Introductieboekje Gidsen

Vergelijkbare documenten
Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

De Kapoenen seintoren 1

Liefste leden, ouders en vzw ers

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Beste leden en ouders,

Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE N 2

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

september - november jaargang 21 Editie 1. t Kapoentje

Inschrijvingen

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

Het Spoor Fristi September november

kapoenen boekje 1

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

GIDSEN SEPTEMBER 2018

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s,

Beste/liefste/geachte/teerbeminde givers

Belangrijke data: 12 juni: Familievergadering 26 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs JUNI

Dit deel is leeg! KAPOENEN

Infobrochure voor nieuwe leden

jaargang september

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en

Data. Belangrijke data

Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

Dag ouder(s), september 2018

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Sloeber Semester 1

C T I V O J U N I S C O U T S W V B

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Eikeltje mei Een stevige linker, De groepsleiding

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!!

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

V.U.: EDMOND JONCKHEERE

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Wat vliegt de tijd, hier is alweer het derde boekje Ook deze keer hebben wij voor jullie de meest gekke vergaderingen ineen gestoken.

!! TWEEDE KAMPBRIEF!!

!! TWEEDE KAMPBRIEF!!

Chirokrantje November-december

t Schriftje Oktober - November 2019

Groepsleiding. U kan scouts d Olmen ook terugvinden op facebook:

vrijdag 1 19u30-21u30 lokaal filmavond

Woordje van de grol. Klein kamp: 4-11 juli Groot kamp: juli. Beste ouders,

!VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR ONS MEGALEUK KAMP!!TEN LAATSTE 15 JUNI!

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

SPARLEKIJN jaargang September

Paretter februari 2019

De leiding. KAPOENEN Daphné Lesuisse 0484/ Evelien Mermans 0495/ Yasser Abdul Rasol 0485/97.10.

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag.

DE JOGI S:

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

C T I V O J A N U A R I S C O U T S W V B

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers!

Groepsleiding. een gezellig kampvuur! Meer informatie volgt via mail en Facebook.

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

Harduyngroep Oudegem Mespelare

Scouts & Gidsen Temse & hun groepscomité NODIGEN UIT. in samenwerking met: De Vleeshoeve Bakkerij Bolsens Ijs Van De Walle Drankenhandel Hinderdael

Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016

Ouderbezoek. Beste Welpen en ouders,

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak!

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Bij vragen kan u ons steeds contacteren via: of gsm. Lore Piet VD Piet VDG Elise Mele

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag.

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

jaargang september

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Seintoren Kapoenen

Inschrijvingen

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Transcriptie:

Introductieboekje Gidsen 2013-2014

Liefste gidsen en ouders, Dit jaar staat er weer een nieuwe leidingsploeg klaar om er een schitterend jaar van te maken. Dit boekje dient in de eerste plaats om onszelf wat meer voor te stellen, zodat jullie een idee hebben met wie jullie te maken hebben dit jaar. Verder dient het ook om een idee te geven van wat onze plannen zijn dit jaar. Dit jaar staan we met 49 leid(st)ers aan de start van het Zeelse scoutsjaar. Door dit astronomische aantal staan we met niet minder dan 6 personen klaar om er een serieuze lap op te geven. Wij hebben er alvast enorm veel zin in en hopen van jullie hetzelfde! Zoals de meesten onder jullie ook wel weten gaan gidsen een keer om de drie jaar op buitenlands kamp. Drie jaar geleden gingen de gidsen naar Slovenië, dus dit jaar is het aan ons! Waar we naartoe gaan is uiteraard nog niet beslist. We komen zo snel mogelijk met een kampdatum zodat jullie (hopelijk) allemaal kunnen bevestigen dat jullie mee gaan! Over het kamp zullen we jullie nog meermaals lastig vallen maar 1 datum mogen jullie alvast noteren: Zaterdag 26 oktober gaan we naar de international day in Antwerpen, een evenement waar heel veel groepen op buitenlands kamp hun ervaringen delen en waar we als groep heel wat kennis, ervaring, en inspiratie kunnen op doen. We hopen dat jullie klaar zijn om een geweldige groep te vormen, een schitterend jaar te beleven en af te sluiten met een fantastisch kamp! Een stevige linker Astrid, Aurélie, Elke, Jorn, Kim & Stef

Wie is Wie? Naam: Stef Walraet Totem: Levenslustige Spitsvogel Geboortedatum: 23/12/1992 Niemand onder jullie heeft al leiding gehad van mij maar ik denk dat velen mij wel al hebben zien rondlopen op de scouts. Mijn naam is Stef en ik ben dit jaar takleider van de gidsen. Vorig jaar was ik jinleiding en hebben we een schitterend kamp gehad in Noorwegen, dit jaar doen we er alles aan om dat nog dubbel en dik te overtreffen! Ik studeer burgerlijk ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft in Nederland. In het eerste semester doe ik een minor in sustainable energy technologies, waarna ik mijn bachelorfase afrond in juli en volgend jaar aan de master kan beginnen. Naast studeren en scouts ga ik regelmatig lopen en klimmen en speel ik gitaar. Dit jaar werk ik als studentenjob bij Ecolution in Delft. Een stevige linker Levenslustige Spitsvogel Naam: Elke Bruggeman Totem: Ondeugende Aap Geboortedatum: 24/03/1992 Liefste schatties, Mijn naam is Elke en als jullie al even op de scouts zitten hebben jullie leiding gekregen van mij bij de gidsen vorig jaar en/of de jonggidsen het jaar

ervoor! Dit jaar ga ik mij terug volledig smijten voor een schitterend gidsenjaar! Deze zomer ben ik afgestudeerd als marketeer maar ik ga nog even verder studeren want ik kan er niet genoeg van krijgen! Ik woon in Overmere (Donkvolk!) maar tijdens de week zit ik op kot in Gent. Ik heb een poes die prottie noemt. EN IK BEN SUPERCOOL! Naam: Aurélie De Clerck Totem: Levendige Saki Geboortedatum: 06/06/1993 Coucou allemaal! Ik ben Aurélie, 20 jaar en zit in mijn derde bachelor Ergotherapie. Van maandag tot vrijdag kan je me dus vinden op mijn kot in Gent. Naast de scouts heb ik nog een grote hobby in mijn leven: hockey spelen! Ik train twee keer per week en heb meestal zaterdag match. Daarom zullen jullie mij dus niet elke zaterdagnamiddag op de scouts zien, maar achter de schermen doe ik er samen met de rest van de leidingsploeg alles aan om fantastische vergaderingen in elkaar te boksen. Ik was reeds twee jaar kabouterleiding, maar dit jaar waag ik me dus aan iets nieuws: de gidsen. Ik heb alvast zin in ons buitenlands kamp! Xxx Naam: Kim De Meuleneir Totem: Gezellige Panda Geboortedatum: 14/07/1992 Dag liefste gidsen en ouders! Velen onder jullie kennen me waarschijnlijk van vorig jaar of als jonggidsen leiding, toch stel ik me

nog even vlug voor! Mijn naam is Kim en dit word zo even mijn vierde jaar als leiding Ik ben mijn (veelbelovende) carrière begonnen bij de kleinste der kleinen: de kapoentjes. Nadien ben ik overgestapt naar een iets oudere groep: de jonggidsen, om nadien nog een trapje hoger te gaan naar de gidsen. Waar ik nu opnieuw een ultra-super-spannend-tof-meeega-cool jaar leiding aan zal geven. Over carrière gesproken, ik ben dit jaar (3 hoeraatjes voor mezelf) afgestudeerd als verpleegkundige en begin dit jaar ook alweer opnieuw met een nieuwe studie: een BANABA voor spoed en intensieve zorgen. Dit alles zal ik combineren met werken in een bedrijfje te Gent. Voor de rest ben ik niet getrouwd, heb ik geen kindjes ;p en oja, ben ik groepsleiding! Vele kusjes en knuffeltjes x Naam: Jorn Claus Totem: Behulpzame Seriema Geboortedatum: 23/01/1992 Dag iedereen, Dit is, net als Elke, Kim en Stef, mijn 4 de jaar leiding. In mijn vorige 3 jaren heb ik bij de welpen, jongverkenners en verkenners gestaan. Dit is dus het eerste jaar dat ik mij aan een vrouwen tak waag. De gidsen die vorig jaar op giverkamp of het jaar ervoor op jonggiverkamp zijn gegaan zullen mij wel al een beetje kennen. Samen met het de rest van de gidsenleiding gaan we er dit jaar een super jaar van maken!!! Ik heb 3 jaar aan de hogeschool in Gent gestudeerd, en daar heb ik mijn diploma: bachelor in de elektromechanica gehaald. Dus ga ik dit jaar beginnen werken. Gelukkig heb ik buiten de scouts niet veel hobby s, waardoor ik nog tijd genoeg heb om nog een jaartje leiding te geven. Een stevige linker Behulpzame Seriëma

Naam: Astrid Vercauteren Totem: Warme Kauw Geboortedatum: 28/01/1993 Hallo iedereen! Ik ben Astrid en net als Aurélie is dit mijn derde jaar als leiding. De twee vorige jaren heb ik bij de kabouters gestaan maar dit jaar was het tijd voor iets nieuws! Ik zit momenteel in mijn derde jaar Handelsingenieur in Gent, waar ik ook op kot zit. Na 2 jaar stil te zitten ben ik nu terug beginnen tennissen. Een maal in de week haal ik dus mijn tennisracket boven. Voilà, dat is zowat het belangrijkste, als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze tijdens het jaar te stellen. Ik heb er alvast veel zin in!! Een stevige linker Warme Kauw XX

Afspraken Goeie afspraken maken goeie vrienden. Lees en leef de komende regeltjes even na, zo hoeven wij nooit te zagen en wordt het nog zo plezant! Kom steeds in perfect uniform met hemd in de broek. Dit lijkt soms vervelend maar is hetgeen waarmee we ons als Zeelse scouts willen onderscheiden van de anderen. Niets is tenslotte leuker dan gevreesd worden door andere scouts vanwille ons enthousiasme en groepsgevoel ;) We beseffen dat velen onder jullie niet enkel met scouts bezig zijn in het leven. Niet kunnen komen is dus zeker geen ramp. We vragen wel om steeds zo snel mogelijk te verwittigen als je niet kan komen. Liefst minstens een week op voorhand, zodat ook wij onze voorbereiding kunnen aanpassen naar het aantal aanwezigen. Als jullie graag blijven plakken na de activiteit mag dit zeker. Wanneer de klok echter 7 uur slaat worden jullie wel huiswaarts gestuurd. Indien jullie graag iets drinken achteraf raden we jullie aan zelf een drankkas voor de gidsen te starten. Last but not least: OP TIJD KOMEN!!! Niets is vervelender dan elke activiteit een half uur later te moeten starten. Als een activiteit begint om 14.00 verwachten wij niemand meer om 14.01!

Contactinfo Je kan ons gedurende het hele jaar bereiken op alle denkbare manieren. Een mailtje naar ons gezamenlijk e-mailadres gidsenleiding@scoutingzele.be komt bij iedereen van de gidsenleiding in de mailbox toe. Je kan ons natuurlijk altijd aanspreken op de scouts en verder zijn wij bereikbaar via onderstaande gegevens: Contactgegevens leiding Stef Oude Kouterdreef 103a 9240 Zele (+32)477/13 35 84 Elke Frans Broeckaertlaan 49 9290 Berlare (+32)475/68 34 21 Aurélie Eekstraat 41 9240 Zele (+32)495/73 56 08 Kim Pater Heirmanshoek 1a 9290 Berlare (+32)474/38 63 62 Jorn Hansevelde 105 9240 Zele (+32)479/46 08 99 Astrid Zuidlaan 30 9240 Zele (+32)498/01 95 13