1. Doelstelling jeugdplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Doelstelling jeugdplan"

Transcriptie

1 1. Doelstelling jeugdplan Dit Jeugdplan is een hulpmiddel om de jeugd van Fc Kerksken op een verantwoorde manier met veel plezier en beleving, een gestructureerde voetbalopleiding aan te bieden. Fc Kerksken heeft een jeugdafdeling in de leeftijd van 5 t/m 21 jaar, we hebben de naam een gezellige en hechte vereniging te zijn waar de leden het goed naar hun zin hebben. Het is zaak dit minimaal zo te houden en daarom te waken voor negativisme zodat er leden afhaken. Niet alleen spelers maar ook trainers/afgevaardigden en vrijwilligers moeten een uitdaging vinden bij Fc Kerksken. Met dit Jeugdplan wordt geprobeerd duidelijkheid te scheppen op het gebied van organisatie, evenals op het technisch gebied. Duidelijkheid dus voor alle betrokkenen, te weten spelers, afgevaardigden, trainers en ouders. Dit Jeugdplan is een begin, we zullen met een positieve en open in- stelling eraan verder werken en van jaar tot jaar bijstellen. De jeugdwerking staat open voor op of aanmerkingen. 2. Opleidingsvergoeding en clubkledij De opleidingsvergoeding : - De jeugdwerking bepaalt ieder jaar de hoogte van de opleidingsvergoeding. - Dit is een bijdrage van alle aangesloten leden in de algemene kosten van een club en bevat onder meer de aansluiting bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en een deel van de door de club gedragen administratie- en organisatiekosten voor trainingen en wedstrijden. - Ze geeft bovendien recht op het volgen van de wekelijkse trainingen en het deelnemen aan de wedstrijden waar de speler is voor geselecteerd. Clubkledij : Door de financiële tussenkomst van onze sponsors kan de speler bij het begin van het seizoen aan zeer voordelige prijzen een kledijpakket aankopen. Wij bevelen dit ten zeerste aan.

2 De spelers die een kledijpakket hebben aangekocht worden verondersteld dit ook te dragen bij gelegenheid van elke wedstrijd. 3. Taakomschrijvingen en afspraken a. JEUGDCOÖRDINATORS : Een jeugdcoördinator is primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdplan. Op zowel technisch/tactisch, organisatorisch, als op bestuurlijk gebied. Hij is in grote mate betrokken bij het opstellen of verbeteren van het jeugdplan. Daarnaast is de jeugdcoördinator verantwoordelijk voor naleving van de gemaakte afspraken. Taken jeugdcoördinator: - Technisch gebied: uitvoering van het jeugdplan; ondersteunt en geeft faciliteit aan de jeugdtrainers; beoordeling functioneren jeugdtrainers; bezoeken trainingen jeugdtrainers (naar eigen inzicht); bezoeken wedstrijden van de jeugd (naar eigen inzicht); betrokken bij aanstelling jeugdtrainers. - Bestuurlijk gebied: organiseert trainersbijeenkomsten; deelname aan eventuele bestuursvergadering; controle op naleving afspraken; plannen gesprekken met trainers, spelers en/of ouders indien nodig. - Organisatorisch gebied: planning van vriendschappelijke wedstrijden; alle voorkomende dagelijkse problemen; communicatie met ouders indien nodig. b. JEUGDTRAINERS : Algemeen Van de jeugdtrainer wordt verwacht dat hij positief meewerkt aan de uitbouw van de jeugdwerking en jeugdopleiding bij Fc Kerksken. Hij verbindt er zich toe kritiek op jeugdwerking/opleiding, op collega s jeugdtrainers, op afgevaardigden, op leden van de jeugdwerking,.., alleen te uiten tijdens de trainersvergaderingen. Hij volgt de trainingsopbouw in drie stappen. (oriënteren-lerenuitvoeren)

3 Het is niet toegestaan kritiek te geven op de spelleiding en zeker niet in het bijzijn van spelers. We laten zien wie het grootste voetbalverstand heeft door discussies met trainers en afgevaardigden van tegenstanders absoluut te vermijden, ook commentaar naar ouders is uit den boze. De jeugdtrainer heeft een voorbeeldfunctie en dient zich te gedragen als een waardig leider, zowel op trainingen als tijdens de wedstrijden. Het is van groot belang steeds positief en opbouwend te coachen. Hou volgens de leeftijd van uw spelers rekening met wat u zegt en hoe u het zegt, sommige spelers zijn gevoeliger dan men denkt. Elke jeugdtrainer is verantwoordelijk voor de afspraken met spelers en afgevaardigden/begeleiders in verband met vertrek naar wedstrijden en tornooien. Men zal maximum 5 minuten wachten op eventuele laatkomer(s). Elke jeugdtrainer zal alle eventuele wijzigingen van uren en data van trainingen en wedstrijden, alsook het beleggen van andere activiteiten met de spelers, eerst met de jeugdcoördinator bespreken. De trainer zal erop toezien dat de spelers, de gedragscode voor de jeugdspelers van Fc Kerksken, naleven. Bij het niet naleven wordt de jeugdcoördinator ingelicht. Elke jeugdtrainer verbindt zich ertoe, elke vergadering van de jeugdtrainers bij te wonen. Indien dit niet zou lukken, zal hijzelf de jeugdwerking daarvan verwittigen. In de kleedkamers is het verboden te roken of alcoholische dranken te gebruiken. De trainer onderwerpt zich daar zelf aan, en ziet toe dat ook de spelers dit respecteren. De trainer ziet erop toe dat alle spelers, na een training en wedstrijd, hun voetbalschoenen borstelen alvorens de kleedkamers te betreden. Iedere trainer zal, indien mogelijk, op elke jeugdactiviteit een handje toesteken. Dit is geen verplichting maar het is kenmerkend bij een goede jeugdwerking. Elke jeugdtrainer ontvangt op het afgesproken tijdstip zijn prestatievergoeding na het tijdig binnenbrengen van zijn prestatieblad bij de jeugdverantwoordelijke.

4 De trainer verbindt er zich toe steeds zijn taalgebruik te verzorgen, dit voor zowel trainingen als voor wedstrijden en het coachen ervan. De club zal de jeugdtrainer sportief en met respect behandelen. Selectie De jeugdtrainer dient zijn wedstrijdselectie te maken op een eerlijke en rechtvaardige wijze, op basis van de kwaliteiten en gebreken van de spelers. Hij zal favoritisme vermijden. Hij zal ook weten dat de bijzondere en gewestelijke selecties nooit definitief zijn. Hij zal daarbij niet uit het oog verliezen dat de mindere spelers ook eens graag aan de aftrap komen! De jeugdtrainer zorgt ervoor dat alle spelers uit zijn groep zo veel mogelijk aanspelen toe komen. Trainingen en wedstrijden Elke jeugdtrainer is tijdens de training verantwoordelijk voor zijn spelers. Die verantwoordelijkheid loopt van 15 minuten voor tot 15 minuten na de training, of tot een ouder zich ontfermt over zijn kind. Duur van de trainingen: U6 tem U9: 60 U11 en U13: 75 U15 en U17: 90 Bij elke training gaan de spelers onder begeleiding van de trainer naar het oefenveld. Elke jeugdtrainer en zijn afgevaardigde zijn minstens 45 voor elke thuiswedstrijd en 30 na elke thuiswedstrijdverantwoordelijk voor hun jeugdspelers. Bij wedstrijden op verplaatsing is hij verantwoordelijk voor zijn spelers vanaf het vertrek naar de wedstrijd tot de terugkeer op de parking van het Willy Michiels stadion. Als spelers met ouders de verplaatsing doen, zijn zij uiteraard voor het kind verantwoordelijk. De trainer komt als eerste de kleedkamer binnen en verlaat ze als laatste. Hij verlaat de kleedkamers pas als alle spelers de kleedkamer hebben verlaten. Technische oefeningen worden steeds gedemonstreerd en kort maar duidelijk uitgelegd.

5 Tijdens het corrigeren blijft men steeds positief en moedigt men aan. Organiseer vervangingen tijdens de wedstrijden zodanig dat de spelers zo weinig mogelijk van positie moeten veranderen. (Behoud van organisatie en eventuele automatismen). Kledij & trainingsmateriaal De trainer zal er met de afgevaardigde op toezien dat na de wedstrijd de wedstrijdtruien worden verzameld in de daartoe voorziene box. De trainer zal zorgen dat de spelers zich steeds in aangepaste kledij vertonen, en dit zowel op training als op wedstrijd. Tijdens de training is de trainer uiteraard uitgerust in sportkledij en voetbalschoenen. Elke jeugdtrainer is verantwoordelijk voor het trainingsmateriaal dat hem ter beschikking wordt gesteld. Na iedere wedstrijd of training zorgt hij ervoor dat alle materiaal netjes geplaatst wordt op de daartoe voorziene plaats. Wanneer het trainingsmateriaal gebreken heeft zal hij dit melden aan de jeugdwerking. Na het gebruik van verplaatsbare doelen dienen ze na afloop terug van het terrein te worden gezet. Men kan/mag het gebruikte trainingsmateriaal op het veld laten staan als een collega trainer daar om verzoekt. Administratie De trainer is medeverantwoordelijk voor het correct invullen van de wedstrijdformulieren bij alle wedstrijden en tornooien. De jeugdtrainer bovenbouw zal zijn spelers 2x per jaar evalueren op het daartoe voorziene evaluatieformulier. (Een eerste maal in december en een tweede maal in april). Deze evaluatie zal de trainer met de jeugdcoördinator aan de spelers kenbaar maken. De trainer zal zijn trainingen steeds voorbereiden. Het aanvragen van vriendschappelijke wedstrijden/tornooien zal steeds gebeuren via de jeugdverantwoordelijke gerechtelijke correspondent.

6 De trainer zal wekelijks de officiële lijst van de te spelen wedstrijden nakijken.(in de kantine, website of mail weekprogamma). Elke jeugdtrainer houdt de aanwezigheden bij van de wedstrijden en trainingen van de hem toegewezen groep. Hij zal maandelijks een kopij van deze lijst aan de jeugdwerking overhandigen. Alle schriftelijke informatie naar spelers en ouders toe wordt eerst met de jeugdwerking doorgenomen alvorens die te verspreiden. (Behalve uitnodigingen voorwedstrijden). De jeugdtrainer verbindt er zich toe na iedere training of prestatie die de club zal vergoeden, zijn prestatiebladcorrect in te vullen. Samenwerking met collega trainers en andere leden van de club Iedere trainer zal wanneer hij spelers moet doorschuiven naar een oudere categorie zijn basisspelers geven. Bij het doorschuiven naar een jongere categorie mag hij daarvan afwijken. Hij zal van de trainer die dit vraagt, weten in welke lijn en op welke plaats het tekort zich voordoet. Mocht dit niet verlopen naar wens, waarschuwt hij de jeugdcoördinator. Bij een tekort aan spelers voor een wedstrijd neemt hij contact op met zijn collega s om, in overleg ermee, de nodige maatregelen te kunnen treffen. Indien men geen overeenstemming zou bereiken neemt de jeugdtrainer contact op met de jeugdcoördinator. De trainer is er verantwoordelijk voor, dat de kleedkamers na de trainingen in propere staat worden achtergelaten. Hij kan hiervoor beroep doen op de afgevaardigden en op de spelers (vanaf U11). Indien een jeugdtrainer niet aanwezig kan zijn op een wedstrijd/training, zal hij hiervan tijdig de jeugdcoördinator verwittigen die dan zorgt voor vervanging. Elke jeugdtrainer zal zich sportief, correct en hulpvaardig gedragen naar collega s jeugdtrainers toe. c. AFGEVAARDIGDEN : Algemeen Als club waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor uw ploeg en club door de taak van afgevaardigde te behartigen.

7 De afgevaardigde is ontegensprekelijk de sleutelfiguur in elke ploeg en uw taak als afgevaardigde bestaat er voornamelijk in de spelers te begeleiden bij wedstrijden en als spreekbuis te fungeren van de ploeg bij het bestuur en bij de ouders. De afgevaardigde draagt de verantwoordelijkheid voor de ploeg waar hij/zij voor optreedt. Hij/zij dient zich te houden aan de reglementen opgelegd door de KBVB, waarvan hij/zij geacht wordt ze te kennen De afgevaardigde dient zich te onderwerpen aan de sportieve eisen van de trainer van de ploeg waar hij/zij voor optreedt. Hij/zij zal ervoor zorgen dat de spelers de reputatie van Fc Kerksken positief uitstralen, en zich zowel op als naast het voetbalveld voorbeeldig gedragen. Hierna vind je onder meer een opsomming van de kerntaken van de afgevaardigde voor, tijdens en na de match. Meer specifiek wordt er ook ingegaan op de manier waarop het wedstrijdformulier en de ongevallen aangifte dienen opgemaakt. Taken van de afgevaardigde Voor de wedstrijd: In overleg met de trainer uur van vertrek en/of bijeenkomst doorgeven aan de spelers + eventueel noteren wie bij de uitwedstrijden rechtstreeks de verplaatsing maakt. Hij zorgt ervoor dat de scheidsrechtersbladen steeds tijdig en correct worden ingevuld en afgeleverd bij de jeugdverantwoordelijke/gerechtelijke correspondent. Hij/zij zal zich er steeds van vergewissen dat er geen door de KBVB geschorste spelers of niet-aangesloten spelers worden opgesteld en dat (vanaf de miniemen) alle spelers die worden vermeld op het wedstrijdblad een geldig identiteitsbewijs kunnen voorleggen. Bij het ontbreken van een geldig bewijs wordt immers een forfaitnederlaag en geldboete opgelegd door de voetbalbond. Voorstellen spelers aan scheidsrechter in volgorde wedstrijdformulier. Voorzien armbanden: - Kapitein (C) - Afgevaardigde: thuis (wit) - uit (zwart-geel-rood)

8 - Trainer: rood Bij thuiswedstrijden: Het speelveld: - De wedstrijdveldjes voor duiveltjes en preminiemen opstellen. De spelersuitrusting: - Elke aangesloten jeugdspeler krijgt een wedstrijduitrusting als onderdeel van het lidgeld, desalniettemin kan het bij thuiswedstrijden voorvallen dat wij in een andere kleur moeten aantreden. - Matchbal en reserveballen oppompen en ter beschikking houden voor de wedstrijd. De matchbal wordt voor de wedstrijd overhandigd aan de scheidsrechter. Het onthaal: - Opvang van de eigen spelersgroep, verzamelen identiteitspapieren, invullen scheidsrechterblad, kapitein laten aftekenen, wedstrijdtruien verdelen. stamboeknummer van Fc Kerksken: Ontvangst van de tegenpartij begeleiding naar de kleedkamer en aanduiden van het speelveld. - Uitnodigen en de weg tonen naar het lokaal waar het scheidsrechtersformulier moet worden ingevuld worden en drankje aanbieden aan persoon die wedstrijdblad invult. - Ontvangst van de scheidsrechter, begeleiding naar de kleedkamer en aanduiden van het speelveld en hem iets te drinken aanbieden. Tijdens de wedstrijd: De afgevaardigde dient zich in de neutrale zone ten dienste te houden van de scheidsrechter. Hij moet dragerzijn van een witte band. De terreinafgevaardigde zal, indien nodig, bij kwetsuur mee helpen bij het toedienen van de eerste zorgen of indien nodig hulp inroepen van derden. Waterzak, spons en eventueel spuitbus kan dan mogelijk van pas komen. Tijdens de rust: Bij thuiswedstrijden: De nodige personen van drank voorzien: - De bezoekende club: 2 flessen

9 - Onze eigen ploeg: 2 flessen - De scheidsrechter Bij uitwedstrijden: Hier zal de afgevaardigde drank aangeboden krijgen door de thuisspelende club. Na de wedstrijd: - Handdruk aan scheidsrechter, afgevaardigden en trainer van de tegenstrever. - Toezien dat spelers de scheidsrechter een hand geven na de wedstrijd en het vormen van 1 rij om een sportieve handdruk te geven aan de tegenstander. - Toezien dat alle spelers samen het veld verlaten. - Voor duiveltjes en preminiemen: de veldjes opruimen, de doelen achter de omheiningplaatsen. - Identiteitskaarten en eventuele waardevolle goederen die gedurende de match in bewaring gegeven waren, terug overhandigen aan de spelers. Kleedkamers en spelersuitrusting: De afgevaardigde zal er verder op toezien dat de kleedkamers ordentelijk (gepoetst!!) worden achtergelaten, eventueel afspraken maken met de ouders, vanaf U11 kan men beroep doen op de spelers. De wedstrijdtruien verzamelen en natellen en wegbrengen of zelf meenemen voor de wasbeurt. De afgevaardigde verlaat steeds als laatste de kleedkamer. Bij thuiswedstrijden dient de afgevaardigde zich te vergewissen van de staat der kleedkamer van de bezoekende partij. Schade aan de installaties dient te worden vastgesteld in bijzijn van de scheidsrechter en vermeld op het scheidsrechtersblad. Wedstrijdblad: Bij thuiswedstrijden, het laatste blad van het volledige en gecontroleerde scheids rechterformulier overhandigen aan de tegenpartij en het eigen exemplaar in het desbetreffende postbakje leggen. De uitslag van de wedstrijd noteren en doormailen met eventueel een kort verslag naar onze webmaster web@fckerksken.be Bij uitwedstrijden steeds een kopij van het scheidsrechtersformulier meenemen en samen met de afrekening drankbonnetjes binnenbrengen

10 bij de jeugdverantwoordelijke of neerleggen in het desbetreffende postbakje. Controleer steeds dat de nodige handtekeningen erop vermeld staan en dat de scheidsrechter heeft afgetekend met vermelding van de correcte uitslag. De uitslag van de wedstrijd noteren en doormailen met eventueel een kort verslag naar onze Bij uitwedstrijden: De spelersuitrusting: Op voorhand duidelijke afspraken maken met de trainer omtrent wie de wed strijdtruien meeneemt op verplaatsing. Uitdelen van de wedstrijdtruien en na de wedstrijd controleren dat ze terug in de wasmand liggen voor de wasbeurt. Materiaal: Tot de basisuitrusting van de afgevaardigde behoren onder meer: 1. Lijst met aangesloten spelers, met vermelding geboortedatum, adressen & telefoonnummers 2. Watertas & spons en spuitbus 3. Aangifteformulier voor ongeval 4. Witte band, te dragen bij thuiswedstrijden 5. Band met de nationale 3-kleur, te dragen bij uitwedstrijden 6. Aanvoerdersband 7. reserve wedstrijdtruien of hesjes Taken los van de wedstrijd: - Verslag uitbrengen bij de jeugdwerking indien er zich onregelmatigheden of opmerkelijke feiten hebben voorgedaan. - Aanwezig zijn op de vergaderingen voor afgevaardigden. - Ieder afgevaardigden zal, indien mogelijk, op elke jeugdactiviteit 'een handje toesteken'. Dit is geen verplichting maar het is kenmerkend bij een goede jeugdwerking. Taken specifiek aan bepaalde leeftijdscategorieën: - Helpen bij aan- en omkleden, ouders komen in principe de kleedkamers niet binnen. - Veters helpen strikken. - Trainingsvestjes helpen aantrekken na invalsbeurten. - Toezicht houden tijdens het douchen

11 Enkele belangrijke richtlijnen/ aandachtspunten - Stel enkel speelgerechtigde spelers op: Wie niet is aangesloten, is ook niet verzekerd bij ongevallen!! Onder niet speelgerechtigde spelers vallen ook de spelers die geschorst zijn bv ingevolge een rode kaart. Vanaf miniemen: stel enkel spelers op die een geldig identiteitsbewijs kunnen voorleggen. Indien geen scheidsrechter komt opdagen, moet eerst de vraag gesteld worden aan de bezoekende ploeg of zij een vervanger kunnen aanstellen. Indien negatief dient de thuisploeg voor een aanduiding te zorgen. De sportieve begeleiding en wedstrijd coaching behoort niet tot de taken van de afgevaardigden. De afgevaardigde is een clubvertegenwoordiger, hij verzorgt het imago van medewerkers, spelers en ouders. Kritiek hou je intern! Er zijn kanalen voldoende binnen de club op een probleem op te lossen. Kun je als afgevaardigde eens niet aanwezig zijn, geen probleem! Gelieve dit echter ruim vooraf te melden zodat een vervanger kan aangeduid worden.. Een afgevaardigde moet bij de KBVB aangesloten zijn. d. GELEGENHEIDSSCHEIDSRECHTERS : Reglementen A. Duiveltjes - 5 tegen 5 - Afmetingen speelveld: L= 35m B= 25m - Doelen: 5x2m - Bal maat 3 gebruiken (laatste jaar duiveltjes maat 4) - Wedstrijdduur: 2 maal 25min (maximaal rust 10 min) - Bal uit = worp - Keeper mag terugspeelbal niet in de handen nemen - Keeper brengt de bal terug in het spel door hem in te werpen of uit te trappen - Doelschop de bal vanuit het doelgebied (8 meter) van de grond trappen - Geen buitenspelregel - Maximum 4 vervangingen, doorlopende wissels - Alle vrije trappen niet rechtstreeks, afstand tegenstrever 8 meter (geen strafschoppen) - Schoeisel: multistuds of sportpantoffels - Afstand houden bij opzetten en uittrappen (achterbal) B. Preminiemen - 8 tegen 8

12 - Afmetingen speelveld: L= 50 à 55m B= 45 à 50m - Doelen: 5x2m - Bal maat 4 gebruiken - Wedstrijdduur: 2 maal 25min (maximaal rust 10 min) - Bal uit = worp - Keeper mag terugspeelbal niet in de handen nemen - Keeper brengt bal terug in het spel door hem in te werpen of uit te trappen - Doelschop vanuit het doelgebied (8 meter) van de grond trappen - Geen buitenspelregel - Maximum 4 vervangingen, doorlopende wissels - Alle vrije trappen niet rechtstreeks, afstand tegenstrever 8 meter (geen strafschoppen) - Schoeisel: multistuds of sportpantoffels - Hoekschop: te nemen op 13m (gemarkeerd op achterlijn) - Afstand houden bij opzetten en uittrappen (achterbal) e. AFSPRAKEN MET SPELERS FC KERKSKEN In onze jeugdwerking en jeugdopleiding tellen wij circa 120 personen (spelers, trainers, medewerkers, afgevaardigden,...). Om met zo n groep in harmonie te kunnen leven en genieten van het spelletje voetbal, hebben wij nood aan duidelijke afspraken en een goede organisatie. Onze spelers louter en alleen beoordelen op hun voetbaltechnische capaciteiten is niet voldoende, er zijn nog andere factoren die steeds een meer belangrijke rol gaanspelen, hun mentaliteit. Wij wensen, als club, ook daar de lat voldoende hoog te leggen en wij doen hierbij beroep op ieder die met de jeugd is begaan. De jeugdopleiding van Fc Kerksken stelt zich onder meer tot doel, met de middelen waarover zij kunnen beschikken, een zo goede en zo ruim mogelijke voetbalbagage aan te bieden, maar ook het pedagogisch aspecten de discipline binnen onze vereniging moet onze volle aandacht krijgen. De gedragscode die we tijdens de voetbalopleiding willen doen naleven is daar een voorbeeld van. Wij vinden het ook nuttig dat ouders langs deze wegkennis kunnen nemen van deze regelgeving en afspraken; zij kunnen op die manier hun sportieve kinderen helpen/verplichten deze regels na te leven en in praktijk om te zetten. De spelers groeten hun trainer/afgevaardigde voor en na de activiteit op een gepaste wijze: door een handdruk. Het spreekt vanzelf dat de omgang tussen ieder lid van de club dient te gebeuren op een beleefde en fatsoenlijke manier, zowel als taal als

13 gedrag betreft. Naar anderen toe, in welke hoedanigheid dan ook, eisen wij dezelfde houding. Voetbalschoenen dienen voor de training/wedstrijd steeds proper te zijn. Draag ook zorg voor de u toevertrouwde clubuitrusting. Tijdens de wedstrijd mag er uitsluitend worden gespeeld met de uitrusting u door de club ter beschikking gesteld. Het dragen van armbanden, uurwerken en kettingen tijdens de wedstrijden/trainingen is door het bondsreglement verboden. Het dragen van voetbalschoenen met metalen noppen is voor U6 tot en met U11 eveneens verboden. De doelman mag een pet gebruiken als bescherming tegen het zonlicht. Tijdens de wedstrijden/trainingen is het dragen van beenbeschermers verplicht. Iedere speler blijft voor de training in de kleedkamer tot de trainer hem komt halenvoorde oefensessie. Na een training zullen alle spelers hun voetbalschoenen borstelen vooraleer de kleedkamers te betreden. Dus in geen geval voetbalschoenen of modderige kledij onder de douches reinigen. Iedere speler wordt verplicht te douchen na iedere training/wedstrijd. Afwijken daarvan kan alleen op medische grond of bij uitdrukkelijke wens door de ouders. Badslippers zijn om hygiënische redenenwarm aanbevolen. In de kleedkamers dient men zich rustig te gedragen (ook onder de douche). Maak gebruik van de kleerhangers, maak dat uw sporttas gesloten is en plaats die tas ordentelijk onder de zitbanken. Heb respect voor de installatie van de club en het materiaal van uw medespelers. Schade berokkenen aan de infrastructuur van de club kan aanleiding geven tot het betalen van een schadevergoeding en/of uitsluiting (dit naargelang de ernst van de schade). Tijdens de wintermaanden zullen de spelers zich van de nodige winterkledij voorzien bij trainingen en wedstrijden en vooral bij bankzitten. De trainer zal hierop toezien. Buiten het toezicht van de trainer wordt er geen gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

14 Wees tijdig op alle afspraken door de trainer gemaakt, zowel voor trainingen als wedstrijden. Men zal steeds, tijdig, de trainer verwittigen als men niet aanwezig kan zijn op een training of op een wedstrijd via gsm. Indien een speler niet aanwezig was op de laatste training voor een wedstrijd, neemt hijzelf (of een ouder)contact op met de trainer om te weten of hij al dan niet moet spelen. Adres/telefoonwijzigingen e.d. moeten zo snel mogelijk via de trainer doorgeven worden aan de jeugdwerking. Spelers U17 zullen bij boekingen/uitsluitingen wegens onbehoorlijk gedrag (dus alles wat geen spelfout betreft) door de jeugdwerking als bijkomende sanctie moeten fungeren als gelegenheidsscheidsrechter bij één wedstrijd onderbouw. De spelers bovenbouw zullen steeds op de vraag van de trainer ingaan indien deze verzoekt om hulp bij het wegbergen van training- en oefenmateriaal. Volg bij het oplopen van een kwetsuur, grondig de regels die we voorschrijven in sportongeval wat te doen! (zie bijlage). Het is steeds raadzaam, ook bij kleine kwetsuren toch een formulier aangifte van ongeval te vragen aan uw afgevaardigde. Indien het niet nodig zou blijken geeft u het nadien aan uw verantwoordelijken terug. Roken en alcoholische dranken zijn totaal verboden bij Fc Kerksken. Het bezitten, gebruiken of verhandelen (of het aanzetten ertoe) van drugs wordt ten strengste verboden. Wie meent zich niet te moeten houden aan deze eis, sluiten wij consequent uit. De club zal bij monde van de G.C. de ouders verwittigen, de club zal tevens overwegen aangifte te doen bij andere instanties. Het staat iedere trainer vrij aan deze reglementering bepaalde regels toe te voegen. Deze regels moeten in ieder geval relevant zijn voor de hem toegewezen leeftijdsgroepen zullen eerst met de jeugdwerking besproken worden. Ouders, trainers, afgevaardigden en begeleiders hebben een voorbeeldfunctie. Wij vragen dat ze zich onder alle omstandigheden als waardige leiders gedragen. Een voorname taak zal zijn: de spelers onze interne reglementering te helpen/verplichten toe te passen.

15 Deze regelgeving heeft niet tot doel een rondje te pesten, integendeel! Onze jeugd heeft nood aan duidelijke afspraken, en waar die afspraken worden nageleefd zalmen werken en spelen in de meest gunstige omstandigheden. Van de spelers wordt, buiten het naleven van onze regels, geëist dat ze zich sportief gedragen en zich steeds voor 100% inzetten naar best vermogen. Namens de jeugdwerking dank ik iedereen die wil bijdragen tot het realiseren van deze doelstellingen. f. AFSPRAKEN MET OUDERS De ouders stellen terecht hoge verwachtingen in de club, maar wat verwacht een club van de ouders? Betrokkenheid bij de opleiding/vorming van uw kinderen. Geef blijk van belangstelling, kom u zoon/dochter aanmoedigen tijdens de wedstrijden. Probeer aanwezig te zijn op de activiteiten die ten voordele van de club (dus ook van uw kind) worden gegeven. Hou er rekening mee dat het voor de jeugdwerking zeer frustrerend is als er bij organisaties geen gevolg wordt gegeven aan de uitnodiging/oproep voor activiteiten. Geef uit respect voor de club hieraan voortaan gevolg. Stimuleer uw kind om tijdig aanwezig te zijn op trainingen/wedstrijden, geef in deze ook het goede voorbeeld. Sta positief tegenover de trainers, begeleiders, medespelers en tegenstrevers, het zal de ingesteldheid van uw kind ten goede komen. Een scheidsrechter doet zijn best, maar is niet onfeilbaar. Kritiek geven op een scheidsrechter is zeer gemakkelijk, doe het niet! Uw kinderen nemen gemakkelijk deze houding over, ze worden fanatiek en/of zelfs agressief. Dus toon begrip voor een (soms falende) scheidsrechter! Voetbal is een teamsport, uw kind heeft een verantwoordelijkheid te dragen naar de teamgenoten toe. Zorg ervoor dat uw kind steeds kan deelnemen aan trainingen/wedstrijden. Laat uw kind, (ofwel uzelf), zo snel mogelijk de trainer inlichten indien het niet aanwezig kan zijn op een wedstrijd of training.

16 Ouders zijn de beste supporters, maar laat uw tactische slogans en kreten achterwege, het is de trainer, en alleen hij, die richtlijnen geeft en coacht. Tijdens de wedstrijden nemen alleen de trainer/afgevaardigde en mensen van de jeugdwerking plaats op het voetbalveld. Alle ouders en pseudo verzorgers dienen plaats te nemen achter de omheining. Ouders worden principieel niet toegelaten in de kleedkamers, het voor zich zelf kunnen instaan maakt deel uit van de opleiding. Alleen voor de duiveltjes U6 tem U9 kunnen wij een uitzondering toestaan. Wij zullen als club toelaten dat één ouder het kind helpt. En, beste Ouders, mocht door het beoefenen van de voetbalsport uw kind leer- of studieproblemen kennen, aarzel dan niet ons dit te melden. Wij zullen op een discrete wijze hulp bieden waar het moet/kan. Het naleven van deze regels en suggesties zullen hopelijk in het algemeen bijdragen tot een betere vorming en jeugdopleiding!! Namens de jeugdwerking van Fc Kerksken, alvast bedankt voor de medewerking en het vertrouwen.

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking De ploegafgevaardigde Een belangrijke pion in de jeugdwerking Hieronder trachten we bondig een toelichting te geven over de rol en de taken van de ploegafgevaardigden De ploegafgevaardigden maken integraal

Nadere informatie

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde TAKEN VAN EEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KFC DUFFEL REGLEMENTAIR Thuiswedstrijden : - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde Uitwedstrijden : - zwart-geel-rode armband dragen

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Elke afgevaardigde engageert zich om de missie en de visie van KVK Westhoek te realiseren! Communicatie C Community-werking

Elke afgevaardigde engageert zich om de missie en de visie van KVK Westhoek te realiseren! Communicatie C Community-werking JEUGD KVK WESTHOEK - AFGEVAARDIGDE Missie en visie van KVK Westhoek Elke jeugdtrainer van KVK Westhoek is op de hoogte van de missie en visie van de club en weet het document terug te vinden op www.kvkwesthoek.be.

Nadere informatie

Taken. Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd

Taken. Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Ploegafgevaardigde Taken Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Algemeen: De afgevaardigde vormt samen met de trainer één team Sportieve beslissingen worden door

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Taakomschrijving ploegafgevaardigde U12 U21

Taakomschrijving ploegafgevaardigde U12 U21 Taakomschrijving ploegafgevaardigde U12 U21 De afgevaardigde vervult een zeer belangrijke functie binnen de ploeg. Hij/Zij is de rechterhand van de trainer en staat hem bij in een aantal belangrijke domeinen

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Info voor de trainer Als jeugdbestuur waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor KFC Houtvenne door de taak van trainer

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT. Elke speler die bij DKW Evergem voetbalt, dient aangesloten te zijn bij de club. Een aansluiting is pas definitief na;

INTERN REGLEMENT. Elke speler die bij DKW Evergem voetbalt, dient aangesloten te zijn bij de club. Een aansluiting is pas definitief na; DKW EVERGEM STAMNUMMER 4740 REK. NR.: BE78 8002 0603 8586 BTW: BE0410 949 507 INTERN REGLEMENT Hoofdstuk 1. Inschrijvingen 1 Aansluiting Alvorens bij DKW Evergem aan te sluiten, kan elk kind vrijblijvend

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015 Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13 Seizoen 2014 2015 De 8 principes van respect = FAIRPLAY 1. Respect voor de spelregels 2. Respect voor de scheidsrechter en de officials

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

KSV OUDENAARDE BROCHURE AFGEVAARDIGDEN

KSV OUDENAARDE BROCHURE AFGEVAARDIGDEN KSV OUDENAARDE BROCHURE AFGEVAARDIGDEN Tips en richtlijnen voor afgevaardigden Opdracht De afgevaardigde staat in voor technische, sociale en opvoedkundige ondersteuning van zijn ploeg en trainer. Plaats

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 U6 - U12 U8 U11 U15 08u00-11u45 12u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 ZONDAG 30 DECEMBER 2018 U7 U9

Nadere informatie

RAPIDE CLUB LEBBEKE. Reglement & wedstrijdschema KBVB 8601

RAPIDE CLUB LEBBEKE. Reglement & wedstrijdschema KBVB 8601 KBVB 8601 RAPIDE CLUB LEBBEKE Reglement & wedstrijdschema U17 Terreinen : Sportcomplex Lebbeke K. Albert I straat 124-9280 Lebbeke - Tel. 052 / 41 47 20 www.rclebbeke.be - tornooien@rclebbeke.be 1 mei

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Zaterdag 26 december 2015. Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen

S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Zaterdag 26 december 2015. Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI Zaterdag 26 december 2015 Sporthal Moorslede Deelnemende ploegen Club Stamnummer clubkleuren SV Moorslede A 2505 Geel - Rood - Rood SV Moorslede B

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 18-09 t.e.m. 24-09-2017) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde. bezoekende afgevaardigde

Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde. bezoekende afgevaardigde Voorwaarden: Minimum 18 JAAR ZIJN Aangesloten BIJ de CLUB die hij vertegenwoordigt Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL Gedragscode Onze vereniging stelt zich tot doel om alle leden en betrokkenen plezier te laten beleven aan het voetbalspel en alles wat eromheen gebeurt. Dit kan

Nadere informatie

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING:

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: 1. Doelstellingen SK Rapid Leest wil streven naar een kwalitatieve begeleiding en opleiding van onze voetballende jeugd, met respect voor de kwaliteiten en/of onvolkomenheden

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders

Clubreglement voor spelers en ouders Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 1 juli 2016 U heeft ervoor gekozen om uw dochter of zoon te laten voetballen bij FC Beigem. Wij danken u van harte voor het vertrouwen

Nadere informatie

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE.

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE. 24 Jeugdtornooi KVV Laarne-Kalken 30 april & 1 mei 2017 KVV LAARNE-KALKEN dankt U voor uw deelname op zondag 30 april (U15) en maandag 1 mei 2016 (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U13) aan ons 24 jeugdtornooi.

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt

Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt 1. Inleiding Bij onze club Herk Sport Hasselt vinden wij het naleven van de juiste Normen en Waarden bij de beoefening van de voetbalsport zeer

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Linden, 5 juni 2014 Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Beste voetbalvrienden, spelers, ouders, Het WK in Brazilië, schoolexamens en de zomer staan voor

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W.

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. INTERN REGLEMENT Algemeen : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor iedere

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING Voetbalvereniging Workum wil er aan bijdragen dat al onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij

Nadere informatie

Paastornooi. Eendracht Hekelgem 2015 (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12)

Paastornooi. Eendracht Hekelgem 2015 (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12) Paastornooi Eendracht Hekelgem 2015 Zaterdag 04 April Maandag 06 April (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12) Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Eendracht Hekelgem organiseert naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi.

Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi. Tarwestraat 11 / 1 2200 Noorderwijk-Herentals Tel. 014 26 30 72 Noorderwijk, 01 mei 2015 Geachte, Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi. Op ons

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten De scheidsrechters wordt met aandrang verzocht onderstaande richtlijnen stipt na te leven. Deze richtlijnen

Nadere informatie

S.V. Moorslede vzw ZEVENENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Woensdag 28 december Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen U13

S.V. Moorslede vzw ZEVENENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Woensdag 28 december Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen U13 S.V. Moorslede vzw ZEVENENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI Woensdag 28 december 2016 Sporthal Moorslede Deelnemende ploegen U12 Club Stamnummer clubkleuren SV Moorslede 2505 Geel - Rood - Rood SC Zonnebeke

Nadere informatie

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012)

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Versie 1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 2.2 OVER WIE GAAT HET? 3 2.3 WAAROVER GAAT HET? 4 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 04-09-2018 JEUGDVOORZITTER Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

DUIVELTJESTORNOOI U6 WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017

DUIVELTJESTORNOOI U6 WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017 Bedankt voor uw inschrijving. Om alles vlot te laten verlopen vragen we u deze infobrochure vooraf te lezen. Vragen en problemen kan je altijd voorleggen aan de inrichters. 01/11/2017 FC TENSTAR MELLE

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 14(van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 14(van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 14(van 02-04-2018 t.e.m. 08-04-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 14 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

VC BERTEM-LEEFDAAL. Taken van de afgevaardigde : U14 U17

VC BERTEM-LEEFDAAL. Taken van de afgevaardigde : U14 U17 Blz. 1 Op voorhand : Meebrengen van de selectie gemaakt door trainer (speler + rugnummer) Armband meebrengen (Witte armband voor thuis-matchen, armband met Belgische kleuren voor uitwedstrijden). Indien

Nadere informatie

Vooreerst willen we jullie eraan herinneren dat de bepalingen Missie en Visie van de club ook geldig zijn voor trainers en teamafgevaardigden.

Vooreerst willen we jullie eraan herinneren dat de bepalingen Missie en Visie van de club ook geldig zijn voor trainers en teamafgevaardigden. SEIZOEN 2016-2017 JEUGDWERKING KONINKLIJKE EENDRACHT BUGGENHOUT Jeugdvoorzitter Sportief Jeugdcoördinator Ledenadministratie coördinatie afgevaardigden Terreinen Van Leemput Kurt De Waegeneer Luc Wim Van

Nadere informatie

Clubreglement K. AS - Niel United

Clubreglement K. AS - Niel United Clubreglement K. AS - Niel United Voetbal is een leer- en groeiproces naar individueel beter worden, ieder in zijn tempo en met zijn mogelijkheden. Het ontwikkelen van het individu staat steeds voorop,

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 37 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 37 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 37 (van 11-09 t.e.m. 17-09-2017) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 37 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie