2.Wat wordt er van U verwacht?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2.Wat wordt er van U verwacht?"

Transcriptie

1 1.Inleiding. Geneeskunde wordt onderverdeeld in verschillende specialismen. Dit vraagt van het ziekenhuis, geneesheren en verpleegkundigen specifieke eisen. U bevindt zich op de afdeling daghospitaal eerste verdieping. Hier liggen voornamelijk patiënten die geopereerd zijn of patiënten die voor een behandeling en/of onderzoeken komen. Dit gegeven vraagt van het personeel een algemene basiskennis en een meer specifieke kennis. Op het daghospitaal worden enkel patiënten vanaf 15 jaar gehospitaliseerd. Jongere patiënten verblijven op het pediatrisch daghospitaal. Verder is er nog een daghospitaal oncologie. Op deze afdeling verblijven patiënten voor chemotherapie. Er is ook nog een geriatrisch daghospitaal. Hier worden patiënten ouder dan 70 gehospitaliseerd voor één dag voor onderzoeken, behandelingen, revalidatie. Op het daghospitaal worden jaarlijks ongeveer patiënten opgenomen. Op onze afdeling bevinden zich naast chirurgische patiënten ook patiënten voor behandelingen en/of onderzoeken ( inwendige geneeskunde). Welke disciplines vindt u op onze afdeling? - orthopedie: scopie knie, carpal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pinning kleine fracturen, verwijderen osteosynthesemateriaal, springduim, resectie polscyste, trigger. - algemene chirurgie: sfincterotomie, anale poliepectomie, voetzoolwratten, klierbiopsie, plaatsen port-a-cath, navelbreukherstel. - urologie: vasectomie, hydrocoele, varicocoele, E.S.W.L. (niersteenverbrijzeling), circumcisio, cystoscopie. - gynaecologie: laparascopische sterilisatie, hysteroscopie, curretage, plaatsen en/of verwijderen spiraal, borstbiopsies. - pijnkliniek (anaesthesie): epidurale infiltraties - stomatologie: verwijderen wijsheidstanden, tandontstekingen, volledige tandextracties, plaatsen implantaten. - vaatchirurgie: varicectomie (spataderoperatie), VNUS - neus-keel-oren chirurgie: tonsillectomie, neusoperaties, sinusoperaties, somnoplasties (anti-snurkoperatie), trommelvliesoperaties. - oftalmologie: cataractoperatie, blefaroplastie (oogledencorrectie), traanwegsondages, chalazion, ectropion, entropion. - plastische chirurgie: borstvergroting, liposuctie, correctie oogleden, wegname allerlei letsels.

2 - naast deze chirurgische behandelingen komen er ook patiënten voor behandelingen en onderzoeken (infuustherapie, transfusie, aderlating, spoelen PAC, coloscopies, ERCP, gastroscopie, puncties, echo-endoscopies, ) Belangrijk is een goed opgeleid verpleegkundig team. Een goede onderlinge samenwerking, prettige werksfeer en een goede artsverpleegkundige relatie maken van de dienst een geheel. Sinds 2006 beschikt het daghospitaal ook over behandelkamers. In deze behandelkamers gebeuren kleinere operaties onder lokale verdoving zoals cataractoperaties, kleine plastische en heelkundige ingrepen, niersteenverbrijzelingen (E.S.W.L.), plaatsen van pace-makers. Patiënten voor de pijnkliniek (epidurale infiltraties) krijgen hier hun inspuiting.

3 2.Wat wordt er van U verwacht? Het slagen van uw stage op onze afdeling hangt in grote mate af van uw eigen leergierigheid. Zo is het evident dat een derde jaarsleerling een volledige patiëntenzorg op zich kan nemen. Leergierigheid volgens uw eigen kunnen is correct, buiten uw kunnen gevaarlijk. Het is de bedoeling dat u zich aanpast aan de dienst qua infrastructuur, gewoonten, Voor dit alles is een bepaalde kennis via uw studie onontbeerlijk. De nodige theoretische achtergrond leidt tot een beter observatievermogen, rapportage. Het brengt geen aarde aan de dijk veel te zien en te kunnen zonder te rapporteren. Onderlinge communicatie is hierbij zeer belangrijk. Stiptheid, zorgvuldigheid en bekwaamheid zijn enkele pijlers waarop een goede stage is gebaseerd. Een kleine fout kan lijden tot nadelige gevolgen voor patiënt en dienst, dus wanneer er iets misloopt, neem dan de verantwoordelijkheid en meldt het aan u stagebegeleider of een verpleegkundige. Zodoende zal de eventuele schade beperkt blijven. Eigen initiatief is goud waard doch leg eerst uw plan voor bij uw begeleidende verpleegkundige (stagementor). Pas uw houding aan aan de noden van de dienst, patiënt, begeleider. Onze wens ten opzichte van een derde jaarsstudent bestaat uit de totaalzorg van de patiënt met verantwoordelijkheid over enkele patiënten. Dit betekent volledige verzorging, verslaggeving in het verpleegdossier, observaties en evt. mondelinge rapportage. We zijn er ons ten volle van bewust dat dit een zware brok is de eerste dagen en een grote aanpassing en inzet vergt, doch met een beetje doorzettingsvermogen kan men veel bereiken. Verder nog twee belangrijke regels: -je kunt nooit te veel vragen of domme vragen stellen. -bezin eer je begint (raadpleeg eerst het verpleegdossier vooraleer je de patiënt behandelt)

4 3.Dagindeling Het daghospitaal is geopend van 7.30u tot 19.30u. De afdeling is opgesplitst in een voor- en achterkant. De voorkant bestaat uit de kamers en 844. De achterkant bestaat uit de kamers 833 tot en met 840. ( zie afdelingsplattegrond) Er is steeds één verpleegkundige verantwoordelijk voor de voorkant en één voor de achterkant. (geïntegreerde verpleging) Sinds 2016 beschikken we over 7 extra kamers die naast het opnamebureau van het daghospitaal gelegen zijn (845 tot 851). Deze extra kamers worden gebruikt om coloscopiepatiënten te kunnen leggen en een infuuskamer voor infuuspatiënten. Er is steeds 1 verpleegkundige verantwoordelijk voor deze extra kamers in combinatie met het uitvoeren van de preoperatieve onderzoeken. De patiënten worden gedurende de hele dag opgenomen op de afdeling. De aard van de behandeling bepaald de verblijfsduur. Deze kan variëren van een half uur tot een ganse dag. Dit maakt ook dat er geen vaststaande dagindeling kan opgemaakt worden. Elke verantwoordelijke verpleegkundige moet zelf haar/zijn werk plannen. Dit vraagt uiteraard enig inzicht en ervaring en wordt niet onmiddellijk verwacht van U als student. Op het einde van de stageperiode wordt wel enig inzicht verwacht in het verloop van de verzorging. De middagpauze duurt 30 minuten en begint om 11.30u, 12.15u of afhankelijk van het uur dat U gestart bent.

5 Plattegrond: afdeling daghospitaal eerste verdieping: behandelkamer 1 scrub behandelkamer 2 behandelkamer 3 voorraadkamer wachtzaal sas techn. ruimte kamer 844 kamer 843 kleedkamer wachtzaal toilet kamer 842 kamer 830 kamer 841 kamer 831 voorraadkamer apotheek toilet personeel kamer 832 verpleegruimte verpleeg-desk utility koffielokaal keuken bureau hoofd-verpleegkundige prikplaats kamer 840 kamer 833 kamer 839 kamer 834 kamer 838 kamer 835 kamer 837 kamer 836 nooduitgang

6 4.Hoe verloopt een verblijf voor een patiënt op het daghospitaal? De patiënt laat zich administratief inschrijven aan het onthaal in de inkomhal. De administratief bediende schrijft de patiënt in en controleert alle gegevens van de patiënt en maakt de etiketten aan. De patiënt meldt zich vervolgens aan de opnamebalie van het daghospitaal (route B 105). Daarna wacht de patiënt in de wachtzaal van het daghospitaal waar hij/zij wordt afgehaald door een verpleegkundige. Deze verpleegkundige geeft uitleg over de kamer en informeert de patiënt over het verdere verloop van zijn/haar verblijf. Vervolgens wordt de patiënt voorbereid voor de operatie of onderzoek. Indien de patiënt komt voor infuustherapie wordt de behandelende arts verwittigd en het infuus gestart. De operatiepatiënt wordt dan naar de operatiezaal gebracht en na de operatie afgehaald op recovery. Het transport gebeurd door de logistieke medewerker (groene schort) maar zij wordt in drukkere momenten bijgestaan door de verpleegkundigen. Indien de patiënt terug op de kamer is begint de postoperatieve verzorging en observatie. Deze zal afhankelijk van het soort anesthesie verschillend zijn. Zo zal iemand met een lokale verdoving sneller naar huis mogen en onmiddellijk mogen drinken in tegenstelling tot iemand met een algemene of locoregionale verdoving. Indien de patiënt ontslagklaar is worden alle ontslagdocumenten klaargemaakt en aan de patiënt bezorgd. De verpleegkundige geeft hierbij nog een woordje uitleg aan de patiënt.

