Aanp assi ngen. Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving

Vergelijkbare documenten
Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

Cycling in water.

Opdracht COMBINATIE MENS EN DIER

Fantasy. Samengestelde afbeelding

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8


Mijn sportschoen lekt

Copyright. mailgroep photoshop

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding


Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van!

Mailgroep photoshop. Copyright

Dit gaan we maken!!! 1

3D puzzel in bolvorm in CS5

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad


1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt.

Sprookjesboek.

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2

Gebruik voor deze "lessen" het gratis programma FastStone Image Viewer vanaf versie 4.0. (Zie de downloadlink op blz. 4)

Mooie compositie.

BEWERKINGEN verzameling deel 1

Contrasten. Contrast verhogen

mailgroep photoshop Copyright Spookhuis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek


Photoshop tips en trucs


Licht uit venster.

Mailgroep photoshop. Copyright. van deze site : link. Ananas papegaai.

Surrealistische Eiffeltoren

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus.

Maken van een Vurige Demon Montage

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Digitale Vormgeving Retoucheren - 2

Zwart-wit conversie in Adobe Photoshop CS3

Kubus in CS5. Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken.

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument.

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie

Digitale Vormgeving Retoucheren - 2


Copyright Mailgroep photoshop

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 7. Kleuren bijwerken PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

Winternacht Copyright Mailgroep photoshop

Repoussé in Photoshop CS5

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

2. Dia's Maken. 2.1 Een nieuwe dia invoegen. Allereerst gaan we kijken hoe u een nieuwe dia aan uw presentatie toevoegt. Dia's Maken Module 2

Aziatisch getinte afbeelding maken

Paasachtergrond tekenen

Foto manipulatie met straatdanser

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Mailgroep photoshop. Copyright. Foto s in fles video les. Nodig : fles; wolken; station

Grunge Style Illustration

Poster maken in Photoshop

Stralende teksteffecten

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

Teksteffect op steen

Animatie toevoegen aan een achtergrondafbeelding. We gebruiken een niet te grote achtergrondafbeelding, anders wordt het gifbestand te groot.

mailgroep photoshop Copyright

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk

Korte toelichting van de bewerking in Adobe Photoshop van een zonnefoto van Leo Aerts

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.



Workshop foto bewerken met Paint.NET.


Fantasie manipulatie met foto's

Portretten Retoucheren

Photoshop Tutorial. Gioacchino Brucato OOG OPERATIE

INHOUD DIGITALE VORMGEVING 2

High tech.

Inleiding 9. Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13.

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Scene.html Kleurrijke regenboog

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

Patriottische tekst.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.


Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat


Opmaak aanpassen Module 2

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

3. Foto s openen en verbeteren

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Mailgroep photoshop. Copyright

Oude poster maken.

Non-destructieve Beeldbewerking.

PSE- Mijn gevulde koffer. Mijn gevulde koffer


Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen.

Foto inkleuren met verschillende effecten

Een compositie of collage maken.

Transcriptie:

1 Aanp assi ngen

2 Met een aanpassingslaag kun je aanpassingen aan een foto aanbrengen die gemakkelijk weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Een aanpassingslaag kun je maken door te klikken op het icoon Nieuwe aanpassingslaag / New adjustment layer onderin het menu Lagen. Uit de lijst die nu verschijnt maak je een keuze voor het type aanpassing dat je wilt aanbrengen. We gaan de verschillende mogelijkheden uitproberen. Volle kleur Als je een afbeelding hebt geopend en je klikt op de aanpassingslaag Volle Kleur dan verschijnt er een wit vakje (laagmasker) in de laag. De oorspronkelijke afbeelding is nu niet meer te zien. Als je met een Zwart Penseel schildert in de witte laag komt de afbeelding tevoorschijn. Met een Wit Penseel verdwijnt de afbeelding weer.

3 Als je dubbelklikt in het laagmasker verschijnt het Menu Eigenschappen Laagmasker. Hiermee kun je het laagmaske doorzichtig maken of een vage rand (Doezel / Feather) geven. Opdracht 1 Volle kleur - Neem een foto die je zelf hebt gemaakt als startfoto. - Open de foto in Photoshop. - Maak het canvas 2 keer de breedte of hoogte van de foto (Afbeelding / Image Canvasgrootte). - Kopieer de foto en plaats de foto s boven of naast elkaar zodat je een before en after kunt maken. - Maak een Aanpassingslaag.- Volle kleur - Bewerk de foto zoals hierboven beschreven.

4 Verloop Door te kiezen voor een Zwarte voorgrondkleur en een Witte achtergrondkleur en vervolgens voor Nieuwe aanpassingslaag / New adjustment layer - Verloop /Gradient kun je de foto een donker verloop geven. In het venster Verloop kun je de vorm van het verloop bepalen. Als je nu in het witte laagmasker klikt en vervolgens met een zwarte penseel schildert in het verloop zal het gedeeltelijk verdwijnen. Opdracht 2 Verloop - Neem een foto die je zelf hebt gemaakt als startfoto. - Open de foto in Photoshop. - Maak het canvas 2 keer de breedte of hoogte van de foto (Afbeelding / Image Canvasgrootte). - Kopieer de foto en plaats de foto s boven of naast elkaar zodat je een before en after kunt maken. - Maak een Aanpassingslaag.- Verloop

5 Curven Het werken met Curven is een manier om foto s te corrigeren. Je kunt het totale contrast van een foto verbeteren en het contrast van bepaalde gebieden corrigeren. Hierdoor transformeer je grijze foto s naar foto s die leven. Histogram Bekijk het histogram van de foto. Dit is de verdeling van de helderheidswaarden van een foto. Dit is enkel ter informatie. Hier kan je duidelijk zien wat er mis is met je foto. Venster / Window - Histogram Helemaal links bevindt zich zwart en helemaal rechts wit met alle grijze tinten er tussen. In het histogram van deze foto bevinden zich dus vooral tinten in deze zone. We gaan met behulp van curven deze informatie uittrekken om meer lichte en donkere tinten in onze foto te krijgen.

Aanpassingslaag Kies Lagen - Nieuwe aanpassingslaag / New adjustment layer - Curven en klik in het menu op OK om de aanpassing te openen. 6 1 Dit is dezelfde verdeling van de helderheidswaarden als je zag in het histogram. 2 Onder het grote vak zie je dit zwarte driehoekje. Hier bevindt zich zwart. We hadden reeds in het historgram gezien dat dit niet aanwezig was in de foto. 3 Hier bevindt zich wit. Ook niet aanwezig in deze foto. 4 Nu kan je kiezen voor een snelle correctie. Je kan klikken op de knop auto. Hier aangeduidt onder nummer 4. Dit geeft meestal niet zo n goed resultaat als de manuele aanpassing die we nu gaan doen. 5 Dit is de lijn waarop we punten kunnen gaan plaatsen en die verschuiven naar boven of beneden om een bepaalde tint lichter of donkerder te maken. Manuele aanpassing Versleep de zwarte driehoek (nummer 2) naar het begin van de curve (nummer 1). Versleep de witte driehoek naar het einde van de curve (nummer 1) Zoals hieronder Hiermee zeg je tegen Photoshop dat donkergrijs net boven de zwarte driehoek zwart moet worden en het lichtgrijs net boven de witte driehoek wit. In onze foto gaan we donkergrijs wat donkerder maken en lichtgrijs wat lichter. Op die manier maak je een S curve. Zo n curve verhoogt altijd het contrast in de foto. Maak de curve zoals in het onderstaande voorbeeld.

7 Opdracht 3 Curven - Neem een foto die je zelf hebt gemaakt als startfoto. - Open de foto in Photoshop. - Maak het canvas 2 keer de breedte of hoogte van de foto (Afbeelding / Image Canvasgrootte). - Kopieer de foto en plaats de foto s boven of naast elkaar zodat je een before en after kunt maken. - Maak een aanpassingslaag. - Verbeter 1 foto met behulp van Curven (handmatig) zoals hierboven beschreven. Belichting Photoshop kent meerdere manieren om een foto lichter of donkerder te maken. Eén ervan is de aanpassingslaag Belichting. Vaak wil je niet de hele foto lichter of donkerder maken. Je kunt er dan voor kiezen een gedeelte van de aanpassing ongedaan te maken. Je klikt in het Witte masker in de laag en schildert met het Zwarte penseel in de foto. In het gedeelte dat je bewerkt met het zwarte penseel wordt de aanpassing ongedaan gemaakt. Kleurtoon / Hue Ook hier kun je een aanpassingslaag maken in plaats van rechtstreeks op de foto te werken. Ook hier kun je er voor kiezen een gedeelte van de foto wel van kleur te veranderen en een gedeelte niet met behulp van de zwarte penseel.

8 Opdracht 4 Belichting / Kleurtoon - Download bovenstaande foto van de site mcstudentenwerk.wordpress.com (lesmaterialen leerjaar 2). - Open de foto in Photoshop. - Maak het canvas 2 keer de breedte van de foto (Afbeelding / Image Canvasgrootte). - Kopieer de foto en plaats de foto s naast elkaar zodat je een before en after kunt maken. - Maak een Aanpassingslaag.- Belichting en een Aanpassingslaag.- Kleurtoon - Bewerk de foto om bovenstaand resultaat te bereiken. Aandachtspunten daarbij zijn: o Alles behalve de lucht is lichter o Alleen de lucht is veranderd van kleurtoon Opdracht 5 Overige - Experimenteer met de minimaal 5 van de overige aanpassingslagen. - Maak hierbij steeds gebruik van het uitsluiten van de aanpassing door middel van de kleur zwart op het witte masker. - Gebruik ook het menu Eigenschappen door op het masker te dubbelklikken. Hiermee kun je de dichtheid en de Doezelaar / Feather van het masker bepalen. SUCCES