per jaar. U moet bijvoorbeeld direct, maar uiterlijk binnen 14 dagen, aangifte doen als de schade ontstaat door vandalisme of door toedoen van onbekenden. Of bij doorrijden na een ongeval door een tegenpartij. Ook moet u meewerken om de namen van getuigen te achterhalen. In sommige gevallen is opschorting nog mogelijk, maar dit wordt geregeld buiten de voorwaarden om. Neem daarvoor contact op met uw adviseur. Bent u zelf schuldig aan de schade? Bijvoorbeeld omdat u de auto niet goed laat onderhouden? Of omdat u de auto te zwaar belaadt? Dan krijgt u de schade niet vergoed. Dat geldt ook als u (dure) spullen in het zicht legt. 3

23 Verschillenkaart: Verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verschillen tussen voorwaarden W 07-1 en ZPWA Geldigheidsgebied Hulpverlening en pechhulp Kosten om schade te voorkomen of te beperken Schadevrije jaren Terugval op de no-claimladder Opschorting Uitsluitingen Uitsluiting alcohol, geneesmiddelen en drugs Voorheen bestond het geldigheidsgebied uit Europa en de Aziatische en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Het bestaat nu uit de geldige landen van de Groene Kaart. Uitval van de bestuurder in het buitenland is niet meer verzekerd. Bij een verzekerde gebeurtenis buiten Nederland zijn de telefoonkosten bij contact met de Alarmcentrale nu verzekerd. Neemt u maatregelen om een dreigende schade te voorkomen of te beperken? Dan vergoeden wij de kosten die u daarvoor maakt. In de voorwaarden staat een aparte tabel met de opbouw en de terugval van schadevrije jaren. De regeling gold al, maar stond nog niet in de voorwaarden. De terugval is hetzelfde bij alle verzekeraars in Nederland. In principe valt u bij ons niet terug op de noclaimladder als u geen schuld hebt aan een schade. Maar in bepaalde gevallen moet u dan wel aan verplichtingen voldoen. Dit is nu nog duidelijker beschreven dan voorheen. De mogelijkheid van opschorting wordt niet meer genoemd in de voorwaarden. U bent als bestuurder niet verzekerd bij overmatig of verkeerd gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs. Voorheen was dit geen uitsluiting op de WA-dekking. U bent nu niet meer verzekerd in Algerije, Libië, Egypte, Libanon en Syrië. Als de bestuurder uitvalt zijn de kosten van vervoer van u of de auto niet meer gedekt. Kosten van telefoneren vanuit het buitenland met de Alarmcentrale zijn nu wel gedekt. U bent standaard verzekerd voor deze kosten. U moet deze kosten wel kunnen aantonen. U kunt gemakkelijk zien wat er met uw schadevrije jaren gebeurt bij geen, een of meerdere schade(n) per jaar. U moet bijvoorbeeld direct, maar uiterlijk binnen 14 dagen, aangifte doen als de schade ontstaat door toedoen van onbekenden. Of bij doorrijden na een ongeval door een tegenpartij. Ook moet u meewerken om de namen van getuigen te achterhalen. In sommige gevallen is opschorting nog mogelijk, maar dit wordt geregeld buiten de voorwaarden om. Neem daarvoor contact op met uw adviseur. Wij vergoeden de schade die u veroorzaakt bij de tegenpartij wel. Maar wij hebben het recht om die schade op u te verhalen.

24 Verschillenkaart: Verzekering Schade Inzittenden* * Voor een personenauto, bestelauto, kampeerauto, oldtimer-auto of vrachtauto blijft dit Schade Inzittenden Voor een motor of een oldtimer-motor wordt dit Schade Opzittenden Verschillen tussen voorwaarden: SV 06-1 en Schade Inzittenden ZSI Schade Opzittenden ZSO Inkomen uit zwart werken AOV-uitkering Arbeidsdeskundige begeleiding Kosten van een belangenbehartiger Wij houden bij het vaststellen van het verlies aan inkomen geen rekening meer met inkomen uit het verleden dat fiscaal niet verantwoord is, de zogenaamde zwarte verdiensten. Wij houden bij het vaststellen van het verlies aan inkomen nu rekening met uitkeringen uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Wij verrekenen geen uitkeringen uit een vaste lasten AOV. Wij hebben in de voorwaarden bepalingen opgenomen dat een verzekerde meewerkt aan mogelijke oplossingen in de sfeer van aanpassing van werk of een andere functie. Voor de kosten van een belangenbehartiger die u inschakelt geldt nu een maximum. Wij vergoeden: het uurtarief inclusief kantoorkosten tot maximaal 1/900 deel van het algemene bezoldigingsmaximum volgens de Wet normering topinkomens; en de BTW die hierover verschuldigd is. Wij vergoeden hiervoor in totaal maximaal 10% van het door ons vastgestelde schadebedrag. Hebt u inkomen uit zwart werken? Dan houden wij daar geen rekening mee bij het vaststellen van uw schade (in dit geval het verlies aan inkomen). Hebt of krijgt u een AOV-uitkering die uw verlies aan inkomen al gedeeltelijk opvangt? Dan verrekenen wij die bij het vaststellen van uw schade (verlies aan inkomen). Wij verrekenen geen uitkeringen uit een vaste lasten AOV. Deze verrekening is een beperking van de dekking. Een AOV-uitkering vergoedt al een deel van het verlies aan inkomen. De Schade In-/Opzittendenverzekering zorgt voor het aanvullende deel. Hebt u lichamelijk letsel? En heeft dat gevolgen voor uw werk (en daarmee uw inkomen)? Dan kunnen wij een arbeidsdeskundige inschakelen. Die bespreekt met u mogelijke oplossingen in de sfeer van aanpassing van werk of een andere functie. Schakelt u een belangenbehartiger in? Dan vergoeden wij die kosten tot een maximum. Een belangenbehartiger zal veelal vooraf de polisvoorwaarden lezen. Maar het is raadzaam om hem hierop sowieso te wijzen. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verschillenkaart: Verzekering Budgio Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verschillen tussen voorwaarden IVW 06-1 en IV WA

Verschillenkaart: Verzekering Budgio Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verschillen tussen voorwaarden IVW 06-1 en IV WA Verschillenkaart: Verzekering Budgio Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verschillen tussen voorwaarden IVW 06-1 en IV WA 2018-01 Let op: Voorheen stond in het voorwaardenmodel IVW 06-1 alleen

Nadere informatie

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Diefstal van of schade aan je aanhangwagen verzeker je met de Aanhangwagenverzekering. De basisdekking van onze Aanhangwagenverzekering is de Casco Allrisk-dekking.

Nadere informatie

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Diefstal van of schade aan je aanhangwagen verzeker je met de Aanhangwagenverzekering. De basisdekking van onze Aanhangwagenverzekering is de Casco Allrisk-dekking.

Nadere informatie

Oldtimerverzekering (auto of motor)

Oldtimerverzekering (auto of motor) Oldtimerverzekering (auto of motor) Oldtimerverzekering Als je in of op een oldtimer rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je oldtimer veroorzaakt aan een ander

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de verplichte dekking Wettelijke

Nadere informatie

3.2 Voor hoeveel bent u verzekerd? U bent verzekerd voor maximaal het bedrag dat op uw polisblad staat vermeld.

3.2 Voor hoeveel bent u verzekerd? U bent verzekerd voor maximaal het bedrag dat op uw polisblad staat vermeld. Bijzondere Voorwaarden Personenautoverzekering Tesla Schadeverzekering Inzittenden Artikel 1. Voorwaarden Deze Bijzondere Voorwaarden Personenautoverzekering Tesla Schadeverzekering Inzittenden zijn onlosmakelijk

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Containers en opleggers

Voorwaarden verzekering Containers en opleggers Voorwaarden verzekering Containers en opleggers TCON 16-01 1/9 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Wat

Nadere informatie

Productinformatie Personenauto. Vernieuwd Voordeelpakket Informatie voor de adviseur

Productinformatie Personenauto. Vernieuwd Voordeelpakket Informatie voor de adviseur Productinformatie Personenauto Vernieuwd Voordeelpakket Informatie voor de adviseur Wij van a.s.r. helpen mensen door te doen. Bijvoorbeeld met het vernieuwde Voordeelpakket. In onze consumentenbrochure

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

De verzekering is van toepassing voor het voertuig die op uw polisblad staat vermeld.

De verzekering is van toepassing voor het voertuig die op uw polisblad staat vermeld. Bijzondere Voorwaarden Personenautoverzekering Tesla WA en Casco 1. Voorwaarden Deze Bijzondere Voorwaarden Personenauto Tesla WA en Casco zijn onlosmakelijk verbonden met de Algemene Voorwaarden Tesla

Nadere informatie

Autoverzekering. Voordelen

Autoverzekering. Voordelen Autoverzekering Autoverzekering Als je auto rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je auto veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking Wettelijke

Nadere informatie

Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering Bromfietsverzekering Bromfietsverzekering Als je brommer rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je bromfiets veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Als je auto rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je auto veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking

Nadere informatie

Toercaravan-vouwwagenverzekering

Toercaravan-vouwwagenverzekering Toercaravan-vouwwagenverzekering Toercaravan-vouwwagen De Toercaravan- vouwwagenverzekering helpt je de financiële risico s af te dekken die samenhangen met het bezit van een toercaravan of vouwwagen.

Nadere informatie

Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering De Vrachtautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je vrachtauto hebt veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Eigen Vervoer

Voorwaarden verzekering Eigen Vervoer Voorwaarden verzekering Eigen Vervoer TEVC 16-01 1/9 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Welke zaken

Nadere informatie

Voorwaarden Garageverzekering Schade aan motorrijtuigen van Cliënten, rubriek G4

Voorwaarden Garageverzekering Schade aan motorrijtuigen van Cliënten, rubriek G4 Voorwaarden Garageverzekering Schade aan motorrijtuigen van Cliënten, rubriek G4 GCCL 16-01 1/9 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Als je auto rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je auto veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking

Nadere informatie

Wagenparkverzekering

Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Met de Wagenparkverzekering kun je je personen-, bestel- en vrachtauto s en motoren verzekeren. Naast de verplichte dekking (WA) kun je schade aan je eigen motorrijtuigen

Nadere informatie

Motorverzekering. Welke motor is verzekerd? Voordelen. In welke landen geldt deze verzekering?

Motorverzekering. Welke motor is verzekerd? Voordelen. In welke landen geldt deze verzekering? Motorverzekering Motorverzekering Als je motor rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je motor veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking Wettelijke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen WA Casco Allrisk en keuzedekkingen VP BA-WACA 2016-01 Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Bestelauto Casco Allrisk > 25 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) >

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet VCC 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 3 2 Welke vrachtauto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? 3 2.1 Welke vrachtauto is verzekerd? 3 2.2

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Compleet VCC 16-01 1/19 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) VP PA-WA 2015-01 1/19 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering De Vrachtautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je vrachtauto hebt veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen WA Casco Beperkt en keuzedekkingen VP PA-WACB 2016-01 Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 56 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen WA Casco Beperkt en keuzedekkingen VP BA-WACB 2016-01 Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 55 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen VP KA-WA 2016-01 Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZBWA 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke auto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? Voor hoeveel bent u verzekerd?

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt en keuzedekkingen VP MO-WACB 2016-01 Motor Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Opzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 52 Rechtsbijstand

Nadere informatie

Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering Kampeerautoverzekering Kampeerautoverzekering Als je rijdt in een kampeerauto dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je kampeerauto veroorzaakt aan een ander of zijn

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Bestelautoverzekering Particulier BAP2019

Bijzondere voorwaarden Bestelautoverzekering Particulier BAP2019 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoelang de verzekering loopt en welke dekkingen u hebt gekozen. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Kampeerauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Kampeerauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen WA Casco Allrisk en keuzedekkingen VP KA-WACA 2016-01 Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 65 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZBWA 16-01 1/19 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZPWA 16-01 1/18 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt VP PA-CB 2015-01 1/26 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Vrachtauto Casco Beperkt Inhoud VCB 16-01 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke vrachtauto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? 2 2.1 Welke vrachtauto is verzekerd? 2 2.2 Welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen WA Casco Allrisk en keuzedekkingen VP PA-WACA 2016-01 Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 59 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Budgio Personenauto WA Casco Compleet en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Budgio Personenauto WA Casco Compleet en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Budgio Personenauto WA Casco Compleet en keuzedekkingen IV WA-CC 2018-01 Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad

Nadere informatie

Motorverzekering. Voordelen

Motorverzekering. Voordelen Motorverzekering Motorverzekering Als je motor rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je motor veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking Wettelijke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) VP KA-WA 2015-01 1/20 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Claeren Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Claeren Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Claeren Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) VP BA-WA 2015-01 1/19 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad.

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Bestelauto WA Casco Beperkt en keuzedekkingen BWA-CB 2019-02 Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat)

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZPWA 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke auto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? Voor hoeveel bent u verzekerd?