7 5 Behandelkamer : Welke ingrepen? Oftalmologie: Dr. Stroobants: maandagvoormiddag ( ) Dr. Van den Bergh: dinsdagvoormiddag ( ) Dr. Accou: woensdagnamiddag ( ) Dr. Despriet: donderdagnamiddag ( ) maandagnamiddag: priknamiddag I.V.I. Pijnkliniek: anesthesisten (di-woe-do) Plastische heelkunde: Dr. De Mulder ( eerste vrijdagnamiddag van de maand) en op donderdagnamiddag Urologie: E.S.W.L. behandelingen op maandagvoormiddag en donderdagmiddag Algemene Chirurgie: woensdagnamiddag (Dr. Reremoser) donderdagvoormiddag (Dr. Reremoser) vrijdagvoormiddag (Dr. Nachtergaele). Cardiologie: vrijdag (pace-makers) Indien mogelijk kunnen de studenten een operatie/behandeling in de behandelkamer volgen.

8 6.Infuuspompen. Op het daghospitaal kunnen wij beschikken over volumetrische pompen. De volumetrische pomp: - INFUSOMAT P. ( BRAUN) - ALARIS GW Dit zijn elektrische infuuspompen met luchtdetectie. Het infuus kan dus aan een nauwkeurige snelheid gegeven worden. De pomp heeft een extern oog om de druppels te tellen en een intern voortstuwmechanisme met interne beveiliging door een slot (=belet het lopen van het infuus bij het openen van de deur van de pomp). Gebruik: handleiding is beschikbaar op de afdeling. AANDACHT: Bij het gebruik van infuuspompen moet men niet enkel het gebruik van deze toestellen kennen, maar begint en eindigt alles bij een juiste volumeberekening en een juiste omrekening naar dr/min. Hiervoor is een correct gebruik van de regel van drie nodig.

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

introductiemap studenten verpleegkunde Dagziekenhuis Heelkunde

introductiemap studenten verpleegkunde Dagziekenhuis Heelkunde introductiemap studenten verpleegkunde Dagziekenhuis Heelkunde 2-10-2014 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Dagziekenhuis heelkunde Hartelijk welkom in het Dagziekenhuis Heelkunde, verpleegeenheid

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. DAGHOSPITAAL

Nadere informatie

Welkom op het chirurgisch. dagziekenhuis. Chirurgie u30 tot 19u.

Welkom op het chirurgisch. dagziekenhuis. Chirurgie u30 tot 19u. Welkom op het chirurgisch CDZH.001N Chirurgie 057 35 62 51 6u30 tot 19u CDZH@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 2e verdieping noordvleugel Hoofdverpleegkundige chirurgisch 1 WIE ZIJN WE? 1. Artsen

Nadere informatie

Heelkunde. trajectopname. C-plateau

Heelkunde. trajectopname. C-plateau Heelkunde trajectopname C-plateau Inhoud C-plateau 3 Heelkunde 1 3 Heelkunde 2 3 Dag-hospitalisatie 3 Preoperatieve consultatie 4 Wachtzaal 4 Voorbereiding 5 Dagopname 5 Verblijfsopname 5 Verblijf 6 Bezoekuren

Nadere informatie

Infobrochure studenten ZNA Stuivenberg dagziekenhuis K2

Infobrochure studenten ZNA Stuivenberg dagziekenhuis K2 Infobrochure studenten ZNA Stuivenberg dagziekenhuis K2 Informatiebrochure voor studenten Auteur Els Claessen, Maricel Vasquez Publicatiedatum 24/06/2015 Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Chirurgisch Dagziekenhuis Chirurgisch dagziekenhuis

Chirurgisch Dagziekenhuis Chirurgisch dagziekenhuis Chirurgisch Dagziekenhuis Chirurgisch dagziekenhuis Informatiebrochure voor studenten Auteur Carine Bechtel Publicatiedatum 19/09/2016 Trefwoorden STUD_AFD_EL, student Operatiekamer Dagziekenhuis 1 / 11

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering& organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Chirurgisch DagCentrum. Studentenbrochure

Chirurgisch DagCentrum. Studentenbrochure Chirurgisch DagCentrum Studentenbrochure Algemeen Ziekenhuis Diest Statiestraat 65 3290 Diest t 013 35 40 11 f 013 31 34 53 post@azdiest.be www.azdiest.be Beste Student, Welkom op het. Met deze informatiebundel

Nadere informatie

Welkom op de afdeling C2 C2.001N

Welkom op de afdeling C2 C2.001N Welkom op de afdeling C2 C2.001N gynaecologie, neurochirurgie, neus-keel-oor, stomatologie, plastische chirurgie, oftalmologie, orthopedie-traumatologie Bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag Team

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis X3 Noord Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 41 25 053/72 40 87 Fax 053/72 47 93 Pagina 1 Verwelkoming Allereerst heten

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

Daghospitaal geneeskunde. Dienst specifieke informatie

Daghospitaal geneeskunde. Dienst specifieke informatie Daghospitaal geneeskunde Dienst specifieke informatie Contactgegevens Hoofdverpleegkundige: Kristine De Keyzer Tel: 03/890.18.43 kristine.de.keyzer@sjk.be Mentors: Debby Van der Stoelen/ Sabine Peeters

Nadere informatie

Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus

Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus Informatiebrochure voor studenten Auteur Rita Verhoeven Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studentenbrochure OK ER 1 / 7 Inhoudsopgave Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus... 1 Informatiebrochure voor

Nadere informatie

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden www.sint-trudo.be VOORWOORD Welkom in het heelkundig dagcentrum.

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie

F1 (chirurgisch dagziekenhuis)

F1 (chirurgisch dagziekenhuis) ONTHAALBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE F1 (chirurgisch dagziekenhuis) O mmegangs traat 7-8 8 7 0 I zegem - Belgie E. info@s jki.be T 0 5 1 /3 3 4 1 1 1 F. 0 5 1 /3 3 4 9 9 9 www.s jki.be Spoedopname:

Nadere informatie

DAGHOSPITAAL ZNA St Erasmus

DAGHOSPITAAL ZNA St Erasmus Informatiebrochure voor studenten Auteur Jorens Werner Publicatiedatum 6/07/2015 Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 8 Inhoudsopgave DAGHOSPITAAL ZNA St Erasmus... 1 Informatiebrochure voor studenten... 1 1

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 /

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 / Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat 2 9400 Ninove Tel. 054 / 31 21 05 Versie 2014-2015 Pagina 1 Verwelkoming Met deze brochure willen we je graag

Nadere informatie

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis Infobrochure Niet - Chirurgisch dagziekenhuis Mevrouw, mijnheer, Wij directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

De chirurgische dagkliniek kinderen

De chirurgische dagkliniek kinderen De chirurgische dagkliniek kinderen Voorstelling van de chirurgische dagkliniek De chirurgische dagkliniek bevindt zich op de 3 e Brugge-Oostende, campus Henri Serruys.. verdieping van het St. Jan De dienst

Nadere informatie

Stagemap dagziekenhuis Pijnkliniek Chirurgisch dagziekenhuis

Stagemap dagziekenhuis Pijnkliniek Chirurgisch dagziekenhuis Stagemap dagziekenhuis 12-13 Pijnkliniek Chirurgisch dagziekenhuis Voettekst 1/11 Inhoud Welkom Welkom... 3 Voorstelling van Dagziekenhuis 13... 4 1 Dagziekenhuis 13... 4 2 Het team... 4 3 Voorstelling

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN 012 39 61 11 bilzendaghospitaal@azvesalius.be Versie sept 2015 Voorstelling van het ziekenhuis Architectuur Het

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Heelkunde

Onthaalbrochure studenten Heelkunde Onthaalbrochure studenten Heelkunde Inhoud 1. Welkom... 3 2. Gegevens van de afdeling... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 5 2.1.3.

Nadere informatie

Meemaakstages in AZ St-Lucas

Meemaakstages in AZ St-Lucas Meemaakstages in AZ St-Lucas Inhoud Belangrijke afspraken... 2 Mogelijke meemaakstages binnen je stageperiode:... 3 1. Meemaakstage bloedprikken... 3 2. Meemaakstage Medische beeldvorming... 3 3. Meemaakstage

Nadere informatie

Profielschets Operatiekwartier

Profielschets Operatiekwartier Algemene gegevens Afdelingshoofd: Sophie Bertrand 4704 Hoofdverpleegkundige: Ann De Troetsel 3686 Verantwoordelijk cluster 1: Anja Wils 4715 Verantwoordelijk cluster 2: 4716 Verantwoordelijk cluster 3:

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE

Nadere informatie

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS AFDELING D0 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 1. Wat moet u weten over het chirurgisch dagziekenhuis? 2 2. Wat brengt u mee? 2 3. Algemene richtlijnen 4 3.1

Nadere informatie

dagopname op de afdeling dagbehandeling

dagopname op de afdeling dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Welkom op het chirurgisch

Welkom op het chirurgisch Welkom op het chirurgisch Chirurgie dagziekenhuis 057 35 62 51 6u30 tot 19u CDZH@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 2e verdieping noordvleugel WIE ZIJN WE? 1. Artsen 1.1. Artsen-specialisten Chirurgen

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Onthaalbrochure heelkunde

PATIËNTEN INFORMATIE. Onthaalbrochure heelkunde PATIËNTEN INFORMATIE Onthaalbrochure heelkunde Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je opgenomen op de afdeling heelkunde van het AZ Lokeren. Om de opname zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we alles

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys Voorstelling van de chirurgische dagkliniek De dagkliniek bevindt zich op de 3e verdieping van het AZ. St. Jan Brugge- Oostende, campus Henri Serruys. De dienst is open van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectuur 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Introductiebrochure Dag klinische ingrepenzaal 3 (DIZ3) Tel. DIZ3 :

Introductiebrochure Dag klinische ingrepenzaal 3 (DIZ3) Tel. DIZ3 : Introductiebrochure Dag klinische ingrepenzaal 3 (DIZ3) Tel. DIZ3 : 089 50 61 41 Welkom Beste student, nieuwe collega, Wij willen je van harte welkom heten op onze afdeling. De eerst volgende dagen en

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE HANDELINGEN OP

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit 1. Opdracht De dagkliniek heelkunde heeft als opdracht niet-dringende heelkundige ingrepen uit te voeren dat op één dag kunnen plaats vinden. De dagkliniek

Nadere informatie

Informatiebrochure Anesthesie bij heelkundige ingreep

Informatiebrochure Anesthesie bij heelkundige ingreep Informatiebrochure Anesthesie bij heelkundige ingreep 1 2 Inhoud Inleiding? 3 Wat is Anesthesie? 4 Keuze Anesthesie? 4 Algemene Anesthesie 5 Regionale Anesthesie 6 Anesthesie kent tegenwoordig weinig verwikkelingen

Nadere informatie

Prijsindicaties Sint-Jozefkliniek Bornem Willebroek

Prijsindicaties Sint-Jozefkliniek Bornem Willebroek Hieronder vindt u per medische dienst de prijsindicaties voor een aantal veel voorkomende ingrepen in de Sint-Jozefkliniek Bornem en Willebroek. De weergegeven kostprijs omvat alle verblijfskosten (ligdagen,

Nadere informatie

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC Algemene gegevens Preoperatieve consultatie: Tel. 5407 Hoofdverpleegkundige: Jacky Cornelis, tel. 5401 Specialisme: Preoperatieve consultaties Anesthesist: Dr. H. Camerlynck, Dr. S. Maes Aantal bedden:

Nadere informatie

Introductiebrochure Dagziekenhuis : CDZ, IDZ Tel. CDZ : Tel. IDZ :

Introductiebrochure Dagziekenhuis : CDZ, IDZ Tel. CDZ : Tel. IDZ : Introductiebrochure Dagziekenhuis : CDZ, IDZ Tel. CDZ : 089 50 64 21 Tel. IDZ : 089 50 64 31 Welkom Beste student, nieuwe collega, Wij willen je van harte welkom heten op onze afdeling. De eerst volgende

Nadere informatie

Informatiebrochure. Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Informatiebrochure. Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Informatiebrochure Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Introductiebundel voor studenten verpleegkunde Afdeling D2

Introductiebundel voor studenten verpleegkunde Afdeling D2 h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 een hart voor zorg Introductiebundel voor studenten verpleegkunde Afdeling D2 Chirurgisch dagziekenhuis 1. Welkom! Stage

Nadere informatie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Voorstelling van de dienst De polikliniek voor Urologie is gelegen op 0P3. Op onze polikliniek worden de patiënten gezien voor consultatie en worden er ook verschillende

Nadere informatie

Chirurgische dagkliniek kinderen

Chirurgische dagkliniek kinderen Chirurgische dagkliniek kinderen Voorstelling De chirurgische dagkliniek voor kinderen bevindt zich op de 1 e verdieping van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, campus Henri Serruys. De dienst is open

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE Sector Man, vrouw en kind Ingang 71/ route 710-713 1 INLEIDING De polikliniek Urologie is te bereiken via ingang 71, route 710. We zien er patiënten voor consultaties en

Nadere informatie

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS AFDELING D0 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 1. Wat moet u weten over het chirurgisch dagziekenhuis? 2 2. Wat brengt u mee? 2 3. Algemene richtlijnen 4 3.1

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom in het algemeen dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom in het algemeen dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom in het algemeen dagziekenhuis 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze afdeling... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Wat brengt u

Nadere informatie

dagopname op de afdeling Dagbehandeling

dagopname op de afdeling Dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling Dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER

INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER Inhoud Voorwoord... 3 Voorstelling van het ziekenhuis... 4 Voorstelling van patiëntenvervoer... 10 Wat is onze taak?... 10 Waar kan je ons vinden?... 10 Dienstregeling...

Nadere informatie

Chirurgisch dagziekenhuis

Chirurgisch dagziekenhuis HHZH/INF/139.01(0716) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Chirurgisch dagziekenhuis Voorwoord Uw behandelend arts heeft

Nadere informatie

Amandeloperatie bij volwassenen

Amandeloperatie bij volwassenen Amandeloperatie bij volwassenen Bij opname Op de afgesproken dag en tijdstip meldt u zich aan bij het onthaal. De onthaalmedewerker bezorgt u een identificatiebandje, geeft u het kamernummer en verwijst

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE POST-ANESTHESIE ZORGAFDELING. Sector Kritieke diensten. Ingang 12 / route 1269 Ingang 50 / route 630

STUDENTENBROCHURE POST-ANESTHESIE ZORGAFDELING. Sector Kritieke diensten. Ingang 12 / route 1269 Ingang 50 / route 630 STUDENTENBROCHURE POST-ANESTHESIE ZORGAFDELING Sector Kritieke diensten Ingang 12 / route 1269 Ingang 50 / route 630 1 INLEIDING In het UZ Gent worden elk jaar 37 000 patiënten chirurgisch behandeld. In

Nadere informatie

Heelkunde 1. informatiebrochure

Heelkunde 1. informatiebrochure Heelkunde 1 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Medische opvolging 6. Meebrengen 7. Bijkomende

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectuur 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure

Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure Pagina 1 Datum van de ingreep:./... /. Uur waarop u met uw kind in het ziekenhuis moet zijn:. Uw kind moet nuchter zijn vanaf././. Uur: Afdeling: kinderafdeling (2

Nadere informatie

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK Cardiologie Algemeen 3 Chirurgie Algemeen 2 Hernia/liesbreuk 2 Mammapoli < 1 Vaatpoli 1 Varices (spataderen) 1 Dermatologie Algemeen 2 Geriatrie Algemeen Gynaecologie

Nadere informatie

diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis

diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis 14.001N-140312 diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis Het Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis Binnenkort komt u naar het Chirurgisch Dagziekenhuis voor een ingreep en mag u normaal

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE. Dagziekenhuis 1. Hoofdverpleegkundige: Van Loo Philippe

INTRODUCTIEBROCHURE. Dagziekenhuis 1. Hoofdverpleegkundige: Van Loo Philippe INTRODUCTIEBROCHURE Dagziekenhuis 1 Hoofdverpleegkundige: Van Loo Philippe 2 WELKOMSTWOORD In naam van het ganse team heten we je hartelijk welkom op onze verpleegeenheid. Het dagziekenhuis is een verpleegeenheid

Nadere informatie

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC Algemene gegevens Preoperatieve consultatie: Tel. 5407 Hoofdverpleegkundige: Sophie Bertrand, tel. 5401 Specialisme: Preoperatieve consultaties Anesthesist: Dr. H. Camerlynck, Dr. S. Maes Aantal bedden:

Nadere informatie

Dagziekenhuis heelkunde

Dagziekenhuis heelkunde Dagziekenhuis heelkunde Infofolder daghospitalisatie Zorg dragen 2 Inleiding Binnenkort komt u naar het chirurgisch dagziekenhuis voor een kleine, heelkundige ingreep of een bepaalde therapie. Uw opname

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Operatiekwartier (B5)

Afdelingsbrochure dienst Operatiekwartier (B5) Afdelingsbrochure dienst Operatiekwartier (B5) Studenteninformatie Versie 1.0 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Voorstelling van de afdeling... 4 2.1. Locatie... 4 2.2. Rondleiding op de afdeling... 4

Nadere informatie

Welkom op de afdeling C1

Welkom op de afdeling C1 Welkom op de afdeling C1 gynaecologie, neurochirurgie, neus-keel-oor, oftalmologie, orthopedie-traumatologie, plastische chirurgie, stomatologie bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 63

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis Studentenbrochure 01. Inleiding In het Kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000 patiënten per jaar verzorgd

Nadere informatie

h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat Lier tel fax een hart voor zorg

h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat Lier tel fax een hart voor zorg h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 een hart voor zorg Introductiebundel voor studenten verpleegkunde Afdeling D2 Chirurgisch dagziekenhuis 1. Welkom! Stage

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Dagziekenhuis inwendige geneeskunde Hartelijk welkom in het Dagziekenhuis

Nadere informatie

Cardiologie. Longziekten ,6% 5,6% nvt. % Sterfte binnen 1 jaar na EAC

Cardiologie. Longziekten ,6% 5,6% nvt. % Sterfte binnen 1 jaar na EAC Cardiologie % Sterfte binnen 1 jaar na EAC 7,6% 5,6% nvt % patiënten jonger dan 65 jaar die zijn overleden wegens AMI 2,6% 0,9% 0% % patiënten ouder dan 65 jaar die zijn overleden wegens AMI 3,45% 3,5%

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Operatiekwartier algemeen Moorselbaan Aalst Tel. 053/

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Operatiekwartier algemeen Moorselbaan Aalst Tel. 053/ Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Operatiekwartier algemeen Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/721375 Pagina 1 Verwelkoming Gedurende jullie stageperiode hier bij ons op

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Blaasoperatie TURB

Patiënteninformatie. Blaasoperatie TURB Patiënteninformatie Blaasoperatie TURB Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding op de ingreep... 3 Enkele dagen voor opname in het ziekenhuis... 3 Medicatie... 3 De dag van opname in het ziekenhuis...

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

Voor een dag naar het ziekenhuis

Voor een dag naar het ziekenhuis Voor een dag naar het ziekenhuis Chirurgisch dagcentrum Informatie voor patiënten Ingrepen onder anesthesie Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 f 014 24 61 26 www.azherentals.be Beste patiënt Binnenkort

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure A102

Dienstgebonden informatiebrochure A102 Dienstgebonden informatiebrochure A102 1 Voorwoord Beste nieuwe medewerker, Beste student, Welkom op Dagziekenhuis chirurgie planbare zorg (A102). Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een

Nadere informatie

Daghospitaal Pediatrie. ziekenhuis maas en kempen. Dienst Pediatrie

Daghospitaal Pediatrie. ziekenhuis maas en kempen. Dienst Pediatrie Daghospitaal Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie In samenspraak met uw geneesheer hebt u afgesproken dat uw kind een behandeling zal ondergaan in het dagziekenhuis

Nadere informatie

ZNA Stuivenberg Operatiekwartier

ZNA Stuivenberg Operatiekwartier Informatiebrochure voor studenten Auteur Claessens Lina Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studenten OK ZNA ST 1 / 8 Inhoudsopgave Naam van de afdeling ZNA Stuivenberg Operatiekwartier... 1 Informatiebrochure

Nadere informatie

Profielschets DZC Chirurgisch dagziekenhuis

Profielschets DZC Chirurgisch dagziekenhuis Algemene gegevens Hoofdverpleegkundige: Sophie Bertrand hoofdverpleegkundige: 5401 verpleegwacht: 5400 Waarnemend diensthoofd: dr. V. Saldien Bezoekuren: gedurende het ganse verblijf Aantal zetels FTS:

Nadere informatie

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018 UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT Dermato_onco_018 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Ons team dermato-onco voor patiënten met een huidkanker 3 03 Bereikbaarheid van de poli en de dagkliniek 4 04 Andere

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

Dienstvoorstelling. Hoofdverpleegkundige. Contactgegevens CAMPUS MENEN 3A1 KRAAM, 3M1 VERLOS & 3V1 NEONATO MENEN

Dienstvoorstelling. Hoofdverpleegkundige. Contactgegevens CAMPUS MENEN 3A1 KRAAM, 3M1 VERLOS & 3V1 NEONATO MENEN CAMPUS MENEN 3A1 KRAAM, 3M1 VERLOS & 3V1 NEONATO MENEN Dit is de afdeling voor vrouwen die moeten bevallen en bevallen zijn. De afdeling sluit aan op het verloskwartier (niveau +1) en ook op de afdeling

Nadere informatie

Patiëntenmap. Ingreep onder lokale anesthesie

Patiëntenmap. Ingreep onder lokale anesthesie Patiëntenmap Ingreep onder lokale anesthesie 2 Specialist/chirurg Gegevens Patiëntenklever Patiëntgegevens Aanmelden aan receptie voor inschrijving via opnamebalie Ambulant route 74 Dagziekenhuis: Geriatrie

Nadere informatie

Master of Medicine in de specialistische geneeskunde 120 studiepunten

Master of Medicine in de specialistische geneeskunde 120 studiepunten Master of Medicine in de specialistische geneeskunde 120 studiepunten Specialiteitsoverschrijdende opleiding voor alle disciplines 18 studiepunten, verplicht Masterproef 30 studiepunten, verplicht Afstudeerrichting

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie Plastische chirurgie Praktische informatie Inhoudsopgave Wat is de maatschap Plastische Chirurgie?...4 Wanneer naar de plastisch chirurg?...5 Het eerste gesprek...5 Na het eerste gesprek...6 Ziekenhuisopname...6

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 2

De afdeling Heelkunde 2 De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatieafdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Verwijderen van wijsheidstanden. Informatiebrochure

Verwijderen van wijsheidstanden. Informatiebrochure Verwijderen van wijsheidstanden Informatiebrochure Inhoud 1 Wat u vooraf moet weten en/of doen 3 2 Voorbereiding op de narcose 5 2.1 Verpleegafdeling 2.2 Opname-uur 2.3 Nuchter zijn 2.4 Preoperatieve vragenlijst

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Kinderen. Voorbereiding op een operatie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6.

Kinderen. Voorbereiding op een operatie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. Kinderen Voorbereiding op een operatie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Heelkunde 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Heelkunde 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Heelkunde 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling C 1 - heten u van harte welkom. We willen u danken voor uw keuze voor

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten dagziekenhuis Introductiebrochure studenten dagziekenhuis s Herenbaan 172 2840 Rumst tel.: 03/880.90.11 fax: 03/880.95.95 welkom op onze afdeling! e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2 1. Welkom Beste student,

Nadere informatie

Oogheelkunde. Nazorg Kinderdagverpleging

Oogheelkunde. Nazorg Kinderdagverpleging Oogheelkunde Nazorg Kinderdagverpleging Uw kind is op de afdeling Kinderdagverpleging de Driesprong van ons ziekenhuis geweest in verband met een oogheelkundige ingreep. De arts heeft u en uw kind reeds

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Operatiekwartier cpsj GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Operatiekwartier cpsj GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Operatiekwartier cpsj Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over

Nadere informatie

Profielschets Operatiekwartier

Profielschets Operatiekwartier 1 Algemene gegevens OK-Manager: Michaël Vanmechelen 4462 Hoofdverpleegkundige: Ann De Troetsel 3686 Verantwoordelijk cluster 1: Anja Wils 4715 Waarnemend Verantwoordelijk cluster 2: Kirsten Leemans 4716

Nadere informatie

Dienst Gynaecologie Verloskunde

Dienst Gynaecologie Verloskunde Dienst Gynaecologie Verloskunde Informatie voor de patiënte Vaginale hysterectomie Vaginale hysterectomie is een operatie waarbij de baarmoeder wordt weggenomen langs vaginale weg. Een vaginale hysterectomie

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie