Infobrief juni Samenwerking met de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. 2. Mural in samenwerking met het Cultureel Centrum Belgica

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infobrief juni Samenwerking met de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. 2. Mural in samenwerking met het Cultureel Centrum Belgica"

Transcriptie

1 Infobrief juni Samenwerking met de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Vanaf het schooljaar start onze basisschool een samenwerkingsverband op met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans specifiek voor onze kinderen van het 1 ste en het 2 de leerjaar van onze eigen school. De lessenreeks start de 2 de week van september 2018 tot en met juni 2019 telkens op vrijdag van tot en wil zich richten op alle kinderen die zich graag artistiek willen uiten. De eerste graad wil de ontluikende kunstzinnige interesses en talenten ontdekken en breed ontwikkelen. De bouwstenen van de verschillende kunstdomeinen muziek, drama, beeldende en audiovisuele kunst en dans komen daarbij aan bod en worden in samenhangend verband beklemtoond. Op donderdag 14 juni zullen er in de klassen K3 en L1 initiatielessen doorgaan. Meer informatie voor de betrokken kinderen volgt nog. Tijdens het oudercontact op donderdag 28 juni zal de docente mevr. Annelies De Kimpe aanwezig zijn voor extra informatie en hebt u ook meteen de mogelijkheid om in te schrijven voor deze kunstzinnige lessenreeks. 2. Mural in samenwerking met het Cultureel Centrum Belgica In het kader van het kunstenfestival Kaleidoscope in samenwerking met het Cultureel Centrum Belgica - werd onze school geselecteerd voor het plaatsen van een kunstwerk op onze gevel in de Zuidlaan. Het werk handelt over de decadentie van onze maatschappij waar multinationals de standaard bepalen en waarin uiterlijk vertoon en geld steeds een belangrijkere rol spelen. We zien een dandyachtig persoon, lui op een dak zitten terwijl hij zijn frisdrank drinkt. Het kunstwerk geeft op een ludieke manier kritiek op deze maatschappelijke evolutie.

2 3. Foto s en filmpjes campusfeest Vrede en vriendschap in 1918 en 2018 op Facebook Wie graag nog de foto s en filmpjes bekijkt van het campusfeest kan terecht op onze facebookpagina Basisschool Atheneum Dendermonde. Veel kijkplezier! 4. Levensbeschouwing schooljaar Indien uw kind volgend schooljaar een ander levensbeschouwelijk vak (godsdienst/zedenleer) wenst te volgen dan in , dient u dit voor 30 juni te laten weten aan het schoolsecretariaat via mail (secretariaat.bs@kad.be). De school bezorgt u dan een nieuw keuzeformulier. Na 30 juni veranderen is niet meer mogelijk. 5. Rode Duivels Onze Rode Duivels nemen deze maand deel aan het WK voetbal in Rusland. Ter aanmoediging van onze nationale ploeg kleurt onze school op maandag 18/06/18 (tegen Panama) en donderdag 28/06/18 (tegen Engeland) in de Belgische driekleur. Het schooldomein zal in WK-sfeer zijn, maar wij vragen ook aan onze leerlingen om op bovenstaande data in een Rode Duivel outfit naar school te komen. Dit kan zijn een sjaal, kousen, pet, truitje, vlag, zwarte broek, rode trui, die er voor zorgt dat onze school helemaal kleurt in de Belgische driekleur. De leerling met de ludiekste tofste kleurrijkste outfit wint een leuke gadget! Wij rekenen op jullie steun! TOUS ENSEMBLE!!

3 6. Met de toetsen in zicht Ook nog wat tips voor de ouders willen we graag nog even een aantal eenvoudige tips op een rijtje zetten STUDEREN IS herhalen verbeelden verbanden leggen (associëren) verhaal plaatsen terugroepen vragenbank Dit is wellicht de eenvoudigste manier om iets te onthouden. Door iets te herhalen kun je het een tijd onthouden. Eenvoudig dus, maar niet de juiste manier als je iets voor een langere tijd moet onthouden. Als je bij de woorden die je moet onthouden je allerlei levendige, leuke dingen gaat verbeelden dan lukt het je beter om het woord te onthouden. Als je verbanden legt kun je makkelijker feiten in een juiste volgorde onthouden. Maak een lijstje, noteer in de eerste kolom de feiten die je moet onthouden, in de tweede kolom noteer je een beeld wat je zeker zult onthouden. Probeer nadien ook alle beelden met elkaar te verbinden door ze met elkaar te associëren. Probeer alle feiten in een lijst (in de juiste volgorde) te onthouden door ze in een verhaaltje te plaatsen. Als je je dit verhaal kunt herinneren, dan herinner je de feiten in de juiste volgorde. Neem in je gedachten een plaats die je heel goed kent. Bijvoorbeeld jouw kamer. Plaats nu de feiten die je moet kennen in de kamer. Bijvoorbeeld feit 1 staat op jouw bureau, feit 2 hangt aan jouw lievelingsposter, Als je de feiten moet opsommen, dan denk je terug aan jouw favoriete plaats. Maak tijdens het studeren zelf enkele vragen. Na het inoefenen probeer je de vragen te beantwoorden en zo de leerstof terug voor de geest te halen. Vragen die je maakte kunnen je ook helpen om later de leerstof nog eens te herhalen. Verzamel dus alle vragen die je opstelde in een vragenbank. 7. Kennismaking met het eerste leerjaar Op bezoek! Onze kleuters van de derde kleuterklas maken in juni uitgebreid kennis met het eerste leerjaar. In het klasoverschrijdend thema Op bezoek is er een belangrijke rol weggelegd voor de leerlingen van het 1 ste leerjaar. Op het moment dat de kleuters komen wennen, hebben de kinderen van L1 er al bijna een jaar op zitten. Ze weten er dus ook veel van. En dat mogen ze allemaal vertellen aan de kleuters. Op de wendag leren de kleuters al veel materialen van het 1 ste leerjaar kennen. Bijvoorbeeld de wandplaten in de klas, het werken in het werkboekje.

4 8. ICT-lessen voor Onze school zet volgend schooljaar extra in op het verwerven van ICT-geletterdheid bij onze kinderen Digitale geletterdheid is het minimum aan kennis en vaardigheden op ICT-gebied dat nodig is om mee te doen in de maatschappij. Iemand is digitaal geletterd als hij of zij de computer kan gebruiken om digitale informatie te verzamelen, te creëren en te delen. Zodat diegene thuis, op school, op het werk en in de samenleving goed mee kan doen. Het onderwijs heeft een belangrijke taak bij de ontwikkeling van digitale geletterdheid en mediawijsheid bij leerlingen. Onze kinderen zullen worden ondergedompeld in het creëren van digitaal paspoort, in Word, Power Point, Publisher, Excell, Prezi, programmeren, Ook veilig omgaan met sociale media en een correct gebruik van internet vormen belangrijke pijlers in deze lessenreeks. Elke klas krijgt doorheen het schooljaar vaste momenten, vergelijkbaar met de zwemrooster. De aangeleerde ICT-vaardigheden zullen meteen worden toegepast bij schrijftaken in Word, spreekbeuren met Power Point of Prezi, opzoekingswerk voor WO of een ander domein, 9. Een hoogbegaafdenbeleid op school als onderdeel van de zorg 2 pijlers Vanaf volgend schooljaar starten we met de kangoeroeklas voor kinderen die nood hebben aan gerichte uitbreiding van de leerstof. Een kangoeroeklas is een klasoverstijgend project voor hoogbegaafde leerlingen. Onze missie: élk kind laten genieten van leren. In de kangoeroeklas kunnen hoogbegaafden hun hart ophalen. De eerste en belangrijkste stap is de differentiatie in de eigen klas. Deze kinderen krijgen verbredingsen/of verdiepingstaken zodat de verveling bij deze kinderen tot een minimum herleid wordt. Daarnaast bestaat als tweede pijler de kangoeroeklas. We kiezen voor onderwerpen en opgaven die ervoor zorgen dat deze leerlingen meer geprikkeld worden. Ze krijgen uitdagend werk én ze krijgen taken mee die ze in hun eigen klas zelfstandig moeten verwerken. De aangeboden leerstof komt niet in het vaarwater van de basisleerstof die ze in de eigen klas krijgen.

5 10. Outcomes leerlingen Op onze school volgen we vanuit de zorgcel nauwgezet de resultaten op van onze kinderen die na het 6de leerjaar (naar o.a. 1A optie Latijn of 1A optie modern, ) of na het 5de leerjaar (naar 1B) de overstap maken naar het secundair onderwijs. Dit betekent concreet dat we de behaalde resultaten van de afgestudeerde leerlingen voor de verschillende vakken in kaart brengen. Hiervoor werken we samen met de verschillende scholen van het secundair onderwijs. Uiteraard moeten cijfers ook steeds genuanceerd benaderd worden, vb. een leerling die in de basisschool reeds moeilijkheden had met leren plannen of Frans of zal hier zeer waarschijnlijk ook in het secundair onderwijs problemen mee hebben. Een leerling die een studierichting kiest die niet voldoet aan zijn/haar interesses of talenten zal waarschijnlijk mindere resultaten behalen Toch zijn wij fier te melden dat onze afgestudeerden die verspreid zitten in verschillende scholen - in het secundair onderwijs mooie tot schitterende resultaten behalen, dus niet alleen geslaagd, maar ook met mooie percentages. Hieronder volgt een eenvoudig overzicht van de afgestudeerde leerlingen van het 6de leerjaar in juni 2015 en juni Om de privacy te bewaren wordt enkel het globaal overzicht gemeld. Afgestudeerd in basisschool atheneum Dendermonde Geslaagd (A-attest) Geslaagd, mits volgen van een andere studierichting (B-attest) Niet geslaagd (C-attest) : nog geen eindresultaten momenteel 11. Reserveren van maaltijden voor het schooljaar Nog ter info: voor de maand september 2018 kunnen de maaltijden ook al gereserveerd worden. Dit moet gebeuren voor zaterdag 1 september Het menu met de kalenderdagen kan u steeds raadplegen op de website van onze school:

6 12. Wist je dat - de laatste les Leren leren van dit schooljaar doorgaat op maandag 18 juni de laatste huiswerkklas van dit schooljaar doorgaat op donderdag 21 juni de ROSPOTTEN voor de actie Kom op tegen kanker 300 heeft opgebracht. Vele kleintjes maken één groot. Bedankt! Met vriendelijke groeten Kathy Van Langenhoven Directeur ACTIVITEITENKALENDER JUNI 2018 Vrijdag 1 juni Maandag 4 juni L6: Zwemmen K3: Zwemmen L3: Bezoek aan het woonzorgcentrum Mariatroon Dinsdag 5 juni Zondag 10 juni Maandag 11 juni SONO-onderzoek i.s.m. KU Leuven - voor de klassen L1/L4/L6 Vaderdag proficiat aan alle papa s K3: Zwemmen L1A: Bastion VIII in het teken van waterdieren L3: Bibliotheek Start eindtoetsen 3de graad Dinsdag 12 juni Donderdag 14 juni Vestiging Donck: Bastion VIII in het teken van waterdieren L1B: Bastion VIII in het teken van waterdieren K2: Rollebolle (activiteit in het kader van sport en beweging) K3/L1: Initiatielessen door de Academie voor Podiumkunsten Vrijdag 15 juni L2A/L2B: Bastion VIII in het teken van bijenonderzoek K0/K1: Schoolreis naar Puyenbroeck K2/K3: Verrassingsuitstap Zaterdag 16 juni Schoolfeest vestiging Keur Jurassic Keur (extra flyer volgt)

7 Maandag 18 juni Spel -, sport en springhappening kleuters alle vestigingen L1 start kleurenweek (meer info volgt nog) Start OVSG-toetsen L6 Dinsdag 19 juni L5: Bibliotheek L3: Bastion VIII OVSG-toetsen L6 Woensdagnamiddag 20 juni SVS-activiteit Kids Tennis voor L1 en L2 OVSG-toetsen L6 Donderdag 21 juni Oudste kleuters vestiging Keur: Bezoek aan Bastion VIII in het teken van waterdiertjes (K3) en Bastion VIII in het teken van de zomer (K2) L6: Bibliotheek Kleuters vestiging Donck: Schoolreis naar de kinderboerderij te Bornem Buitenlesdag lager Vrijdag 22 juni Sleep-in voor de kleuters van K3 Centrum Doorstromingstraject van K3 naar L1 L5b: CLB-onderzoek K2 Donck en Keur: CLB-onderzoek L4: Bezoek aan Bastion VIII Kind en ouderfeestje Donck Maandag 25 juni 1ste graad: Schoolreis naar Pairi Daiza 2de graad: Schoolreis naar De Ster in Sint-Niklaas 5de leerjaar: Schoolreis naar Walibi 6de leerjaar: Schoolreis naar De Panne en Plopsaqua K1: CLB-onderzoek Dinsdag 26 juni Ouderfeest Donck Oudste kleuters centrum: fietstochtje natuur Kleuterklassen Centrum: voorstelling met kamishibai samen met leerlingen GO!Talent L6: Voorbereiding proclamatie + picnic Tractatie vanuit de leerlingenraad om 13.00

8 Woensdag 27 juni Klasfeesten in de klassen van de lagere school 11.00: Proclamatie K : Proclamatie 6de leerjaar (uitnodiging volgt nog) Donderdag 28 juni Sportdag voor alle kinderen lagere school Leerling en oudercontact + bedeling rapport (uitnodiging volgt nog) Vrijdag 29 juni Pedagogische studiedag leerlingen klasvrij

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Infobrief juni 2017 1. Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Wie graag nog de foto s en filmpjes bekijkt van het campusfeest kan terecht op onze facebookpagina Basisschool Atheneum Dendermonde.

Nadere informatie

Infobrief juni Kennismaking met het eerste leerjaar met ZOEM Op bezoek

Infobrief juni Kennismaking met het eerste leerjaar met ZOEM Op bezoek Infobrief juni 2019 1. Kennismaking met het eerste leerjaar met ZOEM Op bezoek Onze kleuters van de derde kleuterklas maakten in juni uitgebreid kennis met het eerste leerjaar. Hierbij worden ze ondersteund

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief juni 2016 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

Infobrief juni Met de eindtoetsen in zicht. Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem. Tel : 053/46.43.

Infobrief juni Met de eindtoetsen in zicht. Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem. Tel : 053/46.43. Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem Tel : 053/46.43.00 http://www.bslpboon.be/ Infobrief juni 2019 1. Met de eindtoetsen in zicht willen we graag nog even een aantal eenvoudige

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

Infobrief januari 2018

Infobrief januari 2018 Infobrief januari 2018 Het gehele schoolteam van basisschool atheneum Dendermonde wenst u en uw familie een fantastisch en geweldig 2018! Voor het nieuwe jaar wens ik jullie: Tijd om van de kleine dingen

Nadere informatie

WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé

WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé Infobrief december 2018 DECEMBER = GOED-GEVOEL-MAAND WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé donderdag 20 december vanaf 16.00 Vanaf 16.00 tijdens en na het oudercontact - kan men in ons oudercafé in openlucht

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

SEPTEMBER Welkom eerste schooldag onthaal in alle klassen. Info-ontbijt in de vestigingen Keur en Donck

SEPTEMBER Welkom eerste schooldag onthaal in alle klassen. Info-ontbijt in de vestigingen Keur en Donck SEPTEMBER 20 Welkom eerste schooldag onthaal in alle klassen 2 Info-ontbijt in de vestigingen Keur en Donck.0: Bezoek Academie voor muziek ballet en toneel voor L, L2, L Schoolfotografie in alle vestigingen

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018 2019 SEPTEBER Z 1 Z 2 3 Onthaal 1 ste schooldag + receptie Centrum om 15.30 voor ouders Informatieontbijt in onze vestigingen Keur en onck 4 W 5 6 Infoavond lager om 19.00 in het schoolrestaurant

Nadere informatie

Infobrief oktober 2017

Infobrief oktober 2017 Infobrief oktober 2017 1. Start oudercafé donderdagavond 26 oktober 2017 Op donderdag 26 oktober 2017 starten we met een eerste oudercafé waar je aan een zeer democratische prijs iets kan drinken en dit

Nadere informatie

Infobrief maart 2018

Infobrief maart 2018 Infobrief maart 2018 1. OPENKLASDAG zaterdag 17 maart 2018 Tijdens onze openklasdag kunnen onze kleuters van de 3de kleuterklas en alle kinderen lager (tot L5) proeven van het volgende leerjaar en krijgt

Nadere informatie

Infobrief februari 2018

Infobrief februari 2018 Infobrief februari 2018 1. Facebookpagina s basisschool atheneum Dendermonde Bezoek onze facebookpagina s en geniet van de vele sfeerbeelden en filmpjes. Algemene FB-pagina: Basisschool Atheneum Dendermonde

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief mei 2016 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht

Nadere informatie

Infobrief november 2018

Infobrief november 2018 Infobrief november 2018 1. Rodeneuzen Dit schooljaar steunen wij Rodeneuzendag en dit met verschillende acties Verkoop RODENEUZEN 25 oktober en 21 november De leerlingen van de leerlingenraad beslisten

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER

SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER 208-209 SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER SEPTEMBER 208 Wenmoment peuters K/L 2 3 4 - Infoavond 5 6 - Infoavond Kalken - Welkomstdrink oudercomité

Nadere informatie

Infoavond secundair onderwijs. Torhout, 16 januari 19

Infoavond secundair onderwijs. Torhout, 16 januari 19 Infoavond secundair onderwijs Torhout, 16 januari 19 Op stap naar het secundair onderwijs Wat komt er aan bod? KIEZEN AANBOD begeleiding school en CLB ouders hoe kiezen? keuzeproces keuzetaken structuur

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent

Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent Laarne Kalken Schoolstraat 8 Kouterstraat 4 9270 Laarne 9270 Kalken Tel 09 369 25 50 Tel 09 367 57 34 GSM 0474 49 20 02 www.gsdewindwijzer.be - info@gsdewindwijzer.be

Nadere informatie

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30)

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief december 2016 Kerstmarkt Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Tijdens

Nadere informatie

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen!

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *Materiaal: gebruiken op school blijft op school *Zelfstandig werk: kinderen leren meer en

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Op stap met het werkboekje!?

Op stap met het werkboekje!? Werking CLB Op stap met het werkboekje!? 6 studiekeuzetaken Wat betekent kiezen? Ik leer mezelf kennen Ik verken de beroepenwereld Ik leer het Secundair Onderwijs kennen Ik maak een keuze Ik ben zeker

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt!

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt! DON BOSCO GENK Meer dan je denkt! AANBOD EERSTE GRAAD Dag nieuwe leerling, Dag ouder, In onze Don Boscoschool willen wij een kwaliteitsvolle vorming aanbieden. Vanuit ons opvoedingsproject leggen wij

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille SPORTACTIVITEITEN Onze leerlingen hebben tijdens het 2 de trimester deelgenomen aan enkele leuke sportactiviteiten. Deze werden georganiseerd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Onze 4- en 5-jarige

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies KUNST Ook dit jaar waren de kleuters van de laatste kleuterklassen van onze school drie weken lang echte kunstenaars. En wat hebben deze kleuters zo allemaal rond het thema Kunst gedaan? Van de stad Genk

Nadere informatie

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Je behaalde het getuigschrift van het basisonderwijs. Je behaalde een attest van het basisonderwijs. 1A 1A verdieping 1B Je wil je vooral focussen op de basisleerstof.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé

KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé Infobrief december 2017 DECEMBER = GOED-GEVOEL-MAAND KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé donderdag 21 december vanaf 16.00 Vanaf 16.00 tijdens en na het oudercontact - kan men in ons openlucht oudercafé

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs. Ik leer het secundair onderwijs kennen

Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs. Ik leer het secundair onderwijs kennen Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs Ik leer het secundair onderwijs kennen 2 Inhoud van deze avond 1. Keuzebegeleiding + werking CLB 2. Structuur Secundair onderwijs 3. Onderwijskiezer 4. Goed

Nadere informatie

1. In mei zegt Ben Correct

1. In mei zegt Ben Correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. In mei zegt Ben Correct Infobrief mei 2017 2. Kennismaking met het 1 e leerjaar

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest NIEUWSBRIEF oktober 3/ 2017-18 Betreft: informatie-uitwisseling externen Soms reiken zorgen voor je kind verder dan de schoolmuren en wordt je kind buiten de school ook ondersteund door een logopedist,

Nadere informatie

INFORMATIE PRINS DRIES

INFORMATIE PRINS DRIES 2018-2019 Jaarplanning Prins Dries (veranderingen kunt u vinden in de maandelijkse informatiebrief) Dries= kleuterschool / Prins= lagere school DRIES PRINS Maandag 3-9 Eerste schooldag: klaslijsten hangen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ nieuwsbrief juni 2019 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Beste ouder(s), Deinze, juni 2019 We zijn de laatste maand van dit schooljaar gestart. Een gouden raad aan onze kinderen: nog even, alles geven

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

Arabisch sprookje. NIEUWSBRIEF 10 mei 2016

Arabisch sprookje. NIEUWSBRIEF 10 mei 2016 Vrije Basisschool Eke Steenweg 52 9810 Eke 09/385.52.49 info@vbseke.be www.vbseke.be NIEUWSBRIEF 10 mei 2016 Arabisch sprookje Er was eens een koning met twee zonen. Slechts één van beide kon zijn koninkrijk

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

In de nieuwsbrief van eind juni (onze vakantienieuwsbrief worden de jarigen van juli en augustus in de bloemetjes gezet!

In de nieuwsbrief van eind juni (onze vakantienieuwsbrief worden de jarigen van juli en augustus in de bloemetjes gezet! 1 Beste ouder(s), Ongelooflijk, maar de laatste maand van dit schooljaar staat reeds voor de deur. Nog 1 maandje hard werken (denk maar aan de proeven voor de lagere school), maar zeker ook een maand van

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 Beste ouders Beste leerling Je gaat volgend schooljaar naar het eerste jaar van het

Nadere informatie

aanstekelijk onderwijs

aanstekelijk onderwijs aanstekelijk onderwijs Als coöperatieve school werken leerlingen, hun ouders en het schoolteam democratisch samen. We geven leerlingen inspraak over hun leertraject en betrekken hen bij het hele schoolproject.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar Proeven en ontdekken in het eerste jaar Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je onze brochure leest. Hierin ontdek je wat onze

Nadere informatie

INFOKRANT OKTOBER 2017

INFOKRANT OKTOBER 2017 Beste ouders, beste kinderen Zet je in beweging! Een hele dag stilzitten op een bankje is niets voor ons. Bewegen willen wij! Tijdens de lessen, tussen de lessen, op de speelplaats, thuis, Een gezonde

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016 Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief september 2016 (lagere school) 1. Terug naar school: donderdag

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

onthaalbrochure

onthaalbrochure morgen begint vandaag onthaalbrochure 2017-2018 Hoe werkt onze school? iedereen telt mee EERSTE GRAAD In de eerste graad neem je een gemeenschappelijke start. Hier ontdek je waarvoor je aanleg en interesse

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG.

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. INFO BROCHURE graad JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. Ontdek en ontwikkel jouw talenten en interesses in onze brede eerste graad. nieuwenbosch.be NIEUWEN BOSCH HUMANIORA GENT In onze brede ste graad ontdekken

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Toegangspoort tot het hbo De beste worden die je kunt zijn Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie