Oktober 2017 RUITER PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober 2017 RUITER PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat / : Oudeheerweg-Ruiter / HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL Oktober 2017 SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Oktober De schepping (Gen. 1 en 2) De eerste dag maakte God het licht en het donker en noemde ze dag en nacht. Op de tweede dag maakte Hij de lucht en het water, en scheidde ze van elkaar. De derde dag verzamelde Hij het water en maakte er zeeën van. God zei daarna dat er op de aarde planten en bomen moesten gaan groeien. Op de vierde dag maakte Hij de zon, maan en sterren om verschil aan te geven tussen dag en nacht, seizoenen, dagen en jaren. De vijfde dag maakte Hij de waterdieren en de vogels in de lucht. En op de zesde dag maakte God de dieren op het land en de mensen, een man en een vrouw, om voor de aarde te zorgen en om vrienden met hen te zijn. Op de zevende dag rustte God uit. Franciscus, de patroonheilige van de school die we vieren op 4 oktober, loofde de schepping en de natuur. De aarde noemde hij moeder, het vuur broeder, het water zuster,

2 ALGEMENE INFO VORMINGSAVOND CYBERPESTEN De Gezinsbond van Waasmunster en de overkoepelende ouderraad van de Sint-Franciscusschool nodigen alle ouders en geïnteresseerden uit op de vormingsavond Cyberpesten op donderdag 9 november 2017 om uur (tot uur) in de Franciscusschool (polyvalente zaal) Kerkstraat Waasmunster, spreker Frederik Vanhuffel uit Sint-Niklaas Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt. Het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in z n werk? Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Bestaat er een perfecte aanpak, waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie kun je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag. De vormingsavond wordt geleid door Frederik Vanhuffel. Als ICT-coördinator is hij actief in een basisschool in het Waasland. Vanuit zijn vormingen die verrijkt worden met professionele ervaringen deelt hij tips en tricks om onze jonge mensen op een wijze manier op weg te helpen in de wereld van de multimedia. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Een aanrader voor ieder jong gezin. Van harte welkom! NIEUW VANAF DIT SCHOOLJAAR DINSDAG = GEZONDE DAG OP SCHOOL Elke dinsdag houden we een gezonde dag op school. We drinken dan alleen water of witte melk en eten fruit, nootjes, een toast, een rijstkoek of een boterham als tussendoortje. We eten dan geen koeken en drinken geen fruitsap of chocomelk! Dank alvast om hieraan mee te werken! VERJAARDAGEN VIEREN OP SCHOOL Een verjaardag vieren in de klas vinden we belangrijk, maar we willen dit graag zo gezond mogelijk houden. Hieronder volgen enkele afspraken: Volgende traktaties zijn toegestaan: cake, fruit of iets gezond. Taarten, donuts, snoep, chips, snoeprepen, chocolade brengen we NIET mee naar school. Individuele cadeautjes zijn NIET toegelaten. Indien u toch iets wenst te geven, stellen wij het volgende voor: o een kleine verrassing voor de ganse klas bv. leesboekjes voor de klasbibliotheek, o een puzzel, een spel, of een geschenkje uit de geschenkenkoffer van de juf (ideetjes? neem gerust contact op met de juf) Mogen wij er de aandacht op vestigen dat het meebrengen van verjaardagsgeschenkjes naar school absoluut niet verplicht is. Het is de attentie die telt. Alle kinderen van de klas worden op dezelfde manier gevierd. Laat de verjaardag een feest zijn voor uw kind en bewaak samen met ons deze afspraken!

3 GEZONDE TRAKTATIETIP SMAKELIJKE BAN DIET AANTJES VOORLEESWEEK 18 TOT 26 NOVEMBER: HOERA VOOR DE PAPA S! Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Dit jaar zetten we bovendien de voorleespapa's in de kijker. Want zij zijn van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen. Dus mannen (jong en oud): lees dit jaar eens extra voor, thuis, op school, of zelfs op het werk. Hoe meer voorleesplezier, hoe beter! Ook onze school doet mee aan de voorleesweek. Papa s, opa s, nonkels, die graag tijd maken om voor te lezen in de klas zijn zeer welkom maar mama s, oma s, tantes, buren, zijn uiteraard ook meer dan welkom. De leerlingen hebben vorig schooljaar genoten van het voorleesmoment en vroegen dit via de kinderraad meerdere keren per schooljaar te organiseren. Een inschrijvingsstrookje volgt nog eind oktober. Alvast dank voor de medewerking. BOEKEN IN DE KIJKER Denk eraan: elke dag 15 minuten lezen en/of voorlezen! Zien lezen, doet lezen.

4 VOOR DE JONGSTE KLEUTERS Titel: Heksje Mimi geeft een griezelfeest Auteur: Kathleen Amant Heksje Mimi geeft een griezelfeest. Samen met Roosje verstuurt ze de uitnodigingen, bakt ze heksenkoekjes en maakt ze toverlimonade. En ze willen ook nog de hele nacht wakker blijven! Dit vriendelijke heksenverhaal bevat prachtige, pagina vullende prenten, neergezet in warme, heldere kleuren. De gestileerde tekeningen spreken jonge kinderen door hun vrolijke en vriendelijke uitstraling en hun kleurenrijkdom gegarandeerd aan. Het bijna vierkante prentenboek maakt deel uit van de uitgebreide reeks over Heksje Mimi. De herkenbare magische verhaaltjes toveren een glimlach op eenieders gezicht. VOOR DE OUDSTE KLEUTERS Titel: Fred het (heel erg eigenwijze) hert * Auteur: Pépé Smit FRED het hert vraagt zich af waarom hij eigenlijk in een bos woont. En wat is het voor een onzin dat hij geen schoenen draagt of handen heeft? Fred steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil. Hij laat zich niet zomaar tekenen en een verhaal insturen. Daar is hij veel te eigenwijs voor. Neem ook een kijkje op 6 TOT 8-JARIGEN Titel: Wow, wat een wolf * Auteurs: Stefaan Boonen Laps is een piepkonijn dat zijn naam gekregen heeft omdat hij zo klein is. Op een dag ontsnapt Laps ternauwernood aan de klauwen van de grote boze wolf en hij vraagt zich af of hij later ook een wolf zou kunnen worden. Op die vraag kunnen papa noch mama een antwoord geven en daarom zoekt Laps de wolf zelf nog een keer op. Eerst schrikt de wolf van de vreemde vraag die op hem afkomt, maar dan besluit hij het konijn een eerlijk antwoord te geven... Het verhaal over Laps en de wolf neemt halverwege een onverwachte bocht. Vanaf dan is de wolf namelijk niet langer een dreiging, maar geduldig, begripvol en vriendelijk. Die metamorfose evolueert naar een hoogtepunt, waarbij wolf het konijn in zijn nekvel beetneemt en over het water naar zijn hol terugbrengt. Het verhaal werkt hoofdzakelijk op de emoties van jonge kinderen in en springt in het oog door een aanstekelijke vertelstijl en dito tekeningen. Enkele mooie, expressieve woorden en een experimentele lay-out maken het boek nog aantrekkelijker. 8 TOT 10-JARIGEN Titel: De kleine Heks * Auteur: Benjamin Lacombe en Sébastien Perez Als Liesbeth de zolder bij haar oma onderzoekt, ontdekt ze een vreemd boek onder het stof. Als ze de pagina's omslaat komt ze langzaam tot de ontdekking dat haar oma een heks zou zijn. Maar als haar oma een heks is en Liesbeth haar kleindochter, zou het dan kunnen dat... Een prachtig geïllustreerd en warm verhaal van Benjamin Lacombe, waarin de vreemdste talenten toch goed worden gebruikt.

5 10 TOT 12-JARIGEN Titel: Dulle Griet * Auteur: Geert De Kockere Carll Cneut Greetje was een heel lief kind. Een kind om te knuffelen en op te eten. Tot ze oud genoeg was om stout te worden. Vanaf toen deed ze alles wat niet mocht. Ze vloekte en tierde, ze stampte en klopte. Greetje werd Griet en nog later Dulle Griet. Het gevolg was dat niemand met haar wou trouwen. "Loop naar de hel," zeiden ze. Dat maakte Griet nog bozer. Op een dag besloot ze om op zoek te gaan naar de hel. Ze wou de duivel ten huwelijk vragen... Op de achterkant van dit fraaie, royaal uitgegeven prentenboek is het schilderij 'Dulle Griet' afgebeeld, geschilderd in 1562 door Pieter Bruegel de Oude. Het is te bekijken in het museum M. van den Bergh in Antwerpen. Behalve het gegeven dat over de bedoeling ervan weinig bekend is, wordt er inhoudelijk geen informatie over het schilderij gegeven. De auteur heeft op zijn eigen, herkenbare wijze (ritmische, klankrijke tekst) een fantasievol, bizar verhaal bedacht waarin wreedheden niet geschuwd zijn. De illustrator heeft dit aangevuld met prachtige gekleurde platen. Eenmaal is een fragment van het schilderij gebruikt als decor voor de 'nieuwe' hoofdpersoon. Een boeiende en originele confrontatie tussen oud en nieuw die zeker de interesse op kan wekken voor deze oude kunst. EEN BLIJVENDE KLASSIEKER! Titel: De Heksen * Auteur: Roald Dahl Ook al heeft een 7-jarige jongen van zijn oma geleerd hoe hij heksen kan herkennen, toch lukt het hen om hem in een muis te veranderen. De heksen is nog steeds een leuk griezelverhaal, waarin de blijheid en de overtuiging overwegen dat je samen het kwaad de baas kan. Dahl schrijft sprankelend, suggestief en erg fantasievol. *Deze boeken zijn op school beschikbaar De andere boeken kunnen uitgeleend worden in de gemeentelijke bibliotheek van Waasmunster. ONDERSTEUNINGSNETWERK DE ACCOLADE WAAS&DENDER In de zorg voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften worden in Waas & Dender de krachten gebundeld in één ondersteuningsnetwerk: De Accolade biedt vanaf schooljaar ondersteuning aan alle aangesloten scholen van het basis en secundair onderwijs. De Accolade richt zich zowel naar de scholen gewoon als buitengewoon onderwijs, van alle onderwijsnetten. Vanuit een sterk co-creërende gedachte zijn de scholen die aansluiten bij De Accolade samen met het CLB en de pedagogische begeleiding ook vertegenwoordigd in de beleidsorganen van De Accolade. De ondersteuner voor onze school: Evelien Lemiere. De coördinator: Katrijn Van Acker.

6 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: o Wedden dat o Zoveel blaadjes in het bos. DIERENDAG OP SCHOOL Op woensdag 4 oktober mogen alle kleuters een diertje meebrengen naar school. Kleine diertjes kunnen in een hok, kooi, aquarium naar school komen. Grotere dieren mogen uiteraard een bezoekje brengen aan onze school, onder begeleiding van hun baasje. Daarna worden ze terug mee naar huis genomen. Wie met zijn huisdier langs wil komen, geeft liefst een seintje aan de juf. DOPJES VOOR EEN BLINDGELEIDE HOND Wellicht zijn jullie al op de hoogte dat we doppen sparen op onze school. Deze zijn nog steeds welkom. Je kan ze deponeren in de witte zak in onze inkomhal. De inzamelactie is voor een vereniging met blindgeleide honden. Als dank voor deze inzameling, zal de persoon die deze dopjes verzamelt, een bezoekje brengen aan onze school op dinsdag 2 oktober.. WEEK VAN HET BOS Op vrijdag 20 oktober trekken onze kleuters de natuur in. We maken een flinke boswandeling naar het Bospark te Lokeren en mogen er ter plaatse de herfstsfeer opsnuiven! Uiteraard doen we stevige stapschoenen of laarzen aan en voorzien we ons van aangepaste kledij! Wat nemen we mee? Boterhammetjes voor s middags (die dag kunnen de kleuters geen warme maaltijd gebruiken). Twee flesjes water (geen bonnetjes!!) Twee koeken voor onderweg. Een plastiek zak om herfstmaterialen te verzamelen. We keren rond uur terug met auto s. Bereidwillige ouders die ons willen voeren en terugbrengen naar school, geven graag een seintje aan de juf vóór donderdag 12/10. Gelieve op donderdag 12 oktober 1,50 mee te geven in een gesloten omslag met de naam van kleuter erop (liefst gepast geld). Omdat we gebruik mogen maken van de accommodatie in het Bospark zijn we verplicht om daar een drankje te nuttigen. Peuters die s middags afgehaald worden kunnen ons terugvinden aan de cafetaria. Graag ook op voorhand even meedelen aan de juf wie er afgehaald wordt. Houd deze informatie bij de hand. Er wordt geen aparte brief meer meegegeven! NATUURATELIER (OUDSTE KLEUTERS) Op maandag 2 oktober gaat de klas van juf Kristel naar het natuuratelier. Op dinsdag 3 oktober gaat de klas van juf Elisabeth naar het natuuratelier. Wie kan ons brengen (13.30 uur) en komen halen (15.00 uur)? Graag een seintje aan de juffen.

7 VOORLEESWEEK (3 E KL.) Onze kleuters van de derde kleuterklas worden ter gelegenheid van de voorleesweek uitgenodigd op donderdag 26 oktober voor de voorstelling Verhalen over het Kleine Volkje van Veerle Ernalsteen. Mutsje, baardje, slonzig vestje, Niet veel groter dan mijn duim en rap op de tenen getrapt: als dat geen kabouter is! Verhalen over kabouters die je laten wensen, alvermannetjes die schoenen lappen, lurikeens die je foppen en een klein ventje onder de stoof. Wist je trouwens dat iedereen die hard werkt nog steeds tien kabouters heeft, al zijn niet (meer) onzichtbaar? Het vervoer naar Hoogendonck gebeurt met de bus. EVEN UW AANDACHT DENK ERAAN!!! Op vrijdag 13/10 organiseren we een eetfestijn op onze school. We maken er een gezellige avond van en hopen op uw aanwezigheid. Zijn onze weddenschappen geslaagd? Nieuwsgierig? Je komt het te weten op de avond van het eetfestijn. RESERVEKLEDIJ We zijn nog op zoek naar reservekledij voor onze kleuters. We zitten bijna door onze voorraad. Onderbroekjes/ lange broeken, kousjes, kousenbroeken, zijn zeker welkom. De maten die we kunnen gebruiken 92/98/104/110/116. Alvast bedankt! VERLOFDAGEN Vrijdag 6 oktober: facultatieve verlofdag: een dagje vrijaf voor de kinderen. HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ 13 oktober 2017 Eetfestijn U komt toch ook! DANK AAN DE JARIGEN PROFICIAT AAN DE JARIGEN: Jongste kleuters: Achabar Adam (24/10) Oudste kleuters: Van den Branden Kato (02/10) Van Bockhaven Ruben (08/10) Schelfaut Kamiel (15/10) Xander Passemier (28/10)

8 FAMILIEKRONIEK Wij zijn blij met de geboorte van Elodie, kleindochtertje voor Sabine Herreman (naschoolse opvang) Proficiat aan de familie! BOEKENHOEK Ik wil iets heel moois geven! Johan Emmett en Vanessa Cabban Als het buiten koud en nat is, blijft Mol het liefst onder de grond. Maar hij mist zijn vriendjes. Hoe kan hij bij ze komen?

9 KALENDER OKTOBER 2017 Zo 1 Ma 2 CRHS Beweeg elke dag è Evenwicht op een been KOR Deze week bezoek van blindgeleide hond OKRa nm Natuuratelier Di 3 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) ègratis fruit en/of melk week 1 (voor wie intekende) OKRb nm Natuuratelier Wo 4 DIERENDAG Feest van Franciscus Do 5 CRHS Lezing Hoe kunnen we kinderen helpen bij verdriet en verlies? met rouwspecialist Manu Keirse è org. Landelijke Kinderopvang en lokaal overleg kinderopvang Waasmunster è CC Hoogendonck (feestzaal) OKRab vm Watergewenning in Breeven (Bornem) Vr 6 CRHS dag Facultatieve verlofdag è VRIJAF voor iedereen! Za 7 Zo 8 Ma 9 CRHS Beweeg elke dag è Evenwicht op de bank KOLO Personeelsvergadering Di 10 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) ègratis fruit en/of melk week 2 (voor wie intekende) Wo 11 Do 12 Vr 13 KOR Eetfestijn Za 14 Zo 15 Par.C Familieviering Ma 16 CRHS Beweeg elke dag è Rollen CRHS Agendapunten ouderraden digitaal doorsturen naar directeur Di 17 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) ègratis fruit en/of melk week 3 (voor wie intekende) KOR Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje Wo 18 Do 19 Vr 20 CRHS Dag van de jeugdbeweging! Trek jouw uniform aan om naar school te komen! KOR dag Bosuitstap Bospark è geen warme maaltijden Za 21 Zo 22 Ma 23 CRHS Beweeg elke dag è Handen klappen Di 24 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) ègratis fruit en/of melk week 4 (voor wie intekende) Wo 25 Do 26 3KO Activiteit in de bib è voorleesweek met Veerle Ernalsteen Vr 27 CRHS Schoolkrant meegeven (in map en mapzak è KO) en doorsturen via Za 28 Zo 29 Ma 30 Di 31

10 OM TE KLEUREN

11 ALLERLEI

Oktober 2017 HEIDE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Oktober 2017 HEIDE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Oktober 2017 SOMBEKE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Oktober 2017 SOMBEKE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy SOMBEKE CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober 2017 CENTRUM PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Oktober 2017 CENTRUM PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November SOMBEKE. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November SOMBEKE. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy SOMBEKE CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be S Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich Blij met mij! VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 27 september 2018. Beste ouders

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! ------------------------------------ INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WAT BRENG IK MEE NAAR DE KLAS? EEN BOEKENTAS Zelfredzaamheid is heel belangrijk

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag Weetjes Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Juni 2015 Activiteitenkalender

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Directieteam aan het woord

Directieteam aan het woord Kollebloem 2 Oktober 2017-2018 Directieteam aan het woord Zorgen voor een goed gevoel op school is prioritair!! Kinderen moeten kunnen zijn wie ze zijn. Pas als kinderen zich goed voelen, tonen ze hun

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Basisschool De Notelaar Schoolstraat 40 9950 Waarschoot Tel: 09/377.27.96 www.notelaar-waarschoot.be Contactpersoon: Eef De Lathouwer - Lieselot

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond!

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond! Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA Saviostraat 37 Houthalen-Helchteren 3530 Houthalen-Helchteren Tel: 011/522867 of 011/522868 secretariaat@vrijebasisschoolmeulenberg.be www.vrijebasisschoolmeulenberg.be

Nadere informatie