Nadere informatie

Wagenparkverzekering

Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Met de Wagenparkverzekering kun je je personenwagens, bestel- en vrachtauto s en motoren verzekeren. Naast de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt VP MO-CB 2015-01 1/24 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZKWA 16-01 1/20 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Personenautoverzekering Particulier PAP2019

Bijzondere voorwaarden Personenautoverzekering Particulier PAP2019 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoelang de verzekering loopt en welke dekkingen u hebt gekozen. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering Kampeerautoverzekering Kampeerautoverzekering Als je rijdt in een kampeerauto dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je kampeerauto veroorzaakt aan een ander of zijn

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Vrachtauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Vrachtauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) VWA 16-01 1/14 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Allrisk VP PA-CA 2015-01 1/29 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet ZBCC 16-01 1/25 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >>

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Inruilplus en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Personenauto WA Casco Inruilplus en keuzedekkingen WA Casco Inruilplus en keuzedekkingen PWA-CI 2019-01 Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 55 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor WA Casco Beperkt en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Motor WA Casco Beperkt en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Motor WA Casco Beperkt en keuzedekkingen MWA-CB 2019-01 Motor Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Opzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 50 Rechtsbijstand

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Motor Casco Compleet Voorwaarden verzekering Motor Casco Compleet ZMCC 16-01 1/26 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Kampeerauto WA Casco Compleet en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Kampeerauto WA Casco Compleet en keuzedekkingen WA Casco Compleet en keuzedekkingen KWA-CC 2019-01 Kampeerauto Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat) > 64 Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Compleet ZBCC 16-02 1/25 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >>

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk VP BA-CA 2015-01 1/28 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de

Nadere informatie

MT Bijzondere voorwaarden cascoverzekering

MT Bijzondere voorwaarden cascoverzekering MT 17-02 Bijzondere voorwaarden cascoverzekering Deze voorwaarden gelden alleen als deze verzekering op uw polisblad staat. Daar staat ook of u heeft gekozen voor beperkt casco of voor volledig casco.

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt ZBCB 16-02 1/22 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt ZPCB 16-01 1/23 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >>

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING - BEPERKT CASCO (BC) Cluster Vraag Malus Bonus

CRITERIA PRODUCTRATING VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING - BEPERKT CASCO (BC) Cluster Vraag Malus Bonus Aanvullende dekkingen Hoeveel verschillende ongevallen inzittendenproducten zijn af te sluiten? 1 1 Wat zijn de te verzekeren bedragen? 1 1 Welke vormen van rechtsbijstandsverzekeringen zijn te sluiten

Nadere informatie

Voorwaarden Fietsverzekering

Voorwaarden Fietsverzekering Voorwaarden Fietsverzekering Met de Fietsverzekering kunt u de financiële gevolgen verzekeren van schade aan of diefstal, afpersing en verduistering van uw fiets. Lees de voorwaarden en het polisblad goed

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Bestelauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 1/8 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Wettelijke aansprakelijkheid

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ZMWA 16-01 1/18 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Motor Casco Beperkt ZMCB 16-01 1/21 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Beperkt ZBCB 16-01 1/21 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Beperkt ZPCB 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke auto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? 2 2.1 Welke auto is verzekerd? 2 2.2 In welke landen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk 1/14 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Allrisk (schade aan de eigen auto)...pag.

Nadere informatie

Aanhangerverzekering. Bijzondere Voorwaarden AH15

Aanhangerverzekering. Bijzondere Voorwaarden AH15 Aanhangerverzekering Bijzondere Voorwaarden AH15 Inhoudsopgave Informatie: Telefonische bereikbaarheid 24/7 voor het melden van uw schade. Online schade melden doet u snel en eenvoudig in uw Persoonlijk

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Personenauto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 1/8 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Wettelijke aansprakelijkheid

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Motor Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Motor Casco Allrisk VP MO-CA 2015-01 1/27 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de verzekering

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING - VOLLEDIG CASCO (VC)

CRITERIA PRODUCTRATING VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING - VOLLEDIG CASCO (VC) CRITERIA PRODUCTRATING VOORWAARDEN AUTOVERZEKERING - VOLLEDIG CASCO (VC) Aanvullende dekkingen Hoeveel verschillende ongevallen inzittendenproducten zijn af te sluiten? 1 1 Wat zijn de te verzekeren bedragen?

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus ZPCI 16-01 1/25 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd?

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet ZPCC 16-01 1/28 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >>

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en keuzedekkingen OAWA 2019-01 Oldtimer Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Compleet Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Compleet ZOCC 16-01 1/23 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering Casco Allrisk

Voorwaarden Autoverzekering Casco Allrisk Voorwaarden Autoverzekering Casco Allrisk D AU-CA 2015-01 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd? 4 2 Waar ben je verzekerd? 4 3 Waarvoor ben je verzekerd? 4 Casco Allrisk (schade aan de eigen auto) 4 Voorkoming

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk BTBCA205 - SAA Assuradeuren Inhoudsopgave Wie zijn er verzekerd? 3 2 Waar bent u verzekerd? 3 3 Waarvoor bent u verzekerd? 3 4 Wat krijgt u vergoed? 5 5 Wanneer

Nadere informatie

Voorwaarden Woonpakket WP1601

Voorwaarden Woonpakket WP1601 Voorwaarden Woonpakket WP1601 Algemene voorwaarden WP1601: Bijzondere voorwaarden Opstaldekking WP1601: - De indexering van de herbouwwaarde van uw woning vindt plaats op basis van de bouwkosten-index

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus ZPCI 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke auto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? 2 2.1 Welke auto is verzekerd? 2 2.2 In welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Voorwaarden verzekering Motor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) VP MO-WA 2015-01 1/17 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus 1/12 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Inruilplus (schade aan de eigen

Nadere informatie

Bootverzekering. Voordelen

Bootverzekering. Voordelen Bootverzekering Bootverzekering De basisdekking van onze bootverzekering bestaat uit een verplicht deel, de dekking voor aansprakelijkheid. En een niet verplicht deel, de cascodekking. Je kunt deze basisdekking

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen

Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen Voorwaarden verzekering Oldtimer Auto WA Casco Allrisk en keuzedekkingen VP OTA-WACA 2018-02 Oldtimer Wettelijke Aansprakelijkheid > 2 Ongevallen Inzittenden (alleen verzekerd als dat op uw polisblad staat)

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Hobbytractor Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Hobbytractor Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Hobbytractor Casco Allrisk 1/8 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Allrisk (schade aan de eigen

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden

Aanvullende voorwaarden Aanvullende voorwaarden Beperkt casco personenautoverzekering 2013 Aanvullende voorwaarden beperkt casco In aanvulling op de Voorwaarden Personenautoverzekering 2013 gelden de volgende voorwaarden als

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Bestelauto Casco Allrisk 1/11 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Allrisk (schade aan de eigen

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Allrisk VP OT-CA 2015-01 1/22 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Inruilplus VP PA-CI 2015-01 1/27 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang

Nadere informatie

Voorwaarden Garageverzekering Aansprakelijkheid Motorrijtuigen, rubriek G1

Voorwaarden Garageverzekering Aansprakelijkheid Motorrijtuigen, rubriek G1 Voorwaarden Garageverzekering Aansprakelijkheid Motorrijtuigen, rubriek G1 GWAM 16-01 1/12 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >>

Nadere informatie

Voorwaarden Cascoverzekering aanhangwagen

Voorwaarden Cascoverzekering aanhangwagen Voorwaarden Cascoverzekering aanhangwagen Met de Cascoverzekering aanhangwagen kunt u de financiële gevolgen verzekeren van schade aan of verlies van uw aanhangwagen. Als een schade verzekerd is, bent

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt VP OT-CB 2015-01 1/21 Uw polis en de voorwaarden Alle afspraken die we met u maken over de verzekering staan op het polisblad. Bijvoorbeeld hoe lang de verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet

Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet Voorwaarden verzekering Personenauto Casco Compleet ZPCC 16-01 Inhoud 1 Wie zijn verzekerd? 2 2 Welke auto is verzekerd? In welke landen bent u verzekerd? 2 2.1 Welke auto is verzekerd? 2 2.2 In welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Oldtimer Casco Beperkt ZOCB 16-01 1/23 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Welke

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Beperkt

Voorwaarden verzekering Auto Casco Beperkt Voorwaarden verzekering Auto Casco Beperkt 1/13 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Beperkt (schade aan de eigen auto)...pag.

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk

Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk Voorwaarden verzekering Auto Casco Allrisk 1/14 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Allrisk (schade aan de eigen auto)...pag.

Nadere informatie