Gidsen Sint-Lutgardis Kapoenen Gidske 3



Vergelijkbare documenten
Beste lutjes en ouders, In 2017 bestaat onze geliefde jeugdbeweging 75 jaar. Dat laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan!

Gidsen Sint-Lutgardis Kabouters Gidske 3

Met Be Prepared zetten we in één van de rotsvaste basispijlers van scouting in de kijker: DIENST. Met een jaar vol goede daden willen we

Beste lutjes en ouders, In 2017 bestaat onze geliefde jeugdbeweging 75 jaar. Dat laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan!

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

t Schriftje Oktober - November 2019

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken!

Beste leden en ouders,

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSKE 1. 1 september 7 december

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

Eikeltje mei Een stevige linker, De groepsleiding

t Schriftje Oktober - November 2019

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Allerliefste Jogi s en ouders

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

Graag melden we nog even dat we het ten zeerste appreciëren als er wordt afgebeld indien jouw kapoen niet kan komen naar de vergadering.

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

De Kapoenen seintoren 1

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Liefste leden, ouders en vzw ers

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

Zaterdag 03/05 vanaf 14u : BERNIE BESTAAT 50 JAAR!!

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

jaargang september

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

Paretter februari 2019

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag.

Hmm, tiens toch wel?!

Eerst en vooral wensen wij, de leiding, jullie allemaal een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar!!!

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

DOMIGODEL !!!! !! PROGRAMMABOEKJE!! april!2018! Verschijnt!maandelijks!!Behalve!juli,!augustus!en!september!!Afgifte!Postkantoor!

HET GEITJE. TWEEMAANDELIJKS PROGRAMMA september - oktober. 28ste Maria Regina Edegem

De Kapoenen seintoren 2

Data. Belangrijke data

Belangrijke data voor de maand oktober:

Seintoren Kapoenen

Liefste kapoenen en ouders van kapoenen

Skoeteke september- oktober

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

Woordje van de grol. Klein kamp: 4-11 juli Groot kamp: juli. Beste ouders,

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Wie jullie leiding zal zijn volgend scoutsjaar ligt nog niet vast. Wel kunnen we al enkele belangrijke data meegeven voor september.

KSA-AATJE. Werkjaar Mei - augustus

Kabouters. Beste kabouters en ouders,

September Oktober

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

t Schriftje Maart - april 2019


SPARLEKIJN jaargang September

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!!

: Vandaag is het ZOOM. We zullen de andere

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

september oktober - november 2018

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten

jaargang April

Hallo Jins! Er is een nieuw jaar begonnen dus dat wil zeggen, een nieuw jaar vol nieuwe leuke ideeën! Zijn jullie er klaar voor?!

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Mei & Juni MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT VAN SCOUTS JUVENTA MERCHTEM

Infobrochure voor nieuwe leden

*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

DAT WAS HET ALWEER VOOR DEZE MAAND! KUSJES EN KNUFFELS

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

Liefste chirovrienden,

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Groepsleiding. een gezellig kampvuur! Meer informatie volgt via mail en Facebook.

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

OPENING 42ste SCOUTSJAAR

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

Seintoren Kapoenen

VOORWOORD... 3 PRAKTISCHE INFORMATIE... 4 BARMOMENTEN... 6 SPEELHOEKJE... 7 KLEURPLAAT... 7 ZOEK DE VERSCHILLEN... 8 DOOLHOF... 9

2 maart mei 2019

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven!

Infoboekje. Kapoenen

WELPENTIJGERSWELPENTIJGERSWELPENTIJGERSWELPENTIJGERSWELPENTIJGERSWELPEN

Vooraleer we februari officieel in gang trappen willen we nog een aantal belangrijke aankondigingen maken voor deze korte maand.

Seintoren kabouters

Belangrijke data: 18 februari: geen vergadering 23, 24 en 25 februari: Groepsweekend. Februari

Zaterdag 14 januari (19u-21u)

Lauren Lambrecht, Camille Verheyden & Remko Dehertogh

Kabouters. Dit semester mogen jullie meer e- mails van mij verwachten. Dus vergeet niet af en toe eens te kijken naar jullie mails.

Transcriptie:

Gidsen Sint-Lutgardis Kapoenen 2015-2016 Gidske 3

Beste lutjes en ouders, In 2017 bestaat onze geliefde jeugdbeweging 75 jaar Dat laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan! Op zaterdag 22 april 2017 zullen we een onvergetelijk feest voor groot en klein op poten zetten. Onze terreinen zullen omgetoverd worden tot een waanzinnig feestcomplex! Wat er allemaal gepland staat, zullen jullie nog vernemen, maar noteer de datum zeker al in de agenda. Als jullie oud-leden, oud-leiding of sympathisanten van Sint-Lutgardis zouden kennen, bezorg ons dan zeker hun gegevens zodat ze deel kunnen uitmaken van dit feest. Om 2017 extra speciaal te maken, zullen ook de kampen in het teken staan van onze verjaardag. Alle takken zullen namelijk samen op kamp gaan: van 1 juli 2017 tot 8 juli 2017 voor kapoenen en kabouters van 1 juli 2017 tot 11 juli 2017 voor jonggidsen en gidsen Ook de jin zal dit feestgezelschap enkele dagen komen vergezellen. Noteer dit zeker en vast al in de agenda want dit is een once in a lifetime! Als jullie nog vragen, suggesties, opmerkingen, zouden hebben, kunnen jullie ons altijd contacteren op 75jaarlutgardis@gmail.com of terugvinden via facebook onder 75 jaar Lutgardis. Wij hopen er in ieder geval een onvergetelijk feestjaar van te maken! Het feestcomité Siel, Sofie, Elisa, Machteld, Eva, Hanne en Sara

Zoals jullie weten, zamelen wij op zondag centjes in voor Make A Wish. Met het geld dat we vorig jaar inzamelden, hebben we de wens van Otis kunnen vervullen. Hieronder kunnen jullie lezen wat Otis, die verzot is op treinen, dankzij jullie allemaal heeft gedaan tijdens zijn Treintjes-dag. Otis is verzot op treinen en we hebben hem dan ook een fantastische treintjes-dag kunnen toveren. In het station van Sint-Niklaas werd hij reeds begroet als VIP door de mensen van de NMBS. Daar kregen we een rondleiding achter de schermen, mochten we reeds verschillende stuurcabines bekijken, het seinhuis bezoeken en als afsluiter kreeg hij een prachtige kepie cadeau van de NMBS. Vanuit Sint-Niklaas is onze treinreis gestart naar Eeklo met een tussenstop in Gent. Overal waar we afstapten stonden de mensen van de NMBS klaar om ons te verwelkomen. Ook tijdens de treinrit zelf mochten we genieten van versierde voorbehouden plaatsen en Otis kon van alles beleven: de kaartjes knippen, een bezoekje in de stuurcabine, de volgende halte omroepen, op de foto met de enthousiaste mensen van de NMBS. Kortom, het plezier kon niet op voor Otis. In Eeklo werden we opgewacht door Tijl en zijn collega van het Stoomcentrum Maldegem. Daar stond een dieseltrein klaar waarmee we naar Maldegem konden rijden met onze privé bestuurders Tijl en Otis. Na een lekkere lunch in het oud stationsgebouw kregen we een uitgebreide rondleiding en konden we alle oude treinen van binnen en van buiten bezichtigen en als climax mocht Otis zelf met een klein treintje rijden onder begeleiding van Tijl. Vooraleer we huiswaarts keerden werd Otis nog eens extra verwend in het winkeltje van het Stoomcentrum. Voor onze terugrit naar Eeklo was er een oude nostalgische lijnbus voorzien en dan konden we alweer verder rijden met de trein richting huiswaarts. Eénmaal in Sint-Niklaas aangekomen, hebben we onze dag afgesloten met een lekkere pannenkoek, waar Otis zijn laatste pakjes mocht opendoen. Vanaf nu kan hij ook in zijn slaap verder dromen over treinen met zijn Thomas De Stoomlocomotief dekbedovertrek!! Het was een fantastische dag en we waren allemaal aangenaam verrast dat Otis die normaal toch een beetje in zijn eigen wereldje leeft, deze dag zo intens en vol enthousiasme heeft beleefd tot de allerlaatste minuut!!

Liefste kapoenen <3 <3 <3 <3 Dit is alweer ons derde en laatste boekje vol met fantastische vergaderingen maar erna volgt nog een supercool kamp dus niet getreurd. Zijn jullie er klaar voor? Want het wordt spetterend hoor!!!! Zondag 6 maart: Carnaval! Vandaag is het carnaval in Merelbeke dus zet jullie feestneus maar op en verkleed jullie maar in het zotste wat jullie kunnen bedenken want wij gaan er helemaal tegen aan! Zondag 13 maart: paaseitjesverkoop Vandaag gaan we met heel de scouts paaseitjes gaan verkopen! Hmmmm jullie kunnen natuurlijk ook altijd zelf eitjes kopen om van te smullen. Met de centjes die we verdienen kunnen we nieuw materiaal kopen voor op de scouts. Meer informatie volgt nog in een brief. Zondag 20 maart: knutselvergadering + zonen-en dochtervergadering Knutseldewutseldedutsel, wij gaan knutselen!! Pak je schaar en je lijm want het wordt een heus festijn! De Jin zal jullie vandaag animeren! Joepiejajeeej! Zondag 27 maart: Pasen = geen vergadering Vandaag is het PASEN!! Vrolijk Paasfeest, veel succes met de zoektocht naar al jullie lekkere paaseieren van de paashaas! Zondag 3 april: boeren en boerinnen Knor meeeh woef miaaauw booeee leoooo kukelekuuu pokpokpok, alle dieren zijn ontsnapt uit hun hok! Helpen jullie ze terug te vinden? Zondag 10 april: oma en opa vergadering Zeg maar dag tegen je gladde huid want vandaag geraak je alleen maar met je wandelstok vooruit. Zondag 17 april: snoepjesverkoop Vandaag gaan we heel de dag lekkere snoepjes gaan verkopen om centjes te verdienen om leuke dingen te doen op kamp! Jullie krijgen nog een brief met meer informatie. Zondag 24 april: bosspel + zonen- en dochtervergadering Vandaag spelen we samen met de Jin een groot bosspel. Doe jullie camouflage maar al aan want wij verwachten jullie om 14u aan het GENTBOS voor een supecool spel. Zondag 1 mei: Wat wil jij later worden vergadering? Wat wil jij later worden? Juffrouw, kapster, dokter, brandweer of superheld? Vind het beroep van je leven tijdens dit spel. Zaterdag 7 mei: sportdag

Vandaag gaan we met alle jeugdbewegingen van Merelbeke een hele dag samen sporten. Opgelet dit is een zaterdag, een brief met meer info volgt nog. Zondag 15 mei: SMOS Vandaag gaan we ons eens goed vuil maken dus doe jullie bikini en jullie vuilste kleren maar aan want vandaag gaan jullie niet proper naar huis! Vrijdag 20 mei: afscheidsfeestje Snif, snif Wheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Dit is de laatste vergadering van dit jaar, dus dat betekent dat we al een klein beetje afscheid zullen moeten nemen. Gelukkig komt het kamp nog. Maar van deze vergadering maken we alvast een super leuke avond!!! We zien jullie van 18u30 tot 20u30 op de scouts! Vrijdag 17 juni kampinschrijving Vandaag mogen jullie ouders langskomen tussen 18u30 en 20u30 om jullie te komen inschrijven voor het komende onvergetelijke kamp dat zal doorgaan van 2 tot 9 juli! VERGEET-ME-NIETJES Als de vergaderingen op vrijdagavond doorgaan is het van 18u30 tot 20u30. We komen elke zondag op tijd (14h). We vergeten onze das niet. We laten iets weten aan onze leiding als we niet kunnen komen. We brengen iedere vergadering 0,25 mee om zo de kindjes van Make a Wish een onvergetelijke dag te bezorgen. We zijn altijd blij De leiding: Pauline: vandeveldepauline@gmail.com 04/79.83.87.17 Ruth: ruth.derudder@outlook.com 04/94.88.41.03 Megan: megan.mattelin@hotmail.com 04/71.28.72.46 WIJ HEBBEN ER ALLESINDS AL SUUUPER VEEL ZIN IN!!! Vele kusjes en knuffels van jullie leiding xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx