BABBELBOX. Van BS Kameleon

Vergelijkbare documenten
BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wat doen de kleuters deze week?

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

BABBELBOX. Van BS Kameleon

November: schooljaar

Fladderkrant MEI 2016

BABBELBOX. Van BS Kameleon

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

BABBELBOX. Van BS Kameleon

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE.

Woordje van de directie.

directeur@heiligharttemse.be website :

N I E U W S B R I E F

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

Infobrochure onthaalklas

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Wat doen de kleuters deze week?

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas.

Nieuwsbrief. mei Inhoud

Wat doen de kleuters deze week?

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

Week van 1 tot 4 september 2015

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Schooljaar JANUARI - FEBRUARI

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober Verkeersles in de eerste kleuterklas

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Wat doen de kleuters deze week?

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

HORIZONTAAL.

Kerstvakantie. Instapdata nieuwe kleuters. Pedagogische studiedag. Rapport 3. Carnavalforum. Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

schooljaar Nieuwsbrief grootouderdag

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Wat doen de kleuters deze week?

Project: verkeer & klimaat

NIEUWSBRIEF mei 2019

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wensen voor het nieuwe jaar!

t Klavernest

Klaverblad januari 2018

We blikken nog even terug!

BROEDERLIJK DELEN 2015

Wat doen de kleuters deze week?

Derde trimester 089/

Week van 26 tot 30 september 2016 Project:

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

Wat doen de kleuters deze week?

NIEUWSBRIEF maart 2019

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag:

KLASNIEUWS 21. Welkom in onze klas. De week van ollemolletoppezot. Stippen tegen pesten. Confettimemory

N I E U W S B R I E F

Kanjertekening van groep 1/2a

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 21 Juli

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Beste ouders, Beste kinderen,

Tijdens onze vastenvoettocht stapten we voor TAPAS. Door 5 of 10 kilometer te stappe

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Wat doen de kleuters deze week?

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Wat doen de kleuters deze week?

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Fladderkrant november 2016

Transcriptie:

BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 3 februari 2017 Peuterklas Wij hebben tijdens ons nieuwe thema Brrr Ik heb koud/winter vooral op een actieve en zelfontdekkende manier geleerd. Zo hebben we water laten bevriezen, en ontdekt dat het nadien ook weer kan smelten. We zijn zelf op zoek gegaan hoe we ijs sneller kunnen laten smelten enz. In de klas hebben we een ijsbak gemaakt. We hebben met verschillende gereedschappen en materialen geprobeerd om de ijsblok stuk te maken om zo een speelgoedje dat ingevroren zat, te bevrijden. Superleuk!

Thema: Dokter Jules / ziek zijn Vorige week maandag ontdekten onze kleuters dat Jules (de klaspop) ziek was. Hij had buikpijn, hoofdpijn en koorts. Later op de dag kreeg hij over zijn hele lichaam rode vlekjes. In onze klas is er een bedje, er zijn veel doktersspullen, er is een apotheek waar we medicijnen kunnen kopen enz. Onze kindjes vinden het heel fijn om elkaar te verzorgen! Ook de juf werd al erg goed verzorgd in de klas! 1 ste kleuterklas De kleuters van Juf Jasmine leerden wat bij over de ruimte, het was erg donker in de klas en overal zagen de kleuters sterren! We gingen aan de slag met waterverf, leerden moeilijke woorden als: een astronaut, een spaceshuttle, planeten en een UFO. Met onze zelf geknutselde spaceshuttles vlogen we door de klas en voelden we ons echt in de ruimte! Meer foto's vinden jullie terug op onze Facebookpagina van de school.

2 de kleuterklas Wij hebben deze week leren toveren! Geen echte magie, maar toch wel een knap tovertrucje hoor: Wanneer je bij het onderstaande versje kleuren mengt, krijg je ineens nieuwe kleuren... Proberen maar! Wist je dat onze jarigen steeds een mooie kroon en verjaardagsboek krijgen? De laatste jarigen te bewonderen op Facebook!

3 de kleuterklas Technische proef : hoe kunnen we ijs het snelst doen smelten? De kinderen van de 3 de kleuterklas onderzochten in kleine groepjes hoe zij het snelst hun ijsblok konden doen smelten. Op de tafels stonden allerlei hulpmiddelen die hen hierbij konden helpen zoals bv. zout, warm water, hamer, schroevendraaier, Maar natuurlijk ook valse hulpmiddelen die geen invloed hebben op het smeltproces zoals bv. koud water, suiker, koffie, De proef was afgelopen van zodra één groepje erin slaagde om heel hun ijsblok te doen smelten. Nadien zetten we onze bevindingen eens op een rijtje. Wat helpt om ijs te doen smelten en wat niet? Toch kwam niemand tot de oplossing om hun ijsblok gewoon op de verwarming te leggen. Thema winter/sneeuw De kinderen hebben het thema van de voorbije twee weken zelf mogen kiezen. Er kwamen heel wat leuke thema s naar boven. Sommige kinderen wilden graag leren over : paarden, poezen, Lamborghini s, prinsessen, K3, de kapper, schilderen, auto s, sneeuw, Na het kiezen van de thema s gingen we stemmen. Het thema met de meeste stemmen won en dat werd het thema sneeuw.

Kinderen nemen eens de plaats in van de juf Enkele vrijwilligers mochten plaatsnemen op de juffenstoel en het prentenboek (dat op een ander moment al eens was voorgelezen) nog een keer voorlezen aan de rest van de klasgroep.

1 ste leerjaar Tijdens de voorbije weken leerden we in de lessen WO veel over het thema water. De kinderen werkten in kleine groepjes en zochten samen alles wat met water te maken heeft. Heel het bord stond vol met staakwoorden! We gingen op zoek in de school waar we overal water terugvinden. De juf vertelde ook over Floepje en het water. Tijdens de muzische les maakten we er een tekening over. Er werden ook verschillende filmpjes bekeken. We leerden dat water uit de kraan goedkoop is, bij ons altijd aanwezig is en bovendien gezond is om te drinken. Binnenkort leren we nog de kringloop van het water kennen en we maken ook nog kennis met de thermometer. Tafels in het tweede leerjaar In het tweede leerjaar wordt hard gewerkt rond de maaltafels. We leren de tafels op een creatieve manier: met dopjes, met sprongenpuzzels, met lego,. en zelfs met een echt hinkelspel. We vinden de oplossingen al redelijk snel, maar een tof spelletje om nog eens extra te oefenen is altijd leuk! Nog even. en de maaltafels hebben voor ons klasje geen geheimen meer!

Journalisten in het 3 de leerjaar Vroeger verkondigde de bellenman in de stad het nieuws. Hij verzamelde dit door door de stad te trekken en naar de mensen te luisteren. Wij verzamelen met onze klas gedurende 2 weken het nieuws en maken daarmee een muurkrant. Het kan nieuws zijn uit onze klas of school, persoonlijk nieuws, sportnieuws of nieuws buiten de klas.

Dichterstalent in het vierde. Donderdag 26 januari was het gedichtendag. In het 4 de leerjaar leerden de leerlingen om een elfje te schrijven. Een elfje is een gedichtje met een speciale vorm en precies elf woorden. Sommige gedichtjes waren echt pareltjes!!!! Weekend Joepi spelen, lekker thuis luieren. Dag school, dag leren. Jahoo! (Seppe) Sneeuw, Zo wit In de winter Overal ligt het dan Sneeuwman (Seppe) Mama Is lief Zorgt voor me Ik hou van jou Echt (Nourya) Vrienden Lachen samen Voor het leven Doen alles met elkaar Vriendschap (Lotte)

5 de leerjaar Franse les: Je parle de mon animal favori Een spreekbeurt over je lievelingsdier geen probleem! Zelfs niet als het in t Frans moet! Alle leerlingen van het vijfde hebben hun uiterste best gedaan en stelden hun eigen lievelingsdier voor aan de medeleerlingen. Samah, Matthias en Shuéla brachten hun lievelingetjes zelfs mee naar de klas! American Games Maandag 23 januari om 9.00u geen tijd om nog rustig te bekomen van het weekend, want we vertrokken met het vijfde leerjaar al op de fiets naar de sporthal in het Stadspark! We beleefden er een leuke voormiddag waarin we konden kennismaken met allemaal Amerikaanse sporten en spelletjes. Dolle pret en veel actie, geen leukere manier om de week te starten!

6 de leerjaar Techniek In januari reden we drie weken op rij naar de Talentenschool om ons vogelhuisje verder af te werken. De eerste les zaagden we erop los, de tweede les moesten we onze plankjes goed bijvijlen, de laatste les zetten we allen in elkaar. Supertrots mogen we zijn met de mooie resultaten! Nu moet enkel nog het schilderwerk gebeuren Wiskanjers In onze klas werken we dit schooljaar voor wiskunde met de nieuwe methode wiskanjers. Hierbij mogen we veel doen! Zo ontdekten we zelf hoe we de omtrek van een cirkel kunnen berekenen. Ook werden er vorige week veel hoedjes gevouwen De reden daarvoor was een leuke les recht en omgekeerd evenredig. Bekijk zeker ook het filmpje!

Europa De geschiedenis van Europa is niet zo gemakkelijk. Deze maand trokken we naar de Warande om daar de uitleg over het ontstaan van de Europese Unie te horen te krijgen. Daarna mochten we minister zijn van een land naar keuze. We verdedigden onze mening over vluchtelingen in het Europese Parlement. Daarna mochten we ook nog budgetten verdelen. Vooral het milieu vinden we heel belangrijk. Er was ook nog een quiz. In de namiddag bezochten we een tentoonstelling in de Warande. Tot slot maakten we samen met de klas een eigen reddingsvest. Het werd een boeiende, leerrijke en leuke dag! Afval We merkten op dat er op onze school toch wel heel veel afval is. Tijd dus om er eens even bij stil te staan wat we eraan kunnen doen en hoe we beter kunnen sorteren. In kleine groepjes gingen we aan de slag. Samen dachten we na hoe we afval kunnen voorkomen. We sorteerden afval juist en leerden ook hoe het niet moet! De komende lessen gaan we nog posters maken voor de vuilbakken en leren we nog over groene energie.

Ben jij al ingeschreven voor ons ontbijt/brunch op zondag 12 februari? Misschien een leuk cadeau om je geliefden te verrassen? Inschrijven kan nog tot maandag. Snel beslissen dus! Datums op een rijtje Maandag 6 februari: laatste dag om in te schrijven voor ontbijt/brunch dinsdag 7 februari: zwemmen 1 en 4 zondag 12 februari: ontbijt/brunch maandag 13 februari: zwemmen K3 + oudervergadering om 18u30 over welke activiteiten kunnen we organiseren om de kostprijs van de boerderij- en bosklassen te verminderen? Iedereen welkom! dinsdag 14 februari: zwemmen 1 en 4 maandag 20 februari: start gekke carnavalsweek meer info volgt nog! dinsdag 21 februari: zwemmen 1 en 4 donderdag 23 februari: kijkdag voor nieuwe kleuters vrijdag 24 februari: start krokusvakantie www.basisschoolkameleon.be Kennen jullie onze facebook-pagina al? Zoek BS Kameleon!