Port Redirection NAT >> Port Redirection Enable.



Vergelijkbare documenten
Open Ports. Als eerste maakt u de regel actief. Dit kan door boven in het scherm een vinkje te zetten bij Enable Open Ports

Port Redirection & Open Ports

Address Mapping Address Mapping regels:

Syslog / Mail Alert Setup

Nu kunt u aangeven over welke WAN poort dit verkeer moet lopen. Standaard staat Binding WAN Interface op WAN1. Dit kunt u uiteraard zelf aanpassen.

Firewall Configuratie

Syslog / Mail Alert Setup

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

WAN IP Alias. In deze handleiding gaan wij uit van onderstaande IP-adressen, deze gegevens ontvangt u normaal gesproken van uw internet provider.

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

LAN DNS & DNS Forwarding

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Firewall. Web Content Filter

IP (Public) Routed Subnet

Wat is Syslog? Syslog is een feature waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden.

Firewall. Facebook Blokkering

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Gasten Wi-Fi netwerk

Tag Based VLAN. VigorSwitch G1260

Load Balancing. DrayTek Vigor 2960 & 3900

LAN DNS. De functionaliteit LAN DNS kunt u vinden in het menu Applications. Hier klikt u vervolgens op het index nummer welke u wilt gebruiken.

VoIP Blocking: Hiermee kunnen VoIP protocollen zoals JaJah en Skype geblokkeerd worden.

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN

Time Schedule . WEL NIET WEL

Switch aanmelden in VigorACS 2

SSL VPN SmartVPN app voor Android

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

QoS / Quality Of Service

Dynamic DNS Wat is DNS? Wat is Dynamic DNS? Hoe krijgt u een domeinnaam? Welke DNS providers zijn er?

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering

QoS / Quality Of Service

Firewall Traffic Control

Routing Load-Balance & Policy Route

Universal Repeater AP700

LAN Multiple-Subnet Tag Based VLAN

Firewall. Facebook Block

Dual WAN Functionaliteit

Configureren Call Barring

Quality of Service. DrayTek Vigor 1000, 2130 & 2750 serie

Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie icm VG1260

Inter-LAN Route. DrayTek Vigor 2960 & 3900

Configuration Backup & Restore

Load Balance/Policy Route. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

Administrator Password Setup

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Firewall URL Content Filter

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2960/3900 icm VigorSwitch G1241

LAN Setup middels Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2960 & 3900 icm G2240 & P2261

Bandwidth Limit PC: DrayTek Modem/Router:

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2860/2925 icm VigorSwitch G1241

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken.

Gasten Wi-Fi netwerk icm AP910C

Onder het menu LAN General Setup kunt Settings wijzigen die te maken hebben met de DHCP en TCP/IP instelling voor het LAN segment (interne netwerk).

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

In deze handleiding gaan we een voorbeeld geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen doormiddel van een aantal Firewall >> Filter Rules.

Bandwidth Management

Wij behandelen onderstaande DrayTek Vigor producten met WAN VLAN TAG ondersteuning:

Gasten Wi-Fi netwerk VigorAP 710

Second WAN Functionaliteit

Wireless uitschakelen op bepaalde tijdstippen

WAN Internet Access. In de DrayTek router heeft u de mogelijkheid om tussen de volgende WAN connectie types te kiezen:

Access Point Management

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

Multiple LAN subnet VigorSwitch P1100

DrayTek Vigor IPv6 Setup XS4ALL

VPN LAN-to-LAN PPTP Protocol

In deze handleiding gaan we een aantal voorbeelden geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen door middel van een aantal Filter Rules.

Time Schedule. 07:00 tot 18:00 wordt dus : Start Time: 07:00 Duration Time: 11:00 (07: uur = 18:00)

DrayTek Vigor IPv6 TSPC tunnel (Freenet6)

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie

SSL VPN Smart-VPN app voor ios

Firewall URL Content Filter

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

DrayTek Vigor AP700 AP mode

VPN Remote Access Control

LAN-to-LAN VPN. IPSec Protocol

Om Bandwidth Limit te activeren vinkt u ten eerste Enable aan.

Onderstaande recente producten kunnen 3G alleen als backup WAN poort gebruiken. - DrayTek Vigor 2710

Hoe werkt de DrayTek Firewall? Default Call en Data Filter

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld.

Quality of Service First Priority of VoIP SIP/RTP

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Wij behandelen onderstaande DrayTek Vigor producten met WAN VLAN TAG ondersteuning:

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

VPN LAN-to-LAN PPTP. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Multiple LAN subnet. VigorSwitch P1280/P2280

VPN LAN-to-LAN IPSec. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

De reden dat providers (KPN) voor Routed IPTV kiezen is vanwege het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Netflix op de SetupBox.

Universal Repeater AP900

DrayTek Vigor IPv6 AICCU tunnel (AYIYA van SixXS)

Smart-VPN app voor ios

Telnet - Web Console

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz

Transcriptie:

Port Redirection

Port Redirection Door middel van Port Redirection (ook wel Port Forwarding genoemd), kunt u bepaalde externe poorten doorsturen naar een interne poort. Het verschil tussen Open Ports en Port Redirection is dat Open Ports een poort openzet, terwijl bij Port Redirection de interne en externe poorten van elkaar verschillen. Wanneer u gebruik wilt maken van deze functie gaat u in het hoofdmenu van de DrayTek naar NAT >> Port Redirection. Hier heeft u de mogelijkheid om 10 of 20 verschillende port Redirection regels aan te maken. Dit is afhankelijk van of u een oud of een nieuw product heeft. Door op een van de beschikbare getallen te klikken krijgt u een nieuw venster te zien waarin u de regel als eerste actief moet maken. Dit kunt u doen door boven in het scherm een vinkje te zetten bij Enable. 2

Vervolgens kunt u beginnen met het configureren van de Port Redirection. Hierbij kunt u onderstaande informatie gebruiken: Mode: Geef hier aan of het om een reeks poorten gaat of om 1 bepaalde poort. Service Name: Hier kunt u een naam opgeven voor het desbetreffende profiel. Protocol: Selecteer hier het protocol, u heeft de keuze tussen TCP of UDP. WAN IP: Wanneer u gebruik maakt van verschillende WAN IP Aliassen kunt u dit hier aangeven. Wanneer u dit niet gebruikt kunt u All selecteren. Public Port: Hier wordt de poort genoemd waar de router extern op benaderd zal worden. Private IP: Geef hier het interne IP-adres op van de computer waar de poort naar toe gestuurd moet worden. Private Port: Bij private port dient de poort ingegeven te worden welke op het interne netwerk wordt gebruikt voor de betreffende applicatie. Opmerking: iedere applicatie gebruikt zijn eigen poortnummers. De poortnummers dienen door u zelf te worden opgezocht op internet. 3

Werkt mijn Port Redirection regel wel? U kunt simpel controleren of de Port Redirection regel wel werkt. Probeer het publieke IP-adres van uw internet verbinding te benaderen op de desbetreffende poort welke u wilt doorsturen naar uw PC/server. Werkt de Port Redirection regel dan niet, controleer eerst het volgende : - TCP/IP instellingen desbetreffende PC/Server. Staat de Gateway juist ingesteld? - Firewall instellingen op de PC/Server. Het komt vaak voor dat een firewall verkeer vanaf buitenaf standaard blokkeert. 4

Voorbehoud We behouden ons het recht voor om deze en andere documentatie te wijzigen zonder de verplichting gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Afbeeldingen en screenshots kunnen afwijken. Copyright verklaring 2011 DrayTek. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 1912 j het Besluit van 20 juni 1974, St.b. 351, zoals gewijzigd bij Besluit van 23 augustus 1985, St.b. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht. Voor het opnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers of andere compilatie- of andere werken (artikel 16 Auteurswet 1912), in welke vorm dan ook, dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van deze handleiding bestede zorg kan noch de fabrikant, noch de auteur, noch de distributeur aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige fout uit deze uitgave. Registreren U kunt via www.draytek.nl/registratie uw product registreren. Geregistreerde gebruikers worden per e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe firmware versies en ontwikkelingen. Trademarks Alle merken en geregistreerde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. 5