FACEBOOK EN TWITTER EN LINKEDIN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FACEBOOK EN TWITTER EN LINKEDIN"

Transcriptie

1 Facebook en Twitter en LinkedIn 1 FACEBOOK EN TWITTER EN LINKEDIN 1 Facebook 1.1 Wat is Facebook? Een sociaal hulpmiddel, waarmee u in contact komt met de mensen om u heen. Facebook is een zogenaamde social networking site. Dit is een website die u toelaat een sociaal netwerk uit te bouwen met vrienden of collega s. De site is nog maar sinds 2004 online maar kent ondertussen al miljoenen leden. In België en Nederland is Facebook bezig aan een veelbelovende opgang. Steeds meer mensen schrijven zich op deze gratis dienst in. Facebook heeft gemerkt dat Nederlandstalige gebruikers steeds actiever worden en heeft daarom de website volledig vertaald in het Nederlands (sinds mei 2008). Zo wordt Facebook voor gebruikers in België en Nederland nog gebruiksvriendelijker! 1.2 Contacten toevoegen en uw netwerk uitbouwen Hoe kunt u uw netwerk uitbouwen? Hiervoor bestaan verschillende manieren: U kunt uitnodigingen van anderen accepteren. Anderen kunnen jou vragen om vriend met hen te worden, wanneer u dit accepteert heeft u er een vriend bij. U kunt zelf vrienden uitnodigen door ze te zoeken op hun naam of adres. U kunt kijken in de vriendenlijsten van andere mensen en die mensen uitnodigen om vrienden te worden. Dit is echt handig aan Facebook. U kunt anoniem snuffelen in de vrienden van jouw vrienden, en u kunt zo interessante mensen of mensen die u al kent contacteren. 1.3 Zo start u een Facebook account op Ga naar de website Vul uw gegevens in in het registratiescherm (voor- en achternaam, adres, wachtwoord - min. 6 karakters, geslacht en geboortedatum) Klik op Registreren. Hierna krijgt u een scherm met veiligheidscontrole, waarin u twee woorden moet overtypen. Klik nogmaals op Registreren. Bevestig door naar uw adres te gaan. 1. Start een Facebook account. 1.4 Wat kunt u doen met Facebook? Wanneer u zich geregistreerd heeft, kunt u uw profiel invullen. Hier vult u gegevens over jezelf in, zoals uw opleiding, werk, uw leeftijd en uw relaties. Facebook heeft een zoekfunctie, waarmee u bekenden over de gehele wereld die ook lid van Facebook zijn, kunt zoeken. Tik de naam van uw vriend of vriendin in en kijk of hij/zij ook een Facebook account heeft. Als u de persoon die u heeft gezocht vindt, dan kunt u deze als vriend toevoegen. Wanneer jouw vriend of bekende ook tot jouw vriendennetwerk wil horen, dan kan hij of zij jouw verzoek accepteren. Facebook heeft o.a. het grote voordeel dat het beschikt over een mogelijkheid fotoalbums te maken. Zo kunt u uw foto s en belevenissen delen met uw vrienden. U kunt zelfs video s toevoegen.

2 Facebook en Twitter en LinkedIn 2 U kunt iets meedelen dat iedereen ziet. U kunt privé-berichtjes uitwisselen met uw Facebookvrienden. Facebook is een webapplicatie. U hoeft m.a.w. niets te downloaden alvorens u kunt starten. Dit betekent dat u vanaf elke computer kunt inloggen en werken met Facebook. 1.5 Wat is het nut van Facebook? Het leuke van facebook is dat u een zeer omvangrijk wereldwijd vriendennetwerk kunt aanleggen. U kunt er gemakkelijk voor kiezen alleen mensen die u kent toe te laten op uw Facebookpagina. Erg leuk is dat u gemakkelijk contact kunt hebben met uw vrienden of familie aan de andere kant van de wereld, en dat u ook jouw foto s of video s met hen kunt delen. 1.6 Heeft Facebook ook nadelen? Facebook heeft het nadeel dat uw vrienden alles kunnen zien wat u op Facebook heeft geplaatst. Dit zorgt ervoor dat u weinig privacy hebt. 1.7 Facebook gebruiken op de pc Items plaatsen U hebt nu een profiel aangemaakt en uw vrienden toegevoegd. U bent nu dus klaar om Facebook te gebruiken. Eén van de belangrijkste dingen die u met Facebook kunt doen is items plaatsen. Met het vak Wat ben je aan het doen? dat bovenaan uw profiel- en startpagina staat, kunt u foto s, video, links, opmerkingen en korte statusberichten delen, waarin staat wat u leest, waarnaar u kijkt of wat u denkt of voelt: Uw netwerk leert u steeds beter kennen als ze weten wat er in uw leven speelt. U kunt kiezen of uw bericht door iedereen kan worden gezien, door alleen uw vrienden of alleen door uzelf Privé-berichten U kunt ook privé-berichten versturen aan bepaalde mensen via Facebook. Klik op de startpagina aan de linkerkant óp Berichten.

3 Facebook en Twitter en LinkedIn 3 Hier vindt u uw inbox met berichten: Om een nieuw bericht te maken klikt u op de knop Nieuw bericht. U kunt nu de naam van uw vriend intypen die u wilt mailen. U kunt ook aan meerdere (individuele) vrienden een bericht sturen door meerdere namen in te typen. Opmerking: Om ten alle tijde terug te keren naar de startpagina, klikt u op Startpagina (rechts bovenaan) Foto s en films Facebook is de nummer één website voor het delen van foto's/films. Wanneer u foto's uploadt, leert u al snel hoe u uzelf en uw vrienden kunt 'taggen' zodat anderen gemakkelijk kunnen zien wie er op de foto's staan. Kies bovenaan Foto s/video toevoegen. Onderstaand venster verschijnt: U kunt nu zelf uw foto s en video s uploaden.

4 Facebook en Twitter en LinkedIn 4 Opdrachten: 1. Voeg vrienden toe of ga in op de uitnodiging van vrienden. 2. Deel een status-bericht op uw facebook-pagina. 3. Zet tevens een foto/film op uw facebook-pagina. 4. Verstuur een privé-bericht aan iemand, dat dus niemand anders dan deze persoon kan lezen. 1.8 Een groep of een pagina aanmaken Een groep aanmaken Een groep is een besloten of openbare groep van mensen (leden) die met elkaar over gedeelde interesse kunnen communiceren. Mensen kunnen uitgenodigd worden om lid te worden van zo n groep, of zelf vragen om lid te mogen worden. Groepen kunnen een goed instrument zijn voor interacties tussen gelijkgestemden, om mensen rond een bepaald idee te sensibiliseren of over een gedeelde interesse te praten. Zo n groep kan open of besloten zijn. Aan uzelf de keuze of u wilt dat iedereen de inhoud van de Facebookgroep kan zien, of alleen de leden in de groep. Anders dan een Facebook pagina, heeft een groep een beheerder die beslist wie er wordt toegelaten in de groep. Niet interessant voor jouw bedrijfspromoties. Daarvoor heeft u echt een Facebook pagina nodig. Groepen kunt u vinden met behulp van het zoekenvak, dat u bovenaan ziet. Typ enkel een sleutelwoord in voor de groep. Wanneer u de groep waar u naar op zoek bent, hebt gevonden, klikt u op de link Lid worden rechts op het scherm. U kunt een groep maken door in de linkerkolom op Groep maken te klikken: Een (fan)pagina aanmaken Organisaties, bedrijven, beroemdheden, merken, kunnen communiceren met de personen die hebben aangegeven dat ze de pagina leuk vinden. Een pagina - ook fanpagina genoemd - is een goed middel om de aanwezigheid van uw organisatie op Facebook vorm te geven. Het is eerder een marketingtool. Met een pagina probeert u uw bereik te vergroten door mensen ertoe aan te zetten over uw organisatie te praten onder de vorm van vind-ik-leuks en het delen van uw berichten. Door op de knop vind ik leuk te tikken, wordt u fan van de betreffende pagina. Zodra iemand fan is geworden van de pagina is het voor het bedrijf mogelijk om gemakkelijk met deze personen te kunnen communiceren.

5 Facebook en Twitter en LinkedIn 5 Bij een pagina hoeft u leden niet eerst uit te nodigen om ze lid te maken. Als ze jouw onderwerp, bedrijf of dienst willen volgen op Facebook, dan hoeven ze alleen maar op de knop vind ik leuk te klikken. Net zoals een Facebook profiel, heeft een facebook pagina een prikbord. Facebook pagina s, en de gegevens en berichten ervan, zijn altijd openbaar en zichtbaar voor iedereen. Een Facebook-pagina maken doet u door in de linkerkolom op Pagina s ontdekken te klikken en vervolgens op Pagina maken: Opdrachten: 1. Maak een groep aan. 2. Maak een pagina aan. 1.9 Chatten via Facebook Vrienden met een groen bolletje zijn aangemeld op facebook. U ziet rechts uw vrienden. Door op zo n persoon te tikken, krijgt u een apart venster, waarin u privé kunt chatten: 1. Chat privé met iemand.

6 Facebook en Twitter en LinkedIn Afmelden op Facebook Wanneer u zich wilt afmelden, klikt u rechts bovenaan op het tandwiel. Vervolgens klikt u op Afmelden: 1.11 Oefeningen 1. Maak een account op Facebook. 2. Voeg vrienden toe of ga in op de uitnodiging van vrienden. 3. Experimenteer met de mogelijkheden van Facebook: - stuur eens een privé-bericht naar een vriend (dit ziet niemand anders) - zet eens iets op uw profiel dat al uw vrienden mogen zien - schrijf iets op het prikbord van een vriend (dit zien al zijn vrienden) 4. Zet tevens een foto op uw facebook-pagina. 5. Ga eens in uw eigen profiel en wis eens iets wat u er zelf heeft opgezet. 6. Maak een groep aan. 7. Maak een pagina aan. 8. Chat eens privé met 1 (of een paar) van uw vrienden. 11. Hoe meldt u zich af op Facebook?

7 Facebook en Twitter en LinkedIn 7 2 Twitter 2.1 Wat is Twitter? Als u Twitteren opzoekt op Wikipedia krijgt u de volgende definitie: het gebruik van Twitter heet twitteren of tweeten, dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje: Iedere twitteraar kan op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is, wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Zo kunt u dus live op de hoogte blijven van wat er gebeurt op een event waar u zelf niet bij aanwezig kunt zijn. Met twitter verstuurt u tweets. Een tweet is een kort bericht van maximaal 140 tekens lang. U kunt uw vrienden volgen en hun tweets lezen. Twitteren gaat dus om het nu en om het hier. Een goede tweet over een gebeurtenis schrijft u op het moment dat de gebeurtenis plaatsheeft, niet een dag later. Contact maken op Twitter doet u door mensen te volgen en door mensen te worden gevolgd. Door mensen te volgen bent u in staat om de berichten van de mensen die u volgt te lezen in uw timeline. Dat is de berichtenstroom waarin alle berichten van alle mensen die u volgt worden getoond. Om gebruik te maken van Twitter moet u een gratis account aanmaken op Twitter.com. 2.2 Een Twitter account aanmaken Registeren Ga naar en tik bij Nieuw op Twitter? Registreer nu uw gegevens in:

8 Facebook en Twitter en LinkedIn Twitternaam Denk goed na over de Twitternaam die u kiest. Onder die naam leren anderen u kennen via Twitter Wachtwoord In het Wachtwoord-veld vult u een wachtwoord in. Zorg ervoor dat u een veilig (en dus moeilijk te raden) wachtwoord kiest. Twitter verbiedt het gebruik van een aantal wachtwoorden adres Twitter vraagt u ook om een adres. U zult regelmatig mailtjes ontvangen, bijvoorbeeld als nieuwe mensen u gaan volgen. Houd hier rekening mee als u kiest voor een zakelijk of persoonlijk adres. Die mailtjes kunt u uitzetten, maar wilt u wel weten wanneer u een nieuwe volger hebt - en dat is best handig om te weten - dan vult u hier niet uw spamadres in (een adres dat sommige mensen gebruiken om rommel op te ontvangen) Account maken Klik op de gele knop Registreren op Twitter. U krijgt nu nog een controlescherm waar u de letters in het scherm over moet typen. Inmiddels heeft Twitter een naar het door jou opgegeven mailadres gestuurd om de aanmaak van uw account te verifiëren. Totdat u dit doet hebt u maar beperkt toegang tot de mogelijkheden van Twitter. U komt nu terecht op uw eigen homepage. 1. Maak een Twitter-account aan. 2.3 Twitter gebruiken op de computer Om Twitter op de pc te gebruiken moet u surfen naar en u aanmelden met uw gegevens:

9 Facebook en Twitter en LinkedIn 9 Bovenaan ziet u vier knoppen: Startpagina: opent de tijdlijn met alle tweets. Verbinden: toont uw interacties met andere Twitter-gebruikers en vermeldingen. Ontdekken: toont nieuws, activiteiten, trends en suggesties voor wie te volgen. Ik: opent onder andere uw profiel, de instellingen, accounts en persoonlijke berichten. Tik op de knop Startpagina en u ziet de tijdlijn met de tweets van iedereen die u volgt. Rust op een bericht om de reactieknoppen eronder zichtbaar te maken. Wilt u een tweet schrijven, tik dan op de knop Nieuwe tweet opstellen rechtsboven: Typ uw bericht en tik op de knop Tweeten. Onderaan ziet u een teller met daarop het aantal nog beschikbare tekens. U kunt maximaal 140 tekens kwijt in een bericht: Opdrachten: 1. Meldt u aan op Twitter. 2. Plaats een bericht op Twitter. 3. Tweet de website van hét cvo.

10 Facebook en Twitter en LinkedIn Berichten plaatsen en reageren Bericht plaatsen Op uw homepage, waar ook de berichten van de mensen die u volgt binnen komen, vindt u ook het berichtenveld waar u zelf berichten kunt posten. Klik daarvoor op de knop Nieuwe tweet opstellen. Tik een bericht van maximaal 140 tekens en klik op Tweeten. Tijdens het typen laat Twitter zien hoeveel tekens u nog over heeft. U hebt per tweet de mogelijkheid om aan te geven waar u zich begeeft, dit doet u door op Tweetlocatie te tikken: Wilt u een overzicht zien van alle tweets die u zelf verstuurd hebt, klik dan bovenaan op Ik, en vervolgens op Tweets (links bovenaan). Dit zien andere mensen dus ook als ze jouw profiel bekijken: URL s verkorten URL shortening, het verkorten van URL s, is de laatste jaren steeds populairder geworden, grotendeels dankzij Twitter. Door de limitatie van 140 tekens per tweet, ontkomt u er bijna niet aan om een URL-shortener te gebruiken. De term URL shortener staat voor kort maken van een lange URL. Ja, zelfs een zeer lange URL kan heel kort worden gemaakt. In de loop der jaren zijn er diverse gespecialiseerde sites ontstaan die lange URL s kort maken (URL shortener), ze werken min of meer allemaal het zelfde, u hoeft in beginsel niet veel kennis van zaken te hebben om succesvol een lange URL kort te maken. Er zijn verschillende gratis diensten die u kunt gebruiken om een kleine URL te maken. Hieronder volgt in korte uitleg hoe het verkorten van een url in zijn werk gaat. Ik maak hier gebruik van Bitly, omdat dit momenteel de meest gebruikte is:

11 Facebook en Twitter en LinkedIn 11 Stap 1: Url invoeren Ga naar Stap 2: Aanmelden of eenmalig gebruiken Bij Bitly kunt u een account aanmaken om in één oog opslag te zien hoeveel clicks er op uw linkje zijn geweest. U kunt echter ook zonder account gebruik maken van de url shortener van Bitly: Stap 3: Lange url erin plakken Kopieer vervolgens uw lange url vanuit uw browser en plak deze in het venster bij Paste a link to shorten it. Klik daarna op de oranje knop Shorten. Stap 4: Uw verkorte Url Er verschijnt nu een korte URL onder het vakje waarin uw net uw lange URL heeft geplakt. Deze url kunt u kopiëren en plakken in bijvoorbeeld uw tweet:

12 Facebook en Twitter en LinkedIn Foto's invoegen Via Twitter kunt u ook heel makkelijk een foto delen met uw volgers. Een foto meesturen kan door middel van een klik op het cameraatje links onder de tweet: Er is helaas nog geen ingebouwde functie voor het opnemen van een video in uw tweet. Opdrachten: 1. Post een tweet op Twitter. Zet er tevens een foto bij. Zorg ervoor dat Tweetlocatie aan staat. 2. Vraag eens een overzicht op van alle tweets die u zelf verstuurd hebt Reageren Twitter werkt pas echt als er op elkaars berichten gereageerd wordt. U kunt op een tweet reageren door op de knop Beantwoorden (die u ziet wanneer u rust op de tweet) te klikken: In het berichtenveld verschijnt nu automatisch de Twitternaam van degene aan wie u een antwoord stuurt. De Twitternaam wordt voorafgegaan door als teken van adressering. U kunt nu uw reactie intikken en met Tweeten versturen: Als u in het profiel gaat van iemand, ziet u de eventuele antwoorden. Op dezelfde manier kunt u iemand ook een persoonlijke boodschap sturen zonder direct op een tweet te reageren. Gewoon een bericht beginnen + de Twitternaam van de geadresseerde. Let er wel op dat iedereen dit bericht kan lezen. 1. Reageer op een klasgenoot zijn/haar twitterbericht.

13 Facebook en Twitter en LinkedIn Privébericht U kunt ook vertrouwelijke berichten versturen via Twitter. Deze berichten kunnen alleen gelezen worden door de ontvanger van het bericht. Dit is bijvoorbeeld handig als u iemand uw telefoonnummer wilt geven, of vertrouwelijke klantinformatie wilt delen. U kunt zo een bericht alleen sturen aan mensen die jou volgen. Als u dus iemand volgt die jou niet terug volgt, kunt u die persoon niet via een privébericht bereiken. Tik bovenaan op Ik en vervolgens op Volgers (in de linkerkolom). Tik op een volger. Vervolgens tikt u op de knop met het mannetje, en op Een privébericht versturen: 1. Stuur een klasgenoot een privébericht Retweeten U hoeft niet altijd zelf berichten of nieuws te vinden. Als iemand die u volgt een interessant bericht tweet, kunt u deze retweeten. Dit houdt in dat u een bericht van iemand anders in jouw netwerk post. Dit is te vergelijken met Delen op andere sociale netwerken. Twitter maakt dit u heel gemakkelijk met de retweetfunctie. Rust op het bericht dat u wilt retweeten. Klik vervolgens op Retweeten: Vervolgens klikt u op de knop Retweeten: 1. Retweet een bericht van een klasgenoot.

14 Facebook en Twitter en LinkedIn Favorieten U hebt ook de mogelijkheid om een tweet van iemand als favoriet te bestempelen. Dit is te vergelijken met Like op Facebook. U doet dit door op het sterretje met Favoriet te klikken (wanneer u op een tweet rust): U kunt uw eigen favorieten vinden op uw startpagina: Opdrachten: 1. Bestempel een tweet van iemand als favoriet. 2. Zoek uw eigen favorieten. 2.5 Het krijgen van volgers Nu u een profiel hebt aangemaakt en gepersonaliseerd kunt u een begin maken met het krijgen van volgers. U krijgt alleen de berichten te lezen van mensen die u volgt. Heeft u geen volgers, dan zullen uw berichten dus door niemand gelezen worden. Tenzij ze uw berichten toevallig vinden bij het zoeken op bepaalde woorden. Het hebben van volgers is dus cruciaal om Twitter effectief in te zetten. Vooral bij de eerste stappen op Twitter is het volgen van mensen de beste manier om volgers te krijgen. Als u iemand gaat volgen zal die persoon over het algemeen uw profiel bekijken en dan besluiten of hij of zij u terug volgt. Vooral in het begin zal u veel mensen moeten gaan volgen om volgers te krijgen. Als u nog weinig tweets en volgers hebt kunnen mensen nog niet goed beoordelen of uw tweets de moeite waard zullen zijn voor hen. Zorg er dus ook voor dat u interessante tweets hebt voor de volgers die u aan u wilt binden.

15 Facebook en Twitter en LinkedIn Het volgen van mensen Tik bovenaan op Ontdekken. U kunt Twitter nu in uw persoonlijke adressenbestand laten zoeken naar mensen die een Twitteraccount hebben: Wilt u iemand volgen, dan tikt u op de knop Volgen. Opmerking: Wilt u weten of iemand die u kent op Twitter zit, maar kunt u die persoon niet vinden via de zoekfunctie (met de loupe rechts bovenaan) in Twitter zelf? Probeer het dan ook eens via Google. Tik als zoekterm in naam + twitter. Via Google krijgt u over het algemeen betere zoekresultaten dan via Twitter zelf. 1. Volg een aantal mensen. 2.6 Twittergids Een andere goede manier om mensen te vinden die voor jou interessant zijn is het bekijken van de Twittergids: Hier kunt u zoeken naar mensen die een bepaald onderwerp in hun bio hebben staan. Per onderwerp krijgt u de 100 populairste twitteraars (de twitteraars met de meeste volgers) in beeld, gerangschikt naar het aantal volgers. U kunt dit zien als de Gouden Gids van Twitter. Houd er alleen wel rekening mee dat niet iedereen op de lijsten voorkomt. Bij veel voorkomende onderwerpen zult u mensen met weinig volgers niet zo snel zien terugkomen. Klik bij de persoon die u wilt volgen. U kunt vervolgens tikken op Volgen en dan krijgt u de tweets van deze persoon te zien op uw homepage. Om zelf in de Twittergids te komen moet u zorgen dat uw locatie (België) en uw bio ingevuld zijn. U wordt dan vanzelf gevonden door de Twittergids en opgenomen (per onderwerp) op het moment dat u voldoende volgers hebt. 1. Ga eens op zoek in de twittergids of u interessante dingen vindt om te volgen. 2.7 Volgers U zult merken dat de meeste mensen die u bent gaan volgen, jou vaak op hun beurt weer terug gaan volgen. Vooral als u interessante tweets kunt laten zien zal dit het geval zijn.

16 Facebook en Twitter en LinkedIn Unfollowen Soms bent u iemand gaan volgen waar u later toch liever afscheid van wilt nemen. Dit kan. Tik bovenaan op Ik. Tik vervolgens op Volgend (links bovenaan). Tik óp iemand die u volgt. Rust vervolgens op de blauwe knop Volg je nu en klik op Ontvolgen: Over het algemeen krijgt de persoon in kwestie daar geen bericht van. Er zijn echter applicaties beschikbaar waardoor u wel een bericht krijgt als iemand u unfollowed. 1. Ontvolg eens iemand die u volgde. 2.9 Blokkeren Van sommige Twitteraccounts wilt u helemaal niet dat ze jou volgen. Omdat het spam is (ongewenste reclame) bijvoorbeeld. Twitter is hier zelf heel alert op. Maar u kunt het account ook blokkeren. U bent dan onzichtbaar voor dat account (en uw tweets dus ook). Wilt u Twitter op een account attenderen dat volgens jou niet thuis hoort op Twitter vanwege spam, dan kunt u het account ook aangeven bij Twitter door te klikken op rapporteren voor spam. Tik hiervoor bovenaan op Ik. Tik vervolgens op Volgers (links bovenaan). Tik op iemand die u volgt. Tik vervolgens op de knop met het mannetje en kies voor blokkeren: 1. Blokkeer iemand die u volgt, m.a.w. zorg ervoor dat hij/zij u niet meer kan volgen.

17 Facebook en Twitter en LinkedIn Hashtags Vaak ziet u in tweets # voorkomen. Dit hekje (hashtag in het Engels) wordt gebruikt om het onderwerp van de tweet aan te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijker een discussie met meerdere mensen voeren als het duidelijk is voor iedereen waar de discussie over gaat. En op die manier kunt u ook makkelijk zoeken naar meer mensen die over dat zelfde onderwerp praten, of u ze nu volgt of niet. Twitter maakt van elk woord met een # voor, immers een zoekopdracht. U hoeft er slechts op te klikken en u krijgt alle tweets met deze hashtag voorgeschoteld. Tv-programma s spelen daar handig op in. Programmamakers geven van tevoren aan welke hashtag u moet gebruiken om mee te praten over wat er gebeurt in het programma. Zo kunt u dus in 1 oogopslag zien wat er gezegd wordt over een bepaalde artiest door een zoekopdracht te geven. Maar op die manier kunt u dus ook op de hoogte blijven van de hoogtepunten op een congres waar u zelf niet bij kunt zijn. Of kunt u op de hoogte blijven van een voetbalwedstrijd via Twitter. Het is in dat geval wel handig om van tevoren aan te geven wat de # wordt waarmee iedereen gaat werken. Hashtags zijn dus woorden die vooraf gegaan worden door #, die twitterhashtag. Hash staat hierbij voor #. Maar ook op wat meer persoonlijk vlak ziet u steeds meer # verschijnen. Zo hebt u bijvoorbeeld de #lovezeeland waar iedereen die mooie foto s van Zeeland maakt deelneemt aan het Zeeland gevoel. Maar ook #mamatweet komt regelmatig voorbij. Of #sneeuw waarbij iedereen aangeeft waar het al sneeuwt zodat mensen die nog de weg op moeten daar rekening mee kunnen houden. Maar u kunt dus ook een veel grotere groep mensen bereiken omdat u een onderwerp kunt gaan volgen zonder dat u alle mensen hoeft te volgen die meepraten over dat bepaalde onderwerp. Op de startpagina kunt u aan de bovenkant klikken op Ontdekken. Daar ziet u ook een onderdeel Trends staan. Dit is een lijst met onderwerpen die het meest populair zijn op Twitter, met andere woorden, daar wordt het meest over getweet. De overgrote meerderheid van deze onderwerpen worden voorafgegaan door #, dit is op zich logisch, omdat dat aangeeft dat het de bedoeling is dat er over getweet wordt. Hashtags kunnen er ook voor zorgen dat u mensen meekrijgt in een bepaalde richting of sfeer. Door bijvoorbeeld #melancholischetweets te gebruiken nodigt u mensen uit ook tweets te creëren rondom dat onderwerp. 1. Hoe kunt u het onderwerp van een tweet aangeven?

18 Facebook en Twitter en LinkedIn Afmelden Afmelden doet u door rechts bovenaan op het tandwiel te klikken, en vervolgens op Uitloggen: 2.12 Oefeningen 1. Maak een Twitter-account aan. 2. Tweet de website van ronse. 3. Post een tweet op Twitter. Zet er tevens een foto bij. Zorg ervoor dat Tweetlocatie aan staat. 4. Vraag eens een overzicht op van alle tweets die u zelf verstuurd hebt. 5. Reageer op een klasgenoot zijn/haar twitterbericht. 6. Stuur een klasgenoot een privébericht. 7. Retweet een bericht van een klasgenoot. 8. Bestempel een tweet van iemand als favoriet. 9. Zoek uw eigen favorieten. 10. Volg een aantal mensen. 11. Ga eens op zoek in de twittergids of u interessante dingen vindt om te volgen. 12. Ontvolg eens iemand die u volgde. 13. Blokkeer iemand die u volgt, m.a.w. zorg ervoor dat hij/zij u niet meer kan volgen. 14. Hoe kunt u het onderwerp van een tweet aangeven?

19 Facebook en Twitter en LinkedIn 19 3 LinkedIn 3.1 Wat is LinkedIn? Zijn bij Twitter en Facebook de berichtjes die u stuurt het belangrijkst, bij LinkedIn draait alles om uw zakelijke relaties. LinkedIn is een socale netwerksite gericht op professionele doeleinden. Werknemers zetten er hun CV op en werkgevers kunnen die bekijken en kunnen er vacatures op plaatsen. De bedoeling van LinkedIn is om een uitgebreid netwerk van connecties uit te bouwen. LinkedIn wordt vooral gebruikt voor professionele doeleinden, dus vacatures zijn hierbij onmisbaar. Werkgevers kunnen hier vacatures plaatsen en werknemers kunnen zoeken naar vacatures. 3.2 Beginnen met LinkedIn: maak een account Wilt u LinkedIn uitproberen, maak dan een gratis account. Ga naar Vul uw persoonlijke gegevens in, kies een wachtwoord en klik op Nu lid worden. Vervolgens zal u gevraagd worden om eerst uw professioneel profiel aan te maken. Vul uw gegevens in, vink aan of u momenteel In dienst, Werkzoekende of Student bent. Indien u in dienst bent bij een bedrijf kan u bij Bedrijf invullen waar u tewerkgesteld bent. Dan zal u gevraagd worden om via uw account te zoeken naar personen die ook een LinkedIn profiel hebben zodat u zich kan linken aan hen. Vul in het lege balkje uw adres in en klik op Doorgaan indien u wenst dat LinkedIn synchroniseert met uw account. U kunt ook klikken op Deze stap overslaan. Wanneer u in de vorige stap hebt geklikt op Doorgaan, zal u gevraagd worden om toestemming te geven aan LinkedIn om te synchroniseren met uw account. LinkedIn zal op zoek gaan tussen jouw contacten uit uw account naar mensen die u kent en die ook een LinkedIn-account hebben. Vink de personen aan aan wie u wenst gelinked te worden en klik op Connectie(s) toevoegen om een uitnodiging te verzenden naar deze personen. Deze moeten wel eerst bevestigen vooraleer ze worden gelinked aan jou. Vervolgens zal LinkedIn u vragen om eventueel mensen uit uw contactenlijst een uitnodiging te sturen zodat deze misschien ook een account aanmaken op LinkedIn. Vink diegene aan die u zo een uitnodiging wilt sturen en klik op Uitnodigen voor connectie. Indien u dit niet wenst te doen klikt u op Sla deze stap over. Heeft u al een account, dan kunt u inloggen met uw adres en wachtwoord. 3.3 Oefeningen 1. Maak een LinkedIn-account aan. 2. Vul de gewenste gegevens in.

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau MEDIAANS marketing bureau Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Starten met Twitter 3 2. Een Twitteraccount aanmaken 4 Personaliseren 6 3. Mensen gaan volgen 9 Twittergids 9 Zoeken op Twitter

Nadere informatie

Handleiding Twitter. Interim Intelligence

Handleiding Twitter. Interim Intelligence Handleiding Twitter Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is Twitter 2 2. Een Twitteraccount aanmaken 3 Registeren 3 3. Je Twitteraccount personaliseren 5 Account 6 Profile 6 Design 7 Notices 7 Mobile 8 4.

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn

Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn Ferry van den Broek SPOOR Communicatie 1 Een Twitteraccount aanmaken 1. Ga naar www.twitter.com 2. Je komt op de algemene website van

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn TWITTER mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert Kleine handleiding twitter

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Twitter: Account aanmaken

Twitter: Account aanmaken Twitter: Account aanmaken Een manier om snel korte berichtjes/foto s de wereld in te sturen, is via Twitter. Korte nieuwsfeiten, uitslagen heet van de naald Het kan allemaal snel verspreid worden. Het

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook Zo werkt Facebook Facebook is een sociaal netwerk waar u informatie over uzelf kwijt kunt, zoals berichten over hobby s, interesses en vakantiefoto s. Door vrienden uit te nodigen en vriendschapsverzoeken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Waarom dit e-book. Met dit e-book krijg je alle basiskennis die je nodig hebt voor een succesvolle start op Twitter. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. Met dit e-book krijg je alle basiskennis die je nodig hebt voor een succesvolle start op Twitter. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Twitter is voor iedereen die hun bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Je merk ontwikkelen en promoten. Volgen wat anderen over je bedrijf vertellen. Hulp bieden bij problemen. En je

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

Introductie: Wat is Yammer?

Introductie: Wat is Yammer? Introductie: Wat is Yammer? Yammer is een middel om te communiceren, kennis te delen en van elkaar op de hoogte te blijven door het uitwisselen van korte berichten. Deze berichten komen in een berichtenlijst

Nadere informatie

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching TWITTER BASISGIDS De Padvinders Slimmer Werken Coaching Twitter Wat is Twitter Zeg tegen de wereld wat je aan het doen bent, vraag wat je wilt weten of deel leuke dingen met andere mensen. Dat alles binnen

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt

Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt Nu gaan we werken met SonenBreugelVerbindt. Natuurlijk kun je rondkijken naar alles wat SonenBreugelVerbindt te bieden heeft maar je kunt ook actief deelnemen.

Nadere informatie

Virtueel Helmond. www.virtueelhelmond.nl

Virtueel Helmond. www.virtueelhelmond.nl Virtueel Helmond www.virtueelhelmond.nl Virtueel Helmond Gemeente Helmond was in 2005 de eerste gemeente in Nederland die een virtuele wereld opzette. Inmiddels is Virtueel Helmond uitgebreid met een flink

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Werkplan social media

Werkplan social media Werkplan social media Soorten Social media voor sportverenigingen Facebook, de mogelijkheden: Officieel is het niet toegestaan om onder de 13 jaar een Facebook account aan te maken. Maar in de praktijk

Nadere informatie

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % %

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % % . AANDESLAGMET HOOTSUITE HootsuiteiseenSocialMediaManagementDashboardhelpteffectiefjeomaandeslagtegaan metjouwsocialmediastrategie. Jeroen s=gravendijk SocialMediaMarketingSpecialist@TNMF TNMFlaatukennismakenmetdewereldvanSocialMedia.Bentubenieuwdhoeu

Nadere informatie

1 Kennismaken met Google+ 11. Google+ 12 Google-account 14 Profiel 20 Privacy en veiligheid 31 Instellingen Kringen 43

1 Kennismaken met Google+ 11. Google+ 12 Google-account 14 Profiel 20 Privacy en veiligheid 31 Instellingen Kringen 43 Inhoudsopgave 1 Kennismaken met Google+ 11 Google+ 12 Google-account 14 Profiel 20 Privacy en veiligheid 31 Instellingen 33 2 Kringen 43 Mensen 44 Mensen toevoegen 46 Jouw kringen 52 3 Delen 59 Posten

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina Inhoud 1.Handleiding aanmaken Facebookpagina...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Kies een categorie...2 Stap 3: Pagina instellen...3 Stap 4: Een korte rondleiding...6 Stap 5: Instellingen aanpassen...7

Nadere informatie

Inleiding en quick start handleiding

Inleiding en quick start handleiding Welkom Inleiding en quick start handleiding Versie 1.3 P 1 Voor dat u begint Deze handleiding laat u in het kort zien hoe u met MaxClass start, hoe u mensen uitnodigt en wat de verschillende functies zijn.

Nadere informatie

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in.

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in. Profiel handleiding Inhoudsopgave 1 Aanmaken Inloggen 3 Startpagina 4 Jouw profiel 5 Profiel optimalisatie 7 Account instellingen 8 E-mail meldingen 9 Startpagina / Topmenu 10 Tweets plaatsen 11 Gebruik

Nadere informatie

Instructie online reservering starttijden

Instructie online reservering starttijden Instructie online reservering starttijden Om online starttijden te reserveren, is onderstaande gebruikersinstructie voor u opgesteld. Wij raden u aan om even de tijd te nemen om uw gebruikersaccount één

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Stap 1: Maak een pagina Ga naar Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal.

Stap 1: Maak een pagina Ga naar  Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal. Inhoud 1.Handleiding aanmaken Twitter-account...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Bepaal een gebruikersnaam...3 Stap 3: Beveiliging...4 Stap 4: Volgen van anderen...4 Stap 5: Persoonlijke pagina...7

Nadere informatie

FACEBOOK. Facebook Computertraining voor 50-plussers

FACEBOOK. Facebook Computertraining voor 50-plussers FACEBOOK 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Facebook C O M P U T E R T R A I N I N G V

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Gemaakt door : Lasheshada. Klas : 3tg2

Gemaakt door : Lasheshada. Klas : 3tg2 Gemaakt door : Lasheshada. Klas : 3tg2 1 Inleiding De 8 stappen voor beginners. 1: account aanmaken 2: aanmelden 3: naam/2 e naam veranderen 4: contactpersonen toevoegen 5: chatbericht beginnen 6: chatberichten

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u:

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Facebook Facebook is een gratis online sociaal netwerk, speciaal ontwikkeld om gebruikers op een eenvoudige manier contact te laten onderhouden met vrienden en kennissen, maar ook om niee mensen

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Uw voorkennis... 11 De website bij het boek... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS)

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) DAVIDSFONDS JUNI 2014 2 PUBLIEK CENTRAAL Publiek Centraal helpt organisaties die hun publiek centraal stellen, dat publiek echt te bereiken.

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Facebook: inleidende cursus

Facebook: inleidende cursus Facebook: inleidende cursus Wil je communiceren naar de buitenwereld toe, dan kan dit via Social Media gebeuren. Via Facebook kan je als sportclub miljoenen mensen bereiken, ook doelgroepen voor je club.

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 De website bij het boek... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Voor docenten... 9 De

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

3. Communiceren en delen

3. Communiceren en delen 63 3. Communiceren en delen Sociale netwerken zijn opgezet met als doel gemakkelijk te kunnen communiceren. U heeft natuurlijk weinig aan uw sociale netwerk als u niet met uw vrienden kunt communiceren.

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie