Chr. school voor Speciaal basisonderwijs Prof. H. Bavinckstraat 3 Postadres: Postbus BA Utrecht Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Chr. school voor Speciaal basisonderwijs 2012-2013. Prof. H. Bavinckstraat 3 Postadres: Postbus 11042 3505 BA Utrecht Tel: 030-2444633"

Transcriptie

1 Chr. school voor Speciaal basisonderwijs Prof. H. Bavinckstraat 3 Postadres: Postbus BA Utrecht Tel:

2 Christelijke Speciale school voor basisonderwijs Algemene informatie. Het bestuur Het Keerpunt valt onder het bestuur van de stichting Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht. Afgekort: PCOU. p/a. Bureau Christelijk Onderwijs Kaap Hoorndreef AW Utrecht. Postadres: Postbus GK Utrecht Fax: De inspectie Het Keerpunt valt onder het Rijksinspectiekantoor Utrecht Park Voorn 4 Postbus GS Utrecht De directie Directeur : dhr. J. Bak Adjunct-directeur: mevr. I. Blok De dagelijkse gang van zaken. Mevr. Ineke Blok Interne begeleiding: Dhr. J.F. de Bruijn Adres van de school: Het Keerpunt Prof. H. Bavinckstraat 3 (3555 GS) Postadres: Postbus BA Utrecht sbohetkeerpunt@pcou.nl Website van Het Keerpunt:

3 GROEP Onderbouw Blauw GROEP Onderbouw Geel GROEP Middenbouw Oranje GROEP Middenbouw Wit Groepsleerkrachten Mw. A.M. Vos-v.d.Hoven (juf Annemieke) ma. di. woe,. Mevr. E. Wijgergangs (juf Eefje) do. vrij. (+ woe bij afwezigheid juf Annemieke) Mw. M. Toet (juf. Marlies) ma. di. do. vrijdag Mw. J. Deira (juf Jenny) woe. Mw. J. Saman. (juf Jessica ) Onderwijsassistent. Ma.di.woe Mw M.v.d.Linden (juf Marijke) ma. woe, do. en vrijdag. Mw. R. van Staveren (juf Reina) di. Mw A. v.d. Hoven (juf Annelies) ma. di. woe. Mw. R. van Staveren (juf Reina) do/vrijdag Dhr. D. Gazoul (meester Driss) onderwijsassistent GROEP Bovenbouw Rood GROEP Bovenbouw Paars Andere medewerkers: Mw. W. van Elsäcker (juf Mieke) wo., do. en vrijdag. Dhr. M. Leijenhorst (meester Marfred) ma.di.woe.vrij. Dhr. D. Gazoul (meester Driss) onderwijsassistent Mw. J. Huisman (juf Janneke) ma.di.woe.do. Mw. W. van Elsäcker (juf Mieke) vrijdag. Dhr. D. Gazoul (meester Driss) onderwijsassistent Dhr. J.F. de Bruijn, (meester Fred) intern begeleider / orthopedagoog. Ma t/m donderdag. Mw. B. van Hattem (juf Bianca) psycholoog/orthopedagoog. ma. di. en vrijdag. Mw. A.R. Oldeman ( juf Aukje) psycholoog/orthopedagoog. dinsdag. Mw. A. Ruiters (juf Anita) logopediste. ma., di. en vrijdag. Mw. A. Duits (juf Anneke) maatschappelijk werker. donderdag. Dhr. D. Gazoul (meester Driss) onderwijsassistent groep Oranje t/m Paars Mw. M Spijker (juf Meintje) Intern begeleider (ma/di) + groepsleerkracht. Overige medewerkers: Dhr. S. Leenders (meester Sjoerd). Vakleerkracht lichamelijke opvoeding (maandag en donderdag). Het Keerpunt heeft een aan de schoolverbonden gymnastiekzaal met wasgelegenheid. De leerlingen gaan na het sporten allemaal onder de douche. Alleen op doktersadvies kan daarvan worden afgeweken. Ouders/verzorgers dienen naast de nodige sportkleding dus ook een handdoek mee te geven naar school. Mw. H.A. v.d. Poel-van Engelen (juf Henny). Administratief medewerker (maandag/dinsdag/ donderdag tot uur).

4 Dhr.A.K. el Kandoussi ( meester Karim). Conciërge/schoonmaker. Dhr. H. Hoek, Schoolarts. Klachtenregeling/vertrouwenspersonen. De klachtenregeling is te vinden op de website van Stichting PCOU: De contactpersoon van de school is: mevr. M. v. Elsäcker. Bij haar kunt u terecht met klachten of wanneer u in vertrouwen over iets wilt praten. PCOU is aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie voor het Christelijk Onderwijs. Postbus EH Den Haag Tel: (070) info@klachtencommmissie.org Medezeggenschapsraad (MR). Voor zaken met betrekking tot de MR kunt u contact opnemen Tel: (school) Ouderbijdrage. Om verschillende activiteiten voor de kinderen te organiseren vraagt de school van u een vrijwillige ouderbijdrage. De activiteiten in het schooljaar 2012/2013 bestaat o.a. uit: Sinterklaas, schaatsen, Kerst, Pasen, schoolreis en excursies. De hoogte van de ouderbijdrage is voor het schooljaar na goedkeuring van de MR vastgesteld op: 27,50 vrijwillige bijdrage. - Daarnaast wordt er aan de ouders van de onderbouw- en middenbouwgroepen een extra bijdrage van 25,00 voor het jaarlijkse schoolreisje gevraagd. Ouders met een U-pas betalen 2,50. - Aan de ouders van de leerlingen uit de 2 bovenbouwgroepen wordt een extra bijdrage van 80,00 voor het jaarlijkse schoolkamp te Oldenbroek gevraagd. Ouders van leerlingen met U-pas betalen 30,00. U kunt de ouderbijdrage en de kosten voor het schoolreisje/schoolkamp voldoen op rekeningnr.: van de Stichting PCOU, Postbus 9419, 3506 GK Utrecht met de mededeling: Ouderbijdrage Het Keerpunt. Deelname aan schoolreisje en/of werkweek is verplicht.

5 Sponsoring Door sponsoring kan de school financiële speelruimte creëren, die zowel ten goede komt aan het onderwijs als aan allerlei nevenactiviteiten in het belang van de school. Dit betekent niet dat sponsors invloed kunnen uitoefenen op het schoolbeleid. Zowel het team als de medezeggenschapsraad staan op het standpunt dat de school op geen enkele wijze een verlengde mag worden van commerciële belangen. Dit neemt niet weg dat we natuurlijk blij zijn wanneer we via sponsors af en toe iets extra s kunnen doen voor de verbetering van het onderwijs op onze school. In het geval van sponsoring, houdt de school zich aan de gedragsregels uit het convenant dat het Ministerie van OCW in 2009 daarvoor heeft afgesloten. Ouderraad (OR) Het Keerpunt heeft een ouderraad. Deze raad bestaat uit ouders van wie een kind op Het Keerpunt zit. De ouderraad probeert ouders actief bij het schoolgebeuren te betrekken. De ouderraad stelt zich ten doel de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen. Bij de uitvoering van haar taken wordt de ouderraad ondersteund door medewerkers van de school. De taken die de ouderraad uitvoert zijn: het mee-organiseren van festiviteiten die op school plaatsvinden, zoals sinterklaas, Kerst, Pasen en dergelijke. het verlenen van hand- en spandiensten. Overblijven. Alle leerlingen blijven tussen de middag over. Tussen de middag is er een kwartier de gelegenheid om in de klas te eten en een kwartier om buiten te spelen. Pleinwacht. Tijdens de pauzes is er toezicht op het plein door 3 teamleden bij de onderbouw/middenbouw en 2 teamleden bij de bovenbouw. Vóór en na schooltijd zijn er altijd 2 teamleden aanwezig bij het hek en op het plein. Schoolreisje Eén keer per schooljaar gaan wij met alle leerlingen van onder- en middenbouw een dagje uit. De datum is Deze datum komt ook in de jaarkalender te staan. Werkweek De groepen van de bovenbouw gaan in de maand november een week op werkweek in het Utrechts Buitencentrum te Oldebroek. Dit schooljaar gaat dat gebeuren in de week van 13 nov t/m 16 nov De kosten voor deze week bedragen 80,00 all-in, zoals boven vermeld. In de eerste maand van het nieuwe schooljaar ontvangt u hierover een informatiebrief.

6 Tandenpoetsen Na het eten poetsen de leerlingen hun tanden. Ouders/verzorgers moeten hun kind daarvoor zelf een tandenborstel en een beker meegeven. Deze bewaren we in de groep waarin de leerling zit. 3+ klas Vanaf vorig schooljaar hebben we subsidie gekregen om een 3+ klas op te zetten. Dit houdt in dat 10 kinderen uit verschillende onderbouw en middenbouw groepen 8 keer per week uit de klas worden gehaald. Deze kinderen krijgen in kleine groepjes extra begeleiding op het gebied van technisch lezen, woordenschat, mondelinge taalgebruik en begrijpend lezen. Het doel is om alle kinderen met een redelijk leesniveau en een zo groot mogelijke woordenschat naar de bovenbouw te laten gaan. Dit om de kinderen zo goed mogelijk te laten profiteren van het onderwijs in de bovenbouw. De kinderen lezen in de ochtend elke week een nieuw boek en ze worden getraind om steeds sneller te leren lezen. In de middagen wordt er vooral extra aandacht besteed aan de woordenschat uitbreiding. We kiezen voor boeken en onderwerpen die dichtbij de belevingswereld van de kinderen staan. Ook zijn we voorstander van leren door te ervaren. Zo zullen we dit schooljaar vaker met deze groep kinderen op excursie gaan naar de bibliotheek, naar winkels of de natuur in. Groepsgewijsschoolonderzoek De onderzoeken vinden 2 keer per jaar plaats januari/mei. We kijken dan of de kinderen voldoende vorderingen hebben gemaakt. Start eindonderzoek schoolverlaters In de eerste weken van november 2012 beginnen we met de onderzoeken voor de schoolverlaters. We hopen daarna een goed advies uit te kunnen brengen naar de ouders/verzorgers. UITSTROOMGEGEVENS 2010, 2011, 2012 Onderwijssoort Schooljaar Praktijkonderwijs: 64% waarvan 1 met rugzak CL.4 Schooljaar % waarvan 2 met rugzak CL.3 Schooljaar % VMBO- bbl/kbl: 36% waarvan 1 Lwoo waarvan 1 intensief 43% waarvan 7 Lwoo waarvan 1 intensief 40% waarvan 6 Lwoo waarvan 2 intensief

7 VMBO-g/t: geen geen 5% waarvan VO met extra voorzieningen: VSO CL 4 27% 6% 5% Zorglocatie 9% 19% 10% Rugzak cl 3 9% 6% geen Rugzak cl 4 geen 15% N= 11 N= 16 N= SCHOOLVERLATERS 2011/2012: 11 LEERLINGEN NAAR HET PRAKTIJKONDERWIJS: 5 naar De Pouwer, 5 naar De Kranenburg, Eén naar de Dijnselburg in Zeist 6 LEERLINGEN NAAR HET VMBO BBL: 2 naar het Wellant, 2 naar het Trajectum, eén naar het Globe, één naar Zonnehuizen (5 met LWOO) 2 LEERLINGEN NAAR HET VMBO BBL/KBL: 1 naar De Linie met LWOO 1 Naar De Utrechtse School 1 LEERLING NAAR HET VMBO G/T: Oranje Nassaumavo S.O.-Voetbaltoernooi: Op een vrijdag in mei zullen we meedoen met het S.O.- schoolvoetbaltoernooi. Het wordt georganiseerd voor de schoolverlaters. Dit schooljaar is dat op een vrijdag in mei Ouderavonden en rapportavonden: Op 11 september 2012 is er een informatieavond voor de ouders. Zij kunnen dan kennis maken met de juf bij wie de kinderen zijn ingedeeld. Op 30 oktober 2012 wordt het Individuele Ontwikkelings Perspectief (IOP) van elke leerling besproken. De rapportbesprekingen zullen plaatsvinden op 12 februari 2013 en 2 juni We maken afspraken vanaf uur en van uur. Afscheidsavond: De afscheidsavond voor de schoolverlaters is gepland op dinsdagavond 16 juli De laatste schooldag is op vrijdag19 juli 2013.

8 Overzicht schooltijden De leerlingen maken gedurende hun schoolloopbaan totaal 7520 uren. De uren worden over 8 schooljaren verdeeld (940 uur per jaar) De schooltijden zijn in alle groepen gelijk. Dag Schooltijden Aantal lesuren Maandag uur 5½ uur Dinsdag uur 5½ uur Woensdag uur 4 uur Donderdag uur 5½ uur Vrijdag uur 5½ uur Aantal lesuren per week 26 uur In de groepen wordt gewerkt met een lesrooster dat voldoet aan een minimaal aantal vastgestelde uren per vak- en vormingsgebied. We werken met een continurooster. De leerlingen hebben een half uur lunch/ buitenspeelpauze. Leerplicht, verlof en verzuim. Leerplicht In Nederland is het gebruikelijk dat kinderen naar school gaan als ze vier jaar zijn. Hoewel een kin van vier jaar niet leerplichtig is, zijn de schooltijden en regels voor verzuim in principe van toepassing. Wanneer een vierjarig kind de school een dag of middag niet bezoekt, gaan we er van uit dat u de leerkracht hierover tijdig informeert. Een kind is leerplichtig als het vijf jaar is. Uw kind moet naar school vanaf de eerste dag van de maand nadat het vijf jaar is geworden. Voor kinderen van vijf jaar is vrijstelling van de school toegestaan voor vijf uur per week. U hebt hiervoor geen toestemming nodig, maar u met het wel tijdig melden bij de leerkracht. Afwezigheid door ziekte/andere reden. Bij ziekte of een andere reden tot verzuim dient u de school tijdig te informeren. Dit kan op de volgende manier: Telefonisch, graag vóór schooltijd. Wij verzoeken u om afspraken met tandarts, orthodontist, etc. zo veel mogelijk buiten de schooltijd te plannen.

9 Als een kind langer dan drie dagen ziek is, neemt de leerkracht contact op met de ouders/verzorgers. In dit gesprek informeert de leerkracht hoe het gaat met het kind en wordt afgesproken of en wanneer het kind weer op school komt. Als de afgesproken termijn is verstreken en het kind is nog niet op school, wordt opnieuw contact opgenomen met de ouders/verzorgers. Bij twijfel informeert de leerkracht de directie en/of de interne begeleider. De leerkracht/administratie houdt de aan- en afwezigheid van de leerlingen bij in het leerlingvolgsysteem ParnasSys. Extra verlof Extra verlof mag alleen worden toegekend voor religieuze feestdagen, gewichtige omstandigheden of vanwege de aard van het beroep van (één van) de ouders.

10 Het Keerpunt Chr.School voor Speciaal Onderwijs Vakantie-rooster Cursus Studiedag (maandag) Studiedag (dinsdag) Herfstvakantie : zaterdag t/m zondag Studiedag (maandag) Vrijdag om uur vrij. Kerstvakantie... : t/m zondag Studiedag (maandag) Krokusvakantie... : zaterdag t/m zondag Paasvakantie: (vrijdag) t/m maandag Studiedag (dinsdag) Meivakantie t/m zondag Pinksteren ma Studiedag (vrijdag) Vrijdag om uur vrij. Zomervakantie... : zaterdag t/m zondag Maandag 2 september verwachten we de leerlingen weer op school.

Team Directie: Jan Willem Muntendam 0346-566929 e-mail: jwmuntendam@vechtstreekenvenen.nl

Team Directie: Jan Willem Muntendam 0346-566929 e-mail: jwmuntendam@vechtstreekenvenen.nl September 2015 1 Di 2 Wo 3 Do 20.00-22.00 uur uitleg TADAA 4 Vrij Circus TADAA 5 Za 6 Zo 7 Ma 8 Di Startgesprekken groep 1 t/m 7 9 Wo 10 Do Startgesprekken groep 1 t/m 7 11 Vrij 12 Za 13 Zo 14 Ma 15 Di

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar. Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de jaarlijkse bijlage die hoort bij onze schoolgids. Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Jaarkalender 2014-2015 Fazantenkamp 157-158 3607 CH Maarssen 0346-590848 www.montessorihetmozaiek.nl info@montessorihetmozaiek.nl Maarssen, juli 2014 Beste ouders en verzorgers, Dit is de nieuwe kalender

Nadere informatie

Adressen Chr. Basisschool J.C. van der Wal Zwanenkamp 1305, 3607 NZ Maarssen 0346-572935 e-mail: info@jcvanderwal.nl website: www.jcvanderwal.

Adressen Chr. Basisschool J.C. van der Wal Zwanenkamp 1305, 3607 NZ Maarssen 0346-572935 e-mail: info@jcvanderwal.nl website: www.jcvanderwal. September 2014 1 Ma Nieuwsbrief 1 2 Di 3 Wo Luizencontrole 1 (geen gel!) 4 Do 5 Vrij Onderbouwvrije dag gr. 1 t/m 4 6 Za 7 Zo 8 Ma 9 Di 10 Wo Informatieavond groepen 1 t/m 8 11 Do 12 Vrij Startavond 18.00

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

De Tuimelaar. Bewaarkrant

De Tuimelaar. Bewaarkrant De Tuimelaar Bewaarkrant Openbare Basisschool De Tuimelaar Lengweg 146 3192BM Hoogvliet rt T. 010-4165392 F. 010-462477 W. www.bsdetuimelaar.com @. bsdetuimelaar@hotmail.com 2011-2012 Beste Ouders, Hierbij

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Christelijke basisschool Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u het informatieboekje. Hierin vindt u zaken die betrekking hebben op het schooljaar 2015 die elk jaar anders zijn. Het is

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

SCHOOLINFORMATIE

SCHOOLINFORMATIE SCHOOLINFORMATIE 2018 2019 (locatie ) (locatie Kamelenspoor) 549 Kamelenspoor 81 3607 BL Maarssen 3605 ED Maarssen tel. 0346-567697 tel. 0346-567470 e-mail: administratie@kameleon-maarssen.nl website :

Nadere informatie

Jaarbijlage voor het schooljaar

Jaarbijlage voor het schooljaar Aan de ouder(s)/verzorger(s) van alle kinderen van SBO De Windroos Geachte mevrouw, meneer, Om alles te weten wat er in dit schooljaar gebeurt heeft u deze bijlage bij onze schoolgids absoluut nodig. De

Nadere informatie

Jaardeel Waar kinderen samen spelen, leren en presteren

Jaardeel Waar kinderen samen spelen, leren en presteren Voor aanvullende informatie kunt u de schoolgids of de website raadplegen. www.pnielschool.nl Jaardeel 2018-2019 Pniëlschool Tel.: 010-4844688 Sandelingplein 25 Fax.: 010-4850797 Jaardeel cursusjaar 2018-2019

Nadere informatie

BIJLAGE SCHOOLGIDS VSO

BIJLAGE SCHOOLGIDS VSO BIJLAGE SCHOOLGIDS VSO 2018-2019 Vlaanderenlaan 7 9501 TJ Stadskanaal 0599-652022 e-mail: meidoornschool@sgperspectief.nl website: www.meidoornschool.picto.nl Activiteiten Jaarplanning 2018-2019 18, 19

Nadere informatie

BIJLAGE SCHOOLGIDS VSO

BIJLAGE SCHOOLGIDS VSO BIJLAGE Vlaanderenlaan 7 SCHOOLGIDS VSO 2016-2017 Vlaanderenlaan 7 0599-652022 e-mail: meidoornschool@picto.nl website: www.meidoornschool.picto.nl Activiteiten Jaarplanning 2016-2017 7 september 2016

Nadere informatie

Jaarkalender De Brug Schooljaar

Jaarkalender De Brug Schooljaar Jaarkalender De Brug Schooljaar 2017-2018 Wie is er welke dag? Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Rood Oranje Groen Blauw Annette de With of Nicole Stroo & Ruth Laumans Anneke van Driel of

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Rotterdam 29 juni 2015 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR 2018-2019 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de schoolkalender voor het schooljaar 2018-2019. Hierin staan alle belangrijke data, activiteiten en informatie die u regelmatig

Nadere informatie

Voorwoord blz Financiën blz Ouderbijdrage blz Schoolreisje blz Overblijf blz Resultaten van het onderwijs blz.

Voorwoord blz Financiën blz Ouderbijdrage blz Schoolreisje blz Overblijf blz Resultaten van het onderwijs blz. INHOUDSOPGAVE Voorwoord blz. 2 1 Personeel en leerlingen blz. 3 1.1 Aantal leerlingen blz. 3 1.2 Samenstelling en inzet team blz. 3 1.3 Samenstelling Medezeggenschapsraad blz. 4 2 Financiën blz. 5 2.1

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Deze jaarkalender bevat vele praktische zaken, zoals: namen, schooltijden, vakanties etc. Bewaar deze kalender dus goed en geef hem een mooi, zichtbaar plaatsje in huis. Verzuim

Nadere informatie

schoolgids Bijlage Jenaplanschool De Mheen openbare Jenaplanschool De Mheen 1

schoolgids Bijlage Jenaplanschool De Mheen openbare Jenaplanschool De Mheen 1 12 13 schoolgids Jenaplanschool De Mheen Bijlage openbare Jenaplanschool De Mheen 1 Deze bijlage bevat veel informatie voor schooljaar 2012 2013. Er is naast deze bijlage een schoolgids. Die staat op onze

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 24 augustus INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 24 augustus INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 24 augustus 2 017 INFO 1 IN DEZE INFO Klaar voor de start. Informatie-avonden groepen 1/2/3 Schoolreisje

Nadere informatie

BIJLAGE SCHOOLGIDS SO

BIJLAGE SCHOOLGIDS SO BIJLAGE SCHOOLGIDS SO 2018-2019 Vlaanderenlaan 7 0599-652022 e-mail: meidoornschool@sgperspectief.nl website: www.meidoornschool.picto.nl Activiteiten Jaarplanning 2018-2019 21 september 2018 Schoolreisjes

Nadere informatie

Schooljaar. De Kap Christelijke basisschool een school in beweging. Activiteiten. kalender

Schooljaar. De Kap Christelijke basisschool een school in beweging. Activiteiten. kalender Schooljaar 2016 2017 De Kap Activiteiten kalender De Kap CB De Kap De Kap 14 7891 LX Klazienaveen T 0591-312 054 kap@viviani.nl Beste ouders en verzorgers, We vinden het fijn dat u uw kind(eren) naar onze

Nadere informatie

Koos Meindertsschool

Koos Meindertsschool Voorwoord. september 03 Beste ouders, verzorgers, Hierbij ontvangt u de jaarplanner van de voor het schooljaar 03-04. Hierin staan veel praktische gegevens vermeld die voor u en de kinderen van belang

Nadere informatie

Informatiefolder. Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde

Informatiefolder.   Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde Informatiefolder Hoofdweg 77 9695 AC Bellingwolde 0597-532374 obswesterschool@sooog.nl Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2018-2019 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische

Nadere informatie

Locatie Sittard: Kleine Steeg Locatie Geleen: Dunantstraat

Locatie Sittard: Kleine Steeg Locatie Geleen: Dunantstraat Locatie Sittard: Kleine Steeg 11 046-451349 sittard@hoefer.nl Locatie Geleen: Dunantstraat 11 046-4745675 geleen@hoefer.nl september 2016 Locatie Sittard: Kleine Steeg 11, 6131KJ Sittard 046-4513149 sittard@hoefer.nl

Nadere informatie

2015-2016. De Gerardusschool. Praktische schoolgids

2015-2016. De Gerardusschool. Praktische schoolgids De Gerardusschool Praktische schoolgids 2015-2016 Actualiteit van de School Website: www.gerardusschool.nl Facebook: www.facebook.com/degerardus Twitter: https://twitter.com/gerardusschool augustus 2015

Nadere informatie

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I OBS de Cocon Aanvulling schoolgids 2018-2019 t Hooft 1 4791 KB Klundert T 0168-403779 E info@obsdecocon.nl I www.obsdecocon.nl Algemeen 4 De school telt ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 4 groepen.

Nadere informatie

Jaarbijlage voor het schooljaar

Jaarbijlage voor het schooljaar Aan de ouder(s)/verzorger(s) van alle kinderen van SBO De Windroos Geachte mevrouw, meneer, Om alles te weten wat er in dit schooljaar gebeurt heeft u deze bijlage bij onze schoolgids absoluut nodig. De

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar. Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de jaarlijkse bijlage die hoort bij onze schoolgids. Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2018-2019 Nijmegen, juli 2018 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos Lindenholt. We proberen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2014-2015. met aanvullende informatie bij de schoolgids

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2014-2015. met aanvullende informatie bij de schoolgids Resultaten van ons onderwijs: Percentage uitstroom naar het voortgezet onderwijs van onze leerlingen. 2009-2010 15% Gymnasium 10% Havo/Atheneum 25% Havo 50% VMBO 2010/2011 23% Gymnasium 5% Havo/Atheneum

Nadere informatie

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web: &

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web:   & 0492-556313. Web: www.destraap.nl & E-mail: destraap@destraap.nl Kleuterwerkjes Augustus 2017 1 2 3 4 5 6 De klassenverdeling: 1/2 juf Ilja/ juf Mariëtte 1/2 juf Manon/ juf Richelle 1/2 juf Els 3a juf

Nadere informatie

Activiteitenkalender versie

Activiteitenkalender versie AUGUSTUS 2016 31 ma 1 di 2 wo 3 do 4 vr 5 za 6 zo 7 32 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 Za 13 zo 14 33 ma 15 di 16 wo 17 do 18 vr 19 za 20 zo 21 34 ma 22 Eerste schooldag di 23 wo 24 do 25 vr 26 za 27 zo 28

Nadere informatie

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl 2015-2016 Lesrooster Maandag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Dinsdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs Woensdag 8:45-12:30 Donderdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Vrijdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

School informatie 2015 2016

School informatie 2015 2016 School informatie 2015 2016 (locatie Duivenkamp) (locatie Kamelenspoor) Duivenkamp 549 Kamelenspoor 81 3607 BL Maarssen 3605 ED Maarssen tel. 0346-567697 tel. 0346-567470 e-mail: administratie@kameleon-maarssen.nl

Nadere informatie

S E P T E M B E R. Memo. Studiedag 1 - alle leerlingen vrij. Eerste schooldag. Landelijke fietsdag. Nieuwsbrief 1

S E P T E M B E R. Memo. Studiedag 1 - alle leerlingen vrij. Eerste schooldag. Landelijke fietsdag. Nieuwsbrief 1 S E P T E M B E R Eerste schooldag Studiedag - alle leerlingen vrij Landelijke fietsdag Nieuwsbrief 0 Algemene Ouderavond - Vreedzame school groep t/m Start project - Kinderboekenweek Atletiekdag gr +

Nadere informatie

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar Kalender CBS Julianaschool Schooljaar 2018 2019 Contact Julianaschool Bloemstraat 15 8603 XV Sneek Telefoon: 0515-412219 Website: www.julianaschool-sneek.nl Directeur: Dhr. Klaas Jan Visser E-mail: js@palludara.nl

Nadere informatie

Schoolkalender 2014-2015

Schoolkalender 2014-2015 Schoolkalender 2014-2015 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de schoolkalender voor het schooljaar 2014-2015, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

augustus 2017 ma di wo do vr za zo Eerste schooldag Luizencontrole

augustus 2017 ma di wo do vr za zo Eerste schooldag Luizencontrole augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Eerste schooldag 29 Luizencontrole 30 31 Kleine Steeg 11 046-451349 Dunantstraat 11 september 2017 1 2 3 4 5 6 7

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar OUDERKALENDER Schooljaar 2018-2019 Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 8 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 e schooldag 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 Deze week: luizencontrole 4 Start

Nadere informatie

Praktische informatie 2015-2016

Praktische informatie 2015-2016 Praktische informatie 2015-2016 Nijmegen, juli 2015 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Stella Nova kalender

Stella Nova kalender Stella Nova kalender 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2016-2017, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016 / KALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 Versie juli 2016 1 September 2016 1 donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag 4 zondag 5 maandag 1 ste schooldag. Start nieuwe schooljaar 6 dinsdag 7 woensdag 8 donderdag 9 vrijdag

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2018-2019 Schooljaar 2018-2019 Rotterdam, juli 2018 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Jaarkalender De Brug Schooljaar

Jaarkalender De Brug Schooljaar Jaarkalender De Brug Schooljaar 2018-2019 Wie is er welke dag? Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Rood Oranje Annette de With & Ruth Laumans Anneke van Driel Annette de With & Elma Izebout

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

overzicht schooljaar 2015 2016

overzicht schooljaar 2015 2016 overzicht schooljaar 2015 2016 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2015-2016 A

Nadere informatie

Voorwoord blz Financiën blz Ouderbijdrage blz Schoolreisje blz Overblijf blz Resultaten van het onderwijs blz.

Voorwoord blz Financiën blz Ouderbijdrage blz Schoolreisje blz Overblijf blz Resultaten van het onderwijs blz. INHOUDSOPGAVE Voorwoord blz. 2 1 Personeel en leerlingen blz. 3 1.1 Aantal leerlingen blz. 3 1.2 Samenstelling en inzet team blz. 3 1.3 Samenstelling Medezeggenschapsraad blz. 4 2 Financiën blz. 5 2.1

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool

Informatieboekje Marcusschool Informatieboekje Marcusschool 2018-2019 De Marcusschool is een Vreedzame School Adres: Mayadreef 1, 3563 XC Utrecht Tel: 030-2615807 Postadres: Postbus 9212, 3506 GE Utrecht Website: marcus.ksu-utrecht.nl

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! BASISSCHOOL MARIA REGINA Waterlinie 1 4652 GB Steenbergen Postadres: Postbus 115 4650 AC Steenbergen Tel.: 0167 563346 e mail: mariaregina@lpsnet.nl www.mariareginaschool.nl

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Jaaragenda 2017-2018 na goedkeuring MR Augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Alle groen en geel gekleurde dagen zijn vrije dagen voor de leerlingen

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2014-2015

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2014-2015 Schooljaar 2014-2015 Rotterdam 1 juli 2014 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2016-2017 Schooljaar 2016-2017 Rotterdam juni 2016 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

Beste Ouders / Verzorgers.

Beste Ouders / Verzorgers. Beste Ouders / Verzorgers. In het jaarboek vindt u de praktische zaken met betrekking tot onze school. De vakanties, activiteiten, belangrijke regels en afspraken staan hierin vermeld. In de loop van dit

Nadere informatie

maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag dinsdagochtend, donderdag dinsdag, donderdag, vrijdag maandag, dinsdagmiddag, woensdag

maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag dinsdagochtend, donderdag dinsdag, donderdag, vrijdag maandag, dinsdagmiddag, woensdag bezoekadres: Karekiet 49 3641 ZE Mijdrecht / postadres: Postbus 1108 3640 BC Mijdrecht T: 0297 282202 www.obs trekvogel.nl Bereikbaarheid U kunt ons bereiken onder het nummer: 0297 282202 Natuurlijk kunt

Nadere informatie

Schooljaar. De Kap Christelijke basisschool een school in beweging. Activiteiten. kalender

Schooljaar. De Kap Christelijke basisschool een school in beweging. Activiteiten. kalender Schooljaar 2017 2018 De Kap Activiteiten kalender De Kap CB De Kap De Kap 14 7891 LX Klazienaveen T 0591-312 054 kap@viviani.nl Beste ouders en verzorgers, We vinden het fijn dat u uw kind(eren) naar onze

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2015-2016. met aanvullende informatie bij de schoolgids

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2015-2016. met aanvullende informatie bij de schoolgids Resultaten van ons onderwijs: Percentage uitstroom naar het voortgezet onderwijs van onze leerlingen. 2009-2010 15% Gymnasium 10% Havo/Atheneum 25% Havo 50% VMBO 2010/2011 23% Gymnasium 5% Havo/Atheneum

Nadere informatie

Kalender De Keerkring

Kalender De Keerkring Kalender 2019 2020 De Keerkring Augustus 2019 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG Augustus 2019 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Woensdagen

Nadere informatie

SCHOOL informatie

SCHOOL informatie SCHOOL informatie 2017 2018 (locatie Duivenkamp) (locatie Kamelenspoor) Duivenkamp 549 Kamelenspoor 81 3607 BL Maarssen 3605 ED Maarssen tel. 0346-567697 tel. 0346-567470 e-mail: administratie@kameleon-maarssen.nl

Nadere informatie

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Belangrijke data: 4

Nadere informatie

SBO De Zwaaikom Jaarkalender

SBO De Zwaaikom Jaarkalender SBO De Zwaaikom Jaarkalender Voorwoord In deze jaarkalender delen wij met u alle praktische informatie over SBO De Zwaaikom. Alle vrije dagen, s, afspraken en belangrijke evenementen kunt u in de kalender

Nadere informatie

Activiteitenkalender v

Activiteitenkalender v AUGUSTUS 2018 31 wo 1 Zomervakantie do 2 vr 3 za 4 zo 5 32 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 za 11 zo 12 33 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 za 18 zo 19 34 ma 20 di 21 wo 22 do 23 vr 24 za 25 zo 26 35 ma 27 Eerste

Nadere informatie

Jaargegevens 2017/2018

Jaargegevens 2017/2018 Jaargegevens 2017/2018 In dit deel van de schoolgids vindt u de gegevens die elk schooljaar kunnen veranderen. Elk jaar ontvangt u een nieuw deel ter vervanging van de yellow pages in de schoolgids. In

Nadere informatie

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar Kalender CBS Julianaschool Schooljaar 2019 2020 Contact Julianaschool Bloemstraat 15 8603 XV Sneek Telefoon: 0515-412219 Website: www.julianaschool-sneek.nl Directeur: Dhr. Klaas Jan Visser E-mail: js@palludara.nl

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat.

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat. Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de schoolkalender van het schooljaar 2010 2011. Ook dit jaar hebben wij geprobeerd de kalender zo volledig mogelijk te vullen met activiteiten van de kinderen van

Nadere informatie

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285 Weekbrief 27 e jaargang nummer 1014 Datum: 13-02-2015 Comeniusschool postadres: Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Nadere informatie

maandag, dinsdag, woensdag donderdag, vrijdag maandag, vrijdagochtend dinsdag,woensdag, donderdag

maandag, dinsdag, woensdag donderdag, vrijdag maandag, vrijdagochtend dinsdag,woensdag, donderdag Molenwiek 48 3642 BS Mijdrecht T: 0297 281275 www.obs molenland.nl Bereikbaarheid U kunt ons bereiken onder het nummer 0297 281275. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van ons mailadres: info@obs molenland.nl

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 8

HUISWERK AGENDA GROEP 8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Aanvulling Schoolgids Deel 2

Aanvulling Schoolgids Deel 2 Aanvulling Schoolgids Deel 2 2014 2015 OBS De Koempoelan Gangeslaan 59 1448 BV Purmerend 0299-472048 administratie@koempoelan.nl www.koempoelan.nl Schoolgids De Koempoelan - deel 2 2014-2015 Pagina 1 Een

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Kalender en aanvullende schoolgids voor schooljaar 2015-2016

Kalender en aanvullende schoolgids voor schooljaar 2015-2016 Kalender en aanvullende schoolgids voor schooljaar 2015-2016 Aan het begin van ieder schooljaar ontvangt u deze kalender als aanvulling op de schoolgids. In deze kalender vindt u alle data van vakanties,

Nadere informatie

overzicht schooljaar

overzicht schooljaar overzicht schooljaar 2016-2017 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2016-2017 A

Nadere informatie

Schooltijden, activiteiten, studiedagen en vakantieregelingen

Schooltijden, activiteiten, studiedagen en vakantieregelingen Schooltijden, activiteiten, studiedagen en vakantieregelingen SCHOOLTIJDEN Op De Oase hanteren we een continurooster. Dit betekent dat alle leerlingen op school lunchen en dat de schooltijden voor alle

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2016-2017 Nijmegen, juli 2016 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Schoolgids jaargebonden deel

Schoolgids jaargebonden deel Schoolgids jaargebonden deel 2018-2019 Fotografie Foto47 Inhoudsopgave 1 Het team pagina 3 2 De groepen pagina 5 3 Schooltijden, vakanties, vrije dagen pagina 6 4 Rapporten en ouderavonden pagina 7 5 Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

Schoolkalender 2014-2015 van de

Schoolkalender 2014-2015 van de Schoolkalender 2014-2015 van de Augustus 2014 September 2014 Vr 1 Ma 1 Za 2 Di 2 Start Rots&Water groep 5 Zo 3 Wo 3 Ouderbedankochtend 8.30 uur Ma 4 Do 4 Di 5 Vr 5 Wo 6 Za 6 Do 7 Zo 7 Vr 8 Ma 8 Za 9 Di

Nadere informatie

Ouderkalender

Ouderkalender Algemene gegevens adresgegevens P.C.B. De Olijfboom Bongerdstraat 2 1326AB Almere telefoonnummer 036-5376557 e-mail dir.olijfboom@prisma-almere.nl directeur Fred de Ruiter (ma, di, woe, do) intern begeleider

Nadere informatie

Hierbij deel ik u mee dat uw zoon/dochter geplaatst is in klas: Namens het team van het Bredero Beroepscollege wensen wij u een fijne vakantie,

Hierbij deel ik u mee dat uw zoon/dochter geplaatst is in klas: Namens het team van het Bredero Beroepscollege wensen wij u een fijne vakantie, Retouradres: Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam Aan de ouders/verzorgers van Onderwerp: informatie betreffende het nieuwe schooljaar 2017-2018 Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij ons op it Twalûk!

Hartelijk welkom bij ons op it Twalûk! Hartelijk welkom bij ons op it Twalûk! Op it Twalûk hanteren wij het motto: Je leert wat je kan. Op zich geen simpel gegeven in de wetenschap dat elk kind uniek is en er dus met heel veel verschillen rekening

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

A u g u s t u s

A u g u s t u s A u g u s t u s 2 0 1 3 12 START SCHOOLJAAR 2013/2014 13 14 15 16 Schoolreis 5-8 17 17 19 20 21 Informatieavond groep 3 22 23 ADV groep1-2 24 25 26 Informatieavond groep 8 27 28 Informatieavond groep 4

Nadere informatie

SCHOOLGIDS 2015/2016

SCHOOLGIDS 2015/2016 SCHOOLGIDS 2015/2016 KOMPASSCHOOL School voor Speciaal Basis Onderwijs Wilhelminalaan 20 1791 AN Den Burg Tel.: 0222-312655 www.kompasschooltexel.nl Deel B jaarboekje 1 Inleiding Voor u ligt het B Deel

Nadere informatie

Kalender 2015 2016. Joh. van Oldenbarneveldtstraat 48 a, 5301 GZ ZA telefoon 0418 512 306 fax 0418 6

Kalender 2015 2016. Joh. van Oldenbarneveldtstraat 48 a, 5301 GZ ZA telefoon 0418 512 306 fax 0418 6 Joh. van Oldenbarneveldtstraat 48 a, 5301 GZ ZA telefoon 0418 512 306 fax 0418 6 Kalender 2015 2016 OBS De Walsprong, Prins Clausstraat 2a 5301 RT Zaltbommel 0418 512306 Beste ouders/ verzorgers, In deze

Nadere informatie

A u g u s t u s

A u g u s t u s A u g u s t u s 2 0 1 2 13 START SCHOOLJAAR 2012/2013 14 15 16 17 Schoolreis 5-8 18 19 20 21 22 Informatieavond gr 3 23 Informatieavond gr 5 24 25 26 27 Informatieavond gr 8 28 Informatieavond gr 7 29

Nadere informatie

Aan Ouders en verzorgers van leerlingen op de

Aan Ouders en verzorgers van leerlingen op de ons kenmerk: contactpersoon: Aan Ouders en verzorgers van leerlingen op de Regenboog en de Wingerd Terneuzen, 31 augustus 2015 betreft: Bijlage schoolgids 2015-2016 Beste ouders, verzorgers, Hierbij treft

Nadere informatie

obs Het Volle Leven ~ Rijslag 15-21 ~ 2587 BB Den Haag ~ 070 355 84 54 ~ www.hetvolleleven.nl ~ info@hetvolleleven.nl

obs Het Volle Leven ~ Rijslag 15-21 ~ 2587 BB Den Haag ~ 070 355 84 54 ~ www.hetvolleleven.nl ~ info@hetvolleleven.nl Toezicht kinderen Inleiding In dit document wordt het toezicht van kinderen in school, op het schoolterrein en daarbuiten beschreven. Tevens wordt beschreven welke verantwoordelijkheden de leerkrachten,

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week week 0 0 week 0 Eerste schooldag

Nadere informatie

Jaargegevens 2018/2019

Jaargegevens 2018/2019 Jaargegevens 2018/2019 In dit deel van de schoolgids vindt u de gegevens die elk schooljaar kunnen veranderen. In dit deel vindt u o.a. de schoolvakanties, de gymtijden, de bedragen van de ouderbijdrage,

Nadere informatie