Nieuwsbrief Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Maart 2014"

Transcriptie

1 Peter Dencher Met groot verdriet hebben we afscheid genomen van Peter Dencher. Bijna 2 jaar geleden is Peter bij de Rugby Academy betrokken geraakt. Hij beheerde de portefeuille Internationale betrekkingen. Zo heeft hij zich de afgelopen periode bezig gehouden met de organisatie van het Cross Border Toernooi in Den Haag en de begeleiding van de spelers in het Heidelberg Sevens toernooi. We zullen zijn enthousiasme en energie missen. Geboorte Bram Gardien op 2 maart 2014 Op 2 maart jl is Tessa, onze voedingsdeskundige, bevallen van een zoon. Hij heet Bram. Bram en zijn moeder maken het goed. Bijgevoegd een mooie foto van moeder en zoon. Hierbij feliciteren we hen met deze geweldige gebeurtenis. Daniel Bouwens Afgelopen 5 februari is Daniel Bouwens opnieuw aan zijn rechter schouder geopereerd, nadat hij een aantal keer uit de kom is gegaan. De operatie is goed gegaan. Na 6 weken de arm rust te hebben gegeven kan er gestart worden met de revalidatie. Het wordt een traject van veel hard werken en zal een hoop doorzettingsvermogen en inzet vragen. Wij zullen, als B&B Healthcare, alles in het werk zetten om de revalidatie zo goed mogelijk te laten verlopen aldus Wouter van Beek. Deze week zijn de eerste stappen gezet en is een start gemaakt met lichte oefeningen. Daniel Bouwens: Al twee jaar loop ik met een schouder blessure die nu voor de tweede keer geopereerd is. Na twee jaar revalideren heb ik weer het Nederlands team gehaald. Door deze operatie kan ik helaas niet mee naar het EK in Polen. Dit vind ik erg jammer. Ik ga nu hard werken om terug te komen in het Nederlands team. Het grote doel hierna ligt in januari 2015, dan ga ik fit naar Zuid-Afrika naar de Western Province Academy voor minimaal een jaar! Het wordt hard knokken maar ik weet waar ik het voor doe!! Succes BAAS.

2 Terugblik op het winter seizoen. Het afgelopen winter seizoen is net voorbij. Met zo n grote groep bestaande uit verschillende leeftijden was het niet altijd eenvoudig de lessen vol te krijgen. Boksen We hebben dit jaar voor het eerst boksen geïntroduceerd. De oudste groepen hebben onder leiding van goede trainers van boxschool De Haagse Directe de kunst van het incasseren geleerd. Het is een zeer waardevol onderdeel van het programma gebleken en zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar zeker vervolgd worden. Judo De jongere groepen hebben naast het boksen ook de discipline van Vincent Krijgsman ervaren. Zij hebben Judo als hoofd sport gehad en daar geleerd en ervaren wat core stability betekent. Waterpolo Edwin heeft via zijn contacten met het Olympisch Steunpunt Den Haag een uitwisseling met de waterpolo Academy gestalte gegeven. Onze talenten zijn een paar keer in het water gedoken en de waterpolo-ers zijn nu ook bekend met de ovalen bal. Het waren leuke trainingen die duidelijk aantoonden dat de sporten elkaar kunnen aanvullen. Upper body strength is een noodzaak. Zaal trainingen De zaaltraining is een vast Winters onderdeel. Hierbij zijn ook gasttrainingen verzorgd door ervaren basketballers. Toon Jorissen, zelf oud basketballer en assistent trainer cq. teammanager bij Edwin, heeft een aantal clinics bewaak de Bal gegeven. Olympisch Netwerk Den Haag-Haaglanden Al deze specialistische trainingsonderdelen zijn mede mogelijk gemaakt door de inzet van het Olympisch Netwerk Den Haag- Haaglanden. Bedankt daarvoor!!

3 Strength & Conditioning Onze beloften hebben gebruik gemaakt van de zachte winter om volop door te gaan met Strength & Conditioning. Dit is zeker ook één van de trainingsonderdelen die in de toekomst van doorslaggevend belang zullen blijken te zijn. Nu kunnen we mee met skills, maar we leggen het af op deze kwaliteiten. Voedingsleer Dit blijft een vaste waarde in ons programma en wordt gegeven door Tesa Gardien-Grootscholten. Dit is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde onderwerpen uit ons programma. Wanneer je, zoals we nu kunnen stellen, een paar keer heb meegedraaid met grote landen zie je dat in de topsport voeding (fysieke grootte (gewicht), uithoudingsvermogen, vochtbalans en dergelijke) een kernwaarde is om de top te halen en daar te blijven. Een mooi voorbeeld hierin is dat de Nederlandse Olympische ploeg in Sochi een eigen kookstaf hiervoor heeft meegenomen (en niet voor niets!) Instroom nieuwe seizoen. Ondanks dat dit jaar de RTC-dagen niet geheel vlekkeloos zijn verlopen zijn we er in geslaagd een aantal beloften te scouten. Zij zullen de (eerste) stappen op hun Topsport carrière willen zetten. Namen zijn nog niet te noemen maar we verwachten dat de groep 2014 uit ca 15 personen bestaat. Ook het zij-instroom programma is populair. De combinatie TOP TopSport Talenten School en RugbyAcademy is een positieve mix. Sportkeuring Voor de ouders en de kinderen die in september 2014 willen gaan deelnemen aan de RA. De sporters van de Rugby Academy (leeftijd tot 18 jaar?) komen in aanmerking voor een "kleine keuring" elders ook wel Basisplus Sportmedisch Onderzoek genoemd. Inspanningstest niet perse nodig, maar ook absoluut niet fout. Overleg met de sportarts hierover. Voor de zittende spelers zal apart nog informatie verstrekt worden over een herhaalde sportkeuring. Voor een afspraak zie de link hieronder; Start training na de voorjaarsvakantie. Aanvang en locaties zijn hetzelfde als van voor het winterprogramma. De planning van het seizoen is een ieder via de coördinatoren toegezonden.

4 De komende tijd. Bijgaand een update van het jaarprogramma t/m 6 april: Ned. U 17 Cross Border toernooi in Spanje 5 april: RTC 5 6 april: Rugby Academy ZW U14 Hadleigh U14 (Hilversum) 10 t/m 20 april: Ned. U18 EK in Polen Huxley op 20 april 26 april: Ned. U17 Wales Development 17 & 18 mei: Amsterdam Sevens 13 t/m 15 juni: Heidelberg 7 s Het Huxley toernooi De RA zal met een U14 team aan het Huxley-toernooi deelnemen. Het toernooi vindt plaats op 20 April (1 ste Paasdag) te Hilversum. De RA heeft daar een naam hoog te houden. We hebben in een Internationaal veld al meerdere bekers weg gehaald. Het is bij Rugby Club Hilversum: Sportpark Berestein Kininelaantje 7A 1216 BZ Hilversum. Wedstrijd voor U14. Zondag 6 april spelen wij tegen Hadleigh U-14 in Hilversum. Hadleigh is een team uit Suffolk and the South East division.hun U13 team is daar vorig jaar ongeslagen kampioen geworden. Dit jaar zullen daarvan jongens in de U14 meedoen! Zij zijn te gast bij Hilversum en wij hebben de uitnodiging om daar tegen hen te spelen. KO is om 14.00uur Aanwezig 13.00uur. Adres; Kininelaantje 7-A, 1216 BZ Hilversum Heidelberg Ook dit seizoen zal de RA weer deel gaan nemen aan het Internationale Heidelberg Sevens. Het afgelopen jaar hebben we het toernooi met veel succes afgerond door tweede te worden met veel spelers die aanzienlijk jonger waren dan toegestaan. Zij konden zich makkelijk staande houden tegen topteams uit Frankrijk, Canada en Duitsland. Het toernooi zal plaatsvinden in Heidelberg van juni Het is de bedoeling om met twee teams deel te gaan nemen aan het toernooi; Een U16 jongensteam Een meisjesteam Toernooi affiche van vorig jaar!

5 Internationale Amsterdam Sevens Dit jaar willen we de talenten en hun ouders aanbieden om bij het Amsterdam Sevens een mooie dag mee te maken. We hebben geregeld dat we voor een gereduceerde prijs op één van de mooiste plaatsen langs het veld mogen staan. Daarbij zullen drankjes en hapjes inclusief zijn. Het Amsterdam Sevens is een TOP Rugby Evenement waarop veel wereld toppers hun rugbykwaliteiten laten zien. De datum van deze gelegenheid is 18 mei as. Scouting Event in september as. Onze ambassadeurs in Zuid Afrika hebben de gemoederen daar flink wakker geschud. Ook de regelmatige en consequente verspreiding van ons jaarboek draagt daar aan bij. Zij willen met ons samenwerken. Dat kan op verschillende manieren. De eerste invulling die we er aan gaan geven is dat zij komende September komen met een toptrainer en een top speler. Zij zullen dan één a twee weken meelopen en kijken naar (en leren van) ons niveau. En misschien nodigen zij wel iemand mee uit mee te gaan naar ZA! We willen de sponsoren van het afgelopen jaar bedanken: Wessel, Tideman & Sassen Everts Schildersbedrijf Staal Bankiers BAS Consultancy Nooteboom Tours Aannemersbedrijf Koole TopSport School Segbroek Mentus De Nieuwe Erf Rutten; le specialist du frais Lijnen op Maat MCH Antoniushove Cobra café Restaurant Balmain B & B Healthcare Olympisch Netwerk Den Haag

6 Zaken Algemeen De NRB heft met de aanstelling van Gareth Gilbert de handschoen opgepakt om de recente successen in het rugby continuïteit te bieden. Dit gebeurt middels een high performance team waarin verschillende disciplines en specialisten zijn opgenomen. Hierin zullen de RTC s en de RugbyAcademy s een centrale plaats innemen. In dit initiatief past ook de opzet van het NTC. NTC In augustus 2014 zal het Nationaal Trainings Centrum Rugby voor Heren in Amsterdam van start gaan. Het NTC is een vervolg op de RA s. Er zal dagelijks getraind gaan worden onder leiding van Gareth Gilbert. Er is een voorlichtingsbijeenkomst geweest op het NRCA en de NRB heeft uitnodigingen verstuurd. Het is de bedoeling om met een groep van ongeveer 25 speler tot U23 van start te gaan. Het doel van het NTC is om het Nederlands Rugby voor te bereiden op deelname aan het Wereldkampioenschap Rugby in 2019 en 2023! Op dit moment worden alle aanmeldingen beoordeeld door een Selection commitee. Begin april zal duidelijk zijn wie gaan deelnemen aan het NTC programma. Vertegenwoordigende teams. Onze RugbyAcademy is weer erg tevreden met de grote bijdrage die we kunnen leveren aan de diverse Nationale Selecties. Wij hebben in: U18 spelers: Tigran Melikan, Conrad van der Klaauw, Niek Schreuder, David Weersma, Duncan MacDonald en Erik Wijten. U17 spelers: Victor Huurman. Philip Bouwens, Freek Schuurman, Jasey van Kampen, Lars Laros en Thomas Wittebol. Als we gaan kijken vanuit een RTC perspectief dan levert RTC ZW 34% van de spelers voor zowel U18 als U17. DAAR ZIJN WE TROTS OP EN WE WENSEN HEN SUCCES OP DE KOMENDE TOERNOOIEN!

7 HERNIEUWDE OPROEP Wij hopen op elke steun van ouders en/of andere berokkenen te kunnen rekenen. Bedankje Contributie Uit het overzicht van de contributiebetalingen is gebleken dat de meeste ouders inmiddels aan de betalingsverplichtingen voldoet. Tegelijk zijn er nog een aantal die de betaling nog moeten doen. Hierbij nogmaals de procedure; De contributie kan op verschillende manieren betaald worden: 1x per jaar 1200,00 2x per jaar 600,00 4x per jaar 300,00 12x per jaar 100,00 De betaling richten aan de penningmeester van de RA ovv naam van de speler! Rabobank: Bankrekeningnummer: FOTO s Ik realiseer me dat er vaak dezelfde personen op de foto s staan. Naast het feit dat ik natuurlijk bijzonder trots ben op die mannen zijn het de enige foto s die ik heb. Dus hierbij nogmaals de oproep om jullie leuke foto s naar mij te mailen. Kort bericht van wat het is en dan kan er uit een groter scala gekozen worden.

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma.

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma. Draaiboek RDD Oost Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby Nederland

Nadere informatie

Draaiboek RDD Oost V1.6

Draaiboek RDD Oost V1.6 Draaiboek RDD Oost V1.6 Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2012

Nieuwsbrief Juni 2012 Algemeen De afgelopen periode is er weer veel gebeurd op de verschillende fronten. Er is Internationaal gespeeld in België, Engeland (Wellington) en Portugal (Cross Border) en er is in Duitsland getraind

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Vóór de zomer! Het vorige seizoen is afgesloten met een druk bezochte BBQ. Het was erg gezellig en de nieuwe lichting is geïntroduceerd. Het bestuur wil nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Groep jong (meisjes en jongens) maandag 18.30 t/m 20.00 uur Dus totaal: Proef periode: Selectiebeleid: Voeding en Mentale ondersteuning

Groep jong (meisjes en jongens) maandag 18.30 t/m 20.00 uur Dus totaal: Proef periode: Selectiebeleid: Voeding en Mentale ondersteuning Groep jong (meisjes en jongens) Deelnemers tussen 9-13 jaar Jaarplanning 2013/2014 +/- 30 weken x 1 training p/w Bezoek topwedstrijden, clinics toptrainers, deelname toernooien, oefenwedstrijden, infoavonden

Nadere informatie

Heeft uw kind genoeg inzet en talent om een Rugby Topsporter te zijn? Landelijk Overleg Opleiding Talent bestaat 20 jaar, 28 LOOT-scholen in Nederland

Heeft uw kind genoeg inzet en talent om een Rugby Topsporter te zijn? Landelijk Overleg Opleiding Talent bestaat 20 jaar, 28 LOOT-scholen in Nederland Heeft uw kind genoeg inzet en talent om een Rugby Topsporter te zijn? Landelijk Overleg Opleiding Talent bestaat 20 jaar, 28 LOOT-scholen in Nederland September 2012 komt de Rugby Academy MiddenOost voor

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Volwassenen naar het sportpark

Volwassenen naar het sportpark Laaghangend fruit: jong volwassenen die willen (blijven) sporten Volwassenen naar het sportpark Riccardo Gillieron Anja Garritsen NOC*NSF OZ&PC Arethusa Dia 1 Dia 2 We winnen veel met sport! Dia 3 Plus10

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING ga jn mi n ka l wi ik t ik wa t wa en zi et g at we we La ik n ge ei ik IK GA VOOR TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING Ik ga voor de olympische droom! Michael Korrel - Judo Jij hebt je middelbare school afgerond

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 4, 3 mei 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Geplande activiteiten 03-05-2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

KNWU. Dag van de Wielersport. Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging?

KNWU. Dag van de Wielersport. Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging? KNWU Dag van de Wielersport Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging? Anna Voorthuijsen-Woldring Coördinator Vrouwen KNWU Noord-Holland Even voorstellen - Wie zijn jullie? - Waarom zijn jullie hier? - Wat

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)ers, De wintertijd is ingegaan maar dit is geen reden

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Onlangs heeft Dennis zijn vertrek aangekondigd naar India (voor verdere info zie; nieuws van de spelers/trainers). Hoe jammer

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs!

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! 1 2 3 Jij wilt het beste uit jezelf halen. Jij gaat voor winnen. Jouw doel is de top in jouw tak van sport. Maar aan de andere kant wil je

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken.

Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken. Van de voorzitter Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken. Ik ga er vanuit dat heel veel leden hen zal

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup.

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup. VRIJDAG 3 MAART ZATERDAG 4 MAART ZONDAG 5 MAART : JEUGD & SENIOREN : MINIOREN : JUNIOREN UITNODIGING Met trots kunnen we aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de eerste editie van de Ranomi

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom Hockeyen op Cartouche Welkom Zondag Jeugd Hockey Hockeyen op Cartouche Algemeen Cartouche is een familieclub voor breedte en topsport in de gemeente Leidschendam-Voorburg, die draait op vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 seizoen 2012/2013: april 2013

Nieuwsbrief 3 seizoen 2012/2013: april 2013 Nieuwsbrief 3 seizoen 2012/2013: april 2013 Nu de WOC-competitie achter de rug is, is het bij WOC Zuid niet anders dan bij alle gewone verenigingen. Er wordt teruggekeken naar en zo mogelijk geleerd van

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter ZUID April 2016 WOC Artikelen Communicatie, Bergen op Zoom. Inhoudsopgave Pag. 1 en 2 Woord van de voorzitter. Pag. 3 >Aanvraag VOG >Stage Barcelona Pag. 4 en 5 Update vanuit de Technische directie Pag.

Nadere informatie

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE 17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE NK Dressuur slaat nieuwe weg in Wie het Nederlands Kampioenschap Dressuur mag organiseren weet zich verzekerd van deelname van topcombinaties op wereldniveau. Olympisch

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam D E N C ROSS N Spons or the L A RL A DE E Dutch Natio nal La cross e Te a m Lacrosse Wat is Lacrosse? Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (mannen lacrosse), 12 spelers

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Ambities en uitdagingen voor sporter, trainer, begeleiding, ouders, overheid, ondernemer, sponsor en vrijwilliger. Westa 2020 Een leven lang in beweging

Nadere informatie

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST Wat is rolhockey Een snelle teamsport die, door het tempo en de techniek en tactiek waarmee gespeeld

Nadere informatie

Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18)

Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18) Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18) Dit kwalificatietraject is specifiek voor judoka s geboren in 1999, 2000 en 2001. De genoemde meetmomenten zijn onder voorbehoud van beschikbare financiële middelen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

Groep jong (meisjes en jongens) woensdag 18.30 t/m 20.00 uur in de Haastrechtstraat Groep oud (meisjes en jongens)

Groep jong (meisjes en jongens) woensdag 18.30 t/m 20.00 uur in de Haastrechtstraat Groep oud (meisjes en jongens) Groep jong (meisjes en jongens) Deelnemers tussen 9-12 jaar Bestaande groep wordt aangevuld met nieuwe deelnemers tot max. 20 leden Jaarplanning 2012/2013 +/- 35 weken x 1 training p/w Bezoek topwedstrijden,

Nadere informatie

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS Wat is het Jeugdplan Nederland? Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is het

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club Een Sponsor overeenkomst tussen : & U misschien? AAC Amsterdam Rugby 2011 Waarom sponsor worden? Als sponsor verbindt u zich aan AAC Rugby Amsterdam, de eerste en enige burger rugbyclub in Amsterdam.

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker.

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker. P MAAT Voor sport. Tegen kanker. Voor sport. Tegen kanker. De kanker heeft mij niet belemmerd in mijn eigen sportuitoefening en ik heb ervoor gezorgd dat ik zowel voor en na de operatie, als tijdens de

Nadere informatie

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming.

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming. 26-28 februari 17 april Swimming Meets UITNODIGING Beste zwemvrienden, In het seizoen 2015/2016 organiseert The Hague Swimming (SG) in samenwerking met Den Haag Topsport en vele andere partners wederom

Nadere informatie

Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen

Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen Nieuwsbrief -8- juli 2011 Inhoudsopgave: Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen Waterpolo festival 2012 Scheidsrechters binnen opleiding tot topsporter WOC Trainingskamp in Alphen aan den Rijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders Crusaders flits December 2014 Fijne vakantie! Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders In deze laatste Flits van het jaar bedanken we Daniel Dzaleski voor zijn inzet voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014.

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014. Nieuwsbrief Uitgave: April 2014. We doen het als vereniging over de hele breedte goed en daar kunnen we best trots op zijn. Maar dat succes komt niet zomaar; daarvoor hebben mensen zich ingespannen. Tijdens

Nadere informatie

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017 Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief www.tigaleek.nl September 2017 Van de bestuurstafel Het afgelopen jaar is een jaar geweest met veranderingen. We hebben helaas afscheid moeten nemen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

CMV informatie Taurus juni /juli 2016

CMV informatie Taurus juni /juli 2016 CMV informatie Taurus juni /juli 2016 Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over: Groepsindeling Nieuwe seizoen Terugblik minikamp De komende periode Vrij. 2 september 1 e training na de

Nadere informatie

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat is nou een goede voorbereiding op een nieuw skeelerseizoen? Op www.skatepodium.com geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Ewout Schröder Positief Enthousiast Gedreven Theoretische kaders Wat is het doel van talentontwikkeling binnen jouw vereniging? Het te allen tijde (vroeg)tijdig

Nadere informatie

Bijlage 2B. Format Aanvraag en Verantwoording

Bijlage 2B. Format Aanvraag en Verantwoording Stuknummer: bl08.01852 Bijlage 2B Format Aanvraag en Verantwoording Bij de Tijdelijke Deelsubsidieverordening Topsport-Jeugdfonds Aanvraagformulier subsidie "Topsport-jeugdfonds" (zoals bedoeld in artikel

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome

Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome Nieuwsbrief -15- September 2012 Inhoudsopgave: Fysiotherapie Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome Waterpolo Festival 2012 Uitbreiding aanbod WOC programma WOC competitie 2012-2013 Aquarijn

Nadere informatie

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN De tweede nieuwsbrief Handbalschool Haaglanden, talent ontwikkeling in de breedte In deze nieuwsbrief Het zit er op. 4 blokken hard gewerkt. Toernooien gespeeld en veel geleerd.

Nadere informatie

René Smaal update augustus 2016:

René Smaal update augustus 2016: René Smaal update augustus 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws René Smaal Karate heeft nieuwe sporttassen besteld van natuurlijk Adidas. In september kunnen de kinderen

Nadere informatie

Almere 24 maart 2015

Almere 24 maart 2015 Almere 24 maart 2015 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Almere! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden regionale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Topsport en onderwijs

Topsport en onderwijs Topsport en onderwijs Topsporter word je niet zomaar Topsport vraagt veel van de sporter. Je wilt natuurlijk je talent optimaal ontwikkelen, maar aan de andere kant moet jouw sport ook te combineren zijn

Nadere informatie

Het Bovenwatertje van januari februari

Het Bovenwatertje van januari februari Het Bovenwatertje van januari februari Nieuwsbrief voor de jeugd en pupillen Inleidend Ik heb de mouwen maar weer even opgestroopt voor een nieuw bovenwatertje, want het werd weer tijd om jullie bij te

Nadere informatie

Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven

Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Aanleiding Ambitie Nederlandse sport en overheid: - Nederland bij de Top 10 van de wereld - Nederland op Olympisch niveau in 2016 Minimaal

Nadere informatie

Optimist Club Nederland

Optimist Club Nederland Optimist Club Nederland Algemene Ledenvergadering 2013 Plezier, Trainen, Winnen Focus OCN Doelstellingen lange termijn vanuit WAAROM OCN Doelstelling korte termijn Activiteiten tbv realiseren van vastgestelde

Nadere informatie

December 2014 Nieuwsbrief vallen en Opstaan van Budocentrum Fun & Fit.

December 2014 Nieuwsbrief vallen en Opstaan van Budocentrum Fun & Fit. Nieuwsbrief Vallen en Opstaan December 2014 Nieuwsbrief vallen en Opstaan van Budocentrum. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Budocentrum. De kerstvakantie is al weer bijna voorbij en de eerste lessen

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Destination Denver Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Lacrosse La wat? Lacrosse werd oorspronkelijk gespeeld door de inheemse bewoners van Noord Amerika. Voor hen had deze teamsport

Nadere informatie

Voor informatie over verblijf, entree, side events en verdere EK informatie up dates kan je terecht op de website van www.fccwheels.

Voor informatie over verblijf, entree, side events en verdere EK informatie up dates kan je terecht op de website van www.fccwheels. Beste EK deelnemer, Van harte gefeliciteerd met je kwalificatie voor het Europees Kampioenschap BMX 2015! Jij mag samen met ruim 1500 andere rijders deelnemen aan een van de belangrijkste wedstrijd van

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: januari

De Babbeltjes. Maand: januari De Babbeltjes Maand: januari Van de bestuurstafel Het jaar 2015 is afgesloten voor Achilles, een jaar waarin veel is gebeurd, de renovatie van de kleedkamers, nieuwe hoofdtrainer, recht van opstal voor

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

Informatiefolder Schoolteams

Informatiefolder Schoolteams Informatiefolder Schoolteams Inleiding Hieronder vind je informatie over de schoolteams voor het schooljaar 2018-2019. Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor verschillende sporten. Tussen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2016

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2016 Programma Schoolvoetbal 2016 Driebergen, april 2016 Beste deelnemers en toeschouwers, Na jaren voorbereiding staat de nieuwe multifunctionele accommodatie op Sportpark De Woerd Een gebouw dat na jaren

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 2, 30 maart 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Beste allemaal, Ondertussen zijn

Nadere informatie